- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
válasz
Steady74 #102928 üzenetére
Szerintem van igazság amit BoneDragon mond, A Samsungnál is ami volt 77 colos tévé rendes áron majd 1 millió, utána meg leviszi 400-ra??
ááá ebben van turpisság!
Vagy visszaküldött hibás és javított, vagy újracsomagolt.
De ha zsír új, a bolt bukna 600-at.....
-
alaves
addikt
válasz
Steady74 #102873 üzenetére
Azért az szomorú valahol, hogy egy fórumban kellett valakinek erre az összefüggésre rájönni. Sem a Samsung, sem a Synology nem közölt a hivatalos fórumában (máshol sem) megoldást. A gyárban beírt saját neve a Samsung OLED-eknek pl. 65-ös esetén: 65" OLED
2024-ben szerintem senki nem gondolna egyébként arra, hogy egy karakter megzavarhat bármely informatikai rendszert. Ha már nem figyelnek az fw írók ilyenre, akkor az lenne a minimum, hogy a két cég terméktámogatása megoldja, de nem, egyik sem.
(Kizárásos alapon valószínűleg Synology probléma, ugyanis PC-ről nincs gond az eredeti TV névvel sem.) -
alaves
addikt
válasz
Steady74 #102381 üzenetére
A Samsung zero pixelhiba garanciának egyértelműnek kellene lenni, mert azt a Samsung vezette be anno egyes monitorok kapcsán. Központilag kell, hogy legyen a beégés vonatkozásában is "parancs".
Ha ellentétes válaszokat adnak, az tisztességtelen és nem korrekt üzleti magatartás. Az USA-ban az avsforum alapján a legkisebb hibát, eltérést is javít a Samsung, illetve visszatéríti a vásárlás összegét.
Egyet megígérhetek, ha valakinél előfordul, hogy beégés vagy pixelhiba miatt nem cserélnek legalább kijelzőt (és ide beír) mindenkit lebeszélek a vásárlásról. Szerintem ez korrekt és tisztességes. -
-
Sonex79
aktív tag
válasz
Steady74 #101349 üzenetére
Hdr 10+ elég jó, ne aggódj. Ráadásul hiába van egy gyengébb tévén dolby vision támogatás, sokkal jobb lesz a hdr10+ -os tv, ha a tv maga jobb. De a rtings-en is.ez szerepel:
"Between Dolby Vision and HDR10+, there's no clear winner from a technical standpoint because they both use dynamic metadata to help improve the overall quality. HDR10+ almost matches the capabilities of Dolby Vision but is lacking in content, and not as many TVs support HDR10+ as Dolby Vision. HDR10 has the distinct advantage of having more content available and being supported by every 4k TV.
Ultimately, the difference between the three formats isn't that important. The quality of the TV itself has a much bigger impact on HDR. Both formats can produce much more dynamic images than what we used to see, and HDR delivers a more impactful movie experience as long as the TV displays it properly. There are limitations with HDR, though, because TVs can't reach the 10,000 nit peak brightness and all the colors HDR is capable of, but most TVs still deliver a satisfying HDR experience"
-
-
dropi
senior tag
válasz
Steady74 #100283 üzenetére
Engedd el ezt a beégést, ez már régen nem valós veszély. Sokan itt túlféltik a tévéjüket, de ezeket márszándékosan is nehéz beégetni. Nálam naponta 16-18 órát megy a tévé, szinte csak SDR tartalommal, nagyrészt külföldi, magyar sportközvetítések egész nap + Youtube, minden oled érték maxon van/volt minden tévémen, mert én szeretem ha világít éjjel is, azért vettem, és soha egyik tévémen sem volt beégés.
Mondjuk törölni én is egy szemüvegtörlő kendővel szoktam párhavonta. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Steady74 #100283 üzenetére
Szerintem nem olyan nagy dolog ez. Nálunk tényleg vannak makacsabb foltok, és gond nélkül le lehet szedni.
Szerk.:
Igaz, hogy nem én takarítom, ha nem szimpla, mikroszálassal letörölhető foltról van szó. Inkább átadom olyannak a terepet, aki normálisan megcsinálja. Az én esetemben ez a feleségem. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Steady74 #100278 üzenetére
Párom azt mondja a foltok többségére elég a mikroszálas törlőkendő. Ha makacsabb a folt, akkor kerül elő a Domol, amit utána mikroszálassal töröl át.
Szerk.:
Ez a fajta. -
alaves
addikt
válasz
Steady74 #100266 üzenetére
Igen jó lesz, 1 etanolos + 1 száraz. A zsíros szennyeződéstől keletkezik a Samsung-okon a kékes folt a tükröződés-gátló rétegen, mivel megváltozik az optikai tulajdonsága azon a helyen, amely csak bizonyos szögből látszik. Ilyenkor már csak a gyógyszertári adalékmentes 70%-os etanol segít, amely tökéletesen visszaállítja az eredeti állapotot (lsd a linkelt Samsung weboldal). Nálam is így történt.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Steady74 #100169 üzenetére
Anno Samsung QN szériát választottunk. IPS kijelzőt, mert bár a VA a király, a betekintési szöggel nekünk gondunk volt. Közel 4 méter széles "U" alakú kanapénk van.
Aztán úgy döntöttem, hogy dobjuk a mini LED -et és a korábbi felhasználói szokásokat. Így inkább OLED -re váltottunk a jó betekintési szög és jó képminőség miatt.
Már akkor is volt tapasztalatom OLED -del, mert 90 százalékban olyan TV -n játszottam.
Nálunk szintén háttérzajként működött, nagyjából 1-2 csatorna ment rajta magas fényerőn 9000 órán keresztül. Én ilyen felhasználásra biztos nem OLED -et vennék. Viszont nem dobnám a minőséget. Inkább felhasználói szokásokat álakítanám át.
Egyébként a fenti Samsung nálunk 2 év után megmakkant.
Szerk.:
Azóta amúgy háttérzajra kijelzős smart home vezérlőket használunk. Ami mondjuk nálunk adott volt a smart home miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Napelem
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest