- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcitp
őstag
válasz
Carlas #33370 üzenetére
Engem pl nem zavar az utómunka. Sokszor több van egy obiban, mint amit sokan kihoznak belőle, és az alapján valóban egyszerűen leírható az adott típus. Sokat nézelődök makró témában, és eléggé túrni kell a netet, mire az ember talál kiemelkedően jó képeket egy adott darabbal (mit is lehet abból kihozni alapon); egyszerűen hozzátartozik az utómunka. Meg amit forceberg is szokott írni, sokszor fókusz probléma miatt húzzák le, nem a valós teljesítmény miatt. Érdekes dolog ez.
Persze ez csak egy vélemény.
Vagy: teljes pontméretben kell kérni a tesztfotót, és utódolgozni. -
fulemuless
csendes tag
válasz
Carlas #33366 üzenetére
Szaturáció és vilagosítás nem volt az effektek között, de holnapra átnézem pontosan, hogy mi okozta. A probléma az, hogy laptopon keszült, betekintési szög, más színek, szóval jobb lett volna a nagy moncsin vagy az ócska Crt-én, mert ott legalább látni az eredeti, a normális színeket, kontrasztot, stb.
-
marcitp
őstag
válasz
Carlas #33360 üzenetére
Szerintem egy nagyon jó objektív a 18-105. Ha nem lenne ráakasztva a "kitobi" jelző, sztem jobban értékelné a fotóstársadalom.
Az sem teljesen igaz, hogy nem lehet vele makróféle képeket készíteni, ha valaki arra vetemedne, absz. nem arra van. Persze meg lehet venni a teljes sort fixekből (mennyiből is? ki az, aki tényleg kihasználja?) Inkább meg kellene próbálni kitölteni tartalommal.
Azt észrevettétek, ha van egy jobb képetek, hirtelen jobb lesz a szemetekben az adott objektív? -
gergo5991
őstag
válasz
Carlas #33349 üzenetére
én 18-105 el nem nagyon vagyok megelégedve, Nem fényerős, 105mm-nél már nem olyan éles, netes tesztek alapján 35-50mm között a legélesebb az obi. Meg hát nagyon közelről fotókat nem lehet vele nyomni merrt nem tudok vele ráfokuszálni a tárgyra. Én azt mondom hogy inkább alap zoom obit vegyél fixekkel.
-
t.imi
addikt
válasz
Carlas #33341 üzenetére
Köszönöm a gyorsat.
Éppen a 18-150-t néztem tegnap,egyik oldalon olyan pocsék tesztképek voltak fent, a víz levert. Mama 18-135-s Canon obija elég korrekt képeket készít, "makro", portré, tájképekben, ha azt elérné, már nyugodt lennék.
Lenne még egy "okos" kérdésem. Ha az 50-s fix helyett egy 50-s makrót vennék, nem járnék jobban? Erre gondoltam Itt makró, portré szerintem szép, tájkép is elég kellemesnek tűnik.
Egy kisebb átfogású pl 70-300, 55-250 körüli lencse nem adna minden tartományban élesebb képet? Hasból beírtam valamit, lehet 100-300 is, ha van egy xx-105 obi van átfedés.35mm-el detto portré, csak szűkebb helyeken is tudom használni(?)
-
válasz
Carlas #33337 üzenetére
Restoring Official Firmware
If you wish to remove the Nikon Patch firmware and revert to Nikon's official firmware you can do so easily. Simply download the official firmware, place on your memory card and update through the camera's menu, as you would with any official update.
-
updog
őstag
válasz
Carlas #33300 üzenetére
Így.
Én (főleg amikor vaciláltam a teleobjektívek között) megnéztem volna pl. egy Nikon 70-300, Tami 70-300 "sima" és VC, Nikon 55-300, Nikon 55-200 átfogó nagytesztet képminőségre, így már tényleg csak a szolgáltatások között kellett volna dönteni. Na de a 70-300-at igazolni, hogy croppolt 55-höz képest sokkal jobb képet ad
No offense, én pont emiatt egy hétig nyüstöltem a "bénábbik" 70-300-at, és szerintem ár/érték arányban elég jó objektív.
Amúgy ha valakinek volna kedve egy fentihez hasonló teszthez, akár egy közös logout cikk keretében, be tudok szállni egy 70-300 VC-vel, és amíg el nem megy, egy 55-200-al
Aztán lehetne mindig linkelni a kérdezőknek, hogy "E!"
-
válasz
Carlas #33259 üzenetére
Eh, én csak arra akartam utalni, hogy ne bagetizáljuk el a CA-t - hiába nyomsz akármilyen gombra Lightroomban, szarból az se fog várat építeni. Nagyon is számít egy obi natív CA-ja, amit szoftverből csak úgy-ahogy tudsz korrigálni.
(Hell - nemtom az LR-t miben fejlesztik, de mondjuk C-ben ez egy max 500 (szerk: tévedtem, jobban utánaszámolva akár 1500 is lehet) soros téma...valaki csináljon kickstartert jópízér, aztán lehet rámászok a témára
).
-
aleister
veterán
válasz
Carlas #33215 üzenetére
Ha jól csinálod, akkor nem lesz rajta több por.
Természetesen célszerű olyan helyiségben csinálni, ami alapvetően pormentes. Pl a fürdőszoba lehet ilyen, mert ott a vízpára megköti a levegőben lévő porszemcséket. Ettől függetlenül NE a fürdés utáni párás fürdőben csináld!
A pumpát párszor fújd ki, hogy az esetleges poros levegő ürüljön belőle. Állítsd be a szerviz menüben a tükörfelcsapást, fordítsd fejjel lefelé a vázat, majd 3-4 teljes fújással tisztítsd ki a tüköraknát. Kezd a szenzornál!
Ha nem vezet célra, akkor érdemes egyszer megismételni. Ha az sem, akkor nedves tisztítás. -
aleister
veterán
válasz
Carlas #33213 üzenetére
Szerintem inkább f4 körül a legélesebb a 35-ös, de ez részletkérdés.
Ha nem látszik a fotón, akkor ne foglalkozz vele! Ellenben mielőtt lejárni a gari, mindenképp vidd el tisztíttatni!
Ha sima porszemekről van szó, akkor egy körtepumpával fújkáld át a tüköraknát, hátha ennyivel Te is meg tudod oldani a tisztítást. -
Carlas
senior tag
válasz
Carlas #33137 üzenetére
Igen es javitom nem backfocus van hanem siman nem eles keves fenynel. Sokat tanultam
jo hogy van aki segit.. Kozben kaptam privatot is hogy keves fenynel siman lehet ez nem hiba mint ahogy irta bandigno.Ha fbackfocus vagy front lenne akkor azt nappal is csinalna.
Nah jo alszom. Mara -
Carlas
senior tag
válasz
Carlas #33134 üzenetére
Jo sokat fotóztam este es csak ha tényleg kevés a feny akkor jon elo a backfocus (pl utca este lampafeny, szobaba kis fény stb.). Ekkor átkapcsolok lcd es megoldva a gond tű éles a kép. Ha nincs sötét tökéletes mint amiket mutattam teszt képek. Sztem ezzel együtt lehet élni. Nikonnal kalibrálható a szervizben? Ha igen mennyibe kerül?
-
m3ss
veterán
válasz
Carlas #33125 üzenetére
minden elem a tema elott van? miert?
termeszetes fenyben csinaltad? mert nikonoknal ugy hallottam az sem mind1, lehet bizonyos megvilagitas mellett mashova fog fokuszalni
ilyen targytavra nem tunik hasznalhatatlannak, talan hangyanyit frontos, de ilyen tesztekbol ezt nehez megmondani. en meg mindig nagyobb targytavval tesztelnem ezt az obit. -
m3ss
veterán
válasz
Carlas #33123 üzenetére
valszeg tul kozelrol tesztelsz ezzel az obival. probald messzebbrol is, de nagyobb legyen a tavolsag az elemek kozott, igy sose tudni, hogy mikor fokuszal veletlen a masik elemre a gep.
az elrendezesed is eleg randomnak nez ki. amikor azt nezed, hogy ugyanannyira eles-e a hatso elem, mint az elso, es azt probalod megallapitani, hogy +6-on vagy +8-on lesz pontosabb, akkor par mm kulonbseg is felrevezeto lehet.
sztem az elem tul kicsi nagyobb targytavu tesztelesre, nem lesz eleg konzisztens...nagyobb temat valassz. es csinalj minel tobb kepet adott tavolsagbol, ugyanis szorni is fog a pdaf.
en kozelre ilyesmivel tesztelek...bar elemek helyett mar a szelen is inkabb dobozokkal. nagyobb targytavra meg 5l-es olajos kanna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest