- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nyega
tag
válasz
Jack@l #31374 üzenetére
És davidsone: Nagy nehezen vissza szenvedtem a gyári biost, most csak 1379,5 MHz- re boostol a kártya (GPU-Z szerint), a korábbi 1518- hoz képest. Valley alatt ahány mérés, annyi eredmény.
Átlagban : FPS: 58,1
Score: 2430
Min FPS: 29,6
Max FPS: 105,5Hőfok: 60
Ami érdekes, hogy a teszt alatt a valley képernyőn a gpu 1518 MHz- en megy, vagyis a moddolt bios frekijén...
-
zozoz1
aktív tag
válasz
Jack@l #30524 üzenetére
Újra üdv nV-sek...
Szentségtörésre készülök...
Amióta az eszem tudom AMD karim volt.
Sosem voltam benne a nagy AMD / nV csatákban, de AMD-hez húztam mindig.
Most eldöntöttem hogy nV lesz a következő fejlesztés.
Ezzel a monológgal kezdtem itt a bemutatkozást és ezzel is folytatom.Meg kell vallanom qrva jó itt a csapat látom mindenki mindenkinek segít kevés kérdés marad válasz nélkül. Én is többetektől megkaptam a válaszaimat.
Jack@l
Természetesen hallottam a túlaldali keménymag okoskodását. Teljesen igazad van. Azért is jöttem át ide hozzátok kérdezősködni hogy a másik tábort is meghallgassam. Erre jó okom van. Kezd nagyon kontrasztossá válni (AMD-s vakságom ellenére is) hogy az nV igen csak meglépet.sheep
Azt írod hogy a coil whine jelenség nagyban függ a táptól. Ahogy anno tanultam a cicergést adó hang végtére is egy fizikai rezonáns frekvencia. Milyen összefüggés van a táp és a coil whine (cicergés) között? Nekem Thermaltake Toughpower 750W tápom van.
Amúgy én még nem nagyon hallottam AMD-nél ilyen problémáról. (persze az nem azt jelenti hogy nincs)
De minden esetben szinte kizárólag az nV-vel azonosították ezt a hírekben.TTomax
Amikor megjelent a FarCry4 csak azt olvastam a piros táborban hogy itt zöldek azzal kínlódtok hogy a "relatív erős" kártyátok ellenére alig hozza az fps-t a driverproblémák miatt.
Amúgy szinte kizárólag a 970-est támadták ebben a driver problémában, no meg a coil whine jelenséggel.
Eddig ez tartott vissza hogy váltsak. Pedig 970 esetleg 980-ban gondolkodom. Utóbbi csak akkor ha az áfá-t letudom iratni.h1mpi
"Miért nem 390-et veszel a 970 helyett?"
Öööö...nem akarnék itt lavinát indítani sem okostojáskodni de rengeteg helyen külföldi fórumokon is ilyeneket olvasok. pl: megpróbálom szó szerint fordítani!
"Tudod, mikor hiszem el, hogy a 290-et verő 970-eshez képest sokkal gyorsabb 980 lassabb a 390-nél, amely csak egy átnevezett 290X... Végül is mindegy, aki bedől nekik az vegye"
Nos mást sem olvasok mint hogy az AMD az új kártyákat (persze érdemi fejlesztés mellett) csak átnevezi őket.
Végül is érdeklődni jöttem ide közétek, véleményeket olvasni és igyekszem pártatlan maradni, mert amint kifejt az ember bármilyen véleményt, az emberek elkezdik azt gondolni róla, hogy idióta. -
MrTwister
őstag
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
Jack@l #29887 üzenetére
Megválaszolom a költői kérdésedet, amire úgy látom magad sem tudod a választ. Beszélhetsz terheléses instabilitásról, amikor hő hatására hibázik a kártya, vagy éppen kevés az adott órajelhez a fesz és beszélhetünk arról is, hogy az adott utasítást nem tudja végrehajtani a kártya, az adott órajelfrekvencián. Ilyenkor tapasztalod, azt hogy kilép a játékból például. Nem azt mondtam, hogy ez teszi tönkre a kártyát, hanem azt, hogy ez is instabilitást okoz, ezért szélesebb körben kell tesztelni.
Renderelésnél meg órákon keresztül ugyan azt rendereled, nem hiszem. Használjátok nyugodtan a Furmarkot, nekem aztán mindegy, hogy ki mit csinál a gépével
-
-
-
Tarill
őstag
válasz
Jack@l #29731 üzenetére
hát nem tudom... végigcsinálta, a monitor kikapcsolt, reseteltem a gépet és mikor bekapcsolt az igp-ről jött a kép a vga meg le volt tiltva, eszközkezelőbe levettem a tiltást és most megy a vga de a driver nem frissült :/ egy pillanatra azt hittem hazavágtam a kártyát...
ez az? és csak hagyom h végigfusson? mennyit kell utána várni a resettel?
-
joysefke
veterán
válasz
Jack@l #29382 üzenetére
ehh..
idézek a cikkből:
AMD is obviously jumping onto this a being HUGE and they quickly prepared a PDF slide presentationaz AMD mostanában pontosan ennyit szokott csinálni: slide presentation-t. A slideshow-kat csak néha néha szakítja meg egy konkrét új termék bemutatása, aztán ha mégis csak bemutatnak valamit, akkor azt kombinálják egy slideshow-val, és így kapunk egy AMD féle paper launchot. (most a Nano).
J.
-
bombibmw
veterán
válasz
Jack@l #28917 üzenetére
Mostanában nagyon kevés ilyen van.
Szinte minden játék konzolport, vagy egyszerűen xarul optimalizált(kevés kivétel van) és ez így is fog maradni a jövőben is valószínűleg.
Én továbbra is azt mondom, hogy inkább egy erős VGA és mellé egy non k proci, mint fordítva, de ha teheti valaki, akkor újítson be k-ra.
A félreértés itt adódott.
Nem tukmáltam senkire k-s cpu-t z-s lappal, csak ajánlottam, de előnyösebb, mert jól jöhet az ilyen rosszabbul optimalizált játékoknál például. -
bombibmw
veterán
válasz
Jack@l #28892 üzenetére
Akkor hát...
Mindketten olvassátok el még egyszer, amit írtam, majd értelmezzétek és gondolkozzatok el rajta.
Írtam én egy szóval is, hogy vegyen i7-et?!
Egy árva szóval sem.
Nekem is volt k nélküli procim 970 mellett, sőt, kisebb kártyák mellett is.
Szóval, nem írtam, hogy nem hajtja ki a k nélküli i5, csupán azt írtam, hogy lesznek olyan helyzetek játékokon belül, ahol limitje lesz.
Az összes játékot úgy játszom, hogy monitorozva van és tudom, hogy mit beszélek, mert sok éve ezt csinálom.
A kolléga meg visszavehet a stílusából, mert ez nem szakmai fórumra való és főleg nem velem, mert nem vagyok senkije, se barátja, se ellensége.
Szóval, lehet visszavenni az arcból, mert nem írok le szakmai fórumba olyat, amit nem tapasztaltam meg, vagy tapasztaltak meg sokan mások.
Ha talál ilyen hozzászólást a kedves kolléga, kérném linkelje be!
Egyébként a személyeskedés semmilyen formáját nem tűröm el, főleg nem ilyen alpári stílusban.
Tehát, olvasás, értelmezés.Nem érdekelnek az fps értékek, mert a tuning nem a magasabb fps-hez kell, hanem az egyenletesebb fps-ért.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Jack@l #28601 üzenetére
Engem amúgy nem is érdekel egy percig sem, hogy mi mennyit gyorsul DX11-hez képest. Sőt kifejezetten örülök minden FPS-nek ami AMD kártyákon megugrik. Talán több kártyát vesznek majd, és nem mennek csődbe.
Csak az a lényeg, hogy Maxwell2-őn játszható-e az adott játék értelmes FPS-el, és hogy hol vannak az arch határai. Eleve ez az AOTS egy vicc, 2009-es filingű grafika, és a 250K-s csúcskártyákon (Fury, Ti) 45 FPS-el köhörészik Full HD-n
Ez tényleg azért lett megírva, hogy szétszopassa a mostani generációt. + Szerintem a terrain alatt fut egy 64x tesszellált óceán, plusz minden fűszál le van renderelve, és a bogárszex emuláció is compute pipeline-on megy
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Jack@l #28599 üzenetére
Elvileg csak 2 magon van még, ahogy most olvastam... alpha szutyok semmi több.
Na meg az első időkben teljesen kizárt, hogy ekkora párhuzamosítás lesz bármelyik játékban is. Most már én is úgy vagyok vele, hogy DX12-től semmit nem várok egyáltalán, csak hogy talán könnyebben tudják majd portolni a játékokat, és talán nem lesznek olyan szarszemétszar DX11 portok mint most.
Konzolos játékok jobb memómenendzsmentje meg kisebb async dolgai még így is jól fognak jönni. Ez az AOTS féle agymenés meg megmarad a DX mágusok kalandparkjának -
Ren Hoek
veterán
válasz
Jack@l #28594 üzenetére
Elvileg azért fut jobban gyorsabb procin mert több magra jobban skálázódik... viszont számomra vicc, hogy az FX 8 maggal ennyire leszerepelt.
Majd meglátjuk hogy szerepel később a Maxwell, de aggodalomra semmi ok. Ez csak egy RTS bench, annak is nagyon elcseszett egyelőre. Semmiféle következtetést nem szabad levonni belőle kb.
-
balint107
aktív tag
válasz
Jack@l #28339 üzenetére
Ezt még nem próbáltam így. Mit jelent az, ha ez adaptívon van? Visszavesz az fps-ből, vagy lekorlátoz ez is 60-ra?
Láttam egyébként másnál is, hogy 970-el nagyon tört a kép, még videon keresztül is. Ő is mondta, hogy a drágább monitor az, aminél már nem viselkedik így, amibe más panel van. G-Sync kell hozzá talán, nem tudom. A lényeg, hogy bizonyos körülményeknél a 970 így viselkedik a többi kártyával ellentétben, vagyis azoknál is törik, de nem ennyire.
-
Bandi79
aktív tag
válasz
Jack@l #27921 üzenetére
Köszönöm az infót ! Ez a demó / benchmark mikor lesz elérhető mezei halandóknak ?
Jövő héten megjön a GTX 980-am - mégsem Palit, a vizes bolt visszamondta, hogy nincs készleten,nem is lesz, de most az EVGA SC ára lement 167000-re, ezért megrendeltem egy olyat - kíváncsi leszek a processzor hány %-on fog pörögni mellette...
-
westlake
félisten
válasz
Jack@l #27400 üzenetére
Lehet. Ja, várjál, nekem van is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest