- VoLTE/VoWiFi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
air
nagyúr
Sziasztok!
Jó ideje nem használtam a Wallet-et.
Feltöltősöknek lehetséges már az egyenleg terhére vásárolni? Pályamatricát, parkolást stb.
Köszi. -
snooze
veterán
válasz
Viktor0610 #58482 üzenetére
Megtörtént..kiváncsi leszek a válaszra!amugy nem csak nekem vonta le!szoval lehet nem egyedi hiba lehet!
-
gurabli
őstag
Köszönöm szépen!
Ez azt jelenti, hogy a SpílerTV HD minőségben érhető el?Nem az eszköz skálázza fel 1080p-re, ugye?
Én TV-n szeretném nézni (51" plazma), igazából csak a SpílerTV miatt. Főleg, ha bekerül a kínálatba a nemsokára induló Spíler 2 es 3 adó is.
Emígy egyszerre hány eszközön lehet használni egy előfizetést? Úgy értem nem Telenor mobilneten, hanem pl. tesóm és én, nyilván két külön IP-címről.
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #58493 üzenetére
Én se értem, de H-t a HDSPA-ra szokta kijelezni
-
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #58486 üzenetére
Alcatel OT, a trénél simán vitte a 3G-t múlt hétvégén, a gr kártyámmal tapasztaltam olyat, h helytől függóen volt hol ez, hol az, de ez most -bár nem nézegettem folyamatosan- mindig csak H, belvárosban is, de kijjebb is.
-
válasz
nVIPER #58490 üzenetére
Teljesen jó a szolgáltatás, és ha telefonban használod, nem tapasztaltam még olyat, hogy rá kellett volna frissíteni a normál működés közben. Ha megosztod a netet (hotspotot csinálsz, vagy routerbe teszed) akkor bár működik, de előjönnek a problémák a natolt ip cím miatt.
-
nVIPER
senior tag
Sziasztok. Telekom-ról váltanék Telenor hello Data csomagra. Fobtos, hogy korlátlan net legyen, az 50 perc hívás elég. Mik a tapasztalatok ezzel a hello data csomaggal? Korábban olvastam, hogy sokszor 5x-6x rá kell frissíteni egy weboldalra, hogy betöltsön. Tényleg így van? Mennyire jó a szolgáltatás minősége és stabilitása?
Köszönöm! -
válasz
Viktor0610 #58484 üzenetére
Azt igen, köszi a választ, akkor hétvégén vagy legkésőbb jövő héten el is intézem.
-
törölt tag
válasz
lugosi #58473 üzenetére
Ez nem igaz, füred felső városrészében tökéletes 4G lefedettség van, még beltéren is. Milyen készülékkel meg mikor nézted?
Sokat vagyok itt, nem szokott gond lenni a sebességgel, lent a parton a víz közelében sem.
A legforgalmasabb napokon tényleg észrevehető lassulás, de 20 mbitet ilyenkor is hozni szokott 4G-n a Tagore sétányon. (ami elég 'terhelt')
A túlparti cella kérdés nem tudom mennyire gyakori, én még nem tapasztaltam, igaz, a vízre nem viszem ki a telefont. Kikötőkben, strandon teljesen jó
-
válasz
#73820095 #58483 üzenetére
Ez több mindentől függ azért.
Milyen készülék, a lefedettségi térkép mit mutat? -
RoSSo3
senior tag
válasz
4Grider #58470 üzenetére
Akkor összefoglalva: emlékeim szerint a legelső gondolatom volt a HD. Amiről leginkább lebeszéltetek, mert APN, meg NAT, meg számomra kínai dolgok, amikről eddig sose hallottam. Mivel biztosan jártasabbak vagytok (azért jöttem erre a forumra
), ezért beláttam, hogy nem arra való, amire szeretném használni. Meg sok helyen írták, hogy egy darabig lehet eldöcög routerben, de nem valami szabályos. Tanács: helyette nézzek flottát.
Rendben. Megtettem, meg is van a kiválasztott - de azért szerettem volna letesztelni, hogy pl így június elején mekkora a sebesség. Mivel én nem (csak) hétvégén vagyok Balaton közelében, ezért a hétvégi akadozás a legkevesebb. Eddig sem volt "hipernet" (a szó nem Telenoros értelmében), és mégis megvoltam - csak az adatkorlát zavart. Tegnap tökéletesen tudtam nézni az EuroSporton a Roland Garrost, nekem ez már óriási előrelépés. És: nem mellesleg a TV-ben a "Nincs jel" felirat fogadott minket a felhős idő miatt (vagy 1 órán keresztül) - szóval ha lett volna korlátlan net csomag, máris ki tudtam volna használni.
Mivel nincs más (vezetékes vagy műholdas) opció (mint ahogy jó párszor leírtam már), csak a mobilnet, így sokkal okosabb megoldás nem nagyon létezik. És azt hiszem, a tanácsaitokat követve jó megoldás született végül.
Majd szezon végén beszámolok a tapasztalatokról - max jövőre váltok. Puding próbája az evés!
És FuRiONight: sajnos nem, most csak 2 napig voltam Balatonon
De itt biztosan sokan segítenek - még ha néha morcosak is, de kérdezz szerintem bátran
-
-
-
adika4444
addikt
válasz
4Grider #58470 üzenetére
Hali!
Elvileg független a NAT és a cellaterhelés, mert ismerős NAT-olt címe nem változott se a belső se a külső címe amíg mozgott az országban cellaváltásokkal, szóval szerintem alapvetően ez nem befolyásoló tényező...
Maga a NAT viszont már az, szóval én is +1 a korlátlan adatkártyára...
-
Ksix
tag
válasz
4Grider #58470 üzenetére
Én sem azt mondom, hogy nem létezik a NAT probléma, de szerintem túl van egy kicsit fújva. Én még csak nem is routerbe rakott, hanem csak simán telefonról megosztott HD-vel oldottam meg tavaly nyáron 3-4 hónapra a Balatonon a netet. Többé kevésbé állandóan 4 eszköz lógott rajta, és teljesen használható volt. Persze, hetente párszor kellett neki a repülőgép mód ki-be, hogy újracsatlakozzon, de egyébként működött rendesen. Ha pedig router is van hozzá, és azt rá lehet venni, hogy on-demand csatlakozzon csak, és úgy gyakrabban cseréljen IP-t, és indítsa újra a NAT-olást, én még azt is el tudom képzelni, hogy akár menne folyamatosan, beavatkozás nélkül is. De ha nem, akkor sem olyan nagy erőfeszítés a telefonon rányomni a router webes felületén a reboot-ra.
-
Jól tudom / gondolom-e az alábbiakat:
- telenor hello data csomagot nem tudok hipernet home-ra váltani, csak új előfizut tudok kötni rá?
- hipernet home csomagok nem NAT-oltak?
- a hipernet home csomagokat egy ideje már nem csak a telepítési helyen lehet használni, hanem bárhol?*
* ezt megtaláltam: "de magaddal viheted nyaralásra, hosszúhétvégére, vagy akár egy kirándulásra is."
-
válasz
FuRiONight #58472 üzenetére
Füreden fent a település északi
részénszélén csak edge van. Telekomnál és telenornál is sajnos. -
4Grider
nagyúr
Nagyjából ezeket már megírtam neki, azt is, hogy ahova én járok, ott novemberben 70 Mbps körüli értékeket mérek, július-augusztusban esténként meg 0-4 Mbps közöttieket. Majd az akadozó tv-adás meggyőzi...
HD-t én nem javasolnék adatkártya helyett. Azért más egy natolatlan mobilnet hozzáférést megosztani, mint egy nat-oltat. Főleg olyan helyen, ahol tízezer számra vannak a felhasználók, ergo egy ip mögé valszeg jóval többen jutnak, mint mondjuk nagyvárosi környezetben. -
Ksix
tag
válasz
RoSSo3 #58458 üzenetére
Szerintem érdemes lenne hétvégén is mérned párat, mert a mobilnet sebességét leginkább a használóinak a száma határozza meg (valószinű a győri alacsony értékeket is az okozta), és nem biztos, hogy ha beindul a szezon, akkor is ezeket a sebességeket kapod majd. Egy hétvégi mérés talán jobban közelít ahhoz, ami majd szezonban várható, bár biztosat az sem jelent.
És, bár nyilván ez is csak egy vélemény, de szerintem, ha még mindig csak nyárra kell a net, akkor nem feltétlenül érdemes a flottákkal bajlódni, és jobb a HD erre. Például ezért is, hogy ha esetleg nyáron használhatatlanra lassul, azt akármikor visszaviszed, egy flottás nettől meg nem feltétlenül annyira egyszerű megszabadulni. -
válasz
FuRiONight #58459 üzenetére
De, megy rendesen. Néha vannak megakadások, max pár percre. Olyankor vagy nagyon leesik a sebesség, vagy nincs net. De általánosságban működik. A max használat nálam eddig 2 laptop, 1 desktop, 3 telefon, 1 tablet volt rajta egyszerre (oké, nem mind éppen töltött, de volt zenehallgatás, böngészés, email közben stb) és működött. De volt olyan is, hogy egyszerű 150k-s pdf lementésekor behalt, aztán újra ment.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Akinek van MyTV előfizetése, meg tudná mondani, hogy a Spílet TV milyen minőségben érhető el? Úgy látom, hogy nem HD, de milyen a kép minősége focinál, pl. egy klasszikus Digi vagy UPC SD adáshoz képest? Egyforma, jobb, rosszabb?
Az ingyenes csomagra regisztráltam, ott az m1, m2, m4, m5 egész jónak mondható, ebből úgy látom az m4-nél ott a HD ikon, a többinél nincs.Köszönöm!
-
Somatom
veterán
válasz
FuRiONight #58462 üzenetére
Router -hez alkalmas, korlátlan adatkártya: Mobil flották topik. Iqpro, vagy Euroquattro flotta. Mindkettő Telenor hálós. Társkártyás konstrukció az Euroquattronál van (nekem is ilyen van).
A 4G routerek drágák. Lehet mókolni úgy, hogy egy USB -s router -t megpróbálsz összebarátkoztatni egy USB modemmel. Ha sikerül, akkor olcsóbban jösz ki. Ha nem, akkor drágábban, mert venned kell egy 4G router -t. -
snooze
veterán
Sziasztok!
Mytv appon keresztül inditva az rtl mostot,nektek is leszedi az adatforgalmat,mert elméletileg ingyenes lenne az app szerint..üfsz-nek meg fogalma sincs,van olyan aki nem is hallott ilyenröl! -
Somatom
veterán
válasz
Nem a router -rel van a gond, hanem az előfizetéssel. Nem ilyen üzemmódhoz lett kitalálva. De, nem vesztesz semmit, ha kipróbálod, mivel nem kell rá semmilyen kötelezettséget sem vállalnod, bármikor lemondhatod. Nekem ilyen MR200 -am van, mert amikor vettem, akkor a Huawei B525 -nek volt egy számomra elfogadhatatlan szoftveres hiányossága. Azóta viszont ezt egy frissítéssel orvosolták. Sztem így már jobb vétel lehet, mint az MR200, ami jelenleg abban jobb, hogy át lehet kapcsolni "normál" (vezetékes) router üzemmódba.
-
4Grider
nagyúr
válasz
A hd megosztása hiper-szuper routerrel sem lesz stabilabb. A gondot az okozza, hogy a hd hang célú csomag mobiltelefonhoz. Tehát nem adatkártya, amit annyi felé osztasz amennyi felé csak bírsz.
-
RoSSo3
senior tag
Szép jó napot!
Végre sikerült letesztelni a jelerősséget/sebességet Balaton-parton. Tihany környékén a méréseim szerint nincs jelentős különbség a Telekom és a Telenor kártyája között. Amiket mértem:
Huawei usb modemmel (közvetlen laptophoz csatlakoztatva): 13 letöltés, 2 feltöltés.
Huawei usb modemet egy TP Link routerhez csatlakoztatva: 9 letöltés, 3 feltöltés.Mindezeket első emeleten elhelyezett modemmel mértem. Kültéren nagyon gyenge volt a jel az adott pillanatban a modemmel, még az 1-es letöltést sem sikerült elérnem.
Telekommal emeleten szinte ugyan azok voltak az értékek, kicsit magasabbak:
közvetlenül laptophoz csatlakoztatva: 17 letöltés, 3 fel.
TP Linkes megoldásban: 9 letöltés, 2 fel.Viszont itt kültéren is hasított a net: 18-19 letöltést mértem.
Nekem annyira nem szempont a kültéri modemes érték, mert úgyis inkább a TP-Linkkel szeretném használni.
Az online adások (pl. TV GO) mentek szépen, akadás mentesen.
Most már jöhet a Telenoros flotta
-
4Grider
nagyúr
válasz
FuRiONight #58456 üzenetére
A Telenor HD-hoz nem adnak adatmegosztó sim-et.
A Telenor HD routerben való használata 1-2 eszközig ok, felette egyre többször lehal, a routert újra kell indítgatni a NAT-olás miatt.
Ha Telenor net kell, akkor nézz be a flottás topicba, hűség nélkül 3800 Ft körül, fő+adatmegosztó 5800 Ft körüli havidíjjal elérhető. -
FuRiONight
addikt
Hali!
Telenor hello data szolgàltatàst szeretnèm igènybe venni. Adatmegosztó simmel lenne, ehhez szeretnèk egy routert. Lehetőleg tudja az 5ghz-t is, mert itt a közelben sok a wifi. Èn a a TP link mr200 (ac750) nèztem eddig, de màst is meghallgatom, kb. Ez volna a max amit ki tudnèk fizetni.
Előre is köszönöm!
-
snooze
veterán
válasz
Viktor0610 #58453 üzenetére
Szia!
azt irja a mytv app,hogy az rtl most is nézhetö ingyenes adatforgalommal..kiprobáltam,de sajnos leszedte..vagy van valami trükk,köszi! -
törölt tag
válasz
Viktor0610 #58453 üzenetére
Akkor tehát az első napon van a net? Akkor érdemes figyelni az aktiválást
Köszi
-
válasz
#73820095 #58446 üzenetére
A számokat érdemes Telenor azonosító + az ahhoz tartozó jelszóval hozzáadni a MyTelenor fiókhoz, mert akkor az összes számod egy fiókban kezelheted. A Telenor azonosítódat kártyásként a 1220-on vagy a boltokban kérdezheted meg. Ehhez tartozó jelszót személyesen állíthatsz be.
Ingyenes egyenleginfó: felhívod a 1220-at, leteszed. Ezután leküldik SMS-ben.
A korlátlan hipernet 1 napig egy, a Telenor Kártyás csomagra való váltáshoz vagy új szám aktiválásához járó ajándék.
-
thomas77
senior tag
válasz
bollokcs80 #58448 üzenetére
Az a baj, hogy az eredmény nagyban függ a készüléktől is. Én 4X-el használom, tegnap délután áttettem az S7-esembe. Így sokkal jobb eredményeket tudok mérni a 4G+ területeken kívül is.
Amúgy itt egy reggeli mérés is: http://www.speedtest.net/my-result/a/3977701406
Ezek elég jó eredmények. Egy még újabb, még jobb készülékkel biztos még jobban hasítana...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest