- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
kropoksz #41066 üzenetére
Tamron 18-200. Amikor megjelent talán én vettem meg elsőként, aztán sokan beruháztak rá. Azt hiszem eléggé ár-érték bajnok, 5 év gari. Nekem a 18-105-öt váltotta, azt a szintet hozza.
-
aleister
veterán
válasz
kropoksz #34438 üzenetére
Ha nem tudod személyesen szemre vételezni, akkor csak abban az esetben vegyel hasznaltat, ha van ra valamennyi garancia, es van ertekelo rendszer az oldalon, ahonnet vasarolsz. Pl ebay. Ez esetben nezd meg az elado ertekelesit. Hogy milyen erteku es hany darab targyat adott el. 98% felett vasarolhatsz tole batran, ha mar jopar eladas van a hata mogott.
"Az objektíveknél amúgy általánosságban miben érezhető a különbség, hogy AF-D, AF-S vagy AF-P?"
Ez a kerdes ennel osszetettebb. A D-s a legregebbi, a P-s pedig a legujabb fejlesztes. A D-ben nincs motor, a G-ben ultrahangos van, a P-ben meg leptetos. Az optikai tulajdonsagokat is finomitottak az ujabbakban. Ettol fuggetlenul vannak nagyon jo D-s obik. Pl 50 1.8D 70-200 f2.9 D.
(#34461) DonRazzino
Szivesen! -
válasz
kropoksz #34427 üzenetére
2. Mi a fontosabb a jobb képminőség vagy a kezelés?
Talán a képminőség, de ez csak egy talánGyors belepofázás - helyesnek tartom a bizonytalankodásodat ebben az ügyben. Képminőség tekintetében (főleg ilyen általános / hobbi / kezdő szintre - hidd el, ebben nagyon otthon vagyok
) jópár éve nem történt érdemi változás. Ennél a szintnél már jó ideje nem a vázon múlik a minőség - mindegyik good enough. Most hogy 12 vagy 24 megapixel, az piszkosul mindegy - kitobik úgyse rajzolják ki.
Mekkora a kezed, mennyit akarsz cipelni, illetve van-e időd menet közben állandóan menükben turkálni? Akarsz viszonylag sokat videózni? Én inkább javasolnék egy megkímélt D90-t, esetleg D7000-t (body only on both, obviously), aztán rácsavarsz bagóért egy klassz ebayes AF-D üveget, és bingó.
Volt egytárcsás, motormentes Nikonom... szerettem is (különben nem adtam volna a húgomnak), de ha annak idején lett volna rá ennyi pénzem, akkor nem pöcsöltem volna ilyen pirinyó vázakkal. Személyes preferencia, tudom.
-
aleister
veterán
válasz
kropoksz #34427 üzenetére
Szia!
A két obi kozott a kulonbseg lenyegtelen (az egyik a MILC-eknel hasznalt leptetos AF motort kapta, a masik hagyomanyosat).
A 18-55 helyett javaslom, hogy inkabb 18-105-ot vegyel. Nagyobb a zoomtartomanya. Nem vagyok tisztaban a kinti uj, belepo arakkal, de ha kijon a keretbol, akkor D5200-ot, ne adj isten D5300-at nezz! Ez utobbi nagy esellyel mar tulmutat a raszant osszegen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest