- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dagidög
senior tag
válasz
g.killer #38338 üzenetére
Tájképnél sokszor jól jön a nagyobb látószög, a rekeszt inkább szűken hagynám - szükség esetén állványra rakva a gépet - , hogy az egész téma éles legyen.
Egyébként teljesen nyitva is bőven vállalható, ez a review valós képet fest az obiról.
Még nagyon szeretem rajta a hatalmas, kattintós fókuszgyűrűt, marha kényelmes.A hátránya viszont, hogy nehéz egy dög, ~kilogrammos obiról beszélünk.
(#38340) Throme: Azért írtam, hogy próbálja ki, neki mi jön be. Nekem 6400-on még szükség esetén teljesen rendben van a kapott kép.
(#38341) Lac-coo: Fotóztál már gyors témát rossz fényviszonyok között?
(#38346) hotkar:
-
Roachy
senior tag
válasz
g.killer #35933 üzenetére
A hirtelen páralecsapódástól kell védeni. Ha nincs idő, vagy lehetőség fokozatosan hagyni fölmelegedni, arra is van megoldás. Lehet venni vastag jó minőségű villámzáras tasakot. És mielőtt bemész a hidegből a melegbe, tedd bele egy ilyenbe (akár duplán, vagy szilikon tasakot mellé téve), gondosan zárd le. Így már simán be lehet vele menni és gyorsabban föl is melegszik, órák helyett max 20-30 perc.
-
marcitp
őstag
válasz
g.killer #35936 üzenetére
Tuti jól csinálod, és én is féltem nagyon, de szerintem annyire nincsenek cukorból!
Sokat aggódtam én is, még a 300-al is, meg rá is kérdeztem, ha valaki pl kocsiban viszi sokat, kátyús út, stb-stb, bírnia kell. A 300-am is kaphatott rendesen, expó is "sok" van benne olyan 100k körül, de egyben van, működik. Az akkuk is meglepően jól bírják. -
JohnyBlue
addikt
válasz
g.killer #35933 üzenetére
ha bentrol mesz ki akkor maradjon egy jo darabig a taskadban. miutan priman megfagyott a gep eloveheted es terhelheted.
ha kint befejzted a fotozast beledobod a taskaba ugy ahogy van. melle dobsz egy rakat silicon gelt, vagy rizset, vagy macskaalmot es masnap meg kiveszed a taskabol a cuccot. vagy x ora mulva.
amugy a lenyeg a fokozatossag.
kari elott volt valami csaladi fotozas de a vaku kint volt a kocsiban. a 25fokos lakasban folyt a vakurol a pára... elmormoltam egy imat es kibirta az egy oras melot
-
válasz
g.killer #35765 üzenetére
Csak a legmegbízhatóbbakat rakom ide (ez nem az ali csillagai pontjai meg százaléka alapján van, hanem csak az eladott EN-EL15 akkumulátor alapján)
ez 2 darab -
aleister
veterán
válasz
g.killer #34558 üzenetére
Csak azt nem írtad, hogy pontosan mennyi is lenne a keret.
Esetleg D600/610? Használtan nagyon olcsón mennek már. Veszel hozzá egy 50 1.8G-t alapobinak, egy Tamron 70-300 VC-t telének. UWA-nak meg Tokina 11-16, ami 15 mm-től jó is lesz. Ez 500 alatt megvan használtan, és(#34569) Econ
"Ellenben a Nikon obikkal együtt lényegesen méretesebb, nem is olyan éles az 50mm f1.8-asa, mint a Pana, vagy az Oly portréobijai."Nem ismerem a Pana felhozatalát, így nem rögtön cáfolatként írom, de a Nikkor 50 1.8 D/G elég éles. Az előbbi használtan kb 25k, az utóbbi 45. Szvsz a legjobb ár/érték arányú optikák Nikon fronton.
-
marcitp
őstag
válasz
g.killer #34558 üzenetére
Sztem nézd meg, milyen obikat vennél FX-re, és belefér-e a későbbi keretedbe. 50-estől felfelé a fixek pl mind kirajzolják az FX kört is, ha jól tudom. Inkább a zoom-okkal, és a nagylátókkal van "gond", ott nincs ilyen olcsó 18-105 megoldás. Az előnyeit tudod az FX-nek, hátránya egyedül a nagyobb leképezésű makróknál van, de ez is viszonylagos. Ahogy olvasgatom a netet a 750-ről és használom a 7200-őt, mindkettő nagyon jól sikerült gép.
Pénztárca, meg a szenzorméret, ez Neked kell tudnod...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Milyen autót vegyek?
- E-roller topik
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Háztartási gépek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest