- iPhone topik
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Két új Meizu mutatkozott be
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeky81
tag
Skacok!
Van-e már lehetőség a Telenornál, hogy utólagosan számhordozzak? Vodától mennék át, de a hűség még 2 hónapig tart, viszont vennék ott egy telefont, ezért ha lehetne később hordoznám rá a számom.
Köszi, F.
-
bociusz
aktív tag
válasz
joey04 #83490 üzenetére
A cellaváltást ("handover") 4G/LTE környezetben a hálózat vezérli a telefon önbevallásos mérései alapján. A hangsúly a méréseken van, ha egy eszköz ugyanis csak az adott (pl. B20) sávot méri és reportolja sűrűn (ezzel akkumulátoridőt spórol), akkor a hálózat nem tudja átparancsolni olyan toronyra, ami nem szerepel a jelentett mérések között.
(Bővebben a handoverről) -
4Grider
nagyúr
válasz
pdr755 #83496 üzenetére
Mivel a Telenor a VoLTE képes készülékek oldalán árulja, elég gáz lenne, ha nem menne rajta a Telenor VoLTE. Persze ilyesmire már volt példa Xiaomi készülékkel.
Ja, amúgy ha kártyásan veszed a Telenornál, akkor olcsóbb lesz, mint ha a pirosaknál veszed meg, és azonnal kérheted a függetlenítését (már ha alapból nem független). És joggal állhatsz el a szerződéstől, ha mégsem VoLTE képes a Telenor hálózatán. -
pdr755
aktív tag
Üdv,
Láttam az október 14-től érvényes Telenor árlistában, hogy a kedvenc szolgáltatónk árulja a Nokia 5.4 telefont. Ez azt jelenti, hogy a VoLTE támogatás is megvan rá?
És ha igen, ha megveszem függetlenül (pl. a Media Markt árulja) akkor azon is menni fog? -
Somatom
veterán
válasz
eladogeppc #83493 üzenetére
Persze, hogy nem gyárt külön szolgáltatónként. Ugyanabban a firmware -ben definiálja az összes szolgáltató beállításait. De, ha az egyiké hibás, akkor is firmware -t kell módosítani.
-
szabonagyur
félisten
válasz
eladogeppc #83491 üzenetére
Normális eszköznek a V6 sem kéne, hogy legyen a másik oldalon. Szolgáltatótól kapsz V4/V6-t is, de az iPhone sokszor V6-t oszt tovább amit le kell tudnia kezelnie a másik eszköznek.
-
eladogeppc
veterán
válasz
4Grider #83492 üzenetére
Én ezt meg is értem, csakhogy az Apple Care elhajtott a francba.
Így, hogy ennyi mindent kipróbáltam, így már nagyon érdekes a dolog.
Apple Care azt mondta, hogy nem gyárt külön firmware-eket szolgáltatóként.
Most vagy hazudtak, vagy mégis van külön firmware.
Ők azt mondták, hogy ha a készülékben a Telekom kártyája jól működik, akkor a szolgáltató szerver oldali beállítási problémának kell lennie. -
4Grider
nagyúr
válasz
eladogeppc #83491 üzenetére
Finoman már próbáltam utalni, hogy nem a szolgáltatónál kellene érdeklődni, hanem a telefonkészüléked gyártójának támogatásánál. A szolgáltatók ui. nem küldenek minden egyes telefonmodellhez konfigurációs állományokat, nem is ők implementálják azokat a készülékek szoftvereibe...
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Agyi segítséget szeretnék kérni tőletek.
Még mindig IPv4 szindróma IPhone13Pro-n.Telenor vásárlás.
Ebben a készülékben Telekom kártyával van IPv4,Telenorral csak IPv6.
Az én SIM-em a párom iPhone12mini-jében van IPv4 és IPv6.
Ilyenkor ? -
joey04
titán
válasz
#72445440 #83488 üzenetére
Btw egy kérdés csak mert kíváncsi vagyok: nekem a mi 10 pro azt produkálta telenor hálózaton, hogy amikor mondjuk egy b3 tornyon volt, és bődületesen szar volt a jelerősség, akkor sem váltott egy másik közelben lévő b20 toronyra. Emiatt a net akadozott, megállt. Airplane on/off után magától ráállt a full térerős b20 toronyra. Szóval az szolgáltatói vagy készülék beállítás, hogy milyen gyenge jelnél váltson? Azért érdekes, mert pl egy xs ezt jobban kezelte. Ott is érezhetően kezdett dadogni a net, de nem volt olyan, full beálljon, és be se töltsenek az oldalak. Airplane on/off ott is felterelte a másik toronyra amúgy a készüléket. Ez alapján xiaomi hiba, viszont telekom hálózaton nagyon szépen elvált időben. Mindkettő.
-
asdf_
veterán
válasz
#72445440 #83486 üzenetére
Persze, de a lényeg, hogy ami a magyar telenornál köt ki rendelt készülék, abban az esetben ha az sw-esen kosztümizált (de szép magyar szó ez) és/vagy sim lockos, akkor az csak és kizárólag náluk köthet ki. Ők rendelik egyediben, és az égvilágon semmit nem kell vele csinálni, az már a gyárból kijőve egyedi sw-s és/vagy sim lockos. Az egyedüli, ahol bármi utólagos mókolást el tudok képzelni egy szállítmánnyal, az az Apple, mert ők egy különc f*szok és náluk semmi sem úgy működik, mint máshol.
-
Gubu0101
veterán
-
st6969
őstag
Sziasztok, ha veszek egy dual simes készüléket a Telenornál feltöltőkártyás csomagban, az vajon független? Tehát Telekomos Domino kártyával használható? Nem tűnik logikusnak, de a dual sim miatt így lenne értelme. A Telenoros simet nem akarom használni benne, de csak ott kapható a kinézett készülék.
-
4Grider
nagyúr
válasz
kmatalik #83475 üzenetére
A Dunán mindenképp menj át, vagy nagyvárosi környezet és vidéki környezet között válts, hogy az alapértelmezett B20 szolgáltató megváltozzon.
Az ipv4 only-t tutira kipróbáltad? Nagyjából kétlem, hogy nincs felhasználói oldalon megoldás...
Ha esetleg a mobilnet mind a két szolgáltatónál aktív, akkor próbáld meg elrontani a Telekom sim apn-jét. VoLTE-t ugye az nem befolyásolja. -
kmatalik
csendes tag
válasz
4Grider #83474 üzenetére
Köszönöm a tippeket, én is gondoltam ugyanezekre, mindet végigpróbáltam és semmi változás. A Telenor SIMet mindig zavarja a Telekom SIM, de a Telekom SIMet soha nem zavarja a Telenor SIM.
Amit még ki fogok próbálni az az, hogy messzebb itthonról, más bázisállomásokra csatlakozva van-e változás. -
4Grider
nagyúr
válasz
kmatalik #83472 üzenetére
Próbáld ki, hogy ideiglenesen átteszed a Telekomot 3G onlyra.
Próbáld ki, hogy leveszed a VoLTE-t bármelyikről.
Próbáld ki, hogy a két kártya helyét megcseréled a telefonban.
Próbáld ki, hogy az apn protokollt a Telenor sim mögött ipv4 only-ra teszed.
Nekem is Telenor-Voda van, mindkettő hibátlan, ha van térerő. -
kmatalik
csendes tag
Telenor - Telekom dual sim probléma:
Visszaolvasva látom hogy többeknek is volt már ilyen problémája, de magyarázatot / megoldást eddig nem nagyon találtam.
Telenor SIM kártya dual simes mobilban, mellette egy Telekom SIM. Mindkét kártya 4G-re csatlakozik. A Telenoron szeretnék mobilnetezni, de jóformán használhatatlan. Ha kikapcsolom a Telekom SIMet, úgy tökéletesen megy a Telenor mobilnet.
Ugyanez fordítva próbálva: a Telekom SIM-et csatlakoztatva a 4G mobilnetre tökéletesen működik akkor is, ha a Telenor SIM be van kapcsolva 4G-n.
Valamivel jobb a helyzet, ha a Telekom SIMet csak 2G-re csatlakoztatom, akkor a Telenor mobilnet lassan, de működik
Két telefonon is próbáltam: Samsung Galaxy A22-n (Android 11), illetve Galaxy A8 (2018)-on (Android 9) - a probléma mindkettőn fennáll.
Ezért gyanítom, hogy nem az Android vagy a Samsung hibája, hanem hálózatmenedzsmenttel kapcsolatos a dolog, amire mezei felhasználónak nincs ráhatása. De akkor sem hangzik túl jól, hogy Telenor - Telekom dual sim felállásban nem lehet rendesen mobilnetezni a Telenor hálózatán.
Tipp / magyarázat / javaslat bárkitől?
Köszönettel,
Krisztián -
joey04
titán
válasz
szabonagyur #83458 üzenetére
úgy értem milyen hiba? mert te is az ipv4/6 dologról beszélsz, de a 13 mini cikkben szerintem másra vezethető vissza. főleg, hogy az ott leírtak jelentkeznek xs-en és 13 pm-en is, de a hotspot, meg alapból a net nekem is hibátlan.
-
4Grider
nagyúr
válasz
#72445440 #83469 üzenetére
Pont azt írta szabonagyur a #83463-ban, hogy online apn-t használó előfizetéseken is előjön a probléma.
-
adam1400
tag
valaki van bp-en a telenorral? 3g/4g akadozik a yt is...
-
4Grider
nagyúr
válasz
szabonagyur #83463 üzenetére
Azért az elég érdekes, hogy egy carrier bundle valakinek működik valakinek meg nem, adott szolgáltató és szolgáltatás mellett.
-
4Grider
nagyúr
válasz
szabonagyur #83461 üzenetére
Gondolom te online apn-t használsz (hangcélú sim-en mobilnetet).
-
4Grider
nagyúr
válasz
#08176384 #83459 üzenetére
Net apn alatt abszolút nem működik az ipv6 apn protokoll, ipv6 only beállítás esetén fel sem regisztrál a telefon LTE hálózatra.
Az ipv4/ipv6 protokoll működik, de nincs alatta ipv6, tehát csak az ipv4 működik alatta.
A szifonosok problémáját pont ez, meg az okozza, hogy nem állítható a telefonjukon az apn protokoll és a telefonjuk ipv6-ot állít be helyettük a Telenorhoz (mert ugye az telefonon/online apn-en támogatott). -
viktorhu
veterán
válasz
TeeJay #83456 üzenetére
De pont xiaominál ez olyan könnyen megoldható. Itthon a nem támogatott Mi 8 Lite-on lassan két éve megy gond nélkül a volte, csak azt mondtam az ügyintézőnek annak idején, hogy át akarom rakni a sim kártyát egy Galaxy S8-ba, a xiaomin meg letiltottam a volte carrier checket.
-
szkaroly
senior tag
válasz
Viktor0610 #83454 üzenetére
Elnézést, ez teljesen kimaradt. Én is meglepődtem. Régóta kapható? Nekem úgy augusztus huszadika tájékán jött a frissítés.
-
-
joey04
titán
válasz
szabonagyur #83440 üzenetére
Milyen pontosan? 13 mini cikkben lévő gond nincs? Mert térerő meg net nekem is van, szóval működik a készülék.
-
szkaroly
senior tag
válasz
TeeJay #83451 üzenetére
Érdekes dolog ez a VoLTE. Amikor megvettem az X3 Pro-t elöször nem akartam vacakolni vele, mondván nincs rajta a támogatott listán, sok a probléma vele. Aztán jött egy Carrier Services fríssítés a Playről, a VoLTE aktiválódott magától. Nem kellett kódot beírni a tárcsázóba, telefonálni az ügyintézőnek, semmi. Pedig korábban nem használtam még soha, a P9 lite-on még nem volt ilyen opció. Mindenesetre működik két hónapja tökéletesen, digis kártyán kívül már mindegyikről hívtak és fordítva is szintén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Tesla topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest