- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
neked szerintem mar akkor rev2 van belole.
az elso reviziot (az volt amelyik cicergett is rendesen) villamgyorsan kivontak a piacrol, novemberben mar rev2 volt kint.
r2nel rendberaktak a VRMhutest es a bordat is (egyszeruen max 200Wra mereteztek a kartyat, ami egy 145Wos karinak eleg lett volna, csak epp a 970 OC annal sokkal tobbet evett). Giga G1bol is elvileg emiatt lett r1.1
oktober utani kartyak elvileg okesak.
-
Agyzuzo
addikt
Ezzel a backplate-el kapcsolatosan nekem még egy dolog eszembe jutott - elképzelhető hogy EMI shield-ként is funkcionál, tehát a VGA által gerjesztett EMI-t is elnyeli?
-
deicide
veterán
Nekem volt ilyenem, sok játékban tudta a 60fps-t, de az újabb címek azért bőven kifognak rajta. Most a TitanX SLI-vel már bátrabban merek beleugrani a 4K-ba, csak egyelőre nincs 30"-os G-Sync 4K monitor. Egyébként G-Sync-el már simán vállalható a 4K is akár, élsimítás úgy sem fog kelleni akkor felbontás mellé.
-
kapo_psx
csendes tag
Egész pontosan ez kerül a konfigba: Gigabyte GeForce GTX 970 GV-N970WF3OC-4GD (rev. 1.0/1.1) 4GB + ajándék The Witcher 3 kupon
Tudom ,hogy vannak ettől izmosabb 970-ek, de az anyagi lehetőségeim végesek, így is kész vagyon lesz a gép, szóval itt-ott ár/érték arányban kellett kicsit spórolgatni.
-
blu79
addikt
-
torma1981
veterán
Köszi. Akkor megnyugodtam.
Én is úgy olvastam hogy a ACX 1.0-nál voltak gondok a hang tekintetében. Az újabb 2.0 már jobb kicsit. Volt Asus Strixem ha olyan halk vagy kicsit hangosabb az már elég. A passzív üzemmód nem érdekel úgy sem. Idében nem lehet úgy sem hallani ha a venti megy is. Szerintem úgy is parasztvakítás az egész. Komolyabb terhelésnél úgy is elindul a venti. Semmi értelmét nem láttam.
-
proci985
MODERÁTOR
az lesz a legjobb.
---
meg egy utolso adalek reszemrol: a sajat G1emet visszakuldtem a microstutter miatt.
viszont most hetvegen egyik baratomnak raktunk ossze egy csendes gepet, 4K hobbi adobe videoeditre, meg nemi jatekra. segitettem neki osszerakni es eleg nagy szerepem volt a vegleges gep kialakitasaban. abba a gepbe GTX970 DCU2 Black kerult. hiaba lattam mi lehet a baj a crossbarral, ettol fuggetlenul teljesitmeny/fogyasztas/ar/tudas negyszogben a celra meg mindig a 970et ajanlottam. csendes a gepe (seasonic X460 / Fractal R4 500rpmen jaro ventikkel, lehet ebben is volt rahatasom anno
), fogyasztast minimalisan akartuk tartani, viszont 1080p ultra / 4K mediumra egy kartyaval max 350Wos fogyasztassal es asztalon csendben a 970 volt az egyetlen opcio.980 20%ot dobott volna a szamlan, ugy, hogy i7 / normalis lap / 16gb ddr3 / 512es SSD is volt a csomagban. egymasra neztunk, rohogtunk egy nagyot, aztan maradt a 970. erre jott meg, hogy 100k alatt volt a hetvegen a DCU2Black ujonnan.
ket kulonbozo helyzet, ket kulonbozo felhasznalasi mod, egyikre a 970 meg az ismert hibaval is a legjobb volt, mig masik esetben (surround + sli) tovabb kellett lepni.
rambustibi: az a video kamu / valami driverproblema vagy instabil Vram oc volt, Far Cry 4et neztem, microstutter volt, de texturahibat en nem tapasztaltam.
-
-
Mate
nagyúr
Válaszolt EVGA.
Ha minden igaz egy sima Step-Up-ot ajánlanak fel.
Ez azt jelenti, hogy:
A 970 tulajok Step-Up program keretében lecserélhetik a kártyát GTX 980-ra (04G-P4-2981-KR). (nem csak 980-as kártyára, de a többi típus nem éri meg)
Akinek van backplate-je a 970-es kártyájához, az így járt. Nem kell elküldeni evga-nak, de ha elküldöd nem adnak helyette 980-ast.
Ha jól vettem ki a szavaikból, aki Ft-ban vásárolt kártyát, annak becserélés napján aktuális árfolyamon kell számolnia. Most a kártya 597€ Evgánál. Úgyhogy kb. 235-250€ között lehet váltani. (Attól függ ügye, hogy ki mennyiért vette a 970-et és aktuálisan hogy áll a forint).
Az ingyen szállítás elvileg él, bár külön nem erősítették meg az infót.
-
-
sid.:Rc211v
őstag
Nehéz megmondani mert ez a dolog a kártya teljesítményén nem változatot. Lassabb a 980-nál 15%-kal azt annyi. Ráadásul nagyobb felbontásban sem hasal el ugyanúgy -15% kb. Engem inkább az érdekel, hogy ez a -15% ez 2 év múlva is ennyi lesz ? Mert ha igen akkor nem éri meg cserélni.
Ez a kedvezményes ár érdekelne engem is majd beírod hogy mit válaszoltak ? -
sid.:Rc211v
őstag
Értem köszi az infot. Miért nem előbb küldik az újat és majd én azt bevizsgálom, aztán ha ok küldöm nekik a régit
Így jobban hangzana
Több napig vga nélkül nélkül lenni lehetetlen
Egyébként 111-ért vettem ezt iponnál. Most 980 SC 210
100-at nyilván nem ér meg ráfizetni. Őszintén szólva még 50-et se
Vagy nem tudom mennyi lenne a különbözet de kb e körül. Igazából a vicc az hogy már lassan ennek az eladásán gondolkodom. Azt hittem hogy lesz igényem erre a teljesítményre, de most jelenleg egy 770 is elég volna.
-
proci985
MODERÁTOR
nem igazan. hacsak nem 4kt es 60fpst akarsz, de akkor meg amugy is ket 980 kell.
az arkulonbseg joval nagyobb, mint a tudasbeli kulonbseg, a 970ek egy resze pedig a ref boostnal joval magasabb orajelen jar. 970 g1ek kb 20%al gyosabbak egy sima 970nel pl normalis hutes eseten.
az EVGA refdesignt kovet a kartyaival. ez jo, ha vizezni akarsz de minden mas tekintetben rossz. az aftermarket megoldasok jellemzoen jobbak PCB tekinteteben. mondjuk arban is a tobbi gyarto kornyeken vannak, a jobb aftermarket megoldasok (strix/tf5/g1/hof) alatt. hutesben szinten gyengebbek pl egy G1nel, ami ennel a kartyanal hatassal van az orajelekre.
ha 970, akkor jellemzoen Asus/MSI/Giga G1, esetleg ha epeszu aron talalsz akkor HOF. plusz ha EVGAt veszel akkor nezd meg melyik kiadas, pl az SSC ACX v1.0nal alulmereteztek az aramkort es a hutest is.
---
szerk: ja oke
.
-
#Morcosmedve
veterán
Én 970 G1 elég jó tuningos darabról ugrottam egy 980 G1-re, szerintem megérte...
De kérdés, hogy mennyit kellene ugye ráfizetned...
15minFPS-t hozott átlagban... FC3/FC4 minden max beállításon (MSAAx4).(#13762) almos94: ezért nem szabad sokat gondolkodni
(#13766) mate3553: mondom, csak az ár és az egyéni érdekek
-
szasanyi
félisten
& Asbee: azért találom érdekesnek, mert egy sz@r hűtőt nem lehet kompenzálni egy uo. méretű venticserével. Ha megnézzük a G1 hűtését, akkor az ACX 2.0 gyerekjáték hozzá képest, de a Giga kártyája az alatt is átlépi a 70 fokot (tesztek alapján a 75-öt is). Értitek miért kérdezem? Az FWT hűtése már más, bár igazából arról is azt olvastam, hogy hangos valamint azok ára miatt már sokaknak nem is érdekes mennyire jó.
-
h1mpi
félisten
Iponos téma: Az egyik 980-hoz nem volt a kód a weblapon feltüntetve, hogy jár hozzá. Megreklamáltam, elhajtottak, még egyszer és legnagyobb meglepetésemre jött a kód emailben. Le volt kaparva és le volt fényképezve. Egy volt csak a fura, hogy a VGA még csak két nap múlva volt átvehető és nem is fizettem még semmit
Majd átvételkor a dobozban is volt egy kód! Én szeretem az iPont -
eldarin
tag
Innen próbáltam a kuponokat beváltani: http://www.geforce.com/pick-your-path-game-bundle/redemption-instructions
De akkor inkább nvidiának írjak? Én azt gondoltam ez ubi reszortja, hogy az általuk kibocsájtott kódokat megvizsgálják.
Ahh fene sry duplaposzt de nem is tudom ezt törölni :S
-
Asbee
veterán
Én sem azt mondom, hogy vállalhatatlan ami Asus vagy MSI-n van de ha van ilyen téren jobb, akkor miért ne azt ajánljam. Főleg ha szóba is jön az adott kártya. Nekem is 95-105 fokos a vrm az Asuson, annyira nem is foglalkozom vele. Nyáron azért nagyobb venti profilt kap majd.
-
HSM
félisten
Azért egy alapból 100 fok felett működő megoldásban nincs már benne az a kellemes biztonsági tartalék, ami egy 80 fokon üzermelőben... Sajnos a FET-ek karakterisztikája erősen romlik ilyen magas hőfokon, elég könnyen elpukkanhat már itt nem túl nagy stresszre is.... Az meg azért annyira nem jó dolog.... Az elektrolit kondik se szeretik már túlzottan ezt a hőfokot a VRM-nél.
-
csibuka85
őstag
Nem is az hogy kevés volt hanem jobban megérte mint 1 db 980 as kártya , mert teljesítményben jobban , ment mondjuk 70-80 %-al, mondjuk cicergés is volt sajnos nem erősen csak enyhén. Elég sok játékban a kép villódzott , és akármit csínáltam az mindíg ott maradt , meg az hogyha grafikát állítottam akkor vitted a magaddal az árnyékot is. Sok képhiba volt de szépen mentek rajta a játékok. A hangkártya miatt is mondtam le róla mert az alaplapi az szörnyű. Az Soun Blaster Z meg egy nagyon jó hangkártya és ha azt kiveszem a gépből akkor a Razer Tiamat 7.1 es headsetemet és a Z5500-at sem tudnám élvezni rendesen , mert a zene és a filmek számomra fontosak , nameg a játékbeli hangok is. Úgyhogy most alaplap csere lesz szerintem , mert a hangkarit kell valahogy elhelyeznem úgy hogy ne legyen útba a vga-nak és legyen hely majd a jövőbeli SLI -nek ami még sokára lesz. Nem tudom milyen lapot kéne nézni ahol elfér minden rendesen.
-
vbbb
őstag
GALAX GeForce GTX 970 EX OC "Black Edition" 4096MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card
Ez mondjuk? Nem HOF, de azért Black Edition és Galax, na meg árban is még ott van.
-
#Morcosmedve
veterán
Az lehet, de pont vittem gariba egy házat pénteken és nem akartam offolni a topicot, de láttam 1 méterre, ahogyan 04ahgy (mindenki ismeri tuningos "múltja" miatt), ő is a garis részen dolgozik iPonban, szedett szét egy ref 290X gigát. Azért szedte szét, mert azon nincs matrica és kiváncsi volt, hogyan is lett pasztázva. Hát nem volt túl sikeresen és picit feketés a GPU széle--- újrapasztázta "gyárira" és úgy bevették, jófejségből, hogy garin átmenjen--- Bár mondta, hogy még összerakja, aztán megnézik gépben, de azt nem vártam meg. Valamint fel volt matricázva egy számsorral a hűtő és a doboz is, ami azért volt, mert bányász gépben ez azonosította a GPU-t...hogy tudja az ember melyik is kakadáré.
Tanulság, tényleg megnézik, ráadásul a G1-en sincs matrica, de nem merem, pont ezért szétszedni. Evga-án szabadon lehet, hivatalból is, Gigáéknál nem, de, ha sz@r a pasztázás, akkor sztem simán visszadobhatják az evgát is.
-
bombibmw
veterán
Nincs gond a 750D-vel sem,szépen lehet azt szellőztetni.
(#7965) DigitXT:
De igen,viszont sok variáció van jelenleg(megint) a fejemben és az fentiben nem kapna szerepet a víz.
Ha 1db 980 lenne,abban igen,de két blokkot nem akarok venni semmiképpen.(#7966) Anubris:
A 8GB-os verzió már azért jócskán 200k felett lesz szerintem és abból nem építenék Sli-t,mert még több bukó lenne rajta,mint a 4GB-oson.(#7967) t72killer:
A procival sincs semmi gond,szerencsére.
Ha kell nyugodtan mehet 24/7-re 4,8GHz-en is,aminek elégnek kell lennie egy Sli-hez is akár.Nem tudom.
Még olvasgatok,nézelődök,aztán lesz valami.
Ez az előbbi is csak egy hirtelen kipattant ötlet a részemről,de az biztos,hogy a 980 szerep fog játszani benne.
Egyébként mikorra várható a 8GB-osak érkezése? -
-
batt
aktív tag
Gondolom az is benne lehet a pakliban,ha letépte mint az állat! (én erre figyeltem) De igazából el se hiszem amit az msi állított erről a matricás dologról! Nem tudom elképzelni ,hogy lehet úgy megsérteni a ventit,hogy ne működjön! Hacsak nem töri le a lapátokat a ventiröl vagy a 2-3 kis műanyag pöcköt ami fogja! De az meg összeférhetetlen azzal,hogy hol működik hol nem! (szerintem)
-
Sz.Miki
őstag
Nekem mindegyik Msi kártyáról meg vannak itthon a videók a jelenségekről.
Amúgy már youtubon találtam MSI GTX980 gaming venti hibás darabot.
Nekem ugyan ezt csinálta a 290X gaming.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest