Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Scholes9
üzenetére
teljesen egyetértek, ha nem gondolkodnék 100 fajta megoldáson, akkor már megvenném megint a 970.et, de most azért már érdemes elgondolkodni bárhogyan is lesz, ha kicsivel jobbat dobnak ki hasonló áron akkor lőttek a 970-ek, bár kétlem ezt mert a készlet akkor tuti nem fogyna el
-
h1mpi
félisten
Kiváncsi vagyok hányan fogják majd fél milláért megvenni ezeket?
Mennyibe lesz egy játékgép 1.2 milla monitorral? Lol? -
bandi0000
nagyúr
válasz
Scholes9
üzenetére
Én se sz@rom a pénzt, de ha anno nem adtam volna vissza én is lehet váltanék, pl aki sokat spórol annak elég szarul eshetett a tücsök és memória mizéria is, viszont én is pl most váltotam 4670k.ról 4690k ra sok értelme nem volt de nem érzem azt h rosszul tettem mert ez szórakozás és hobbi is
-
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Gyanus hogy nagyon erős lesz az új Radeon ami picit bizonytalanít miért kell megint vizet rakni rá gyárilag? Viszont egy GM200 Titan kártyára minden esély megvan. Az elfog vegetálni a Radeonnal. Kérdés az , hogy mi mit kapunk 200 ezer körül?
AMD fanok is biztosan tudják ha egy 40-35 erősebb kártyát hoz le a piacra a Radeon akkor az nem lesz best buy 120 ezer forintért, hanem inkább 220 körül. -
daveoff
veterán
Az szerintem elég gáz lenne, ha a 980 megjelenése után fél évvel jönne egy új sorozat a Maxwellből. Szerintem max a Titan II, vagy X, vagy mit tudom én mi jön 400k körüli áron, a többi kártya talán év vége fele. De az is igaz, hogy a 390X-nek kell valami ellenfél, ha ennyivel erősebb lesz a 980-nál, majd meglátjuk.
-
eldarin
tag
Most akkor csak egy új Titan fog jönni vagy egy új széria GTX is? Nem akarom kidobni a 970-em úgy megszerettem, olyan halk és hűvös

-
daveoff
veterán
Ez egyenlőre mind találgatás, mutass valami hivatalos infót, link-et......
Jó ez a kép a 295 X2-ről....

Ok, én elhiszem, hogy jönnek az új kártyák, de addig semmi nem biztos, amíg nincs róluk hivatalos infó. Egyébként sanszos, hogy ezek a paraméterek lesznek, de ki tudja.....
-
ÁdiBá
veterán
válasz
keIdor
üzenetére
Gondolom az érkező Radeon miatt sietett a gyártó.
AMD Radeon R9 390XFiji XT 4096 4GB Stacked HBM 640GB/S 4096bit Wide IO 1018Mhz+ ~ 8.2TFLOPEzek a vasak ellen a GM204 nagyon kevés lesz.
Milyen véletlen vannak a piacon nem?!
GTA5 érkezéséig kint lesz mind a két oldal extra csúcs termékei.(#17583) daveoff Hivatalos információ csak a megjelenés napján lesz.
De arra készüljön fel mindenki hogy márciusba mind a két oldalon itt lesz a csúcs...
GM204 nem érdemli meg hogy a trónon üljön a felépítésével...Március 3 lesz gála az nvidia házánál akkor közölni fogják.
De már most tudja mindenki, hogy jönnek a nagy vasak. -
Scholes9
nagyúr
Erről van szó. Nálam is max menüben cicereg, játékban meg soha. Ez legyen a legnagyobb bajunk 😊
ÁdiBá: Forrás? Kíváncsi leszek h befűt e majd egy egész lakást, végülis lehetne spórolni a gázszámlán😈 Egyébként meg csak a szokásos, jön majd az Nvidia egy ettől is gyorsabb kártyával...
-
Vistaboy
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Szimplán az UEFI a default, és ha bármi gyíkja van a lapnak - pl. kap új VGA-t -, akkor hajlamos alapra visszaállni. A Sapphire AMD R9 280X kártyám ráadásul Dual-BIOS-os volt, vagyis egy kapcsolóval lehetett váltani UEFI és sima között, de ha átállítottam UEFI-re, ott szimplán el sem indult a kártya. Annyival volt könnyebb dolgom, hogy nem szenvedtem fél órát vele, míg rájöttem a hibára. A GTX 980-on nincs ilyen kapcsoló, ezért eltartott egy ideig, mire rátaláltam a probléma forrására - pláne, hogy megváltoztatni csak úgy tudtam, ha kivettem és visszaálltam integráltra. Amíg benne volt a gépben és UEFI BIOS volt betöltve, a kezdőképernyőnél lefagyott, még a BIOS-ba sem tudtam belépni.
Úgyhogy az alaplap a ludas a dologban. Valószínűleg még nincs benne kiforrott UEFI-támogatás, emiatt kavar be. Mondjuk nem a legfrissebb BIOS van rajta, mert az egyik korábbival úgy jártam, hogy telepítés után csak sípolt a cucc, nem indult el a lap. Még jó, hogy a dual BIOS miatt át tudtam állni az eredeti másolatára. Onnantól kezdve nem foglalkoztam tovább az új BIOS-okkal (Mielőtt kérded: nem beta volt, hanem végleges, de a számára már nem emlékszem).
Pedig, megmondom őszintén, hogy megnézném már élőben is, mennyit ér valójában ez az UEFI - bár így is elég gyorsan elindul a gép SSD-ről -, de eddig még nem jött össze a dolog. Egyedül a prociba épített Intel HD 4000 működik úgy, hogy az UEFI BIOS aktív, de valószínűleg ott sincs minden rendben, mert a windowst nem kellett újrarakni, vagyis tutira nem UEFI-ben indult a rendszer...
Személy szerint én is végeztem a Gigabyte alaplapokkal, következő már mindenképp ASUS lesz, remélhetőleg az nem lesz allergiás a dologra.
-
HeZzZ
senior tag
válasz
kuzzikan
üzenetére
persze nekem a super jetstream 980am 800-2600 akármennyi fps-t csinál a töltőképernyőnél... természetesen cicergett is mint a fene... és mindegyik másik kártya nem csak a 980-ak... fognak is ciceregni a túl magas fps miatt...
a "baj" ott van, ha gameplay közben cicereg
-
kuzzikan
csendes tag
válasz
katt777
üzenetére
ez a cicergés téma furi, tisztán emlékszem hogy amikor legelőször indítottam fc4-et a friss ropogós giga 970g1-el, akkor 1-et felciccent és tök besz*rtam hogy jaj ne.
azóta se hallottam a hangját, pedig többször próbáltam gerjeszteni vsync off menüben klimpírozás kombóval.
-
katt777
félisten
válasz
Vistaboy
üzenetére
De miért áll át UEFI-re? A Win hülyeségei (3 particiót csinál az isten barma) miatt én eleve Legacy módba állítottam a cuccot, de azzal együtt sem volt problémája. Alighanem az ASUS lap + GB VGA jobb kombó.
GB lapnál mindig van meglepi, én éppen ezért még a kézikönyveket is letöltöm és átolvasom vásárlás előtt (ASUS-t is). 
rambustibi: Régi hardver = tartós hardver.
snowball: 2560x1080-ba is teljesen OK alapon a sima GB 970OC
Úgy pörög ez a topic, vazze, AMD topicokban a rengeteg driverhibával együtt sem volt ennyi hsz.

-
-
-
snowball
tag
válasz
Scholes9
üzenetére
én is 100%ig elégedett vagyok a "sima" OC-s verzióval. Nem bántam meg hogy nem a G1-et vettem meg végül. Sőt én se tuningoltam, én sem érzem jelenleg szükségét FHD felbontáson. Ha majd kevés lesz odalépek neki.

Az is kellemes meglepetésként ért, hogy a 3,8Ghz-n ketyegő i7-920-am simán kiszolgálja ezt a kártyát is
Azét tud valamit az az öreg vas 
-
westlake
félisten
Nem mintha nagyon akartam volna, de lett.
Mindegy, legalább most már elmondhatom, hogy van nálam KFA2-es (Galax) kártya is. -
Cooley18
aktív tag
válasz
rapidsquirel
üzenetére
Nem sértődtem meg, csak megjegyeztem, hogy szerintem rosszul értelmezted a mondandómat.
Nyilván emberenként eltérőek az igények, ezért nem is általánosítva mondtam, amit mondtam.
Viszont az, hogy 670-et hajtok, miért zárná ki a lehetőségét annak, hogy megnézzem, hogy milyen egy játék maxon?
Az első dolgom mindig maxra állítani a játékot, aztán elkezdem addig csökkenteni egyesével a csúszkákat, amíg meg nem találom az optimális beállítást.
Azt az "erős" jelzőt is kissé erősnek érzem.
Eddigi tapasztalataim alapján, vannak bizonyos beállítási lehetőségek, amik különösen leterhelik a videokártyát (sok esetben ezek azok, amik szinte semmi minőségkülönbséget nem jelentenek), és csak ezekből kell visszavenni. Pedig nem a 25fps+ a cél számomra, hanem a lehető legstabilabb 60, legalább 40-es minimummal.
Szvsz inkább pont neked nincs rálátásod az alacsonyabb kategóriákra a 780Ti SLI mellett, mert te nyilván abszolút meg sem nézed, hogy milyen, ha visszaveszel, mert nincs rá szükséged.
-
Reggie0
titán
-
Cole86
senior tag
válasz
snowball
üzenetére
Hát azon pedig ne csodálkozz ,h valaki elad 1-1,5 hónap után egy kártyát, annak nincs semmi baja.. valszeg az előző tulajt idegesített ,h egy élő tücsök zenekar van a kártyában, ezért is ajánlott használt kariknál a tesztelés (ha megoldható)!
Állítólag a 970eseknél gyengébb az áramkör és emiatt produkálnak ilyen fergeteges hangokat néha..

-
snowball
tag
válasz
akoska07
üzenetére
Igazából semmit.
Szimplán csak kíváncsiság. Mert látszólag megegyező a 2 VGA minden komponensében, csak az alap és a boost órajelben tér el. (meg persze a plusz körítés, de az csak "cukormáz")
Meg az AMD vonalon a 290/290X-eknél olvastam, hogy egyes gyártók és típusok közt van átjárás a BIOS-ban.
-
törölt tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Álomszép ( szerintem ) az OLED technológia 4k ban,régóta szemezek vele.Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik,hogy az ígérgetések ellenére,pár bundesliga meccs és netflix sorozaton kívül nincs igazán még mindig UHD tartalom. Talán májustól a SKY alkot valamit,de cseppet hamar jött ki a technológia a tartalmi háttérhez képest.
-
Cole86
senior tag
válasz
üzenetére
Nekem is 5820k 4500on hajt egy 980ast 1566/2000en, kb sz@rt sem számít, max a Daying Lightnál az elején, mikor még nem volt jól optimalizált a cucc és minden procit bekajált.
Nagyon ritka ahol nem elég egy új generációs i5ös 4400-4500mhz körül.
Esetleg multiplayerben néha bf4ben ahol nagy szervereken egyszerre történik sok minden a minimum fps magasabb lehet talán 1-1x, de még ebben sem vagyok biztos.
Jelenleg i5ös a gamer proci, időtállóságról meg eléggé nehéz beszélni jelenleg, többször 4nél több mag + ht hátrányt is jelent.. fura 1 világ..
! -
rapidsquirel
aktív tag
válasz
Cooley18
üzenetére
Ilyen is van, ebben igazad van, de közelebb állunk a valósághoz, ha megállapítjuk, hogy ma egy GTX670-el, 1080p-ben, erős kompromisszumokkal lehet (csak) játszani. Engem ezek a hiányosságok zavarnak, melyeket te nyilván nem látsz, mert nincs is rá lehetőséged. Így kérlek ne sértődj meg, nem tudod miről beszélsz.

-
Cooley18
aktív tag
válasz
rapidsquirel
üzenetére
A recék engem is zavarnak, az élsimítás mindig elsőbbséget élvez, de most nem ez a lényeg. Te kiragadtál egy részletet a mondandómból, azt is kisarkítva, és nem az egészét nézed. Nem egy olyan játék van, ahol bekapcsolsz egy effektet, és az égvilágon semmi különbséget nem látsz, legalábbis játék közben fix, hogy semmit, mégis megeszi a videokártyát. Én ezekre a dolgokra gondoltam.
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Nem tudom melyik játéknál bizonyult neked kevésnek FHD-ra.
Én elég sok játékkal kipróbáltam,gond nélkül ment.
De ez nem ebbe a topicba való.#17541 snowball : Grat a kártyádhoz!
Sztem nem jó rá a G1 bios.
Mit várnál egyébként a bios cserétől ? -
snowball
tag
Üdv,
Hétfő óta én is a GTX 970 tulajok táborát erősítem egy Giga WF3 OC-val. Egyelőre maradéktalanul elégedett vagyok a kártyával. Eddig egy 6970-est nyúztam és hát ég és föld a különbség. Pedig az se volt gyenge cucc azért.

Sajnos az enyémhez is gyárilag adtak egy marék tücsköt, mert az FC4 menüjében olyan ciripelést levág, hogy öröm hallgatni, és még a játék közben is cicereg, de hálisten azt már elnyomja a gépben levő 7 venti zaja.
Pedig az enyém is már rev. 1.1-es.
Ha valakinek van sima WF3 OC-je itt nem pedig G1-e, attól kérdezném, hogy mi az a tuning, amit még fesz emelés nélkül bír a kártya?
Szerintetek fel lehet tenni a WF3 OC-re a G1 bios-át? Menne vele? (csak kíváncsiságból)
-
Cooley18
aktív tag
válasz
üzenetére
Abszolút elfogadom, eleve úgy fogalmaztam, hogy "bennünk van az érzés", mert bennem is bennem van, ha maxon van, viszont ha nincs, azt is elfelejtem ~10 percnyi játékidő után.
Meg képes vagyok fél órákat szarakodni, hogy megtaláljam azt a lehető legmagasabb beállítást, amivel még jól fut a játék, hogy én is megkaphassam, amiért fizettem, viszont csak azért nem fizetek felárat, hogy maxra tolhassam. 
-
ricshard444
veterán
válasz
akoska07
üzenetére
Egyrészt 660Ti-m van és sajnos nagyon gyenge 1080p-re, csak élsimítás nélkül, esetleg High-n, de inkább Medium-n hoz kellemes /értsd 60 fps/ közeli eredményeket.
Másrészt, hogy High-n szebb valami, mint Ultra-n az maximum az egyéni preferenciád miatt látod úgy, mert pár effekt olyankor nem aktív és ezáltal számodra "szimpatikusabb" /szebb a kép.
Az i5-ben igazad van, egyelőre szuperek játékra

-
válasz
Cooley18
üzenetére
Vannak játékok ahol high-on szebb a játék,mint ultra-n.
Én is szeretem max-ra húzni a csuszkákat,lássam amit megírtak.

De nem minden esetben.
És itt lép be amit te is írtál,tudok azonosulni vele.
FHD-ra egyébként egy GTX660Ti is elég.
Tudom,mert teszteltem.#17535 players111 :
Sztem esetleg ott ahol számít a sok mag.
Játék alá elégnek kell lennie egy i5-nek.#17536 oneak7 : Grat a kártyádhoz!
Elsősorban egy MSI Afterburner-t tölts le.
Ott kitolod a powerlimitet,majd huzod a csuszkákat,core clock memory clock.
1500 / 2000 körül tudnak az MSI-k alapfeszen,tehát a feszhez nem kell nyúlnod először.
Ráküldesz pár vga tesztet a stabilitás tesztelésére. De a legjobb ha játszol félórát. -
oneak7
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni??
MSI gtx980 szeretném tuningolni, de sajnos amatőr vagyok benne és nem tudom mit milyen értékekre állítsak!
-
törölt tag
Számít valamit, hogy egy 5960X 4.5GHz-n tekeri nálam a 980-at? Vagy játékokban tejesen mindegy csak legalább egy i5 legyen?
-
törölt tag
-
Cooley18
aktív tag
válasz
akoska07
üzenetére
A legérdekesebb, hogy ennek pszichológiai vonatkozásai vannak. Mert egyes emberek nem képesek beérni kevesebbel, mint minden csúszka maxra tolása.
Holott ha kicsit visszavesz az ember, sokkal jobban fut a játék, de a különbséget csak nagyítóval lehet észrevenni, de a játék hevében abszolút láthatatlan dolgok ezek. Viszont maxra tolva mégis bennünk van az érzést, hogy "igen, ez maxra van tolva"... És ezt ki is használják a profit érdekében.
Érdekes módon, nekem egy 670 is bőven elég FHD-ra.
Sőt, ahol tudok, sztereó 3D-ben játszom, és még így sem ütköztem olyan akadályba, hogy elengedhetetlennek érezzek egy kártyacserét. -
HSM
félisten
válasz
rapidsquirel
üzenetére
A legviccesebb ebben az, hogy a userek többsége tökéletesen hozzájárul ehhez. Nézd meg a korábbi játékokat mennyit fikázták az optimalizáltságuk miatt, amik megelőzték a korukat. Pl. GTA4. Az nem érdekelte a usereket, hogy már akkor is elérhető volt olyan konfig, amin kifogástalanul futott maxon (2GB-os VGA, és brutál megtuningolt Core 2 Quad), az akkori nézetek szerinti "mindenre elég 512MB videóram és egy húzott Core 2 Duo E8000"-nak nem felet meg kimaxolva, tehát rosszul volt optimalizálva. A mai napig rendszeresen vissza-viszatérő téma, milyen rosszul volt optimalizálva, amikor éppen az ellenkezője igaz...
Emiatt nyilván a játékfejlesztők is inkább igyekeznek olyan játékokat kiadni, ami megfelel ezen igényeknek, és legalább az aktuális csúcs-népkártya is elviszi maxon. -
rapidsquirel
aktív tag
válasz
akoska07
üzenetére
Milyen igaz. Személy szerint nem vagyok megelégedve az éppen aktuális csúcskártya: "1080p-ben mindenre elég" közhellyel. Ezt is direkt szinten tartják, mondhatni: épp elég. Nehogy véletlenül ne ösztönözd magad a következő GPU megvásárlására. Tökéletesen ki van ez találva.
-
válasz
rapidsquirel
üzenetére
Régen milyen nagy dolog volt egy SLI,és sokan feleslegesnek is tartották,mert elég volt egy darab kártya is,hogy játszani tudjon az user.
Viszont aki SLI-t használhatott,az kapott nem kis teljesítmény növekedést a 2 gpu erejéből.Ma már nem elég 1db csúcs kártya sem,és az SLI sem megy sok játéknál.
"Fejlődjünk"... de visszafelé ? -
rapidsquirel
aktív tag
válasz
akoska07
üzenetére
Valószínüleg: igen, szándékos ez a "terelés". Nem szeretnének foglalkozni a pc-re való optimalizálással(amikor látványosan kevesebb fogy). Több idő, energia, pénz, befektetés.
Nem infót nem kapnak, ez bla-bla, mellésüketelés, inkább pénzt.
Asbee: Na látod, tudsz barátságosan hozzászolni, ha akarsz.

-
válasz
rapidsquirel
üzenetére
Ezt én sem fogom sosem megérteni.
Miért nem üzlet eladni SLI-t és CF-t.
A gyártóknak kellene forszírozni ezt.
Támogatni a játék készítőket.
Mert megérné.Egyébként sok helyen arra hivatkoznak a játék készítői,nem kapnak elég infót a kártyákról. Nem biztosít elég infót sem az NV sem az AMD. Ezért nem mennek rendesen az SLI CF megoldások.
Szerintem meg,csak terelik a népet a konzolokhoz. -
Asbee
veterán
Nekem pár napja win reinstall után ugyanúgy lehalt a legújabb driver keresésnél de feltettem külön és nincs vele semmi gond már.
(#17518) rapidsquirel: Semmiféle keltés nincsen, szakmai topikban vagyunk, vannak tények. Ha nekem valamiről nincsen infóm, fogalmam sincs róla nem szólok hozzá, legalább is olyan stílusban nem. Ezeken egyébként mindig jókat mosolygok, amikor ilyen esetek után jön privát, hogy igazad van de nem érdemes. El lehet akkor gondolkodni... Ha bármi más személyes problémád van jöhet privátba, ha pedig vidáman akarsz cseverészni tudok off topikot ajánlani ahol jelen vagyok.
-
válasz
rapidsquirel
üzenetére
Indítsak erről is szavazást ?

Hagyjátok srácok,ennek semmi értelme,privátban lehet jobb lenne ilyeneket.#17520 daveoff :
A cikkben is elég feltételes módban beszélnek sok mindenről.
Szóval ott lesz,mint lehetőség.
De ha két kártyát, szerintük akár különböző gpu-t is összerakva,összeolvassa a vramokat.
Az már multi gpu.
A plusz gpu teljesítmény nem feltétlenül fog látszódni optimalizálás hiányában,de a vram "növekedni" fog. -
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ez jól hangzik, de Abu többször is hangsúlyozta, hogy DX12 nem biztos, hogy támogatja a több GPU-t, mert a Microsoft nem akar költeni az optimalizálásra. Most akkor mégis lesz támogatás? Ezek szerint biztos....
-
Asbee
veterán
válasz
shteer
üzenetére
Nagy segítség, egy flegma semmi hsz-t betoltál, de közben azt sem tudod mi a probléma, miért csinálja. Csak egy szokásos megmondásod legyen mint az itteni eddig hozzászólásaid 90%-a. Én megírtam miért van ez, hogyan lehet rajta változtatni. El lehet dönteni ez alapján ki a debil.
Ha minimum hajlandóság sincs meg benned, hogy segíts vagy valami értelmes információt megosszál akkor nem tudom minek hozzászólni. Részemről befejezve.(#17516) h1mpi: Melyikre gondolsz?
-
h1mpi
félisten
Fel lehet már rakni az utolsó drivert? Javították a hibákat, ami volt benne?
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Köszi az infót,mindjárt átolvasom.
De amit kicsíptél belőle az már elég bíztató.
Kicsit sürgethetnék ezt a DX12-t,ha ez valóban fog működni,és jól is fog működni.
Akkor a 970 SLI tökéletes megoldás lenne jó áron.
Akár a legolcsóbb 970 SLI is.
De amd vonalon is sokat hozhat akár egy 280X CF.3-way SLI akkor lehetne 970 esetében 10.5Gb.

Hát várunk-kivárunk...

Lehet,hogy ezért nem töltik már az idejüket a játékok multigpu-ra való megírásával.

Nem vagyok programozó,nem tudom mennyi időt vesz ez igénybe.#17510 muld :
Így van,a Palit nem annyira reklámozott,pedig költhetnének rá. Volna értelme.
Miklós barátomnak is Palit 980 van,abszolút elégedett vele és tuningos is. -
shteer
titán
Haha
Vicces hsz
meghagylak ebben a tudatban, ok? Amugy is leirtal olyat, amire meg csak nem is celoztam, nemhogy irtam volna.Egyebkent segitettem a kolleganak. Leirtam, hogy megsem stabil a tuningja. Teny? Az. Valtoztatnia kell? Igen. Akkor ki osztja ertelmetlen debil modjara a masikat? Te egyedul.
-
Asbee
veterán
válasz
shteer
üzenetére
Tehát akkor szerinted nincs különbség egy boost egy boost mentes vga tuningjánál. Látszik fogalmad sincsen a 970 tuningjáról, fesz, boost lépcső vissza vételek hőmérsékletekkel stb, de azért jó volt egyet okoskodni, ahelyett hogy segítettél volna neki valamivel, ha már annyira képben vagy.
-
Xmister
senior tag
válasz
akoska07
üzenetére
Ez egyszerűen abból következik, hogy minden a fejlesztő kezében van.
Persze értelmes algoritmust kell találniuk, mert annak semmi értelme nem lenne, ha váltott frame render-el csinálnak, és egymás között másolgatni kéne a memóriák között (vagy akar pcie-n keresztül elérni a másik memóriáját)
Ha értelmesen fel tudják osztani a képet, és minden kártya csak a saját képéhez szükséges dolgokat tárolja a saját memóriájában, akkor jól is alakulhat. Persze így is kellene egy csomó duplikált adat, de valamivel jobb lenne a kihasználás. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére
Izé, félreérthető volt, szóval nem +, hanem elvileg mind a kettő fog tudni ilyet. A mantle-nál már említették többször, a DX12-re meg talán volt itt is már a hír, hogy akár NV+AMD gpu is mehetne együtt, abban is írják a vram témát: [link]
One potential new feature of DX12 that will help Multi-GPU configs is that frame buffers, the GPUs VRAM, will not necessarily need to be mirrored, which means that 2 4GB GPUs could act like a 8GB GPU in games.
Ez a DX12 feature gyakorlatilag kiváltja a CF/SLI-t. Vagyis ha igaz, nem kell majd várni a multigpu támogatásra a játékoknál, hanem install után működik egyből.
-
válasz
mcwolf79
üzenetére
Nem azt írta,hogy Nvida,hanem Mantle+DX12.
Viszont ez tényleg nagyon jó hír és végre megoldják,hogy összevonja a vram-ot CF-nél.
NV is megcsinálhatná.
Ha már nem írják meg rendesen SLI-re a játékokat,legalább a vram-ot számolja másképp.Malibutomi :
Erről kaphatnék egy linket priviben ?
Vagy ez téma az amd topicban ?
Erről szívesen olvasnék.
Tőled hallottam először. -
mcwolf79
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Akkor meg van oldva a GTX 970 VRAM problémája

2 DB-ot SLI-be és máris 7 GB a 3,5 helyett
-
-
Asbee
veterán
válasz
shteer
üzenetére
Nem ilyen egyszerű. Nekem első gigámmal ugyanez volt, elég idegesítő. Max terhelésen minden stabil, 1-2 játékban meg előfordul, hogy kisebb terhelés ellenére leveszi a feszt elég durván, viszont órajelből nem sokat.
Egyébként nem tudom az ilyen beszólás jellegű hozzászólás miért kell. Járt már nálad 970?

(#17501) muld: Sehol nem hangzik annak, mert nem az.
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nekem is az lehetne...
Sajna amd-nek hívják.
Remélem majd az nvidia is csinál vmi hasonlót.#17501 muld :
A Palit nem noname.
Egy jó ideje már igencsak ott vannak a piacon és jó termékeket adnak ki a kezükből.
Általában elég hamar lehet látni teszteket a Palit kártyákról,az új kártyák megjelenése után. -
muld
csendes tag
OFF: "Igen ezen és is gondolkoztam, de az időtállőság végett döntöttem szintén az i7 4790K mellett illetve, azt könnyedséggel tudom használni stock OC-vel 4,4-en, míg a 4690K jóval megkéne húznom, és arra nem biztos hogy elég lenne az Alpenföhn Brocken 2 hűtő amit kinéztem hozzá, illetve ennyire mélyen még egyelőre nem másznék bele a tuningba."
Egyébként úgy döntöttem, hogy mivel az árkülönbségből SSD-t terveztem venni, ezért azt inkább kitolom nyárra, addig elleszek egy kölcsön ssd-n és akkor veszek egy PALIT Gtx980 Super Jetstreamet. (Amúgy ez csak itthon hangzik NoName márkának? mert a külföldi tesztekben nagyon áradoznak róla.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubuntu Linux
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VR topik
- Hobby rádiós topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Fedora Linux
- Diablo IV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- GAMER PC! Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold / BeszámítOK !
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- 27% - ASUS Vivobook S15 OLED Notebook! Ryzen 5 5600H / 24GB 3200MHz / 500GB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nyugodtan hozzám vághatod amúgy
Én 3 évig nem cserélek vga-t, max ha megnyerem az 5-ös lottót...

Mert amíg nincs AMD vagy legalább 1 éves a GM204 addig nem tudom minek sietnének.

örök hála meg remélem csinálod még egy darabig
jobb mint a gyári, tegnap dúrtam újra a gyári winfost aztán valahogy jobb lett úgy ahogy én fel telepítettem meg be állítgattam .
Azét tud valamit az az öreg vas
Kár, hogy nem mértem az előző konfiggal amiben ugyaz ez a vga volt. Lehetett volna egy (x79 vs x99 teszt.)
Elb...tam!
Meg képes vagyok fél órákat szarakodni, hogy megtaláljam azt a lehető legmagasabb beállítást, amivel még jól fut a játék, hogy én is megkaphassam, amiért fizettem, viszont csak azért nem fizetek felárat, hogy maxra tolhassam.