- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
addikt
válasz
szasanyi #38303 üzenetére
Múlt héten vettem egy 970 G1 Gaminget, hasonló dilemmában voltam én is! 480/1060 nem sikerült túl jól ellenben az ára kicsit magasabb lett a vártnál. 980 szerintem drágább annál, amennyivel többet tud, akkor már inkább 480/1060 az új fícsörök miatt. Bő 1 évre vettem én is kártyát, akkor már begyűrűzik a dx12, ami miatt úgyis cserélni kell a modern gpu-ra. Ezért használt 970 lett az ára miatt, nem fogok akkorát bukni jövőre, ha eladom. Full HD-ban 40 fps-re limitálva csont nélkül visz mindent, egyedül a Rise of the Tomb Raider izzasztja meg, de az is akadásmentes.
-
KAMELOT
titán
válasz
szasanyi #21831 üzenetére
770/280X tuti jobban jár mint a 960-al!
(#21835) szunya1: Elég fura, hogy vízzel jön és ami vízzel jön az melegszik és ami melegszik az sokat fogyaszt! Elég szomorú, hogy a bejelentett november helyett rá félévnyire adják ki ami semmi sem lesz!
(#21839) ÁdiBá: Én még a kártyámnak a susogását sem hallottam pedig 1500-at megy 1,24V
-
DigitXT
félisten
válasz
szasanyi #12232 üzenetére
Mondjuk én a ClearType-ot pont tűzzel-vassal, DE amúgy abban tényleg igazad
van, hogy bizonyos LCD típusoknak - sajnos - nem optimális a pixelelrendezése
különböző intenzítású egyenes vonalak megjelenítéséhez. (Tapasztalom én is.)Továbbá, mint kiderült, érzékeny vagyok a PWM szabályzóra, háttérvilágításnál.
Szóval összességében egy LCD TV monitornak lehet jó, de lehet szar is.
Másfél éve van meg a FullHD TV-m, és töredék időt játszottam, mint előtte LOL.
(Persze felhasználásfüggő, mire jó. TV-re, filmekre, stb. kiváló! Típusfüggő, na.) -
törölt tag
válasz
szasanyi #12236 üzenetére
Ezt el kell,hogy fogadjam
4K-n az 1080p megjelenítése valóban lehet szubjektív,de a betűk/ böngészés az ,ha nem tök vaksi valaki nem lehet vitatéma
4k-s tartalom valóban kevés van,bár felénk nagyon tepernek a szolgáltatók ebbe az irányba ( deutsche sky műhold és Netflix). És hogy ne legyünk offok csak,az is igaz,hogy egykártyás rendszerek még nem igazán elegek a 4K-s játékhoz .
-
törölt tag
válasz
szasanyi #12232 üzenetére
Nem okoskodni akarok,de ezzel a kitétellel mi szerint " de a betűk sokkal rosszabbul jelennek meg, néhol színes árnyalattal nem feketén " nem tudok egyetérteni.Teljesen és tök ugyanolyan a böngészés és a betük formája, színe, mint egy monitoron. A 1080p tartalmak is kiválóak 4K n, ha megfelelő panel van a TV ben.Sőt házimozin keresztül a 4K s felkonvertálás is teljesen jól működik.
-
DigitXT
félisten
válasz
szasanyi #12206 üzenetére
Na és hogyan kell böngészéshez optimalizálni egy TV kijelzőt?
(Eltekintve attól, hogy az összes parasztvakítást lekapcsoljuk.)gollo91: ne vegyél hardvert. Soha nem volt jó befektetés.
Ellenben ha olyan szabad pénzed van, amit játékra költhetsz, s
azt szeretnéd, akkor vegyél: mindig jön jobb és buksz a régivel. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szasanyi #12070 üzenetére
Lényegében azt jelenti, hogy minden DX12-es driverrel rendelkező hardver képes DX12-es játékot futtatni. Ha egy cucchoz lesz DX12-es driver, akármilyen, akkor arra mehet a DX12 plecsni a dobozra. Visszamenőlegesen ez igaz számos több éve megjelent VGA-ra is. Elméletben természetesen ott van, hogy pár hardver vizuálisan többre lesz képes.
(#12071) Televan: Van. Számos játéknak nincs végleges neve, de azt tudni, hogy a Nitrous és UE4 motorral érkező Stardock játékok közül az összes támogat DX12-t. A Star Control és az Offworld Trading Company tuti támogatja.
(#12072) helkis: A program az indításkor létrehozza az erőforrást és ellenőrzi, hogy mire képes. Mindig a legmagasabb elérhető szint lesz beállítva. A beállítások menübe lehet rakni kikapcsolásra vonatkozó opciót.
-
helkis
veterán
válasz
szasanyi #12070 üzenetére
jól érted, a dobozokra kár volt ráírni nv oldalon, hogy dx12..
ennyi erővel akkor egy GT430-as is dx12-es kártya..ill. egy kérdés ABU-hoz: ha pl TIER3-as a hardver, azt programból/driverből lehet butítani kisebbre (ill. ezzel sebességnövekedés érhető-e el)? vagy csak abban a path-ban fog menni, amilyen vas van alatta?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szasanyi #12066 üzenetére
A DX12 a DX11-nél nem követel többet. Minden extra opcionális. Itt vannak a véglegesített részek, amelyekről tudni lehet, hogy melyik architektúra mit támogat:
Feature_level_11_1:
NV Fermi/Kepler/GM107-es Maxwell: nincs
A többi hardvernél megoldottBinding és Tiled Resources szint:
NV Fermi/Kepler/GM107-es Maxwell: TIER1 és TIER1
NV GM204-es Maxwell: TIER2 és TIER3
AMD GCN: TIER3 és TIER 3
Xbox One: TIER3 és TIER3 + mindenféle egyszerűsítő extra
Intel/Qualcomm megoldások TIER1-esek mindenbőlSAD4 utasítás és fedettségminta támogatása:
NV Fermi/Kepler: SAD4 nincs, fedettségminta van
NV GM107/GM204-es Maxwell: nincs
AMD GCN/Xbox One: mindkettő támogatott
Intel/Qualcomm egyiket sem támogatjaMegosztott virtuális memória:
AMD Kaveri, Intel Broadwell, Xbox One támogatjaMás még nem derült ki.
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #12024 üzenetére
Rengetegszer futottam erre rá, mindig az volt a válasz, hogy elírás, és annyi év jár, ami mindenhol máshol. És ténylegesen, mikor megvettem is mindig annyival kaptam. Azaz egyszer 5 helyett 3 évvel adtak valamit, szóltam, hogy én 5-el rendeltem, megnézte, tényleg, kaptam is a javított papírt 5-el és az elnézés-kérést.
-
bombibmw
veterán
válasz
szasanyi #11846 üzenetére
Általában Gigákra nem raknak és én se látok rajta.
Viszont,amikor leszeded majd az új hűtést(garancia,eladás,stb.),vigyázz,hogy mindenhonnan,nyom nélkül tüntesd el a pasztát,mert észreveszik és ugrik a gari!(#11850) h1mpi:
Jaa,hogy a G-sync!
Szép ez is.
Csak már megnézem az egykártyás végét. -
csibuka85
őstag
válasz
szasanyi #11153 üzenetére
Nem dehogy is most a tap megy vissza a hardverkerbe vagy kidobom a fenebe. Mitol csinalhatja ezt en nem ertem. Szepen fut rajta minden. Ugy megy ez az 1 db 980 mint a 2 db 970. Es olcsobb is mint 2 db gtx 970. Szerinted a tap rossz ? Corsair AX1200 Sima nem az i-s verzio.
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #10764 üzenetére
Szvsz ez az itthoni törvényi szabályozásból ered, nézz körül akármelyik topikban, bőven élnek az emberek az elállás lehetőségével, aztán ottmarad az új, de mégsem új termék, a kárt pedig nem fizeti meg senki. Ilyen körülmények között abszolút megértem ezt a gyakorlatot, hogy újra forgalomba küldik a visszavitt, törvényileg új állapotú terméket. Ettől függetlenül bontott motyót én sem veszek át, igaz, nem is élek elállással, hacsak nem teljesen kuka a motyó, amit vettem, előre nem látható okból. Pl. ez lett a sorsa a helikopteres MSI 7870 TF3-nak, és egy használhatatlanul gagyi ventimnek is...
-
SSJPeter
őstag
válasz
szasanyi #10583 üzenetére
Talán a második kérdésem az ár volt, de sajnos mivel ez nagykereskedés, fogyasztónak nem ad ki árat, egyébként is, az ár kiskereskedésenként változni fog.
Ki kell választani az egyik viszonteladójukat és ott fognak tudni árat mondani.
Azt sajnos nem kérdeztem, hogy mennyi idön belül jönne meg...de a kiskerekben ezt is meg fodják mondani.
Bocs ebben nem tudok segíteni, de elég határozottan mondta a csávó, hogy igen, bármelyik kártyát be tudják szerezni, mert a Caseking csoport tagja a cég.
Szerintem max. egy pár nap csúszás lehetne ahhoz képest, mintha valaki saját maga adná le a rendelést külföldi webshopban, de fel lehet öket hívni, és meg lehet ezt is kérdezni.
Én a vezetékes számon hívtam öket.
Felvették.Amúgy gondolkodtam az elállás kérdésen, elvileg nem tagadhatnák meg az elállási jogot sem, csak nehéz lenne kikényszeríteni. Ez pusztán magánvélemény.
-
csibuka85
őstag
válasz
szasanyi #10458 üzenetére
Szerintem igazad lehet , mert nekem is csínálta PNY GTX 780 XLR8 -as kártyám azt hogy nagyon cicergett és nem tudtam mitől van ez. Amúgy még az EVGA GTX 980 SC ACX 2.0-ás kártyám is cicerget , aztán később mintha abbahagyta volna , de sajnos nem volt jó. Lehet tényleg a tápom csínálja ezt ?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
szasanyi #9771 üzenetére
RENDELEM!
KELL NEKEM egy darab!Azt hittem nem lesz GTX980-ból Mátrix.
Ez sajnos még egy bizonyíték arra hogy nem lesz Ti jelzés ebben a kategóriában, a 980 marad a csúcs, én 90% esélyt látok arra hogy csak jövő év vége felé kapunk új csúcs kártyát új GPU-ban, új kategóriában. -
brumi1024
veterán
válasz
szasanyi #9706 üzenetére
Én is visszavittem az Asust, meg a Gigát is, de mindkettő (számomra) elviselhetetlenül ciripelt. Másodszorra mondjuk többször is elgondolkoztam rajta, hogy megtartom, mert nem volt pofám megint visszavinni - többek közt azért, mert tudom mi történik ilyenkor a kisker oldalán - de végülis nem akartam elfogadni, hogy ez ilyen. De ezzel le is tettem a Maxwellről most egy darabig, marad az IGP a 390-ig/980Ti-ig. Ha kevésbé tuningos kártyát fogtam volna ki pont nem érdekelne, azért visszavinni pofátlanság.
-
Sondi1986
addikt
válasz
szasanyi #9697 üzenetére
Mondjuk azt meg megtehetik hogy ilyen embernek nem adnak el kártyát.
Mondjuk ilyet én se merek megcsinálni mert csak magamat minősíteném le.
De hallottam olyat is mikor bányász szezon volt hogy bevásároltak R9 290x kártyával 14-nap múlva vissza vitte, vissza kapta pénzt máshol is vett, és a szezon végére nem maradt a nyakán kártya. -
Asbee
veterán
válasz
szasanyi #9706 üzenetére
Megírtam nekik, hogy felhasználtam, valami kódvisszahívás van uplay-en ha kell azt megteszem és leírom a kódot meg hogy nem 1 nap után küldtem vissza csak kód miatt. Erre más nem írtak semmit. Gondolom pénteken megjön a lóvé. Bár én azért másképpen tekintek a kuponra. Ez nem egy tartozék, külön jár hozzá, teszik bele.
-
Asbee
veterán
válasz
szasanyi #9688 üzenetére
Na igen, nekem művelt érdekes dolgokat a kari, elálltam de kupont felhasználtam és nem tetszett nekik, hogy nincs benne a kupon. Pénteken lesz 14 napaja hogy átvették, de pénz még nem jött meg. Nem is csodálkozom, hogy ilyenek után elhúzzák, ha van aki kettesével viszi vissza. A minimum lenne, hogy nem verem nagy dobra...
(#9692) csibuka85: Szinte sajnállak, hogy meg akartad tartani. Miért nem vettél egy új lapot is? Max azt is vissza vitted volna. Két perc lett volna kigooglezni, hogy elfér-e. De ha már ennyire kihasználod ezt, egy csúcs zotac 970-et nem próbálsz ki? Pár nap alatt csinálsz pár tesztet, írsz tapasztalatot, aztán vissza.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szasanyi #8743 üzenetére
Nézd meg a Frostbite 3 új verzióját. A Hardline 60 fps-sel fog futni 1080p-ben mindkét gépen. A motorokat át kell írni az új konzolokra. Ez lassú folyamat.
Már kezdik az extrákat is kihasználni lásd a Far Cry 4 speciális HRAA rendszere. Az egészen brutális minőséget ad és 1 ms alatt lefut. Ez a nextgen. Van egy koncepció, aminek a bekapcsolása pár éve -40 fps-t jelentett, és még ma is hanyagolod, mert lezabálja az fps-t. Ma kihasználva az új lehetőségeket ezt a koncepciót megoldják -1 fps-ből. Számos ilyen reformot lehet végrehajtani, és még ott van a párhuzamosítás is a GPU-kra, amihez a multiplatform címek hozzá sem nyúltak.
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #8743 üzenetére
Igen, ismét egyet kell értsek.
Ami az irritálós részt illeti, engem is irritálnak ezek, de csak simán továbbolvasok.
Engem sokkal jobban bosszant, amikor rémhírterjesztés megy, vagy durva trollkodás, mint pl. hog a 290-es radeon kiégeti a gép oldalát. Na, az olyanok kiégetik az agyamban a továbbolvasó-biztosítékot...
Bár már olyan téren is kezdek fejlődni, egyre nagyobb trollkodás kell, hogy átlépje az ingerüszöböm.
Sajnos nincs mit tenni, a hülyék mindig mindenben túlerőben vannak. -
FaTHI
őstag
válasz
szasanyi #8736 üzenetére
Többek között én is azért cserélem a 680-at mert kevés a 2Gb.Igaz a Gpu is lassan kevésnek mondható, de azért még az újabb játékoknál pl. Far Cry4, Assasin creed Bf4, szépen elfut very high -ultra beállitásokkal, no de egyszer váltani kell...
A lényeg sztem 1080P hez pl. még pár évig elég lesz a 4gb sztem. -
SSJPeter
őstag
válasz
szasanyi #8655 üzenetére
Batt kolléga szenvedett itt a topicban a venti vezérléses problémától, ami BIOS eredetű hiba volt és a legújabb MSI BIOS-szal a probléma megoldódott.
Ahogy a külföldi fórumokon olvasni lehetett, a kezdeti időkben 10-ből 1 MSI usert érintett a matricás probléma (a matrica levételekor megsérült a venti), de az is megoldódik, mert nem raknak már rá matricát, de ez két különböző probléma volt.
(#8658) ingalls:
Tévedtem, mégis zúg keményen... Ne már...
-
Zoley3
tag
válasz
szasanyi #5155 üzenetére
Hát jah...nem is ellenkeztek az első mailem után sem,nem próbálták meg rám kenni hogy én voltam aki megkarcolta meg összetapogatta..szóval ez kicsit gáz sztem tőlük
Mikor írtak hogy levásárolhatom az árát,rögtön meg is jegyeztem hogy már előre kikérem hogy ne is próbálkozzanak használtat küldeni,mert személyesen viszem vissza nekik
Így utólag rákeresgéltem itt a topicban az EVGA-ról írtakat...hát nem tudom :S
Nem tervezném a kártya húzását...a coil whine meg nemigazán érdekel mert vagy fülessel játszok vagy Z906-al nézek filmet (ami alatt meg nem igazán van leterhelve a kátrya) szóval nem igazán hallanám.Sztam akkor két cetlire felírom a nevüket,összekeverem és csukott szemmel húzok egy cetlit
THX
-
-
Asbee
veterán
válasz
szasanyi #5121 üzenetére
Alacsony Asic: alacsonyabb szivárgó áram, magasabb alapfesz, magasabb fesz ellenére is kevesebbet fogyaszt és jobban hűthető léggel
Magas Asic: nagyobb szivárgó áram, emiatt alacsonyabb alapfesz, többet fogyaszt, jobban melegszik, nitróra extrém hűtésre vízre ez a jobb
-
-
odorgg
addikt
válasz
szasanyi #4732 üzenetére
Olcsó húsnak híg a leve. EVGA-ról mindíg a minőség, a sok év gari, no meg a magas ár, (ha van miért, nincs ezzel gond) jutott eszembe eddig, most már ez nem így lesz sajnos. Egyébként ha nem lett volna a ciripelős mizéria, én is 970-et vettem volna, a garizott 290-ért vissza kapot pénzből. De volt már 1-2 ciripelős VGA-m, és az a helyzet, hogy még egy 290-es ref hűtő turbina hangja sem tud annyira zavarni, mint a tekercsek vinnyogása.
(#4734) players111
No az már egész korrekt, a csavarhúzó is szimpatikus
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #4724 üzenetére
Szemfényvesztés magasfokon, zseniális!
(#4729) KAMELOT: Na, ez komoly....
(#4734) players111: Nem túl meggyőző, legalább a maradék két VRM-fázist beköthették volna, semmibe sem került volna, ha már ott a helye a NYÁK-on.
Tudom, akkor ki venné a drágább verziókat később.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Elemlámpa, zseblámpa
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest