- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
need
addikt
válasz
qpakcovboy #35254 üzenetére
Én meg pont az ellenkezője vagyok ennek az egésznek.. nekem OMD EM1 volt 45/f1.8 12-40 pro, 50-200
1 éve eladtam és vettem egy D750-et 24-70 Tamival.
1 év távlatából látva nagyon jó döntés volt és nem bántam meg csak kár hogy nem hamarabb tettem..
-
tvamos
nagyúr
válasz
qpakcovboy #35254 üzenetére
Vegy egy hasznalt Sony A7-et, oszt jovan... akkor lesz melyseg...
-
JohnyBlue
addikt
válasz
qpakcovboy #35248 üzenetére
az em-10et meg az egyik obit hozd el a teddprobara program keretében az Olympustól egy hétre. Ennyi idő alatt meg eltudod dönteni, hogy elég e a 16 megaprixel stb.
-
ati3x
senior tag
válasz
Volt itt olzan, aki FF-röl váltott EM-10-re, pont portré kapcsán. És hát nagyon pozitív volt a tapasztalata. Sajna nem jut eszembe a neve.
-
ati3x
senior tag
válasz
Olympus. Felbontàs, hàt igen. A 16 mpx is böven jó. A kulcs az optika. A 45/1.8 portéra tökéletes. Àra a tudàsàhoz képest röhejes. A fókusz meg... A tükröshöz képest elfelejtheted a front és back fókuszt.
-
randras_83
addikt
válasz
Nikon, jpg motor kb nem érdekes, úgyis nyersben lövöd a képeket. Bár mondjuk az Oly-ra meg fel lehet aggatni különösebb szívás nélkül a régebbi manuál üvegeket. Áá franc se tudja.
-
törölt tag
válasz
qpakcovboy #18805 üzenetére
Ez sem igaz, mert én is itt voltam már akkor, de nem hasonlítok egyikőtökhöz sem.
Azért kicsit lazíthatsz Te is máskor, elég lett volna egy "hehe, nagyon poénos, szóval?" vagy hasonló és mondjuk mi utána.. Ennyi abszolút belefért, ehelyett lőn itt egy nagy égiháború.Nem nekem van bajom az élettel, gyerekek
Amúgy az Eye-Fi kártya azért nem jó, mert ő nem a gépet köti össze direktben egy saját wlan interfésszel bármi mással, hanem egy külön elektronikaként, teljesen külön eszközként szimplán csak a rámásolt képeket továbblöki a túloldalnak a wifi hálón.
A Ropi megoldása a vázat direktben köti össze egy másik eszközzel - pl. Androidos kütyü, Apple, PC, bármi más - úgy (csak sejtem), hogy USB kapcsolatot fordít át wifi-re, majd vissza. Aztán lehet tévedek, de láttam már 1-2 elfajzott(an jó) megoldást a neten.. De erről ő mesél Neked, ha kifaggatod.
-
válasz
qpakcovboy #18789 üzenetére
1. feltettél egy rosszul megfogalmazott kérdést.
2. kaptál rá egy kissé ironikus választ.
3. ezen besértődsz
Szerinted ez helyes irány???? -
*Ropi*
félisten
válasz
Ha értelmezhetően tetted volna fel a kérdést, akkor elmondtam volna, hogy a Nikon Wi-Fi adapter árának a feléért meg tudod csinálni, ahogy én is megcsináltam magamnak (igaz nem Nikonon, de az most irreleváns, mert azon is működik).
-
törölt tag
válasz
Erre most mit mondjak ?
- több mint egy napig nem kaptál rá választ, szerintem nem azért, mert a társaság dilettáns lenne a témához..
- lám, megvan a megoldásHát akkor minden sirály
-
Real_Necro
veterán
válasz
Már bocsi, de ha egy kérdést nem tudsz normálisan megfogalmazni, akkor mégis milyen választ vársz? Ellenben gratu, hogy megoldottad, gondolom nem másfél napig kerested rá a választ...
-
törölt tag
válasz
qpakcovboy #18785 üzenetére
Szerintem a transcend kártya se androiddal, se más kütyüvel nem nagyon tudja irányítani a d3200-t. Alkalmazásnak az új Időkép hasznos tud lenni, ha Magyarországon belül fotózol és nem akarsz nagyon megázni.
-
A Zéé
addikt
válasz
qpakcovboy #18766 üzenetére
a szenzor más gyártótól van asszem a D3x00 szériákban, de azok se rosszabbak.
Ami lényeges különbség az a hajtogatható kijelző, meg az D5x00 sorozat más AF rendszert kapott az 5200 óta, ami vagy jó, vagy nem. Nem tudom, hogy ezekkel van-e gondja pl a 35/1.8-nak, mint a D7000-ben.
Ill. a nagyobb tesóban egy picivel kevesebb a szoftveres korlátozás a kisebb szériához képest (pl expó sorozat).
De mostanság tényleg nagyon egymásra nőtt a két sorozat, nincs sok lényegi különbség. -
hotkar
senior tag
válasz
qpakcovboy #18680 üzenetére
Az a baj, hogy ezek után már nincs kedvem makrózni.
Már mindent lefényképeztek előttem
-
Real_Necro
veterán
válasz
qpakcovboy #18680 üzenetére
Érdemes a Raynox előtét oldalával is ismerkedni. Sok hasznos infó van fent: [link]
Pl az is le van írva, hogy 75mm vagy nagyobb gyutáv szükséges.
-
Real_Necro
veterán
válasz
qpakcovboy #18049 üzenetére
Üvegpucolás, technikát fotózás idejére kiszedni, meg ha jól tudom sötétítés kell, hogy ne induljon be annyira bubi termelés. Vörös orrú pontylazacokat én is szeretem, nekem is volt egy raj, majd váltottam császárlazacokra.
Meg van még régről a topicom, de az akit már felszámoltam, onnan indult a fotós hobbi: [link] (most csak egy kis ~30 literes garnélás nanom van)
-
spanyoll
addikt
válasz
qpakcovboy #18028 üzenetére
Nem vagyok egy akváriumfotós profi, de ha fentről villantod meg akkor nagyobb halaknál elég fura lesz és a hasuk árnyékban révén sokkal sötétebb lehet. Vagy ezt csak én találtam most ki?
-
törölt tag
válasz
qpakcovboy #18028 üzenetére
Milyen géppel lősz ?
-
fury71
aktív tag
válasz
qpakcovboy #16425 üzenetére
Nekem is 18-105-ös kitobim van és most vadászok egy 50 1. 8g-re.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
qpakcovboy #14100 üzenetére
Naggyon barbár
-
válasz
qpakcovboy #14100 üzenetére
Canon PowerShot A650 - by attaching a reverse-mounted Helios 58mm F2 lens
-
aleister
veterán
válasz
qpakcovboy #14092 üzenetére
Oké, de akkor ne Raxnox-ként kérd!
-
m3ss
veterán
válasz
qpakcovboy #14086 üzenetére
raynox bele fog logni a kep szelebe 18-105-re rakva, kozepe-vege fele...de mondom kb 5 cm lesz a FIX munkatavod. 10cm-re levo dolgokat nem tudsz vele fotozni. tehat az akvarium szelen levo dolgokat tudod csak fotozni ezzel...
ezert jobb amit pl larry mond, vmi regi manualis makroobi...igaz neked mondjuk azzal nem lenne fenymeresed, de valszeg ehhez nem is kell, nem nagyon valtoznak a fenyviszonyok.amugy sztem a 18-105 is jo erre onmagaban, ha nem akarsz szuperkozeli fotokat. csak rendesen vilagitsd be az akvariumot..
-
m3ss
veterán
válasz
qpakcovboy #14080 üzenetére
nem, erre gondolok. hasznaltan 12-15e korul kellene lennie sztem.
de vigyazz milyen obira veszed ha ezt valasztod, bizonyos szuromeret felett nem jo...(#14081) qpakcovboy sztem erre a celra nem lesz jo a raynox/kozgyuru. 5 cm lesz kb a munkatavod az elotetlencsetol szamitva...max az akvarium szelen levo dolgokat fogod tudni lefotozni.
-
Gulyopapa
addikt
válasz
qpakcovboy #14075 üzenetére
Én fotóztam annó a halaimat, nem is keveset. Még sikerült ikrázást ( sügérek ) is elkapnom.
Állítom hogy nem kell makró obi hozzá hogy szépeket tudj lőni.
Vaku kellhet, persze nem szemből
De persze te tudod ... -
m3ss
veterán
válasz
qpakcovboy #14075 üzenetére
en tovabbra is elotetlencset (raynox) ajanlok a kozgyuru helyett.
amugy akvarium..hat nem tudom af mennyire fogna kintrol. masik meg munkatav, par cm lesz a munkatavod kozgyurus/elotetlencses megoldassal...kivulrol nem biztos hogy sok ertelmes kepet tudsz majd loni igy. de csak talalgatok, necro fotozott akvariumot, lehet o tud okosabbat mondani... -
psycroptic
őstag
válasz
qpakcovboy #14071 üzenetére
Anyagiakban mindenképpen jobban jársz a közgyűrűkkel és lehet olyat venni ami továbbítja a jelet. Képminőségileg dedikált makróobival jársz jobban. Nem tudom, hogy mit akarsz fotózni, de ha nem izgő-mozgó bogarakat/rovarokat, akkor elég lesz a közgyűrű, mert azokkal nagyon rövid lesz a munkatávod(pár cm). Esetleg még használtan veszel egy 40 nikkort, de nem tudom, hogy milyen árakon mennek, ha van eladó egyáltalán.
-
aleister
veterán
válasz
qpakcovboy #14071 üzenetére
Én próbálkoztam közgyűrűvel, és nemigen voltak sikereim.
Mondjuk ez lehet, hogy az én hibám.Elvileg van AF közgyűrűvel, gyakorlatilag nyögvenyelős. Inkább manuál.
-
Fujis2950
tag
válasz
qpakcovboy #14067 üzenetére
Neked nem ez lenne jó?
http://www.220volt.hu/Nikon+AF-S+40mm+f+2.8G+DX+Micro -
aleister
veterán
válasz
qpakcovboy #14067 üzenetére
Csakhogy ezek nem makrók attól még, hogy egy macro vagy micro felirat van rajtuk. Ez csak annyit tesz, hogy kicsivel jobb a leképezésük, mint egy átlag zúmnak. Ha komolyan makrózni akarsz akkor fix Tamron 90 vagy Sigma 105, amit általában használnak az emberek.
Amíg csak próbálkozol, addig bőven elég egy közgyűrűsor vagy előtétlencse. De lehetőleg valami fényerős fixszel. Pl Nikkor 50-nel vagy N* mikro 40-nel lehet már szép makrókat lődözni.
-
-
aleister
veterán
válasz
qpakcovboy #14065 üzenetére
Ennyiből csak közgyűrű jön ki, vagy egy Raynox. A dedikált makróobik ennél drágábbak.
-
törölt tag
válasz
qpakcovboy #12823 üzenetére
1-2 vázon hülyült a fókusza, de a 3200-essel szerintem jól működik együtt, mintha arról nem lett volna panasz. D7000-eket nem szereti (vagy a váz az obit). Képe jó, fókusz jó, vegyevigye.
-
A Zéé
addikt
válasz
qpakcovboy #12823 üzenetére
Nekem D3100-on tetszik, és ez a "fő" obim, viszont itt a fórumon sokaknak meggyűlt vele a baja D90, D7000 vázakon, szóval csak óvatosan alapozz az itteni véleményekre
Ha szimpatikusnak érzed a gyutávot, akkor szerintem vegyél egy használtat. 43-45k körül futnak, és annyiért bármikor ki tudsz szállni belőle, ha esetleg mégse jön be.
Szóba ejthető még AF-S 50/1.8, portrézni az jobb, de beltérben, és általános használatra szerintem már szűk. Még néha a 35-ös is lehetne egy icipicit tágabb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpársportok
- Gaming notebook topik
- Mazda topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest