- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
Siman rakotod mint az eddigi tvdet, a hdmi kábel is jó lesz, hacsak nem valami oskovulet, de nem hiszem.
Youtubeon vannak fent teszt videók, amik alapján ellenőrizni tudod a pixel hibát, egyszeru teljes kepernyot kitolto szinek, fehér, szurkes, piros, zöld, kék.
Ha új set top boxod van, akkor kb csak atta figyelj, hogy adaptív hdr legyen kivalasztva a box menüjében.
-
ρσгτσ
addikt
100 óra után.
Addig ott van például az rtings beállítási javaslat. A white pont és a white balance settings kivételével, mert ahhoz már érdemes szakembert hívni és kalibrálni.
-
ρσгτσ
addikt
Mi a terv? Nem ismerem a Telekom boxokat, de gondolom azon is elérhető a Netflix, és van DV is? Vagy a TV -n menne a Netflix?
Előbbi esetben rendben lesz így. Eleve kábelen megy a boxba a WiFi, így mindegy milyen jó a router.
Utóbbi esetben lehet nem mindegy.
Ha normális router van és nem gyenge a WiFi jel, akkor mehet vezeték nélkül is nyugodtan. Más esetben inkább kábel. Bár streaming -nél nagyjából mindegy, de láttam már néhány hulladék szolgáltatói routert. Meg nem mindegy milyen távolságra van, vagy mi van az jel útjában. -
mp54
senior tag
A szóban forgó Samu 65S90DAT-ot hétfőn hozzák, kedden este lesz kicsomagolva.
Mivel én hülye vagyok az ilyenhez, szeretnék megkérni fórumtársat, hogy hozott anyaggal ellenőrizze le a lehetséges hibákra, valamint a javasolt paramétereket állítsa be...Természetesen nem szívességet kérek, megfizetem az idejét! Örülnék, ha lenne erre vállalkozó...Helyszín: Budapest, II. ker., Zsigmond tér környéke.Az eddigi felállás: Telekom jel jön a lakásba koax kábelen; ez belemegy egy routerba (?), mely Wifi jelet sugároz, valamint egy Eternet kábel átmegy belőle egy IP-TV Set-top-box-ba, melyből egy 1-1,5 m hosszú, noname! HDMI kábel megy egy öreg,kicsi lapos tv-be.
Mi változik meg a modern tv miatt? Netflix-et (legmagasabb előfizetés) Wifi-n kapja a Tv? A tv műsort úgy mint eddig? Ha igen, kell-e jobb HDMI kábel? Mi másra figyeljek még?
Köszönöm! -
A Zéé
addikt
bocs, hogy ezt mondom, de ez már kezd baromira komikus lenni...
Amennyire követem a sztorid, akinek "segítesz" nem akar nagy tévét, a helyi hozzáértők szerint pedig nem lenne jó neki az OLED, tehát igazából senkinek nincs igénye 65-ös OLED TV-re, csak neked... Ez most vagy csak folytonos trollkodás részedről, vagy igazából nem segítesz, hanem a saját vágyaidat akarod kiélni... -
dropi
senior tag
Én nem értem azokat, akik oled helyett mást ajánlanak olyannak, akinek van pénze oledre is. Tartalomtól függetlenül zongorázható a nézett kép minősége közötti különbség az oled és bármi más között.
- Nekem jelenleg egy Philips 718 van, de az elmúlt másfél évben volt LG C2, Samsung S90C, de ezekre a szokásokra messze a Philips a legjobb. Mozgásmegjelenítésben jobb mindkettőnél és felskálázsban is. Arról nem beszélve, hogy a másik kettővel ellentétben normális, leginkább testreszabható oprendszere van.
- Nagyjából évente lecserélem a tévémet, mert megunom őket, elég sokmindent kipróbáltam, de nekem nagyjából ugyanerre a szokásra (90% SDR (főleg sport vagy más TV műsor szal kb mindenhol van állandó elem a kijelzőn, és YouTube), 5% Xbox, 5% streaming), is az oled vált be. Soha nem volt még semmi bajom egyikkel sem, beégésről szó sem volt, pedig átlag 18-20 órát megy naponta a TV minden nap ráadásul.
- Nekem is tele van ablakokkal a nappali, a tévé mellett van közvetlenül az erkély ajtó is, egyáltalán nem zavaró már egy közép szintű tévénél sem a fényerő. -
zsistvan7
kezdő
Édesanyámnak tavaly vettünk egy 65C3-at.
Ő szinte csak SD tartalmat néz (FHD kábel tv), többek közt elég sok hírműsort, ennek ellenére 15 hónap alatt nincs nyoma beégésnek.
Egy világos nappaliban használja 55-ös fényerőn (100 a max), soha nem éreztük kevésnek a fényerőt, pedig szinte soha nincs besötétítve.
Sokan mondják hogy erre nem érdemes oledet venni, de ezzel nem értek egyet, vannak jobb minőségű filmek, műsorok, amelyeknél még így SD-ben is kijönnek az oled előnyei.
Mini LED-el nincs otthoni körülmények közt tapasztalatom, de véleményem szerint az oled-el biztos nem lőtök mellé. -
ρσгτσ
addikt
Riportok és podcastok általában SDR -ben mennek. Néhány kivételtől eltekintve, de az ritka. Előfordul logó, egyéb fix elem is, de ez változó.
Mondjuk jobb megjelenítővel már YouTube -on is megnyílnak a lehetőségek. Pl. természetettel, utazással, külföldi országokkal kapcsolatos jobb minőségű HDR anyagok, ami OLED -en jobban fog mutatni.
Persze sok a rossz minőségű, illetve kamu címkével ellátott anyag is, de azért bőven akadnak jók.
C4 elfogadható világosban, G4 pedig természetesen jobb. Ami kritikus pont lehet még SDR mellett, hogy ezeknél a tükröződés jelentősebb. OLED -nél kivétel ez alól az S95D matt felülete, de ott nincs DTS és DV, ha igény lenne rá. Tehát a beszűrődő fény mellett a TV elhelyezés is fontos.
C4 mellett a jó képminőség, és az esetlegesen nagyobb méret szól, ha az elfogadható számára.
G4 mellett a nagyobb fényerő, jobb képminőség szól. Illetve csak a panelre az alap 3 év garancián felül jár még további 2 év garancia.
Ha mini LED -et néznék ebben a kategóriában, akkor én most TCL C855 -öt vennék. Még magasabb fényerő, a panelre kevésbé kell vigyázni, és a tükröződés sem annyira jelentős. Ráadásul egyes kereskedőknél 5 év garancia regisztrálható hozzá vásárlás után.
Ezt is érdemes megnézni személyesen a betekintési szög miatt.
Ezek közül az LG -nél jobb a garanciális és szoftveres támogatás. Szerintem ha valaki hosszútávon gondolkozik, és a kereskedő (vagy egyéb cég) jó konstrukciót kínál, akkor érdemes kiegészítő garanciát (akár biztosítással) vásárolni. Ezek általában 2 évvel tolják meg az eredeti 5 évet.
-
ρσгτσ
addikt
Samsung -nál és TCL -nél jönnek majd a WHVA paneles mini LED -ek, amik elvileg nagyobb betekintési szöget nyújtanak jobb kontraszt mellett. Hogy ez milyen lesz személyesen, illetve a valóságban, arra majd én is kíváncsi leszek.
De egyelőre ezek a szokásos módon magasabb áron kezdenek. Majd valamikor ősszel, vagy az ünnepi szezonban kapnak jobb kedvezményt.
Egyébként VA -nál árkategóriától is függ, hogy mennyire jó a betekintési szög. Én sosem foglalkozom a számokkal, megnézem személyesen. Plusz mindenki máshogy érzékeny rá.
Na meg az is igaz, amit KTTech írt felettem. Nagyobb távolságról kevesebb lesz a jelentősége.
Érdemes lenne személyesen megnézni például egy TCL C855 -öt.
-
KTTech
veterán
Szerintem FALD LCD ami a cél legyen, ne OLED. Semmiképpen ne Edge-lit LCD, azok hullanak, mint a legyek. Maxon hajtani a FALD LCD-t se ajánlott, vagy a LED-ek adják fel idő előtt, vagy a diffuzer és egyik se szép látvány, de 50% körüli fényerővel jól elvannak beégés nagyobb veszélye nélkül. A betekintési szög, mint egy átlagos monitornál, pont olyan lesz, de olyan távolságról amit írtál kicsi ennek az esélye, hogy gondot okozzon.
-
Érvelni szeretnék az LG65G4 mellett C4 ellenében, egy humán érdeklődésű, nyugdíjas értelmiségi hölgynél.
Oled topic, de az említett személynek csúcskategóriás oled tv-t ajánlgatni abszolút overkill.
Innen nézve ez neked lenne kielégülés mintsem neki korrekt és racionális ajánlás.
Ilyesmi ‘szaki’ próbált ajánlani anyámnak is a munkahelyén gamer notit RTX videokártyàval, a konyhaasztalra… -
John D'oh
aktív tag
Ez egy nagyon szubjektív téma, de valószínűleg a nagyobb méretet jobban értékeli majd a hölgy mint a passzív hűtőt és minden mást amit már soroltak lent. A C4 is egy hatalmas előrelépés lesz mindenben ha eddig nem oledje volt.
Ugyanakkor...magamnak csak oldedet vennék, de szüleimnek biztosan nem. Egyrészt nem tudnák értékelni jobban egy mini lednél, másrészt az oledet nem TV2 meg RTL Klub nézésre találták ki.
A nagyobb képméret tehát itt is nyer a némileg gyengébb (de még mindig nagyon szép) képminőséghez képest.Ár érték arányban jobban jár az idős hölgy az alaves által javasolt tévékkel szerintem is.
Hisense 75U8NQ, Hisense 85U7KQ.
-
alaves
addikt
-
John D'oh
aktív tag
Szebb a kèpe (ez érdekli talán legkevésbé).
Kevésbé tükröződik a felülete, tehát kevésbé látod magadat benne bizonyos jeleneteknél.5 év panel garancia. Ez a legjobb érv mellette a hölgy számára szerintem.
A C-re csak 3 év jár. Ha utána egy nappal mondjuk valami gond van, akkor már nincs gari.
A G széria esetében 5 évig garanciát vállal az LG a panel hibákra vonatkozó problémákra. Pontosabban alkatrész díjat nem számol fel, de magasan ennek lenne a legnagyobb költségvonzata ha bármit cserélni kell. -
ρσгτσ
addikt
Azért azzal érdemes tisztában lennie, hogy valószínű ezek közel sem mennek el annyi évet, mint a mostani CRT TV. Illetve hosszútávon javítással sem nagyon érdemes számolni.
Egyrészt azért, mert például egy panelcsere baromi drága buli lesz, ha lejárt rá a garancia. Másrészt meg azért, mert hosszútávon valószínű alkatrész sem nagyon lesz hozzá. Vagy nem minden.
Azt is érdemes tudnia, hogy a panel védelme miatt normál TV adásnál nem ajánlott maximum fényerőt használni. Ha túlnyomó többségben az megy nála, és jellemzően 1 vagy 2 csatorna megy magas napi óraszámban, akkor nem igazán ideális választás az OLED.
-
ρσгτσ
addikt
Jobb az LG szerviz, ugyanakkor az eddigiek alapján kevesebb probléma van a Samsung OLED -del. Hogy ez valóságban mennyi, milyen arányban, azt nem tudjuk. De kevesebbnek tűnik a panasz.
Illetve az is igaz, hogy az LG piacvezető OLED kategóriában. Így valószínű ezért (IS) több a negatív visszajelzés.
-
Pro Koryak
addikt
Ha van rá keret nyugodtan vegyél.
A kontrasztarány miatt nappal is, de sötétben meg főleg szembetűnő lesz a difi, még 1080p-n is. Nagyobb színtér, nincs foszforlag, nincs vibrálás, nincs dithering, talán SD adáson is nagyobb fényerő.
Mondjuk először kicsit szokni kell a kissé "digitális" képet, aki több évnyi "plazmázásról" jön.
Legalábbis nálam így volt. -
Skorpio.59.j
tag
...ha már tanya...koromnál fogva,.bizony én éltem ,nem is kevest és nem csak ,hogy villany nem volt,de folyóvíz sem.Illetve folyóvíz az volt ,mikor kifolyt a vizesvödörből a lavórba.Drága kislányom mikor megkérdezte annó 5 -6 évesen:..de apa,ha nem volt villany hogyan néztetek tévét? A válaszom a következő volt: gyertyafénynél drágám ...😉
-
Skorpio.59.j
tag
Nyílván nagyon fontos a talp...egy fétis..mint első látásra a női kéz.
Magyarul mindenki mást néz meg először egy nőn is...DE..a lényeg az,hogy : jót mutasson úgy en bloc..Megnéztem jó párat a hétvégén is,de esküszöm meg nem tudnám mondani,hogy melyiknek milyen talpa volt.Minden tiszteletem a tiéd...😄
-
Batyops
aktív tag
Jövőre 65"-ra váltok és már most azt tervezgetem hogy kéne átvariálni a dolgokat. Most kettő variáció van az egyik hogy kukázom a tv asztalt és csinálok egy média falat ami mögött futnak a vezetékek és így a falra kerül a tv illetve a falon a megfelelő helyekre elhelyezett polcok és arra rá a cuccok Ps4 ,erősítő hangfal stb. Fater asztalos vele csináltattam tehát egyedi úgyhogy nem szívesen dobnám ki meg szerintem ő is hülyét kapna. Az átalakításról már beszéltem vele megoldja. A média fal viszont jobban tetszene csak hát az meg sokkal melósabb szóval még én sem tudom mi lesz. Na de van még jó pár hónapom kigondolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Kerékpársportok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Linux kezdőknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Update 06.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest