- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
morfondőr #87308 üzenetére
A DV ugyanúgy nem tetszik már: d persze tudja, csak amióta be lett lőve miden szépen, ahogy eredetileg (asszem) ezt is szánják (mármint a DV-t) referencia képként, ami a fényerőt illeti is, az úgy nem teszik. Elállítani teljesen meg nincs kedvem.
Azelőtt vmi 5-ösön volt a kép élesség Dolbi Vision képmódban. Tetszett is, majd lemászott minden... mondom mi a fasz, talán Ultra Res. is úgy maradt itt véletlenül még. Szépen volt minden és faszásan különállóak voltak az objektek a képen belül egymástól. : d N csak az nem a valóság : D
Szal a DV gyárilag a t-vn jól nézett ki, gyönyörü élénk, színtartomány, az 5/10-es élességet észre se vettem (más képmódban 2 is feltünik már) itt meg anno azt hittem feature hogy ilyen szép a kép : D
Amúgy a színek tök élethűek voltak. Szal out of box a DV egész jó volt, Disney Plus-on a Diótörő filmecskét néztük ünnepekkor (szerintem nagyszerű DV demó lehet az a film) és hát odabaszott rendesen : d -
alaves
addikt
válasz
morfondőr #87299 üzenetére
A webOS-ban van egy bug: ha a forrás oldal HDMI 2.0-val 60 Hz/4:2:2/8-10-12b, a fogadásai oldal pedig HDMI 2.1, akkor a TV mindig 4:2:2/8b-t jelez (pl. GTX950-el). Ha pedig a forrás is HDMI 2.1 (pl. RTX3050-el), akkor már 4:2:2 lehetőség nincs is, de van RGB, 4:4:4 és 4:2:0, mind 120 Hz/VRR-el együtt.
Tapasztalatom alapján HDR-nél hiába 8bpc-t ír ki a TV, de a valódi megjelenítés 10bpc. -
morfondőr
addikt
válasz
morfondőr #87297 üzenetére
Nem bírtam ki, átkábeleztem gyorsan, gyors teszt eredmény ugyanaz. Viszont ha a Shield-en kikapcsolom a DV-t és 10bit HDR-re állítom a kimenetet, akkor SDR-ben 10bit-et ír, egy 10bit HDR film elindításakor vissza vált 8bit-re! Fene se érti ezt!
Van valami színskála, amit a TV-n megjelenítve ránézésre látszik a 8 és 10 bit közötti különbség? Mert szerintem itt tényleg nem a valós adatot írja a TV, ahogy Vhiktor is utalt rá.Calogero: Mode 1-en van, ahogy kell. Semmi extra kábel nincs, de elvileg mindegyik 18Gbps-nek kellene lenni.
-
Mosqu!to
addikt
-
esicyhun
tag
válasz
morfondőr #87144 üzenetére
Szerviz távvezérlőn van "in stop" gomb, az nullázza az üzemórát is, véletlenül egyszer benyomtam. De minden beállítást is töröl, teljesen "szűz" lett a tv, mintha dobozból vettem volna ki. Ettől függetlenül nem tudom pontosan mit csinál, nem ajánlom, csak leírtam, mint érdekességet.
-
morfondőr
addikt
válasz
morfondőr #87095 üzenetére
Az normális, hogy TPC kikapcsolás után mintha nem is ugyanaz a TV lenne a falon? Olyan fénye van, mint még sosem, és végre a sötétebb jeleneteknél sem kell erőlködni, hogy valamit lássak (korábban ez már szinte fárasztó volt).
A vezérlővel együtt cserélték a panelt, elképzelhető, hogy a szervízmenübe lépéskor "újrakalibrálódott" mivel evo panel került bele ami több fényerőre képes (55 CX)? Mást tuti nem állítottam.
Egyelőre most boldog vagyok, mert a fényerővel nagyon nem voltam megelégedve korábban, most pedig teljesen jó lett. Gondolom baja nem lehet tőle, ha nincs statikus tartalom (szinte kizárólag filmek nézésére van használva, TV adás nagyon ritkán megy)? -
törölt tag
válasz
morfondőr #86685 üzenetére
A C8-at én 3-as dejudderen használtam, a G3-at pedig a "Cinematic" presettel.
A Shield viszont hajlamos nálam megbolondulni és szaggatni, főleg DV filmeknél ahogy észrevettem. Újraindítás segít és lehet placebo, de mintha lejátszás közben menüből egy "match framerate" is kisimítaná. (Azért írom a placebót, mert a Plex tudtommal egyébként is vált framerate-et.)
-
morfondőr
addikt
válasz
morfondőr #86349 üzenetére
Sziasztok!
2 éves CX pixelhibájára egy kis update: írtam a supportnak múlt hétvégén, hétfőn már hívott is a szerelő, kért képet a számláról, a szériaszámról és a hibajelenségről. Ma kaptam meg az új kijelzőt, csütörtökön jönnek beszerelni! Minden tiszteletem az LG-nek a remek hozzáállásért!
Tiszta öröm és bódottá! -
törölt tag
válasz
morfondőr #86525 üzenetére
Erősítőn keresztül nekem is voltak gondok. Nekem a Shielddel az, hogy a képet láttam, a tévé távirányítója viszont nem a Shieldet, hanem a webOS-t akarta vezérelni. Ill. az erősítő is random átállt valamelyik korábbi bemenetre. A PS5 emiatt rendszeresen be is kapcsolt, amikor tudom is én csak Netflixet néztem volna. Most kilőttem benne a CEC-et, így viszont az erősítő távján kell váltani hozzá a bemenetet. Meg hát a képmódokat is kézzel kellett kapcsolni (az ALLM ezen már segít). Nem a legkényelmesebb.
Ma talán átkábelezem a dolgokat, hogy a tévére kössek mindent, ez már egy régi terv volt. Aztán meglátjuk.
-
alaves
addikt
válasz
morfondőr #86349 üzenetére
Az LG az OLED-eknél 1 pixelhibánál is cserél kijelzőt. Esetedben a WBC kijelző gyártási hibájáról van szó (típushiba), ezért garancia időn kívül is cserélnek méltányosságból. LG ügyf.szolg.-nál bejelenthető (vagy reg után az LG oldalon). A kereskedőnek csak csereutalvány esetén van dolga.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest