Hirdetés
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Mobil flották
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
sniper elite
senior tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem kicsit idegesít ez a kettő nyákos GTX295 megoldás, már csak azért is mert emlékszem milyen vastag volt anno a 9800gx2 karim, és éppen most néztem, ha vastagabb lesz mint a mostani 4870x2, akkor nem fér be alá másodiknak slibe kapcsolt GTX295, max a harmadik PCIE slotba fér bele ami nem 16X-os, szóval megint kiszúrnak kicsit az emberekkel akik quad slibe szeretnék majd megvásárolni! Persze akinek direkt SLI-re kialakítót lapja van, annak elfér! Vagy szerintetek nem lesz vastagabb mint a x2?
-
Cyberpunk
félisten
-
gr.bence
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
hy
nálam az 1rész amit linkeltél a befutó.......de amikor a monitoros résznél kéne a "+" gombra menni na nekem olyan nincs 2.21-es rivám van..........
pedig tetszik hogy én adhatom meg hogy bizonyos hőn mennyi legye a venti fordulat.........
csak sajna buktam a gomb hiány amiatt.........
esetleg más megoldás lényeg hogy én adhassan meg a ventifordulatot bizonyos hőfokhoz.......
előre is köszi.......
-
NFree
addikt
Ááá ehez mit szóltok ? : [AMD: a PhysX halálra van ítélve]
Vagy csak a vásárlók kegyeiért vívot harc eggyik eszköze? -
A proci mindkét esetben 3240 mhz-en volt. Tesztelgettem 3420-on is, de ott még nem találtam meg a stabil feszt. A ramok pedig alapon 816mhz (kicsit túlhajtja az alaplap őket
), 3240mhz-nél pedig 900mhz-en futottak. Driver 180.48 whql, a felbontás pedig 1280X1024. Kimaradt az előbb. 
-
Ha valaki hülyeséget fedez fel, azt ne értse félre, én csak segíteni szeretnék mindenkinek: 
Tesztelgettem kicsit a cuccot és a következőkre jutottam:
Crysis tesztprogi, XP SP2. A játékban minden full beállítás és 16xQ, nemtom ez befolyásolja-e a tesztet.
VGA alapon:
min 22
max 39
average 30Proci 3240mhz-en:
min: 22
max: 38
average: 29Ez már egy kicsit megdöbbentett, de jött a folytatás:
A VGA mindkét esetben 720/1450/2500 órajeleken:
Proci alapon:
min: 25
max: 43
average: 32Proci 3420mhz-en:
min: 25
max: 44
average: 34Azért teszteltem a Crysis-el, mert az egyik leg-hardverigényesebb játék.
A tesztekből látszik, hogy egy Q6600 alapon bőven elég egy meghúzott GTX280 kihajtásához is.
Hogy őszinte legyek, nekem ebből egy valami szűrődött le. Egy mai quad (bocsika, az eredeti szöveget elfelejtettem
) processzor minden igényt kielégít. Ez a Q6600 istenkirály. Húzhatnám még feszeléssel, de tisztán látszik, hogy semmi értelme. Csak a markokban nőne a CPU-pontszám de ez engem nem érdekel. A lényeg, hogy játékban nem hoz + fps-t. Meg fáradt vagyok, hosszú volt ez a hét is, de most volt egy kis időm ezzel foglalkozni. 
Lauda
-
NFree
addikt
Nos én abból kigojólag gondoltam hogy nem 216 sp lessz a magokban hanem 240db sp az meg nem a gtx260-as gpu Idézem "A GeForce GTX 295-ös modell két darab 55 nm-es csíkszélességgel készülő GT200-as GPU-val lesz felszerelve, amelyek egyenként 240 darab stream processzorral és 448-bites memória interfésszel érkeznek, az egységek egyenként 896 MB GDDR3-as memóriával gazdálkodhatnak. Ez azt jelenti, hogy a kártya összesen 480 darab stream processzorral és 1792 MB fedélzeti memóriával lesz felvértezve, fogyasztása pedig nagyjából 289W körül fog elhelyezkedni." igaz a memcsit megvágják mint a 260-nál, de ne kérdezd miért.
biggamer
Elősszor is bocsi, hogy belekontárkodok a topikba, tudom nagyon jól a te nevedhez tartozik a legtöbb hír a topikban,de néha elkap a tenni vágyás silyenkor be be piszkítok,
ha lehet kérnem én nem linkelgetek máshova ha megteszed helyetem köszönöm, de szeretek itt lenni és hát néha illik valamit letenni az asztalra
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
spy19
tag
srácok már bocsika de ne zavarjon senkit,hogy gtx295 nem 2db gtx280 mag-ot fog tartalmazni hanem 2db gtx 260-t.És akárhogy is számolom az nem két gtx 280! (vagy sli)
mind1
De egyébként kb 4 fajta verziót hallottam már a kari félépítéséről! -
biggamer
veterán
Az Intel jóvoltából új missziók csalogathatók elő a Far Cry 2-ből : [link]
-
Cyberpunk
félisten
Hát igen időm az nekem sem van
Meg nekem is újra kellene dobnom a Vistát mert mostanában sokat szarakodik úgy vettem észre hogy nem nagyon tetszik neki a VGA csere.
Hát a procit meg majd még meglátom de szerintem 4 GHz-hez már kéne vízhűtés léggel nem tudom hogy bírná mert oda már drasztikusan kellene feszt is emelnem bár így most 3,6-on sem melegszik nagyon 56 fokot mértem max egy Asus Silent SquarEvo van rajta az sem a legjobb
-
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Próbálgattam én is tovább az alap crysist az ultra high moddal és AA nélkül no problem, 40 alá sosem ment, de 50-55-ös átlaggal dolgozik. 16xQ-val -15fps a max és min esetében is.
A kártya alapon volt. A hétvégén teszek fel egy új rendszert és megpróbálom kitesztelni a végét az egésznek. Legalábbis ez a terv, mert idő az k@rva kevés van.

-
biggamer
veterán
-
tome.jr
addikt
válasz
sniper elite
üzenetére
Hát az szép lenne ha ezekből a quad SLI jól működne, de ez sajnos megint a driver-eken fog múlni.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
pszihó
üzenetére
Na hali én meg tovább fojtattam a tuning mániámat csak most a VGA-t is megrángattam jobban. Pontosan 730/1570/2500 3,6GHz-es CPU mellett
És a Warheadben teszteltem.
Az eredmények a következőek minden csúcs graf. no AA 1280x1024-es felbontás átlag 42 - 44 fps
de 40 alá nem nagyon mászik le egyszer volt 35. Ugyan ezek a beállítások csak 16xQ AA mellett átlag 30 - 32 fps
a min. az meg 25 - 26.
Nem semmi ez a kártya
rengetek tuning potenciál van még benne és még gyönyörű szépen látszik hogy menyit is jelent neki egy gyorsabb proc. Szerintetek gyorsulna még a kártya ha mondjuk sikerülne stabil 4 GHz-et elérnem a procival
vagy már a 3,6 sem annyira CPU limites?
Viszont felfigyeltem egy érdekes jelenségre játék közben egyszer csak kb. felére vissza esik az fps-em (de csak tuningnál lehet hogy ez már a vége) Riva Tunerel monitoroztam és vissza váltott játék közben egyszer csak 2D-s órajelekre pedig nem hinném hogy túl melegedett mivel 52 fokos volt a GPU amikor ez történt valakinek esetleg öltette hogy ezt miért csinálja

-
pszihó
aktív tag
Na végre
[link] -
sniper elite
senior tag
Köszi a választ, az mondjuk jól hangzik ha tényleg 2 darab 280GTX erejével bír! Teszteket megvárom, ha tényleg szörnyeteg lesz, lehet megéri slibe rakni kettő darabot, bár az ára tényleg szokás szerint itthon magas lesz! De a minőséget megkell fizetni... QX9650 már nincs meg
De valahogy nem hiányzik, most éppen álmaim procija dobog a gépembe 
-
schwartz
addikt
válasz
sniper elite
üzenetére
A GTX295 kozel ket GTX280 teljesitmenyet hozhatja. (a vegso orajelektol fuggoen)
-
NFree
addikt
válasz
sniper elite
üzenetére
Kérlek szépen ha követted volna figyelmesen a dolgokat akkor 55nm jönnek ki na most ebben alényeg asszem a kisseb chippet kevesebből állítanak elő kevesebb lessz afogyasztás , kevesebb cucc kell bele így elméletileg kevesebbe fog kerülni, csak ez kis hazánkba tuti fordítva lessz . Tehát a gtx285 a 280 hellyére lép áttervezet nyákkal kevesebb fogyasztással.
Elvileg olcsóbban. A csúcsot probálja meg bevenni a gtx295 az benne az ujjítás , hogy két magot fog tartalmazni mint a hdx2, hasonló módon mint anno a 9800gx2,és ha minden igaz akkor 2 db 55nm-es gtx295 magot fog tartalmazni, ami elvileg gtx280sli teljesítményére lessz képes kevesebb fogyasztással. hogy a hűtés ebből kifolyólag, hogy fogja bírni még kérdéses+nem tudni még milyen órajelekkel fognak kijönni, de jó eséllyel pályázhat majd a legyorsabb kártya címére, biztos horror áron. Legalább is én ezt szűrtem le parányi kis agyammal
megvan még a QX9650-ed
-
sniper elite
senior tag
Megmondom őszintén se ati se nvidia fan nem vagyok, mindig voltak kártyáim mind a kettő táborból, de most nem értem ebben a 295GTXben mi lesz a nagy újítás? Ugyebár kevés az info róla de csak azt olvasom hogy marad a GDDR3 ram, marad a Directx 10, ahogy nézem közelében sincs egy 4870x2 karinak, nem akarok senkit se megbántani, de ez mitől lesz erősebb? Vagy ez megint olyan dolog hogy, majd valami titkos"összetevő" miatt lesz beígért 20-30%kal gyorsabb?
-
NFree
addikt
Na srácok itt van ékes magyar nyelven is [Jön az 55 nm-es GeForce GTX 285] ha már lett volna bocsi.
Ő már biztos volt de, hogy egy hejre kerüljenek [Kémfotó a GeForce GTX 295-ről] -
ImI87
őstag
válasz
keIdor
üzenetére
Igazad van, de *HA* átlagosan jobban fognak menni, akkor azért nem mindegy a dolog. És már több játék is van, ahol mindem +MHz meg minden +FPS jól jön. Persze nagy felbontáson. A user-ek nagyrészét meg úgyis ez érdekli.

Ez a fogyasztáscsökkentés persze jó dolog, nem siklottam át felette, csak nem tudtam mit hozzászólni.
Ami sz.tem fontosabb lesz, hogy ez a ~50W fokokban mennyire lesz mérhető. Ami viszont a legelőnyösebb, hogy elég lesz neki 2db 6pin csati is. Ez megint sokaknak jól jön, hogy nem kell tápot cserélniük. Gondolom a tápgyártók nem örülnek annyira. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nem vistát használsz véletlen? Mert ilyet nekem is írt ki az a sz@r. Ha a lap nem ismerné fel, akkor kép se lenne.

-
Henk
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ez tök érdekes dolog.Én beállítottam ez alapján és működött is rendesen,egy darabig.Viszont egy ideje nem szabályozza auto-n.Nem tudom mi történt vele.

-
gr.bence
aktív tag
szia
vissza állitottam a BIOS-ba mindent alapra.....kivéve a proci az 3,6 megy kis +fesszel
memo 960MHz raltam.......
most ugy néz ki jó de a venti szabályzásra kéne nekem valami fasza beállitás hogy automata legyen a szabályzás és a kártya ne menjen 70fok fölé........
köszönöm
pápá
-
NFree
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Oks köszi az infót, holnap neki ugrok

-
gr.bence
aktív tag
szevasztok
lenne egy kérdésem játék közben kb 20perc után szétesik a kép...nézem hő 70-75fok venti meg csak 40%-on megy miért?leteszem asztalra a játékot aztán bezárom és ugyan ugy megy tovább gép.......nemtom mi lehet......filomnézés közben nincs baj (HD) kicsit megvan huzva a gép lehet az a baj hogy kevés a kako a procinak ramok 1080MHz-en mennek...
rivatunerben állitottam már de semmi..(ventit)
giga gtx 260-ról van szó........
remélem van valami jó 5letetek
-
G4ga
őstag
Na, én is beléptem a klubba egy MSI GTX260 OC-vel!

Szánom-bánom, hogy megtévedtem, újra a zöld oldalon!

-
NFree
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Hát nekem 60-80 fok közt dolgozik, a venti meg max 70%-ig szokott elmenni.
A memória csippeket is be kell kenni vagy azokon valami gumis izé van? -
Henk
veterán
válasz
mfranky
üzenetére
Úgy néz ki holnap jön,már a futárnál van.Szerintem ha elöbb nem hétvégén összerakom aztán meglátjuk.
Amúgy én hőmérsékletbe nem várok tőle sokat,egy 800-as s-flexel akarom használni.(hangja ne legyen)
Laraxior:nekem a 260 közel sem melegszik annyira mint a 88gtx,ezért is vállaltam be a hr-03-at. -
TazLeacher
nagyúr
Mi is azzal csináltuk. Úgy voltam vele, hogy mit veszíthetek? Eredmény a 2 GTS-el:
Elötte:
80%-os venti, Artifact test - 72 fok
Utánaa:
60%-os venti, Artifact test - 60 fokEnnyi. Hogy most ezzel a karivel mit fog hozni? Passz. De sokan panaskodtak rá, hogy meleg a kártya, így egyből ezzel indítottam. Nincs kedvem 1 hónap múlva nekiállni...meg úgyse volt procim, így legalább volt mit csinálni.
-
V.L.
aktív tag
Lehet, hogy volt már, de hátha mégse.
[link] -
biggamer
veterán
Új RivaTuner verzió érkezett : [link]
-
NFree
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Szerinted akkor érdemes lenne, átpasztázni a 9800Gtx-emet, mert nagyon fosok tőlle, anno 1950 prom ról vettem le a hűtőt, utánna meg mezei pasztával átkentem, de csak rosszabb lett,
igaz azóta vettem, Ac MX-2 pasztát procihoz, szerinted érdemes lenne? -
NFree
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
És Imi87
Hát ez szomorú, dehát elvileg mezei user mint én nem piszkál bele csak használja, én ebből indultam ki, egyébként jár az 5 pont

-
Henk
veterán
válasz
Sziszifeca
üzenetére
A gigabyte oc és a bfg maxcore.De kérdezz rá a boltban,hogy van e nekik mert gyanítom,hogy csak a giga kapható.
biggamer:a bfg oc2 az 192-es. -
ImI87
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ez igaz sajna.
Tesznek a hátoldalára is egy egész matricát, és emiatt a csavarok (látható beavatkozás nélkül) nem hozzáférhetőek. 
biggamer: ha aGTX285 tényleg hozza ezt a stabil +10%-ot mindenhol, akkor azért az már valami..... (+ még ott van a tuning is.....) dehát ez még csak nagyon előzetes dolog, várjuk meg, hogy mi lesz!

-
NFree
addikt
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Én ezt ajánlanám [link] Hívd fel vmeiket kérdezd meg, hogy tuti 216sp-s és vedd meg
-
Sziszifeca
őstag
-
Henk
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Na jó kilátások,azért valahogy megbírkózok vele.
Hr-03 lesz rá,de egyelőre semmit nem akarok eladni az eredeti cuccai közül mert nem tudom később esetleg,hogy alakul és ha eladom és vissza teszem az erdeti hűtőt akkor jó ha minden megvan. -
TazLeacher
nagyúr
Igen, oda is azt kentem.
Nem, rohad nehezen akart lejönni. Kb. 10 percig kerestem, hogy nem felejtettem-e benne valahol egy csavart. Óvatosan szedd szét, mert a kártya bal felső sarkában lévő kis átlátszó műanyag nekem majdnem eltört. (Más hűtő lesz rajta? Nem szeretnéd eladni az egyik kis gumi csavartakarót a kártya jobb oldaláról? Sajna az enyém elpattant. Nincs így se gáz, csak úgy jobban nézett ki...
)Tényleg, tudja valaki, hogy mire jó az? Mi a funkciója?
-
Henk
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Holnap jön az új hűtő,majd meglátom mit sikerül kihoznom belőle.
Te a memokra is hővezető pasztát kentél a gyári ragacs-szivacs helyett vagy csak a képen látom rosszul?
Ja és miután kivetted a csavarokat könnyen lejött a borda vagy erőltetni kellett? -
Cyberpunk
félisten
Hali.
Én meg frissítettem a biosom F13-ra és így már sikerült elérnem a stabil 3,6GHz-et feszültség emelés nélkül
És a memóriák meg stabilan mennek 900 Mhz-en pedig alap szutyok DDR2 800-asok (Kingmax)
Most már látom hogy menyit jelent egy új bios 
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Rusher
üzenetére
Nem nem, most majd elfog terjedni hogy NV-én grafikai bug-ok, és textúra hibák vannak, ezért nem lehet vele játszani.
Ez sajnos ilyen. Ha valakinél nem megy rendesen egy játék, akkor megnézik hogy milyen vga-ja van, és kijelentik, hogy annak a gyártónak a VGA-in szarul, bug-osan megy ez és ez a játék.....Egyébként egyértelmű hogy csak nálad lesz valami gebasz, amit kb 1-2 nap alat meg fogsz oldani, és nem maradsz le semmiről.

-
Rusher
őstag
Na jó ok, de másnál meg nem ilyen
Na mind1 majd lesz valami....mondjuk meg sem lepődök ezen, mert nálam amikor telepítettem fel a játékot a 2-es dvd-nél már majdnem a csík vége előtt kírta, hogy Feature:Grand Theft Auto: Katasztrófális dolog történt! így indult az egész GTA IV-ezés nálam... 
NFree Alapon van a kártya nem húztam ...de most akkor ez csak nálam ilyen?

-
TazLeacher
nagyúr

Nekem így sikerült.
Egyébként a ragacsos izét acetonmentes körömlakklemosóval lehet leszedni. Azokon a helyeken, ahol nem férek hozzá, ott egy speciális szerszámot használtam: a fülpiszkálót félbevágtam, és a műenyag részét fogóval laposra nyomtam. Ezzel nagyon óvatosan ki lehet piszkálni...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] - befutott ez a teszt. Új karik legújabb driverekkel és játékokkal.

-
Rusher
őstag
Hi!
Valaki látott már ilyet? Van rá megoldás? 180.48 WHQL és 180.84 Beta-val is ilyen...nálatok volt ilyen
A játék amúgy jól fut csak kb. 10 perc után ilyen lesz 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- 2026 - Íme a 18. héten megjelenő játékok listája
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Konteó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- ASRock RX 9070 XT 16GB GDDR6 TAICHI OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- Nvidia p104 4gb VGA
- XFX RX 9070 16GB GDDR6 Swift OC Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 512GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
- 27% - HP Omen 35L GAMER PC! Ryzen 8700F / RTX 4070 Super / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- 2db Kolink kontinium 1200w platinum
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 256GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4462
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), 3240mhz-nél pedig 900mhz-en futottak. Driver 180.48 whql, a felbontás pedig 1280X1024. Kimaradt az előbb. 
Ha valaki hülyeséget fedez fel, azt ne értse félre, én csak segíteni szeretnék mindenkinek: 
(VRM, PCB, ramok, .....)

Meg nekem is újra kellene dobnom a Vistát mert mostanában sokat szarakodik úgy vettem észre hogy nem nagyon tetszik neki a VGA csere.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De valahogy nem hiányzik, most éppen álmaim procija dobog a gépembe