- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Júliusi techmontázs (2025)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motaba78
addikt
-
thomasrc
tag
válasz
fi:zi'k #34214 üzenetére
Néztem azt is, de a gömbcsuklós megoldás nekem macerásnak tűnik rajta. Ha jól veszem ki a képekből, akkor az egész fejet tudom csak mozgatni (fixme, ha hülyeséget beszélek), míg az említett Velbonnál, ha jól látom, külön-külön is tudom az irányokat állítani. Persze tudom, nem részleteztem pontosan mit szeretnék, most csak a két ajánlatot hasonlítottam össze.
Ja igen, viszont az is ott van, hogy a Velbonra kicsit többet kéne költeni (11 000 vs 14-20 000 ezer), de a fej miatt lehet, hogy megérné. Még meglátom mi lesz.
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
fi:zi'k #20177 üzenetére
"az 1 vkinek nagyon jó, de aki tényleg komoly hobbista annak sztem nem jó."
Én képtelen voltam jól megtanulni a kezelését. Néha azt éreztem az 1" miatt nem is kell elég jó a kit és pikkpakk beüt a difrakció eközben abban se vagyok biztos a casual rétegnek jó választás e. Akkor kinek?
Másik oldalon meg gyors fokusz, jó video, kit obik teljesen rendben vannak... szuper az egész. De ha most ilyen hordozható masinéria akkor egy GH3/GH4 + új 14-140 és esetleg egy 45 1.8 hameg akkor APSC/FF obi meg izlés szerint. Pedig baromi jó az 1.
-
Andie
őstag
válasz
fi:zi'k #20110 üzenetére
Semmiképpen sem! És ez tény, szégyen, nemszégyen. Nemis nagyon ástam bele magam, nemis nagyon kellett a magamfajta koca-kattingatóknak
De alkamasint beletanulok majd.
Freddy: Jó, majd ha nem lesz ennyi felhő
Egyébként most megnéztem a 70-300-at, látom 150ezer körül kapható, nemis vészes.
És megnéztem, mennyi az 55-200, amit drágállottatok 100k-ért, hát nemsokkal olcsóbb most se! -
Byk01
őstag
-
Byk01
őstag
válasz
fi:zi'k #20053 üzenetére
Annyiért nagyon barátinak tűnik. Az új ár harmada. Azzal már egészen hordozható méretűvé válik a gép (kb. fele a kinyúlása, mint a 10-30-nak)
Mosást ne várj tőle, de szaladgálós obinak jó. Ha nem félig-meddig melós gépnek használnám a gépem, nekem az lenne rajta, de így kell az a kis zúm. -
aleister
veterán
válasz
fi:zi'k #14706 üzenetére
Ha nagyon le akarod sarkítani, akkor érdemes annyit észben tartanod, hogy érzékelő-Nikon, AF-Canon. Vannak még kisebb eltérések, de ha ezek közül kiválasztod, hogy a fotózási területednek melyik fontosabb (pl sport vs termék fotózás), akkor meg is van, hogy melyik váz lesz számodra megfelelőbb.
Nekem a napokban esett le, hogy pl makróra mennyire überjó a D800. Tekintve, hogy a leképezési arány az érzékelőre van származtatva, ezért a minél nagyobb felbontás itt hatványozottan jó.
Hú de kipróbálnám már. -
törölt tag
válasz
fi:zi'k #14706 üzenetére
Nem nezted vegig a video-t? De alatta a kommenteket is erdemes atolvasni.
Roviden: bar nincs nagy fps-e, mozgo celra jobb a Canon, studioba, tajra jobb a Nikon, keves fenyben jobb a Canon (amit alatta cafolnak, de lemereteztek a kepet, a video keszitoje meg igencsak pixelkukk), shadow visszahuzasban es dinamikaban a Nikon, AF kurvajo mindketto de sztem Canon inkabb, felbontokepesseg (reszletgazdagsag) Nikon, bla bla bla.
Telorol vagyok, ne gyotorj
En tudtam, h tajazni fogok sokat es modellfotozni, errol almodtam x eve. No meg makrohoz is rohadt jo a sok MP, csak annak neki kell futnom megegyszer
mert elsore nem adta. De most tervezem talan ujra, probalok tanulni vkitol. De ha a makrot leszamitjuk, akkor is eldolt szamomra egyszeruen.
Korte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest