-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
ferrari1 #5544 üzenetére
helo! Örömmel adok tanácsot, mivel kezdő vagyok így ha valamit rosszul tudok arra megkapom én is a "magamét
az a helyzet hogy te fogtad a géped és lőttél vele,így nem fogja megmutatni a gép-obi hogy mit is tud.
Először előre el kellene döntened hogy mit szeretnél fotózni. Asszont-cicát-autót..stb..
A menübe sok mindent be lehet állítani de most csak ezeket állitsuk:
Picture control:Sharpening 6
jpeg fine, srgb színtér.lényeg a status screenben van.(az alap kép ami bekapcsolásnál fogad)
Ajánlom hogy a végeket kerüld ha lehet,24-85 mm es határon használd inkább az obit.
Állítsd a gépet blendeprioritásos módba(A mód tehát aperture mód másnéven rekeszprioritásos mód),itt te állítod a blendét(vagyis a rekeszt f értéket) és ahhoz állítja a gép a záridőt.
Rekesznek az F8 értékkel érdemes próbálkozni itt rajzol a legszebben ez az obi.ISO: Lehető legalacsonyabban érdemes tartani.de mindig olyan iso-t válassz,ahol a gép a fókusztáv reciprokát méri legalább záridőnek.Tehát ha 50mm re van az obi tekerve,akkor legalább 1/50 et vagy jobbat(1/60,1/70stb) mérjen-mutasson a gép.így kapsz éles képet.ha kevesebbet mutat (1/40,1/30 stb)akkor növeld az iso-t eggyel.(pl 100ról 200ra 200ról 400ra stb...)
Focus mode: AF-S Single-servo AF
AF-Area Mode:Single-point AF
portrénél például:a gép középső fókuszpontját ráálitot a portéalany szemére,félig lenyomod az exponálógombot,nyomvatartod,nyomvatartás köben újrakomponálod a képet majd teljesen lenyomod az exponálógombot.
exposition correction:ha a kép túl világos akkor állits - értéket,ha sötétebb akkor +értéket.
illetve Metering:probalkozz a Matrixxal,de érdemes kiprobalni ugyanannál a témánál a másik kettőt is fényviszonyoktól függ...
(persze egy ilyen gépnél raw képek esetén aknázható igazán a tudás,de ahhoz már kell kis utómunka tudás,stb,)
-
válasz
ferrari1 #5544 üzenetére
Amikor kompakt gépről váltottam DSLR-re akkor elején én is csalódott voltam a képeimet nézegetve. A kompakt fényképezők általában sokkal élesítettebb, szaturáltabb beállításúak. Ezeket természetesen a tükörreflexen is tudod finomhangolni. Illetve később talán képszerkesztő programmal még jobbra tudod alakítani.
Majd ha készíted a képeidet, azt se felejtsed el, hogy egy nagyobb szenzorral rendelkező fényképezőgépnek sokkal kisebb (természetesen blende beállítástól függően) a mélységélessége. Emiatt is más lesz a DSLR-el készített fotóid.
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest