- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz
MC Pite #21863 üzenetére
Összességében voltam melegédve a cuccal, ránézek a kijelzőre és látom hogy rendben van a kép. Pontosan betalál a fókusz, az sb900 is megfelelőt villan és "csak" egy 24-85 VR van a vázon ami kitobi.
Belegondolok nekem oly mind1 hogy ezt a nikon vagy a canon vagy a pentax, fuji, oly vagy bármely más nem említett gyártó produkálja, lehetne akár milc is vagy micro 4/3 esetleg egyéb rendszer. Egyedül a súly az amit meg kellett szokni (szerdán kölcsönadtam egy ismerősnek a gépet buliba, hát 2 óra után mondta denehéz ez
) de nekem rendben van. Tegyük hozzá azért elkélne valami nagyobb váz d600-nál mert portrémarkolat nélkül nem túl kellemes. De egy oly em1 elveszne a kezeim kozott kb.
-
Colonel993
senior tag
válasz
MC Pite #21125 üzenetére
Utólagosan köszi !
Elmentem, megvettem...
Szebb lett, jobb lett mint a MM-os.
Még a gyűrűje is finomabban jár.MÁS:
Vettem szűrő menet átalakítót, így a 67mm -es HOYA CPL vígan pörög ezen is (meglepő, hogy külső diaméterben pontosan egyezik az obi körprofiljával... gyakorlatilag lehetne 67mm-es szűrőmenete is, csak akkor a napellenző gondolom nagyobb lenne) -
törölt tag
válasz
MC Pite #21106 üzenetére
Ahogy az életem most kinéz, rohadtul nem fogok modelleken kívül semmit sem fotózni, sem Big Bent, sem Eiffel tornyot, sem Balit, se semmi egyebet. Plitvice sem... semmi sem. Nem megyek. Nincs kivel, nincs miből (van, csak nem erre), akkor meg minek alapzúmoskodjak. Másnak jó szolgálatot tesz, én pedig pixelkukkolhatom a modell seggén a szőrt valami brutál fixxel, gyönyörű bokeh-ban.
Meg továbbra is tartom, hogy a zoom nem kihívás. Mész, odatekered, lősz, kész, ennyi. Meg sem fog a téma igazán. A fixxel meg agyalsz, hogyan tedd a képbe, hogyan vágd, forgasd, ha nem fér bele.. és nekem kell ez az élmény.
Ha turistázok jövő nyáron valami über nagycsöcsű csikkel Kubába a tengerpartra, majd ráérek keresni valami alapzúmot és itt fontosabb lesz az átfogás, mint a kartz, úgyhogy 24-120 oszt csók.
De most rá vagyok függve a fixre, mert kleroo befertőzött egy 105-ös Sigma OS-el és basszameg
Vadállat képe van. Amit nagyon régóta keresek. Csak az OS egy vicc a Tamihoz képest, de a képe büntetőgép.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
MC Pite #21106 üzenetére
Lehet nekem lesz kánonra bajonettcserével.
Lehet Orsinak lesz egy másik vázra.
Lehet egy ismerősöm alapzoomot keres és neki tetettem félre.
Lehet eladom az összes kánon kütyümet és visszajövök nikonolni mert ez a topic jobban pörög.
Lehet csak azért írtam, hogy plusz 20 hozzászólás legyen megint a topicban.Jó válogatást.
-
aleister
veterán
válasz
MC Pite #21083 üzenetére
Egyrészt köszönjük Nikon!
Másrészt normális üvegek miért nincsenek az akcióban?
Miért csak a túlárazott, gyártói oldalról nyomott optikákra adnak kedvezményt? Sokkal többen örülnének egy 5000 forinttal leértékelt 35-nek vagy 50-esenek, mint ezek közül bárminek.D4s-ből 30k?!
Rohanok és máris veszek 2-öt. -
Digger
senior tag
válasz
MC Pite #21035 üzenetére
Nekem motorost sikerült újítanom!
Újonnan vettem, 5 év garival, egy százasért.
A vásárlás előtt nem láttam sehol, azóta már hármat vagy négyet is!A vásárlás után hallom az egyik havertól, hogy neki motor nélküli van és ez ütött szöget a fejembe, hogy vajon van-e nagy különbség közöttük!
-
Colonel993
senior tag
válasz
MC Pite #21010 üzenetére
Fényerőtlen... de nem kell rekeszelni...
A Tamron hol élesedik ?
Mégjobb kérdés az Ár és Elérhetőség?Amúgy 28mm es induló már nekem szűk... 24 már rendben van.
75mm -es véggel ellentétben a 85mm 4.5 -ös rekeszen nagyon szépen most bármennyire is kerepelnek az okosokÖsszességében ha 18-70mm ha 24-85mm ha 18-105mm... mind kitobi.
Nekem most csak kellett egy üveg a vázra, az én leggyakrabban használt átfogásom már tárgyaltuk privátban...
Ezt egy Tamron 70-300 VC USD fogja kitölteni.
Fényerős 50mm -esben is megvan a jelölt.
Makrós mindenség is készülőben van.Több nem kell a boldogságomhoz
A munka részéhez meg elég volt egy vázat invesztálnom.Összességében sok idő óta most úgy veszek kézbe gépet, hogy teljesen elégedett vagyok...
Az AF valóban egy funkció és nem csak egy potenciális változó.
A Fénymérés és a Dinamika átfogás félelmetesen jó, korábban oda-vissza tekergettem mindig az expo korrekciót... most már elég a témára koncentrálnom és nem elszalasztani azt.
Sorolhatnám még, de összességében nagyon kategóriát léptem az eddigi tapasztaltakhoz képest, most már csak rajtam áll teljesen kiaknázni az egészet... és nem azon rugózok, hogy recseg a markolat és hasonló...[megy egy privát üzi is, hogy megmondhasd, szar üzletet csináltam-e
]
-
törölt tag
válasz
MC Pite #20299 üzenetére
Fél éve rá se néztem PZ-re, se ide a fórumba. Használtam, élvezem. Igazából most is, de minden nap arról ugye nem ír be az ember, hogy: "de jó volt ! Ma is mentem ki és lőttem egyet, szuper, élveztem ! "
Ez egy tech fórum és arra való, hogy nyomassa az ember a tech geek fa**ágokat, a többire meg ott az off.. Nem forgok amúgy ezen a témán nagyon, csak kutatok, keresek, jobbat, jobbat, jobbat. De ez meg normális, az élményt még nem öli meg.
Egyelőre még nem kezdtem bele a Freddy féle tükrös-milc körbe, lehet egyszer elkap a gépszíj, nem tudom.
-
törölt tag
válasz
MC Pite #20267 üzenetére
A Canon jobb zajban, a Nikon dinamikában. Szerintem. De nem egyenlő mértékben, mert a Canon annyival nem jobb zajban, amennyivel buciraveri őt a Nikon amikor cibálni kell a képet
A Canonnak viszont az üvegei szimpibbek nekem. Kivéve az 50-es és 85-ös szériáját, mert ott egyértelmű Nikon fölény sztem, de a többinél a bokeh szebb szvsz, mindazonáltal az eltérés marginális és nem dobnék el egy VRII-t ha hozzámvágná valaki
Fogtam ödémahármat megint, kettőt is, a 800-as tankabb. Sokkal. Pedig beton kemény, masszív az ödéma is, csak érzésre tökmás. Meg a joystick nyomkodást jobban szeretem, mint a tárcsatekerést. Utóbbit mindig túltekertem
Nem tudom, át tudnék-e szokni...
Almák és körték szerintem
Lehet hasonlítani 1-1 pontjukat, egyik vezet, másik vezet, de alapvetően mindkettőből lehet marha finom pitét sütni
-
Cassidey
senior tag
válasz
MC Pite #17700 üzenetére
Neem, azt jelenti, hogy nem vigyázott a dobozára meg az izékre.
Én pl. borzasztó ritkán adok el elektronikai dolgot, általában továbbadom családon belül olyannak, aki szeretné, szóval ilyen okból sem tartogatok ilyesmit.
(Kábelt nem tudtam, nekem Canon-om van, és annál valami univerzális.
) De be is fejeztem az offolást, csak érdekes volt ez a beszélgetés.
-
Cassidey
senior tag
válasz
MC Pite #17697 üzenetére
De abba is az a micro usb vagy milyen kábel megy nem? Ami kb. majdnem mindenhez van csomagolva, minek ennyi?
Pont ilyen sok hülye kábelt pakoltam ki nemrég a fenébe, nagy része ugyanolyan.
No mindegy, csak azért mondtam, hogy attól, mert valaki nem teszi el az ilyen dolgokat, mert nem kell neki, még nem jelenti azt, hogy lopott a cucc.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
MC Pite #17475 üzenetére
Az emberek ennek ellenére D800-at akarnak. Egy kicsit úgy érzem a Canon-nál, és a Sony-nál is, mint a ronda nőknél, akik kedvességgel akarják kompenzálni a kevésbé előnyös külsejüket...a kérdés lehet-e ?
A Dxomark mérései szerint, az első 5ből 4 Nikon szenzor, amit nem nagyon kell magyarázni. A kérdés már csak annyi, hogy az emberek a nagyobb színmélységért, alacsonyabb zajért, nagyobb dinamikáért vagy a kihajtható kijelzőért, és a közvetlen Facebookra posztolásért hajlandóak-e fizetni ebben a szegmensben. A TIPA már vélemnyt nyílváníitott, ők leszarták a Featurokat. Más megközelítésből, a Canon, Sony, Pentax pont azért tett be mindent a gépeibe, hogy megpróbálja ellensúlyozni a Nikon szenzorok nyomasztó fölényét. A valós performance-ban valamilyen szinten a Canon tud parnter lenni, a hajszállal erősebb lencséivel, és jobb fókuszával, a többieknek marad a kihajtható képernyő és a Wirless.
Tovább gondolva, egy profit nem hiszem, hogy érdekelni fog a Facebook posztolás. az lw, vagy a kihajtható kijelző...ő pontos fókuszt és alcsony zajt akar, és amelyik gép ebben a legjobb azt fogja venni. Aki pedig más feature-t szeretne, az vesz Sony-t vagy Pentax-ot, esetleg MILC-et, mert ők szemmel láthatólag ebbe az irányba mozdultak el. Szerintem nem csinálják ezt olyan rosszul még akkor sem, ha fölültervezték az idei profitot...
-
alba-regia
aktív tag
válasz
MC Pite #17475 üzenetére
Én sem elégedetlenkedek, de a technika elhalad mellettük. És itt filléres, hétköznapi dolgokról van szó. Nyilván egy Zenittel is lehet kiváló képeket lőni. Szipál Martin is egy D5000-et vagy 5100-at használ (pontosan nem emlékszem) meg egy Lumixot. Ha a besorolásokat nézzük, akkor a gyártók szerint haladó amatőr lenne?
Ha meg a DxO szenzortesztjeit vesszük alapul, a D3300 elég sok profi gépet maga mögé utasít. Szóval nem rossz ez egyik sem. Nekem például nem hiányzik a kihajtható kijelző, de van helyzet, amikor hasznos lenne.
Nyilván nem fb-ra akarok posztolni D610-zel, csak összehasonlításként írtam. Egy 20-30 ezer forintos táblagépben is már rengeteg hasznos elektronika van. Ezek meg fejlesztésként fogják eladni ezeket az elkövetkezendő években. Mert megtehetik.
-
törölt tag
válasz
MC Pite #17452 üzenetére
Múltkor szapultam itt a Nikont, hogy mennyire mellélőttek a pénzügyi előrejelzéseikkel és vezetőváltás, stb. Hát a Canon se jobb, Ausztráliában tömeges elbocsájtások. Szív itt mindenki, úgy látom.
De annak örülök, ha az innovatívabb Sony-félék jönnek fel mint a higany. Csak obikat - JÓ OBIKAT - tennének már le az asztalra..
@ Larry: ha nem írunk róla, az azt jelenti, hogy nincs igény. Ha meg nincs igény, nincs fejlődés.
Nagyapám is eljutott a Wartburggal Hajdúnánásról Pestre, de azért ma egy új A6-ossal kényelmesebb.
-
törölt tag
válasz
MC Pite #17450 üzenetére
Hat meg ugye fokusz, alap dolgok: jolesne mar nagyon egy minimum ket gyutavra allithato fine tune, zoom eseten.. Ezt sokan szajkozzak kulfoldi forumokon is. De ha a Nikon erre tojik, meg lesz elobb-utobb buntetve ezert. Szvsz a Canonok szenzorban vannak lemaradva, meg vakuban talan.. De ahogy kijonnek egy uj szenzorszeriaval, az gyilok lesz..
-
Larry303
addikt
válasz
MC Pite #17443 üzenetére
ha pontosan nem is de kb mindenki sejtette, hogy nem uazt kapja...
ettől függetlenül pont a múltkori vitából kiindulva, egy sport vagy egyéb fotos akinek a burst fontos lehet, biztos jól jár vele..illetve aki csak webre dolgozik annak is f@sza...szvsz nincs ezzel semmi gond -
m3ss
veterán
válasz
MC Pite #17376 üzenetére
"(Pontosabban nem szeretem hogy sokan attól kemények hogy rawoznak, és szerintük csak a buzik nem - aztán sok ilyet hangoztató ember képeit amikor megnézem... hát, még engem is alul tudnak néha múlni.)"
nem errol van szo, megvan a jpegezesnek is a helye. bar nekem fura tenyleg ha vki ennyit foglalkozik a fotozassal es nem akar elvbol rawban loni..te pl retusalgatsz is, szemeket is utomunkazol
foglalkozol vele...kezenfekvo lenne a raw. gondolom croppolni azert te is szoktal, akkor mar fel perc alatt a csuszkakat is megrangathatod. utomunka sem feltetlen sok ido, ha tudja az ember mit csinal...
nem ertem ezt hogy nalad miert lassu rawokat szelektalni, sosem volt ezzel problemam pedig nincs egy huude durva gepem. -
Ijk
nagyúr
válasz
MC Pite #17300 üzenetére
Még mindig sokkal több dslr-t adnak el mint milc-et. Profi szegmensben pedig teljes a tükrös hegemónia. Továbbá minden vállalat küzd valamilyen szinten gazdasági problémákkal, a canikonnak így nem csoda hogy nem éri meg új gyártósorokat felállítani olyan rendszerekhez amivel egy elég nagy versenyben lévő piacra kellene berobbanni. Meg ugye nekünk is már tökmindegy ha bejön még egy APSC-s rendszer, ami semmi forradalmian újat nem mutat, csak más logó van rajta.
A felsorolt gyártók könnyebb helyzetben vannak, Sony ugye átvette a Minoltát de nem sikerült a két nagy közelébe érnie, a 4:3-nak betettek a profi FF vázak, Fuji meg csinált vagy 2 nikon bajonettes vázat. Nekik kellett igazán kapaszkodni, az új technológiát meglovagolni. Érdekes hogy a samsung milc-ek mennyire érdektelenek a fotós világban, néha el is felejtem hogy ők is a piacon vannak. -
törölt tag
válasz
MC Pite #17291 üzenetére
A Sony A7 széria belét kellene áttenni a Nikon vázakba. Canon AF-el.
Szavam se lenne.Jött ehelyett mindenféle szemét.
Persze sírunk itt meg minden, aztán tudjuk a lelkünk mélyén jól, hogy mindez csak büdös nagy kütyübuzulás. Fotózni tudni kell, kész. Azt meg nem lehet a boltban kapni..
-
Larry303
addikt
válasz
MC Pite #17109 üzenetére
hát ez nem teljesen igaz...
én a d7k után minden üvegen észrevettem, hogy élesebben rajzol...nos nyilván nem az üveg miatt, mert az uaz maradt...és bár igaz, hogy a 16-85 nem hozza azt mint a fix 105ös, de a különbség látszik mindkettőnél.szal a másik üveg kérdést is úgy gondolom, hogy felesleges...a 18-105 ki fogja rajzolni nagyon szépen a nagyobb szenzort, gyutávban meg a 105 vs 140 chhh vicc, ha vki ezért venné csak, szvsz tök felesleges.
-
Throme
veterán
válasz
MC Pite #17109 üzenetére
Ha a kitobival cseszhetem a szűrő hiányát, akkor - gyanítom - a 17-50/70-el is.
Az se mai obi. Nem 24 MP-re tervezték.Téma függő mit használsz. Sem Te sem én nem tudjuk mire kell a kérdezőnek az új váz, így dönthet úgy ahogy írtad és átnyergel fényerős alapzoom-ra vagy fixekre, de maradhat kitobi mellett és turistafotós lesz, mint pl én is az vagyok és örülök az átfogásnak bizonyos határokon belül.
Azt nem tudom képminőségre van-e különbség kitobi vs 17-50 közt. Most nehogy valaki dxo-t hozza fel, mert engem nem érdekel. Látható vagy sem hétköznapi témáknál ez számít.Egyszer régen küldtem Kleroo-nak 35 fix (olyan f értéken amit a kitobi is tudott értelem szerűen) vs 18-105 (35mm-en ) obikkal készült - használjunk nagy szavakat - teszt képet. Differenciát nem igazán fedeztünk fel, max a háttér mosás volt kicsit más, de tényleg nem markáns eltérésről lehetett beszélni.
Ebben Kleroo tud megerősíteni/megcáfolni.... -
Ijk
nagyúr
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
MC Pite #16977 üzenetére
Bőven hozza a canikonos apsc minőséget, attól akár olcsóbban (nem, belépő olcsó üveg nincs, így az alap szett drága; nem akarnak a belépő cucokkal versenyezni, arra van másuk).
Nem tudom, nekem egy Nikon d3200-asom van, és bármikor állok elébe egy tesztnek. Annyit kérek még, hogy mivel raw-ban fényképezek, és utánna teszem rá a zajszűrést, és egyéb nyalánkságokat (természetesen a Nikon Capture NX-el), így azt hagy használassam, mert ez része a folyamatnak. Árkategória lehet mondjuk duplája a d3200-asnak, és teszteljük a zajt, a dinamikát, a színmélységét, fókusz gyorsaságát és pontosságát...tehát mindent.
A másik része, a sokat hangoztatott tömeg-előny. A fő probléma DSLR-nél sem az obik méretével, és és nem is a gép méretével van, hanem az, hogy külön kell hordozni, és közben cserélgetni az obikat. Ha jól tudom itt a MILC-cekkel sem sokat nyerek.A pár gramm súlykülönbség, amit nyerek a Nikon egyébként egész jó kitobijához képest (18-55, 55-200), az elhanyagolható, a VR-ről még nem is beszéltem, amiről jó eséllyel le kell mondanom.
Tehát én pl pont a MILC-eket nevezném divatnak, mert azért DSLR-ben is össze lehet hozni, egész könnyü rendszert is(erre vannak a beugró kategóriák), amikhez képest a MILC-ek szettjeinek tömegelőnye elhanyagolható.
ÉS igen egy 18-105 mm-es obi hobbi célra rendszerint elég. Hány kg így a "szett" ? Fogalmam sincs, de akinek mégis kevés lenne összedobhat egy rendszert (18-55, 55-200 és fix 35mm-el), ezzel már szinte mindent megtud csinálni hobbi szinten, max nem portrézik.Tehát ha valaki kicsi, univerzális, könnyen kezelhető gépet akar, annak nem jó választás a MILC, aki pedig normális képeket akar, mert úgy gondolja, hogy nyomtatja, vagy 10 év mulva a Super HD tévéjén is szeretné megnézni, annak meg megint jobb a DSLR.
Annak jó, aki hallotta/látta, hogy valakinek nagyon jó.
-
Ijk
nagyúr
válasz
MC Pite #16979 üzenetére
Őszintén szólva nekem hótmindegy hogy másfél vagy 3 kiló a cucc hegymenet a hátizsákban. Nyűg mind a kettő, mert vagy külön táska kell, vagy az utazótáskában kell kotorászni. Igazából egyikkel sem bohóckodnék, hanem valami övtáskába bedobom a kitobival és csókolom. Nem fogok magammal cipelni fél tucat célobit mindenhova.
Az árat meg azért jegyeztem meg mert elég szürreális hogy valaki egymillás DX szettel hobbizgat teljes felszerelésben, úgy hogy közben profi FX obikat használ. Nyilván lazán el lehet tapsolni ott is ekkora összeget FF-re, csak az meg teljesen más célt szolgál mint a te rendszered. Az megint más kérdés ha van olyan hülye aki hobbi szinten FF-es profi szettet visz a mecseki családi kirándulásra csattogtatni.Mellesleg ez már off, de hobbira bőven megfelelőek a csóri műanyag dslr cuccok. Nyilván akinek van pénze, meg minőségigénye az vegyen valami fuji x-et. De nagyon nem egy kategória a kettő, árban sem, építésben sem, képminőségben sem. Ebből az utolsó lesz a szubjektív mert a többségnek hót felesleges. Menj fel egy dpr fórumra, több százezres cuccokról topikok, olyan képeket posztolnak be ami nálam el sem készül vagy otthon instant törlés, pedig nem vagyok egy nagy fotóművész.
-
Ijk
nagyúr
válasz
MC Pite #16976 üzenetére
És milyen objektív analógok megengedettek a tükrösre?
Mondjuk ez egy 900k-s szett, úgyhogy csak a váz+obik.#16977: Nem lehet egzakt módon összehasonlítani, mert nincs olyan hülye aki DX-re 14 f2.8-at és 35 f1.4-et vesz.
D3300+18-55, 35 f1.8G, 50 f1.8G, 85 f3.5, valami ilyesmi lehet egy Nikon DX rendszer. -
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #16976 üzenetére
Hipotetikus setup:
D5200: 555g (+205g) //765g egy 7100, ha kell a fókuszmotor vagy hogy nagyobb legyen a kereső
Nikon 14mm 2.8: 670 g (+435g)
Nikon 35 1.4: 600g (a sigma az még nehezebb) (+413g)
Nikon 60 2.8: 425g (igazibb makró, nem kellett portréra is megfelelnie. +210g)
Sigma 18-50mm f/2.8-4.5: 395g (17-70 470g, 17-50VC 570g, a legkönnyebbet vettem. +85g)Ki-ki adja össze a szimpatikus kombót, az elmélteti legkönnyebb 2645g, de af 2855g-os setuppal lesz minden obival.
De fogadjuk egy jó közelítésel hogy a duplája lett az apsc tükrös szett (méreteket is meg lehet nézni). Tudom ez semmi; nem is azt mondom hogy hűdesok, de azért egy kis difi itt is van, de leginkább az hogy fele akkora táskába befér a milc szett, az a fő aduásza.
Van akinek ezek számítanak, van akinek nem, ezen senki ne kezdjen pörögni. Nekem inkább a méret fontosabb a kettőből, az sem mindenáron; az apsc 'minőségről' nem kell lemondanom, sőt... Bőven hozza a canikonos apsc minőséget, attól akár olcsóbban (nem, belépő olcsó üveg nincs, így az alap szett drága; nem akarnak a belépő cucokkal versenyezni, arra van másuk). -
Ijk
nagyúr
válasz
MC Pite #16965 üzenetére
Nekem már nem oszt szoroz ha viszek 2-3 obit vázzal együtt, vaku, állvány. Számomra ilyen szinten nincs előnye a milc-nek, 1 kilóval könnyebb amit meg sem érzek de ugyanúgy táska kell hozzá, obit kell cserélgetni.
Egyre inkább arra hajlok hogy egy hegesztett obis gép kellene ami kiváltja teljesen a dslr-t, persze némi kompromisszum árán. Erre most két gépet látok alkalmasnak, a G1XmII-t és az RX-10-et. Sajnos az előbbire külön EVF-et kell venni és a dinamikája nem valami jó. -
Ijk
nagyúr
válasz
MC Pite #16946 üzenetére
Az a bajom még mindig a kompaktokkal hogy nem igen van mozgástér DOF játszadozásban. A 18-70-em ekv. 105mm-en még ad egy ekv. f6.75-ös DOF-ot, a kompaktok meg leginkább f11 körülit. Talán egyedül az RX-10 amivel nagy gyújtótávon már lehet kicsit komolyabb portrékat lőni.
Ha létezne egy X-10 méretű gép 28-100-as átfogással, ekv. f5.6-os fényerővel, sarok EVF-el, akkor adnám el nyomban a tükröst és nem kellene más. -
Frigetrus
aktív tag
válasz
MC Pite #15027 üzenetére
Nem, itt nem erről van szó, bármilyen fényviszony van, mindig behúzza a rekeszt a beállítottra. De csak úgy működik a dolog, ha mondjuk 1.8-ra beállított rekesszel belépek élőkép módba, akkor marad 1.8-on, (legyen bármilyen is a fény), aztán ha átállítom, akkor még nem történik semmi, ha kilépek, majd visszalépek élőképbe, akkor viszont már behúzza a rekeszt a beállított értékre (de max 8-9-ig), és lehet vele úgy nézelődni, illetve videózni. Azt tudom, hogy ez például már a D7000-nél így működik, de itt most teljesen újdonság volt (mert még nem is igazán próbáltam), nekem a leírásokból nem ez jött le.
(pixinfo, videófelvétel: "Értelemszerűen ebben a módban nem állítható a rekesz és a záridő sem, mindig nyitott rekesszel kell dolgoznunk, ugyanígy az érzékenység is mindig a szenzor alap beállítása (ISO200).")Azt pedig, hogy folyamatosan állítson a rekeszen magától élőkép módban a fényviszonyoknak megfelelően, na azt nem csinálja.
-
m3ss
veterán
válasz
MC Pite #14326 üzenetére
"Nekem tűnt csak úgy hogy régen nem voltál ennyire szemellenzős?
A D90 élőképének kb semmi köze egy mai EVF-hez. De annyiszor leírtuk, hogy nem teszem, lehet; hogy amíg nem próbálod, neked se kéne?"
nem tudom mennyire jogos toled ez a szemmellenzos komment, hehe. nem vagyok egy fanboj, nekem mind1 h nikon, canon v milc. de ez az evf/elokep kerdes nalam donto ...keresobe kukucskalva toltom az ido nagy reszet amikor fotozok."Legtöbb embernek tetszik a G3 féle EVF-is, mert előtte/utána látják (kb-ra) amilyen a kész kép lesz"
a kesz kep az majd olyan lesz amit gyurok belole...ugyhogy annyira nem erdekel mit mutat, de lehet vkinek hasznos. de amugy jogos, visszavonom hogy nincs elonye az evf-nek ovf-el szemben."Most ugyanez történik, csak már sokkal jobb frissítéssel."
na en errol beszelek. es ez egy jo frissitesu evf, nem? borzalmas mind2. huzza a kepet, es meg nem is mozgatod gyorsan. nem nagyon laggol, meg jol frissit, de mintha elblurolned a hatteret...nezd mar ezt fel napig. de siman lehet h ez csak vmi kattanas nalam, de ezt sem szeretnem nezni huzamosabb ideig...(#14323) forceberg passz, nem probaltam.
(#14320) TayRol es kik teszteltek? a milc fanclub? azert kerdezzunk meg egy madarfotost meg egy eskuvofotost is, akik egesz nap a keresot bamuljak nem csak beszelnek a fotozasrol...
hogy ugyan melyiket neznek szivesebben orakon at...
de tovabbra sem zavar hogy lassan mar fogasban, keresoben, mindenben jobb lesz a milc egyeseknel. de hogy mindenkit meg akarnak gyozni errol... -
Larry303
addikt
válasz
MC Pite #14326 üzenetére
De fele akkora gépen is lehet ekkora képem ennél világosabban is. -ezt aláírom...az én szempontjaimat tekintve, egyedül ezt tudom normális érvként elfogandi.
nem kellenek plussz infok nekem, ott a keret, meg ott az expo korrekcio, ha vmit akarok, 90%ban tudni fogom körülményektől függően, hogy kb milyen lesz a kép ami készül.
amúgy remélem nem értetek félre, én nem viatatom a milcek létjogosultságát, sőt akik utóbbi időben kértek tőlem tanácsot 3 emberből kettőnek milcet ajánlottam. -csak azon akadok ki mindig és nem tartom magambanamikor sztem nem lényeges funkciokról, ill. tök felesleges összehasonlításokkal vannak hypeolva ezeka kütyük.
-
Larry303
addikt
válasz
MC Pite #14302 üzenetére
"és ismered a cuccod rendesen"
aki tudja, hogy full nyitva mesterséges fénynél backes, amikor ilyen körülmények között lő, bekapcsolja a fine tunet, amit ugye egyszer beállított...majd másnap napfénynél fogja és kikapcsolja a fine tunet. és máris jó lesz
de hagyjuk sztem mert megint elkanyarodunk a szokásos téma felé -
Larry303
addikt
válasz
MC Pite #14296 üzenetére
az ilyen fényerejű üvegeknél, bizony elő fog fordulni, a fázis alapú fokuszálásnál a hiba.
szvsz nem lesz minden körülmény között mindig halálpontos. ha ragaszkodik az ember a teljesen nyitott álláshoz, és tényleg sok problema van a szettel, akkor még mindig ott van a tükrösön IS a contrast af.
távolabbról illetve rekeszelve megszűnik a dolog, így nem értem ezt a nagy rugózást rajta állandóan.persze ez csak az én véleményem, csak kicsit idegesítő ez a sok hiszti. igen vannak különösen elb@szott darabok, de ha nem azt használod és ismered a cuccod rendesen, akkor 100%ban meg fogod tudni valósítani a szetteddel azt amit akarsz.
-
flash-
veterán
válasz
MC Pite #12316 üzenetére
Ha ki szoktatok néha mozdulni az állatkertbe ledöbbentek hogy milyen emberek rohangálnak d7000-7100 meg hasonló masinákkal... aztán tartja livewiev módba egy kézzel auto módba és lövi verőfénes napsütésben a vakus iso 1600 os képeket és ámuldozik magán hogy milyen ügyes
szóval ezek az "fotósók" már a középkategóriába versenyeznek
nem hinném hogy belépő gép a kezdő lámák gépe itt a példa -
JohnyBlue
addikt
válasz
MC Pite #12316 üzenetére
nekik nem tükrös lenne az ideális, - de miért nem ? ha megvan a rávalója vegye meg és legyen vele boldog és durrantson vele az ő szemének megfelelő képeket. Ennyi. Pont. Ha meg azt nézzük, hogy neki egy kompakt gép is jó lenne... persze mi már nagytudású fotós arcok persze a szarral is tudunk várat építeni. De valljuk be őszintén, hogy egy jobb technikával könnyebben tud majd képeket alkotni. pl. presszóban jobb egy d3100 kittel mint egy 50 rugós zsebgéppel. Igen? Igen. Belépő szinten ennyi az egész lényege. Szerintem.
Az, hogy a kövi lépcsőnél mi van már háth na igen az már egy másik kör a kocsmában.
Arra meg, hogy bizonyos üvegeket ez és az a váz nem szeret arra meg csak azt tudom, mondani hogy igen van ilyen. pl. a mi kis gagyi művese gépeinknél is a gyártó anyacég megmondja hogy pl. a 213 évvégén gyártott és ilyen és ilyen szoftverrel felvértezett hidraulikához csak ilyen és ilyen gyártási sorszámú motorok és pumpák valók. Az elején röhögtünk és tojtunk az egészre de amikor a gépek sorra fosták magukat össze poénból megfelelő alkatrészeket raktunk beléjük (amiket a német előírt) és láss csodát azóta mennek mint Freddy fauvéja
Larry303: szerviz ügyben egyetértek, nincs mese, vagy több szerviz pont kellene az országunkba vagy pedig a meglévő pontnak kellene nagyobb mértékben megfelelnie az anyacég által elvárt követelményeknek.
-
imyourfriend
őstag
válasz
MC Pite #12311 üzenetére
Minőségellenőrzése és tervezése nem olyan, ebből adódóan előfordulhat. 35-öst azért nem temetném, biztos nem lett a legjobban sikerült darab de D7000 sem, D90-el meg semmi bajom. Mintha jobb lenne benne az AF mint D7000-ben, legalábbis stabilabbnak stabilabb az biztos. 35-öst tán lejjebb szánták de igaz a 16-85VR pont ez a kategória. Mindenesetre valamiért a belépő vázasok nem mondják hogy szar az egész dobjuk ki, meg nem jelentkezik tömegesen a dolog hogy pl szar a 35-ös. Persze vannak rosszul sikerült darabok sőt katasztrófálisak is, azt azért nem akarom elhinni hogy minden darab szar lenne. Mert akkor nem lenne ki megvegye már lassan.
-
Kleroo
veterán
válasz
MC Pite #10761 üzenetére
Jól teszik. Az olcsóbb xarabb optikákkal nem nyertek valami nagy elismerést.
Az én megítélésem legalábbis máris sokat változott. Ha Tami /Sigma kiad, tervez valamit, akkor azt nagyon várom, és valószínűsíthetőleg etalonjó lesz olcsón, vagy korszakalkotó olcsón. Régen ez mi volt? Jó-jó kiadnak valami újat... de kit érdekel? (vagy max addig lesz jó, amíg össze nem gyűlik elég pénz egy gyárira). Persze régebben is be-betaláltak néhány szériával, de azért az alap megítélés nagyon más volt.
Most felépítenek egy erős státuszt, és jöhetnek később az alapabb obik is. Remélem az árakat nem kezdik el felfelé tolni párhuzamosan.
Talán már a 24-105 F4 is egy ilyen lépés, hogy átlagabb olcsóbb szegmensbe bedobni egy jó konstrukciót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Nintendo Switch 2
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- N€T0X|N: SSD cserék
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest