- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
Larry303 #9350 üzenetére
Ha már ISO a téma:
- Hány (esküvő)fotós kell egy villanykörte kicseréléséhez?
- Egy sem: csak felnyomják az ISO-t és fotóznak tovább.
Mondok egy durvát: csoportképeket ISO 3200-6400-on szoktam fotózni verőfényes időben.
Hogy miért? Mert ilyenkor a képeknek jóval szűkebb dinamikája van, így a szemgödörben és az áll alatti árnyékos részeken sokkal több részlet marad meg és könnyebben hozható vissza.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Larry303 #9350 üzenetére
Én úgy vagyok vele hogy nem a magas iso oldja meg a problémát, oké feltekerem D90-nél 2500-ig ha nagyon muszáj, vakut nem nagyon szeretek használni. De ahol tehetem, pl csónakázó tónál ott inkább nem lövök magas iso-val hanem megvárom míg jobb lesz az idő és lehet használni 400-on a gépet. Statikus témához vegyen egy cabron állványt az illető majd csapja a hóna alá és meg van oldva a kérdés.
Véleményem szerint ez egy végeláthatatlan téma melyről minden embernek más a véleménye.
-
Freddy76
addikt
válasz
Larry303 #9345 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy azt írta, neki nem létszükséglet a magas iso. Meg azt is írta persze, hogy túl van kissé dimenzionálva ez a kérdés, de azt nem írta, hogy általában nem lenne értelme a magas iso-nak.
Én vagyok így a stabival, amit Kutya írt. Letojom. Volt olyan stabim az oly om-d-ben, amilyen nem is látott itt senki (aki nem próbálta ki azt
), de kikapcsoltam, zavart a hangja. Most sem kell, nekem nem hiányzik.
Ezt nem konkrétan neked írom, csak éppen neked válaszoltam, amire nem tudok értelmes magyarázatot adni.
-
eeXaa
addikt
válasz
Larry303 #9345 üzenetére
..félreértés ne essék, az egésszel csak arra utaltam, hogy én mint hobbi átlag júzer nem fogok eret vágni, ha magas iso-n egy d3200 nem lessz pariban egy 5d-vel, mivel a szituációk nagyon nagy része elkerülhető valami mással mint iso növeléssel.... ennyi, nem több..
...az viszont teljesen más, hogy egy rendezvény fotósnak másak az igényei... -
A Zéé
addikt
válasz
Larry303 #9255 üzenetére
nem sértődőm meg, igazából engem hidegen hagynak az ilyen meccsfotók, de a "nép" igénye más, és kell a kép facebookra, otthon anyának, a nagyinak... stb. És ma Magyarországon egy az enymhez hasonló csapatban már az is nagy szó, ha van valakinek dslr. Nemhogy 70-200, meg d7k. Olyan is van, csak 10 csapatból 1-ben. Ez a kép amúgy meg lett vágva, aztán Bekerült egy cikkbe, és a szülők örülnek, hogy a csemete szerepel egy kiadott cikkben, a szereplők örűlbek, hogy rajta vannak, az edzőbá meg látja, hogy ki az aki jó helyen van a pályán, ki az aki nem. A kép pedig elérte a célját. Ez a fő kérdés, hogy mi a kép célja. Ez nem különösen szép, nem is mutogatni van, aki nincs rajta, annak nem mond különösen sokat. De nem is ez a célja. Ezért se mutogatok ilyeneket a képelős topicba.
Amúgy a képen rajta vagyok én is. -
Freddy76
addikt
válasz
Larry303 #9255 üzenetére
És ha Zéé öccse van a képen? Vagy ő van rajta, és az öcse csinálta? Ne legyen fénykép, mert nincs fél milka cuccra? Akinek a fia focizik, de nincs pénze d7100-ra, 70-200-ra (meg portrémarkolatra, az nyilván kell), az nézze meg jól, és később emlékezzen vissza, de képet készíteni ne álljon neki?
Aleister: p.csányi a szenzor.
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #9252 üzenetére
vegulis mind2 nehez nagypalyan
en amugy siman nekimennek d5100+55-200-al. vagy d80+70-200-al is. ha besotetedik akkor osszepakolsz
meg azert egy kezdonek mas lesz az elfogadhato kep mint neked. nem a nemzetisportnak akar lodozni. ha olyan szinten lenne ugy sem kerdezne itt a topicban
d5100 dupla kit sztem nem rossz ha ennyi a keret es mast is akar fotozni. ha van meg duplakit (18-55,50-200) egyaltalan...
boldogat.
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #9249 üzenetére
"rohadtul nem egyszerű normális minőségben nagypályán focizni."
freddy, forceberg +1. azert nezzuk mar meg hogy milyen szinten mozog az illeto fotos. mielott mondjuk neki hogy ne vegyen semmit mert ehhez ff meg sokmillios fix fog kelleni
nehogy mar ne lehessen elkezdeni egy dx vazzal + 55-200, 70-300, 55-300,esetleg vmi olcsobb 70-200 obival.
biztos kompromisszumos lesz de azert hasznalhato... -
Freddy76
addikt
válasz
Larry303 #9045 üzenetére
Már fél éve érik, csak nincs semmi, ami alternatíva lehet. A d7000 ellen "csak" a mérete szól, ellenben olyan szintet állított fel gyorsaságban, kezelhetőségben, hogy perpill mindegyik tükörnélküli olyan kompromisszummal járna, amit nem vállalnék.
TayRol amúgy most jól kiteszteli a piacot
-
mik-oca
tag
válasz
Larry303 #8377 üzenetére
..rég jártam erre..
Szóval nekem volt D7k most D7100-as van. Nekem bejött a D7100-as, nem igazán tévesztett a fókusz, bár nálam a D7k-nak sem nagyon volt ilyen baja (nem volt 16-85VR meg 35/1,8 sem hozzá)
Sok D300-nál megszokott apróság, beállítási lehetőség viszont hiányzott a D7k-nál, amit a D7100-ba belepakoltak.(ez nekem fontos volt) Talán egy hangyányit jobb a 7100-as fogása..(kicsit mélyebb a markolat)
Egyébként gyors, pontos..ha téveszt, akkor inkább a Tamron 17-50.esen múlik, de ez nagyon ritka...
Szóval Én maradok egyenlőre a 7100-asnál..
A képminősége sincs semmi panaszom..@a D600-as témához: az olajcseppeken igazi megoldást csak a zár csere jelent, különben tisztítgatni kell..(van ismerős, aki használ D600,at és kicserélték a zárat miután már 5-6-szor vitte tisztítani)
Ha akkoriban nem lett volna ez a probléma, nekem D600-am lenne... -
MC Pite
veterán
válasz
Larry303 #8309 üzenetére
Távol álljon tőlem hogy egy szinte sztenderdé vált oldalba érdemben belekössek, és korábban fel sem tűnt nekem sem, de egy ideje hajlok azok véleményére, miszerint azt és úgy méri az oldal, aki és amennyit fizet neki. Hülyeség? Tessék a canikon vonalon kívül is körbenézni kicsit, és azt más oldalak eredményével és userek tapasztalatával összevetni, hogy messzire ne menjek hogy a fenébe mérhetnek homlok egyenes mást mint a dpreview? Bocs, utóbbinak jobban hiszek, az ottani képeken(azt letölthetem) azt látom mint mindenütt másutt, és amit magam is tapasztalok, nem egy, nem két gép esetén.
Tudjuk a lencsék is kicsit beleszólhatnak az eredménybe, de 10 emberből 10 vakteszten más mondana, akkor meg wtf... Hogy messzire ne menjek, az iso 1600as és 6400as képeket egymásnak eresztve (akármennyit is csak akármelyik gyártó) dxo szerinte teljesen mást kéne látnunk a dxo szerint? Ahhoz, hogy ugyanazon képnéző szerint kiégessek egy képet (mindkét vázon auto dinamika... kiterjesztés vagy kezelés) kb a napot is bele kell komponálnom a képbe az egyikkel, a másikkal meg azonosan exponált kép esetén rengetegszer összejön egy pici (általában korrigálható) beégés, dxo szerint meg messze fordítva van, akkor megint wtf?
aleister: A canikon két nagyszenzoros kompaktja kissé vissza lett fogva, hisz olyan dolgokban gyengék, amit lentebb is, fentebb is jól/jobban megcsináltak százszor. Persze, hisz ők nem a konkurenciával versenyeznek, házon belül meg nincs kannibalizmus. Vagy más nem érzi így? Mindkét gépet vártam és reméltem hogy valami pöpecet tettek le az asztalra... De köszönöm kihagynám a végeredményt. Nem csak tesztoldalakon olvastam utánunk, userek tapasztalatait is.
Fogtak két kompaktot, hirdetik hogy nagyszenzoros, pisálj be tőle, csak a körítés a százerzes kategóriában is erős fintorgásra adna okot; használhatóságban a konkurencia jóval kevesebbért/feléért körberöhögi őket. -
Graphy
aktív tag
válasz
Larry303 #8309 üzenetére
A 16-85 D7100-on nem tévesztett egyszer sem, de a D7000 tényleg nem szereti, többször is mellé ment az AF sajnos, és mint itt utólag kiderült típushiba. D7000 nem nekem van, hanem családon belül és elég sokat babráltuk mind a kettőt. 50 1.8D-vel is volt, hogy mellé ment. Mivel én 80%-ban Tamron 28-75/2.8-at használok a D7100-on, és sajnos Tamron hiba a pontatlan AF, ezért beállítottam az OK gombra az AF ellenőrzést. Így ha van idő visszanézem expo után a képeket, ha nincs több expo a megoldás.
-
Graphy
aktív tag
válasz
Larry303 #8298 üzenetére
Szerintem nem éri meg a D7000-et lecserélned D7100-ra. Hacsak nincs annyi felesleges pénzed, hogy nem tudod hova tenni.
35/1.8 objektívet nem próbáltam még egyiken sem, így erről nem tudok nyilatkozni.
A két gép szenzor különbségéről EZ a teszt mindent elárul.
Normál használat mellett nem fogod észrevenni ezeket a különbségeket. -
Freddy76
addikt
válasz
Larry303 #7798 üzenetére
Szerintem meg nincs. Pont m3ss az, aki kegyetlenül kimaxolja a felszerelését, és nagyon jól példázza, hogy mennyi minden múlik a fotóson (szemlélet + témavadászat + türelem + utómunka). Az ő esetében több értelme lenne, ha a váltás árán elmenne pl. Izlandra, és k.rva jó képeket hozna haza
.
-
balintkagan1
tag
válasz
Larry303 #7359 üzenetére
Nikon D7000+ Af-s 50mm 1.8 g, ISO 2500 , 12 f/2.8 RAW, neagtív expozíció kompenzáció kellet mert túl fényes volt.Szerintem lehetséges DX-el is, én most egy tejút panorámét akarok kipróbálni, habár ez az első tejút képem, az 50 mm es objektívbe ennyi fért bele .
https://drive.google.com/?tab=mo&authuser=0#my-drive -
A Zéé
addikt
válasz
Larry303 #7155 üzenetére
nekem ilyen van, szerintem egész jó cucc. Ha van plafon, akkor az a 80-20-as áteresztő ver szembe is valamennyi fényt, nem lesznek olyan kemények az árnyékok alul. Ha nincs miről visszaverni a fényt, akkor vannak a betétek. A fehér a standard, az ezüst kicsit keményebb fényt ad, az arany színű meg nem tudom miért jó
A lágyító az elejére szintén nem rossz. Ami hátránya, hogy kicsit nagy, nekem épp csak befér a táskámba.
Hívtam a türelmes modelljeim, és itt próbálgattam. Nem egy egzakt, pontos teszt, de nagyjából látni, hogy milyen. Amúgy bevetésen volt már barátnőm ismerőseinél közös kép fotózáson, ahol a fehér betét jól jött, mert ronda sötétpiros volt a fal meg a plafon. Csak azokat a képeket nem szabad mutogatniszerk: mégsem ilyen van, mert az enyémnek nem kell a tépőzár ellendarabját felragasztani a vakura. Hanem ilyen tapadós belsejű szalagon van. Ez a ráragasztás lehet, hogy stabilabb, de nem esik le az enyém sem.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Larry303 #6960 üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy hivatalos protokoll szerinti sajtóeseményen (az már más kérdés, hogy egy - hasamra csapva - mondjuk egy balatoni szépségversenyt megörökítő helyi fotós jpegben lövi a sorozatot, ahogy a lányok villantanak) kötelező. Ahol másodperceken múlik a közlési jog világelsősége, ott nagyon véres szabályok vannak.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Larry303 #6886 üzenetére
Köszi a választ! Akkor jó lesz az sRGB (raw-nál meg úgyis mindegy
).
Amúgy ha félig lenyomom az expó gombot, ugye írja, hogy hány kép fér a bufferbe még. Nekem az a furcsa, hogy a manualban lévő táblázat alapján (ha jól értelmeztem) Fine L JPG-nél 25-nek kellene lenni az értéknek kb, de nálam csak 13-at ír. RAW esetében stimmel a 9. Ez mitől lehet? (nem lényeges dolog, csak feltűnt.)
Köszi!
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #6802 üzenetére
jah..en is hasonlo, q6600@3.2, 4gb ddr2. tavaly en is hasonlo cipoben jartam, ramot akartam venni de megijedtem a ddr2 araktol, igy szerencsere ssd lett. meglepo modon eleg ez a config pedig mind2 monitor mindig jol meg van pakolva...es falnak megyek ha vmi lassu. content aware spothealingbrush-nal varnom kell par masodpercet, az idegesit...azon kivul amit en hasznalok minden instant, lagmentes.
d7k rawok is jartak nalam, oszinten szolva nem vettem volna eszre a kulonbseget ha nem tudom...+1 kulso dvdrw, +1 nezd meg a memoria hasznalatot
(#6807) aleister ja mondjuk 24 mpixel-nel lehet mas a helyzet...de akkor is ssd-vel kezdenek, esetleg utana ram/cpu...
-
Peethy
őstag
válasz
Larry303 #6771 üzenetére
Ezaz, vagy legyen szakmai, vagy írjunk inkább regényt
Valaki dobjon fel inkább egy Nikonos témát... mondjuk... D90 vagy D5100? D7000 vagy D300? A D7000 a D300 utódja, nem?
Na jó, nem trollkodok. Amúgy ma boldog tulaja lettem egy Sigma 10-20-nak, forceberg jóvoltából, nagyon korrekt volt, és az objektív is pöpec... holnap megyünk az első bevetésre
-
*Ropi*
félisten
válasz
Larry303 #6171 üzenetére
A Samsung S3-amhoz kaptam 50 GB-ot, meg a páromét is (neki is ilyen telefonja van) az én fiókomhoz regisztráltam, így lett 100 GB-om.
(#6172) Eperkutyus: Hoya Pro1-et vettem rá, meg a kistesója van (77-esben) a 70-200-on is.
Ezt így elég érdekesen intézte a fórummoci, hogy szerkesztésre még egyszer választ nyom.
-
Andrew31
senior tag
-
Throme
veterán
válasz
Larry303 #5713 üzenetére
Hát valahogy úgy
. Inkább 1/3 vagy 2/3 lépéssel tekerek az iso-n, abból gond nincs, minthogy lassabban expózzak, mint 1/40. Ha lehet választani, akkor jobb a minimális zajszűrés, már ha egyáltalán kell, mint a homályos, de zajmentes kép.... szvsz.
Szóval ezt mindenki maga kitapasztalja szépen, mennyire betonkezű.
A VR számomra könnyebbséget ad főleg telénél.
Régebben valamely fórumon beszélgettek a srácok, hogy 18mm-en 1/20, meg 1/15, pláne 1/8 záridőt is kitartanak.
Szerintem, vagy be volt gipszelve a kezük, vagy ufo-k -
Throme
veterán
válasz
Larry303 #5622 üzenetére
Kösz!
Igen, nikkor 70-300 VR. Imádom. 300mm-en is elégedett vagyok a teljesítményével.
Portréra meg virágfotókra is remekül használható. Háttérmosása is tetszik. Szóval bejött.(#5621) forceberg: Kipróbálm! Azért guglizok, mert a picasa-ból egyszerűen feltölthető és ott meg tudom osztani más guglisokkal a képeket.
-
-
törölt tag
válasz
Larry303 #5549 üzenetére
Gyönyörűen le lehet venni a zöldes CA-t. A Tami 90-es inkább lilába-kékbe CA-zott, fele ennyit - és még az is kiszúrható volt. De hálistennek a CA kezelhető tényleg, a 105-ös obi pedig egy igen masszív kis dög, 2.8 tágon nyugodt szívvel használható még sűrű szenzoron is és a VR klasszul fog. Beleszerettem.
...
-
aleister
veterán
válasz
Larry303 #5551 üzenetére
Persze.
De gondolom nem azért vett dslr-t, hogy kórosan az élességet tartsa egyedül szem előtt. Biztos klafa pl f4-f5.6-on éles portrékat lőni, miközben a bokeh gagyi.Ebből az obit csak sweetspoton-ból az jön le mintha életszerű használatra gondolnál, pedig pont abban másodlagos ez.
-
ferrari1
őstag
válasz
Larry303 #5549 üzenetére
Nem ismeretlen a tükrös gép. Kb 13 évet használtam filmes tükröst Canon EOS 100, EOS 5 késöbb EOS 1 személyében. Ismerem az előnyeit éppen ezért lehet túl sokat vártam a digitális váztól. Az is lehet, hogy a 18-105 nem az objektívek csúcsa de akkor is többet vártam. Viszont nem adom fel, barátkozok vele
Mint ahogy a Nikonnal is kell. Teljesen más mint a már ismert rendszer.
-
válasz
Larry303 #5549 üzenetére
Az összes makró obi kiváló szokott lenni, a hosszabbak portréra is. Pl. 105-ös Sigma talán a legjobb CA-ban, de annak meg a 8 lamellás blende a "hibája", már akinek hiba.
Én mostanság kedvet kaptam egy 150-es Sigma kipróbálásához, úgy látszik, hogy kénytelen leszek venni, mert senkiét nem tudom kipróbálni.
-
törölt tag
válasz
Larry303 #5535 üzenetére
Retusálatlan nyers , default ACR élesítés (25-ös a 100-as skálán), EXIF benne, f/2.8 full tágon tesztelgettem - de ez sem "tesztfotó" lett végül
-
törölt tag
válasz
Larry303 #4663 üzenetére
Ezt a fotot pl ma hajnalban csinaltam, csak ugy probakeppen. Minimalisan exponalta csak tul ugy ahogy modtad, nem sokat kellett korrigalni. A D90-el ez egy paca lett volna az agak kozti eros feny miatt.
Arrol nem is beszelve, hogy ISO1000-en annyi a zaj mint a D90 ISO500-on
-
törölt tag
válasz
Larry303 #4588 üzenetére
Voltam ma kiprobalni, ugy csinaltam ahogy irtad, tesztabra utan kulonfele tavolsagban levo temakra lottem a legtagabb rekeszen. Teljesen rossz volt az egesz. Aztan kiprobaltam kozvetlenul utana a D300-at is, es azzal semmi hiba, egy kepet sem tevesztett el rajta a 35. Akarmilyen tavolsagra probaltam, barmelyik fokuszponton, semmi sem hozta zavarba. Csak a D300 eleg lelakott volt, nem akartak engedni az arabol ezert vegul azt is otthagytam.
-
Freddy76
addikt
válasz
Larry303 #4332 üzenetére
Teljesen normálisan működnek. Az olympus dslr rendszerre tervezett vakui használhatók, de ugyanúgy van pl. metz, nissin olyra is.
M3ss: olympus (zuiko) 17/1.8, panasonic-leica 25/1.4, szintén oly 45/1.8. A szorzó itt kétszeres, tehát ekv. 34, 50, 90 látószögekkel dolgozik. Az olympusnak van még egy 75/1.8 obija (ekv. 150), ezen gondolkozik. A zuiko obik régóta (még a digi korszak előttről) nagyon elismertek, és ez azóta is így van, nagyon jó minőségük. És persze teljesen nyitva is hozzák a minőséget, a teljes képen, tehát nem kérdés, hogy meddig kell rekeszelni, mert nem kell. A pana-leica 25 minden pana-oly tulajdonosnak egy vágyott obija, nagyon minőségi darab. A keresővel nincs gond, ff méretű a gép keresője 100 %-os, és az evf nagyon jó (a fotós nagyon könnyen megszokta, hogy azt látja a keresőben, amilyen a kép lesz, sőt, be lehet állítani, hogy a bebukott részek kéken, a kiégettek narancsszínben villogjanak, és expó előtt korrigálsz). Szóval a keresővel nem lenne gondod. Az af más tészta, gyors az omd fókusza, de nem éri el pl. a d7k fókuszát. Elég azért mindenre, bár sportfotóra nem ez kell. Nyilván kevesebb a kezelőszerv persze, ezt kell megszokni.
Amúgy ez a kép is az omd+45/1.8 párossal készült, nyers jpg, ahogy a gépből kiesett. Szóval lehet bukézni ezzel is.
Nyilván nem akarok vitát szítani, tehát senki se értékelje jelen hozzászólást felhívásként, nem kell megvédeni a tükrös rendszert, és nem kell bebizonyítani, hogy a milc-ek játékszerek. A milc-milf "viccért" pedig virtuális faszkorbács jár
.
Amúgy érdekes volt kézbefogni. Teljesen megfogható a váz, nem esik ki a kezemből, tehát ezzel nincs gond, és kifejezetten üdítő volt a könnyebbsége. De az ujjaim automatikusan ráálltak a d7k gombkiosztására, azt azért nehezen mellőzném. A státuszkijelző érdekes dolog, a keresőben megjelenő infókat szabadon állítod be, így talán annak a hiányát meg tudnám szokni. Kéne ez is, az is.
-
törölt tag
válasz
Larry303 #4076 üzenetére
[Troll off] Atok, Amúgy sztem is bánnád. Most magam ellen beszélek, mert hiéna módra csapnék le két üvegre is, de megkondult bennem a lelkiismeret vészharangja, ő maga meg már itt ba***gat fél órája, csak nem hagy békén. Úgyhogy le kellett írnom, bocs. Téged is cseszegetni fog a Tied.. ne nyúlj a szetthez sztem.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Larry303 #3703 üzenetére
Nem, inkább mini talikat, esetleg workshop-ot kell szervezni, hogy az ember kicsit kimozduljon vagy kiengedje a gőzt, lazuljon. Vérfrissítéssel szerintem nincs gond, mert kezdő topicban vannak mindig új arcok. Aztán az is lehet hogy már értelmét vesztette a kezdő meg haladó topic és ideje lenne összevonni, hogy jobban pörögjön, el kell készíteni az első hozzászólást, hogy kiszűrjük a turista jellegű hozzászólásokat, így a gyengébbek is talán jobban tudnak fejlődni és nem mindig az jön elő, hogy aki munkájából hoz képeket az már sablonos stb... Szvsz több időm van rá /jobban szeretem ha képekkel van tele a topic nem kilométeres eszmefuttatásokkal kinek mi a szíve gondja a fórummal kapcsolatban. Persze lehet szakmaizni is, engem nem zavar, max nem olvasom alaposan végig, mert ennyire már nem köt le a dolog.
Szerk.: elírás javítva
-
L4mie
veterán
válasz
Larry303 #3648 üzenetére
amúgy ideje lenne egy barominagy exel táblázatot gyártani,
gép
obi
tulajdonságok
ár/érték
használt ár/értékmert legközelebb bejön valaki, hogy:
-úgy döntöttem veszek egy DSLR-t, nekiesünk, hogy D3.xk-5.xk D0.09k D7.xk D0.3kújan, használtan, kitobival, fixxel, ennyi MPx annyi subpixel....ilyenfogás, olyan kártya.
aztán a csávó 30 perc múlva visszanéz...200 post, és inkább átmegy a nyomtató topicba,
azzal, hogy a nikonosok őrültek mind! -
törölt tag
válasz
Larry303 #3648 üzenetére
Hat nem tudom, szamomra az a Nikon altal gyartott AF rendszer ami Nikon uvegekkel nem mukodik rendesen (meg csak nem is 3rd partykkal), azt a rendszert hiaba is akarmilyen joidulattal probalom, egyszeruen nem tudom szebb jelzovel illetni. Raadasul erre a Nikon nevu ceg a fule botjat se mozditja, a hiba letezeset hivatalosan el sem ismeri...
-
Throme
veterán
válasz
Larry303 #3540 üzenetére
Nem szeretném, ha a hsz-eimből az jönne le, hogy nekem kevés a 24MP alatti pixelszám.
Csak annyit, hogy addig ne ítélkezzen bárki is a 24MP-es gépek (nem csak a D7100, hanem a másik 2 belépőt is ideértve) felett,a míg nem próbálta ki.
Az obik nem teljesítenek rosszabbul (normál nézetben, nem pixel kukkolással, de lehet így se rosszabb).
Nekem élesebbnek tűnik pl a 12MP-es képhez képest. Ez jöhet a monitor méretben való nézetből is persze.
Felsorolt aggodalmakra Kleroonak válaszoltam.
Még ehhez annyit tennék hozzá, amit régebben is írtam valakinek, aki elásta a D3200-at bejelentésekor, hogy a nikon nem fog kijönni egy rosszabb minőségű géppel, csak hogy elmondhassa, hogy megnövelte a MP-ek számát.
Nem tapasztaltam berázásból adódó hátrányt mondjuk egy 12MP-es géphez képest.Minden aggodalmat felsoroltatok ami logikailag rendben is van, csak próbáljátok ki, hogy tényleg olyan rossz egy 24 MP-es gép
-
Sequoyah
tag
válasz
Larry303 #3516 üzenetére
Csak akkor kell hozzá jobb üveg, ha ki is akarod használni mindet. Rosszabb nem lesz a nagyobb felbontástól szar üveggel sem, maximum nem tudod kihasználni. Méretezd le 12-re és képminőségben ugyanott vagy, mintha 12-es szenzorod lenne, legrosszabb esetben is. Max sebességet nyersz vele.
(hozzáteszem a legalapabb 18-55-öm is több részletességet mutat 24mpixelen, mint 16-on, szóval sosem értelmetlen) -
Peethy
őstag
-
Telomanikus
senior tag
válasz
Larry303 #2911 üzenetére
nemmm tudom. szerintem rosszul álltunk a fényekhez képest. volt kép ami 640 iso, 320zár, 5.3rekesszel ment és sötét lett. a fények elég erősek voltak. képek viszont javarészt sötétek
(rekesz ez volt a max az adott gyutávon, ennél alacsonyabb zárral pedig nem nagyon "mertem", mert még elég bemozdulós vagyok)
-
válasz
Larry303 #614 üzenetére
Ha szerkeszt belőle valaki egy valódi 1. hozzászólást (azaz ami akár alapjairól elmagyarázza a vakuk közötti különbséget), akkor igen.
Az első hozzászólás nem kifejezetten tudástár, hanem egy topic összefoglaló, a legsűrűbben felmerülő kérdéseket szoktuk oda írni/megválaszolni.
Azaz olyanokat is, hogy van-e ajánlott márka? X-Y vázhoz melyik vakut ajánljátok? Mire kell figyelni vaku vásárlásánál? Hadd ne soroljam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest