- MIUI / HyperOS topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cyberkind #35383 üzenetére
Kis pénzt?
Majd egy másik videókártya árát... hát annyiért jobb is ha adja az érzést.Igazából a 980 használtan egész jó vétel szerintem.
Nyilván az új ára kicsit irracionális, de a 980Ti-é meg még inkább szvsz.Persze a 980-980Ti vitatható... de azért ott is vagy egy jó 60 ezer még rá plusszba.
-
Chaser
legenda
válasz
cyberkind #35383 üzenetére
Ti lenne az alap mindkét verziónál. 980-at biztos nem veszek, már a 970 is erős túlzás. De mivel 960/70 közt azért nem halálos árdifi van, annyival talán gyorsabb is, elgondolkodtam rajta. De lehet egyszerűbb egy 960 aztán majd valami újabb szériás 6GB vramos valami ha lesz. Keveset játszanék, de akkor már normálisan, ahhoz már öreg vagyok hogy pöckölgessek erősen 750ti-t, pedig nagyrészt az is elég lenne. FHD, 1 monitor, semmi extra. Egyelőre várom a gépemet mikor jön/megjön-e szervizből, nem sürgős. Hátha $ is esik kicsit, utóbbi napokban esett. Addig is nézelődöm merre lenne érdemes elindulni.
-
-
BiP
nagyúr
válasz
cyberkind #35226 üzenetére
Pl. Vagy bármit, ami nem pénzkidobás. Ha nyártól pár évig úgysem tud játszani, akkor erre az 5-6 hónapra felesleges 3-400ezret beleölni, abból nem nagyon lehet soktízezres bukó nélkül kijönni, még ha frissen el is adja. Ha csak porosodik, amíg pár évig külföldön dolgozik, és úgysem tud PC-n játszani, akkor meg el is égethetné azt a pénzt.
Erre a pár hónapra némi kompromisszum súlyos pénzeket tartana a zsebben. -
nagy.matyika
aktív tag
válasz
cyberkind #34932 üzenetére
Nem azon múlik. Bőven elég a memóriasávszél ahhoz, hogy időben tudja a tartalmát cserélni. 390X-en parasztvakítás a 8 GB. Megtölti, ha kell, mert miért ne, de ettől még ugyan úgy a GPU lesz a szűk keresztmetszet.
Egyébként, ha összehasonlítasz mondjuk egy 970-et a 980 Ti-al, akkor láthatod, hogy nem csupán ebben a két paraméterben tér el a két kártya egymástól. Inkább a többi határozza meg azt, hogy milyen effekteket, milyen mértékben használhatsz pl, mint AA vagy AO és egy csomó mindenről még nem is tudunk
-
- = Zk = -
félisten
válasz
cyberkind #34856 üzenetére
nekem 2ó gémelés mellett, veri high minden, egyedül az anizotrópikust és az élsimítást vettem le nullára. így van meg a 60+... most vagyok a soviet pályán, a fák között azért becsattan 45re is, de... annyira nem zavaró, hogy sokáig ennyi tekerjen... ink csak beugrik..
lehet ha tolnék még a procin, javulna a dolog. nem tudom. majd kedden megnézem. akkortól lesz 3 nap szabadnapom, lesz időm bohóckodni velehőfok 2ó gém után
vga: ugye mókoltam rajta (lecseréltem a 120as ventit 140re a radin. ami terhelésre "fullspeed"-re kapcsol, ~1435RPM. de hangja semmi szerencsémre) és így van meg a kellemes 45-50 fok... fixen.
cpu: ... jah, azt ne ide -
-
unrealnoise
senior tag
válasz
cyberkind #34143 üzenetére
Jó ez az ASUS is.
De most nagyon rámentem a keresésre, és lassan meg is válaszolom a saját kérdésem, hátha valaki még agyal ezen:
Itt érdemes megnézni a táblázatot, meg hogy melyik kártya esetében mennyire van emelve az órajel.
[link]EVGA GTX 970 FTW ACX 2.0
EVGA GTX 970 FTW+ ACX 2.0+Ez a kettő elég durván húzva van. Teszteken, játékok alatt ez a kártya majdnem eléri az alap GTX 980 eredményeit.
120 körül kezdődik. Asszem ez lesz az. De még szétnézek használt piacon is. Egy jó kis 780 Ti-nek sem tudnék ellenállni, de nem tudom már, hogy a régebbi széria nem jelentene-e valamilyen gondolt VR alatt. (Támogatás, csak 3 GB ram, stb.)
-
sheep
addikt
válasz
cyberkind #32147 üzenetére
csináltam én is egyet hasonló beállítással, bár a gpu-hoz nem nyúltam. Nem értek hozzá amúgy, nem tudom jó-e, csak összehasonlításképpen. A score mit jelent pontosan? Egy számított összpontszám, minél nagyobb annál jobb, vagy minél kisebbnek kell lennie?
i5 2500k 4.2 Ghz, és egy Asus Black, teljesen gyári boosttal:
-
ingalls
senior tag
válasz
cyberkind #31836 üzenetére
Ami legjobban ideillik, az ittakary nagyúr egy régebbi hozzászólása.
Azt ajánlom, hogy úgy teszteld ki a stabilitást, hogy a fent felsorolt játékokkal játssz legalább 2 órát vágyott tuninggal. Azért mondom ezt, mert előfordult már, hogy csak órák után szállt el nálam a driver (Witcher).
Amelyik órajel Valley alatt szemetelni kezd, azt vedd le legalább 50-nel, és onnan próbáld a játékot.Egyébként gratulálok a kártyához, jönnek föl a Black-ek a fórumon. Nekem is az van, fesz buzerálás nélkül simán megy 1560-at hiba nélkül játékban, igaz közel sem olyan jó hőmérsékleten, mint nálad. 3 Black volt eddig nálam, ebből 2 jól ment nagyon.
Ne felejtsd a kártyád paramétereit itt mellékelni!
-
blu79
addikt
válasz
cyberkind #31832 üzenetére
Hát lehet hog hozna még, de ha lenne egy ilyen kártyám ami ennyit megy alapon, biztos nem adnék neki + feszt, mert ez így bőven jó, nem sok usernek megy ennyit a kártyája fesz emelés nélkül, jót fogtál ki és még a hőmérséklet is nagyon jó. De ha szeretnéd hogy 1600 ig boostoljon akkor adhatsz feszt és hőemelkedésre is számìtanod kell. Szerintem 24/7 maradhat így , tesztekre meg mehet + fesz. Jó karit fogtál ki.
-
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
cyberkind #31026 üzenetére
Fölé megy, nincs azzal gond. Egyébként többször tárgyaltuk, hogy azt nem lehet monitorozni, hogy az adott alkalmazás mennyit használ, hiszen több dolog is lefoglal magának bizonyos mennyiséget. Csak az összes használatban lévőt lehet, de amint mondtam, teljes értékű operatív tár, tehát lehet 3,5 GB + VRAM használat is. A te eseted rejtélyes, valószínű, hogy egy komplett újratelepítés segítene.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
cyberkind #31022 üzenetére
Ezt más okozza. Eredetin vagy törten játszol? Fenn van minden patch? Nekem egy két beállítás kivételével maxon van és sose fordult elő az említett jelenség. Régen volt, hogy kilépegetett, de nem emiatt. Ezzel a szöveggel már kábítottak máshol is, de felejtős.
Csak, hogy értsd. A 970 VRAM-ja teljesen 100%-ban címezhető operatív tárként. Ez azt jelenti, hogy nincs memória lyukba címzés, tehát emiatt nem léphet ki. Az a probléma, hogy gyártási selejt a kártya, ezért 2db 512 MB-os memória rész használja ugyan azt a cache-t. Ilyenkor jelentősen romlik a számítási teljesítmény, ezért okos lapcsere algoritmusokkal kivédtek ezt a helyzetet. Használja az 512 megás részt is, viszont minél ritkábban nyúl hozzá
-
törölt tag
válasz
cyberkind #24430 üzenetére
A HBM2 az új GPU-kra megy majd, jövőre esetleg kiadják majd akkor a Fiji-t is 8 GB-vel csak az ugye nem nagy vigasz főleg, hogy mindkét gyártó készül új generációval ráadásul 14/16nm-en.
Btw. most sem csak az limitál, hanem a memóriavezérlő is, HBM-ből most is összelegózhatsz akármennyit ha van olyan GPU-d aminek a memóriabusza stackként x 1024-es hozzá, csak ez megint tovább növeli a költségeket, bonyolultságot.
-
törölt tag
-
válasz
cyberkind #22842 üzenetére
Jo az mindegyik, csak meg kell adni neki a megfelelo feszultseget.
--------------------------------
(#22828) stratova
Szép darab ez a GTX 970 Black. Annyira fekete, hogy nem látom, felfekszik a borda a VRM-re is?
A vrm-en egy kulon borda van vegig, aminek fesus a teteje es a gpu nagybordan atfujo ventillator tudja huteni azt is. Most nem tudom megigerni, hogy van-e a kepeim kozott olyan, amin latszik.
Itt a kepek kozott van egy, amin latszik a huto:
a nagy bordanak van nekitamasztva az a fekete hosszukas borda, az van a vrm-eken.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 3D nyomtatás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED monitor topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- MIUI / HyperOS topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Posta, csomagküldés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest