Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
válasz renatto #44152 üzenetére
Meg kell kulonboztetnunk a 2 modult:
- alaplap (mainboard): ezen van a gyari kalibracio es a firmware, azaz egy adott modell osszes funkcioja, amit a menukbol tudsz allitani
- panelvezerlo modul (panellel jon): ez felelos az alaplapbol kijovo vegso video jel (rgb? vagy meg mindig ycbrb 4:2:2?) panelre torteno "kirakasara", beleertve a pixelszerkezet figyelembe vetelet isAzaz ahozz, hogy pl b8-bol c9 legyen, nem csak a panelt (es ezzel egyutt a panelvezerlot) kell cserelni, hanem a hozzatartozo alaplapot is (s lehet, hogy tapot is, ha tobbet igenyel az uj).
-
daneel_hu
addikt
válasz renatto #44152 üzenetére
A BFI és a Logo Luminance-hez WebOS-oldali támogatás is kell, tehát ezek egy olyan funkciók amelyek a menüben is elérhetőek, a régebbi webOS-ben viszont nincsenek ilyenek.
Ezek biztosan nem működnek neki...Egyébként nem tudom miért olyan nehéz ezt elképzelni.
A panel és a közvetlen vezérlő = kijelző.
Az okostévé pedig ami mögötte van... össze-vissza kavarhatsz az okostévével, funkciókkal, de attól még valószínűleg nem túl bonyolult ráheggeszteni a "kijelzőre".
Ha a Pana és a Sony is mögérak egy tévét akkor miért ne sikerülhetne az LG-nek aki a panelt csinálta? -
daneel_hu
addikt
válasz renatto #44149 üzenetére
"Épp azért kérdeztem, mert pont a 2017 vs 2018. év között elég jelentős fejlődés volt. Így ha a 18-as B8 panelra cserélik vezérléssel együtt (ami gondolom másképp nem megy), az olyan mintha egy B8-at kapna B7 talppal, meg hangszóróval és ez így jelentős fejlődés is egyben. Fényerő, beégésellenállóság, WebOS..."
A beégésellenállóság majd mostanság fog kiderülni, amikor 2 évesek elmúlnak a 2018-as modellek. Addig azért még ne vegyünk erre mérget.
Már a 2017-esek is jobbak voltak mint az egy évvel korábbiak, ahol elég soknál akadt probléma. 2015-ösöket azért nem mondom mert azokból sok van ami még full hd-s volt, gondolom más ott a felállás. Plusz kevés volt a vásárló akkoriban, nem releváns mennyi égett be 2015-ösből.Avforumson még ott a szavazás, bár már február óta nem írtak bele.
2016-osok 57%-a, a 2017-esek 17%-a, a 2018-asok 6%-ánál voltak gondok.
Látszik a fejlődés, de ezt okozhatta az is, hogy minél öregebb a panel, annál biztosabb az inhomogenitás. -
chros
őstag
válasz renatto #44039 üzenetére
Igen, lattam a CX review-t, itt is vannak problemak dogivel :
- nincs DTS (mint tudtuk)
- nincs full HDMI 2.1 bandwidth (mint tudtuk)
-- es most az is kiderult, hogy miert: CX-nel a SoC-ban van mar a transceiver, mig C9-nel kulon HDMI 2.1 chip volt! (sporoltak!!! )
- PC mod ugyanolyan xar mint volt HDR10-el
- crushed blacks with BFI
- elevated blacks with VRR (mint C9-nel) es DV-vel (!)
- smooth gradiation nem muxik
- es meg jo par kisebb bug (pl csomo app hianya UK-ben)Meg az volt az erdekes, hogy azt allitja, hogy az 55-os panelek szerkezete mas, mint a 65-osoke! Ilyet sem hallottunk meg egy evjaraton belul.
Asszem megint varhatunk 1 evet, hatha, akkor...
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz renatto #43708 üzenetére
Közben nekem még mindig nem írtak, hogy mikor jön a pénteken rendelt darab.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
myl
csendes tag
válasz renatto #43512 üzenetére
Köszi a választ, én is remélem, hogy így lesz, csak mivel már megjelentek a kínálatban az X-es modellek, a 9-esek nagy része pedig nincs készleten, ezért kicsit tartottam/tartok tőle, hogy elég hamar az újak veszik át a helyet. De remélem ez valóban csak átmeneti, mert egy 55C9-re minimum be akarok nevezni, de akár egy 65-re is ha olyan árba kerül.
-
janos666
nagyúr
válasz renatto #43507 üzenetére
Az ALLM az semmi ilyen szempontból, csak metadata, "programozható" dolog.
De az eARC is lényegében az HDMI 1.4 óta létező 100Mbps ethernet channel-t használja <100Mbps hangfolyamhoz, szóval csak azon múlik, hogy max mit tud kezelni az adott chipset és azon belül mit akarnak megvalósítani a gyártók.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
-
Pelican
őstag
válasz renatto #43464 üzenetére
A jelenlegi erősítővel nincs gond (4k/HDR), egyébként arra vannak kötve a lejátszók, de egyszerűbb lenne, ha a tévére lennének kötve, mert akkor a tévé távjával tudnék forrást is váltani, így kell hozzá az erősítő távja is, pedig minden más megy a magic remote-tal CEC-en keresztül.
Monngoose: Köszi!http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
daneel_hu
addikt
válasz renatto #43364 üzenetére
Törvény szerint ha egy alkatrész cseréje után meghibásodik ugyanaz az alkatrész gariidőn belül, akkor már tervezési hiba is fennállhat, ilyen esetben az user kérheti a szerződés előtti állapot visszaállítását.
A TE esetedben ez a törvény szavatolja ezt a lehetőségedet, nem a szerviz jótékonykodása.
Az más kérdés, hogy szeretik így beállítani. -
veterán
válasz renatto #41500 üzenetére
Akkor én szerencsés vagyok. Más meg nézze a "röcögést", akadást.
Nem vezetek félre senkit.
Te nem voltál itt, mikor pl a nagy vitákat kiváltó B és C sorozat közötti különbségek minimalítása (nem tudom van e ilyen szó ) (hogy csak anyaghasználat, meg dizájnbeli) komoly cáfolatokat kapott. Videók bizonyították be, hogy bizony mozgásmegjelenítésben iszonyatos különbségek vannak. Mint ahogy mozgásmegjelenítési technológiákban is. Ezek után egyértelműen kijelenteni, hogy minden márka esetében (de még márkán belül is) egy bizonyos beállítás ugyanazt hozza, legalábbis komoly szűklátókörűségre adhat okot.Szerk.: A Gemini Man-t meg ne keverjük ide, mert az már alapból úgy készült, ahogy. Nem is tudom, hogy ott a mozgásmegjelenítés állításánál észre lehetne e venni bármit. Talán logikusan gondolkodva gyors mozgásoknál az artifact-ot igen.
[ Szerkesztve ]
-
PeGaTi
csendes tag
-
Joshi
titán
válasz renatto #41310 üzenetére
Ha Citroen 2CV-vel viszitek, akkor nem lehet baj.
-
cichlid1
tag
válasz renatto #38652 üzenetére
Én se akarok senkit megbántani, ha visszaolvasom, nem látom hol, melyik része a "beleállás" az irományomnak. Próbálom megérteni a működést, ezért kérdzeke, lehet valamikor kétkedek, mert kicsit már kezdett úgy hangozni, hogy aki tévét akar nézni Oleden az egy "hülye", és azért álljon már meg a fáklyás menet hogy egy fél milkás tévénél ne nézhessek rajta egy két órát tévé adást mert jaj mil lesz.
Én is kb. 3 éve figyelem a technológiát és olvasom a fórumokat. Most láttam úgy hogy megérett a technológia annyira hogy vsárlásra adtam a fejem. De biztosan itt vannak nálam sokkal tapasztaltabb emberek ezt elfogadom. -
Tyrone89
aktív tag
válasz renatto #38537 üzenetére
Köszönöm szépen, akkor ezek szerint a HDR nem csupán parasztvakítás, hanem tényleg ad a látványhoz nem keveset. Körülnézek akkor más gyártók kínálatában is, Neked a Himedia bevált? Jól működik és kezel/játszik mindent? Meg vagy vele elégedve? mivel még új lesz nekem ez az egész, jó lenne személyes tapasztalatokat is olvasni egy egy médialejátszóval kapcsolatban.
-
powerup2
addikt
válasz renatto #38510 üzenetére
77" tv is simán elferne a falon már tudom milyen lesz a következő tv xd
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz renatto #38506 üzenetére
Köszi de kellene kalibraltatni :) csak nem tudom ki csinálná meg
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Joshi
titán
válasz renatto #38419 üzenetére
Tévé adásoknál is úgy van feltüntetve, hogy 576i, vagy 1080i ami Interlaced módot jelent nem pedig Progressive-et (az i az Interlaced). Filmeknél ezért 720p és 1080p van ahogy 4K esetén 2160p (a p a Progressive).
Most ezt gyorsba összeollóztam. Az a lényeg, hogy tudd értelmezni az információt különben számodra értelmezhetetlen lesz. Mindenképpen kell egy alapismeret hogy értelmezni tudd. -
sakal83
addikt
válasz renatto #38306 üzenetére
Minden forrasnal ez van. Testvrrem is erre panaszkodik a 65c9nel. Sajnos eredeti kepmodban nem tudom ezeket allitani. Vilagosban a sotet jelenetek igy gyakorlatilag lathatatlanok. Pedig tenyleg sokat javolt a 4ks oled a felskalazasban stb. De ebben kimondottan gyatra. 99% hogy meg is valok tolte ha nrm talalok ra megoldast.
-
Partizan182
senior tag
válasz renatto #38287 üzenetére
Itt 3 dologról beszélünk: HDMI VRR, Freesync,Gsync.
HDMI VRR alapból volt a 9es szériában (ezt tudja a OneX), Gsync-et nemrég kapta meg.
Tartomány 40-60 frem 4k esetén, 40-120 ha 1080/1440 a felbontás. HDR mellett sokáig haxxolt a VRR, nem tudom azt gyógyították-e már.
-
janos666
nagyúr
válasz renatto #38047 üzenetére
Az élesség minden módban ugyan azt csinálja. (Hogy mikor hova teszed, azt döntsd el.)
A Fényerő már eltérően viselkedhet SDR és HDR közt (de HDR10 és DV már egyformák).De ha az AVR belenyúl a képbe, akkor szerintem mihamarabb kezdj el addig játszani a menüjében, míg abbahagyja, és ha nem sikerült, gondolkodj el a független bekötésén (két külön forráseszköz portról etesd a TV-t és AVR-t), esetleg cseréjén (ha nem tudod megkerülni). [Esetleg frissíts rajta firmware-t, factory reset, stb]
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz renatto #37881 üzenetére
Erre ne tesztábrát használj, hanem mondjuk a kedvenc filmes jeleneteid, vagy valamit, amiből szerinted a legtöbbet látsz a képernyőn. Én inkább a TV-re, vagy a külső lejátszóra bíznám, mint az AVR-re, de próbáld őket végig.
(#37908) gu007 - LG esetén a DolbyVision "dinamikusságát" külön Dolby processzor intézi, de ettől függetlenül szerintem simán megkaphatnák a HDR10+ támogatást szoftverből, mert ránézésre jól lekezelik most is, ha piszkálom a HDR10 metaadatot (nem villan a kép, simán reagálja le).
(#37905) djnice - Jajj ne. Mi lesz, ha "csak" sima HDR10-ben kell nézned?
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
powerup2
addikt
válasz renatto #37877 üzenetére
Nálam gigabites net van így nem lenne gond deertem mit írsz de előbb utóbb lesz emelve
-
-
powerup2
addikt
válasz renatto #37872 üzenetére
Azért meglehetne oldani a savszelesseget mert az app és a tv erzekelheti hogy az eszköz tudja e a HD hangokat ha nem akkor csak sima dd menne ki még amúgy is egyre több stream szolgáltatás van és ha akarják az első helyet ahhoz meg kell lépni fejlesztéseket.
-
tag
válasz renatto #37865 üzenetére
A saját belső lejátszójával meg tudod nyitni az iso-t?
Én egyszer próbáltam még valamikor karácsony után, de akkor ki sem listázta. Lehet, hogy azóta beletették volna ezt a feature-t? Ha jól emlékszem talán már volt egy firmware frissítés december vége óta.Curve és Revolut ajánlókódot kérd privátban.
-
janos666
nagyúr
válasz renatto #37856 üzenetére
Oh, megvan: én DLNA forráson próbáltam volna ISO-t keresni, ahova eleve be sem listázza a DLNA szerver, mert az sem ismeri fel, mint media file.
Te gondolom USB eszközön nyitottad meg, vagy esetleg Plex-el?
Úgy tudom nincs SMB WebOS-re, és az NFS modul bár elvileg megvan a kernelben, de alapértelmezésben nem töltődik be (tehát effektíve az sincs root/hack nélkül).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz renatto #37845 üzenetére
A C9 belső lejátszója sem listázza az ISO-kat, és kibontva az m2ts-ből sem játszik le (rétegelt) DV-t, csak ha mp4-be muxolod. Az ISO legfeljebb store-ból letöltött lejátszóprogrammal működik, de DV-vel szerintem akkor sem. Magát az m2ts-t már a B7 (talán még korábbiak) is lejátszotta, legfeljebb át kellett nevezni *m2ts.ről *ts-re a file-t.
(#37849) bendeguz76 - De kevesebbre számítanék, mint DD és DD+ közt (szerintem ez volt az eredeti felvetés), ami most praktikus kérdése (gyakorlatilag ezt kapod ma, ha SPDIF-ről eARC-re váltasz a belső programokhoz, mint pl. Netflix). Egy ponton túl már nullához kezd közelíteni a nyereség, hiába tart a végtelenbe a bitráta.
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
válasz renatto #37804 üzenetére
Én a 48-as oled tévé áraira leszek kíváncsi, na meg a megjelenési dátumra persze..
Az lg-é valamelyest olcsóbb lesz, mint a sony variánsa szerény véleményem szerint, reméljük nem szállnak el az árakkal nagyon az 55 coloshoz viszonyítva.[ Szerkesztve ]
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
-
janos666
nagyúr
válasz renatto #37555 üzenetére
Megnéztem a belső lejátszóval és PC-ről HDMI-n is a C9 v04.71.05-öt: a CalMAN-el kalibrált SDR Színház (1DLUT + matrix 3DLUT) és a csak ábrák/műszerek nélkül konfigurált (OLED Fény visszavéve és képjavítók kilőve) SDR Szakértő képmódban is egyformán tökéletes nálam a Fényerő=50.
Távolról csak 18-tól látszik villogni, de ha közel hajolok, és a kezemmel kitakarom a szemem elől a fehér feliratokat, illetve várok még egy kicsit, hogy újra alkalmazkodjon a szemem, akkor látni, hogy már a 17 is világít nagyon-nagyon halványan (a 16 és a 0 háttér pedig egyforma zajmentes full fekete).Miután megjött a legutóbbi két frissítés (LG és CalMAN is december végén), én reset-eltem a TV-t (a hagyományos felhasználói menüből "gyári beállítások vissza"). De nem ilyesmi anomáliák miatt, hanem mert még mindig (tehát a reset után is) pislog egy kicsit a kép a nagyobb frametime tüskéktől G-Sync mellett (játék alatt, mozgás közben nem látszik, de a töltőképernyőkön, mikor sok ilyen ingadozás van a nagy CPU terhelés miatt, akkor elég feltűnő, és sikerült már reprodukálnom játék közben is, ha direkt leterhelem a CPU-t a háttérben, és nem mozogtam a játékban, hogy lássam a kis fényerő ingadozást is).
Szóval, ha nem túl nagy macera, szerintem próbálj egy reset-et...Az viszont fura és nagyon kellemetlen, hogy az erősítő közbekötése is változtat a képen. Biztos, hogy passthrough módban van (kép tekintetében, nem mondjuk pl. Auto-n) az AVR? Persze lehet, hogy csak amiatt is változik valami, hogy a két oldal már nem közvetlenül egymást (TV, PC) látják, hanem az AVR processzorát (nézd meg, hogy átugrik-e magától más képmódba a TV, vagy azon belül a HDMI Fekete, illetve a PC-n változik-e automatikusan a formátum RGB/YCC, stb mikor átkötöd).
Ja, és még arra figyelj, hogy az ALLM is redukálja kicsit az árnyalatfelbontást. Ha 23.976Hz-re vált a PC film, vagy tesztvideó lejátszáshoz, akkor kikapcsol az LLM a nem-Játék (tehát bármi más, pl. Színház) képmódokon (de a Játék mód fixen LLM módban van).
Lehet, hogy ez is különbség, hogy erősítőn át nem működik az ALLM, de közvetlenül PC-re kötve igen.
Bár nálam emiatt sem kellene emelni a Fényerőt-t.De gondolom a VRR sem működik az AVR-en át, szóval amúgy is jobb lenne az eARC (ha működne már a TV-n az LPCM passthrough), vagy két külön HDMI kábel a PC-ből (én így csinálom, egy a TV-be, egy az AVR-be, kiterjesztett asztal, majd akkor gondolkozom el új AVR-en, ha jön LPCM frissítés a TV-re).
(#37553) krx21 - Szerintem bohóckodj nyugodtan a boltban (és ezt most szociális fóbiásként mondom).
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz renatto #37555 üzenetére
Ilyet sem hallottam meg, hogy azonos hdmi-n mas beallitasok lesznek kulonbozo eszkozokrol.
En a kovetkezot tennem:
- letoltenem az elozo es mostani firmware-t
- megneznem a black es white clippinget jelenleg
- visszatennem a regebbi firmware-t (linkeltem regen, keress ra), s ujra megneznem a videokat -
alaves
addikt
válasz renatto #37541 üzenetére
Még az is lehet, hogy a QD-OLED TV-nek gyengébb képe lesz, mint a WRGB OLED-nek. Annyi előnye azért lehet, hogy csak kék OLED-et kell hajtani és így a piros nem fog kifakulni.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
daneel_hu
addikt
válasz renatto #37419 üzenetére
Céges vásárlás esetén az EU sokszor lekorlátoz 1 évre, de ha valaki gyári garit ad 2 évre akkor az utóbbi "felülbírálja" az EU törvény által előírt 1 vagy 2 év garanciáját - magyarán az eladó gyári 2 éves garanciája lesz a mérvadó annak minden vállalásával együtt.
A gyári garancia az egy szerződés a vásárló és az eladó között - mindegy, hogy magánszemély vagy jogi személy-e.
Viszont kiterjesztett garanciát általában nem lehet cégnévre vásárolni. (MM-es Aegont tuti nem, bár azt mondják, hogy amennyiben próbléma van = nem gond ha cégnévre lett véve a tévé. Kérdés, hogy ezt betartják-e...)[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
daneel_hu
addikt
válasz renatto #37398 üzenetére
Nem vettem volna meg 800k-ért sem a 77C9-et, C8-at se.
Másként tekintek ezekre a termékekre... ezek mind szórakoztató elektronikai cikkek, nem termelsz velük pénzt. Van aki igen, de a 99% nem, ebben biztos vagyok.Megveszed, elhozod... kb újkori értékének már x%-át éri. Tehát nem lehet rájuk vagyontárgyként gondolni mert elavulnak. Ez azért nem ingatlan.
Épp ezért szerintem nem lehet racionálisan szemlélni... vágysz rá, kell, stb... megmagyarázod magadnak, hogy nem lehet enélkül élni stb...
És megveszed.Ha nagyon erős lenne a vágy egy 77-esre akkor már rég megvettem volna.
Az más kérdés, hogy valami mesét költenem kell asszonynak, hogy megmagyarázzam miért is kurva jó ez nekünk.Nyilván mindenki másként gondolja...
-
SzlobiG
félisten
válasz renatto #37324 üzenetére
Megtudnád nézni, hogy a Netflix 5.1-es hangja pontosan mit küld ki? Bitráta, Hz is érdekelne.
Ma volt időm szórakozni vele, sajna nekem nem szólal meg a Netflix 5.1-es hangja bármit indítok el, csak a sima 2.1-et hajlandó(HDMI-ARC).
Viszont érdekes, hogyha indítok egy filmet a tv média lejátszójával ott simán megy a DD hang 5.1-el sőt még a DTS is 1500kb/s-el is. Valszeg a netflix olyan tartományt küldhet ki amit az erősítő nem szeret, vagy nem tudom, mert optikán meg jó.
-
gu007
aktív tag
válasz renatto #37312 üzenetére
Majdnem olyan erősítőt vettem ami eARC képes de átgondoltam és csak ARC-os lett. Olvasva a hozzászólásokat nem is baj. Sorozatokhoz ez is elég, nem tartom valószínűnek, hogy valaha lesz HD hangja a sorozatoknak.
Fisha: eddig úgy gondoltam, hogy működnie kellene. Úgy tűnik, hogy tévedtem
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest