- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Victoryus94 #32632 üzenetére
A PS az összes megnyitott fájlal dolgozik és ha nincs lekicsinítve, akkor eredeti méretben, azért "eszik" annyit. Panoráma és egyéb nyalánkságok igencsak hely és memória igényesek. PS szereti a mozgásteret, SSD-t neki, meg legalább 100-150 GB szabad mozgásteret és memoriából se menj 8 GB alá, inkább 16 GB. Utána nem lesz nagyon gond.
Nekem a legutóbbi gép vásárlásakor épp ilyesmi dolgok miatt volt alap, hogy 512 GB SSD és 32 GB memória legyen. Nincs is gondom... -
marcitp
őstag
válasz
Victoryus94 #32663 üzenetére
Annyira nem rossz az az obi sztem sem.
Valóban, ahány fotós, annyiféleképpen adja elő, a gépkezeléstől kezdve az utómunkáig... -
válasz
Victoryus94 #32652 üzenetére
Ja, nászutra kezdőként én se vinnék DSLR-t, mert vagy végig azzal fog pöcsölni nem pedig...
, vagy zöldautózik egy kitobival. Egyikkel se jár túl jól.
De még a MILC-et se biztos, hogy erőltetném. 230-ért van új RX100 M3, kirándulásokra meg partifotókra teljesen oké (sportot meg se hallottuk...). Esetleg ha nagyon kell a zoomátfogás, és nem baj a nagyobb súly (kb. mint egy D5300 + 14-140mm), akkor az RX10 270-ért.
-
válasz
Victoryus94 #32588 üzenetére
Jó.
Bővebben - viszonylag pontos, ha tudod, hogy mit csinálsz.
Sebesség ügyben meg úgyis a csavaros obi áttételezése lesz a meghatározó szempont.
-
törölt tag
válasz
Victoryus94 #32588 üzenetére
Objektívje válogatja. Az 50/1.8 AF-D jóval gyorsabban fókuszál, mint az 50/1.8 AF-S. AF-S obik AF sebességében elég komoly eltérések vannak. A 70-300VR pl igencsak gyors. Az 55-300 meg kifejezetten lassú.
-
Victoryus94
őstag
válasz
Victoryus94 #32587 üzenetére
Ja és még 1 kérdés, mielőtt elfelejtem... A D7100-nál a fókuszmotor milyen? Mennyire gyors vele a fókusz egy régi obival? (pl. sigma 70-210, jobb vagy rosszabb egy 70-300hoz képest?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest