Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malfroy
aktív tag
jogos, 2024-ben már nincs igazából semmi "jelentése" és kinai jelzéseket aggatni bármire, mert lassan ott tartunk hogy az lesz a gagyi amit nem ott gyártanak
[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
félisten
Elmagyarázhatnád mert ebből nem jön át hol lehet kikapcsolni. Régen volt egy Dolby Vision be-ki gombocska a videók szerint ami eltünt.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Gaben360
senior tag
-
anrab
addikt
Most értem utol magam.
Közben még egy dolog eszembe jutott a teszttel kapcsolatban. Nekem borzasztó volt az a mikrofonos bevágás a hanggal. Elég lett volna csak mondanod amit mondtál. Már nem tudom pontosan mit.
Az ambiligt-ba ha jobban elmerültél volna lehet más lenne a véleményed.
Sokan meg csak a feltöltött videókból ismerik hogy valami villog ott hátul és nem tetszik.
Egyébként köszi a tesztet.
14 éve éjjel nappal bevan kapcsolva nálam. Ahogy kint elkezd szürkülni vagy borongósabb az idő, úgy kezd éledni az ambi.
Természetesen ez csak az én egyéni dolgom.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
woodyka
csendes tag
Szia anrab! Internetet csiholtan, de nem találtam a Philips TV play áruházát. Mi a neve? Találtam egy Smart TV alkalmazást, de itt nem volt a Just video. Az ugye nem a Google Play? Mit akarok egy oled-el, ha még egy alkalmazást sem találok meg..
[ Szerkesztve ]
Amit nem látunk, az nem biztos, hogy nem létezik...
-
woodyka
csendes tag
Ferenck és anrab köszönöm szépen. Eddig csak beüzemeltem és winchin lévő filmeket próbáltam játszani, állítani semmit nem állítottam, nem volt időm. Szóval minden gyári beállítás rajta. Ami még érdekes az mkv szaggat és szakadozik, de a családi videó, amit kamerával vettem fel az nem. Az talán mp4, ha minden igaz...
Kerestem már a neten, de nem találtam beállítási paramétereket, úgy mindenre. Ilyet honnan tudok szerezni? Anrab, Te szereztél vagy saját próbálgatás után lett jó minden(kép, hang....).Amit nem látunk, az nem biztos, hogy nem létezik...
-
félisten
Nincs igazán, alapjaiban, én legalább is a fényerőn kívül nagyon mást nem látok szóval lehet nem úgy jött le,de abszolút egyetértek veled.Például Bluray filmeknél nekem jobban bejön a Philips képe, bár az is lehet hogy placebo. Streamnél viszont az LG tetszik jobban. lehet amit egyszer alaves írt, hogy valamilyen vágást nem szabványosan kezel a Philips így kevésbé pontos, de látványosabb a kép ,( nem emlékszem pontosan) lehet ez miatt de én nagyon szeretem a képi világát.
A C2 is jó amúgy szóval ha valakit az tart vissza hogy 600 nit vagy 700 nit hát az ne tegye, mert cserébe meg az Ambi, a DTS a HDR10+ és Dovi támogatás a stb szerintem ott van a szeren mindegyik. Plusz a Philips Androidos felülete szerintem az egyik legjobb amit eddig TV-ben használtam."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Én inkább azt mondanám más a képe. Nekem C2 42" van monitornak a Philips 706 mellett.
A Fényerő valóban jobb az LG-n, dovi jobban néz ki, a Philips viszont " látványosabb" , biztos azért mert nem törekszik annyira pontosságra. SZóval a nappaliban nekem továbbra is a Philips a favorit. de elmenne rajt még legalább 30 % fényerő HDR tartalmakhoz.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vhiktor
Topikgazda
Szerintem mindenki örülne ha minden tvnek ilyen "szar" képe lenne
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
dropi
aktív tag
Persze, en is ezt mondom. Android tévében pont a széleskörű appkínálat miatt meg a Chromecast miatt ezerszer jobb bármelyiknél. Mondom úgy, hogy az utóbbi másfél évben volt Philips 806, Hisense A9G és most a C2. Viszont képben még én is látom a különbséget a C2 javára. A Witchernél plane jól látszik a különbség. Nekem eddig a Gyűrűk ura sorozat volt a nonplusultra ami a HDR/DV anyagokat kidolgozást illeti, de a Witcher mostani évada sztem ráver arra is százat. Néha vissza kellett tekernem h értsem is, mert csak bámultam, hogy mennyire jól néz ki
krx21: Nekem volt szerencsém mind a 4 oprendszerhez saját tévén, de sztem kb összehasonlíthatatlanul a legjobb az Android.
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
Hmmm1
aktív tag
https://pcworld.hu/pcwlite/az-ev-egyik-legmutatosabb-oledtevejet-dobja-piacra-a-philips-322309.html
"Ha valakit érdekel. Új philips modellek.
OLED+908"Na elolvastam a cikket, köszi. Meglepett, hogy senki nem ugrott rá erre vagy nem reagáltak. Hát rohadtul érdekes egy két dolog
Azért úgy látom a Philips is tolja a sok fasságot továbbra is: ""....Ambient Intelligence V2-vel, Super Resolution funkcióval szerelték fel""'
DEeee MIééééért?
Mekkora kibebaszott gáz és hülyeség ez : D Főleg egy hipi szupi új OLED tévénél ? : DA 808-modellben lévő 1000 fölötti nit, ha az tényleg valós lesz, akkor az ér majd legtöbbet. Amúgy maga az egész cikk is mintha egy full fizetett reklámos marketing bullshit lenne. Érdekes volt végigfutni rajta mondjuk : d
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
-
junkpod
veterán
Köszi! Közben próbáltam infót találni. Úgy látszik, hogy a Google TV országonként is különböző streaming szolgáltatásokat enged integrálni.
Sőt a Netflix kifejezetten korlátozza ezt, így az nem is lesz elérhető az ajanlasokban.
Szóval ez már megint egy zárt rendszer...(Ez milyen TV amit fotoztal? Az én Sony TV -men már Android TV 10 fut, az újabb felülettel.)
Box's don't touch!
-
Matt89
junior tag
Értem, de aki ilyen videókkal foglalkozó nagyágyú, több százezer feliratkozóval, annak feltűnhetne, hogy márpedig a platform nem képes rá (miközben egyre elterjedtebb az infó, és feltéve a kérdést a google is tolja az arcodba a választ, nem beszélve a tvkről, amik szintén jelzik).
Ha pedig egy ilyen feltöltő nem írja oda nagybetűvel a megjegyzésbe, hogy "nem dv-ként jelenik meg, csak az eredeti file volt az.." stb, akkor ott gyanús, hogy csak clickbait az egész... -
aram01
nagyúr
Óbudán nőttem fel panelben. Itt talán egy kicsit vastagabbak a falak, és fiatalok a szomszédok. Egyszerűen vannak filmek amiket csak sorrundban lehet élvezni.
Franky74: Nagyon tetszik, de nem merném futárral megrendelni[ Szerkesztve ]
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
törölt tag
Játék módban 120 Hz + Dolby Vision szerintem csak LG-n van. Amikor az A90J-t nézegettem, akkor még nem volt rajta VRR, ALLM, és játék módban erős poszterizációra is panaszkodtak. Nem tudom, hogy a mostaniak milyenek. Input lag lehet még érdekes, engem az annyira nem izgat.
Nekem a fő gondom, hogy ezeken kettőből az egyik 2.1-es port egyben az (e)ARC port is. Az az erősítő és két konzol mellé nekem kevés.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Néha (elég gyakran) élénken vannak (de csak az ) OLED tévék ebben a két üzletben a megfelelő képi (vásárolj meg) tartalommal. . Az érdeklődök pedig csak akkor tudják tesztelni, állítgatni, ha a távirányító kint van és az eladó is. Mert egyébként nincs kint távirányító, (vagy nincs elem benne), hacsak nem viszel magaddal egyet.
-
Farkassacred
őstag
Köszi, bár úgy érzem ide szerencse is kellett.
Érdekes egyébként, hogy mennyivel egyszerűbb volt ezt összerakni, mint az előző 48 colos tévémet (Kd 48a9).
Egy nagyobb tévé tényleg sokat dob a hangulaton. El sem merem képzelni egy 65-ös milyen lehet.. főleg összeszerelni.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Farkassacred
őstag
Az egyszer sem futott le az biztos. Írta is, hogy évente csak egy alkalommal ajánlja ezt a funkciót. Ez az amit 2000 óránként megcsinál magától a tévé, csak gondolom lerövidült a funkció 10 percre az egy óra helyett. (Előtte órákig pihent a tv, ha ez jelent valamit). 2 ezer óráig már nem volt kedvem azt a foltot nézegetni..
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Farkassacred
őstag
-
Gabor970
addikt
nem igazán értem ezt, ha szabad véleményt nyilvánítani, akkor nekem semmihez sem tetszik az ambilight. Kikapcsoltam inkább.
Opp, de, mégis van egy eset. Amikor Tidal-ról hallgatok zenét, akkor bekapcsolom nem villogós, hanem sima háttérfény gyanánt és más nem világít olyankor a nappaliban. Képernyőt kikapcsolom.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
alaves
addikt
Nem, csak a Philips használja ezt a védelmi funkciót (szerintem helyesen). Gondolom vannak még hozzám hasonló 'gyűröttebb fejű' tervező mérnökök a Philips-nél, akik figyelembe veszik pl. hogy még mindig sokan alszanak el a TV műsoron, aztán megy reggelig a készülék, és még a kikapcsolás időzítőt sem használják. Ezen túlmenően pl. a boltban sem lehet egy Philips-et 0-24-ben járatni.
Egyébként a 'Szemkímélő funkció' működését én nem látom (SDR-HDR). Elképzelhető, hogy csutka fényerőn, ha pl. villogó vagy gyorsan változó fény van, akkor csökkenti a csúcsfényeket (illetve SDR-ben visszavesz, mint az ABL).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
Az LG-k nem üzennek, illetve sok-sok üzemóra után jön egy ablak, amely szerint be kellene kapcsolni a 'Szemkímélő funkció'-t.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
Megszokja a szemük, de rögtön leesik a tantusz amint mutatsz egy valóban fehéret:)
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Yodamest
veterán
Igen, azt én sem vitattam egy percig sem, hogy egy 9/10-es tv, viszont ezen belül is az LG-k azért más szint, sokkal stabilabb kiforrottab koncepció. Én azért "nem vehettem" filmezős tv-nek C2-t mert a monitorom már az és a 2 távirányítót nem lehetett volna megoldani, hogy ne akadjanak össze, márpedig nálunk folyamat szoott menni a két tv. Ennyi volt az oka, egyébként két C2-t terveztem volna a szobába alapesetben. Aztán végül így kuponnal jó vétel volt a samu is, ha már az LG-k ugye kiestek, nagyon más nem volt, egy philipsnél azért mégiscsak jobb vagy tcl minilednél.
-
alaves
addikt
Tipp:
-OLED DOH - a kijelző bekapcsolt állapotában eltelt idő
-OH home - kikapcsolt kijelzővel történő működést és egyéb készenléti üzemmódtól eltérő működést is beleszámolja, amikor azt gondolnánk, hogy készenléti módban van, pedig nem (pl. androidTV háttér feladatok, hálózati figyelés, stb.)[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
8737 üzemórát ment összesen, 43 perc telt el az utolsó 7 perces komp. óta, az utolsó 1 órás pixelfrissítő óta eltelt idő 318 óra, 7 perces komp száma 994, eddig 7 db 1 órás pixelfrissítő futott le, 11-szer halasztottál komp.-ra való felszólító üzenetet, maximálishoz közeli OLED fényt használsz.
Egyébként nálam az átlagos használat: 4000-5000 üzemóra/év.
-
Vhiktor
Topikgazda
Szerintem a QLED, Quantum Dot-ra gondolsz
-
contaxg
veterán
A VLC a tévére telepítve HDR-nek értelmezte a csomagot, a pécén (mint ahogy írtam) zöld volt a kép. A Nova-t próbáltam és nem volt képes megjeleníteni a HDR képet, bár ez volt az egyetlen ami felismerte, hogy ez egy Dolby Vision anyag. A Jusztot még nem próbáltam, de ha lesz érdemi változás azt jelezni fogom.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem tudom mi az a szinfokozo, amire gondolsz. Lcd teveivel sincs semmi baj csak normális beállítások kellenek es a látható határ alatt lesz a szinelteresuk. Semmivel sem színesebb mint egy lg vagy sony ez csak városi legenda. A családban és nekem is van több samsung tvm, teljesen rendben vannak, na nem a kiemelt a kepmodban :)
[ Szerkesztve ]
-
-
contaxg
veterán
-
Sliderxy
senior tag
Egyre inkább beigazolódik a korábbi teóriám, illetve inkább nevezném évről-évre történő tudatos megfigyelésnek. 4 nap alatt újabb közel 15 ezres emelés. Black Friday napjára simán lesz akcióban ez a TV 700k és akkor majd "örülhet" majd neki mindenki, hogy hű de "olcsón" kínálják, ja nem...
Azt hiszem idén én nem veszek C21LA-t... , de lehet jövőre se, mert addigra meg eltűnik mindenhonnan.
Konklúzió: Csak hallgatnom kellett volna a belső hangra, no meg a korábbi évek tapasztalatára és megvenni jóval BF előtt. -
jbnd-007
tag
@anrab: Valóban, középen van a talp. Azt hittem, a 806 a legújabb modell. Kicsit tájékozódnom kell még Phillips ügyben, köszi.
Nekem csak Androidos boxom volt, ez a Wetek Core, de nyűgös volt, akadozott a 23.976 Hz és nem is volt javítható az akkori Android korlátai miatt. Ez belém égett, mint oledbe a pixel. Végül átraktam a boxot LibreELEC-re, és úgy csodásan elmúlt minden gondom.@sakal83: Plex meg NAS még csak lenne, de menet közben transzkódolni nem tudok, ahhoz másik NAS-t kéne venni. Szóval ugyanúgy nem játszaná le a tartalmat, ha előre nem muxolgatom át.
-
Yodamest
veterán
és Calogero igen ez lesz amit írtok, a c2 folyamat hdr módban van, hisz a win11-ben is az van beállítva, (a hdr-t jelzi is felül a sarokban bekapcsolásnál) de ez ugyebár nem dv mód. A dv tényleg csak úgy fog menni ha azt valamilyen úton módpn a tv saját lejátszója tudja kezelni, nem pedig a windows. Majd próbálkozok a plex-el.
Viszont most ez felvet megint egy kérdést, illetve új szempontot, hogy ha saját médiakezelésről beszéünk akkor is jó választás a Philips 706 vajon? Tehát ha így használnám, ott mik a lehetőségek android os alatt? Van rá rendes lejátszó vlc esetleg? Vagy az LG ebben jobb? mert ez még lehet döntő faktor akkor.
-
Yodamest
veterán
Most amit szemmel látsz arra értem a hdr-t, a dolby vision is a hdr egyik formája. Nyilván szemre nem tudom hogy amit látok az hdr vagy dolby, de ha már maga a fájl amit lejátszok dolby vision gondolom, hogy akkor az. De sdr tuti nem az 100%.
A TV az hdr profilban fut, egész pontosan asszem "game optimiser hdr" a mód neve. Azért game optimiser mert ez a "monitorom", nem a filmezős tv.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Köszi!! Végül is logikus, mert a tévé felvétel is megy "kikapcsolt" állapotban.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Yodamest
veterán
"A VLC most már lejátssza a dolby vision-t de csak hdr+ ban."
Ezt kifejtenéd? Miből gondolod ezt? A C2-n (ami a pc melletti monitorom gyakorlatilag) én játszottam már le DV-t vlc lejátszóval win11-en keresztül (tehát nem a tv-re volt telepítve a lejátszó) és az tuti rendes DV volt, mert HDR+-t nem is tud a tv és a minőséggel semmi baj nem volt.
-
contaxg
veterán
Hmm A letöltés gondolom megy a háttérben miközben pl híradót nézel. Jól gondolom?
Nekem játékok vannak a külső tárolón pl asphalt, de alapvetően adások rögzítésére használjuk.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bestbuy játékok
- PlayStation 5
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron