- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Ekkor és itt mutatkozik be a Galaxy S25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoSSo3
senior tag
válasz Somatom #68737 üzenetére
Igen, én is épp ezért féltem rányomni a "Lemondás" gombra - mondván hátha azonnal megszűnik. Köszi az infót!
Én sem érzem korrektnek - bár utólagos számlázás van elvileg (mivel megrendeléskor nem kellett fizetni).
Csak nem kerek a történet, mert van telefonos havidíjas előfizetés, aminek most volt a fordulópontja, és most együtt számlázták ki a MTv-t is. Szóval nem tudom, hogy milyenek ezek a ciklusok.
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Egy rövid kérdés: a myTv-nél hogy van a számlázási időszak? Ha hó közepén rendelem meg, akkor is kiszámlázza a teljes hónapot? Tehát nem megrendelési dátumtól érvényes 1 hónapig, hanem pl augusztus 1-től augusztus 31-ig?
Sajnos nem látok erről infót a MyTelenor app-ban.
Köszi!
-
RoSSo3
senior tag
Köszi a válaszokat!
Nem muszáj, de a Tv-től szeretnénk megszabadulni, mert rettenet nehéz. Kb 15 éves síkképernyős, ezüst Sony, ha jól emlékszem. Működik, de mindenképp myTv lesz a megoldás (rossz az anetnna, évek óta kínlódunk, wifin meg szuperül jön, csak kicsi a laptop
(Ilyesmi a TV)[ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Van valahol lista olyan TV készülékekről, amin fut a MyTV? Ahogy látom, Androidos kell hozzá, de pl Extreme digital oldalán sehol nem látom, hogy lehetne szűrni Android TV-re, mint OS. Olyan helyről szeretnénk rendelni, ahol elvinnék a régi TV-t is, ezért esett első körben az Edigitalra a választás. Alza-n láttam egy Thomson TV-t, ami androidos, de ők meg nem hiszem, hogy elvinnék a régi TV-t. (Tudom, be lehet vinni ide-oda, de 100 kg-os a tv és nincs segítség.) -
RoSSo3
senior tag
prozodus, azbest, Bferibörs: köszönöm az infókat a dualos dolgokról! ki fogom próbálni - a net úgyis csak akkor kerül bekapcsolásra, ha éppen használom, nem állandóra menne.
[ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
válasz #73820095 #58572 üzenetére
Persze, annyi még simán belefér! Nagyon kevés dologra használom a netet - csak mikor a városban vagyok, gyors email ellenőrzés, buszmenetrend, időjárás és ilyesmik. Ezért is gondoltam arra, hogy erre felesleges havi netkeret, mert szerintem még 100 mega sem fogy így le. Jelenleg 400 Ft per hó a Blue Mobilos net (300 mega), de ha amúgy is dualos telefonnal szemezgetek, akkor ez egy jó megoldás lehet.
Persze az is az lenne, ha csak egy Dominos kártyám lenne. De mégiscsak 6 Ft a Telenor javára a percdíj-különbség, és ha már így is meg lehet oldani, akkor miért is ne?
[ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
Szép estét!
Nem volt még dual sim-es telefonom, de gondolkodom olyan megoldásban, hogy áthoznám a számom Blue Mobilról Telenor feltöltősre (kedvezőbb percdíj), viszont tennék a telefonba még mellé egy Telekomos SIM-et (nem kell havi rendszeres net, 1 évben 1 giga elég lenne, arra jó a maraton, mivel nem 30 napos a korlátja).Működhet ez így? Mennyire nehéz váltani, hogy most épp melyik SIM kártya aktív?
-
RoSSo3
senior tag
-
RoSSo3
senior tag
válasz Somatom #58529 üzenetére
Sajnos ez utóbbit (Chromecast) nem ismerem, de utánaolvasok a dolognak.
A Telekomos előfizetés beltéri egységgel van, ami hálózatról megy. De furcsa lenne, ha egy mobil tenné ugyanezt. Biztos kőkorszaki vagyok, de nem csak a magam szempontjából nézem a dolgokat, hanem a család idősebb tagjaira is gondolok. (Ki-be kapcsolás, csatornaváltás pl.)
Új nekem mind a TV GO, mind a MyTV, így érdeklődéssel olvasok minden lehetséges megoldást. Szerintem ezek szuper megoldások, de a "családi TV-t" nálunk biztosan nem tudná kiváltani.
-
RoSSo3
senior tag
válasz Viktor0610 #58527 üzenetére
Ok, de ahhoz akkor kell egy smart tv, nem? Legalábbis első olvasatra ha klasszikus módon szeretnék TV-t nézni (nem mini képernyőn, nem is táblagépen vagy laptopon). Vagy kábelesen összekötni az eszközt TV-vel, de azért ez sem túl kényelmes.
-
RoSSo3
senior tag
-
RoSSo3
senior tag
válasz adika4444 #58510 üzenetére
Én is épp a Spíler 1-2-3-féle változásokra várok. Viszont nem tudom, mennyire lehet alternatíva az online TV: én TV GO-val próbáltam az elmúlt hétvégén a MotoGP-t nézni, mire jött az üzenet, hogy ezt a műsort nem lehet online nézni... Hiába van benne a csomagban, nem lehetett - minden bizonnyal a közvetítési jogok miatt. Tartok tőle, nehogy aztán majd az olasz-spanyol-angol sportesemények is ilyen alapon menjenek, mert akkor nem megoldás
-
RoSSo3
senior tag
válasz 4Grider #58470 üzenetére
Akkor összefoglalva: emlékeim szerint a legelső gondolatom volt a HD. Amiről leginkább lebeszéltetek, mert APN, meg NAT, meg számomra kínai dolgok, amikről eddig sose hallottam. Mivel biztosan jártasabbak vagytok (azért jöttem erre a forumra ), ezért beláttam, hogy nem arra való, amire szeretném használni. Meg sok helyen írták, hogy egy darabig lehet eldöcög routerben, de nem valami szabályos. Tanács: helyette nézzek flottát.
Rendben. Megtettem, meg is van a kiválasztott - de azért szerettem volna letesztelni, hogy pl így június elején mekkora a sebesség. Mivel én nem (csak) hétvégén vagyok Balaton közelében, ezért a hétvégi akadozás a legkevesebb. Eddig sem volt "hipernet" (a szó nem Telenoros értelmében), és mégis megvoltam - csak az adatkorlát zavart. Tegnap tökéletesen tudtam nézni az EuroSporton a Roland Garrost, nekem ez már óriási előrelépés. És: nem mellesleg a TV-ben a "Nincs jel" felirat fogadott minket a felhős idő miatt (vagy 1 órán keresztül) - szóval ha lett volna korlátlan net csomag, máris ki tudtam volna használni.
Mivel nincs más (vezetékes vagy műholdas) opció (mint ahogy jó párszor leírtam már), csak a mobilnet, így sokkal okosabb megoldás nem nagyon létezik. És azt hiszem, a tanácsaitokat követve jó megoldás született végül.
Majd szezon végén beszámolok a tapasztalatokról - max jövőre váltok. Puding próbája az evés!
És FuRiONight: sajnos nem, most csak 2 napig voltam Balatonon De itt biztosan sokan segítenek - még ha néha morcosak is, de kérdezz szerintem bátran
[ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
Szép jó napot!
Végre sikerült letesztelni a jelerősséget/sebességet Balaton-parton. Tihany környékén a méréseim szerint nincs jelentős különbség a Telekom és a Telenor kártyája között. Amiket mértem:
Huawei usb modemmel (közvetlen laptophoz csatlakoztatva): 13 letöltés, 2 feltöltés.
Huawei usb modemet egy TP Link routerhez csatlakoztatva: 9 letöltés, 3 feltöltés.Mindezeket első emeleten elhelyezett modemmel mértem. Kültéren nagyon gyenge volt a jel az adott pillanatban a modemmel, még az 1-es letöltést sem sikerült elérnem.
Telekommal emeleten szinte ugyan azok voltak az értékek, kicsit magasabbak:
közvetlenül laptophoz csatlakoztatva: 17 letöltés, 3 fel.
TP Linkes megoldásban: 9 letöltés, 2 fel.Viszont itt kültéren is hasított a net: 18-19 letöltést mértem.
Nekem annyira nem szempont a kültéri modemes érték, mert úgyis inkább a TP-Linkkel szeretném használni.
Az online adások (pl. TV GO) mentek szépen, akadás mentesen.
Most már jöhet a Telenoros flotta
-
RoSSo3
senior tag
válasz 4Grider #58396 üzenetére
Igen, akkor biztosan erről lehet szó! Én is végül az egyik ablak közelében találtam meg a helyet. Valószínűleg a völgy miatt nehezen "lát ránk" a torony. És mivel természetvédelmi terület, a vezetékest nem lehet - próbálkoztunk több szolgáltatónál is, de nemleges válasz érkezett.
beszámolok majd, mire jutottam a sebességet illetően - van most nálam mindkét T-s SIM, úgyhogy letesztelem mindkettőt - már csak kíváncsiságból is.
gabor9991 és Somatom: köszi, akkor ez jó hír! csak lenne meg az az 5-7 mbps állandóra!
-
RoSSo3
senior tag
válasz 4Grider #58393 üzenetére
Sajnos nálunk szörnyű gyenge volt a net egészen kb. 2 évvel ezelőttig. De ezt értsd úgy, hogy megákban messze nem volt mérhető a sebesség, és ráadásul még stabil sem volt, mert 5 percre sem tudtam csatlakozva maradni. Nem vagyok nagy szaki, de ha jól emlékszem, akkor az 3G lehetett, mert 4G-s stickem csak tavaly óta van. Azóta sokkal jobb, mértem 10 körül átlagban (Telekommal). De pl. a hanghívás máig nagyon gyenge. Mászkálni kell a kertben, emeleten itt-ott, hogy ne szakadjon meg a vonal. A mobilnet is csak úgy megy, hogy találtam egy pontot, ahol működik. Ha 10 cm-t odébb pakolom a modemet, már nincs 1 mega se a sebesség. Trükkös - ezért leszek kíváncsi a Telenor sebességére.
Egyébként mekkora sebesség szükségeltetik ahhoz, hogy nézhető (messze nem HD, csak olvasható legyen mondjuk egy kiírás) legyen egy stream, YouTube vagy pl TV GO?
-
RoSSo3
senior tag
válasz 4Grider #58388 üzenetére
Igen, épp ezért próbáltam szimplán csak mobillal és aztán szimplán csak usb modemmel (laptophoz csatlakoztatva közvetlen) a sebességtesztet. Ezért érdeklődtem, hogy a két eszköz közötti technikai eltérés lehet a sebességkülönbség oka, avagy maga a net. És úgy tűnik, akkor ez utóbbi.
Holnap megyek Balatonra és le tudom végre tesztelni az ottani sebességet - de ott már usb modem és router a felállás. Ez eddig szépen futott a Telekom hálózatával, bízom hasonlókban a Telenornál is. (Ha valahol 2 és 10 mega között lesz, már tökéletes!)
-
RoSSo3
senior tag
válasz Viktor0610 #58382 üzenetére
Köszi! Jó tudni!
-
RoSSo3
senior tag
válasz xviktorx #58332 üzenetére
Tettem egy új próbát a méréssel úgy, hogy a jelenlegi LG G3s mobiltelefonomba helyeztem a SIM-et, és úgy mértem. Így 19 mega lett. Aztán áttettem a Huawei stick-routerbe, mértem, így 12 lett. Mi lehet a különbség oka? Nem egy mai darab a telefonom, mármint 3 éves, az technológia-szempontból biztos sokat számít.
-
RoSSo3
senior tag
Sajnos akkor erősen meg kell gondoljam, hogy lecseréljem-e erre a vezetékest Ok, most sincs "hiperszupergyors" netem, mert 30-as a csomag. De a 18 azért kevés
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Szimplán a térerő és a sebesség tesztelése miatt beszereztem egy hanghívásos SIM-et, (online rendeltem), amit aztán behelyeztem egy Huawei E3372-es 4G-s stickbe, majd a sticket közvetlenül laptopba. Jöhetett a sebességmérés (Klikk1GB adattal feltöltve): meglepett, hogy Győrben csak 18 Mbps letöltési sebességet sikerült elérni.Azért lenne ilyen alacsony a sebesség, mert ez egy hanghívásos SIM? Ha minden igaz, maga a Huawei készülék 150-es sebességig tud elmenni, így ez nem lehet akadály.
Megköszönném a segítségeteket, mert kicsit furcsállom a dolgot. -
RoSSo3
senior tag
válasz #08205312 #58224 üzenetére
Hát ez nekem kiesett. Címet kellett megadni, meg pontot, ahol átveszem. Postán vettem át, ott csak aláírtam. De lehet online megrendelésnél volt valami, arra már nem emlékszem sajnos.
Mindegy, köszönet a tippet, mert SMS-el sikerült, és megvan az internet-adatcsomag is.
-
-
RoSSo3
senior tag
MyTelenor-ban egy most, frissen vásárolt feltöltős SIM-et hogy tudok hozzáadni a listához? Keresem a jelszót, de nem tudom, hol kellene megtalálnom. Online rendeltem a kártyát, ügyfélszolgálaton nem jártam.
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Van valahol a Telenor oldalán még információ a Klikk 1 GB-os csomagról? -
RoSSo3
senior tag
válasz radio100jozs #57863 üzenetére
Köszönöm, ez egy reális opció lehet!
Nagy számolgatásban vagyunk, mert jelenleg otthon Telekomos 3-as csomagunk van (net+tv+vezetékes telefon), és lehet, hogy egy másik flottával akár le is lehetne mondani a netet, és flottást használni, stickkel. És akkor nem kellene duplán fizetni a nyári hónapokban a netet otthon is, meg nyaralóban is, hanem vihetnénk magunkkal.
De ha nem mondanánk le, akkor mindenképp ez az általad ajánlott lenne szimpatikus, ha könnyen megy a lemondás/aktiválás része a dolognak - de erről majd a flottás topikban.
-
RoSSo3
senior tag
válasz azbest #57861 üzenetére
Mármint mire gondolsz? éppen azért böngészem az apróbetűt, az ászf-et, és vagyok itt tanulni a nálam jártasabbaktól, mert sosem csak a reklámszövegek alapján döntök. (marketinges vagyok, ismerem a járást).
tény, hogy a viheted magaddal a nyaralóba is nem egyenlő azzal, hogy csak 4-5 hónapra kell előfizetni. viszont otthonra megvan az állandó előfizetésem, és azt nem szeretném lecserélni. szerintem sokan vannak ezzel így!
az előfizetés felmondása jó ötlet, utánakérdezek majd ennek a lehetőségnek.
A flotta továbbra is képben van, de szerintem nem az iQ, mert félek attól, hogy hiába kerülök be a rendszerbe, akadozna a kommunikáció és ez csak mérgelődésre adna okot.
-
RoSSo3
senior tag
válasz azbest #57858 üzenetére
Ha jól értelmezem a weboldalt, akkor tehát a csomagban ingyen, korlátlan böngészés és emailezés van. És ez addig érvényes, amíg a 25/50/100 GB-ból van még.
Akkor az eszközre rá kellene kérdeznem. Mondjuk nem baj, ha 4G-s sticket adnak, mert jelenleg Telekomos stickem van, bár az elméletileg ingyen függetleníthető.
Ami viszont problémás lehet nekem, az a szüneteltetésre vonatkozó rész, mivel nekem évi 4, max 5 hónapra lenne szükségem a netre, és ez épp nem ideális:
"Az Egyéni Előfizetőnek a Díjszabásban rögzített egyszeri és havidíj megfizetése esetén lehetősége van arra, hogy a Szolgáltatást legfeljebb 6 hónap időtartamban – az adott előfizetői hívószám vonatkozásában fennálló előfizetői jogviszony alatt – szüneteltesse, valamint a szünetelés után kérje a visszakapcsolást. "Ráadásul díjról is szó van:
"szünetelés alatt fizetendő egyszeri és havidíj megtalálható a Díjszabásokban."
nevezetesen
"Szüneteltetés az Előfizető kérésére /előfizetői hívószám/ alkalom 2.125 Ft"
ahogy ez at "Díjszabás és ÁSZF különös szabályok számlás előfizetés esetén" dokumentum 173. oldalán olvasom.Szóval elvileg nyaralóba akkor mégsem olyan ideális ez a csomag, mint ahogy a főcímben jelzik, főleg a maximális 6 hónap szüneteltetés miatt - amennyiben ez a hűség nélküli szerződésekre is igaz.
-
RoSSo3
senior tag
válasz azbest #57855 üzenetére
való igaz! máris linkelem, erről lenne szó. pontosítok, nem is ÁSZF, hanem egy hálózatsemlegességi dokumentum, amit a Google dobott ki, mikor rákerestem, hogy van-e költsége az aktiválásnak, lemondásnak.
szóval itt azt olvasom, hogy
"Több saját eszköz közötti megosztás lehetősége: nem"
illetve
"A Hipernet Home tarifacsomagok esetén telepítési cím megadása kötelező, ugyanis a Szolgáltató kizárólag az ezen a címen regisztrált helyszínen nyújtja a szolgáltatást."
és
"Az előfizetés kizárólag az ajánlatban vásárolt eszközzel használható, a szolgáltatáshoz biztosított ún. USIM-kártyával. A szolgáltatás más eszközzel, illetve más SIM-kártyával nem vehető igénybe."Lehet, hogy ez egy régebbi dokumentum lenne?
-
RoSSo3
senior tag
válasz Viktor0610 #57853 üzenetére
Pontosan! Erre gondoltam.
Viszont megnéztem az ÁSZF-ben, és itt például azt írja, hogy kizárólag az általuk biztosított eszközzel vehető igénybe (nekem már van USB stickem és routerem erre a célra), és nem lehet megosztani saját eszközök között (tehát nem wifis ha jól értem?), továbbá telepítési címet is meg kell adni. Tehát mégsem olyan jó, mint elsőre tűnt - nyaralóba.
-
RoSSo3
senior tag
Tudtok arról valamit, hogy az előfizetés nélküli Hipernet Home csomagoknál van belépési és kilépési díj?
-
RoSSo3
senior tag
köszi a válaszokat!
mert a flottás dolog bonyolultabbnak tűnik. iQpro-val szemezgetek, egyelőre még nem érkezett válasz, írtam nekik pár napja. Telenor üzlet meg van bárhol, bemegyek, lemondom, vagy épp újraaktiválom. évi 4-5 hónapról van szó, tehát nekem fontos, hogy mennyire megy flottul a lemondás/újraaktiválás része a dolognak.
-
RoSSo3
senior tag
Heló! Kérdésem lenne az adathasználattal kapcsolatban. Flotta helyett szemezgetek a Hipernet Home S csomaggal, amiben 25 giga adatforgalom van, és ha jól látom, korlátlan böngészés és email. Nem kizárt, hogy elég lenne a nyári szezonra, nyaralóba.
Gyakorlatilag ez a kettő lefedi a netezési szokásainkat, viszont jó lenne, ha tudnánk nézni online streameket. Nevezetesen a sportműsorokra gondolok, EuroSport player, Spíler Tv.
Így találtam rá a Telenor MyTv opciójára. Jól értelmezem azt, hogy ha rendelkeznék Hipernet Home S előfizetéssel, akkor egyrészt a Telenoros ár érvényes, és az adatforgalmat nem növeli a MyTv? Ez ragadta meg a figyelmem a MyTv oldalon: "Telenorosoknak korlátlan adatfogyasztással". Tehát akkor a 25 giga megmarad, és nem fogy, ha pl. táblagépen nézzük a MyTv adókat.
-
-
RoSSo3
senior tag
válasz 4Grider #57784 üzenetére
Akkor úgy kérdezem: lehetséges-e egyszer fizetni előre 4 vagy 5 hónapnyi előfizetési díjat?
Mert ahogy olvasgatom a topikokban, sok a panasz az ügyfélszolgálattal (lassú válasz). Tehát abba a hibába sem szeretnék beleesni, hogy pl. szeptember közepén jelzem, hogy októbertől szüneteltetni szeretném az előfizetést, és csak okt. közepén érkezik rá reakció, amikorra már javában az októberi előfizetés "zajlik".
Szóval nekem úgy lenne a legjobb, ha április elején jelezhetném, hogy májustól bekapcsolást kérnék (akár megadva, hogy konkrétan szeptember végéig), és kifizetem egyben előre az előfizetési díjat. És akkor nincs para, hogy a megnyúlt válaszidő miatt többet számláznak.
-
-
RoSSo3
senior tag
válasz 4Grider #57776 üzenetére
Köszi a magyarázatot! Egy fokkal okosabb lettem, de azt hiszem valóban csak a gyakorlat dönthetné el, hogy a felhasználási szokásainkat mennyire befolyásolná ez az apn/ip dolog.
Az iQpro szimpatikus lenne, mert évi folyamatos 4-5 hónap meglenne előfizetésként, csak ahogy írod, oda ajánló kell, amiben jelenleg nem tudok hogy elindulni. Utánajárok még ennek a kérdésnek, köszi a segítséget!
-
RoSSo3
senior tag
válasz lugosi #57770 üzenetére
Igen, nekem megfelelne, csak 4Grider #57758 sz. hozzászólása kevert meg, hogy nem kifejezetten erre a célra való. Az apn dolgokhoz nem értek, így igazán nem tudom, milyen hátránya lehet, ha nem mobilról, hanem stickről osztom meg a netet.
Nézegetem a flottákat, ott viszont valóban lenne olyan, ami jóval olcsóbb. Csak még a részletetek (belépési díj, tagdíj, lemondási díj) nem tudom, ennek járok most utána.
Hálásan köszönöm az infókat!
-
RoSSo3
senior tag
válasz lugosi #57767 üzenetére
Azért nem tiszta ez a megkötés, mert az usb modem maga nem kijelzős és nem képes hanghívásokra (tudtommal). És illik rá a leírás:
"E tarifacsomag hang- és üzenetküldő szolgáltatásait tilos olyan eszközzel igénybe venni, amely hanghívások indítására és fogadására nem alkalmas, vagy nem rendelkezik saját kijelzővel, hangszóróval,
mikrofonnal és billentyűzettel (beleértve az érintőkijelzőt is), ilyen pl. az alközpont, SMS küldő berendezés."De ugyanakkor nem is "hang-és üzenetküldő szolgáltatást" venném igénybe, hanem adatfogadást és küldést.
Viszont ha elvileg ez a csomag nem a korlátlan netezésre (laptopos) van kitalálva, akkor nem érdekes a dolog, mert akkor mást kell néznem.
[ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
válasz 4Grider #57758 üzenetére
értem! rendben, visszaolvasok mindenképp, ha volt már szó róla! köszi a tippet!
abban nem voltam biztos, hogy a Hello csomagok hang célúak elsősorban. csak egyszerűbbnek tűnik a beszerzésük (van fizikai bolt, ahol lehet kérdezni, stb.) mint a flotta, amiről a tudásom sajnos nagyon gyér.
-
RoSSo3
senior tag
válasz DrBubo77 #57754 üzenetére
Á értem, köszönet! Közben írtam a flottás topikba is.
Viszont a netto 6490 Ft magasabb ár, mint a Telenoros Hello Data Start csomagja, 5520 Ft-al. Csak a kérdés az, hogy itt mit takar az a megkötés, hogy kijelző nélküli készülékekbe nem helyezhető a SIM. Mert ugye a sticknek nincs kijelzője, viszont ahol használnám (laptop, mobil), annak van.
Ha csak a havi 1 telefonálás a megkötés, az nem probléma, mert akkor kiveszem a stickből, átteszem a mobilba, felhívok valakit, majd visszateszem, és minden megy tovább. Már ha ez az elgondolásom helyes.
-
RoSSo3
senior tag
válasz tmp0124 #57751 üzenetére
mindenképp megnézem, köszönet!
az a baj a routerrel és a stickkel, hogy annyira vacak a vétel, hogy ha a sticket 25 cm-el odébb teszem, már 0-ás erősségű a jel. tehát mindenképp szükségem van egy mobilizálható stickre, mert a routert mégsem tehetem fel a tető egyik kiálló bütykére, ahol jelenleg működik
csak az nem világos, hogy valójában mi a különbség a flotta és a nem flotta között? tehát a flotta az alapjában véve nem egy csoportot jelent, ahol többen használnak internetet, ezért van kedvezmény? nem volt még se céges, semmilyen más flottával dolgom, így ahogy írtam, benne az él, amit pl. az autóflottákról tudok. és ott nagy tételben történik vásárlás, én pedig csak egy mezei felhasználó lennék, havi 5 hó netezéssel.
bocsi az amatőr kérdéseket, de tényleg új nekem ez a flotta dolog, nem is gondolkodtam ebben!
-
RoSSo3
senior tag
köszi!
igazából nekem ez a flotta dolog nagyon új. tehát sosem használtam, nem is tudom valójában, hogy eszik vagy isszák. amit tudok, hogy a nyaralóban nagyon vacak a térerő és sokat (éveket) szenvedtünk, hogy sikerüljön egy olyan rendszert találni, amiben stabilan jön a net, nem kapcsol szét pillanatok alatt az amúgy 7-8 kb-os csomag - ennyire vacak volt a helyzet)
Jelenleg úgy használjuk, hogy Telekomos feltöltőkártyás opció van, stickbe SIM-kártya, stick pedig routerbe és akkor lehet netezni telefonon és laptopon is. Viszont elég hamar lefogy a 4GB, és azért nem olcsó, mert ugye 3500 Ft kb. Egy hónapban ebből 2 csomag biztos lefogy, és sajnos sporteseményeket streamen nem is mertünk nézni.
Tegnap kerestem rá és találtam meg a a Hello Data csomagot, ami szimpatikus lenne, 5520 Ft, korlátlan net. Csak túl szép, hogy igaz legyen, ezért próbálok utánajárni, mi itt a buktató.
Szóval a flottákkal nem állok sehogy, és attól tartok, hogy ha eltérek a nagy hármastól (T, Telenor, Voda), akkor megint előjönnek a lefedettségi gondok, és hiába olcsóbb, de nem lesz térerő.
Bocs, hogy hosszúra nyúlt, de talán így érthető a helyzet
szerk: ami még fontos, hogy mivel nyaraló, ezért semmiképp nem gondolkozom hűségidős dologban. kb. májustól szeptemberig kellene a net-elérhetőség.
[ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
köszönöm, megnézem!
a fejemben a "flotta" szóra céges dolgok ugranak be - biztos rossz beidegződés, létezik ez magánszemélyeknek is?
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Itt is megkérdezem Tőletek a dolgot, hátha inkább ide való kérdés (mintsem a Mobilinternet topikba).
Egy amatőr kérdésem lenne. A Telenor Hello Data Start előfizetéses korlátlan adatot biztosító csomagja használható olyan módon, hogy a SIM-kártyát USB stickbe helyezem, és routeren keresztül megosztom - hogy laptoppal tudjak korlátlanul internetezni vele?
Korlátlan internetet keresnék ilyen célú használatra, nyaralóba, ahol ezen keresztül online adásokat is tudnék nézni. Eddig a Telekom maratoni 4 GB-os opcióját használtuk így, de az nagyon hamar lefogyott, és keresnék korlátlan megoldást. Fontos, hogy hűségidő ne legyen.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android játékok topikja
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Cybertruck Taipeiben
- OLED TV topic
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest