- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
t_a_m_a_s #19715 üzenetére
megeloztelek
D5000-el a plafon talan Mallorcan volt 4eve, akkor jpeg-be olyan 550 koruli expot lottem el egy akksival, maradt meg benne delej, de estere inkabb raraktam toltore. D90-el a legtobbet, amit lottem egy toltessel az talan 400-450 kep volt, erzesre jobban birja annak az akksija a strapat. Vagy Real_Necro kimelte meg nagyon elotte
-
-
törölt tag
válasz
t_a_m_a_s #19527 üzenetére
Sztem probald ki nyugodtan. En a furdoszobai csap feletti halogen spot izzo fenyenel pucolom kb evente 2x, es egy bizonyos szogben tartva a felulet ahogy vegigcsillan, nagyon jol latszik a legpicibb mikrokosz is, por, szosz, egyeb. Eleinte nem, de ma mar a sarkokat is tisztara tudom pucolni. Lenspen Sensorklear baba cucc, ugyesen lehet vele dolozni. Meg annyira azert nem nagy dolog ez, tulmisztifikalt kicsit es sok a felelem benne.. sztem odafigyelessel szepen tisztithato makulatlanra. Mondom ezt ugy, hogy f22 pixelszinten tiszta nalam a sarkokban is, ha odafigyelek.
Ami nagyobb bibi az a tukor maga. A tukorrol a port lekapni annyira nem egyszeru mar, foleg nem a hatoldalarol, ami ugyanugy a szenzor elott mozog es csinalja expokor a legmozgast. Sztem a por szamottevo resze a zarszerkezetrol (tukor, akna stb) kerul a szenzorra, nem is direktben kintrol. Mindig total ki kell fujni a szenzor kornyeket is, mielott tisztitod.
-
qpakcovboy
őstag
válasz
t_a_m_a_s #18801 üzenetére
maximális tisztelet! 10 éve a PH! csak a hozzád hasonlóakkal volt tele, ezért is volt jó fórum. A "trolokat" nem kiröhögtük, hanem inspiráltuk, hogy tanuljanak, ha már van hozzá kedvük...
Nem születhet mindenki nikon adapterrel a seggében.Elég lett volna annyit írni, hogy -te fasz a wifis kártyával a gépet nem tudod irányítani
-
Real_Necro
veterán
válasz
t_a_m_a_s #18796 üzenetére
"Ha zavaros is, de érthető volt a kérdés, le lehetett volna egyből írni, hogy kurva mindegy, milyen memóriakártya van a gépben..."
Én úgy értelmeztem, hogy transcend memkarin keresztül akarja irányítani... Tehát nem az volt a kérdés, hogy jó e bele, ergo te is másként értelmezted. Az, hogy Kutyus meg Ropi poénos kedvükben voltak , szerintem oké... srác meg túlságosan érzékenyen vette. Tetszik nem tetszik, a kérdés volt rosszul feltéve...
-
phaseOne
tag
válasz
t_a_m_a_s #18672 üzenetére
igen, távolból nem könnyű felmérni valakinek a képességeit, de azért nem egy nagyon nehéz feladat, csak figyelni kell, és egyszer meg kell tanulni...
ha tutira akar menni a kolléga akkor meg tényleg a Nikon kft a jó választás
(ja, és ha lejárt a mo-i garancia akkor is csak 3k körül van)
e-bayesre mekkora súlyt tudtok tenni?
tudsz mutatni egy olyat amiről az az általános vélemény, hogy jó minőségű? -
-
-
m3ss
veterán
válasz
t_a_m_a_s #18431 üzenetére
1,8-2-n meg olyan kicsi az éles tartományod, hogy pikk-pakk kimozog belőle a törpe. Művészkedésre" persze jobb a fényerős fix, "dokumentálásra" viszont hasznosabb a zoom+vaku."
hat nem tudom, nem ertek egyet. hobbibol nem tud az ember loni qrvasok kepet f1.8-on? es majd szelektal? nem mind1 ha lemarad vmirol nikon fokusz miatt?
valszeg lesz 32492342394 kepe mire felno a gyerek. elesben is lovoldozok 1.8-on, nem hogy otthon...minek akkor a "nagy" szenzor? ennyi erovel vehetnek m43-at is..
vagy lassan a kitobi a goto? altalanos fotozasra, gyerekfotozasra, mindenre?villantani lehet fix obi mellet is...
-
Byk01
őstag
válasz
t_a_m_a_s #18068 üzenetére
Mondjuk az a két obi nem olyan sok. Se a 35-ös, se az 50-es nem túl nagy. A markolat meg csak mélységben számít.
Én nem vagyok szívbajos, és volt, hogy a vaku helyett (városnézéskor) egy literes palack vizet tettem bele. Kicsit feszült a teteje, de rá lehetett húzni a zipzárt. Ellenben természetben kiránduláshoz nem az igazi ez a táska, mert semmi más nem fér bele. Én oda egy sima ikeás hátizsákot szoktam vinni, és beleteszem a Kata db-455 betétjét és otthon hagyom a cucc felét, cserélgetni úgyse nagyon van idő. -
Byk01
őstag
válasz
t_a_m_a_s #18051 üzenetére
Á, látom, félreértettelek
Nekem is egy Tamrac van: Velocity 8x. Abba bele tudom rámolni a D90-et markolattal, a 18-105-öt, a 70-300-at, a 35-öst, az 50-est és a YN-468II-t.Plusz az első zsebébe memóriakártyákat, lenspent, kulcsot, pénztárcát. Ha nagyon megszorulok, akkor a felszerelés épségének kockáztatásával belemegy a Nikon 1V1 három obival (10-30, 10/2.8, 30-110) és a mókás vakujával.Szóval b.szottnagy ahhoz képest, mekkorának néz ki. Itt látszik, mekkora ... rajtam
-
törölt tag
válasz
t_a_m_a_s #17096 üzenetére
Az 5100 mai napig k* jó szvsz. Biztos, hogy nem vennék kezdőként 3-as szériásat helyette. A kihajtható kijelző annyira istenkirály.. LiveView, levinni talajszintre és kutyapofa telibe, ahogy a földön kushad. Legjobb
Zajban is jó (D3200-nál például lazán jobb).. sztem a legjobb mindenes egy kezdőnek.
-
MC Pite
veterán
válasz
Egyszer jogos, bár egy említést(!) megér, de vitázni róla fölös.
5100nál nem érzem hogy elszállt felette az idő. Most konkrétan is átfutom a különbségeket, hogy első dslr gépnek mi számíthat ami megéri a pluszt a 5200ben... ugyanakkora területen 39 a 11 pont helyett sztem nem előny(sőt), 24mp vs 16 nem előny(rawozásnál amennyivel kényelmetlenebb, annyival több infót tud az új, legyen egál),
Kb marad a 9 keresztszálas fókuszpont. Viszont 60K a különbözet, ami vagy egy plusz fixet, vagy fényerősebb zoomot jelent (hűdedrága az új 17-70) vagy pluszba egy kis utazózoomot.Vagy úgy is feltehetjünk, D5200+18-015 230ért, vagy D5100 17-50 2,8al 224ért? (bestbuy 17-70el 260ért ha belefér)
D3200 6.000-el olcsóbb az 5100tól, és akadnak azért sw-es butítások amik hamar hiányozhatnak. Plusz, hasnálat közben derül ki hogy (tudom, eretnek vagyok) mert jobb oldali gombokkal nem kell elengedni az obit, bal oldalival meg igen. -
m3ss
veterán
válasz
hat ezzel nem ertek egyet. nem errol szol a forum? sokszor jobb alternativat kinalunk mint amit kinezett az illeto. mellesleg konkret elkepzelese? valszeg fogalma sincs a fotozasrol, sem a szenzorokrol sem a nikon kinalatarol.
beirok a fejhallgato topicba hogy kineztem x meg y fejest, biztos nem banom ha vmi hozzaerto beirja h inkabb z-ben gondolkozzak.
flame nem flame, en tovabbra is azt vallom h a statuszkijelzo, kereso, dedikalt gombok, fogas...na meg a motor fontosabb lehet.
megneznek egy statisztikat hogy hanyan valtottak mondjuk statuszkijelzos canikon croppos vazrol vissza ujabb szenzoros belepore...most a milceket hagyjuk ki a kepbol, annak a valtasnak mas oka van. -
Ijk
nagyúr
válasz
Szerintem meg fel kell vetni más lehetőségeket ha jobbnak találom. D90 egyetlen hátránya az érzékelő, ami hobbi szinten még mindig messze megfelelő. Ellenben kapsz egy tisztességes vázat, nem egy szappantartót, alagút keresővel.
De nem fogom neki ajánlgatni, láthatóan nem érdekli, akkor meg nyilván nem kell erőltetni. -
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #16958 üzenetére
Én jellemzően a közelpont közelében rontottam.
Minél nagyobb tárgytáv esetén meg ugye csökken a rontási esély (leszámytva az extrém eseteket mint pl Freddyé). Pl templom belső fotózásakor már nem aggódom annyira. Ez az obi meg nem közeli portré obi, arra ott az 50-es vagy felette.
Szvsz az a d3100 tulaj bátran belevághat egy 35-ös fix vásárlásába, hacsak nem tized mm pontos fókusz kell neki állványról fotózva, mert ugye nincs AF tuning abban a vázban.Freddy: esetleg még a nikkor AF-S 40mm fix is ajánlható, ami szintén fényerős, igaz nem f1.8, de az f2.8 is elég király. És ez már makrózni is tud. Ok korlátozott a témaválasztás, de akkor is tudja. Van/volt a fórumon valaki, aki elégedett volt ezzel az obival.
-
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #16956 üzenetére
... és leállnál tesztábrázni?
Nekem eddig mindkét gépen rontott már a 35-ös fix. Ebben volt júzer error is bőven, a többit meg újra lőttem. Azért f1.8-on már könnyű rontani hobbi fotósnak.
Igyekszem ilyen f érték közelében nem menni 1/60-100 alá és türelmesebben kattintok mint egy kitobival.(#16953) Freddy76 : személy szerint nem emlékszek belépő tulajtól panaszra 35-ös fixről. De ajánlható a vásárlás előtti kipróbálás.
-
fury71
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #16937 üzenetére
Én is kisgyerekes apuka vagyok, persze hogy DSLR-t vettem. Pedig próbáltam MILC gépeket is, de nekem kellett a méret.
Egyenlőre nem bántam meg, persze vannak olyan napok amikor gondolni sem tudok a fotózásra mert lekötnek a lurkók, meg egyéb teendők.
Kirándulni még nem voltunk, majd elválik, de nem vagyok nagyon kényelmes ember úgyhogy szerintem nem lesz gond a cipeléssel, vagy ki tudja. -
-
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #16896 üzenetére
Amit egy régebbi dslr tud kitobival, azt egy nagyszenzoros, jó lencsés kompakt már hozza. Szerintem (szerintem: én így gondolom, de nem zárom ki, hogy nincs így) egy d90/5100+18-105 szintjét isoban zajban, talán dinamikában egy fuji x10/20 hozza. Ennek van egy baromi jó lencséje(ekv. 28-112/2-2.8), nagyobb szenzora, normális kezelőszervei (tárcsák, gombok, tekerentyűk), tud rawot, alapból nagyon klasszak a jpg-i. Vakupapucs is van, használok is rajta egy külső vakut. Persze nem tudsz rajta obit cserélgetni, nincsenek rá fényerős fixek, és nem fázis af van rajta, tehát lassabb.
Kutyus, nem tudom mit értesz iso bajnok alatt. A fizikát nem lehet megb.szni, m4/3-on nem lesz sohasem olyan penge dofod, mint ff-en, és iso-ban sem fogja ugatni sem (kivéve persze, ha régebbit hasonlítasz újabbal). Nekem érzésre (érzésre: én így érzem, nem tényként közlöm) az olympus e-m5 hozta isoban a d7000 szintjét.
Amúgy négy hónapja nincs d7000, azóta használom a fuji x20-at, és tervezem hetente, hogy mit fogok venni. És rá kellett jönnöm, hogy bár kellene valami gép, de szükségem nincs rá...
-
törölt tag
válasz
t_a_m_a_s #16896 üzenetére
Esküszöm egy tücsökpöcsnyi kiskompakttal is el lehet lenni, ha nincs széjjelbutítva-automatizálva a firmware-e és képes rendes iso-ra. Freddy om-d-je vagy mije fogott meg anno Szentendrén, guszta kis jószág, .. megvárom, mit hoz a nyár. Agyalok egy Nikon AW-akármin is, ilyen vízalatti, homokba letevős és hasonló ökörködésekhez.
Meg egy Nauticam búvártokon is az A7S-re -
törölt tag
válasz
t_a_m_a_s #16894 üzenetére
A nagy szenzorral az a baj, h nagy obi kell ra. Egy Sony A7 szeria pl. egy kisebb fixxel meg csak-csak, de egy 24-70-el mar o is kimeriti a bumfordi fogalmat - most noi taska viszonylatban. Szoval nem retikulbe valo.
Az apsc milcek, sot, az m43-ak aranyosak, csak kicsit meg szenzorban fejlodjenek iso-ra es ok. Hugomnak pl. egy gyonyoru jpeg-u Oly kene, milc v kompakt, reszletkerdes (neki), a lenyeg h 3200-6400 iso-n meg hasznalhato legyen, de felbontasban eleg boven a 4K neki (~8 MP), cserebe az esti vacsifotok kevesbe legyenek szemcsesek.. szoval kellene a kisszenzoros vilagba is egy iso-bajnok, mint FF-en az A7S most.. ami kicsit "megdobbenti" a vilagot.
A kompaktokat amugy nem csak a gyenge iso miatt utalom, hanem mert nem akkor sul el, mikor lenyomom a gombot teljesen. Meg gondolkodnak, tokolnek, mittomen.
Bar nem szeretek ilyet leirni
de sztem vmi jofele bridge v inkabb szep jpeg-es m43 iranyba fogom terelni ot, alacsony MP, gyengebb FF-szeru zajszinttel.
-
Mawyx
őstag
válasz
t_a_m_a_s #13027 üzenetére
Igen, csak a zoom-ra értettem, most nem birtam volna egybe nagyobb plussz obival venni, azt majd késöbb veszek hozzá, ezért kérdeztem, hogy mit ajánlotok, mert nem tudom mit kell nézni rajta és annyira nem érdekel a dolog, hogy én napokat töltsek az obin lévö számok tanulmányozásával.
Megpróbálok olyan boltot keresni, ahol ki tudok próbálni egy 55-200 obit, de venni majd használtan fér bele a keretbe.
Köszönöm a segitséget, igy már tudom milyet keressek, amit Byk01 irt: [link] -
torzo
őstag
válasz
t_a_m_a_s #11251 üzenetére
Miért haszontalan az uv szűrő? Persze, obi függvénye, de ha a frontlencse könnyen elérhető, előbb-utóbb meg is karcolódik. Jó ha ott az a szűrő olyankor. Az igaz, hogy a jó UV szűrő, már amelyik nem ront a képen, az aranyáron megy. Az, hogy az UV sugarak mennyire veszélyesek az obira, azt nem tudom. Lehet, hogy csak marketingduma.
Alternatíva persze a napellenző is, de por, szemét, homok ellen nem sokat ér. -
bandigno
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #9671 üzenetére
+forceberg
Tényleg megosztja a népet a két típus, ultra vs tele (+1 obi) vagy konkrétan az 55-300 vs 70-300! nehéz döntés, főleg így! Árban meg pláne, kb 67e-ért tudnék szert tenni egy bontatlan 55-300-ra, de fotós cimbik csak-csak a 70-es felé húznak! Nagyot nem fogok bukni az elsővel, legalább kiderül, hogy ki fogom e használni a végét, érzésem szerint lesz rá szükség a közeli félénk mókus család végett
Csórik 50 méterről is felszaladnak a fákra
Hasznos infó mindkettőtök részéről, pláne h jobban összezavart! THX!
(a tami 70-300 vc usd liciteket azért pár napig fent tartom, az itteni infók végett! ár/érték arányban jobb(?), mint a fent említett 2 obi) -
válasz
t_a_m_a_s #9671 üzenetére
Nekem most épp van mindkettő. DX-re mindkettő jó.
AF: 300mm-en hasonlítgattam őket. A 70-300VR valóban jobban harap, főként akkor jön ki az előnye, ha nagyot kell lépnie az AF-nak. De kevés fénynél meg az 55-300VR tűnik jobbnak, mert egyből rááll a témára.
Közelre az 55-300VR az élesebb, távolra kb. egál.
Fogásra, minőségérzetre egyformák. Az fókuszálással forgó és ki-be mozgó tubus szól csak az 55-300 ellen.
Instant AF override? Őszintén, ki használ egy ilyen telét kézi fókusszal? -
-
imyourfriend
őstag
válasz
t_a_m_a_s #8747 üzenetére
De mindig a fizetés, hogy milyen színvonalon van és a többi. De mégis hogy van az, hogy aki akar az tud dolgozni és tud gyarapodni anyagilag? Vagy miért lehet az, ha a magyar ember pénztárcája megenged egy 25ezer forintos telefont akkor ő megveszi a 35ezer forintost.. Nemrég írtam hogy a tükrös szerintem még "luxus" kategória.
-
lyunior
tag
válasz
t_a_m_a_s #8747 üzenetére
"szerintem szimpla kütyübuzériából fogja megvenni, meg mert megteheti"
- Bemegy a sznob a könyvesboltba:
"Kérem azt az Edájt!"
- Az eladó ránéz:
"De ember, ez Ady!!!"
-Mire a sznob:
"Ja, magyar, akkor nem kell!"Atok!
Nem a pénzétől lesz Lúzer, mert valamiben biztosan jó, ha sok Zs. nyomja a zsebét. (((Talán van kis narancssárga szászlója)))-Trollolollololloló!
Azért lúzer, mert 3 ezerért veszi azt a Pick szalámit, amit 2 ezerért is árulnak, csak más matricával. -
Byk01
őstag
válasz
t_a_m_a_s #6721 üzenetére
Ezt a gyerekre hivatkozást sosem tudtam megérteni. Nem azért, mert nem vagyok empatikus, csak nálam ilyenek sosem jöttek elő. Ha a gép útban volt, akkor útban lett volna a kompakt is, ha meg nem volt útban, akkor mindegy volt, hogy mekkora.
Mondjuk az tény, hogy az első gyereknél még csak kompaktom volt, de nem olyan nagy különbség azt elrakni, ha útban van, vagy a tükröst, a hátamon meg mind1, hogy fél kiló súly van, vagy másfél kiló. Egyedül az obicsere lehet macerásabb, de arra a MILC sem ad megoldást.Nyakban géppel meg nem hajolok a gyerek fölé, mert akár MILC, akár tükrös, tuti fejbe vágja.
-
MC Pite
veterán
válasz
t_a_m_a_s #6721 üzenetére
A polcon pihenőt üveg a legdrágább
18-105-öt és a 70-300at add el, vedd meg a 28-75öm meg egy 18-200at, és kisimulnak a ráncaid.
[Felőlem elpostázhatom, használod, nyúzhatod őket, aztán vagy ezeket küldöd vissza egy csokival megtámogatva, vagy kesst meg a 18-105öt.]Jön az ősz, most kevésbé fogom 'utálni' valamivel a tükröst, mert legalább fejtől elemelve látom az eredményt. De ahogy az üvegnek lesek utána, az alábbit olvastam Ken bácsitól:
"It drives me nuts shooting a DSLR or M9 when I can't see my image pop up instantly in the finder after I've shot it — as I do with my X-E1. Yes, there are plenty of plastic consumer Micro 4/3 cameras with LCD finders, but they are not professional grade. Photographers don't do menus; forget the Sony NEX-7 and its flimsy plastic brethren that feel more cell phones than cameras, with their overpriced plastic zoom lenses and slow fixed lenses. I need a camera with real dials like the X-E1 and fast metal lenses, not a plastic toy."
aleister: Gondolom élességet sem ellenőrzöl sosem? (Fénymérés nekem azért bonyolultabb történet, kiállításokon, low lightnál több rontási lehetőség van) Portrénál?
Próbáltál valaha _normális gépen_ arcfelismerést (eretnekség!) ami még az EVF-ben expó után rögtön a felismert arcra zoomol fél másodperc után(addig látod a kompozíció/fénymérést jó lett-e) és látod fasza lett-e? Lehet hogy bénán hangzik, de negyed óra után úgy hiányzik mint az állat!
(Jé, pont fejtől elemel, visszanéz, zoom, archoz odagörget, zoom műveletsort gyorsítja meg picit, ezt nagyon megszerettem az X10en! Sima visszanézésnél meg lenyílra az arcokra zoomol. Király.) -
válasz
t_a_m_a_s #6680 üzenetére
Pitének van az, ami az enyém volt!
Az AF érzésre elég gyors és harapós, a stabija nagyon jó hatásfokú, mindkét 18-200-ban(18-200 VR és 18-200 VR 2) 2. generációs VR van.
A napellenzővel egy baja va, ha fordítva felteszed, hogy rálóg a zoom gyűrűre.Most épp egy 18-250 OS Sigmám van megának.
Ha érdekel, hogy kb. mit tud, küldök képeket. -
MC Pite
veterán
válasz
t_a_m_a_s #6680 üzenetére
Táska váz+ 2 obihoz: [link]
18-200: 70-300am nem volt; a 18-105höz nagyon hasonló (af sebesség, képminőség). Amiben jobb, az a bajonett, tömítés. Amiben rosszabb, az a q..a hangos és sokáig (expó után 1 sec-ig) működő stabi, ill nem lehet a napellenzőt rajta (fordítva) hordozni.
Nem nagyon szeretem, nagy, nehéz, fényerőtlen. Viszont amikor egy obit tudok csak vinni, akkor megteszi. 18-105 leváltására ha nagyobb vég kell, jó, bár 100-150es tartományt hanyagolni illik, itt elég lágy.Ha eljutok egyszer addig hogy pár hétig itthon legyek, meghirdetem a 28-75öt, és ha felmegyek bp-re és aktuális, felviszem próbára ezt is ha gondolod. (talán október elején lesz ez)
-
szeva000
addikt
válasz
t_a_m_a_s #6400 üzenetére
Én a tükrösből való kiábrándulásra értettem igazán...
Én pl. 200mm alatt nem is használom az obikat,kivéve a makrót...Nem is portrézok.
Kell a gyors követő AF és a pentaprizmás kereső is....és egyebek,amik szerintem a milc-eken nem mostanában lesznek
Kisebb gy.távokon tuti megelégednék velük,de van amire alkalmatlanok.....Messze az a kiábrándulás még -
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #6308 üzenetére
Ma már nincs így. Egy jobb mai bridge eléri a d40 + kitobi képminőségét...
Komolyra fordítva: ahogy MC Pite is írja, elmosódtak a határok. Nevezhetjük a dslr formájú, átlag kompaktnál nagyobb, átlag kompaktnál több kezelőszervet tartalmazó kompaktokat bridge-nek, csak éppen nincs értelme. Már csak azért sem, mert a bridge ugye a kompakt és a dslr közötti "kapocs", "híd" volt anno, de ma már nem ilyen egyértelműen kettős a felosztás, a dslr és kompakt mellett megjelentek a tükörnélküliek, amelyeknek szintén több verziójuk van (kezdve a kisebb szenzoros pentaxtól, nikontól, a mikro 4/3-on át az apsc szenzoros fuji-kig, sony-kig)... Én a bridge gépek tényleges utódjának azokat a csúcskompaktokat tartom, amelyek a kompaktoknál nagyobb szenzorral, kiváló minőségű, fényerős optikával, jó kezelhetőséggel rendelkeznek. Ilyen az említett X10 (és persze az utódja, az X20), vagy a panasonic LX7, vagy éppen sony RX100 (a nikonnak is van ilyenje, csak nem tudom melyik...).
És egyetértek MC Pite-vel, az X10 (és utódja is) bőven hozza egy egy generációval korábbi belépő dslr + kitobi tudását (pl. d3100+18-105). Csak éppen kisebb, jobb kezelni, klasszabbul néz ki, szebbek a jpg-i... És persze drágább...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- Renault, Dacia topik
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Assetto Corsa EVO
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest