- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz
Squirrel #102744 üzenetére
Fura. Amúgy én úgy értettem, nem tudom LG hogy csinálja de, nálam van egy hang kimenet menü. Ha ott kivalasztom a tv/avr/Bt, akkor az úgy is marad, amíg egy külső eszköz mást nem mond. Tehát ha bekapcsolom az erősítőt akkor atkapcsol rá a tv. De addig nem. Nem is értem amit írtál, hogy HDMI -kent külön beallitottad...
Home gomb: nem lehet, hogy az anthem a távirányító infra jelét veszi és azért kapcsol be? Próbáld ki, takard le a tv infra portjat és nyomkodd végig az erisitore irányítva. -
-
junkpod
veterán
válasz
Squirrel #102331 üzenetére
De lehet. A mai modern TV -k teljesen alkalmasak központi szerepre, mivel tőlük függ a cec funkcionalitás leginkább én ezt javaslom.
Nálam minden a TV -be van kötve, az erősítőbe csak a HDMI eARC megy. Így az erősítő csak hangkeltő eszköz, hang kimenet. A TV -n fut a tuner, a streaming appok, oda van bekötve a coreelec lejátszó is.
Egyetlen távirányítóval megy a lejátszás és hangosítás.
Ha az erősítőbe dugod közvetlenül a tartalom küldő kütyüket az sok bosszúságot okozhat: a sok féle változatos kepjelet kell továbbítani, a cec jelet kell továbbítani... -
junkpod
veterán
válasz
Squirrel #102324 üzenetére
A hangerőt nem a 7.2, sokkal inkább a .2, azaz a mélynyomó adja.
Az erősítőkön létezik egy autó hang mód beállítás, ami a sok.1 esetén sok.1 módban fog működni, minden más esetben az utoljára használt hangkeppel.
Ha mondjuk az utolsó hangkep Dolby surround volt, akkor a sztereó is sok.1 lesz és a natív formátumok is.
Gondolom azon már túl vagy, hogy mind a tv és az erősítő is earc kompatibilis, arc-earc már nem működik jól együtt, ilyenkor a TV -t vissza kell butitani arc -ra.
Fontos a bekötés is, a tv és az erősítő között csak egy HDMI lehet, az erősítő eARC képes kimenete és a tv eARC képes bemenete között. Csak azért írom, mert volt már olyan, hogy az erősítő oldalán logikusnak tűnt a bemenetbe dugni a Tv-bol jövő kábelt, de az nem fog működni.
Sajnos az egésznek a kerete, a cec minden gyártónál különbözik valamennyire, ezért a legszerencsésebb eset az azonos márkájú cuccok. Minden más esetben lehetnek működési hibák a vezérlésben.
A TV és az erősítő menüben is sajnos szét vannak szórva a beállítások: arc, HDMI, cec... Igyekezni kell mind kettő esetén azonos beállításokat használni.
Látva a buktatókat én direkt a tv -vel azonos márkájú erősítőt vettem. Sajnos ez csak kb egyetlen márka esetén lehetséges, a Sony esetében. Amíg ez nem teljesült, mindig kellett kompromisszumot kötni -
junior19
senior tag
válasz
Squirrel #102324 üzenetére
De neked ott az előfok, ami mindent kezel. Miért viszed a jeled a tévére, azután vissza az előfokra?
Minden külső eszközt csatlakoztatnál az előfokra, egy hdmi kábel menne a tévébe.
Szerintem annak az előfoknak már minden jelet át kell engednie kikapcsolt állapotban is. Így esti tévézéshez nem kell hangrendszert kapcsolni, s csak akkor kapcsolod, ha azon keresztül szeretnéd használni.A HDMI CEC egy elég instabil, kiszámíthatatlanul működő rendszer. Elég ha egy eszköz bekavar, s megbolondítja az egész működést.
Én nem venném biztosra, hogy az LG vagy az előfok hibája, ki kellene zárni. A fire stick például mindig bekapcsolva van, azt nem lehet kikapcsolni. Bizonyos idő eltelte után megy készenlétbe, s lehet ez kavar be.Én kikapcsolnék minden eszközön a HDMI CEC kommunikációt, csak a tévén és az előfokon hagynám engedélyezve. Ha normálisan működik a rendszer így, akkor nem ezekkel van a baj. Ezután egyenként kapcsolnám vissza a rendszerbe a különböző külső eszközöket, így kiszűrve, melyik okozza a galibát.
-
Celtis
veterán
válasz
Squirrel #102288 üzenetére
A tv-n tudod nézni az erősítőbe dugott HDMI eszközök képét és az erősítőn szól a hangjuk. Persze kézzel kell a tv-n és az erősítőn is a megfelelő bemenetet kiválasztani. Viszont a tv HDMI bementeire kapcsolt eszközök, illetve a tv-n futó alkalmazások és a tuner hangja nem fog visszamenni eARC-on az erősítőbe. Csak a tv hangszóróján tudod hallgatni vagy esetleg optikai kimeneten tudod az erősítőre kötni.
Amúgy nem értem miért baj, ha mindig az erősítő szól. Engem az zavar, ha a vacak tv hangszóró szólal meg.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Squirrel #101191 üzenetére
Ízléses setup! A méretbeli érzékelésbe az is belejátszik, hogy kikapcsolt állapotban azért egy 4-4 centi káva van a VT60-on, míg az oled szinte "edge to edge". Ezen még én is gondolkodom, hogy bepaszírozok valahogy egy 130" vásznat a 65VT60 elé és utána valamikor oled, vagy adjam-e be a derekam egy 98" LCD-re? Nekem még leírni is fáj kis túlzással az LCD rövidítést
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Squirrel #101529 üzenetére
Talán egy ötlet : CEC kikapcs.
A TV-s APP-ok ( Netflix , Disney stb....) hangja mehet kifelé optikán is.
Bár ott ugye nem minden formátum támogatott.Ha van ( HT ) PC-d vagy Media Player-ed , amivel saját forrásból játszol le filmet az mehet HDMI-vel az erősítőbe , majd onnan tovább a TV-be.
Egy ideje elengedtem én is ezt a CEC dolgot mert állandóan kapcsolgatta nekem.....
Pedig majd ÉN tudom, hogy mit akarok 5.1-ben hallgatni.
TV adás nem igazán....hallgatni ....sőt nézni sem nagyon.Nálam a PC a filmezés , játék , böngészés szent háromságát fedi le.
Így ilyenkor manuálisan bekapcsolom az erősítőt.
Ennyi. -
KTTech
veterán
válasz
Squirrel #101524 üzenetére
Próbáld a CEC Power off-ot tiltani, ahogy előttem is írták, és reménykedni, hogy az on-t is tiltja... mivel hivatalosan úgy kell működnie, ahogy most tapasztalod (legalábbis a power controlnak).
A régi TV-dnél azért nem volt gond, mert a Viera-Link nem igazán működött jól a be/kikapcsolásnál (leginkább csak Panasonic cuccokkal működött jól), emiatt valószínű a proci is figyelmen kívül hagyta.
-
KTTech
veterán
-
hunspikey
őstag
válasz
Squirrel #101191 üzenetére
Ez azért csalóka mert kikapcsolt tv-ket fotóztál. A VT60 sokkal kisebb képet ad mint a bruttó kávás mérete, míg a G4 majdnem akkorát.
Még egy parameter szopat minket ilyenkor : a perspektíva.
Ugyanis a vt60 legalább 20 centivel közelebb volt ami kibebaszott sokat jelent a látszólagos méret esetén.
Szép az a G4 - gratulálok!
Audio rendszer is "ott" van!
-
KTTech
veterán
válasz
Squirrel #101111 üzenetére
Mi ezzel a gondod? Még túl is van méretezve - egyébként a mérete a TV-nek nem számít, csak a súlya. Ennél gyengébbnek tűnő (és fele ilyen súlyú, de 70kg-ra tervezett) konzolon volt fent nálam a 65VT65 6 évig, és az kb. 10kg-al nehezebb...
Amíg nem gipszkarton falra rakod, bőven jó a gyári tipli. Nálam a gipszkartonhoz már kellett a Fischer, abból is a speckó fajta.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Squirrel #101058 üzenetére
Nem MINDEN jobb oled-en ,ez egy nagyon nagy tévedés ,vagy egy saját “megszokás” általánosítása.
Kábel TV pl. plazma n jobb marad ,ahogyan egy nagyon jó minőségű led tv-n is szebb mint oled-en.Nagyon világos HDR tartalmak jók ,de ott sem mindegyik.
Fekete valóban fekete ,színek szép mélyek ,játék rajtuk verhetetlen és kb. ennyi amibe jó az oled.
Soha nem dobtam tőlük hátast….Szerk.
Nagyon sajnálom a nem reg betört alsópolcos Sony led TV m ,na rajta minden tartalom tényleg szép volt.
Egyetlen hátránya ,hogy a fekete nem csont fekete ,de összeségében minden forrást “jobban” megoldott. -
KTTech
veterán
válasz
Van, amiben rosszabb lesz... én 65VT65B-t váltottam 77G3-ra, de van még egy 55VT65B-m a hálóban, és sokszor kellemesebbnek érzem a képét (színek és mozgásfelbontás terén), mint az OLED-ét, ami nagyon jó a ditherben/statikus képstabilitásban, fényerőben, és persze a statikus képfelbontásban. A HDR-t nem érdemes összehasonlítani, mert ugye a plazma nem tudja, bár kis területen meglepően világos tud lenni.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Hogyne lenne jobb? Csak a plazmahoz vagy szokva. Olyan mint amikor valaki 10.000K mellett vivid kepmodban nezi a képet, utána a kalibralt fura neki, de csak azért mert éveken keresztül a "rosszhoz" volt szokva. Pár nap után meg már a kalibralt utan nézhetetlen a többi.
Az is izles kerdese hogy a plazmanak termeszetes e a kepe. Én pl ki nem állhatom a plazma képét.
Egyébként meg ha természetes kép kell, azt a projektorok tudják a legjobban visszaadni a visszavert fény miatt.Szóval sok évnyi használat után kicsit nehéz és fura másra átállni.
-
hunspikey
őstag
válasz
Squirrel #101022 üzenetére
Na végre egy normális TV
Kíváncsi vagyok VT60 után milyennek látod, lehet egyszer és mindenkorra pontot tehetnél az örök vitára miszerint a plazma hívők azt mondják, hogy mind a mai napig nem született szebb képet adó TV SDR tartalom esetén, azt most hagyjuk, hogy 4k vagy FHD.
Ha meg van még a VT60 és netán egymás mellett tudnád őket nekünk értékelni az lenne a non-plus-ultra!
Nekem is volt 65VT60-am, aztán jött egy LG B7, majd C9, most 77G3- de már nem emlékszem annyira, hogy milyen volt valóban a plazma, azon kívül, hogy agyfaszt kaptam a foszfor trailtől meg a rainbow effekttől.
Szóval ha már kicsit belaktad a G4-et akkor írj már pár sort kérlek.
Nekem SDR tartalomra ami nagyon "plazmaszerű" az a ISF képi mód, olyan 20-25 közötti OLED pixel fényerővel - persze minden képi segéd algoritmus szigorúan kikapcsolva, 49-es fekete szinttel és én egy ici-picit belebuzeráltam a gamma görbéjébe, mert valahogy nekem "kevés" a 2.4-es gamma, alul tökösebb ha kicsit bemínuszolom IRE 2.5 és 15 között, ez még egy picit darkosabb, mozisabb képet ad - persze ez nem helyes gamma görbét eredményez, de én a plazmás képet kerestem.
Ami érdekes, hogy a plazmának a kajak 'Kodak' sárgája nálam akkor jött OLED-en ha kicsit emeltem a sárga szaturáción, valamit eltérítettem a zöld tengelytől, hogy "tisztább" sárgát kapjak, mert én hányok a zöldes sárgáktól.
-
Gicz
addikt
válasz
Squirrel #99329 üzenetére
Nekem is így volt sokáig, garázsban a polc tetején fektetve, pont elfértem alatta fejjel. 65" nem 83, de én költözés miatt tartottam meg, hogy ha kell, akkor abba visszatéve biztonságban szállítható lesz majd. Vagy pl eladáshoz is jól jön, ha majd elhatározom, hogy jöhet egy 77G3-4-5 majd a 65c2 helyett.
42c2 dobozt pl kidobtam, mert az sztem anélkül is szállítható kocsiban probléma nélkül. -
blakey
titán
válasz
Squirrel #84565 üzenetére
Nem, viszont ez egy fórum ahova többnyire 2 dolog miatt járnak az emberek, érdeklődnek és a problémájukat sorolják fel. Ennek okán arányaiban több panaszt olvashatsz, mint egyébként. Nyugodtan vedd meg, elég kis százalék az esélye, hogy hibásat fogj ki, ha mégis, akkor tudod mi a teendő. Korábbi OLED-ek esetében nem volt egyértelmű, hogy WBC vagy WBE kerül bele, tavaly óta sokkal egyértelműbb, hogy mivel készülnek, LG-nél pl. ott virít, hogy EVO.
-
salapp
addikt
válasz
Az lcd tévéknél meg a felhősödés, ugyanúgy a pixelhibák, stb. és ha "jó", akkor is messze áll a tökéletestől. Nálam plem a gyenge betekintési szög volt mindig a legnagyobb gond.
Amúgy nálunk négyből négy Sony OLED elsőre jó volt. Viszont azt el kell fogadni, hogy a neten sokkal hamarabb jelenik meg a panasz, mint a dicséret. -
NoMagix
addikt
válasz
Így voltam vele én is.
Paráztattam magam feleslegesen.
Majd egy évig olvastam a topikot, na mondtam is magamnak nekem nem kell oled. Ezek után hányinger LCD tévék jöttek mentek nálunk,
megelégeltem a dolgot és vettem egy LG CX55-öt, már két éve örömmel használjuk úgy ahogy a többi tévét is (sok xbox, tévé és flm külső lejátszóról) és semmi hiba nincs vele. -
blakey
titán
válasz
Squirrel #84501 üzenetére
Csak a DTS "családdal" nem tud mit kezdeni. "Streamingen" nincs DTS, pontosabban eddig nem találkoztam, holott az eszközeim tudják, ismerik, DD, DD+, és Atmos van, meg természetesen 2.0 PCM. Amúgy a DTS valahogy homályba került, csak régi abyagokon van DTS-em, valahogy az elmúlt években a DD volt előtérben. Állítólag "visszajon"a DTS is.
-
ricsip
addikt
válasz
Squirrel #84494 üzenetére
Szerintem össze vannak keveredve a fejedben a fogalmak.
A DOLBY és a DTS a két elterjedt hangformátum (kodek) CSALÁD. A családon belül van sztereo-tól (2.0) kezdve 2.1-en át 5.1 és 7.1.akármennyi csatornát megszólaltató családTAGok (kodekek).
Az hogy DOLBY vagy DTS családot favorizálja a netflix, azt nem tudom. De esélyes, hogy ha LG/Samsung TV-n akarsz lejátszani valamit, akkor a netflix app menetközben el tudja dönteni h. ne DTS családból küldjön ilyen márkájú TV-re mondjuk sztereót, hanem DOLBY-ból fog küldeni valamilyet.
A warezolt bluray rip-nél nincs ilyen változtatgatási esély: ott fixen azok közül a hangsáv kodekek közül kell választani, amiket a feltöltője belerakott. Meg kell előtte nézni a tech infó-ját, és ha magyar vagy angol hangsávnál ír bármilyen DTS-t, akkor az LG TV lejátszója azt a hangsávot úgy fogja venni h. az szószerint nem létezik, és szószerint semmit nem fog vele kezdeni. Továbbküldeni egy DTS-képes erősítőbe sem. Ha van mellette DOLBY családból valamilyen, azokat jó eséllyel fogja tudni kezelni. Kivéve a Dolby Digital Plus variánst. Keress vissza korábbi posztokra ebben a topikban, van rá DOLBY ATMOS teszt hangfájlok, és a DDP konténeres Atmos-t valamiért nem kezeli az LG, csak a Dolby TrueHD konténerest. Ez már olyan mélységű utánaolvasást igényel, amire rá kell szánni az időt, mert ez egy agyonnkomplikált terület, pacsi (seggberúgás) a gyártóknak.
A PCM nevű család meg (ha jól tudom) csak 2-csatornás sztereo-t szokott jelenteni. A PCM-et minden eszköz kezeli.
A komplikációk ott kezdődnek, ha a sokcsatornás DOLBY ATMOS-t akarja valami pl. átkódolt PCM streamként küldeni pl. erősítőbe. Na itt már megáll a tudományom, az ilyesminek máshol kell utánaolvasnod. -
madkiller
őstag
válasz
Squirrel #84377 üzenetére
2017ben voltam így, akkor baszta át a szemem az MM meg az értékesítő és vettem egy samu qledet. Amit nagyon szeretettem el is voltam ájulva a képétől egy sima Lcdhez képest atom ugrás, de már látom mi a különbség közte meg az oled között és, ha elmegyek egy miniled samu mellett is az áruházban már rá van állva a szemem és látom, h a kontraszt nagyon nem ugyanaz.
-
adrian14
tag
válasz
Squirrel #84377 üzenetére
Én is pár napja voltam a szegedi mm-ben. Lg oledet és Samsung neoQledet néztem (amik egymás mellett voltak) és különbséget én sem láttam. Szerintem ez azért csalóka, mert mind a kettőn a fullos minőségű demo ment. Megnéztem azokat a tv-ket is, amiken az mm saját hirdetései mentek rossz felbontásban (azoknál szerintem pixelhalmaz volt az egész kép márkától függetlenül).
-
Joshi
titán
válasz
Squirrel #40048 üzenetére
Nyugodtan vehetsz OLED tévét főleg plazmás tulajként, azért nem annyira vészes a helyzet mint amennyire annak tűnik. Átlagos használatra teljesen alkalmas az OLED. Én 2017 november eleje óta használom a Sony A1 tévémet amiben 2017-es LG panel van (B7, C7), de hibátlan a készülék.
-
válasz
Squirrel #39990 üzenetére
Egy hétvégétől nem fog beégni. Főleg ha normális fényerővel használod.
Nézd, tény, hogy a statikus tartalmakat kerülni kell. De én pl az egyik oleden (2 van) rendszeresen nézek focimeccset (Barca rajongó vagyok), sznookert, darts-ot is néztem a vb alatt. Egy éve és két hónapja vannak meg a tv-k, Panák és semmi bajuk. Nyílván napi több órában ilyesmit nézni max fényerővel nem célszerű, mert annak hamar meglesznek a következményei.
Milyen körülmények között, milyen tartalommal használnád az oledet? -
daneel_hu
addikt
válasz
Squirrel #39990 üzenetére
Neked kell döntened, a döntés jogát itt senki nem fogja átvállalni helyetted.
A tapasztalatokat érdemes olvasni, itt 2018-as vagy újabb készüléke még senkinek nem égett be, de azt is tudni kell, hogy ezek a tévék még nem érték el a 2 éves kort sem, tehát maximum 4000 üzemóra lehet bennük és akkor valószínűleg sokat is mondtam.
Ha rendszeresen ugyanazt a statikus elemet nézed (és a készülék nincs rendesen beállítva, értsd: 60-100-as oled fénnyel tolod SDR-ben), akkor 300-500 óra alatt gond lehet. Ez természetesen arra vonatkozik, hogy ennyit nézed összesen ugyanazt a műsort!
Ha rendesen beállítod (pl sötétben 20-30-as oled fénnyel nézed), akkor akár évekig is homogén maradhat a panel.
De semmiképpen nem ajánlanám a folyamatos tévénézést sárga vagy piros statikus elemekkel, mert előbb-utóbb gondod lesz belőle. Lehet csak 3-4 év múlva.
Van akit ez nem érdekel, és csak símán használja - nem nézeget havonta RGB-tesztképeket -, használati tárgyként tekint a készülékre. Lehet neki van igaza.Kicsit gyakorlatiasabban: ott van pl a Snooker-VB, 14 napig tart. Szerintem nem ördögtől való ha valaki ebben az időben napi 8 órát nézi ezt a rendezvényt. Ez 112 összüzemórát jelent csak ennél a műsornál. Statikus elem: alsó scoreboard és piros LIVE az EUROSPORT LOGO-ban. Ha ezt 100-as oled fénnyel nézed, garantálom, hogy már a harmadik vébédnél látszani fognak a sárga és piros statikus elemek.
A döntés a tiéd.
Ha el tudod fogadni, hogy egy adott esetben 500k HUF-ért vásárolt tévé 2-3 év alatt beéghet (mondjuk csak tesztképen látnád), és ez nem izgat, akkor vedd meg.
Nem szabad vagyontrágyként tekinteni erre, még akkor sem ha drága volt. A magyar vásárló ezt sokszor figyelmen kívül hagyja... érdekes mondjuk egy autó esetében ez nincs. -
-
chros
őstag
válasz
Squirrel #39918 üzenetére
Igen, Bx is lesz, a B9 utodja. A C9 utodja a CX es ez es efolott nincs kepbeli kulonbseg, "csak" a design/audio mas. A G a regi E helyere erkezik.
> (#39905) so_ha: "A -2.000€ kb. - 28%, ami azért nem csekély mértékű csökkentés nyitó árnak."
Mondjuk van mibol engedni
Igen, ezert is irtam a 77"-est, de erinti ez a halando embert?!
Es epp az jutott eszembe, amit @Joshi irt: "ne az induló árakat nézzétek ... a normál kifutó ár nem nagyon változik".> (#39907) Joshi : "Ne tévesszen meg senkit a 2019-es C9 modellek magasabb kifutó ára, mert volt egy komoly infláció."
Csokken az, csak joval kisebb mertekben, mint az indulo ar, pl fele/harmada az indulo arnak a csokkenes. Es a 2019-es modellekrol meg ne nyilatkozzunk, most jon a java, marc-aprilis, majd nyaron.
> (#39910) daneel_hu : "A CX és GX pedig nem egy kaliber, ez az árán is látszik majd"
Ezzel nem ertunk egyet
Valahogy kell nekik "premium"-nak tuno termeket is adni (Gx), de ez nem "signature" vagy igen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KONZOL beárazás
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- KEF R7 META Hangfal eladó
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest