Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Nem tudom volt-e mostanában téma róla, de egy 55B7V-nél lehet még számítani csere panelra, ha esetleg beégne? Vagy javítják még?
Xbox One: bandymnc
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Nemtudom vol-e már róla szó de a legutóbbi frissítés óta, illetve kb 1 hete vettem észre azt ,hogyha hosszabb tàvon ki van kapcsolva a tv, pl estétől reggelig, vagy reggeltől délutánig, akkor amikor bekapcsolom, magàtól megnyílik az alsó menüsáv
Tapasztaltatok ilyet már? Àllandó Hdmi-n van telekom box miatt, 55B7V
Amúgy kis helyzetjelentés, lassan 3 éves a tv és nincs beégés eddig, pedig napi szinten szerintem 2 óra jàték megvan, meg nagyon sok tv adás megy rajta
-
bandi0000
nagyúr
Létezhet olyan hogy a hdd nem bírja a 4k Hdr filmet? Elég sokszor a filmek alatt egy pillanatra egy része "bekockásodik" vagy mi, olyan mint mikor telóról próbàltam àtjàtszani a felvett 4K hdr videót, viszont ott n3zhetetlenül szaggatott meg koskásodott
-
bandi0000
nagyúr
Azt el tudnà magyaràzni valaki, hogy régen az volt a mondàs, hogy HDR hez min 1000 nit fényerô kell meg minél nagyobb annàl jobb, most nézegettem az oledeket ha jól làttam 3-400 körül vannak míg a Qledben volt asszem 3k is, persze engem nem zavar mert oled is képes kisütni a szemem mikor a filmben egy làmpa van, de azért érdekelne, hogy miért van ez
-
bandi0000
nagyúr
Az a gond gyerekek, hogy lehet bosszankodni, meg tele sírni a fórumokat de Tv fronton pont az a tendencia hogy hiába veszel több 100k ért tv-t mindegyikbe lesz hiba, csak esetleg kicsit szarabb, tökéletes nincs, persze ennyi pénzért legyen az, de az lehetetlen ezt tudja a technológia, mind az oled,qled sima led
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
Szerintetek van olyan, hogy 3 különböző Hdmi eszköz kábel csere után is néha vagy a hang szakad meg, vagy mintha a hdr kapcsolna ki, de nem folyamatos a hiba, ma pl vagy 4 szer szakadt meg 1s re a hang PS el...
Elég idegesítő, de félő hogy mivel nehéz reprodukálni, nem tudnak vele semmit se csinálni55B7V
-
bandi0000
nagyúr
válasz daneel_hu #26619 üzenetére
bármelyik tv, csak ne kapcsold be
Nekünk egy alsó kat Led Lg-nek ment ki most a háttér világítása 3 éven belül, én azt hittem ezek sose mennek tönkre,pedig de, és a régi mondás még mindig tartja magát, hogy a régi mindig jobb, első led lcd lg-m az most közel 7 éves, és azon kívül hogy ocsmány a képe mai viszonylatban nagy baja nincs
helgi: Csináld azt amit én, ha visszaolvasod a hozzászólásaimat, ugyan így fostam és kikészítettem a társaságot, aztán megvettem egyet promócióba 5 év garival, és még 2 napig őrlődtem, mert fostam hogy beég, és nem javítják, aztán utánajártam olvasgattam, és összecsomagoltam, hogy vissza viszem, mire találtam valakit aki eljönne velem dél után, addig addig nézegettem a dobozt, hogy beleszartam, mert annyira tetszett a kép, hogy nem volt szívem vissza adni
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz Akhilles01 #26606 üzenetére
magára a pixelre kell gondolni, ha kiraknál egy teljesen fekete képet, aminek a közepén van 1 db piros pixel, akkor az az 1 pixel x idő múlva kimúlna, mert elhasználódott, értsd úgy, hogy hasra ütés szerűen (ez hülyeség) de ha bír 1 db pixel 5000h-t, akkor tök 8 hogy milyen statikus tartalommal, de ha eléri, akkor beég
-
bandi0000
nagyúr
igen, ott marad szellemképesen, asszem van 1-2 kép róla itt is
2 éven belül jelenleg cserélik a panelt ha beégne, de kár rágörcsölni ennyire, én se vigyázok a tv-re és 1 éves, ha beég akkor cseréltetem a panelt, nem leszek túl népszerű ezzel, de ez elsődlegesen TV amibe beletartoznak a tv adás nézéseik, amiknél színes logó is van, beletartozik a konzolozás ahol HUD-ok vannak, szóval lehet kikímélve adást nem nézve, vagy belenagyítani mindenbe de akkor elveszti a lényegét
-
bandi0000
nagyúr
válasz Akhilles01 #26588 üzenetére
ha nem hagyod rajta ugyan azt a feliratot órákig akkor nem
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
válasz Akhilles01 #26559 üzenetére
Mindig is jelen volt, elvileg mindegyik Olednél, balamelyiknél jobban valamelyiknél kevésbé, elvileg ez is garis dolog, de annyire nem izgat, főleg hogy ugyan így de más formában lcd/led/ips tv nél is jelen vannak
-
bandi0000
nagyúr
válasz Akhilles01 #26554 üzenetére
Jah jah eléggé az idegeire mentem mindenkinek itt annak idején, ami mostanában zavaró az a függőleges sávosodás sötétebb részeknél, tv nél nem igen zavar, csak pont az egyik játék 70% ban sötét...
Na persze ezzel se kell foglalkozni mert a többi dologban bőven kárpótol a tv
Ne foglalkozz vele, jelenleg és talán a jöbőbe is cserélni fogják a panelt ha beég, én annak idején jó pár 100 óra fortnittal megküldtem, de nem volt baj, a tesztek szerint 2000 óra után jelentkeznek a beégések a statikus elemek miatt
De pl a comedy central logója se maradt ott még pedig annál is 1200+ óránál tartok
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz Akhilles01 #26552 üzenetére
nehogy azt hidd, ha nem csak 1 játékkal játszol akkor sztem 2 év kell h beégjen
Én minden nap játszok rajta már 1 éve de még nincs beégés
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Tapasztalt már valaki hang megszűnést 1-2s-re a tv-n ha hdmi eszközt használ? Vagy csak a HDMI kábel minőségére lenne érzékeny a TV?
Emlékeim szerint valamelyik hdmi kábellel sokszor elment a hang pár s-re de most is csinálja, pedig különböző eszközökről beszélünk, illetőleg egyik esetbe a TV-re megy a hang, másikban meg a házi mozira megy ki
55B7V
-
bandi0000
nagyúr
Lg-sek, pláne 7-es széria
Nekem oylat csinál a távirányító, hogy ha váltogatok az adások között, és nézem X percig, aztán váltanék csatornát, ha nem tartom a tv fele(eltakarom pl), akkor 3-4-szer is meg kell nyomni a gombot mire reagál,de persze ezután már ki is mehetek a szobából, akkor is érzékel, ha a tv fele tartom akkor rögtön reagál
nyilván wireless vagy hasonló módon kommunikál, ezért fura nekem ez a máködés, mert az elődje 42La660S nem volt ilyen, azt bármikor takaró alól is irányíthattam, nem tudom hogy a technika ilyen, vagy nekem szar valami?
Bár nem lepődnék meg ha energiatakarékosság, vagy más miatt csinálná ezt
-
bandi0000
nagyúr
válasz Secretknight #22333 üzenetére
Ugyanezt mondták a samu telókra is az Oled panel miatt, hogy majd nem cserélik, de a mai napig cserélik őket
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
Szerintetek szándékosan van lg tv n blokkolva böngészőn keresztül az HBO GO? Ugye az appon nem lehet közvetlen elő fizetni ezért akartam akkor böngészőn nêzni
-
bandi0000
nagyúr
válasz daneel_hu #20517 üzenetére
Azt kell itt felfogni, hogy az LG bele írta a gariba,. hogy a beégésre nincs garancia, ez benne van LCD tv esetén is, ugyanakkor szakmailag kifogásolható ez, mert nem egyértelműen fejezi ki, hogy mennyi az a hosszú ideig nézés
Nyilván ezért is, és jóindulatból is cserélik ezeket a paneleket, nem tudni meddig, bár ha a szövegből indulok ki, akkor mindig fogják cserélni, DE senki se fog neked vagy másnak garanciát vállalni erre, mert ha itt azt mondja jóska pista hogy cserélik, de mégse, akkor mi leszünk a hibásak
100%-ig biztosan beégés mentesség akkor lesz, ha nem lesznek statikus tartalmaid
Nyilván igazad van, hogy a TV adás az rendeltetés szerű használat, ugyan akkor ez is okozhat beégést, user errorról szó sincs, csak ha nem figyel oda az ember a statikus tartalomra, akkor fogadja el a beégés veszélyét, és ha véletlen megtörténik akkor ne szidja a topicok, gyártót, tv-t
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
válasz Pro Koryak #19779 üzenetére
Igazából az LCD nél is bele van írva ugyan ez, de ez akkor is tv, beleírhatnák azt is, hogy ha túl sokat használod és elromlik, akkor nincs gari, de ez hülyeség
-
bandi0000
nagyúr
válasz daneel_hu #19462 üzenetére
Pont hogy nem mutatja, mert CNN esetében 1 éven belül nem igazán ég be ha pl minden nap nézed pár órát, de 2 év alatt már igen
2018 as modellek pár hónapja vannak porondon, a 2017 es modellek 1 éve a 2016 os meg már 2 éve +-
Csak azt akarom mondani, hogy minél régebb óta van haaználatba annál nagyobb az esélye a beégésnek, szal ilyen kérdőívvel nem lehet meszemenő következtetéseket levonni
-
bandi0000
nagyúr
válasz bzoley #19108 üzenetére
Azt azért erős tulzásnak tartom hogy ócska
Ha zavar a vertical banding, akkor ne nézz semmit, mert LCD nél is van, mondjuk ott még bevilágítás is van
Ez egy olyan dolog amivel egyenlőre együtt kell élni, ugyan úgy van az 1 milkás tv be, és ugyan úgy van a 100k-ban
Ha a többi pozitívumát nem tudod értékelni, akkor egyszerűen nem a te tv-d
-
bandi0000
nagyúr
Oké, férfiasan bevallom, hogy benéztem
UberMutant: az nem konkrét szorzás akart lenni, hanem sz*h
[ Szerkesztve ]
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz FollowTheORI #18456 üzenetére
nem működik...
Ez a fasz HBO, úgy oldotta meg, hogy az app gyakorlatilag csak pl telekom, digi stb elő fizetéssel használható így, ha direktbe fizetsz elő az hbo go-nál, akkor nem megy
ráadásul a szolgáltatón keresztül asszem 1k-val drágább is, jól ki van ez találva, amúgy meg fos az egész app/rendszer abból a szempontból, hogy az alkalmazás akarja megmondani nekem, hogy milyen felbontásba nézzem a filmet, ha lassúnak értékeli a netet
-
bandi0000
nagyúr
semiképp se ragasztanám, akkor inkább valami kis hevedert átdobnék a lábán és 1-1 csavarral oda fogatnám az asztalhoz, értelem szerűen a láb elejéjén 1-1 heveder + hátul egy nagyobb persze jó szorosan, és leg max csak az asztal lap lesz cserés
-
bandi0000
nagyúr
Pár hete volt róla szó, hogy egyik tulaj panaszkodott, hogy UHD filmnél pixeles a kép vagy nem is tudom mit mondott
Na már most én is megfigyeltem közelről, hogy tényleg zajos, vagy "zizegnek" a pixelek, kizárt hogy a TV hibája legyen, inkább a filmmé, csak érdekes hogy ez ilyen, nem lehet hogy azért van, mert papír forma szerint 3840X2160 a felbontás, de ez 16:9-re nem jön ki, ezért ilyen a végeredmény
itt videó, nem tudom mennyire látszik, de biztos tudjátok miről beszélek
-
bandi0000
nagyúr
válasz dgyuri0123 #17854 üzenetére
Szerintem a gyártóknak már nem kerül lényegesen többe ez, ergó megtehetik, az átlag user meg úgy van vele hogy a 8K 2-szer több ezért azt veszi, valljuk be hogy ha mindenki tv adást nézne csak, akkor rég meg lehetett volna állni a hd felbontásnál szinte
-
bandi0000
nagyúr
nektek a B7V hogy bírja a wifit? nekem szimpla 20 megás netem van, de 720P be is akadozik a tv youtubon, holott telefon simán 2K-t is megállás nélkül végig tol, vagy kábellal kellene össze kötni inkább?
-
bandi0000
nagyúr
egyáltalán hogy szúrjátok ki a halott pixelt? én nem látom őket néztem de ha lett vna se vagyok biztos benne hogy látom
-
bandi0000
nagyúr
válasz Retro11 #17251 üzenetére
nem szép, el tűnni nem fog teljesen, talán picit javul, de ha elfelejted akkor nem fogod észre venni, engem is addig idegesített amíg figyeltem, normál körülmények között nem jelentkezik, ha csak nem a homogén szürke miatt vetted
amúgy meg minden lcd nél vannak hasonló gondok, annyi a különbség hogy itt bőven van ami kárpótól
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
nem feltétlen tartozik ide, de hátha elfér
Miért erőltetik ezt a 21:9 arányt a filmeknél? mindenki 16:9 et használ
A tv be ami megy mozi film, az rendes 16:9 de az tényleg az, vagy rá van nagyítva?
Illetve a 4K filmnél hogy jön ki a pixel szám 21:9 nél? a levágásnál legalább a 2/8 ad pixel hiányzik
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
B7 en nektek is olyan, hogy ha kapcsolhatjátok az adótak akkor gyorsan vált, de ha picit vártok akkor kicsit lassabban kapcsol át ?
-
bandi0000
nagyúr
Miért lehet hogy némelyik tv csatorna zúg egy nagon éles hangon?
-
bandi0000
nagyúr
válasz Tengri #14705 üzenetére
ez a legjobb üzlet politika, bár itt nagy pénzekről van szó, de képzeld el ha hirdetnek egy lapost 80 ért, 1-2 db van készleten, rendszerint a dolgozók közt elmegy, bemész reggel hogy van e, és azt mondják elfogyott, de van 100 ért egy hasonló, te mivel laptopért mentél nem fogsz gondolkozni, és megveszed, itt is ez a helyzet, csak nyilvan nem 20k a különbség hanem 100-200k, valakinél tuti be jön a dolog
-
bandi0000
nagyúr
köszi srácok meggyőztetek am se volt más lehetőségem, oled alá nem adnék már
de persze fenntartom a lehetőséget beégésről kommentelni ha megtörténik
de ne legyen
hdr esetén mehet elvileg a 100 as oled fény, de ez pl a promó videókra is igaz ami hdr es?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest