- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Légies iPhone halvány színei
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andrew31
senior tag
válasz
Andrew31 #28417 üzenetére
Működik a dolog.
Nem tudom, hogy miért kell közé a papír, tényleg azt hittem, hogy így is túl távol van, esetleg belül, az elektronikánál lehet valami érintkezési probléma?
Nem akarom szétszedni, de mindenképp érdekes. meg az is, hogy a rajtahagyott cseretalp is megoldja a dolgot, valami nem stimmelhet belül... :s -
toth_janika
őstag
válasz
Andrew31 #28405 üzenetére
Jaja ilyent csinált nekem is a Meike-m. A megoldás egyszerű volt nekem: tettem egy darab papírt a gép és a markolat közé, hogy ne "lötyögjön". Ha jól megfogtam, akkor nálam egy kicsit megmozdult a markolat, és ilyenkor villogot a led. Ezt a papírral orvosoltam, azóta np. A haveromnak meg az oldotta meg, hogy állandóra betekerte az állvány talpát a markolatba... Onnantól neki se villogott
Hát na... Nem 90e-s gyári markolat... -
-
pcsabat
őstag
válasz
Andrew31 #25478 üzenetére
igazából én is szinte kizárólag 10 mm-en használom. Ott elhanyagolható a különbség a kettő között fényerőben. Rossz fényviszonyok között lényegi különbség nagyon nem hinném, hogy lenne f3.5 és f4 között. Napsütésben, nappal meg úgyis mindkettőt érdemes lerekeszelni (10 mm-en f5.6-tól már elég penge az "olcsóbbik" is, de ha bőven van fény akkor érdemes f7.1-re vagy f8-ra tolni). Én ezért döntöttem anno a gyengébb fényerejű mellett (meg mert 50 ezerrel olcsóbb volt akkor). D7100-on használva elégedett vagyok vele. Persze létezik jobb nagylátó is APS-C vázra, de akkor újonnan ez volt a legjobb vásár, mikor beruháztam rá.
-
*Ropi*
félisten
-
Digger
senior tag
válasz
Andrew31 #21038 üzenetére
Nem, nem, nincs semmi baja, meg vagyok elégedve vele!
Csak feltünt, hogy mindenki csupa jót mond róla, mindenki ezt ajánlja, de azt senki nem teszi hozzá, hogy a motoros, vagy a kurblis az ajánlott! Meg gondolom árban sem egyformák. Én csak a vásárlás után hallottam, hogy van kurblis változat is! -
aleister
veterán
-
törölt tag
válasz
Andrew31 #20156 üzenetére
Rohadt jó kis gépnek ígérkezik a 750, de annyi quality fail-je volt már a Nikonnak, hogy tuti várnék 2-3 hónapot vele és addig nézném a rumors-on, jön-e valami gebasz. A szívem nem dobogtatta meg amúgy nagyon, egyedül a kihajtható kijelző az, amiért ölni tudnék, ha lenne a 800-on mondjuk.. főleg, hogy ilyen lassú fps-es, nagy megapixeles gépet előszeretettel használnék makróra, ha tudnék rendesen makrózni, ott meg a mindenféle hülye szögben álló gépnél ugyancsak jó a kihajtható.. ja és nemigen van benne az a képesség, hogy zoom esetén a gyutáv két végére legyen egyaránt AF fine tune állítási lehetőség, hátha mást kér az obi 70-en, mint 200-on .. (közte meg kalkulál a gép valamit). Szóval közel már nagyon a szent grál, de még nincs meg ezzel sem.
-
törölt tag
válasz
Andrew31 #20142 üzenetére
Nem tudom linkelni, keresem, nem találom.
Röviden: [link]
Idézem: helytelen fehéregyensúly beállításával gyakorlatilag lebutítjuk a fényképezőgépünket! Mire gondolok? A kép 3 összetevőből áll össze a gépben: ezek a piros, zöld és kék színek. Ha mi 3200K színhőmérsékletet állítottunk be, és borult ég alatt fotózunk (ami 6-6500K is lehet), akkor a kék színek egy pillanat alatt ki fognak égni, mivel ezen színösszetevőt a gép aránytalanul jobban fogja erősíteni, mint a piros illetve zöld komponenseket. Így előállhat az a helyzet, amikor 100% kék telítettség mellett a piros és zöld színek még csak 30%-on állnak. Ha tovább exponáljuk a képet, a kék csatorna beég.
Ha később helyreállítjuk a színeket, azaz kb. 30%-ra visszacsökkentjük a kék csatornát (feltételezve, hogy valami olyat fotózunk, ahol a csatornák egyenlő arányban lettek volna használva), akkor azt vesszük észre, hogy egy jócskán alulexponált képet kapunk, amit utólag még expó korrekciónak is alá kell vetni, azaz meg kell növelni minden csatorna értékét számítógéppel.
Ez még leírva is elég horror, főleg ha számokban is kifejezzük mindezt! Egy átlag középkategóriás gép 12bit színmélységet kezel, ami 4096 árnyalatot képes leképezni minden színcsatornából. A fenti, hibás beállítással ezt lebutítottuk 1200 árnyalat környékére, azaz közel 3000 árnyalat lehetőségét kikukáztuk.
-
Eszterrr
csendes tag
-
törölt tag
válasz
Andrew31 #18018 üzenetére
Szerintem az ívelt szenzor nem egy 1st world problem.. just another tech újítás. De amire sokan vágynak, mondjuk egy fullmagnézium ödémahárom-D800-like nagyváz, telepumpálva legfullosabb feature-ökkel és egy izmos alappal (AF, szenzor, stb), továbbra sincs.
Szóval annyira nem esek hasra már az ilyen ötletektől. Az egyetlen nagy innovátor, a Sony, kb. elég gyér obiparkkal rendelkezik.
Szóval geek-ek lehet majd repülnek erre az ívelt szenzoros csodára, ha kijön 1-2 éven belül, de én tuti nem.
-
törölt tag
válasz
Andrew31 #12684 üzenetére
Szupertitkos. :]
Atkuldott egy extramagas iso-s raw-t es melle az xmp-t is. Csak pislogtam, mert en arra mar reg azt mondtam volna magamban, hogy kuka. Meg nem hittem, hogy az ACR ennyire jol szur zajt. Aztan csinaltam en is par probat 12800-on es 25600-on es meg fullhd-ben is elfogadhato az eredmeny, nemhogy kisebben, amit webre az ember betesz ide-oda, blogba, stb. Szoval eddig is szerettem a vazam, de most kb. "hubazmeg" es arra virul a fejem, hogy tud hasznalhatot alkotni ebben a tartomanyban, egesz jo meretben. Semmi titkot nem mondott igazabol Ropi, de felnyitotta a kis csipas szemem es ez ilyen "wow" hatast valtott ki belolem. Es ezert most nagyon halas vagyok neki.Neha nehezebb szemleletmodot valtani, mint a technika adottsagait kihasznalni, ha ott van keznel.
-
Freddy76
addikt
válasz
Andrew31 #9098 üzenetére
Ilyenkor legközelebb írd le a fórumba:
"Holnap megyek Pestre, remélem, a 220 voltban ki tudom próbálni a Tamron 17-50-et."
Erre írta volna valaki, hogy:
"Menj inkább az Artwork-be, ott van a Moszkva térnél, ott tuti odaadják."
Erre írtam volna én, hogy:
"A Batthyány térnél dolgozom, ha erre kanyarodsz, beviszem az enyémet, és kipróbálhatod, ott a Duna-part, a tér, a csarnok, a Parlament."Szóval legközelebb szólj előre...
-
Peethy
őstag
-
bandigno
senior tag
válasz
Andrew31 #8126 üzenetére
ILYEN a szűrő
Pont ezt akarom elkerülni, hogy ne olyat kiegészítőket vegyek, hogy ..majd!
Horgászni elég sokat járok, a gép mindig nálam volt, mióta megvan, lehet megéri befektetnem rá, márcsak a kontrasztosabb képek miatt is!
Köszönöm és nektek is MC Pite és m3ss!8130: egy irány van, ami érdekel, mégpedig a bogaras/virágos makró, de egyelőre tapogatózom! egyelőre úgy vagyok, hogy tudom, hogy szeretek fotózni, de merre lesz a biztos út, az képlékeny! majd annak függvényében "utólag" megveszem a dolgokat ha fixen elindulok ebbe irányba
-
MC Pite
veterán
válasz
Andrew31 #8099 üzenetére
Középső fókuszpont van kiválasztva?
forceberg: Nem tudom konkrétan milyen farmarjaid vannak, de az evolúciós ranglétrán alul foglalnak helyet, ez tény - ettől még érezheted magad jól benne.
Hát, a többiek kijavítanak ha tévedek, de szerintem ennyiből amilyen FF-et/komolyabb felszerelést tudnék venni, azt a dof/iso teljesítményt már ez is tudja: [link] (túrázós képek, a dobozok utántól)
-
MC Pite
veterán
válasz
Andrew31 #7571 üzenetére
Hát, ha nem jó fényviszonynál is használnád, sztem bukó... Makrónál még jó lehet.
Vagy kell venni egy 5K1et
Igaz, D5000en még bogarásztam, de 5K1en tán 3* nyitottam ki a kijelzőt, ez csak extra most. Igaz, nem sokat javít az esélyein hogy a tamronjaim nem tudtak kontraszt af-et, a 18-200 meg mindig a szekrénybe volt, az 1.8Gnél nyitva meg nagyon észnél kell lenni hova fókuszálok. Illetve a nagy nikkoron piszok hangos volt a VR, inkább kikapcsoltam, akkor meg olyan záridő kellett hogy ihajj.
Hja, ahol még ilyen kis hüJE A,S,P meg auto meg kis...ikonos tárcsát kell tekergélni, amit persze az ovfben nem látok hol áll, meg a túl kecés fény üzenet rohaggyonmeg kijelzőn is kitakarja sötétben... Pár nap után már ez a módválasztó furcsa.
-
-
spanyoll
addikt
-
Sequoyah
tag
válasz
Andrew31 #5158 üzenetére
A csöpögés az egyik DSLR-nél sem akkora gond még. Nekem konkrétan bőrig kellett áznom hogy az alap D40 ne bírja, de utána is használható maradt 1-2 hátsó gombot leszámítva.
Szóval egy átlag esőt egy weather sealed gépnek simán bírnia kell (lehetőleg valami zártabb obival). -
Byk01
őstag
válasz
Andrew31 #5133 üzenetére
Nincs bekapcsolva a hosszú záridős zajszűrés?
Ezzel a tél dologgal meg ne korbácsold a kedélyeket, amikor 40 fok van odakint
Bár ha jól lehűtött helyiségből viszed ki a géped, most is lehet hasonló probléma ...
A lényeg télen, hogy ha beviszed a géped, akkor legyen kikapcsolva, sőt, az sem hülyeség, ha az aksit kiveszed mielőtt bemész. Lezárt táskában a lakás leghűvösebb részén hagyd felmelegedni a géped.
Ha türelmetlen fajta vagy (a kérdésed alapján az lehetsz), akkor vedd ki még odakint a memória kártyát, akkor hamarabb dolgozhatsz a képekkel. Amíg te felmelegedsz, az is használható állapotba kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Olympus pl5, Panasonic 20 1.7
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest