- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
proci985 #29287 üzenetére
Igen, mesélte is a srác, hogy azt a szériát talicskával hordták hozzá kb. Azért nem leolvadásról beszélek, de konkrétan nem tesz jót a hőingás. Egy ilyen kártyánál meg kell adni a módját a hűtésnek én amondó vagyok. Be is szereztem három normális ventit negatív tapasztalatok után. Összességében hőfokban nem sokat jelentett, de tuning esetén egyértelműen stabilabb lett a kártya.
-
válasz
proci985 #29224 üzenetére
Most 2 db dvi to dvi van,és egy hdmi to hdmi.
Nem akar rá igent mondani.Most a driverekkel szórakozok.
Egyébként vhol olvastam,hogy a 970-nél minimum 1db DP kel legyen bekötve multimonitornál.
A baj csak az,hogy nincs a monitorokon DP.
#29225 shteer :
Akkor egy hdmi to hdmi kábel plusz egy ilyen átalakító megoldaná ? -
válasz
proci985 #29208 üzenetére
Nem engedi.
Azt írja amit fentebb mondtam.Egyébként a játékokhoz szerettem volna aktiválni.
Azon kívül nincs baj vele,megy a 3 monitor.Vhol olvastam olyat,hogy egy DP-nek lenni kellene rajta,de mondjuk ott nem volt SLI,csak 1 GPU.
A 780 kártyáknál nem volt ilyen gondom,összedugtam és ment minden.
#29210 ZeroDK :
Én sem panaszkodom,de tudod hogy van ez. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
proci985 #22520 üzenetére
Tesztekben nincs akkora előrelépés. Valley-t néztem, ott nagyjából a Crossfire szintjét hozza.
Játékok alatt azért "előjött" az erő. Volt olyan játék amit eléggé butítani kellett a nagy felbontás miatt, hogy játszhatóak legyenek. Itt viszont, full részletességgel megy, lag nélkül.Viszont, 1 kártyát nagyon elkalapálja. Öhm, nem, 1400 nincs, 1300 valamennyin boost-ol. Este megnézem.
A vram pedig 7012MHz-n megy, ha jól emlékszem.A 270X-es eredmények:
Ehhez képest, a 970:
-
kovsol
titán
válasz
proci985 #20409 üzenetére
45 fok? nekem a szoba hőmérséklet + pár fokon megáll a G1 idle. És a minimum venti fordulatot én átírtam biosban, így 600rpm el lassabban pörög, mint amit minimum lehetne adni neki szoftveresen.
Én mondjuk a böngészőben kikapcsoltam a hardveres rásegítést, így a gpu nem szokott ott dolgozni. -
MPowerPH
félisten
válasz
proci985 #20378 üzenetére
En mar nyultam bele a 3000-es UK-ba is. Leszedte a fel kormomet. Sot, egyszer le is esett a helyerol. Akkor egy lapatja eltorott, es megnyirta az alaplapi VRM hutest. Nem jo a gepbe nyulkalni latatlanban.
Daralo: Szerintem a 2500K-val ne rakd ossze a 980-ast. Tartsad meg a kartyat, mert ha nem veszik vissza, igy csak nagyobb bukoval tudod eladni, a 980-asok pedig meg mindig erosen tularazottak. Vegyel ra egy AC hutot, ahogy leirtak, es csokolom.
-
Daralo:)
tag
válasz
proci985 #20378 üzenetére
(KAMELOT-nak szólna ez a válasz bocs elnyomtam a nagy kapkodásban.)
ez jó cuccnak tűnik nem a legolcsóbb de na..
ha esetleg eladnám ezeket prezentálva és ezt mellédobom hogy megvehető tegye fel rá ha akarja vagy én (megveszem) rakom fel (haha) mondjuk ez szerintem menne. végülis kikapcsolt állapotban nem forog nem tudok kárt tenni a ventijébe -
katt777
félisten
válasz
proci985 #19990 üzenetére
Sok.
Esti játék. Gyorsan visszaszámoltam ab frissítéséből: kb. 1 óra. Tüskék más programban is előfordulnak (a kisebbekre gondolok), ezek nem okoznak lagot (14ms vs. 25ms
). A komolyabb kiugrások mindig menüben, portoláskor vannak jelen. Találok egy artifactet, v. vallatok, máris kiugrik a menübe, térképnél szintén ez van.
Amúgy, ha már erős VGA, elkezdtem a játékok felülvezérlését. SoM-ban 37-117FPS közötti lett az ingadozás (azaz működik a minőségi beállítás), de az átlag és a RAM-velhasználás maradt.
Far Cry 4-ben viszont sikerült 3673MB-ra felvinni a RAM-használatot (bár ez lehet maga a driver is, ahogy SoM-ban is jobban belement a felső nyolcadba). Ált. azért maradt 3400 körül. Na, a képet ide teszem, mert valamiért egyik képfeltöltő oldal sem fogadja. Rios legalább csak összenyomja.
Kisebb tüskék itt is vannak, de lejjebb vett grafikával szintén, lag nincs, FPS nem zuhan.
Ja, rosszul használja a hardvert. Láttam már hardverzabáló játékot simán futni komoly tuninggal (pl. C3), míg hardveresen jóval igénytelenebbeket elszarva (pl. Borderlands).
Hát nekem dual DVI-m nem volt, amikor VGA volt, DVI-re küldte, amikor DVI és HDMI, akkor HDMI-re. HD7870-nel is néztem. Lehet, azonos csatlakozóval mindkettőre küldi, mert biosból nem tudja, melyik másik.
gaben88: Bios moddal leviheted, leírást itt megtalálod a topicban, én is így vittem le a GB-ét, bár az megelégedett 34%-os minimummal.
yodamester10: Gondolom, játszani akar. NYILVÁN nem ultra grafikával.
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #19886 üzenetére
Örülök, hogy végre elégedett valaki.
Megvan a hiba oka:hibás volt a HD textúra csomag. Retöltöttem, OK lett. Itt az eredmény, csak a menükben/töltésnél van kiugrás:Elmegy 3684MB-ig, 17-24ms a frissítés ideje, teljesítmény 59-74FPS. A hülye progi még biztosan nem hallott a 3584MB fölötti problémákról.
Nyomtam képmentést is benchmarkról, de a hülye win a 2. monitorról mentett.Én is hülye voltam, mert menthettem volna AB-ből is.
Far Cry 4 FXAA mellett 3200MB körül eszik VERY high-on, persze 2560x1080-ban, TX4-gyel tudtam csak felvinni 3400 fölé (javítás előtt 3800 fölé ment), de arra neked nincs esélyed (mármint a TX4-re 290X-szel).
pkornel: Tényleg nincs kereső a böngészőtökben?
(Ha már nem hallottatok a játékról, amikor 1 éve minden tele van a hibáival.
)
daveoff: Komolyan ugyanazt a szart nyomták újra? Már BF4-ben is folyton DX crash-ek voltak, aztán Mantle-ben is ugyanaz (mondjuk utóbbit az nV biztosan nem fixálja
).
Nem tudom, miért nem figyelted meg az elmúlt... hm... 1x évben (amióta PX van), hogy ha jobb a GPU eredmény, MINDIG gyengébb lesz a PX. Ezt még AMD kártyán is produkálni tudják a dmarkok. Pár tucat pontot egyébként a háttérben futó alkalmazások is generálhatnak (vagy éppen elvehetnek), nálam elég a tuner figyelőjét kilőni, máris szignifikáns a különbség.
De az.ért majd ránézek, nálam mit hoz v. visz.
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #19861 üzenetére
Tessék, itt van. Ultra grafikával (még amit High-on hagyott, azt is felhúztam) ezt teljesíti a kártya:
A játék a zöld nyíl végéig tartott, az is látszik, hol korlátoztam le 60FPS-re (csak mert viszi ez a 970, mint Zállat), VSync nincs. A frametime-ok felugrása videók váltásakor ( intro-t kivéve átléptem) következett be. (Ami a végén van, azt a képmentő progim csinálta.)
Sajnos sokáig nem tudok játszani vele 1x-re, mert random kivág, eddig egyetlen neten talált megoldás sem vezetett eredményre, a cfg beállítások pl. nem is működnek. Benchmarkból is kivág, talán majd új driverben javítják, nem tudom. Elég gáz, az AMD-s időket idézi. Nem ezt szoktam meg nV-tól. Bár jó eséllyel a játék sara a dolog, elég csak a CPU-használatát megnézni, siralmas. Esetleg a MS támogatja, hogy térjünk DX12-rer (és W10-re).
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #19861 üzenetére
Eddig azzal jött mindenki, hogy ezek a mérőprogik nem érnek szar sem.
De majd csinálok egy monitor-képmentést, csak egyelőre a fájlokat kellett létrehoznom és módosításokat végeznem, hogy ne dobjon ki random a friss update-es ipari hulladék, szóval eddig csak szemre tűnik OK-nak (no de az a lényeg
).
Egyébként ezzel párhuzamosan fullra megzabálja a 8GB rendszer RAM-ot. Ezt azért írom, mert nem tudom, 980-on milyen beosztással és kihasználtsággal dolgozik.Szaby59: Ami ugye alapból hülyeség, mert éppen, hogy kiküszöbölik a hardveres korlátot a szoftveres szabályozással, ergo megszüntetik a hibajelenséget, azaz javítják a HIBÁT (gyengébbeknek: NEM A KÁRTYÁT
). Minden józan user számára eleve világos, hogy egy hardveres hibát lehetetlen szoftveresen javítani.
Persze lehet trivialitásokat unalomig hajtogatni, csak nevetséges.
-
válasz
proci985 #19447 üzenetére
Thx,multimonitorosok tartsunk össze.
Ez pontosan így van,csak az igénytől függ mi mire elég,jó persze vannak határok amiket nem lehet átlépni gyenge cuccal.
#19448 batt :
Nem tudom milyen proci az a 3570K... milyen fesszel megy 4.2-n ?
A 3570K procik többsége megy 4.5GHz-n,különböző fesszel,de megy.
És az elég kell legyen a 980 alá is. i5 ma elég játékok alá. -
HSM
félisten
válasz
proci985 #19440 üzenetére
Utólag már könnyű okosnak lenni.
No, meg nagy kérdés, mennyire vált volna be a 970 SLI, ha már egy kártyával is berezgett a léc a ramja miatt. +200W-ot ott se biztos, hogy könnyedén meghűtött volna a gépházad, szval ott is könnyen víz lett volna a történet vége +X óra szerelés.
-
válasz
proci985 #19438 üzenetére
"Kissé" átszerkesztetted,elfelejtettem közben mit akartam írni.
A lényeg,sok az okos ember,sokszor okosabbak,mint a szakértők. Kukacoskodnak is ha kell,keresve egyetlen szót amire "alapozni" tudják az éppen adott okosságukat.
Többet nem is áldoznék erre,mert annyira nem foglalkoztatnak az ilyen emberek.
-
balint107
aktív tag
válasz
proci985 #18694 üzenetére
Hali, nemrég vettem itt az oldalon egy Gigabyte GTX 970-et. A kártya képességei nagyon tetszenek:
[link]
Azonban akadt némi problémám is, ami miatt el is küldtem gariba, de azt a választ kaptam, hogy rendben van.
Én eddig mindig DVI-n keresztül használtam minden kártyát (átalakítóval). Azonban a GTX 970-el van egy nem túl szép csíkozódó jelenség, ami mint kiderült HDMI-vel nem jelentkezik (legalább is eddig). Volt, ahol a Vsync segített, volt ahol csak még jobban ráerősített. (megjegyzés: nem az alap képtörésre gondolok Vsync: off-nál az minden kártyánál jelen van)
A kérdés az lenne, hogy tapasztalt-e már valaki hasonlót, illetve próbált-e 970-et DVI-vel? És hogy ez természetes a 970-nél, vagy hiba lenne? (Volt már egy pár kártyám, de eddig ilyet még nem igazán láttam, és soha nem használtam HDMI-t csak most emiatt) -
#Morcosmedve
veterán
válasz
proci985 #18089 üzenetére
Nah, legyen egy jó napod
GRID Autosport Shadowplay - valamiért mosottnak tűnik a felvétel am.
Valamikor csak engedélyezik, gondolom...
Kicsit próbálgattam az autót, anniyra nem is gáz, kicsit csúszkált, a végén meg sajna egyet vissza kellett játszak, mert pont elrontottam az előzésnél a féktávocskát, miután megpördültem...
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #17990 üzenetére
A Dell-ek sikeréhez kellett a jó elektronika és igényes építés is. Hiába ugyanaz a panel, ha az LG variáns nem tudott 50 és 72hz-et, és egy nulla volt a talp kialakítása.
A TN-ek... 5-6 éve is voltak már teljesen jó színvilágú TN panelek, nekem is olyan volt, nyugodtan mellé lehetett tenni a Dell IPS-nek. Csaképpen ami gáz, ha nem pont középről nézel bármilyen TN-t, szögfüggően elmásznak a színek mindenfelé, ami főleg fotós munkáknál, vagy laza filmezésnél kész agyhalál. Vagy ha valaki másnak is meg akarsz valamit mutatni.
-
Asbee
veterán
válasz
proci985 #17990 üzenetére
Jaja én is így tudom. Van itthon egy király Dell p2314h abban is LG panel van ha minden igaz. Azt a monitort mai napig szeretem. Lazán tud 75Hz-et kis tuningal, pwm mentes.
TN-ben engem az zavar, sokat fészkelődök a székben. Néha lejjebb, néha feljebb, kicsit oldalról nézem. Így felejtős, de színekben sokat fejlődtek.
-
Sli-t én sem vállalnám be 970-ből magasabb felbontásra. Ott azért van már erő komolyabb AA-ra, gáz lehet.
-
bubcsi03
csendes tag
válasz
proci985 #17961 üzenetére
Ő erre is gondoltam de ez ez egy ördögi kör mert mivan ha netán veszek egy 1080p -s monitort most ugye és várok vele 3 honapot vagy félévet és kitudja mit hoz a jövö addigra meg lesz vmi olyan kártya amihez viszont jobb lett volna már most 1440p-s monitort venni.Hát enmtom.Elöször is döntenem kéne akkor milyen monitor legyen
-
qad
senior tag
válasz
proci985 #17657 üzenetére
Van, az nvdia ref. kártyáit ha nem bántod akkor az előírt tdp-t eszik meg( ~150W). A tuningolt kártyáknak(azaz nem nv. referencia nyákos) van kitolva a fogyasztási/TDP értékük .
Ha csak a fogyasztástól függ hogy milyen legyen a vásárolt kártya akkor nyugodtan veheted bármelyiket mert a TDP limitet annyira állítod be amennyire akarod. Tehát 300W-os kártyának is állíthatsz 150W-os limitet, amivel kb a ref kártya fogyasztásának közelébe érsz és ehhez még biost sem kell módosítanod(elég bármelyik progi amit kapsz hozzá).
-
válasz
proci985 #17471 üzenetére
Sajnos igazad van,4K fölött elfogy a 4Gb vram.
Ilyenből kell kettő és minden meg van oldva.Én már nézegettem az amd 8gb kártyáit is.
De arra vhogy nem visz rá a lélek.Nem semmi setup
mondjuk a 4. kártya sztem "felesleges" az már nem hoz annyit,hogy megérje.#17472 bubcsi03 :
Amúgy épp most emlegettem a GTX 560Ti-t.
970 G1 jó választás lesz. -
válasz
proci985 #17468 üzenetére
980Ti ugyanúgy nem lesz elég arra amire nekünk kell.
Platformot nem kellene cserélnem (csak egy PLX-es alaplapot kellene beszereznem,Xpower),
mert a 4790k elég 3-way sli-hez. Az én házamban nem feltétlenül van szükség levizezni a három kártyát.Táp csere lehet kellene,az AX1200 elfogyhat.
-
Vistaboy
veterán
válasz
proci985 #17344 üzenetére
Nem vitaképpen, de a játékosok nagy része - kivéve persze a tehetősebbeket, akiknek mindig mindenből a legújabb kell -, általában egy videokártyát nem egy-két évre vesznek meg. Az kész tény valóban, hogy sokkal drágább a 980, mint a 970, és jelenleg 1080p-hez kicsit túlzásnak is tűnik... de mi van akkor, ha az ember előre tervez, és esetleg fennáll annak lehetősége, hogy jövőre beszerezhet egy 1440p vagy nagyobb felbontású monitort? Akkor vegyen mellé új VGA-t is?
Jómagam pont amiatt döntöttem az ASUS Strix GTX 980 mellett, mert - bár az árát hónapok kemény spórolásával sikerült csak úgy-ahogy összekaparni -, de mindenképp legalább három-, de inkább négyéves intervallumra tervezek vele.
Márpedig jövőre tervezek 1440p monitort venni, és nem akarom mindjárt azzal kezdeni, hogy mellé kelljen új VGA is...
Meg még a játékok is fejlődhetnek annyit - vagy urambocsá' a fejlesztők "elfelejthetnek" optimalizálni a kiadók nyomásának köszönhetően -, hogy akár már idén kijöhet olyan játék, ahol elengedhetetlen lesz a 4 GB VRAM a teljes pompához akár 1080p-ben is... ekkor fog kicsúcsosodni a GTX 970 hátránya, mert, bár a GPU bírná a terhelést, a memória miatt vissza kellene venni a részletességből. Ezt pedig a játékosok nem szeretik, pláne, miután kiadtak 100K-nál többet egy VGA-ra.
Ui.: Mondjuk annyira nem vagyok bennfentes a témában, így lehet, hogy valóban nem lehet 1080p felbontás mellett megtelíteni 3,5 GB VRAM-ot, ez esetben megnyugodhat minden 970 tulajdonos. Mert ha valaki tényleg váltani akar 1440p-re vagy esetleg 4K-ra, annak fel sem merül alternatívaként a 970, sőt, utóbbi esetben még a 980 SLI sem biztos, hogy elég lenne hozzá...
-
KAMELOT
titán
válasz
proci985 #17341 üzenetére
Már októberben akartam venni 970-et. Azóta is várok, de lehet még várni is fogok! Majd ha kijön egy erősebb gpu és valahogy az árak is normalizálódnak akkor veszek valamit! Surround-ot nem próbálom majd ha lesz 3x 1440p monitorom remélem addigra lesz valami értelmes gpu is ami bírni fogja!
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #17344 üzenetére
Mindig így kezdődik, csak idő kérdése.... Először a nagyobb felbontások fogynak ki, aztán szépen lassan elkezd határra kerülni a cucc a kisebbekben is... Nagyon okosan kéne ezt driverből vezérelni, hogy ne okozzon gondot. Azt meg ugye nem tudjuk, hogy/mit fognak. Jogilag nem is nagyon tilthatják le a sánta 512MB-ot, pedig nem lenne rossz opció amúgy szvsz.
Nálad a fő gond, hogy CF-re tervezel, pláne low noise megoldást, ami nem egyszerű, amúgy nem lenne gond szvsz a hőfokok.
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #17341 üzenetére
KAMELOT nagyúr megírta a frankót, "Nem veszel észre semmi lassúlást!", szval biztos rosszul láttad.
Refi 290. Amúgy a linkelt jelenséget magam is tapasztaltam, azaz hogy marhára melegszik videólejátszás közben a 290, de az az érdekes, csak a FireFox Flashplayer-ban csinálta hardveres GPU gyorsított videólejátszással. Chrome alatt teljesen jó volt, lényegesen kevesebbet is fogyasztott. Az okokat passzolom.
-
dewil666
őstag
válasz
proci985 #17273 üzenetére
A házam hűtés kiváló.
A venti úgy van beállítva hogy ahány fokos annyi %-on megy a venti. Viszont 60-62fokon van maximum (és még nincs is nyári meleg). Kicsivel lehetne hűsebb is szerintem ilyen nagy hűtővel szereve.
Újra pasztázásra a bolt azt reagálta hogy ha gariztatni kell és észreveszik a szétszedést és újrapasztázást ugrott a gari. -
katt777
félisten
válasz
proci985 #17289 üzenetére
Ja, hát X79 az más.
De amíg Sok más gyártó már egész olcsó lapoktól adja a 8/8 sávot v. 16/4-et, GB csak az utóbbit, vagy éppen nem tudod magad állítani a sávszélt. Azt tudom, hogy ahányszor lapot kerestem, mindig néztem GB-ot, és ua. pénzért mindig jóval többet nyújtott az ASUS, de még az AsRock is. Viszont ez már nagyon OFF.
De hogy kissé ON legyek, azért mostanában, ahogy az a kevés SLI/CF támogatás is pusztul, nyerő egy 4 VGA-s lap, biztosan jó áron el lehet adni majd.
-
Vistaboy
veterán
válasz
proci985 #17171 üzenetére
Sajnos az. Három x16 méretű slot van rajta, de csak az első 16x-os. A második 8x-os, a harmadik már csak 4x-es. Nem mai csirke már ez a lap.
-
rapidsquirel
aktív tag
válasz
proci985 #17141 üzenetére
A szavazás úgy lenne fair, ha csak 970 tulajok szavazhatnának, persze ez nem megvalósítható, így a szavazás jövőbeni eredménye nem szignifikáns, és nincs köze ahhoz, hogy egyébként tényleg jelenleg ez a legkedvezőbb árfekvésű ajánlat, amely köszönhető a konkurencia késlekedésének. Kompenzációra mindenki jogosult, akit megtévesztenek. De kíváncsi lennék 980 tulajok hozzáállására, ha úgy vettek volna kártyát, hogy 4 helyett 3.5gb lenne a fedélzeti memória. Egy esetet csak úgy lehet kristálytisztán látni, hogy abban az eseményben maga a véleményformáló is benne van, azaz megéli a történteket. Kívülállóként, hátradőlve a fotelból lehet mondani bármit. De ez így nem objektív szemlélet. Ez magánvélemény. Kéretik nem megkövezni.
-
bombibmw
veterán
válasz
proci985 #17051 üzenetére
Ezért a kezelésért nem vittem még vissza eddig.
Én ugye biztos,ami biztos alapon Sli-t vettem,mert terveztem az 1440p-t,de vannak itt is gondok,még ha nem is sok.
A játékok optimalizálatlanok,xarul futnak,sokat kérnek.
Megvárom a GTA V-öt,mert nálam az A játék mérvadó lesz.
Ha nem fut majd jól,akkor eladom a kártyákat. -
Vistaboy
veterán
válasz
proci985 #16755 üzenetére
Köszi. Ennek fényében akkor nem meglepő. Viszont ha tudják, hogy mennyit kell fogyasztania egy alkatrésznek, akkor nem veszik észre, ha alapjáraton is többet eszik a kelleténél? Ha én tudnám, hogy 200W-ot képes maximum elviselni a kártya, akkor nem erőltetek rá olyan alkatrészt, ami vagy elviseli a 200W-ot, vagy nem. Mert így akkor sokan - jogosan - vinnék vissza, hogy cseréljék ki...
-
LackoMester
addikt
válasz
proci985 #16672 üzenetére
Mivel még nincs ( szerintem nem is lesz ) hivatlos álláspont az nVidia részéről ( és ezért a gyártók is hezitálnak) , ami cserét illeti, elég szélmalomharcnak tűnik a garanciáztatás, azért drukkolok Neked, hátha.
Nemtudom én csak FullHD- ba ügyködöm ( nálam még nem volt gond) , de Te már futottál bele memória elfogyásba? -
katt777
félisten
válasz
proci985 #16240 üzenetére
Nem. 70%-ot sem éri el, minek?
Vagy ez a trükk?
JoolsNOS: Az új driverrel több játékban is komoly javulást ígérnek. Én annyit láttam, mert csak ezzel játszottam, hogy Far Cry 4-ben ua. beállításokkal már VGA-tuning nélkül is megvan min. 60FPS-em. Előtte 55 körül tötymörgött, VSync-hez tuning kellett neki.
yodamester10: Jó teszt, a csapágyas ventik viszont érdekesek. Az tuti, hogy az én gigám nem ilyen hangos idle, és sokkal simábban járnak a hűtői.
Cooley18: MSI lapnál BÁRMI elképzelhető. Jó ötlet kerülni a hulladékaikat.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
proci985 #15977 üzenetére
Ahhoz képest, hogy milyen régi a játék nagyon durva a rendszerigénye, pörgeti az alkatrészeket rendesen.
Minap megnéztem a METRO LL benchmarkot illetve a volt kártyámon R9 290X/ GTX780Ti ezt a programot, játék közben is.
Hát egy GTX980 OC (1466.5*1950) csúnyán otthagyta már a játékban, meg is lepődtem mennyivel gyorsabban viszi mint az R9 290X/780Ti produkált. -
katt777
félisten
válasz
proci985 #15533 üzenetére
Dehogy húzom.
TTomax (#15534): Pont ezt írtam, nem?
SMAA-t visszatettem, megint szalad, és semmivel sem rondább. Ha azefféle TX-ek hozzák csak ki a 3.5GB+ hibát, hát, én nem fogok találkozni vele.
BMW001 (#15535): Nálam nem volt mikrolag (végignéztem az AB grafikonját), viszont totálisan belassult.
RMZ250: Nem nagyon szeretnék biost modolni, nV-n nem is csináltam még, hozzá sem tudnék fogni, mivel és hogyan.
Ez valami kártaysa probléma, v. driver, hogy Grid csak 1280x1024-ben hajlandó max futni? Még a leggagyibb játék is legalább 1080p-ben fut, és ez is futott 7870XT-n és előtte GTX560-on is.
-
válasz
proci985 #15727 üzenetére
Egyébként elképesztő,hogy a mai világban nincs megoldás ilyenekre.
Kiadjuk a rengeteg pénzt,és nem tudunk játszani úgy ahogy szeretnénk.
Tudom van titan is 6Gb vrammal,de csak azért kiadni 3x annyit...Régen ha megvettük a csúcskártyát,ment fullon minden.
Több monitorra pedig jó megoldás volt az SLI.Nézd meg most...
Terelik a népet a konzolok felé.
Ami nekem sosem lesz,akárhogy is tönkre teszik a pc-s játékokat.
Optimalizálás és társai...Szóval hihetetlen és elképesztő amit ma művelnek.
-
-
-
SSJPeter
őstag
válasz
proci985 #15557 üzenetére
Hmm, hát igazából most egy ideje már csak read only voltam, de persze én is olvastam erről a GTX 970 memória dologról és most beszéltem is a bolttal ahonnan vettem a kártyát és azt mondták, hogy az Nvidia állásfoglalásra várnak és utána tudnak nyilatkoznak arról, hogy visszaveszik-e a kártyákat...akkor ezek szerint Te már tudsz valamit és hamarosan megérkezik ez az állásfoglalás?
Na nem mintha eddig bármilyen problémám lett volna a kártyámmal, nem is terveztem visszavinni egyáltalán, de ha esetleg felajánlják, hogy teljes áron (119K) visszaveszik én szerintem nem tudnám kihagyni a lehetőséget és váltanék 980-ra...
Na persze az sem izgatna, ha nem vásárolnák vissza, sőt...hát mit mondjak, annyira azért nem vágyom rá, hogy +80k-t elköltsek...de nem tudnám kihagyni...
-
daveoff
veterán
válasz
proci985 #15551 üzenetére
HA az NV Experinceben optimalizálok egy játékot, mindig rátolja a DSR-t, és bekapcsolja az MFAA-t, inkább a többi beállításból vesz vissza. Szerintem is jó cucc, AA OFF, és mehet rá 2.00x DSR, majd ha lesz kedvem megmérem melyik megoldás eszi jobban a gépet, az AA, vagy a DSR. De látványban talán még jobb is a DSR.
(#15555) Szaby59: Már AMD is beletette a driverbe, csak ott VSR néven fut....
-
válasz
780Ti-vel szinte mindent DSR-rel játszottam, nagyon élveztem azt a tiszta és recétlen képet amit adott
Új generációig váltottam egy 660Ti-re, ami nem mondanám, hogy bír akármilyen normális élsimítást is, így a rece a mindennapjaim részévé vált, de az új kártya kiválasztásánál nagyon fontos lesz a "4K" teljesítmény számomra, mert tényleg új ruhát húz némelyik játékra.
-
törölt tag
válasz
Évek óta használható akármelyik VGA-val: Downsampling, a simple method for making your pc-games look better.
A DSR mondjuk nem élsimítás bár jó erre a célra is csak általában nagyobb is az igénye még az MSAA-tól is.
SMAA-t én nem láttam, hogy elmosna, sokkal inkább az FXAA-ra jellemző.
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #15478 üzenetére
Hát megnéztem, egyébként a már linkelt eredmények is bő 2 órás játékot takarnak, nem ment följebb 2600-nál. Rájöttem viszont a megoldásra: SMAA-n volt a grafika, még XT-ről így maradt, ott ugye nem volt TX. Ahogy TX4-re tettem, máris 3490MB-ot zabált, és ha még ez nem lenne elég, 10-35 FPS-re esett a teljesítmény!
(Nem korlát miatt szerintem, mert volt, hogy csak 3200-3300 körül fogyasztott, és lag sem volt, egyenletesen szar teljesítményt kaptam.) Hát én igazán a minőségi megjelenítés híve vagyok, de szerintem ezt a TX-et nem másra találták ki, minthogy igazolja a 3+ GB RAM-os kártyák létjogosultságát (nyilván a 980-asét), grafikai minőségben ugyanis semmivel nem nyújt többet.
Szóval egyszerűen nem kell használni, és nem fogy el a RAM.
A GB fölöslegesen pörgő ventijeinek hangjával idle egyáltalán nem vagyok megelégedve, mert eddig néma csendben dolgozott a gépem. De minden további tulajdonsága miatt elviselem.
Peak: Ua. áron mindig is az ASUS nyújtott többet alaplapból. VGA-it viszont én kerülöm. GB lapjai szart sem tudnak az árukért (ASUShoz szoktam
), tőlük csak VGA-t veszek, mindig beváltak, most is, ASUS-tól soha, egyik pocsékabb, mint a másik (nálam ezek jmártak sokszorosan gart), ráadásul azok tényleg túlárazottak.
-
Asbee
veterán
válasz
proci985 #15519 üzenetére
Nekem is 700-on mennek a ventik. HAF932-ben ami vadállatul szellőzött 70 fok fölé nem ment. Sokszor ezt nem szeretem a tesztekben, hogy letoltnak 1-1 benchmarkot, vagy rövid gamepalyt, aztán vannak játékok ma már ahol magasabb fps-nél brutál terhelés van. Egy far cry 4, metro redux, sniper v3, 1-2 óra játékkal bizonyos helyeken 5-10 fokkal többet produkálnak mint egy bf4 pl.
-
Peak
addikt
válasz
proci985 #15496 üzenetére
mocskos gyors a G1 SLIben, BF3/4 alatt főként, meg úgy egyáltalán ami támogatja az SLIt.. a Dying Lighttól konkrétan letettem a hajam annyira rohadt szépen részletesen ki van dolgozva a világ, a környezet, a hangulat...100-120FPS fullHDn elsimitás nélkül, szvsz rohadt jó ez a kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- További aktív témák...
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest