- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
Deadzone41 #23568 üzenetére
Próbáld meg az esküvői kreatívot riportként eladni!
Legálisan úgy lehetne kivitelezni a dolgot, hogy arra az egy napra alkalmi munkavállalóként foglalkoztat téged egy legális fotós vállalkozás (persze itt is feltétel részedről a megfelelő végzettség). A vállalkozás állít ki számlát az elvégzett munkáról (és fizeti a szükséges közterheket utánad), valamint a vállalkozás fizet ki arra a napra mint alkalmazottat.
Ha alkalmanként akarja csinálni, akkor ott az ÖVTJ 2012-es listáján a bejelentéshez és engedélyhez nem kötött 74.2.001 és 74.2.003 TEÁOR tevékenység. Ezt egyéni adószámmal, évi pár alkalommal csinálhatja...
-
8nemesis8
veterán
válasz
Deadzone41 #22552 üzenetére
Erre gondoltam.
Te is?
Képek, tesztek alapján tetszene, de itt már több AF gondról olvastam, ami gondolom orvosolható, meg odafigyeléssel vásárlásnál kiszűrhető valamennyire. Utána viszont a 18-105 mehetne eladásra, mert 17-50, 50fix, 70-300 mellé nekem nem nagyon lenne másra szükségem. -
TayRol
nagyúr
válasz
de nem. nyugodtan megvehető a 18-105 helyett.
-
Freddy76
addikt
válasz
Szerintem meg qrvára nem. Bár lehet, hogy csak én fogtam ki patent 17-50-et (meg TayRol, meg Aleister, meg Necro)...
-
dabgergo
őstag
válasz
Deadzone41 #20935 üzenetére
ezek jó ötletek, köszi!
a 11-16 tényleg jó FX-re? -
KZP
őstag
válasz
Deadzone41 #18644 üzenetére
Én javaslom, hogy ezt a leírást a homár blogra is tedd fel. Jó kis reklám lesz eme remek cégnek.
-
aleister
veterán
válasz
Deadzone41 #18647 üzenetére
Be kell menni holnap ismét, és elkérni a panaszkönyvet.
Írj le benne mindent! Azt is, hogy mennyire lekezelőek voltak. -
Real_Necro
veterán
válasz
Panaszkönyvet azért remélem kikérted és szépen leírtad az egész esetet, beleértve az eladók nevét is.
-
Freddy76
addikt
válasz
Ha magánszemélyként vetted, fogyasztóvédelem. Ha számlára vetted, cégnek, akkor perelheted őket, és kérni kell egy szakértői bizonyítást. Magyarán nem éri meg...
-
alba-regia
aktív tag
válasz
Deadzone41 #18640 üzenetére
Nálam konkrétan majdnem annyit bír, mint a gyári. Egy éve használom.
-
atok666
őstag
válasz
Deadzone41 #18588 üzenetére
Van amelyik Nikon tud, van amelyik meg nem... (az 1/30 vagy 1/25 az stimm, az fole nem megy)
Atok
-
imyourfriend
őstag
válasz
Deadzone41 #18570 üzenetére
20/1.8 35/1.8 50/1.8 illetve 105/2.8VR megoldja.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Deadzone41 #18570 üzenetére
Vagy Pentaxot
-
gurabli
őstag
válasz
Deadzone41 #18416 üzenetére
Ha nem kell az SB400 minősége és a dönthetőség, akkor Meike MK-300. Kb 12e mindenestől eBayről (ha megúszod a vámot). Alap dolgokra szerintem teljesen jó, csak nem dönthető, sajnos. De kicsi és olcsó
A teszt gombot nem tudom, akinek van, majd nyilatkozik. Esetleg a vakus topic. -
Real_Necro
veterán
válasz
Deadzone41 #18042 üzenetére
Van jó pár netes leírás róla, vagy érdemes akvakertesz.hu-n érdeklődni, a srácok elég jól kitapasztalták már a dolgokat. Fényterelőkkel, takarással stb...
Feribacsi:
Köszi, ismerem a G és D obikat, csak a G-ből nem ismertem az újabbat, merthogy 2 típus is létezik.
-
spanyoll
addikt
válasz
Deadzone41 #18031 üzenetére
Persze, hogy felülről süt, de ez nem mindig előnyös; nem véletlenül alakult ki a panda effektus kifejezés portréfotóknál
Amúgy mondom, nem tudom, hogy hogyan kell papíron akváriumi képeket lőni, de én high iso-ra tippelek, amit tudom, hogy nehezebb beszerezni mint óccó vakut, de no. -
Freddy76
addikt
válasz
Deadzone41 #17560 üzenetére
Végre egy értelmes kérdés ebben a szarviharban, úgyhogy gyorsan válaszolok is rá: fogalmam sincs.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Deadzone41 #15924 üzenetére
Wifi, GPS, NFC, jobb szenzor, jobb AF...érintőkijelző, EVF...mittudomén.
-
pcsabat
őstag
válasz
Deadzone41 #15909 üzenetére
Köszi! Igazából szeretnék egy gyorsabb, robusztusabb, kézre állóbb masinát, a D3200-nál komolyabb AF rendszerrel, masszívabb vázzal, a plusz gombok és a felső LCD kijelző is jól jönnének. A vázból vezérelt AF hasznát is venném. Szert tettem néhány komolyabb objektívre is, amik szintén kívánják a középkategóriás vázat. Számomra a 16 vs 24 megapxiel annyira nem nagy jelentőségű, a képeim zöme netre megy fel, arra a 16 megapixel is elég lenne. A D7000 fókusz gondjairól olvastam, meg néztem videókat, de elvileg ez kompenzálható menüből is ahogy láttam (bár nyilván ha az ember 200k+ -ért DSLR-t vesz, akkor elvárja, hogy gyárilag minden rendben legyen).
Nekem is szimpatikusabb a D7100, csak az a közel 100 000 Ft plusz már nem annyira.
A gépek külföldi beszerzésétől sem riadok meg, ha esetleg valaki ismer európai, olcsó(bb), megbízható és gyors boltot, ahol korrekt garanciát is adnak, fogadok pár tippet akár privátban is.
-
Deadzone41
őstag
válasz
Deadzone41 #15750 üzenetére
még egy bug, af fine-tune beállításnál a tokinámként ismeri fel a sigmát a váz... ha törlöm a profilt, le-fel rakom az obit, akkor felismeri a sigmát, viszont ha ezután felrakom a tokinát, akkor a tokinát látja sigmaként
-
aleister
veterán
válasz
Deadzone41 #15765 üzenetére
Nem érvényesítetted rá az 5 év garit? Mert, ha nem, akkor az alap 1 év az érvényes, az meg már tuti lejárt.
Ilyeneket nem próbáltam. Én olyanokat próbáltam, hogy élesben használom, és úgy jó.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Deadzone41 #15760 üzenetére
a 17-50-es nekem is ilyen hibám volt, szervíz, Németo. 2 hét alatt rendberakták.
-
spanyoll
addikt
válasz
Nekem is érdekeseket küld néha, szintén végállásoknál. Először vakunál vettem észre autozoomnál, hogy tekergettem az obit, a vaku meg 50mm-re rakta magát amikor 17en voltam és fordítva
-
aleister
veterán
válasz
Tán Necro írt hasonlót a Tamiról. Vagy az ő példánya jutott hozzád, vagy ez valami típushiba lehet náluk.
Szervizelhető egyébként a dolog.A Tokinára én még nem vettem észre ilyet. Igaz a felhasználási jellegét tekintve ez fel sem tűnt volna.
-
szeva000
addikt
válasz
Deadzone41 #15750 üzenetére
Igen...szintén sigmával...70-200 f2.8-al.....gond nem volt belőle,LV-t soha nem használom szinte.Én megszabadulok lassan minden idegölő 3rd party obitól.A 70-200 mondjuk az egyik legjobb üvegem volt,de D600alatt elkezdett enyhén szólva sz*rul fókuszálni....
-
-Valinas-
senior tag
válasz
Deadzone41 #15620 üzenetére
Köszi, én is így gondolom.
A 85 nem lesz használhatatlan DX-en? Portréra pl már nem túl hosszú? Egyéb esetben meg nem nagyon fér bele semmi, mert telének meg rövid. Szóval én azért gondoltam az 50-esre, mert az ekvivalens 75, és az talán jobban felhasználható, de igazad van olyan szempontból, hogy a 35 + 50 páros túl közel van egymáshoz, ezt én is érzem, és tulajdonképpen ezért is kérdeztem meg a véleményeteket.
Az a baj, hogy 35 alatt nincsen elfogadható árú fix (az én pénztárcámnak), de még alapzoomból is elég szegényes a választék szerintem, ha a kitobi ár/érték arányát nézzük. -
*Ropi*
félisten
válasz
Deadzone41 #15435 üzenetére
Köszönöm, köszönöm!
Pont ezért javasoltam tegnap LiveView-hez a tabletek / telefonok kalibrálását, amivel gyorsan ki lettem utálva...
-
Kleroo
veterán
válasz
Deadzone41 #15435 üzenetére
A kör bezárult. Akkor miért is érdekes kérdés liveview eszközt kalibrálni?
Nem az a lényeg,hogy az expó pillanatában tökéletes wb legyen, hanem hogy ne másszon el annyira, hogy érdemi expo-elmászás legyen belőle a korrigálás után. Ez tipikusan narancsos fényben nehéz szerintem. Egyrészt ezt visszahúzva mint pl a korábban linkelt cikkben is jelentős expódifi lehet, valamint marha nehéz eltalálni,hogy mikor pont jó a wb, vagy mit akar megjeleníteni az ember.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Deadzone41 #15433 üzenetére
Igen, viszont ha egy 120 centis karikára fel van rakva vagy 30db sima kommersz energia takarékos filipsz izzó, akkor lődözhetsz mindenfele. LR ban meg utólag igen izmozni kell, hogy jó legyen minden
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Deadzone41 #15426 üzenetére
És ha 4-5 próba expóból rájövök a saccperkábé wb értékre?
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #15418 üzenetére
Nos, itt nem a relevanciáról van szó, hanem a pontos fogalmazásról.
Tehát értem én amit mondasz és nálam sem releváns a dolog mindig, de ezt megúsztuk volna bizonyítás nélkül is, írtam ugyanis korábban, hogy elenyésző esetben fontos a dolog.
De kapásból egy szituban mégis annak tartom: amikor pontosan ilyen sárga fényes, gyengén világított helyen vagyok, mint pl. egy belga étterem, vagy hasonló, vagy Londonban bármelyik pub: 6400-as iso garantált, sárga izzók garantáltak, sötétbarnára festett fa falak és alapvetően sötét dolgok garantáltak - de ez legyen már csak ráadás - és a napfényes wb-vel meghaltál, borítékolom. Atom sárgára készül el a képed, amit otthon majd úgy gondolod, szépen lehűtesz. Végülis ja.. csak utána az exposure csúszkát meg kell fogni és húzni kell rajta egy picit, ami azért iso6400 körül már fájdalmas lehet néha.
Sokkal szebb az ilyen körülmények között úgy meglőtt képem, hogy a wb-t lentebb viszem kézzel LiveView alapján (azóta már fejből), mintha tojnék rá magasan és majd ACR-ben visszahűtöm.
De köszöntük a konstruktív észrevételt
Annak is kifejezetten örülök, hogy a #15410-ben írt "semmi jelentősége"-t kicsit már árnyaltad
És tudod én sokat iszom. Vedelek mint állat. Sokszor vagyok extrém helyzetben.
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #15412 üzenetére
Tessék.
Ali, csak szólj nyugodtan, ha sok a bullshit.. -
aleister
veterán
válasz
Deadzone41 #15412 üzenetére
Ugyanúgy kiéghetnek a színek a helytelen WB beállításnál, mint túlexpo esetén a világos területek. Hiába állítod utána be a raw convertert, ha már információvesztésed van.
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #15410 üzenetére
Fénymérés-expó-tónusok, de csak kis mértékben számít, esetek többségében elhanyagolható. Csak az a megfogalmazás pontatlan, hogy teljesen elhanyagolható. Mert teljesen nem. Hülye maximalista vagyok, az átlag hobbista tojhat rá nyugodtan, raw auto wb-n és kész, püff püff.
-
negyedes
addikt
válasz
Deadzone41 #14978 üzenetére
1. verofenyes napalli kepekhez hogy ne egjenek ki a szinek.
2. ok akkor fenyeros obi es nd szuro.koszi.
-
válasz
Deadzone41 #14756 üzenetére
A használt árak szerint kb. 1:1-ben, max. 10-20k ráfizetéssel.
Nem csúcs az 50-150-es, de 2.8-on is elfogadható a képe.
Az enyém D90-en 50mili backes volt némileg. -
gab.m
senior tag
válasz
Deadzone41 #14128 üzenetére
Nono, van Sigma 85 1.4, de az nem "Art".
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #10921 üzenetére
Az, hogy nem tágra kalibrálják a fókuszt mondjuk Tamronék. Mert 2.8-on képtelen hiba nélkül 10 képet meglőni, míg 4-en már képes rá. És ez nem front vagy back-fókusz kérdése a 2.8 esetében, mert néha betalál, de telibe, néha meg nem és nem tudod egyértelműen megmondani, hogy a betalálás jó-e (=works as designed) és csak sokat hibázik, vagy a betalálás tulajdonképpen hiba, amivel mákod van. Az egészre rájön egy rekeszeléskori focus shifting jelenség, ahogy a fókuszsík rekeszelve máshova esik, mint tágon és kész a baj. Még mindig mágia ?
-
flash-
veterán
válasz
Deadzone41 #10084 üzenetére
akkor lehet elbeszéltünk egymás mellett
beállitod a fókuszt AF-S,centered re, fogod rátartod valamire mondjuk egy üditőn lévő kupakra a gépet,exponálógombot félig lenyomod,akkor ugye befókuszál rá(ha jó a gép,fény,obi).
viszont ha felengeded az exponálogombot de közbe nem mozditod el a gépet ,vagyis még mindig ugyanott tartod a fókuszpontot és megint rányomsz félig az exponálógombra akkor ettől zavarbajön a gép.
többek írták ezt,több obival,nem tudom mért van de úgytudom ez nem hiba hanem az AF működéséből eredő dolog.
ilyenkor más témára fókuszálsz,majd ha vissza a kupakra akkor megint okés a dolog -
aleister
veterán
válasz
Deadzone41 #10084 üzenetére
A Canon 18-55 kitobija nagyon jó AF gyorsaságban. Anno én is keseregtem emiatt itt egy kört.
-
m3ss
veterán
válasz
Deadzone41 #10068 üzenetére
aham. lemondtam most a d7k bizniszt, de nem vagyok rola meggyozodve hogy okos dontes volt..na mind1
lehet ugy is inkabb vmi ff gep kellene..remelem d700 hamarosan bemegy 200-250 kornyekere.azon gondolkozok hogy veszek egy 35-ost megis, kiprobalom milyen. 8 napig ugy is elallhatok a vasarlastol ha ossze-vissza fokuszal, nem? max visszaviszem es elhozok helyette egy 50-est.
bar nem tudom, portrezni valszeg nem lesz olyan jo...hattermosas, meg bele kell majd masznom a modell szajaba. vajon ilyesmi portreknal mar tul sok lesz a torzitas? nagy lesz a fej? mondjuk ugy is kellene egy 50-es is melle -
Larry303
addikt
válasz
Deadzone41 #10068 üzenetére
jaja én pont ezt írtam messnek....szal nekem a legjobban af-a és d9 vállt be....az, hogy a d9 melyik szenzorból veszi még az infot, csak a hátsókijelzőn látszik!
-
k!nG
aktív tag
válasz
Deadzone41 #9729 üzenetére
Igen, mondjuk a 7k-tol, azert is felek mert 35mm-em van es ha jol hallottam ott problemak vannak. Amugy a D5300 mennyiben rosszabb egy D7100-esnel? Csak a vaz felepiteseben?
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #9416 üzenetére
Majdnem írtam, hogy "köszi Ropi". Izé. Nincs kedve egyikőtöknek avatart váltani ?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Deadzone41 #9426 üzenetére
"azért ne szarjuk már össze magunkat attól a 1-1.5 fényérték előnytől amit az fx tud a dx-el szemben. ugyan úgy meg lehet lőni ugyan azokat a képeket dx-en is, max kicsivel több zajod lesz."
Van olyan fényszegény helyzet, amikor nem az múlik rajta, hogy mennyire zajos a kép, hanem, hogy egyáltalán meg tudod-e lőni vagy sem.
"...Egy fotó művészeti értékén szerintem ez mit sem változtat, ha jó az a kép. nem kell mindig pixelbuzulni, a fotózás nem erről szól."
Akkor ne akarj stockfotózni, mert ott a legalapabb elvárás a beküldött képekkel szemben, hogy elérjenek egy minimális 10-12 MP méretet és teljesen zajmentesek legyenek!
Több olyan ismerősöm is mondta, hogy zajra hivatkozva utasították vissza képeiket, akik nem ma kezdték a fotózást és korrektül tudnak zajt szűrni is...És az még a jobbik eset, ha meg is indolkolják, hogy a zaj miatt, mert a legtöbbször csak visszadobják: számukra ez ennyire elemi szintű dolog.
A saját példám: (többen ismernek itt, nekik már unalmas lesz
, előre is elnézést az offolásért
) amióta 40D-ről 5D3-ra váltottam, azóta ISO 12800-on kevesebb zaj és több részlet van a képeimen, mint a 40D-kkel ISO 1600-on volt. Pedig azok is semi-pro vázak voltak, nem pedig belépő kategória.
Tehát a gyakorlati használati értéke jelentősen jobb a FullFrame-nek.
-
MC Pite
veterán
válasz
És szerintem ezen a ponton álljunk is meg... Ugye innentől jöhetnek a konkrét példák, nem mindegy hogy canon/nikon/egyéb vonal, konkrét üvegek, inkább tele vagy nagylátó vagy köztes tartományban nézzük, hány üveges rendszer, stb. Gondolom olvasták többen innen is Birdie okfejtését, aki 'igazolta' bizonyos feltételek között az ellenkezőjét is, én csak annyit mondanék hogy drágább móka a FF (a blog szerint nem, de más üvegeket nézett min én nikonra) viszont több lóvé esetén több lehetőség, oszt kész.
Az hogy ugyanahhoz a témához ugyanazzal az üveggel mennyivel kell közelebb menned FF esetén, vagy hogy a szenzor mréet zajban vagy dofban mennyit hoz, meg egyéb dolgokat is ha nézünk, egyre bonyolódik a helyzet. Más kérdés hogy olyan dolgoknak se látom értelmét, amikor a tc kimegy tudósítani, és D600ra 18-55öt tekernek, ami még nem is feltétlen lenne baj, de ráadásul a legkevésbé fotózni tudó kollégának nyomják a kezébe, az úgy egybe már elég siralmas lett (bár az sem kizárt hogy saját gépet vitt, passz).
A mindenféle összehasonlításoknál jön a Sigma hogy dx-re ff 'eredményt hoz (nagyjából igaz a 18-35 1,8-ra), meg a Fuji hogy szintén ff teljesítményt hoz (megint nagyjából igaz -az X-Trans szenzoros gépeikre, annyit pontosítanék hogy kukázták a lowpass szűrőt, ami a fény felét is megfoghatja, de 'csak' ennyi).De ha mindent összevetnénk és mindenre példákat hoznánk és keresnénk kivételeket is, 5 oldalon keresztül csak ezt tárgyalnánk. Végülis azzal sincs bajom, csak gondoltam előre szólok
.
Amúgy az ff szenzorok előnyét is a 3/4-től a másfél fé-ik olvasni, nem tudom mennyire generáció/adott szenzor függvénye, általánosnak talán az 1 - 1 1/3ot vehetjük szerintem, vagy konkrétabban dx 1,8on felel meg a ff 2,8nak kb.Maradjunk talán annyiban, hogy (ff) ekvivalens rekeszre számolunk át mindent ha egyszerűen akarjuk összehasonlítani ezeket, szerintem az kb korrekt. (Eltekintve a különböző fényhasznosítású azonos méretű szenzorok közötti különbségektől jelen esetben.)
-
torzo
őstag
válasz
"max kicsivel több zajod lesz"
Kicsivel? Jó lenne, ha utánanéznél a különbségnek. Szerintem cseszheted a művészi fotód, ha zajos. Melyik pályázatra tudnál munkát küldeni, ha nagyíthatatlan a zaj miatt? Persze, ha csak a 15" monitorodnak dolgozol, az más.
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #9393 üzenetére
Vigyétek ki Németbe, rendesen megcsinálják. Düsseldorf. Én áldom őket, nálam is volt AF kalibrálás.
-
Graphy
aktív tag
válasz
Deadzone41 #8573 üzenetére
A Pixel D7100-hoz gyártott markolatával is sajnos van ilyen probléma, hogy feleslegesen meríti az aksit, de más probléma nem merült fel vele.
A D7000-hez gyártott markolatról nem tudok nyilatkozni.
-
Graphy
aktív tag
válasz
Deadzone41 #8471 üzenetére
Ha tetszik a D300 fogása, akkor hajrá, kicsit olvassatok utána és döntsetek.
Itt ajánlgatják az 5xxx szériát is, na én biztos nem venném meg helyette! Sem a 3xxx sem az 5xxx szériát, nekem nagyon hiányoznának a dedikált gombok is (de ez is már ezerszer átrágott téma, és valaki megint ráharap majd). De ha neked is D7000 van lehet érdemesebb még egyet venni, bár a D7000 AF téveszt a 35/1.8 és a 16-85 üvegekkel.
Senki sem használta együtt a hármat, így valós véleményt nem tudunk adni.
Most látom, hogy a D300s-t tettem a listába...
Milyen üvegekkel használod a D7000-et? -
*Ropi*
félisten
válasz
Ja, így már értem.
-
válasz
Ha elégedett vagy a D7k-val... akkor: [link]
Jobban jártok még eggyel... -
MC Pite
veterán
válasz
Meg fogásban, kezelésben, ill lenne dönthető kijelzős vázatok. DK21M hasznos még rá.
Ha motoros obijaid vannak sztem nem sokról maradna le, hölgynek meg az a súly/méretkülönbség hosszú távon számíthat. Ki kell próbálni; és most még az obi elengedése nélkül elérhető gombokra is könnyen ráállna, ill tudja miket akar/szokott állítani, mennyi gomb szükséges (de pl auto iso paraméterezhetősége és a szenzor zajtűrése miatt általában isot nem kell állítgatni - gyengébb szenzornál még foglalkozik vele az ember).Nekem a D5000/D90 1600környéki teljesítménye nem volt általában bejövős, meg volt egy akció, így léptem 5100ra, de sokkal többet nyertem mint amit a papírforma alapján sejtettem.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Deadzone41 #8461 üzenetére
Csak fotózni akar vele vagy videózni is? Ha az utóbbit is, akkor tartsa meg a Canont, mert az a legjobb ár / érték arányú váz, ami normális videót is tud. Főleg Magic Lantern-nel.
No meg a rá való üvegek is barátibb árban vannak.
-
nesa
veterán
válasz
Deadzone41 #6383 üzenetére
Nem a kepminoseggel van a baj az rendben van, hanem hogy vannak alkalmassabb eszkozok video keszitesere, lapattal is tudok asni meg asoval is lapatolni de ha mar hasznaltal ilyen szerszamokat tudod hogy melyik mire jobb, mire valo.
A GX7 meg egyszeruen kurv@jo, mondjuk az kicsit faj benne hogy ennyi penzert Leica logo is lehetne rajta de az meg varat magara.
-
Freddy76
addikt
válasz
Deadzone41 #6384 üzenetére
Mert így van. Jobb teljesítményt nyújt dinamikában, zajban, magas iso-n, mint a legtöbb mai apsc lapka. Tele hasznos okossággal (pl. a keresőt 45 és 90 fokban fel tudod emelni, vagy a beépített vakut fel tudod fordítani a plafon felé). Kíváncsi vagyok a dxo mit fog rá mérni.
-
Throme
veterán
válasz
Deadzone41 #5698 üzenetére
Ez most káröröm volt?
Látni kéne hova fókuszált az expo pillanatában a gép....
pl view nx-ben.
Nekem is volt mikor úgymond tesztelgettem és mellélőtt, aztán láttam, hogy a fókusz sem ott van ahol én gondoltam.
Lehet user error, vagy nem a legstabilabb állvány...
Kioldóval vagy időzítővel készült a kép, vagy kézből....
Nem biztos, hogy egyből farkast kell kiáltani. -
sza.sa
tag
válasz
Ahogy néztem 174cm-nél (ennyi volt konkrétan) már -8 és +9cm a mélységélesség, én konkrétan nem tudom megmondani a tesztábrán hogy, hogy back fókuszos lenne durván...
-
sza.sa
tag
válasz
Az gyanús is, érdemes ez szerint a Nikont meglátogatnom?
-
Deadzone41
őstag
válasz
Deadzone41 #5211 üzenetére
ma tesztelgettem, a 18-105 is szar ~35 mm alatt, kalibrálás után, úgyhogy nem csak a 35 1.8 a mumus.
-
nesa
veterán
válasz
Deadzone41 #5211 üzenetére
Ez lehet a 20 kalibralas utan is igymarad.
-
hp1950
tag
válasz
Deadzone41 #3968 üzenetére
Értem! -
aleister
veterán
válasz
Tudtommal Petinek legtovább eddig 7D-je volt. Nem tudom Te mennyi használtad a szóban forgó két vázat, de neki hajlamos vagyok elhinni, ha azt mondja, hogy a D600 jobb.
(#3966) Julot:
Nem a szenzort kell tisztítani, hanem a tükröt. Házilag is meg lehet oldani egy körtepumpával, de ha ódzkodsz az ilyentől - és van helyben szerviz-, akkor érdemesebb velük csináltatni.(#3967) spanyoll:
A D3200-ben nincs pentaprizma teeee. -
válasz
-
nesa
veterán
válasz
Deadzone41 #3471 üzenetére
Persze ez ezeknel alap hogy a 2-3 ev garit par het szervizzel megtoldja az ember.
-
nesa
veterán
válasz
Deadzone41 #3469 üzenetére
Made in china, megis mit vartal egy tomegtemektol, ez nem Leica, ha zavar szerviz megoldja
Ezek a canikonok olyanok mint a regi dacia hasznaltan erdemes venni mert azon mar minden bevan alitva es az osszes csavar megvan huzva . -
törölt tag
válasz
Deadzone41 #3398 üzenetére
Nem, de nincsenek tomegesen jelentkezo hasonlo vagy teljesen ugyanolyan minosegi illetve tervezesi problemak. Problemak minden cuccal vannak, csak nem mindegy, hogy mennyi, illetve javithato-e. Egyebkent Januar ota remeg kezem a "buy" gombon, mert annyira kellene a D7000 nekem most es soha ilyen alacsony aron nem volt (tudod milyen kurwa szar erzes ez?
), de nem tudom mit csinaljak vele, ha nem lesz kompatibilis a meglevo uvegeimmel, csereltessem ki? Esetleg tobbszor is? Mert alternativa nincsen, nem tudnek mas tipust venni helyette... Ja nem, tudom, adjam el az szoban forgo objektivet
A legszarabb az, hogy ha megvennem, es tokeletesen mukodne amire van vagy 10% esely, akkor egy lengyel csalad, meg 3 masik csajszi osszesen annyit fizetne, hogy lefotozzam oket, ami szinte majdnem a teljes vetelarat visszahozna, ugy hogy a D90-et sem kene eladnom, viszont ha nemjo akkor tovabbi par honap szerviz ismet, na ez az egeszben a legeslegrosszabb...
-
Freddy76
addikt
válasz
Deadzone41 #3398 üzenetére
Próbáld ki... Majdnem ez a helyzet...
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #3396 üzenetére
Nem ismetlem el ujra amit mar szamtalanszor elmondtam. Google. Ne csak ez a forum.
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #3394 üzenetére
Az, amelyik soran a legfontosabb fotokat kell majd kukaznod mert pontatlanul fokuszalt rajuk az AF, vagy mert nem mukodott rendesen a fix fenyeros Nikon uvegeddel
-
*Ropi*
félisten
válasz
Deadzone41 #2921 üzenetére
Rendben, gondoltam kizárjuk a hibalehetőségeket.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Deadzone41 #2918 üzenetére
Ki kalibrálta?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Deadzone41 #2916 üzenetére
Milyen monitor, mivel lett kalibrálva és milyen színtérre?
-
Santiagain
őstag
válasz
Deadzone41 #2903 üzenetére
Ez okádék?
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #2903 üzenetére
Nincs veletlenul durvan elallitva kezzel a feheregyensuly?
-
Horbal
őstag
válasz
Deadzone41 #2223 üzenetére
Olvass vissza pár oldalt vagy keress rá, veséztük a témát egy hete kb.
Amúgy Vertax (ha nem szopja az elemeket) aztán Meike - nekem Vartax van (cserélve lett azóta jó)
-
Freddy76
addikt
válasz
Deadzone41 #2164 üzenetére
Na, kijózanodtam, kicsit részletesebben: nekem minden obim backes volt, korrigálhatóan, a 35-ös korrigálhatatlanul. A szervízben beállították a váz af szenzorát (tehát a vázban volt a hiba), azóta minden obim pontos. Kivéve a 35-öt, különböző rekeszen, különböző tárgytávolságon, másként tévesztett, nem tudtam korrigálni. De más is járt így ezzel az egy obival, nem tudom, mi lehet az oka. Ezért írtam, hogy add el.
-
hotkar
senior tag
válasz
Deadzone41 #2166 üzenetére
Egy hete voltam ugyanezzel a problémával a szervizben. Akkor háromnegyed óra volt (zárás előtt 1 órával mentem oda); megvártam.
-
Graphy
aktív tag
válasz
Deadzone41 #2166 üzenetére
Ha több objektívvel is ezt csinálja a váz, akkor újra kell kalibráltatni a váz fókuszrendszerét.
Nem tudom mennyi idő alatt végzik el, de ezért érdemes lesz felhívnod a márkaszervizt.
Erről Freddy tud majd többet mesélni....de lehet rábeszél majd egy milcre. -
Freddy76
addikt
válasz
El kell adni. Komolyan.
-
Graphy
aktív tag
válasz
Csak a 35ös backfocus-os? A többi objektívvel jó a fókusz? Ha igen, akkor a 35öst el kell vinni szervízbe.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Deadzone41 #891 üzenetére
Nekem is megvan az igényem a minőségre,csak a pénztárcámnak nincs. Van az a pillanat amikor hobbi szinten leállok a vásárlással (még egy 10-20as sigmát szeretnék és el is jött) viszont egyetem mellett ennyire futotta. Egyenlőre nem is hiányzik, és úgy alakítom a gondolkodásomat hogy később se hiányozzon egy olyan váz. Furcsa gondolkodás, amikor megvettem az első kerékpáromat eldöntöttem hogy csak hobbi szinten, semmi versenyzés. A fotózás terén is megszabtam néhány kritériumot. Ráérek és a gépek is csak olcsóbbak lesznek, a technika jobb lesz,egyenlőre elég amim van. Lassan ideje nyaralni,kirándulni és nem a technikára költeni. Valahogy így hangzik az elméleti oldala.
Nem utolsó sorban ideje nekiállnom többet képelni.
-
Kvazár
őstag
válasz
Deadzone41 #671 üzenetére
Nem, akkor jön a Canon 60D logic.
A gondom az, hogy full kezdő vagyok e-téren és a szettemet is csak most kezdem kialakítani. (Táskám már van!
) Így olyan rendszert akarok összerakni, ami fejleszthető. A D5200 + 2 obiban ez tetszene, hogy lesznek obik, és ha vázat meg cserélni akarom, mert leejtettem, vagy csak mert már öreg, akkor sem kell mindent az elejéről kezdenem.
A Canon meg olyan, hogy tudom egy nyomtató márka. De mindenhol Canon tartozékokat látok, a Nikon megfelelőket meg időnként igencsak keresni kell... Az meg ezért szimpatikus nekem.
-
Krisz79
őstag
válasz
Deadzone41 #609 üzenetére
Úgy lesz,nem cserélem le.
Köszi szépen.
K. -
Karima
őstag
válasz
Deadzone41 #606 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a d40-ben is ilyen elektromos zár van/volt. Ezért is szerettem az 1/500-as szinkronidejét
-
nesa
veterán
válasz
Deadzone41 #580 üzenetére
A gyari szinkronidovel az a baj hogy a vaku elobb durran el mint a zar teljessen kinyitna de ha kicsit tudod kesleltetni a vakut mar nyersz idot, mint ahogy irtam hogy reflexbol villantasz nem direktbe.
Mondjuk a D40-nek ugyemlekszem hogy 1/640 volt a szinkronideje de az mas teszta volt, ezt szerettem benne.
A legtobb nikon vaz PL 1/200 ig nem csikoz, PL olympus 1/320 ig teljessen jo volt.
-
nesa
veterán
válasz
Deadzone41 #578 üzenetére
Ha PL a szinkron ido 1/180 amit PL manual vakunal 1/200 nal mar csikot huz de ha PL plafonra lovod es reflexbol jon a feny 1/250 is belefer, ha kesik a radios kioldo akar az 1/640 is elerheto.
-
aleister
veterán
válasz
Deadzone41 #566 üzenetére
Ha megnézed a szál elejét, akkor nem a záridő volt fontos, hanem a rekesz, ez viszont a záridőtől függ.
"a vaku szinkronizálásának határát tudtommal a zár szabja"
Ez ennél azért bonyolultabb. Javaslom, hogy olvass utána.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bittorrent topik
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Nintendo Switch
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- Építő/felújító topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Panasonic Lumix gx80 + sok tartozék
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest