- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Mobil flották
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
castiels #35178 üzenetére
A Fallout 4-ben pont, hogy gyorsabb. [link] - bár az NV kártyákat nagyon visszalassították a HBAO+ miatt kikapcsolt leképező optimalizálások. Különösen a Keplernek fájt.
(#35162) GeneraL_XTX: A textúraméret nem befolyásolja a mintavételezést. Pontosan ugyanazt a munkát végzi el a GPU 1k-s vagy 4k-s textúrák mellett is. Semennyivel nem fog többet mintavételezni attól, hogy többszörös a textúra felbontása. A különbséget csak az adja, hogy a textúrák beférnek-e a VRAM-ba. Ha beférnek, akkor gyakorlatilag ugyanolyan gyorsan megvan a ultra high textúrákkal is az eredmény, mint ultra low minőséggel.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
castiels #34448 üzenetére
Általában azért futnak le magasabb órajelen a benchmarkok, mert limitált az utasításkészletük. Ezzel ellenben a játékok rendkívül változatosak. Általában az illesztőprogram szokott összeomlani. Ha ilyennel nem találkozol játék közben, akkor stabilnak tekinthető a tuning ( persze képhiba se legyen ).
-
h1mpi
félisten
-
Rasiel
senior tag
válasz
castiels #34154 üzenetére
Valamelyest megoldást jelent rá a triple buffering, csak az köztudottan input lag-ot okoz.
(#34117) FLATRONW: V-Sync használata mellett én sem látom értelmét frame rate limiter-nek. Egyetlen játéknál sem, így a Batman AO-nál sem tapasztaltam hasonlót, hogy simábban futna limiterrel. Írok egy példát, hol tartom használhatónak ezt az opciót: GTA Vice City-nél 60 Hz-es monitoron, V-Sync ON-al az autók mozgása érezhetően szaggatott. Ezt úgy oldottam meg, hogy kikapcsoltam a vertikális szinkront és Nvidia Inspectorral a játék profilján belül beállítottam egy 120 FPS-es korlátot. Így elértem azt, hogy képtörés sem volt, illetve a fentebb említett probléma is érezhetően javult. Ha egy játékban bőven meg van a 60 FPS, abban az esetben szoktam használni a limitert a V-Sync helyett.
A másik dologgal kapcsolatban: az Nvidia Control Panelben lévő függőleges képszinkront konkrétan eddig egy esetben használtam, mégpedig GTA IV-nél. Itt a játékba építettel max. 55 FPS-em volt, a driverből rákényszerítettel pedig 60. Viszont utóbbi helyzetben lassabban is töltött a játék.(#34136) Vistaboy: Itt a megoldás a problémádra. Egyébként jól emlékszem, hogy Dell 2408WFP-ről váltottál?
(#34141) TTomax: "Mert alkalmanként néhány játék fittyet hány arra,hogy te milyen kalibrált színprofilt alkalmazol."
Pl. Crysis 3 vagy még régebbről a Far Cry első részére emlékszem, ami ilyen. Amúgy igaz, amit írsz, de van rá megoldás.Az egyik, ha a monitorodnál van lehetőség hardveres kalibrációra. Ennyi elég, ebben az esetben nem kell tartani ettől a gondtól.
A másik pedig (a legtöbbeteknél valószínűleg ez a lehetséges opció a kettő közül), hogy ezzel a kis program segítségével kiküszöbölhető a probléma. Elindítod a problémás játékot, ami a kalibrált színprofilod helyett a Windows alapértelmezettet fogja beállítani, de az előbb említett program ugyanakkor visszatölti a kalibráltat. Tapasztalataim szerint Windows 7-nél nem mindig töltötte be helyesen a profilt, de 8.1 és 10-en nem volt gond vele. -
Rasiel
senior tag
válasz
castiels #34152 üzenetére
Mert a játék ezt kilépés után nem fogja megjegyezni. Ez nem olyan, mint pl. egy grafikai opció, amit a menüben beállítasz, majd alkalmazod és következő indításnál is működik (jó esetben). Sajnos ez van vagy másik megoldás erre a problémára, hogy kikapcsolod a V-Sync-et.
Ha emlékeim nem csalnak, ilyen volt pl. a Crysis 3, AC Black Flag, Batman Arkham City, meg a 2012-es NFS Most Wanted is. De még lehetne sorolni, csak most hirtelen nem jut eszembe több. -
-
blu79
addikt
válasz
castiels #33879 üzenetére
és mindenki más
- nem tudom miért de ha gyári biosal használom a kártyát ( tuningolva vagy az nélkül) akkor játék közben felmegy 84 fokra is a hőmérséklet , ekkor 1,187v kap a gpu, viszont most modbiost használok és beállítottam a biosban 1,21v +power target és pici tdp-t is emeltem , és így 69-70 fok a max (tuningolva is) játékok közben, tesztprogikban alacsonyabb a hőmérséklet, érdekes -
blu79
addikt
válasz
castiels #33876 üzenetére
- corsair air 540
kb. 47k haza lehet vinni
Nem meleg az a 69 fok szerintem nem , nekem is tuningolva az AC Syndicate alatt ennyi szokott lenni a max , a MatriX-nál és jó a házhűtés is, mert ugyanebbe a házba a 970 Msi 65 fokos szokott lenni
(#33869) VeMaR™ , jó lett nagyon , egy összképet is bedobhatnál. ez a Black verzió igaz? mármint a kari
-
RMZ250
senior tag
válasz
castiels #33787 üzenetére
Nekem is és még sok más kolegának is ffodi fórumtárs segített. A fórum összefoglalójában van egy általa írt progi. Azzal állítólag nagyon egyszerűen lehet módosítani a biost. Én TotalCommander parancsorából csináltam. GPU-Z-vel kimentettem a biost, MaxwellBiosTweek-kel bódosítottam az alábbi értékeket majd NVFlash-sel átírattam a biost.
PER01 25
RPM01 500
PER11 25
RPM11 900Természetesen ha más fordulatszámot akartok akkor azt írjátok be.
Előfurdulhat, hogy nem megy az NVFlash, akkor másik verzió számút próbáljatok ki. Nálam pl. a legújabb nem működött.
Még annyi, hogy művelet közben a VGA- le kell tiltani. -
blu79
addikt
válasz
castiels #33688 üzenetére
Hát ez tènyleg meleg, én is csak most vettem észre, így kicsit nehéz lesz a tuning, de teszt idejére meg játékok idejére az AB ben tedd manualra a ventiket és löj be egy 75-80%-ot.
Ez lehet a kártya hibája(rossz pasztazas mondjuk, az előzö tulaj nem szedte soha szét?) + a ház rossz szellőzéseMemory clocknak +350-400
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
castiels #33685 üzenetére
Hàt ez elèg meleg fôleg alapon
Adj a gpu-nak ùgy +60mhz-et azt 99% hogy bírja aztàn mondjuk 15-20mhz-enkènt menj feljebb. Futtass minden pròbàlkozàsnàl Heaven-t èn azzal szoktam a stabilitàst nèzni az a legèrzèkenyebb. Ezzel jön ki legkönnyebben az is,ha hibàzik a kàrtya (figyelj az ilyen fel felvillanò kèk vagy zöld textùràkra akkor hibàzik a kàrtya. Ha nem bírja ott a teszt elsô rèszènèl,ahol a hajòt mutatja telibe ott ki szokott jönni, ha hiba van.)
-
balint107
aktív tag
válasz
castiels #33556 üzenetére
A 970-nek az R9 390-et tartják riválisnak. Az R9 290X is az a környék, bár az már kicsit erősebb sok esetben. De ezt sosem úgy kell elképzelni, hogy az nvidiának amd oldalon megvan a hajszál pontos megfelelője teljesítményben. És az sem mindegy, hogy melyik játékot melyik gyártó kártyáira optimalizálták jobban, nyilván aszerint, amelyik beszállt a projektbe támogatóként.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
castiels #33516 üzenetére
Nem olyan egyszerű a válasz. Volt akinek a 70% alatti jobban, ment mint másnak a 80%-os. Boost2, illetve melegedés terén mutat egyértelmű eltérést, de nem garantált, hogy tuningban jobban fog menni a magasabb értékkel bíró.
Egyébként 70-75% szerintem jónak mondható, de ettől függetlenül nem kell elszomorodni, ha rosszabb példányt fogsz ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SörcsaPH!
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Google Chrome
- Fotók, videók mobillal
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Gray Zone Warfare
- Gyúrósok ide!
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest