- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- iPhone topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lyunior
tag
válasz
Bazsee71 #7876 üzenetére
Ezért is írtam, hogy lehet, hogy az én esetemben a kettő egybe esik.
Bár a kompakt gépeken is van manuál üzemmód, rekesz és zár automatika, fehéregyensúly és ISO állítási lehetőség, minden bizonnyal egy DSLR-nél ezt kicsit újra kell tanulni.
Nekem nem kell magyarázkodnod, mert te vagy a tanár, én csak a nebuló. tied a respect -
*Ropi*
félisten
válasz
Bazsee71 #7874 üzenetére
Tegnap előtt?
(#7871) lyunior: Ne az akku teljesítményével akard összhangba hozni, mert az a környezeti hatások függvényében változik (a téli hidegben pl. jóval kevesebbet bír az akku). A lényeg az adatbiztonság: ha egy nagy kártyán van az összes képed és a kártya meghal, akkor buktál mindent. Ha több kicsin, akkor viszont csak egy része vész el.
-
dwelablack
tag
válasz
Bazsee71 #7733 üzenetére
nekem a recepciós úrral sem...
Saját vélemény: a nikonnak eladásig érdekes az üzlet. A termékgondozás egy kalap szar náluk
Nem azt mondom, hogy üssön meg egy Logitech vagy egy HTC szintet, (pedig simán érezhetném úgy, hogy a nikon a fényképezőgépek HTC-je...)Szumma-szummárum, én azt mondom, hogy a garanciával mindenki készüljön fel a legrosszabbra, így talán nem fogja akkora csalódás érni. (1hónapig rá se néznek, eltusolják a hibát, nem reagálnak emailre/telefonra stb.).
-
Kleroo
veterán
válasz
Bazsee71 #7485 üzenetére
Zuhannak az árak 1000-el.
D5100 használt ára esett, így nyomja lefelé a D5k árát is.
D40-et lassan már 15k-ért reális hirdetni. Sőt...10k.szerk: Most hirdetem az én másod-D5100-am,de úgy néz ki meg is marad annak, túlságosan lepottyantak az árak,hirtelen mindenki D5100-at árul.
-
nesa
veterán
válasz
Bazsee71 #7473 üzenetére
Az sincs maganal aki ennyit ad egy D5000 er szerintem mar 60 at se er D80 ak is 60 er a gazdin rohadnak es 50-55 er kelnek el, lassan a d90 nek sincs ara boven 100 alatt megy, de igazan eszement D7k tulajokat latni extrem arazassal.
Persze multkor is lattam hogy prifi fotos cucc elado 120k D60+ 18-55.
(#7474) m3ss
Kemeny vagynalam ez ugy mukodik hogyha fokuszhibas vagy barmilyen termek amit csak a bunos varosba javitanak hogy vagy bebaszom a kukaba vagy eladom, mind3 nikon szerviz par km kulonbseggel ugyanolyan messze van es egyszeruen ha nem 600k cuccot viszek gazdasagtalan a szerviz puszta gondolata is, aldom is az istent hogy levagyok szarva.
-
-
imyourfriend
őstag
-
gab.m
senior tag
válasz
Bazsee71 #7017 üzenetére
Azért egy nyilvános fórumon így ócsárolni valakit, az nem semmi... Mit is próbáltál megértetni vele? Netán hogy valamit miért nem csinálnak meg ingyen gariban? Ezeket a dolgokat nem a recepciónál ülők határozzák meg, és azt sem, hogy a technikusok mennyi ideig dolgoznak valamin. Azt meg tudomásul kell venni, hogy jelenleg akkora kapacitással dolgoznak, hogy 2-3 hetes várakozási idő van mindenre. Erről sem a recepciós tehet. Azt meg úgy egyáltalán értékelni kellene, hogy 3 év garanciát adnak a vázakra és ingyen tisztítják a szenzort. Ez nincs mindenhol így. Én csak azt tudom mondani, hogy velem eddig még mindig korrektek voltak, és ha értelmesen beszél velük az ember, az mindenkinek jobb.
-
Zé777
tag
válasz
Bazsee71 #6975 üzenetére
Na jó, de ezzel most akkor kizárták a hozzám hasonló felhasználói igényekkel rendelkezőket, mert biztos vannak még ilyenek. (?)
Azt is megértettem volna, ha nem raknak mellé kupakot, de legyen meg a lehetőség, hogy aki akar vehessen hozzá/rá. Tehát döntse el a felhasználó, hogy nélküle vagy vele használja. Azt a kis felfogató peremet meddig tartott volna kialakítani.Egyébként én a 2 éves gyerkőc miatt a fóliát is fóliázom mióta az eltört felmosónyéllel szétkarcolta az imac-et.
-
-
imyourfriend
őstag
válasz
Bazsee71 #6416 üzenetére
Egyéb jelölések alatt megtalálod melyik kulcsszó mit jelent. AF-S (AF with SWM) - Ultrahangos élességállítás. Lásd SWM
-
MC Pite
veterán
válasz
Bazsee71 #6386 üzenetére
Fénymérést használom ebből én is a legtöbbet, így általában ott nyílik meg a... minek hívják az infóképen való paraméterváltoztatást...? Szal ált ott a kurzorom.
Bracketing elsőre picit sutának tűnik nekem (BKT gomb: a menüben előzőleg beállított expozíció-, vaku, fehéregyensúly, vagy ADL (aktív dinamika kompenzáció) sorozat lépésköze állítható be a gomb nyomvatartásával és az elülső vezérlőtárcsa elfordításával. A hátsó tárcsával a sorozat képszáma állítható.) de abból én is örülnék egy olyannak hogy gomb+tárcsa a ki/bracketing módok között váltani, és menüből állítanám inkább a léptékét, stb. (Fujin ez sokkal jobban tetszett, onnantól hogy van a gépben hdr mód, az ae br mértéket nem állítgatom, adl br egy ki egy be, max még egy slow meg high sorozat jöhetne, azon se kéne nagyon paraméterezni.)
5K1ben a mára legkevesebbet használ funkció a kihajtható kijelző lett, mert más gépekkel térdről ill cipőről szoktam makrózni, de itt a tamronokkal ez nem működik, a fényerőtlen obit meg szinte sose viszem magammal.
Camera kft meg... szal nem lopták be magukat a szívembe. Azt se tudják fw frissítés segít-e a tamikon (elvileg igen), azt se hogy az adott üvegek frissíthetőek-e, azt se hogy ez mennyi idő, és azt se hogy nagyságrendileg mennyibe kerül. Utazzak fel, vagy fizessk két futárköltséget, a könnyen lehet semmiért. Jah, és 3× ígértek visszahívást ezügyben hogy utánajárnak, mert ők erről még nem hallottak...Digger : Miért számít az üvegparkom?
50mm 1.8G, Tamron f/2.8 17-50&28-75, meg egy 18-200VR kirándulósnak elvileg. Közgyűrűt, bár még a CPU-s közgyűrű sem garancia hogy menni fog minden vele kézi beavatkozás nélkül. 28-75ösöm most eladó, beépített mocis, újszerű
-
Andrew31
senior tag
válasz
Bazsee71 #6293 üzenetére
Ez a helyes hozzáállás!
Nekem elég kicsi kezem van, de egy D3xxx nekem is kényelmetlen, D7100-am van, most már grippel.
Írhat meg mondhat mindenki (gyártó is...) mindenfélét, hájpolhatja a funkciókat, de használat közben jön rá az ember, hogy mi nem is kellene bele (legalábbis neki) és mi az ami meg nagyon jó lenne, ha lenne benne vagy ezért lenne jobb másik típus.
Vegye meg, aztán vagy kitapasztalja, vagy csak autóban lövöldöz és el sem gondolkozik az ilyesmiken, de a saját tapasztalat egyszerűen kell! (és bolti "megnézem" nem tapasztalat) -
*Ropi*
félisten
válasz
Bazsee71 #6252 üzenetére
Akkor csak azt írja a Windows, hogy "a formázást nem sikerült befejezni"? Lehet haldolkik a kártya. Járt nálam adatmentésre olyan, ami hasonló tüneteket produkált: olvasni csak trükkösen lehetett, de törölni és formázni úgy sem. Annak ellenére, hogy minden egyes gépbe rakáskor közölte, hogy nincs megformázva és meg akarta formáztatni magát. Kis idő múlva már olvasni sem lehetett...
Egy Sandisk Extreme IV volt. Szerencsére a képeket meg tudtam menteni róla.
-
Digger
senior tag
válasz
Bazsee71 #6228 üzenetére
Azt írják az okosok, hogy a kártyára csak a géped írjon, ha nem akarsz egyszer egy váratlan csődöt!
Ha nem tudsz törölni, akkor formázd le a kártyát! Ez amúgy is melegen ajánlott, mert már valami logikai bibi lehet, ha nem enged törölni! Szerintem egy kártyaolvasóban, Windows alatt FAT32-re és lassú formázással kellene formázni.Amúgy engem érdekelne, hogy amikor a fényképezőgépben formázok, akkor tulajdonképpen mi történik? Gyanúsan hamar végez a formázással és emiatt azt gyanítom, hogy tulajdonképpen ilyenkor nem is formáz, hanem csak a munkakönyvtárat hozza létre, esetleg hasonlóan a Windows alatti "gyors" formázásnál, csak a FAT-okat és a főkönyvtárat hozza létre, na meg a munkakönyvtárát. Ha a Win alatt kiveszed a pipát a gyorsformázás elől, akkor minden egyes szektort megformáz és ezért egy több gigás kártyánál ez több tíz percig is eltart! Ilyenkor mindig FAT32-öt kell használni!
Olvastam valahol egy tippet, hogy akkor jársz el helyesen, ha kártyaolvasóval lemented a képeidet, esetleg több helyre is, majd csak törlésre jelölöd valamilyen módon. Például az ilyen kártyákat fordítva teszed be a tartóba. Majd ha szükséged van rá, akkor a gépedben formázva vedd használatba és ilyen módon törölj. Tehát az sem ajánlott, hogy a kártyaolvasóban visszaírj bármit a kártyára!
-
Throme
veterán
válasz
Bazsee71 #3886 üzenetére
Jaj, nehogy magadra vedd!
Nem Neked szólt ez az egész.
Mi itt elcseverésztünk.Vedd amelyik szimpibb. Te használod, Te pénzed.
Van aki az egyikat , van aki a másikat tartja jobbnak, különböző nézőpontok szerint.A D5k-nak nekem már az elején volt beragadt pixele. 2db.
Le is fehéredtem mert nem tudtam mennyire egyszerű ezt orvosolni.
Szervizben kb 15 prc alatt visszakaptam és azóta jó.A D5k markolata közel akkora mint a D90-nek.
Az utóbbinak picit széllesebb az a rész amit az ujjak átölelnek és ezért kényelmesebb.
A D3100 magassága miatt lelóg a kisujj.
D5k szélességre marad el a D90-től. D90-nek más a struktúrája és a vezérlőtárcsa másik oldalon van, ennek kellett a hely. A felső lcd-nek is.
A D5100-at meg kb olyan szélesre csinálták, mint a D90, csak a magasságra lett kisebb. -
spanyoll
addikt
válasz
Bazsee71 #3852 üzenetére
Ijk képe bizonyítja többek között, hogy kell. Ha más nem, akkor az alapokat megcsinálni benne, ami nem sok idő, sem pedig hosszú tanulás. Onnantól pedig ha van kedved foglalkozhatsz vele többet is. Utómunka nélkül képelni számomra mára kb elképzelhetetlen, de szerintem ezzel sokan így vannak
-
-
akela91
addikt
válasz
Bazsee71 #3847 üzenetére
Na így már jó döntés a DSLR vonal...
D3100 kezdésnek tökéletes, ha meg használtan veszed, sokat nem is buksz rajta késöbb ha el akarnád adni váltáskor. utómunkához meg meg fog jönni a kedved, amikor megtudod, hogy milyen pofon egyszerűen lehet(pár csúszkát arrébb kell lökni) egy átlagos képből kihozni egy nagyon korrekt képet.
[hobbi szinten, nem a m3ss,CoXeR féle utómunkákra gondolok
]
-
törölt tag
válasz
Bazsee71 #3839 üzenetére
Ha nem erdekel az utomunka, akkor inkabb vegyed az ujabb vazat ami a D3100, ez a magasabb zajtures miatt is fontos lehet, mert ha nem utomunkazol, akkor zajt sem fogsz szurni, maximum a gepen beallitasz egy erteket. Gondolom akkor a beallitasokba sem akarsz nagyon beleveszni ezzel egyutt, akkor pedig mar 2 erv a D3100 mellett.
A bracketing megint csak akkor hasznos, ha az elkeszult kepeket utana magad fogod szamitogeppel osszerakni. Az infras tavkioldo szamomra peladul egy nelkulozhetetlen eszkoz, viszont hogy szamodra az lesz-e azt most igy lehetetlen megjosolni.
-
Throme
veterán
válasz
Bazsee71 #3673 üzenetére
Huh, tényleg a sok off közt elvész az on....
Én a D5k mellet voksolnék.
A D3100-nak a szenzora valamivel jobban tűri az ISO felcsavargatást. A +2MP szerintem nem oszt, nem szoroz. Ami tetszik rajta, hogy kihozták kapcsolóra a sorozat/időzített/távkioldós.... expozíció kiosztást.
Ezt a kapcsolót a D5100-on már a video ki/be funkció lett. Ez utóbbit marhaságnak tartom.
A kihajtható LCD egy nagyon praktikus dolog. Én sokat használom, használtam.
A filléres (ebay-ről) infrás távkioldót is a D5k fogod tudni használni, ami szintén egy remek megoldás.
A zsanérozása nem olyan jól eltalált, mert állványon nehézkes lehet a forgatása.
A D5100-tól már oldalra hozták ki a zsanért.
A fokuszpont megjelölés is jobban tetszik a D5k esetében. Látod hol vannak és melyik van kijelölve. A D3100-ban meg felvillan és annyi. PErsze lehet, hogy ez változtatható, majd egy D3100 tulaj kijavít, ha rosszul tudom.Ezek miatt szerintem használhatóbb váz a D5k.
-
L4mie
veterán
válasz
Bazsee71 #3673 üzenetére
Szia, mindkét váz nagyon jó kis belépő váz, 3100 most MM ben 89.9 kittel, eladod a kitobit 18-20 között és máris 69.9 ért vagy egy tökzsírúj jó kis vázad.
De a D5000 is nagyon jó kis váz :] ha szükséged van a kihajtható kijelzőre akkor az, ha nincs akkor 3100.
Nagy méretbeli különbség nincs a két váz között.
arra amire neked kell bármelyik jó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest