- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nheo047
kezdő
válasz
powerup2 #108456 üzenetére
LG nyilván olcsóbban tud adni gy tvt, vagy a samu, mert ők gyártják a panelt, de nem lehet a plusz ár mögött némi plusz minőség is?
pl külön hűtést tesznek bele, hogy jobb fényerőt kapjanak....stbstb.
Pana Oledekre sokkal kevesebb panaszt hallok, mondjuk sokkal kevesebbet is adnak el, mint egy LG -
mimic1979
aktív tag
válasz
powerup2 #108427 üzenetére
Igen abszolut a HDMI ami a legnagyobb negatív érzést váltja ki belőlem a termékkel kapcsolatosan. Tele van NET hogy a világ legjobb OLED TV-je és hasonló frázisok, de részemről ez gyenge eresztés nagyon! Ahogy mondtam egy 3 éves C1-es simán lekezelte, és az akkor is egy más kategória volt mint G széria.
Képminőség:
-Hollywood nem gyárt már értelmes tartalmat
-Stremaerek csak alkalmanként, és ott sem vagyok hanyatt esve egy DV-s film képvilágával, pedig hát ott tényleg lehetne optimalizálni a sötét jeleneteket.
- Kikapcsolós dugalj? Komolyan? 2025-ben? Húzzam ki a konektórból szó szerint a PS5-öt, illetve a Media Playert?Összefoglalva: életem talán 2. legrosszabb beruházása volt az LG G4 tv-je.
-
hunspikey
őstag
válasz
powerup2 #108460 üzenetére
Dehogy volt vakvágány.. azért mégiscsak 50%-al nagyobb fényerőre képes vele a normál EX panel. Tudták ők pontosan, hogy jön a 4 retegű OLED stack, de nem volt kész. MLA-t meg fizikailag könnyebb csinálni, de drága, ezért csak a szükséges mértékben is ideig használták. Az anyagkutatások általában jóval lassabban zajlanak ezért a 4 stack késett. Illetve ott meg kell oldani egy tucat feszültségstabilitási / öregedési problémát, illetve a homogenitás is újjabb kihívás. Most lett kész, kvázi már nincs szükség MLA-ra. De az MLA paneles tudás megmaradt - simán lehet, hogy elő lesz még véve. Pl 4 stackes OLED + MLA = 4000 nit - csak hát horror az ár. Ezeket mind-mind figyelembe kell vennie egy gyártónak és az LG Display külön vállalati egység ezért nem azzal kell csak foglalkozniuk, hogy mit tesz az LG maga, hanem azzal is, hogy egyéb gyártók viszik-e majd a panelt, pl Pana és Sony.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
powerup2 #107840 üzenetére
Kell mellé egy madvr envy és akkor a hdrből is ki lesz hozva amit ki lehet.
Volt szerencsém jó pár RGB lézer projektorohoz, a 100% bt2020 tényleg nagyon jó. Őszintén szólva a 709 és p3 kozott nincs eget rengeto kulonbseg. De a 2020 már nagyon láthato.Ha nem lesz legalább a szoba fele. Mennyezetet is belertve fekete lyuk, akkor az egyidejű kontraszt nagy része megy a kukába és közel sem mutatja meg a projektor hogy mire képes.
-
Csabi1984
addikt
válasz
powerup2 #103549 üzenetére
En nem / sem szeretem az élénk színet / színeket mert szerintem az eltér a valóságtól. Láthatóságot szeretem a ha az égboltnak kék szinűnek kell lenni akkor olyan legyen. A fű ne legyen szűrkés zöld de rikító zöld se mert természetellenes.
Nekem még kalibrálatlan a kijelzőm de valaki tudna segíteni abban, hogy a filmmaker módba mit kellene változtatni, hogy ne legyen olyan sárgás-zöld szín beleolvadás.
Nem tudom, hogy jó szint írtam-e le de biztos kicsit természetellenesebb. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
powerup2 #103542 üzenetére
Ha jól látom a képeden akkor az egy C5 HDR2000 (piros rajta a cimke).
Nekem itt van az újjabb C6 HDR5000 (lényegében csak átcímkézett xrite, mint az elődje is, a hátulján rajta van az xrite felirat is).
Spectro nélkül semmire nem jó, csak azért vettem meg, mert kiváncsi voltam a beépített gyári korrekciókra, katasztrófa. 0.1 nitig mér nagyjűból pontosan (IPS tv fekete szintje), utána már nem. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
powerup2 #103542 üzenetére
Érdekes módon a youtube csatornám alatt havonta betalál mindig valaki, hogy milyen jó a mm kalibráció (lehet köze van a bolthoz?
) és miután hosszas mondatokban kifejtem, hogy mennyire rossz, törli az egész posztot a válaszommal együtt......
Egyébként több oka van:
többek között nem megfelelő műszerezettség (spectro hiánya), olcsó colorimeter ami a sötét részeket nem tudja megmérni: 0.1 nitig tud pontosan mérni utána csak kiböfög egy számot.
minimum 100 óra járatás hiánya
dobozból kivett tvt nem lehet kalibrálni hidegen, a kalibrálás napján 100 óra járatás után még fél órát használni kell a tvt, hogy bemeleghedjen, stb.
sorolhatnám még de minekÉs itt a probléma a csak coloriméteres "kalibrálással", hiába van korrekció a szoftverben az adott tv-hez (márhja van egyáltalán
), az akkor is semmit sem ér.
Ezt én mértem: Reference meter az a jeti specbos 2501 hires spectro, a profiled meg a Portrait Displays C6 HDR5000 (boltban ennek az elődjét, a C5 HDR2000-et szokták használni) beépített TCL miniled 2023-as korrekcióval. Na most a teszhtez egy TCL 2023-as miniled tv lett használva. A referencia spectro szerint a fehéret megmérve a deltaE eltérés 0.38, míg a C6-al 2.91, ez madjnem deltaE 3 elétérés a 2 műszer között. Így lehe ttökéletesen feélre kalibrálni egy gyárilag egészen színhelyes tvt is, és ezért van aki fizet is.
A helyzet mág rosszabb, ha az adott készülékhez nincs beépített korrekció sem, akkor simán meglehet a deltraE 6 is.
Ez pedig külföldi mérés LG OLED-en: semmit nem ér a colorimeterhez kapott gyári/szoftveres korrekció
Ma a G3 gyárilag deltaE 1.8 körüli eltérést produkált (persze volt black crush keméynen kb 10% IRE-ig, de azt most hagyjuk), na most ha ennek nekimegy valaki ilyen colorimeterrel akkor a végére csinál belőle akár deltaE 3 vagy 6 eltérést és persze úgy, hogy fogalma sincs róla, mert a szoftver jó értékeket fog mutatni csak éppen a szoftver nem tudja mennyire pontos egy műszer. Aztán ha ki van méárve rendes műszerrel akkor jön a pofára esés és a kegyetlen valóság.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
powerup2 #103208 üzenetére
Az EVO panelt nem gyártják túl régóta. A korai példányokkal emiatt (is) előfordulhatnak gondok, de semmi gond szerintem, mert az új (csere) panelek nagy valószínűséggel már nem pont ugyanolyan gyártástechnilógiával készülnek, mint a korai darabok. Amit nekem most cseréltek C2-n (egy hete) gariban, teljesen más képet fest, mint az erdeti panele. Iszonyú homogén a kép, tinting, banding, nyomokban sincs, a színei káprázatosak és úgy általában véve jobb (tetszetősebb) a képe. Úgy gondolom (remélem) ez már jobb minőségű lesz, mint a 2022-es gyártású oledeké.
-
szkutyi
addikt
válasz
powerup2 #103098 üzenetére
Ahogy mondtam, panelbeny mocskosul tele a légtér, mégis 5ghz atom stabil, és a legnagyobb remux filmjeim is azonnal indulnak,.porgetesnél is azonnal csinál mindent...
Hiszen egy nagyobb bitráta mekkora is?80-100Mbps
Nálam wifin cirka 250Mbps (ha jól emlékszem)
Míg a kábeles csak 100... -
Gicz
addikt
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
powerup2 #102587 üzenetére
Nekem volt egymás mellett LG G3 és C835 1 hónapig. Ha csak nem volt teljesen sötét jelenet mint a Sárkányok háza ominózus része, akkor simán tartotta magát a g3 mellett, sőt bizonyos esetekben látványosabb volt. Vannak olyan jelenetek ahol tarol az oled, de szépen felzarkozott a miniled, főleg ha nem körön sötét szobában nézed.
-
alaves
addikt
válasz
powerup2 #102566 üzenetére
Használd egészséggel!
Valóban, aki teheti és igénye is van rá, próbáljon a felhasználáshoz legmegfelelőbb TV technikát választani. Nálam az OLED a nyerő: főként SDR 100-120 nit, PC monitor/munka/játék/tanulás + TV + film (viszonylag kevés HDR). 0,75-3m (felhasználás függvényében) árnyékolt szoba.
A szemkímélést is figyelembe véve, mivel van/volt választási lehetőségem, ezért 0,75-1m-ről nem fogok miniLED-be nézni (a kijelző időm is sok), valamint oldalról is viszonylag sokat nézem (közös monitorhasználat a lányommal). Továbbá alacsony fényerőn nagyon nem tetszik a miniLED 'átvilágítós' képe, szinte minden előnye elveszik.
100 szónak is egy a vége, mindenki azt vegye, ami neki jó. -
hunspikey
őstag
válasz
powerup2 #102566 üzenetére
Én a G3 helyett majdnem X955-öt vettem de visszariasztott a tény hogy az EU-ban forgalmazott TCL-ek brutálisan vissza vannak szabályozva. Nem hogy 5000, de 4000 nitet se tud, inkább valahol 3000 környékén van a fogyasztási limit miatt a vége, és a blooming miatt mert azért felírat esetén még mindig van, nálam végül is egy hangyafasznyival a g3 felé billent a mérleg nyelve.
De az 100% hogy a következő TV-m már nem LG felé nyomor színvolumenű woled tv lesz mert érezni hogy ez a tech mla ide vagy oda nagyjából kifújt.
-
-
szkutyi
addikt
válasz
powerup2 #102452 üzenetére
Várjuk csak ki a qd oledek.5-10 000 órás futását..lassan oda érnek az elsö mindennapi használók...rtingsen furcsa hogy az összes qd oled fenyereje drasztikusan csökken az idő előre haladtával....mondanám hogy akár szoftveres, de két márkánál is? Nem hiába lép tovább a Samsung....
Kíváncsi lennék Vhiktor rá mérne egy 10 000órás panelre, mennyi lenne valós használat mellett.
Szóval igen lehet volt egy roszabb széria(cx-c1 stb) az is lehet hogy a c3 lessz egy hatalmas bukta idővel, de akár a fordítottja is lehet..ezt az idő dönti el... -
Sasi001
senior tag
válasz
powerup2 #102452 üzenetére
Az a baj, hogy a panel nem megfelelő lezárása miatt fellép az úgynevezett panel rothadás, szinte mindegyik típusnál előfordul a Tinting, banding, de ugye ez a panel sajátossága. Nem kétlem, ha valaki kifog egy hibátlan példányt, hogy imádja de sajnos ezek jellemző hibák melyet évek alatt sem küszöböltek ki. Nem csoda, hogy szinte szó nélkül cserélik a paneleket legalább ezzel megpróbálják megfogni az ügyfeleket.
-
szkutyi
addikt
-
Sasi001
senior tag
-
szkutyi
addikt
válasz
powerup2 #102420 üzenetére
Ne legyen igazam de szét fog vágni az ideg a rengeteg bugtól, attól hogy van 5000 zóna mégsem kapcsolja le amit le kellene, attól hogy a panel nem olyan pro mint a sony-n hogy nincs átvilágítás....:/
oled után biztos nem vennék mást meg ha 20. Csere is ....miért nem adsz esélyt c3-g3 nak?
Üdvözlettel egy ex tcl-es....
Sony xh900 VS tcl c835: [kép] -
Sasi001
senior tag
válasz
powerup2 #102412 üzenetére
Nekem tegnap jött meg a 77S95D, az s95b-nél sem hiányoltam a fényerőt de látható a különbség. A DV-vel már rég nem foglalkozom nem is hiányzik számomra nincs különbség a Samsung HDR és más típusoknál a DV között. Tartottam a matt kijelzőtől de az a legjobb az egészben. Valóban nem vagy alig látható az egyéb fényforrások visszatükröződése, vagy a félig leengedett redőny pöttyöződése. A képe gyönyörű, gyári filmmaker módban hagytam, nekem megfelelő. Előttem is írták valamilyen okból kifolyólag valóban nem látja a nas-t a hálózaton, de nekem lényegtelen mert AppleTv 4K + Infuse app-ot használok, az megy tökéletesen. Kijelzőről az ujjlenyomat pillanatok alatt eltávolítható sima szemüvegtörlő kendővel szárazon, nem maszatolódik, kenődik. Úgy néz ki, hogy szeretni fogom.
Távirányítónál nincs várakozás mint néha az s95b-nél.
-
alaves
addikt
válasz
powerup2 #102284 üzenetére
"HDR terén a miniled sokkal jobb volt"
Ha már OLED topic-ban vagyunk, azért célszerű lesz megnézni elállási időn belül (ha x955 lesz), hogy a zónaátmeneteknél milyen és mennyi hibát vét a zónavezérlés, valamint hogy milyen bug-ok vannak az fw-ben, továbbá mekkora a DSE és a blooming. (+ az EOTF mennyire van távol a jótól) -
Squirrel
őstag
válasz
powerup2 #102282 üzenetére
Én a vt60-as plazmát cseréltem g4-re. Meglepően nagy volt az ugras fényerő, képminőség tekintetében. Ennek ellenére folyamatosan motoszkált a fejemben, hogy tényleg megérte-e ennyit kiadni rá (ugye 83 coll), nem lett volna-e elég egy minled, áruházakban demókon azok is szépek (mondjuk a 80 coll feletti csucs miniledek nem olyan sokkal olcsóbbak a g4-nél). Múlt héten Anyukámnál néztem otthoni környezetben egy Sony-t, azért oled után elég gyatra volt
úgyhogy megnyugodtam.
-
válasz
powerup2 #96150 üzenetére
Véleménye bárkinek lehet szerintem, és nem te fogod nekem ezt meghatározni már bocsánat 😳 Csinált egy hülyeséget, erre reagáltam, ja, hogy a stílus nem tetszik, hát nekem is sok minden nem tetszik aztán mindenki lesz*rja kb...nem kell olvasni akkor ha ennyire nem ide illő szerinted, van aki szerint meg nekem van igazam, ilyen ez a popszakma! Nincs érdemi hozzászólásom, pont amire írtál leírtam normálisan, hogy a használati utasításban minden le van írva, hogy nem esünk neki a tévének vegyszerekkel, mi ez ha nem érdemi hozzászólás...
-
válasz
powerup2 #96145 üzenetére
Ha a tévén nincs is feltüntetve, de a tévé használati utasításban feketén fehéren levan írva, hogy kerülni kell mindenféle maró/savas kémhatású dolgokat a tévé és kiegészítők tisztításánál( az,hogy a felhasználók 90% ezt nem olvassa el, nos ezért szoktak ilyenek előfordulni, de ez nem a gyártó hibája), de eleve minden műszaki termék esetében levan ez írva...ez a nem időben válaszoltak dolog meg a vicc kategória 😳
És nem, nem vagyok Samsung alkalmazott, sőt én is utálom őket a tesze tosza és nem korrekt garanciáztatási hozzáállásuk miatt, de itt most egyáltalán nem lehet őket okolni semmiért
-
válasz
powerup2 #85317 üzenetére
Engem is kivágtak a múltkor YT-ról egyik csatornánál, illetve törölték a kommentjeimet.
Remélem lesz egyszer csoportos per ezek ellen a cégek ellen.
Simán lehet egy kábel drága ,mert olyan anyagokból van ,meg annyit tesznek bele, meg egy tank is átmehet rajta és nem sérül meg. Ezek elfogadható érvek az árra, akinek kell vegye. Én is ez miatt vettem vastagabb SUB kábelt mert csak a földön, sarkokban tudtam elvezetni az 5 métert, porszívó megy meg bútor tologatás. De ne azzal legyen magyarázva hogy a digitális kép jobb lesz a digitális hangátvitel sokkal jobb lesz meg hasonló dolgok.Na én kiszállok ebből a témából itt, de szerintem hiába volt off, megérte ha már 1-2 idetévedő emberkét megmentettünk a pénzkidobástól.
-
-
válasz
powerup2 #83161 üzenetére
na igen csak te is tudod hogy a dirac nem mindenhez van és mondjuk egy prémium Arcam AVR nél ha újan megveszed kijönnek ,még be is kalibrálják neked .a boltból. de viszont ma már egy belépő erősítőhöz is van hozzá adott kalibrációs rendszer, ami így vagy úgy ,de működik.
Az extra szar szoba akusztikát még a Dirac sem tudja sokszor kivasalni sokszor pár akusztikai panel, könyvespolc is csodát tehet amire meg többen nem hajlandóak vagy nincs rá lehetőségük, mint nekem. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
powerup2 #83158 üzenetére
Sokszor lathatunk erre példát, hogy miért nem.
Nem fogok hazudni, voltam olyan helyen ahol a hangrendszer 7 millió felett volt és rosszabbul szólt mint máshol egy 7-800 ezres rendszer.
Közben egy beállítás ára csak nevetséges töredéke egy ilyen komoly rendszernek.De hát ez az egyéni ízlés kérdése, és hogy felesleges allotaninmert nem lesznolyan mint a stúdióban.
Projektorrol meg ne is beszeljunk. Ott is sokan vannak akik még a hiteles videót is kamunak hiszik amiben meg van mutatva hogy mi a különbség fehér es fekete fal között. Kb a 10szeres ansi kontraszt
-
Skylukos
tag
válasz
powerup2 #83029 üzenetére
Egyetértek, de a kalibrálás akkor ad esetleg tökéletes képet ha abból indulunk ki, hogy a nézendő nyersanyag is mindig tökéletes. De mivel a nézendő nyersanyag nem mindig tökéletes, erősen változó minőségű, ezért egy egyéni kompromisszumos beállítás a változó minőség miatt általánosságban még célravezetőbb is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen alaplapot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Akciófigyelő: Humble 'WB Play The Legends' Bundle (PC)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AudioQuest Boxer SUB kábel - 2 m (197cm)
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Canton CD 1 SC Aktiv-Subwoofer + 2db Canton CD 10 + Canton CD 20 center
- FiiO K9 AKM DAC/AMP szinte új közel 2év garanciával eladó
- FiiO FT3 350ohm-os fejhallgató szinte új 22 hónap garanciával eladó
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest