- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eventus
veterán
válasz
Bandi79 #37478 üzenetére
Köszönöm! Nálam 2*140 mm tolja be a lvegőt egy 350D-be, ssd tároló kiszedve, nincs a levegő útjában semmi.
970 ssc hangos volt, hamar megvolt a 70 fok. Persze jó ez, de hangos és dőlt ki a meleg.(#37479) blu79: annak még nincs számomra jó használt ára
De nem is tetszik.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Bandi79 #31116 üzenetére
Na igen. Ennyi FPS-nél az összes kártyát hallani, csak a 9xx szériánál lett ez így felfújva.
10-15db saját kártyánál észrevettem már legyen az 4850 vagy 290. Ha már itt tartunk nem a GTX 970-nél volt a leghangosabb Valley kilépésnél sem.
Ettől függetlenül játék alatt sosem, pedig Codot 250-500FPS-el nyomom. -
nagy.matyika
aktív tag
válasz
Bandi79 #31108 üzenetére
Az bizonyosan jó, hogyha 1500/7700 minden játék után stabil, mert azért ez nem túl gyakori. A különböző benchmarkok a limitált utasításkészletük miatt viszonylag magasabb órajeleken is simán lefutnak. Az e fölött lévő órajelek pedig biztos, hogy csak benchmarkolásra jók, főleg, hogy eddig win10 előtt már hamarabb is hibáztak. Egyébként is 1550 fölött a szemfülesek alapfeszen láthatják, hogy hibázik a kártya (elég egy két apró látható jel, nem kell feltételül arra gondolni, hogy az egész képernyő tele lesz képhibákkal), onnantól kezdve meg instabil a kártya és akár mikor kiléphet a programból. Szóval igen, eléggé szerencse kérdése. Én, ahogy itt emlékszem általánosan 1450-1480 körül szokott játék közben vége lenni a kártyáknak, ami igaz szép eredmény, de hogy az a gyakorlati 5-6%, számít e mindenki döntse el magának.
Én közel egy éve birtokolom a kártyámat, az elején én is égtem a "tuning" vágytól, de nem azért, mert éreztem bármi gyakorlati hasznát, hanem szerettem volna tudni, hogy mi is a vége. Akkor win8 alatt, már 1450/7600 nál azonnali hatállyal kifagyott a Valley, most akkor az "újoncok" mit csinálnának? Elsírnák magukat, hogy mennyire antituning a kártya? Most, hogy bír jóval magasabb órajeleket még mindig gyárin használom a kártyát, mert ahol ki adja, ott úgyis meg lesz az én szememnek kedves 60 fps, ahol meg nem, ott a tuning se mentené meg.
Szeretem ezt a fórumot, mert ha segítség kell, akkor mindig kapok, valamint van pár kellően képzett fórumtag, de mostanában kicsit hígnak érzem ezt a Topicot, főleg az ilyen véleménynyilvánítások miatt. Mindegy legalább annak örülök, hogy nem kell elföldelnem a kártyámat, mert hál isten 70% fölött van az ASIC-om
-
válasz
Bandi79 #29657 üzenetére
Elég tárgyilagos voltam,igyekszem mindig egyértelműen fogalmazni.
Aki meg nem értette,annak biztosan oka volt.
Aki másképp értelmezte,annak is biztosan oka volt.Tehát fórumban soha többé senki sem írhatja le a véleményét akár tárgyilagos akár sem,mert Bandi megmondta a tutit.
Remélem mindenki jól az eszébe véste.
Nem osztogatunk tanácsot fizetési cédula nélkül,pláne nem véleményezünk.Eddig is ment a fórumozás nélküled is,asszem ezután is meg fogom tudni oldani a segítséged és a tanácsaid nélkül,mikor hová hogyan írjak.
Sztem nem ártana vmi lélekjavító eszközhöz folyamodnod,,olyan feszültnek tűnsz.
Asszem itt abba is lehet hagyni a célozgatást !
És nekem ne akard elmagyarázni mi az megdolgozni vmiért !!!Én nem egy vagy több adott 2500K processzorokról beszéltem amit bizonyos emberek tulajdonolnak,hanem általánosságban a processzorról. A tényen semmit sem változtat,hogy elavult,tök mindegy ki mikor mennyiért vette.
Ha folytatni szeretnéd írj privátot,és én majd nem olvasom el.
Én itt befejeztem.
Elnézést mindenkitől.#29662 GeneraL_XTX :
-
válasz
Bandi79 #29652 üzenetére
Ez a te véleményed,az meg az enyém,sehol sincs törvénybe írva hogy egyeznie kell.
Itt senki sincs félre informálva.
A másik,idéznék abból amire reagáltál:
Mindenki maga tudja meddig nyújtózkodhat.
Itt senki sem kötelez gen váltásra "néhány" fps-ért...
Leírunk dolgokat és te pedig magadban eldöntöd mit szeretnél és mi valósítható meg.5960K proci nincsen,pláne nem dual socket-es alaplap alá.
Úgy érzem kissé elkapott a hév.
Látod ezért nem akartam ebbe belemenni,mert tudtam,hogy lesz aki ilyet fog írni.
De ez egy fórum,mindenki ír amit akar,meg amit lehet.
Éppen ezért én itt abba is hagyom ezt a részét,mert nem óhajtok ennél több energiát erre fordítani.Részemről a 2500K továbbra is:
Kevés.
Öreg.
Elavult.
Lassú.
Öreg.
Kevés.
Lassú.
Elavult.
Öreg.
Lassú.
Kevés.
Elavult.
Főleg egy GTX 970-hez. -
qad
senior tag
válasz
Bandi79 #28899 üzenetére
+1, talán még annyit tennék hozzá, hogy aki olcsó jános az várjon még mit hoznak a dx 12 tesztek/játékok.
Aki olcsó jános, de nem bír megülni a fenekén az vegyen amd kártyát mert azoknál van az hogy 100 000Ft-os kártyánál jobb lesz az fps-ed ha gyengébb a procid( alá mantle). Így lehet kecske is és káposzta is.
Egyébként bombibmw kollégának is igaza van pár éve én is monitorozom a játékokat és minimum fps-ben előjön az erősebb proci ereje. Maximum és átlag fps-ben kevesebbet számít, minimum fps-ben többet az erősebb proci(lásd képbeakadás vagy mikrolagg halmaz).
Egyébként ezt a mantle hülyeséget sem értem, van olyan elmebeteg a földön aki úgy rak össze gépet hogy 100-130 000 Ft-os vga legyen a gépben és hozzá I3-at 20-30 000-ért vagy 40-45 000-ért 8 magos amd fx-et vesz? Különben ha erős a proci és a vga is akkor nem lesz semmiféle előnye a mantlenak(és elvileg a dx12 sem mert mantle alap).
(#28901) KAMELOT
Naná hogy nincs hangja DD Amúgy 25-26 fok alapon és 35-36 maxra terhelve. Ha számít a csend(és maximalista is
) akkor nem játékvizet vesz és komplett gépet hangtalanítja.
-
válasz
Bandi79 #28895 üzenetére
Szerintem nem erdemes 25-30 ezer forinton gondolkodni, aki ilyen gepet epit. Legyen szo jatekokrol, tomoritesrol,kepszerkesztesrol, az i7-nek a legtobb helyen kijon az elonye.
Aki ezen gondolkodik peldaul, hogy 4690k vagy 4790k, azt gondolom ossze tud meg szedni annyit pluszban, hogy megvegye az i7-et, ha nem csak filmeket nez, meg fogja neki halalni azt a plusz penzt.
-
N@idia
őstag
válasz
Bandi79 #28443 üzenetére
Én Valley tesztet 3D mark és ezt a DX12-es UE4 tesztet néztem meg ezek alatt is csendes volt. Játékok közül Witcher 3, Bf4, BFBC2, Batman AK, Projec Cars amikkel játszom és egyik játék alatt se volt hangja. Elvileg a cicergést a táp is befolyásolja arra leszek kíváncsi, ha bekerül a másik lesz-e hangja, ha igen tuti vissza fogom rakni akkor a chieftec-et.
-
pils00
tag
válasz
Bandi79 #28392 üzenetére
A "gagyi" és a gyengébb nálam ne ugyanaz.
Mind kettőt te írtad ugyanazon hardverre.
Engem az sem érdekel ha valaki HIS 390X-et vesz.
Egy pillanatig sem vitattam hogy plusz 10-20 dkg vas, +10-15% hőleadó felület nem előny általában.
Azt azért próbáld meg mérlegelni, hogy egy itx házban azért a hosszanti "gagyi" bordázat inkább előny, mivel a "nagylukú" hátlapon elég sok hő el tud távozni.
Amúgy írhatsz gyorsan is, akkor is tudok lassan olvasni.
(ha már személyeskedsz) -
pils00
tag
válasz
Bandi79 #28373 üzenetére
Nekem nem áll szándékomban személyeskedni, csak te ítélkezel saját tapasztalat nélkül bizonyos dolgokról.
Senkit nem akarok-akartam rábeszélni erre a típusra, de veled ellentétben én ezt használom.
Aki nem akar zsákbamacskát venni, annak állok rendelkezésére, kipróbálhatja.
Egyébként a "nyitott heat pipe" kijelentésed a gugli első találati oldalán megbukott.
Nem azért "b.ssza a csőröm" mert nekem (csak) ilyenem van, hanem az hogy neked ilyened nincs, de tudod.
-
pils00
tag
válasz
Bandi79 #28359 üzenetére
Nekem nem tisztem eldönteni hogy melyik a jobb, viszont bas.za csőröm, hogy saját tapasztalat nélkül xarozod a 2xxx tipusszámú evga gtx 970-eket.
Az pedig külön tetszik, hogy az általad linkel első képre írod, hogy nincs csak háromból kettő heat pipe kapcsolat, a másodikon (3xxx verzió) amit favorizálsz, nincs egy sem.
A lényeg az, hogy talán akkor kellene kategorikus kijelentéseket tenned, ha mindkettőt próbáltad.
Peace
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
Bandi79 #27945 üzenetére
Igen driveresen javítva lett a dolog. Nagyon jól teszi a dolgát azóta.
A coilwhine már egy idegesítőbb dolog, de szerintem senki nem játszik hang nélkül, úgy meg biztos, hogy nem hallod a jelenséget. Nem egy hangos valamire kell gondolni. Inkább van akinek a lelki békéjét zavarja.
-
nagy.matyika
aktív tag
-
N@idia
őstag
válasz
Bandi79 #27926 üzenetére
Videók alapján ítélsz meg dolgokat ?
Már nem azért, de attól hogy te monitorozni fogod a kártya ugyan úgy 99%-ot fog mutatni, ha csak 50%-ban van kihasználva. Nálam a Withcer 3 hairworks off és 50-73 fps ultrán és 99%-on fut a kártya (i5 4690K procim van) itt amit te linkeltél 37-50 fps amit produkál szerinted ? Pedig 99% volt a GPU kihasználtság, tehát úgy monitorozhatod ahogy akarod akkor se fogja kihajtani max 40-50%-on... Nem értem az emberek először miért VGA-t vesznek, mikor pont fordítva kéne procit kell cserélni elsőnek aztán kártyát venni....
-
Jack@l
veterán
válasz
Bandi79 #27923 üzenetére
Már linkelték másik topikban:
http://wccftech.com/download-unreal-engine-4-elemental-demo-dx12-support/ -
nagy.matyika
aktív tag
válasz
Bandi79 #27915 üzenetére
Véristvánok khm. Az gond, ha az ember előrelátó? Én két évente szoktam cserélgetni a hardvereimet, mert nettó áron veszem őket. Így gyakorlatilag 10-20% invesztálással szoktam váltani újabb, jobb, megint 3 év garis cuccokra. Annak ne látom értelmét, hogy 4 évig nyúzzam, majd szar áron eladjam, hogy száz ezreket kelljen beletalicskázni az új cuccba. A procimat (4770K) bruttó 77 ezerért vettem anno, most megnézheted, hogy 110+ba kínálják őket. Mi ez, ha nem kedvező a számomra, ha most el akarom adni? Akkori nettó ár fölött el tudom pattintani.
Amúgy tudom, hogy egy csúcs i5-höz képest játék közben nem sok difi van, de akkor mi van ha másra is használom? Ez nem fér bele a gondolatmenetedbe? Nem értem miért kell ilyen sarkos véleménnyel belelépni másnak a szájába. Mintha csak a te gondolatmeneted lenne érvényes az egész világon és aki nem tud azonosulni veled az hülye. Hát nem
Egyébként én is szeretnék benevezni egy 6700K-ra majd. Általánosságban is gyorsabb, de ha megnézed a Cache-i, durván 2x olyan gyorsak, mint a mostanimnak. Emellett sem kell szó nélkül elmenni.
-
balint107
aktív tag
válasz
Bandi79 #27907 üzenetére
Azért én nem ezt mondtam. A te I5-öd már elég régi. De a 4. generációból semmi különbség nincs gyakorlatilag az I5 4440 és I5 4690, de akár a prohardver tesztek szerint, akár más, az I7 4790 téren vagy az I7 5960 téren játékoknál. Persze 2 karinál kell az I7 kakaó, de egyébként semmi értelme túldramatizálni a dolgot. A Skylake processzoroknál ugyanez van. Semmi fejlődést nem hoztak szinte. Csak toporgunk egy helyben meg senki által sem érdekelt körülményekből mutatják ki a profik, hogy az I7 mennyire faxa az I5 vagy az AMD processzorokkal szemben. Minimális különbségeket észre lehet venni, de sokkal többre megy az ember manapság, ha karira koncentrál és nem processzorokra meg a legnagyobb számú I7-re.
-
Joshi
titán
válasz
Bandi79 #27737 üzenetére
Mindent visszaraktam ahogy volt és most meg nem csinálja, ezt nem hiszem el. Lehet hogy újra kellene raknom a Wint mert Radeon után se telepítettem újra, de szerintem már a Win10-et rakom fel aztán meglátjuk. Most toltam egy órán keresztül a Dirt Rallyt és hibátlanul működött, a replay-ek is szépen mentek 1x sem ment el a kép. Szerintem az is használhatott hogy a kábeleket megmozgattam és kihúztam, majd visszadugtam. Utálom az ilyen X-aktákat, tényleg ráférne a rendszeremre egy Win telepítés.
Köszi mindenkinek a segítséget, valószínű hogy valami érintkezési hiba, vagy Win degradáció volt.
-
Joshi
titán
válasz
Bandi79 #27712 üzenetére
Nálam nem kiterjesztett asztalnál csinálja, hanem átváltok másik képernyőre esetemben ugye a TV-re. Viszont vannak fejlemények ami még érdekesebbé teszi ezt a dolgot. Kipróbáltam egy másik HDMI kábellel úgy hogy csak a TV volt rákötve a gépre és nem ment el a kép. Na mondom ez kábel lesz, aztán gondoltam egyet és rákötöttem a régebben használt kábelt amivel szintén jó volt. Na mondom akkor lehet hogy a két kijelző keveri meg a rendszert, mindenesetre érdekes hogy az UHD TV-nek natív felbontásnak z 1920x1080-at írja.
Pedig be tudom állítani a 3840x2160@60Hz-et szóval HDMI2.0-ról beszélünk. Ez a HDMI egy foshalom, nem értem miért nem lehet a TV-re tenni egy DP1.2-es csatit.
-
-
Speed®
titán
válasz
Bandi79 #26810 üzenetére
Kérdés, az 1080p okán valójában kell-e több. Persze egyéni igény dönt.
Jópár 1156os setup ment át a kezeim közt idén, totál használhatóak
Az utolsó X3450@4G konkrétan a mostani 2500Kmat is alázta szépen.
Nyilván, egy újabb platform egyéb téren is jobb, de kérdés milyen áron?Nincs ott ~semmi érdekes, HD7870 mellett persze, hogy kicsi a difi
-
-
helkis
veterán
válasz
Bandi79 #12650 üzenetére
levezessem vagy visszaolvasol?
ha 1db 6pines tápcsati lenne rajta, akkor nem fogyaszthatna többet mint 150w, ami a gyári spec szerint ugyebár 145w, mérések alapján viszont ez több.. az hogy mekkora táp kell neki, csak egy közvetett dolog, ALLAT001 azért linkelte, hogy lássunk talán egy kisebb TDP-s 970-est, mint amit eddig.. (valszeg így is van!) ezzel szemben mivel 8pines tápcsati van rajta, simán tud 225w-ot is enni >> ergo ez sem felel meg a gyári 145w-nak.. tehát nem arra válaszoltam neki, hogy mekkora táp kell, hanem hogy mennyit ehet a kártya..
-
Zafir78
tag
válasz
Bandi79 #3568 üzenetére
Mostmár kb. kéttucatnyi teszten rágtam át magam, de még mindig úgy tűnik (nem voltam benne biztos, hogy nem hagyok figyelmen kívül valamit ezért kérdeztem a szakikat) számomra, hogy elhanyagolható a differencia néhány címet kivéve (BF4, Dirt, Crysis néhol)
Mindenki a tuningot mondja, végülis tudom, hogy elég sok leírás van, valóban nem tűnik egy atomfizikának
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest