Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
Az összes városi utastájékoztató rendszer GPRS/EDGE alapon megy! Kamion teherfuvarozás GPS eszközei is ezt használják.
Budapesten a Futár kijelzők és a járművökön lévő OBU eszköz sem egyforma kapcsolatot használ. Az egyik GPRS a máris EDGE-t használ.
Na de autópályákon lévő segélyhívó telefonok szintén GSM! De Budapesten a pár éve telepített SOS segélyhívó oszlopok is GSM hálón mennek. Azaz ha a szolgáltatók lekapcsolják a GSM hálózatot akkor az államnak súlyos összegeket kell költenie.
A civil ügyfelek eszközei könnyebben cserélődnek mint az "ipari" eszközök.aprokaroka87
Esetleg még ez lehet de ki tudja. Ahhoz a szolgáltatóknak olyan programot kell indítaniuk mint amit anno a Telenor csinált mikor a 900-as E-GSM frekit átrendezték és a régi telefonok nem tudták azt kezelni.
Azaz sok ügyfélnek kellene adni ingyen VoLTE képes telefont.
Még a 3G lekapcsolás is izgalmas lesz mivel a teljes ügyfélszámhoz képest még nem sok a VoLTE azaz rengeteg hívás megy 3G-n. 3G off előtt drasztikusan rá kell erősítenie a Telenornak is a VoLTE-re és nem úgy kezelni mint most... -
szaboi6512
addikt
Telenor válasza a Spíler 2 bugra, hogy csak reklám látható adás helyett.
A kollégák visszajeleztek, egyelőre a csatorna nem került bevezetésre, nem elérhető, tesztelés alatt áll, ezért tapasztalható a jelenség. A türelmedet kérjük, dolgoznak a kollégák a csatorna tényleges jövőbeli bevezetésén.
Miért is nem vagyok meglepve....
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
mcdennis
üzenetére
P30 Prot megjelenéskor 315 helyett 153 ezerért kaptam, online rendelve 143 lett volna. Ez Telenornál volt, Blue L tarifa 2 év hűséggel. Új ügyfélnek is ennyi, Telekom is így csinálja, de általában azonos csomagoknál a Telenornál jobbak az árak. Szóval ők tuti azért kaptak kedvezményt mert régi ügyfelek? Nem csak a tarifa miatt?
-
válasz
mcdennis
üzenetére
Napi szinten találkozom 40000 forintos készülékár-kedvezményekkel (plusz a havidíjból X% kedvezmény két éven át), amiket az ügyfélmegtartó csoport ad ügyfeleknek.
Kíváncsi volnék, hogy abból a "100 ezres nagyságrenddű kedvezmény"-ből mi jár alapból a csomaghoz, és mi a tényleges kedvezmény.
-
mcdennis
tag
Sziasztok!
Kicsit irigylem a Telekomosokat, hogy régi előfizetők kapnak 100 ezres nagyságrenddű kedvezményeket új telefonvásárláskor. Telenornál nem akarnak ilyet? mert én még egy kanyi kedvezményt nem kaptam a havidíjkedvezményen kívül. :/ -
bul07
nagyúr
Nem csalódtam a telenorba, hogy elsőre valami sikerülne á
Navon T200 nyomógombos telefon függetlenítése hogy is menne simán
Kódot meadta az ügyintéző hozzátette hogy pár óra múlva próbáljuk, hazzaérve pár óra múlva próbálom és ez a izé nem kéri a kódot csak hogy nincs benne simtelenor jól tudja szívatni a vásárlóit, hogy egy ilyen piti dolog ennyire bonyolult, de elleve hogy lezárt telefont add ell feltöltős kártyával, ez is nettó vásárló szívatás, főleg két sim-es telefon esetén
Soha nem lesz telenoros mobil előfizetésem fenne se akkar velük kapcsolatba kerülni(és akit tehet le is beszélek)
-
tomp
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
2G nem a telefonok miatt marad még. Rengeteg üzletághoz/rendszer működéshez GPRS/EDGE hálózatot használnak. Utastájékoztató rendszer, teherfuvarozás ezeket használja. De a vészhívásos telefonok, SOS jelzők is GSM hálón üzemelnek.
GSM lekapcsolása rengeteg milliárd Ft-ba kerülne. Gondolom a cégek a mobilszolgáltatókkal fizettetnék ki.
Azaz ne csak saját magadat nézd hanem az egész ország működését.simpley
Egyik családtag kapott sms-t miszerint áprilisban visszatér az üzlet. Tegnap még nyitva volt. Megpróbálom majd bemásolni az üzenetet.INGJOKE
Ha a telefon rendelkezik a megfelelő konfigurációval akkor már most is megy mivel azonnali az aktiválás. -
Voltam ma bent a Telenornál és bekapcsoltattam a volte szolgáltatást. Elméletben nem támogatott a telefonom, de mondta hogy le van tiltva nálam, de bekapcsolta. Jött is egy sms, hogy 72 órán belül aktív lesz. Szerintetek működni fog így is majd?
-
TeeJay
félisten
Jó lenne ha akkor megszüntetnék a 2/3G-t és 4G-n menne minden illetve már 5G-n
Úgyis mobilnet kell keményen mindenhova szóval minden frekvencia jól jön, na meg gondolom VoLTE mellett több ügyfelet lehet kiszolgálni jobb minőségben is ami nem utolsó szempont. Nekünk már most minden telefon 4G képes 2 év múlva elenyésző lesz a 2 és 3G only telefon -
bociusz
aktív tag
Ha jól értem, össze akarja hangolni a lépést a 3 szolgáltató, hogy minimalizálják az ügyfélvesztés kockázatát. Jelenleg a háttéregyeztetések zajlanak, pár héten belül okosabbak leszünk.
A 900-as frekik döntő többsége és az 1800-as frekik (teljes Telenor és Vodafone, ill. Telekom 60%-a) 2022. április 7-én járnak le, valószínű, hogy ehhez fogják igazítani: http://nmhh.hu/dokumentum/208409/1800MHz_savismerteto_2019_12_03.pdf -
bociusz
aktív tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ha a felszabaduló frekit 4G-re terelik át, akkor nagyobb lesz a hálózat kapacitása. Egységnyi frekvenciasávból egy modernebb technológia többet tud "kipréselni".
-
tomp
félisten
válasz
bociusz
üzenetére
Addigra talán minden előfizetőnél default lesz a VoLTE és nem kell kérni a bekapcsolását.
Amúgy egy 2-3éves interjúban mondta a Telenor, hogy 2019 végén döntik el a 3G lekapcsolásának dátumát.Lehet tudni, hogy a Telenor Astoria átalakulása milyen lesz? Gondolom az új arculatot itt fogják meglátni elsőként az emberek.
-
bociusz
aktív tag
2022-ben kapcsolhatják le a magyar 3G hálózatokat https://digitrendi.hu/napirenden-a-hazai-3g-halozatok-lekapcsolasa/
-
darvinya
titán
válasz
szaboi6512
üzenetére
Most sincs nagyon Spíler2, mert csak SpílerX ajánló megy.
-
snooze
veterán
válasz
szaboi6512
üzenetére
ok,de aki most fizetne elö,az honnan tudja?esetleg innen..amugy köszi,hogy megosztottad..
-
Somatom
veterán
válasz
szaboi6512
üzenetére
Az az 1080p is érdekes.
-
-
snooze
veterán
válasz
szaboi6512
üzenetére
honlapon még nincs a listában..
-
szaboi6512
addikt
MyTV Max csomagon elérhető a Spíler 2

-
BPéter1984
tag
-
tomp
félisten
-
Cyberbeni
addikt
válasz
BPéter1984
üzenetére
Ha a kollégákkal és a főnökséggel is kell beszélned, akkor miért nem céges előfizetésed van?Plusz a 150 perc messze nem korlátlan és a netből is van egy csomó opció, ami nem korlátlan, de sok embernek elég lehet.
-
Landsmann
addikt
Nincs VoLTE, nem támogatott, szolgáltatói oldalról tiltott. Telefonon be van kapcsolva. Békés megye legészakibb részén vagyok. A 4G az ment teljes térerővel, mobilnetet próbáltam. De az ugye nem is csoda, mivel látszik is a mellékelt képen, hogy a Telekom hálózatát használja erre. A GSM döglődött, más sem tudott telefonálni. Valószínűleg egy jóval távolibb településről cseppent ide ennyi térerő. Valamikor volt valami szám a Nokia Netmonitorban, amivel ki lehetett számolni, hogy miylen távolságra van a bázisállomás. Azt hiszem az ott lévő számot 550-el kellett szorozni, úgy jött ki a távolság km-ben.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
üzenetére
Telenornál megmondják. DPIről váltottam publikusra én is pár éve, már nem emlékszem hogy volt, nekem úgy rémlik a váltás napján lezárták a DPI számlát, így kaptam 2 darab számlát, első része az időszaknak DPI-s a másik része már Blue L volt.
Szerk.:
Megnéztem a számlát, 2017.07.28-2017.08.09 DPI, 2017.08.10-2017.08.27 Blue L. Számlazárásom minden hónap 27. -
tomp
félisten
válasz
Landsmann
üzenetére
-105dBm mellett a GSM-nek még mennie kellene. Nincs VoLTE a telefonodon?
Illetve merre vagy? Ma Borsodban voltak/vannak gondok. Köhög a Miskolci "alközpont" így érinti az egész észak-keleti régiót.TeeJay
Nálad sima 2CA van a szokásos "fővárosi" 225/75Mbittel. Mármint a 2CA konfig annyira képes.
Találtam a belvárosban még 3CA-t. A bazilika melletti Bank Centeren nem merték átállítani a bázist.
Bank Center
248/51Mbit volt délután 4-kor. Itt a 3CA alap konfig 375/75Mbitre képes. -
Brandynew
őstag
válasz
üzenetére
Attól, hogy flottaban vagy, ugyanúgy a Telenor a szolgáltatót, tőlük kapod a számlát, nekik fizeted be, és még MyTelenor felületed is van. Amikor belépesz egy flottaba, akkor egy üzleti díjcsomag elofizetoje leszel, mégcsak a díjcsomag kondicioit sem a flottakezelo állapítja meg, hanem a Telenor. Ezek ugyanolyan csomagok, mint a lakossagiak, csak olcsóbbak. A flotta egyetlen hátránya, hogy amíg benne vagy, a flottakezelo neven van a számod.
-
tusik
aktív tag
A kérdés megoldódott.
Amit nem tudunk biztosan, azzal nem kellene másokat félre tájékoztatni.
-
tusik
aktív tag
Ha DPI-ből feltöltősre váltok időarányosan számlázzák az utolsó hónapot? Ja és sim cserével jár?
-
válasz
viktorhu
üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék, hogy semmivel sincs több negatívum, mint máshol. Mert nyilván a szolgáltatok, ha tartozol vagy valamit kell csinálnod elvárják, hogy adj uram isten, de ha te kérsz valamit akkor 8-15-30 napjuk van
(hozzáteszem, úgy hogy nekem soha nincs semmi tartozásom semerre.) Családba rokonságba vannak rémtörténetek a 750-os felszólító levélről, vagy a hasonló árú sms-ről...

-
viktorhu
veterán
válasz
BPéter1984
üzenetére
De ha csak úgy vagy vele, mint én, hogy szeretnél időnként mást is kipróbálni, és arra vagy kíváncsi, hogy ha átmész a Telenorhoz, akkor kell-e valami negatívumra számítanod, akkor megnyugtathatlak, hogy nem kell

-
BPéter1984
tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Köszönöm szépen a részletes leírásod
Igen a red az mindenhol korlátlan az eu-ban is , és amit néztem még most ha kérek készüléket és ahhoz biztosítást abban a voda olcsóbb. Azért nem használok el napi 35 gigát
nem telóról torrentezem
, de nem tudtam hogy ilyen is létezik. -
viktorhu
veterán
válasz
BPéter1984
üzenetére
Nincs semmilyen probléma, én párhuzamosan használom a két szolgáltatást, nem veszek észre különbséget. A speedtest igen, bár pont ahol én lakom, ott egyforma kb. a kettő sebessége, de telefonon a használat során nincs különbség az internetben sem.
Én nem kértem korlátlan netet, csak 5 gigát, ahhoz kaptam korlátlan hálózaton belüli hívást + 100 percet hálón kívül + 9 vagy 10 forint a további telefon percdíja, ezért fizetek 3000 forintot.
A két szolgáltató korlátlan csomagja között a különbség a külföld, mármint a pirosnál a korlátlanság EU + Svájc + Török számokat hívva is értendő, meg ha jól emlékszem roamingban is korlátlan a net, plusz nincs a napi 35 gigás limit belföldön mint a Telenornál.
Ha tényleg nagyon sok mobilnetet használsz, de mellé nem kell a korlátlan hívás, akkor szerintem a telenor 100 gigabájtos csomagjai érik meg nagyon ár-érték arányban (pl. 100 giga + 120 perc 7990). A Red Live-oknál viszont már 9990-ért is elég sok netes dolog korlátlan (videó, messenger stb.)
Mellétehetsz egy neked tetsző hangcsomagot, és megkérdezheted lemondáskor a vodától is, hogy mit lépnek erre - azzal fogják kezdeni, hogy megnézik, mennyi adatot használsz valójában, te elmondhatod, hogy ez elég-e neked, vagy csak azért használtál ennyit, mert drága volt stb. Ha nem tetszik az ajánlat, elindítod a számhordozást.
-
BPéter1984
tag
Szükségem van azért a hang alapú szolgáltatásra is , kollégákkal , ismerősökkel , főnökséggel is kell beszéljek , viszont a netet sokkal többet használom. Még a hozzáadott szolgáltatások terén nem tudom mi a különbség a red infinity pro és a hiper xxl csomagok közt. Tudom egyenlőre még nem alkudtam csak közöltem velük hogy lehet váltok és nézelődöm a többi szolgáltatónál is . Viszont ha nincs sok probléma és jó a lefedettség is ja és a net is ( tesóm telenoros és általában 100Mbit felett mér pesten is és itthon vidéken is ) akkor kipróbálom és aláírok a telenorhoz.
-
tomp
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
A korábbi 130-140Mbited is minden bizonnyal LTE-A volt legalább 2CA-n mivel 140Mbitet B3-al csak akkor mérsz ha kizárólag te vagy a cellán. Volt nekem már mikor csak én voltam az adott cellában de nem lakótelepen. Ott a B3-ból kihoztam a 147Mbitet.
Nálam OnePlusnál a gyári android *#*#4636#*#* tárcsázó kóddal meg lehet nézni éppen milyen CA felállás van.
CA konfig
Látszik a 3frekvencia blokk. B3+B20+B7
CellMapper app szépen listázza a frekvenciákat.
-
viktorhu
veterán
válasz
BPéter1984
üzenetére
"a vodánál ígérnek kedvezményt ha maradok"
Miért olyan nehéz megtanulni, hogy nem így kell kedvezményt kérni?
Tele vannak példákkal a fórumok. Lemondani kell, és akkor jönnek az igazi kedvezmények, sales-es nem tud komoly kedvezményt adni, csak az ügyfélmegtartó csapat. -
Somatom
veterán
válasz
BPéter1984
üzenetére
Telenoros korlátlan net flottában van "olcsón", de ahhoz dual SIM -es teló kéne.
-
bedibazsa
senior tag
válasz
BPéter1984
üzenetére
Akkor meg majdcsak mindegy, Red Infinity és a Hiper XXL is 15990, talán jobb a Telenor hálózata, illetve nincs benne nemzetközi hívás. De ha a net fontos, a hívás kevésbé, akkor Hiper M Net sim only, 7990 Ft.
-
BPéter1984
tag
válasz
bedibazsa
üzenetére
Igen tudom hogy az én döntésem. Készüléket most valószínű nem vennék ( Iphone X 256GB van jelenleg ) , nemzetközi hívás nem lényeg , az itthoni hívásaim is talán olyan 150 perc körül alakulhatnak átlagban de vegyesen minden hálózatba , üzletek mindhárom szolgáltatónak közel van hozzám , inkább ami lényegesebb az az internet és annak a sebessége ami talán a vodánál a leglassabb . Körbementem már mindhárom szolgáltatónál , a telekom a legdrágább , a vodánál ígárnek kedvezményt ha maradok de minimálisat csak , de kb egy árban mozog a telenorral a kinézett csomagom. Igen tudom nehéz ügy ez így .
-
válasz
viktorhu
üzenetére
Ami jó ha nem nagyon akarsz váltani csak kicsit jobb csomagot. Egyébként nagy truváj nincs. Nekem a dpi csomaghoz adtak még 3,5 gb netet meg egyszer 10.000 ft kedvezményt, amiért minden hónapban telefonálnom kellet nekik, hogy vonják már le legyenek kedvesek. Mondjuk így durván 3 hónapig ingyen volt...

-
viktorhu
veterán
válasz
BPéter1984
üzenetére
Nézz körül, hogy mi a legjobb ajánlat, amit kaphatsz, utána hívd fel a vodafone ügyfélszolgálatot, mondd, hogy fel akarod mondani a szerződést, és kapcsolnak egy ügyfélmegtartót, akivel megállapodhattok egy egyéni csomagban.
-
bedibazsa
senior tag
válasz
BPéter1984
üzenetére
Ezt neked kell eldönteni, megnézni, hogy hol jobbak a csomagárak, a szolgáltatások, hol jobb a lefedettség, milyenek a készülékárak. Nincs ilyen, hogy ez itt jobb, amott rosszabb. Mindegyikük a maga módján, megfelelően működik. Fel kell mérni először a saját igényeidet, hogy mik a fontosak (nemzetközi hívás, készülékár, üzletek száma, nyitva tartás, stb.).
Így a magam nevében, mint telenoros értékesítő, kijelenthetem, hogy ezt rajtad kívül senki sem tudja megmondani. Szét kell nézni a piacon, egyedi ajánlatokat kérni, blablabla. -
BPéter1984
tag
Sziasztok , lehet kissé fura lesz az írásom
Vodafonenál vagyok jelenleg de lejárt a hűségem , gondolkodom váltok szolgáltatót de bizonytalan vagyok , ott jelenleg a legnagyobb csomagom van (minden korlátlan ) , nem tudom mennyire járnék jól ha átjönnék akár a telenorhoz .
Miben jobb és miben rosszabb esetleg ?
Köszönöm ha valaki válaszol rá.
Igen tudom nekem kell döntenem.
-
TeeJay
félisten
ezt hogy tudom itthon megnézni?
telefonnal + valami alkalmazással lehet?
18. kerület Havanna lakótelep szomszéd tömb tetején van nagy antenna meglesném Telenor itt min szolgáltatazt észre vettem hogy több hónapja már 160-180megabiteket mérek úgyhogy LTE-A be lett indítva, 1éve még csak 130-140megabit volt
-
tomp
félisten
Úgy tűnik a Telenor lekapcsolt így tél közepén több 3CA-s pesti helyszínt!
Oktogon és Közvágóhíd B3+B20+B3-al ment eddig. Most is megvan mind3 freki de már nem adja oda a bázis egyszerre őket!
Alapból B3+B20-at ad de ha a telefon tudja a B7-et akkor B3+B7 párosra vált.
Érdekes ez a megoldás. Oké így télen kisebb a forgalmi terhelés de ha már maradt a B7 akkor maradhatott volna a 3CA.
-
bedibazsa
senior tag
válasz
andrás47
üzenetére
Egyik sem kártyás. Miért fontos, hogy kártyás legyen? 5GB a legnagyobb elérhető kártyás adat. Telenor Home+ L a neve, havidíjas. Üzletben biztosan meg lehet kötni, egy havidíj-előleget kell befizetni, ami alapesetben az 5. számlában lesz jóvá írva, de ha egy hónap után megszünteti az illető, akkor az utolsó számlában.
Személyigazolvány+lakcímkártya szükséges hozzá. -
azbest
félisten
válasz
INGJOKE
üzenetére
Úgy látom már nem csak sms lehet paypal 2 faktorosnál, mint pár hónapja, hanem végre hitelesítő appot is lehet használni. Így az app generál 6 jegyű kódot és csak másodlagos tartalék eszköznek elég megadni sms-t vagy másik telefont. Addig is, amíg a telenornak jelzed a hibát, tudhatod használni például az appal.
Vagy az a baj, hogy az átállításhoz is meg kellene kapni a korábbi telefonos sms kódot? Eh az szívás.
A telenor online felületén is lehet hibát bejelenteni, nem kell emberrel élőben beszélgetned.
-
4Grider
félisten
-
andrás47
senior tag
Üdv ! Egy ismerősöm szeretne venni fix egy hónapra korlátlan mobilnetet, milyen lehetőségek vannak, és mennyiért , ha a Telenornal nincs Voda, vág Telekom esetleg ? Digi sajnos nincs ahol használná. Köszönöm
-
4Grider
félisten
A maximum 17 óráig elindított utalás ma maximum 18:10-ig megérkezhet.
De én nem élném magam bele abba, hogy azt az utalást ma tényleg fel is adták.
A mi cégünknél egyébként ez 3 lépcsős, van az utalványozó, van a pénzügyes és van az aláíró. Ha egy partner kérdezi, hogy elküldtem-e a pénzt, akkor az utóbbi kettő nevében nem nyilatkozhatok, de ha egyszer feladtam, akkor csak azt tudom neki mondani, hogy én feladtam a pénzt. Logikusan a másik két embertől (és még más dolgoktól is, pl. hogy van-e elég pénz éppen a bankszámlán) is függ, hogy az utalás ténylegesen mikor fog megérkezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rackszekrény - APC NetShelter SX 48U, Fekete, 2258H x 600W x 1070D mm TAA
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- Új Fehér Gamer Gép - ASRock X870, Ryzen 7 9800X3D, 64GB DDR5, RX 9070 XT 16GB, 1TB SSD, 1000W
- Intel Xeon E3-1265L v3 (4 mag / 8 szál / 45W ) // 32 GB DDR3 (4X8GB) // ASRock Z97M Anniversary
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B760 i5 14600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9070 16GB be quiet! Pure Base 500DX 750W
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Öcsém Hello Data csomagjára meg elsőre bekapcsolták. 
(hozzáteszem, úgy hogy nekem soha nincs semmi tartozásom semerre.) Családba rokonságba vannak rémtörténetek a 750-os felszólító levélről, vagy a hasonló árú sms-ről...