- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szacsa82
tag
válasz
anaqer #34710 üzenetére
Jogos kérdés. Egy D200 és egy D50 (egyelőre ilyen régimódi vagyok), egy 18-55 kitobesz, egy 50mm 1.8 és egy régi 24-120 (nem az f4-es verzió). Plusz van két fenomenális nagy fényerejű m42-es optikám (egy 50mm-es és egy 135-ös), adapter egyelőre nincs hozzájuk, mert korábban a fórumozók lebeszéltek róla.
-
Throme
veterán
válasz
anaqer #34705 üzenetére
Mind a kettő másra jó. Ha turistáskodsz, akkor praktikus a 18-200.
Nem tudom milyen a sigma vége de portrézni is lehet 150-200mm körül.Persze ha kezd sötétedni, vagy beltérben jól jöhet a fényerő, csak hát nem végig f2.8 a 17-70
Sok videót megnéztem már róla, meg véleményt. Kipróbálnám egyszer. Talán majd egy jövőbeni fotóstalin.... -
YoSzabee
tag
válasz
anaqer #34641 üzenetére
Ismertem ezeket. De kíváncsi voltam mit tudnak ezek az árkategóriás markolatok. Felelősséget vállalom érte
Ha olyan lesz, akkor is jó lesz valamire: Ha valaki markolatot keres D3300,3200 vagy 3100 hez akkor nagy örömmel beszélem majd le az ebayes portékáról.
De reméljük ez nem következik be. -
kropoksz
csendes tag
válasz
anaqer #34430 üzenetére
Kis kezem van, nem bánom ha nem kell sokat cipelni (Alap súlyra gondolom a vázak nagyjából egyformák ennél a belépő szintnél és több objektívet menet közben cserélgetni nem szeretnék, egy általánosat akarok csak venni), viszont ha a menükben állítgathatok a dolgokon, azt nem bánom (azért akarok DSLR gépet, hogy megtanuljam a dolgokat, régóta érdekel, csak eddig nem volt kicsit komolyabb gépre pénzem)
A videózás nem igazán érdekel, eddig legalábbis erre nem is gondoltam
Megkíméltnek kb mennyi shutter count alatt számít? vagy mit vegyek figyelembe? (olvastam az összefoglalót, de mivel személyesen tesztelni netes rendelés előtt nem tudom, így ilyen szempontból néhány tipp jól jönne)
Az objektíveknél amúgy általánosságban miben érezhető a különbség, hogy AF-D, AF-S vagy AF-P?Közben rájöttem, hogy az első link D3200-as és nem D3300-as amit szerettem volna, de arról már úgyis kezdtek lebeszélni
Köszi az eddigi segítséget mindkettőtöktől
-
szacsa82
tag
válasz
anaqer #34173 üzenetére
Igen, nagyjából ez a helyzet, jelképes összeget fizettem érte. (Kicsit bonyolult dolog, amit nem akartam túlrészletezni: fotóműhelyt vezetek egy perui iskolában, ezen a D200-on és egy D50-en tanulunk itteni gyerekekkel, itt ez van, semmi más. De emellett szeretnék majd hazatérve venni egy komolyabb gépet is. Itt alig kapni valamit, és az is majd 2x annyi a vámok miatt...)
A D200 értékével tisztában vagyok (még kevés expóval is gombokért megy), de az újakhoz viszonyított használati értékét nem ismertem. Most már világos, hogy az új technika igenis jobb minőséget is jelent. Várok egy-két évet, és talán lesz egy megfizethető D7200, ami pl. nagyon tetszik, és ezek szerint sokkal jobb is, mint használt régi felsőbb kategóriás modellek. -
fanti
addikt
válasz
anaqer #34091 üzenetére
Nem, dehogy. Csak műszaki bravúr, ha mindez igaz......lett volna.
Gondoltam magamban, lehet hogy amolyan félkatonai alkalmazásra szánták eredetileg? És azért bír ennyit?
Bár volt nekem MSI 290X Lightning VGA-m is military class 4-es komponensekkel....két évet ment, utána gari.
És pont a tápszabályzó áramkör stabkockái hibásodtak meg, amik pedig énmindentkibirokmégazatomháborútis kategóriás cuccokból voltak felépítve. -
marcitp
őstag
válasz
anaqer #33967 üzenetére
Én pl használom a fókuszpontokat, az egy pont és lock sztem sok esetben nem szerencsés. Nyitott rekesznél már a síkból való elfordítás is okozhat gondot, a másik, ha gyereket portrézol, és már a keresőben jóra komponálod, a legritkább esetben van ugye középen. Egy úgymond beállításból több kép születik, és valamelyikben benne lesz a "pillanat", ott nincs idő minidg visszaforgatni gépet, hogy középfókusz, lock, és újrakomponálni
valamelyik szélső pont, és af-c. Ez is inkább csak megszokás kérdése szerintem.
-
Throme
veterán
válasz
anaqer #33967 üzenetére
Tájképeknél még ok a center lock, de tág rekesznél jól jön a sok fókuszpont.
Amíg valaki nem használja a kihajtható lcd-t , addig nem is hiányzik.
Nekem pl hiányzik. Persze nem sűrűn használtam, de akkor pont jól jött. És nem a trendi szelfizésből kell kiindulni, ami mindenhonnan csöpög.Arra, aki canikont vesz rásütik alapból, hogy bedarálta a marketing gépezet, most itt márkán belül kategóriákra, vagy egy kategórián belüli vázra rásütni, hogy PR anyag túllihegés...hmm
(#33969) hpeter10: ha nincs meg konkrétan mi az, ami a haladó vázban megvan és kell, addig szerintem csak felesleges pénzkidobás lenne váltanod. Még úgy se, hogy az anyagi része meglenne.
Pláne, ha túl nagynak tartod.(#33970) catroot: csak nem milcre váltasz (remélem nem valami kellemetlen oka van...)? Elég sokat agyaltál a vázakon, ha jól emlékszem.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
anaqer #33967 üzenetére
ez így van.
fanti: Ezért ülök én is a D3300-on, még a D7100/7200 érdekelne, de valamiért nem léptem, ami legjobban zavar a nehézsége, de majd meglátjuk jön-e valami és esik az ára, de videóban még mindig régi lesz és ex3-as, de lenyelhető 200k alatt. Ált. fix35-öt használom, kifejezetten évezem, hogy relatíve könnyű a szett.
-
weres78
senior tag
válasz
anaqer #33960 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek. Igen, szabadidő az kell, pár nap szabi be is figyel ha megjön a cucc... ☺️
De van pár dolog, ami elengedhetetlen, pl az sd, stb. Ezeket szeretném beszerezni mire itt a csomag, nehogy emiatt kelljen még várni.Még egyszer Rátok kérdezek majd a konkrét renfelés előtt. Addig még egyszer köszönöm szépen a tanácsokat!
-
fanti
addikt
válasz
anaqer #33959 üzenetére
Én inkább tudás és szolgáltatás oldalról közelítem meg.
A D5300-nak jóval fejlettebb sokpontú fókuszrendszere van, kihajtható kijelzője, GPS, WiFi, mindez ugyanazon képminőség mellett és áron.
A D3400 a D3300 kissé butított verziója, így ezen dolgok függvényében utaltam a két váz (D3400 és D5300) elbaltázott árazására, ugyanis forintra egyeznek, és ki az a tökkelütött aki így a D3400-at veszi?!
A D3400-nak valahol a 80 ezres árszegmensben lenne tudás alapján a megfelelő helye.
Még talán az AA szűrőt is visszatették bele! -
xors
senior tag
válasz
anaqer #33927 üzenetére
Én ezt még így tanultam pedig, lehet félreértően írom le, de a lényeg ugyanaz, bármit tud a gép: ha valami sötétet fozózól és a fénymérésre hagyatkozol akkor a fénymérőnek nem középen kell lennie hanem mínuszban, hogy fényerő helyes képet kapjál. Ugyanígy ha fényeset fotózol akkor pluszban.
A gép nem tudja, hogy te mit szeretnél világosnak avagy sötétnek ő kiegyensúlyozottan állítja.
Persze való életben vegyesn vannak ezek jelen, ilyenkor neked kell döntened, hogy mit szeretnél kiemelni. lehet, hogy nem baj ha az ég kiég, viszont az ember arca meg világos. ilyenkor a fényszenzor valószínűleg nem a nullán fog állni, hanem pluszban, mert az ég fehérje dominál. (és most annak mondom aki kérdezte, hogy miért nem sikerülnek a képei: nem a nullánál álló fényszenzor a jó, és az nem a gép hibája ha ilyenkor túl sötét vagy világos lesz a kép) -
marcitp
őstag
válasz
anaqer #33857 üzenetére
Szerintem ez erősen szubjektív. Próbálja ki a kolléga, tekerje 35-re, majd 50-re a 18-55-öt, használja úgy, mint egy fixet és kiderül melyik szimpibb neki.
Nekem meg pl a 35 DX-en olyan semmilyen. Vagy legyen hosszabb, vagy röviebb, de 35-öt NE!
Sztem sokat segítettünk...
-
Throme
veterán
válasz
anaqer #33377 üzenetére
Nem is a kezelésre értette, inkább a képminőségre... ha megtalálom linkelem...
Kicsit furi a fordított zoom. Akkora gondot nem jelent, ilyen a sigma 10-20 amit nagyon szeretek.
Ezért is néztem utána a 17-70-nekszerk: [link]
talán a második felében beszél erről ha jól emlékszem. Régen láttam... -
Throme
veterán
válasz
anaqer #33371 üzenetére
Én még csak ezt a videót néztem róla (többek közt) [link] és csak annyi bajom van, amit leírtam - Te is - hogy azért rekeszelni kell. Középen szép éles tág rekeszen. Igaz, ha nem pixelkukkol valaki, akkor talán ezzel se kell foglalkozni. Cserében mégis csak f2.8 az eleje és a végén az f4 se sok.
Valamelyik jutyub videóban a faszi azt mondta, hogy nikonra nem olyan jó ez a sigma 17-70 C, mint canonra... Nem tudom van-e valóságalapja..."vertem már a 18-200zal pofán wannabe tolvajt" ... veszélyesen élsz
-
Throme
veterán
válasz
anaqer #33367 üzenetére
Pedig ilyen obikat hoznak fel kitobi után előrelépésként. Aztán f2.8-on a szélek lágyak és jobban ca-znak. Megoldás az említett rekeszelés, no de f5,6 megy a sötét kitobinak is. 17mm nem rossz, de a lágy szélektől ha megszabadítjuk, akkor lesz 18-24mm-nek megfelelő kivágás, ezt megint tudja a kitobi....
Ettől független kipróbálnék egy s17-70 "C" obit
-
Geripapa
aktív tag
válasz
anaqer #33244 üzenetére
Nem tudtam, hogy neccesek a fényviszonyok.
Igazából sütött a nap de az árnyékban csináltam mivel ha valakit fotozok azt is ott fogom, hogy ne legyenek durva árnyékok,. Ez volt a gondolatmenet...És abben az esetben ha úgy gondolom akkor a Tamron- vagy a Nikon szervizet keresem hogy nem tetszik a fokusz ás nézzék meg...?
-
aleister
veterán
válasz
anaqer #33258 üzenetére
"ha nagyon durván CA-zik egy obi, akkor a korrekció az élességre és kontrasztra is komoly kihatással van."
valamint
"akkor már eleve nem arra hajtasz, hogy saroktól sarokig éles legyen minden"Ebből nekem az jött le, hogy az egész fotóra érted az élességvesztést, ami nem igaz.
Ha meg csak rosszul fogalmaztál, és szintén a kontúrokra gondoltál, akkor miért aggódsz, hogy kontrasztot és élességet veszt az a terület, ami alapvetően egyébként is veszne, mert semmi másból nem áll, csak lila vagy zöld CA-ból?
-
-
bandigno
senior tag
válasz
anaqer #33171 üzenetére
hogy őszinte legyek, vaku témában mélységekben sosem merültem bele, csak alap napi használatban. gyakorlati szinten szerintem fedik a leírtak, mivel próbáltam 3 vázon is. lehet ez kevés, de nekem ez jött le. igazából az M mód lehet a kulcs mind a váz és vaku esetében, hogy miért is találtak ennek értelmet!
-
Mirman
őstag
-
Mirman
őstag
válasz
anaqer #33170 üzenetére
Minőségibb üvegek alatt pl sigma 70-200-at , vagy Nikon 70-200 F4-et , 200-500 f5,6-ot , ilyeneket értettem. Portrézáson kívül a természetfotó érdekel , de az sem olyan komoly szinten egyelőre. Ha bejön a portré dolog és úgy látom hogy megy is akkor relatíve rövid időn belül FF-re váltanék , ezért is nem akarok most túl sokat költeni vázra amíg csak tanulok .
-
szmayer1
senior tag
válasz
anaqer #33140 üzenetére
Ez valóban nem a világ vége, én amiket néztem videókat, ott 20-30000 forint körüli értékeken mozogtak a tisztító eszközök. Pedig az is Lenspen volt, meg valami atomerős világítós cucc.
Otthoni körülmények között nem szívesen esnék neki egy ilyen műveletnek, szívesebben bíznám olyas valakire, akinek már több tapasztalata van ezen a téren. -
energomatt
őstag
válasz
anaqer #32980 üzenetére
Igazad van, mert az még két nappal ezelőtt volt.
(#32981) f.lorand
Minden esetre, ha tényleg asztrofotózással szeretnék foglalkozni, mint ahogy nem, akkor előszőr beleásnám magam a témába és abból kiderülne, hogy mire lenne ehhez szükségem, vagy egyáltalán mire lehetek képes egy olyan fényképezőgéppel, amit még megengedhetek magamnak. -
energomatt
őstag
válasz
anaqer #32973 üzenetére
Nem tudom. Szerintem az kevés, hogy valaki elmodja, hogy mit szeretne fotózni, ráadásul ebből csak az asztrofotózás az ami elüt az általánostól, mivel a városkép tájkép és portré az az általános felhasználást jelenti.
Az asztrofotózáshoz nem értek, (pontosabban ahhoz sem értek), de úgy gondolom, hogy azt is annyiféleképpen, olyan eltérő szinvonalon lehet űzni, mint minden mást a fotózásban. Vagyis adott esetben éppúgy elég lehet hozzá akár egy kitobjetív is, mint az egyebekhez. Mérlegelni kell a vevőnek, hogy mi a fontosabb neki, mit, minek a rovására választ. Ez csak így lehetséges. Nincsenek egyértelmúen, minden szmpontból és főleg mindenki számára legjobb választások. -
aleister
veterán
válasz
anaqer #32809 üzenetére
Igen, arra emlékeztem, hogy a D90-nél van ilyen probléma, de mivel nem vagyok érintett, ezért ennyinél meg is álltak a neuronjaim.
Btw valami eszméletlen milyen használt váz árak vannak. Épp most néztem a Művészmunka hírlevelét, és hát D7100 160 kuvicsért? És ezen még hasznuk is van. Mennyiért megy indexen, 140-ért? Ahogy tanult barátom, Pákó mondaná: kokemeny.
-
tvamos
nagyúr
válasz
anaqer #32669 üzenetére
Nem tudom, en 200 korul latom. Persze, az nem a PD-ZOOM csak a sima 10-100 VR.
En ertem, ha nem latsz benne fantaziat, de egy alternativa lehet ez is.
Sot, szerintem az AW1 adventure kit is lehet erdekes! En latok benne fantaziat.(Nekem J5 van, dupla kitben, de a D810A tetszik. Vagy egy D750, azt ki tudnam fizetni, ha nagyon akarnam.
Azonban azt is tudom, hogy soha, sehova nem vinnem magammal.) -
DonRazzino
senior tag
válasz
anaqer #32629 üzenetére
Az összes képet kijelölve, a Sync gombon lévő kapcsolót átbillented. AutoSync lesz belőle. Amit azon a képen változtatsz, azonnal csinálja a többire is. Én ezt egy 150k-s gagyi latpopon akadás nélkül csináltam sokszáz Fuji jpg-gel. Igaz nem RAW, de mindegyik 10 MB felett volt.
szerk: OFF és persze nem anaqernek szántam.
-
Balinov
titán
válasz
anaqer #32558 üzenetére
AF-D 50/1.8 van, egyszeruen imadom az EM5-on, ezert is motoszkal bennem, hogy kene meg egy + gyutavu AF-D-s. Peakingre van hack, probaltam mozgo temaval (ilyenkor a jpeget lehet kukazni, ami nem gond, rawbol dolgozom mindig) es viszonylag jol mukodott, persze nem annyira jol hasznalhato, mint a tobbi OMD-ben levo "rendes" peaking feature
-
Balinov
titán
válasz
anaqer #32545 üzenetére
bakker, most nezem,hogy csak akartam irni. Szoval tenyleg, EM5-re kell, af sebesseg nulla szempont es az, amiert erdekelne az az,hogy adott x kitobi APS-C-n ken/nemeles/stb a szelen, de cropposabb vazon lehet az elesebb kozepreszt hasznalva meg ertekelhetot tudna alkotni.
-
aleister
veterán
válasz
anaqer #32547 üzenetére
Igen. Szerintem is erősen CA-zik. Ez friss export, és direkt nem szedtem róla le a CA-t, hogy lássa a kérdező az optika képességeit.
Elég nehéz megállapítani, hogy f2.8-as DOF-nál back-es az obi, vagy a csóka mozdult be, tekintve, hogy össze-vissza izegtek-mozogtak a színpadon. Szerintem egyébként csak azért tűnik élesebbnek az a pár hajszál, mert a sötét háttér előtt kontrasztos.Természetesen a képekre értettem a dolgot én is. Eszembe se volt magamra venni.
Egyébként kölcsönbe kaptam egy napra az obit. Hogy ne érjen meglepetés, fotózás előtt lőttem f2.8, 4, 5.6-on cdAF alapú tesztképet. Azon jobban látszik az élesség változás. Tán megvannak még. Holnap ránézek.
-
zolikaDB
veterán
válasz
anaqer #32473 üzenetére
Aha. Előzményeket nem vágom. Mindegy is. 300-ba használtan talán belesik FF is, csak legyen lé obira, újonnan meg D7100 kitben. Vagy D3300 valami atomkirály obival, pl ami nekem feküdne: 18-35 f1.8 Sigma. Vagy D3300 váz, 17-50 f2.8 Tamron, és 70-300 f4-5.6 Tamron. Ez picit több, mint 300, de nagyjából ilyesmik jelenleg lefednék az én elképzelésemet.
-
zolikaDB
veterán
válasz
anaqer #32469 üzenetére
Új gépet 300k alatt. Ebbe még a D7100 is befér.
-
F4ther
tag
válasz
anaqer #32364 üzenetére
Nem halt be a zár
A d750 szériahibás volt mikor kijött az első sorozat, ezért visszahívták és garanciálisan csináltak zárcserét, gondolom várt vele, sok expó után eladás előtt meg elvitte a garanciás javításra, hogy értéktartóbb legyen.
Persze nem konkrétan erre az egyre utaltam, hanem általában a használt d750-ekre, csak nem nagyon leltem rá, ez az egy volt amit találtam ..
-
fanti
addikt
válasz
anaqer #32015 üzenetére
Ott a pont!
Mennyire igazad van! Írod : "úgyis többet belepumpál a zoomolgatás a vázba, mint egy gyors lefordított lencsecsere"
Erről meg is feledkeztem teljesen. Csak az obicserékre koncentráltam, de hiába a "steril" otthoni körülmények közti gyors objektívcsere, ha azután pl. mint én, megyek ki a majdhogynem szélviharos időbe a gátoldalra, meg az ott húzódó elég gondozatlan erdőbe fotózgatni a Tamikkal. Ugye az egyik 18-200, a másik 70-300, és ugye zoomos obik, tubusok csúsznak egymásba, a becsúszó tubuson a szél felhordta pöszmösz és por......
Igen, igen. Nálad az igazság!
Ezért is jön a szenzortisztogatós lenspen és a körtepumpa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Láncfűrész topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- PlayStation 5
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fotók, videók mobillal
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest