Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joco_77
senior tag
Köszi szépen! Ahogy nézem sok embernek van itt gondja a C3al pixelhiba ilyen olyan hiba...kicsit bátortalan vagyok még a cserét illetően emiatt (A panasonic plazmák nagyon megbízhatóak voltak időtállóság szempontjából), . Mindegy van még időm legkorábban tavasszal lenne aktuális.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
Lehet, esetleg próbáld meg, hogy rákötöd PC-re, hogy ott milyen vezérlőnek írja az adaptert. Ahogy a termék adatlapján is látni 2 féle chippel is szerelhetik azt, nekem a realtek-es jutott)
De simán lehetséges sajnos, hogy az újabb TV már más eszközökkel kompatibilis.
Amúgy az USB adaptert nem fogja kijelezni, a TV azt írja majd, hogy se Ethernet se Wifi nincs csatlakoztatva, de közben ugyan úgy van internet. -
ricsip
addikt
Na akkor jó látni, hogy ami működött valakinek egy G2-vel, az már nem működik másnál egy G3-al
Mennyivel egyszerűbb lenne 2024-ben belerakni azt a kiba. gigabit IC-t +1 dollárért a szarevő LG-nek, és akkor a hülye vevőknek ( nekünk) nem kellene baszakodni az usb-s millió féle random kacat gigabit perifériákkal, vajon mikor milyen csillagállás mellett működik valamelyik véletlenül.
Meet abban gondolom nincs ellenvélemény, hogy 2024-ben mindenkinek minden vezetékes hálózat-képes eszköze alap hogy gigabit-képes, és 10-12 évvel a gigabit konzumer elterjedése után senkinek nem kellene rácsodálkoznia h. jéé a gigabit egy valós konzumer igény.Mikor vállalati közegben már lassan a 10G lesz az elterjedt. Pl. USA-ban a használt IT cuccok facebook csoportban meg a faszi 20-asával dobja ki a használt 2960G 24-48 portos szviccseket, mert h. 10G képes eszköznél gyengébbet egyszerűen nem tud eladni senkinek használtpiacon, így tökéletesen működőképes gigabites cisco szviccseket inkább ledaráltatja mert több pénzt kap a megsemmisítésükért.
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
Szerintem:
1. megnyomod a görgőt és a bemenetjelölő sávra klikkelve előjön az információs ablak
2. megnyomod a "..." gombot és kiválasztod az információ lehetőséget
3. applikációval elvileg elérhető az info gomb
4. Logitech Harmony-n van info gombBoldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Vhiktor
Topikgazda
Ugyanaz vonatkozik rá mint az összes többi LG oledre.
Nekem 1 hét múlva lesz róla videóm, tervek szerint nem csak a beállításról, hanem magyarázat is lesz minden menu ponthoz.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
KRoy19
őstag
-
Vhiktor
Topikgazda
G3-nál nem árt a 200 óra sem.
A tesztben pontosan benne lesz minden, de az elöbbi hozzászólásomban arra céloztam, hogy bizonyos fényviszonyok között megemelkedik a feketeszint mint QD oledek esetében, de többet már csak a tesztben
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
Ha sonyból ugyanolyan tudásút szeretnél ugyanakkora méretben akkor az kb 1,5-2 szer drágább általában. Ha van jó akció akkor ki lehet fogni jó áron. Kiváló példa erre az a80l, nézd meg melyik LG oleddel van pariban tudásban.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
junkpod
veterán
Én is drágának tartom a jobb markakat5: Sony, Pana.
Családban vettünk 2 éve egy jóárú LG akármit 350 körüli áron. Én azt nem akartam, vártam 2 évet és az azzal egykorú modellt Sony A83J-t megvettem 390ert.
Inkább régebbi modellt de a saját elvárásaimnak jobban megfelelő típust.Box's don't touch!
-
salapp
addikt
-
KRoy19
őstag
Azt olvastam, hogy sokszor ezeket a megjelenő pixelcsíkokat el lehet tüntetni teljes áramtalanítással.
Húzd ki a TV-t, majd kihúzott állapotban tartsd nyomva a bekapcsológombot kb. 30 másodpercig. Ezután várj 30 percet mielőtt visszadugod. 30 perc után dugd vissza és kapcsold be.
-
-
Gicz
addikt
Ebben szerencsére sikerült meggyőzni a párommal, az életben kizárt, hogy olyan szekrény legyen a nappaliban ami bekorlátozza a tv méretét. Szerencsémre amúgy ő is olyan mint én, legyen egy gardrob szoba ahol minden tele szekrénnyel, és a többi helységben meg minimálkonfig, kevés bútor kevés elől levő csetresz stb.
-
félisten
-
Borisz76
veterán
Én 1400 km-t utaztattam annó a saját 55"-s készülékemet , doboz nélkül.
Egy nagy asztal lap , bútorlap volt lefektetve az autóban.
Letakartam egy pléddel. Arra fektettem a TV-t , amit megint letakartam.
IV-s WV Golf , lehajtot hátsó ülésekkel.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Gaben360
senior tag
Ha kevés üzemidős, és normálisan használta, akkor ez egy jó ajánlat szerintem.
Én tuti megvenném, de nem érzek késztetést C9-ről Cx-re váltani...
A Tiéd se garanciás, mégse szarta még össze magát, ahogy a C9-em se...de a döntés a Tiéd.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
veterán
-
jookomak
őstag
Ha csak a hdmi 2.1 miatt cserélnél, akkor várd meg az idei modelleket, mit hoz a pana és a sony. Nem mellesleg ha visszaolvasod az elmúlt 30 hszt, akkor kiderül, hogy a fórumtárs nem épp ideális beállításokkal használja a g1-ét, és ezért fáj a szeme, szóval ne legyen elrettentő.
-
alaves
addikt
Egyébként minden elképzelhető, még az OLED is okozhat szemproblémákat (szem-agy-idegrendszer egyedisége), végtelen kontraszt, D65-től jelentősen eltérő színhőmérséklet, ~8 ms-onkénti fényerő-csökkentés, ki tudja...
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
-
gangstagergo
senior tag
Miért lenne rossz döntés? Lehet, hogy váltana mert tetszik neki a Samsung. Felnőtt ember. Illetve ha már te beállítottad jól akkor miért kellenne ehhez szakember? Egy videóhívással mindent újra tudsz kalibrálni...
#71122 Methox91
Ezek a szemgyulladások nem abból adódnak, hogy túl közelről és túl nagy fényerővel nézitek a TV-t?[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
A magyar oldalon is megtalálható a Philips 77OLED806 [link] tehát elvileg érvényesíthető lehet az ajándékkupon, kérdezz rá, oldják meg ők.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Celtis
veterán
Ez akár utalhat arra, hogy a kábel az adott üzemmódhoz már nem megfelelő (az említett bithibák jelentkeznek) és ezt detektálják az eszközök. De jó lenne erről többet tudni, mikor, melyik eszköz milyen körülmények között írja ki. Mondjuk inkább a hálózati kapcsolat sebességére utalhat szerintem.
De ugye ezt nem írtad, csak azt, hogy kábelt cseréltél és változott a kép.
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
Mindig a képmódnak megfelelően vált, automatikus és gyárilag elvileg jók a beállítások.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Pro Koryak
addikt
Attól függ, melyik képmódban vagy, pl. Normal képmódnál nem aktív ez a funkció(Kép/Speciális beáll.). Nálam Prof.1 kép/szintén Rec.709.
HDMI-nél lehet Auto-n hagyni.Fényérzékelőt nem használom, szerintem értelme nincs.
Ezt így oldottam meg:
Picture funkciógombbal váltok a képmódok között, ha sok lenne a fényerő sötétben. Így én tudom szabályozni, nem a tv cseszteti folyamatosan a képet. -
blakey
titán
SDR-nél Rec. 709, HDR/DV BT 2020
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Pro Koryak
addikt
-
blakey
titán
Mehet, de nem kötelező. Én pl. 75-ön használom. Néha még ez is soknak tűnik, de összeségében bőven jó.
-
alaves
addikt
Én a HDR 'fokozókat' is kikapcsoltam. Használd nyugodtan HDR 80-on az OLED fényt, ha elég számodra így a fényerő (csúcsfények). Pl. a Philips-eken sem 100 mindenütt gyárilag a HDR OLED fény.
-
ujvaricsabi
újonc
Gyakorlatilag igaza van, de nem a várt módon.
Nálam egy 3080 hajt egy LG CX-et és 4K-ban maximum grafikán leginkább 80-100 FPS közelében vagyok, pl.: Far Cry 6, Forza Horizon 5, Red Dead Redemption 2.
Így érdemben a 120FPS-t nem fogod elérni. Ha mégis, akkor pedig mindegy, hogy single vagy multi, érezni fogod a különbséget. -
daneel_hu
addikt
"Hosszabb távon lehet jobban megérné a 77-es C1, mint a G1. Jó lenne tudni, hogy tényleg csak a design e a fő különbség a 2 modell között."
Egyébként nekem nagyon tetszik a falra szerelt G1, de nekem sincs falon az E8.
Kerestem egy nagy bútort alá ami passzol hozzá és lehetőleg a tévé alja ne legyen 40 cm-nél magasabban a talajhoz képest.
Mondjuk ha G1-em lenne azt falra tenném. De a 77 G1 és a 77 C1 között csak 100-200e a különbség? -
Pro Koryak
addikt
A két tv tesztje:
C1 - [link]
G1 - [link] : If you had hoped for a revolution, LG's OLED 'Evo' panel is not it. As measured in raw picture quality, LG G1 is almost identical to the more affordable LG C1. The new, more efficient OLED panel for 2021 delivers slightly higher brightness overall but it is not a significant improvement.
The main reason to buy LG G1 over LG C1 or another OLED TV should be its thin and elegant design.Azt hiszem, ez elmond mindent. Talán ha 10-20e ft felárat megérhet, többet nem. Szerintem.
#64045 BossBoss
Esetleg ez, igaz kicsit régebbi, de mégiscsak Sony:
[Sony Bravia KD-65AG8][ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
Ez melyik modell?
Ha a Mozi képmódra gondolsz, FZ800-on olyan lesz tőle a kép, mintha a kinti jeleneteket is stúdióban vették volna fel.
Nálam Prof. 1/Normal(néha)/THX Cinema(itt nincs 16:9 túlpásztázás) attól függően milyen napszak van, mindhez külön vannak beállítva a fényerő+...stb. értékek.[ Szerkesztve ]
-
Unknown User
csendes tag
-
alaves
addikt
2018-tól mindegyik OLED-ben van statikus elem (logó) védelem, viszont csak az LG-ben van rá menüpont. Tesztelheted: megjelenítesz statikus elemeket legalább 20 percig (25-ös OLED fény is jó), utána gyorsan indítasz egy 2-5%-os szürkét, látni fogod egy kis ideig az aktivitási 'foltokat'.
-
salapp
addikt
Pedig egy tökéletesen működő, homogén képű, jó kis 65FZ800-at 77-esre lenne értelme cserélni. Annyira cseszegeti a csőröd a vrr meg a többi játékos feature, hogy hajlandó lennél LG-re váltani? Ráadásul azonos képátlóban. Hát, te tudod...
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
kenuba01
tag
65 E7V....mar ez a tv is nagyon jo volt..csak nagyobbra vagytam....:)
Van valakinek viszonyitasi alapja, hogy ezert mit lehet kerni...mar nem garis...kb 7000 uzemora van bent...minden tokeletesen mukodik, gyari doboza megvan, nincs pixelhiba es nincs beeges....tv adast nagyon keveset "latott"....[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
igen
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Laca19 (a)
aktív tag
Panasonic TX-55JZ1500E
55JZ1500
Panasonic TX-65JZ1500E
65JZ1500#60962 wallace 234
55-ös változatban egy 8-as szériás Philips 15.000 Ft-al drágább, (ami Ambilight-os is), de a 7-es szériás Philips 75.000 Ft-al olcsóbb (emag-os árak), és ezek szintén nyitóárak.
Tavalyi modellel pedig nem teljesen korrekt összehasonlítani, de akkor meg még rosszabb a helyzet, de nagyon....
Én is vártam ezeket a Hisense OLED-eket, de sajnos ezek nagyon rossz árak lettek, nagyon sokat kell esni, hogy vegyék az emberek.[ Szerkesztve ]
http://www.diesel.com
-
alaves
addikt
Infinitezimális különbségek vannak az OLED-ek között (A1 kivételével). A nagyon alacsony input lag-on kívül nem látom a G1 vezető szerepét az OLED-ek között, pedig abban biztosan evo kijelző van. Tesztekből én a Panasonic JZ2000-et gondolom legjobbnak, aztán a Philips OLED806, majd Sony A90J és aztán a többiek (G1, JZ1500, A80J, OLED706, C1). Érdekes, hogy a G1 kisebb csúcsfénnyel dolgozik, mint az OLED806. A G1-ben agresszív ABL van beállítva, amely pedig eddig a Philips-ekre volt jellemző inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest