- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
warren29 #113181 üzenetére
Miért kéne egy fw-nek változnia, ha a képességeit javítják? Tehát egy frissítés többnyire javításokat tartalmaz és nem újításokat. Egyébként pl. C2 esetében lett Chromecast, lett Filmmaker mód DV esetében, lehet, hogy egy 26-os fw-vel új dizájn jelenik meg, de rosszabb még nem lett egyik TV-m sem, pedig sokat használtam. Az elég komoly hiba lenne, ha a kép- és hangminőség változna, inkább finomítások történnek ezen a téren, új profil, részletesebb vagy más finomhangolás, de alapjában nem változtatják meg a meglévő képességet.
-
eL Geri
őstag
válasz
warren29 #113173 üzenetére
Elvileg egy-egy frissítés tovább javítana, de aztán mégiscsak vannak ellenétek, akár véletlen hiba miatt, akár szándékosan.
Csak itt olvasva, de azt hallottam, hogy ha ki is kapcsolod az LG tv-n az automata frissítést, attól még minden indulásnál az arcodba tolja, hogy akarsz-e frissíteni. Aztán reflexből, vagy másik családtag gyanútlanul egyszer csak rá fog nyomni.
Erre itt egyesek a routerben tiltottak le LG url-emek. -
válasz
Igaz nem LG hanem, Philips OLED ,de én mindíg frissítettem. Szerencsére náluk arra szolgál amire való a frissítés, folyamatosan egyre jobb lett kb 1.5 éve hibátlannak tudom nevezni a Tv-t szoftveresen. Eleinte több zavaró bug volt.( eARc, kifagyások stb..)
Van egy 42" Lg C2-m, azt is frissítem, nem vettem észre gondot, de lehet az miatt mert monitorként szolgál csak. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Egy eszköz alap programjának ( Firmware , FW ) frissítése sok dolgtól függhet.
Tegyük fel, hogy van egy NAS-od , ami LAN csatlakozik egy Média Player-hez. Innen mész tovább HDMI kábellel a házimozi erősítőbe.
Majd az erősítőből egy újabb HDMI kábel viszi tovább a jelet a TV-be.
Ha jó a lejátszó és minden formátumot kezel , dekódól, akkor a jó hangot a házimozi erősítő intézi....a kép megy a TV-re.
Azaz a TV mint "csak" megjelenítő funkcionál.
Ha kijön a TV-re egy új FW, akkor a change log-ban lehet megnézni, hogy mi változik az előző verzióhoz képest.
Ha elégedett vagy a TV tudásával és a logban semmi értelmes változtatás nincs , akkor nem is érdemes piszkálni , upgrade-elni.
De ez MINDEN eszközre érvényes.
A média player-re és a házimozi erősítőre is.
Sőt....volt rá példa, hogy egy adott FW-ben elvettek bizonyos funkciókat , képességeket.
Sajnos a mai , modern világunkban már a hűtőn , mosógépen és a mikrón is szoftverek futnak....
És egy hibás szoftver haza tudja vágni a rendes működést.
Tehát ha nem létfontosságú biztonsági frissítés vagy valami új, hasznos szoftveres támogatás érkezik az adott eszközre, akkor bizony nem érdemes frissíteni.
Viszont egy TV esetében, akkor sem a vezetékes ( LAN ) sem a vezeték nélküli ( Wifi ) kapcsolatot nem szabad engedélyezni...mert sokszor a háttérben futnak le ezek a frissítések a felhasználó tudta és beleeggyezése nélkül !
Viszont ha nincs netes elérés, akkor a TV-n nem lehet Netflix és társai APP-ot használni.
Ezért kell egy jó média player....ami kezelni tudja ezeket is.
Sokszor az egyszerű dolgok jobbak....de manapság már szinte semmi sem egyszerű.
Röviden :
Hogy frissíts e vagy sem ?
Persze lehet....csak előtte tájékozódjon az ember ....
azaz ÉSSZEL kell csinálni. -
Mankó
veterán
válasz
warren29 #113061 üzenetére
G3 + Sonos Arc ultra esetén, tv-n futó streaming esetén mindent átenged a Sonosra. DTS HD MA -ból csak a DTS HD 5.1 szól. Amikor Arcam AVR390 erősítő volt akkor is így történt, de a TrueHD, atmos már nem szólt csak 5.1-ben, mert az Arcam nem eArc volt.
A G3 még tudja a DTS 5.1-et, át is engedi. De a G4, G5 már nem tudja leírás szerint a DTS-t, szóval pass, hogy az átmegy e. Ezzel számolj!
Filmek nálam dedikált lejátszóról futnak, ott szól minden ahogy kell, DTS-ből csak az 5.1, mert a Sonos csak azt ismeri, de azt nagyon szépen prezentálja. -
John D'oh
aktív tag
válasz
warren29 #113071 üzenetére
A G4 tud lossless jelet továbbítabni az biztos, viszont a belső leszátjóvával valóban nem , ezt benéztem tegnap bocsi.
Külső lejátszóra lesz szükséged hozzá. Ha Dolby Visiont is akarsz akkor Ugoos AM6B Plus + Coreelec lesz az egyik legjobb választás ár érték arányban. (Ha virágbolti forrásokat játszol le főleg, ha Netflix és hasonlók akkor nem ez a befutó) -
John D'oh
aktív tag
válasz
warren29 #113067 üzenetére
Nincs G4-em de nem lehet bonyolult, valamelyik fórumtárs akinek ez van biztosan leirja pontosan de addig is olyasmit keress hogy hang kimenet az erősítőd, passthrough be, eARC be, auto
Fontos persze hogy az erősítő is támogassa az eARC-ot és a jó hdmi portba legyen dugva a kábel.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
warren29 #110016 üzenetére
Szerintem várd meg legalább. Ne legyél olyan mint a medve a porszívós, nyulas viccben. Én is most rendeltem. A házban szinte csak LG TV van, mind sima belépő modell, de ez lesz az első OLED.
Mondjuk kicsit beteges hogy LG-ből van 5db TV + 1 TV-s monitor + 1 UW monitor (+ 2 Dell monitor és egy Philips TV, de az utóbbi rokonnál feleslegessé vált) Nem röhög, szinte mind használatban van és kell is.
Ehhez jön most még egy.
Eddig garanciális probléma 1-nél volt, talán az egyik újabbnál. Bezzeg a 15 éves HD ready 42-es köszöni jól van. Egyet kellett javitani garancia után, egy 32-est tápegységcserével olcsón.
Amit az LG-nél nem szeretek, az a gyenge okos TV hardver, a csak 100Mbites LAN kártya, ami problémás is, illetve a WLAN sem épp erőssége. Ezeknek a nagy része tippre ugyanúgy gond minden márka esetén. Hiába, a smart TV hardvere sosem lesz fókuszban a TV gyártóknál, de megerőltethetnék magukat egyszer egyszer. -
Rewmac
aktív tag
válasz
A többinek sajnos még rosszabb supportja. Nekem a Sony-val nagyon nagyon rossz a tapasztalatom. LG-vel legalább eljutottam oda ahová kellett, de igazából 2 hibás panel után kaptam egy jót ami meg green tintes. Ez van.
Amiket tudok már a szervízről, a folyamatokról ahogyan csalnak és ígérgetnek én meghúztam a vonalat. Sajnos egy idő után nem tudsz mit csinálni csak elfogadni és remélni nem lesz baja gari időn belül és utána sem évekig.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Ne aggódj ezen. Ide, és ehhez hasonló helyekre a legtöbb esetben olyanok írnak akiknek valami problémája van. Ez torzítja a képet, a valóságban nem ilyen rossz a helyzet, és az arányok is teljesen mások mint itt a topikban.
Én sem írtam eddig, mert nincs problémám a C4-el, és remekül működik. -
justin+09
újonc
válasz
Ugyanebbe a cipőben jártam, járok… Decemberben rendeltem az első 65G4LW terméket egy bizonyos helyről (nem tudom leírhatom-e) plusz hozzà tv állványt másik cégtől, mert nekem úgy jó egyelőre. Felhív a futár, hogy fél óra múlva hozza a tv-t - rendben, másfél volt, mindegy, legkevesebb - kérdezem tőle, hogy ketten vagytok, lesz segítséged? Mert ha nem lemegyek segíteni. Persze igen mondta, erre csönget és egyedül ráncigàlja fel a tv-t a liftben… mondom ezt nem hiszem el… nem volt nagy sérülés a dobozon, de könyörgöm, ne alítsuk már minden oldalára… átvettem… rá kb 2 órára mentem az állványért.. itthon vettem észre, hogy mintha egy vissza csomagolt tv állványt kaptam volna… teljesen elment a kedvem, karcos, rongálódott doboz stb… ekkor döntöttem úgy, hogy nem kockáztatom, visszaküldöm egyébként se volt szerencsés decemberem.
Persze az agy kattog, szeretne egy brutal tv-t és nagyon bosszantó, hogy más semmibe se nézi a te pénzed, értéked, lényegben telibe… Na de adok neki még egy esélyt. Máshonnan rendeltem egy LS verziót, amibe ugye már ott a talp… 2 hétig volt a platón a futárnal mire hozzám került…. De már rutinból lementem megnézni, vajon hogy hozzàk, szállítják… természetesen állítva volt valami hűtőhöz oda spaniferezve… kitette a kocsi mellé, a dobozon egy hatalmas sérülés, látni, hogy valami neki csúszott. Kértem jegyzőkönyvet, elutasított, hogy nincs nála, jó mondom akkor megy vissza… De tényleg, mit szórakoznak más pénzével?? Értek mindent, nekik se könnyű, de egy ilyen értékű tv-t legalább nézzünk már valamibe! És ugyanez akar egy 5ezer ftosra lenne az alap….
Telt múlt az idő, egyre lejjebb mentek a tv árak, jöttek kupon akciók, így harmadszorra is rendeltem egy LS verziót! Na mondom, ez már csak jo lesz. 1 nap alatt kihozták, lent vártam a futárt, persze állítva volt megint, de az elején kulturáltabban és szinte zero sérülés a dobozon. Rábeszèltem a futárt 2 mátyással, hogy kézbe vigyük fel, nem fogjuk a liftbe megint össze-vissza állítgatni, így én is nyugodtabb voltam! Mèg aznap összeraktuk - az állvány belső fele ugyanúgy karcos, ez így tuti sorozatos gyártási hiba mondom
- de ettől függetlenül minden szép volt, eskü a kép is minden (kivéve sdr). Aztán pedig most a héten szembe jött a valóság. Egyébként egy nagyon extra tv, de szerintem az AI túl sokat szól bele a működésébe. Sokat kell állítani és tényleg amiket írnak sokan, meg kell találni a saját beállításaidat. Sokan azt hiszik, hisszük, hogy veszünk egy ilyen tv-t és már magától minden szép és frankó. Ez nem igaz, kicsi meló kell bele, de még így se garantált, hogy tetszeni fog, mert nagyon fontosak az appok minőségben illetve a külső eszközök és beállítások! Ez mellet a Sony A95L volt versenyben, de nem akarom elhinni, hogy másfél év alatt alig ment le egyszer egyszer 900k ra az ára….
Így az LGt ésszerűbbnek tartottam.
A többit pedig leírtam itt: 109986
-
ezekiel65
újonc
válasz
warren29 #110021 üzenetére
Nekem egy 77" C4-em van. Igaz, még csak két hónapos, de van nyúzva rendesen és semmi baja. Félelem persze nagy úr, azt elismerem. Amikor megjött, pixelvadászat töviről-hegyire, beégés, vízmérték, hogy nem-e görbe a képernyő, a szürke szürke-e, csíkok, foltok, meg ilyesmik. Totál paranoia, mint egy orvosi vizsgálat, de mindent rendben találtam. Kivéve a most meglévő APPS problémát, de hát ez nem a tv baja, hanem a töketlen programozóké. Amúgy megoldódott már? Este jó lenne Reachert nézni...
-
Celtis
veterán
válasz
Panelrothadás ( pontosan nem vágom mi az de elég bizarrul hangzik ), pixelhiba, tinting, csíkozódás, beégés, stb.
Ebben semi újdonság vagy változás nem történt ez elmúlt napokban.Volt egy fura garanciális adminisztráció (3 javítást egynek számoltak), ami tényleg aggasztó, másfelől viszont szó nélkül cserélték kétszer(?) a kijelzőt.
Illetve van/volt ez a központi szerver hiba. Shit happens, ahogy a művelt francia mondja. Nálam éppenséggel működik, de tudom, hogy ez a legkevésébé sem vigasz annak akinél meg nem. -
Csandi
őstag
válasz
Akkor egy pozitív visszacsatolás.
Most C4-ünk van, semmi baja sem hardveresen sem szoftveresen. Előtte C2 volt, ugyanez.
2 barátomnak van még C4-e, szintén nincs bajuk.
Ahogy felettem is mondták, fórumra nyílván az jár akinek baja van, akinek nincs az csak használja.(én kivétel vagyok, kockaként fórumozok ígyis úgyis
)
-
eL Geri
őstag
válasz
Teljesen megértem az aggodalmadat!
Bár sok választ fogsz kapni, hogy az itteni fórum nem reprezentatív, és akinek baja van, az hangosabb és jobban látható.
Ez is igaz. De nem értek vele teljesen egyet én sem. Fura mód pl. az Xbox fórum, vagy a Házimozi kezdőknek fórum nincs tele termékhibákkal.
Egy részben én is ezek miatt nem akaródzok meglépni a TV cserét.
Az az érzésem, hogy ez az oled technológia sajnos nem üzembiztos.Azt hogy most mit csinálj, csak te döntheted el. Engem már hajtana a vágy, hogy csak megnézzem a megrendelt TV-met… de közben jól be lennék tojva.
-
-
-
-
-
T.Peter
őstag
-
T.Peter
őstag
válasz
warren29 #109759 üzenetére
John Lewis gondolom.
A marketing kepek alapjan 3x jobb mint a b szeria 10% window-ban. Az kb 2000 nits, a b4 675 nits rtings teszt alapjan, b5 lehet tobb lesz.
[link] Itt 40%-ot irnak g5-re full screen (100%) g4-hez kepest. Az kb 300 nits rtings teszt alapjan.
Viszont gondolom nem kalibralt ertekek kozott mertek a kulonbsegeket. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
warren29 #109153 üzenetére
manapság elég álom kategória azt hinni hogy egy tv el fog menni 10 évig. Ahogy a gyártók csinálják már jó ideje..tervezett elavulás stb..szerintem már annak is örülni kell, ha 5 nagyon max 7 évig kibírják. Hiszen minden évben új modell jelenik meg, ha valami túl sokáig bírja akkor nem tudják eladni. A tervezett elavulással meg rákényszerítik az embert hogy ha nem is akarta, de vegyen majd új tévét. Egyébként véleményem szerint ez a hozzáállás a gyártók részéről mindenhol igaz lehet sajnos, főleg az elektronikai eszközöknél. Ez nem azt jelenti hogy biztosan ez lesz, lehet tényleg működik majd gond nélkül 10 évig..de sajnos az előbbinek nagyobb a valószínüsége. Régen tényleg működtek a tv-k stb probléma nélkül 10-15 évet is akár. Manapság már biztos hogy nem ez a statisztika sajnos.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest