- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
-
Mobilarena
Minden, ami "bundli"!
Részletek a legördítés után.
Új hozzászólás Aktív témák
-
l.skywalker
titán
válasz
pigster #20817 üzenetére
Sajnos Epices lesz az meg csak közvetlenül fiókra lehet claimelni:
Prime Gaming February Content Update: BioShock Infinite Complete Edition, Wolfenstein: Youngblood, Deus Ex: Human Revolution — Director’s Cut and More | by Chris Leggett | Feb, 2025 | Prime Gaming -
chris0000
őstag
válasz
pigster #20660 üzenetére
ment pü! [link] árat megbeszéljük üdv
-
-
törölt tag
válasz
pigster #17960 üzenetére
Hát... Valahogy én rendszeresen 6-8$-ért veszem a bundle-öket. Tavaly volt 6 hónapos 6$-os, 3 hónapos 6$-os, pause-nál kb. minden másodiknál kapok 4$-os kupont egyből... szóval ha nem hallucinálok, illetve az e-mailjeimet, a pénzmozgásokat nem csak tévképzetek okozzák, akkor ez bizony... Igaz.
Szoktál pause-olni, illetve ahogy adrian360 írja, spam mappa esetleg? -
-
eami
Topikgazda
válasz
pigster #15789 üzenetére
nem tudom mi alapján küldözgetik, de nekem ez az első hogy belekerültem ilyen "értelmesebb" szórásba. nyomtam már pár pause az az évben, de volt hogy semmit sem akartak adni, vagy max $2, amihez képest sokkal komolyabb ajánlatokat olvastam már itt. pedig konkrétan nekem megvan a legelső humble bundle is a libraryben ¯\_(ツ)_/¯
-
Vesa
veterán
válasz
pigster #15663 üzenetére
Már ne haragudj, de ez egy kedves felajánlás volt a kolléga részéről, az ünnepek alkalmából. Az ilyesmit inkább megköszönni illik, mint így beszólni. Nem pörög úgy a topik, hogy bárki ne tudjon áttekerni 6-8 hsz.-t egy évben egyszer, ha ennyire zavarja a kvázi jótékonykodás. Rajtad kívül még senkit nem zavart...
-
Beniii06
addikt
válasz
pigster #15001 üzenetére
Akkor úgy is lehet értelmezni a döntés okát, hogy valaki ebből üzletszerűen megél?
Érdekes feltételezés, persze akadhatnak ilyenek is, de szerintem a többség inkább csak csere-berélt a bundle bontásokkal is, hogy olcsón megvegyen 1-2 dolgot. Mindegy, ezt nem szükséges, sőt nem is kell megvitatni, csak tudomásul kell venni.
-
reelc
veterán
válasz
pigster #14489 üzenetére
Véletlenül ebbe akadtam bele, majdnem teljes rebundli.
Crytek, megkímélheted magad attól, hogy megint leírd a véleményedet, 7 és 16-os hsz-ben már leírtad.
A Sierra már akkor se létezett, az Activision(é) volt akkor is. Csak a Sierra jól csengő név volt egykor, és a régi kiadó, ezért most is ez a bundle neve.Viccet félretéve, érdekes, hogy akkor hogy voltak a tierjei, és most hogy vannak.
-
FunPro
őstag
válasz
pigster #14311 üzenetére
Na várjál, mert szerintem még mindig tévedünk mind a ketten.
Ide mostmár kéne valami szakértő, aki kioktat mind a kettőnket.Szóval, miután figyelmesen átolvastam az általad linkelt oldalt, meg egy amerikai oldalt, a következőre jutottam:
Az előbb megzavartak a %-ok.
Szóval nem az adomány 40%-a írható le idehaza, hanem minden adomány leírható adónak, de az adóalap nem csökkenhet 60% alá. Ugyanez a helyzet amerikában is, csak ott még jobban ki tudod tolni az adóalapcsökkentést.Ehhez még jön az a plusz információ, hogy az adományra fordított összeg adómentes.
Tehát a gyakorlat:
Ha te veszel a humbliéktól egy bundlit x pénzért, és ők mind a x pénzt elküldik adománynak, akkor azután az adókötelezettségük 0 pénz lesz, mivel ez az x pénz adómentes. Az adójából viszont leírhatja addig a pontig, ameddig az adomány összege el nem éri az adóalap x%-át. Amikor eléri, akkor sem kell utána adózni, viszont nem csökken tovább az adóalap.
Aléprtelmezetten egyébként az oldalon 80/20 arányban megy a dolog. 80% megy adományra, 20% megy bevételnek.
Ha 100 dolláral számolom:
80 dollár megy adománynak
20 dollár megy bevételnekItt elméletileg a profit 20$, ami után adót kéne fizetnie. 27%-os áfakulcsal ez 5,4$ jelentene, tehát a nettó bevétel 14,6$. Mivel azonban a 80$ miatt ő már befizetett annyi adót, hogy az adóalap csökkent 40%-al, így nem 20$ után kell adóznia, hanem csak 12$ után. Ennek következtében a nettó bevétel nem 14$ lesz, hanem 16,76$.
Gondolom a kiadók esetében is van valamilyen kiskapu:
Ha valaki odacsap egy papíron 60$-os játékot, de ő abból csak 20-at lát viszont, akkor valószínüleg ő is leírhatja a fennmaradó 40$-t adóként, adomány gyanánt.
Így már remélem jó lesz.
-
FunPro
őstag
válasz
pigster #14308 üzenetére
Rosszul írtam, elnézést kérek.
Vagyis a szóhasználat volt rossz. Az adomány leírható az adóból, nem visszaigényelhető.
Ami végeredménybe ugyanaz egyébként, csak míg az adóvisszaigénylés előtt ugye befizeted az adót, és állambácsi gazdálkodik vele, addig adóleírás esetén még csak be sem kell fizetni az adót. Szóval ja. Még jobb is, mint az adóvisszaigénylés.
Ha jól értelmezem amit linkeltél (mondjuk azt shoa nem értettem miért van minden jogszabály ilyen cefetkuszán megfogalmazva), idehaza is megúszhatod az adományra fordított összeg 40%-át, ha ügyesen csinálod. Most ahogy olvasom, amerikában is "csak" 50% írható le.
Szóval azért mégsem a teljse összeg, ezt is benéztem. Már rövid a memóriám.Vagyis felelőtlenűl írok mindent, és nem nézek utána dolgoknak...
Gyakorlatban ez valahogy úgy néz ki, hogy kiteszel egy perselyt valahova (mint cég) -> beszedsz 100 millió forintot (hogy könnyű legyen számolni) -> ezt befizeted adománynak -> és voálá, máris 40 (amerikában 50) millióval kevesebb adót kell fizetned. És ehhez csak elég volt kihelyezni egy műanyag vackot.
Mégegszer bocsi a fogalomzavarért.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
pigster #13780 üzenetére
Hát bakker, igazad van, csak nem erre, hanem a bundle egy másik a játékára, amit a korábban topikba berakott ki mire jelentkezett alapon úgy gondoltam, hogy rendben van részemre, de most kiderült, hogy érkezett rá jobb ajánlat
Gondoltam, ha már csak a SF V-re nincs jelentkező -, amit amúgy korábban szintén jeleztem egy racinges gammával egyetemben, hogy vinném, minél hamarabb legyen gazdája minden cuccnak alapon - akkor elviszem, így mehet a bundle, de ugye az egyetlen játéknál ami érdekelt volna belőle túl lettem "licitálva"...
Ez van, ismét tanultam valamit
-
-
-
Crytek
nagyúr
válasz
pigster #13569 üzenetére
Ez a steam és egyéb launcher oldalak sale árain is látszik. Rájöttek nem kell ingyen dobálni meg bundleba rakni az emberek anélkül is veszik a terméket
Régebben csak úgy szorták a 80-90%-os offokat a régi termékekre ,most meg ezer éves címek alapára is sokszor a mai napig 40-50 euro meg ilyenek -
ZsZso
Közösségépítő
válasz
pigster #10033 üzenetére
De volt, én értettem. Láss a szarkazmus mögé! Annyi, hogy van aki pusztán üzletnek tekinti ezt a sztorit. Szerintem a bundle vásárlók egy jelentős része nem is koncentrál vásárlásnál a charity -re. Vagy inkább mondjuk úgy, hogy ha nem kapna ilyen játékokat a pénzéért cserébe, akkor nem adott volna egy fillért sem ezeknek a szervezeteknek. Baj ez? Nehéz kérdés.
Én inkább azt mondom, hogy menő, hogy van egy Humble, ami összehozza ezt a két oldalt és így mindenkinek jó lesz. Ki miért és mire költi a pénzét az pedig maradjon az Ő dolga.
Ha meg gúnyolódunk a másikkal, akkor álljunk készen a hasonló hangvételű reakciókra. Egy kérés van csak: ne menjünk már át személyeskedésbe. Sajnos ez a hozzászólás pedig az, mert semmi másról nem szól mint a másik fikázásáról. És amikor ilyet látok, akkor
-
ooooobi
senior tag
válasz
pigster #10007 üzenetére
Nem variál itt senki, csak próbálja mindenki a legjobb megoldást összehozni, én pl nem leszek benne egy buycsoportba se, csak szimplán ötletelgetek
A másik lehetöség, hogy megnézzük az aktuáli steam árat és ez alapján arányosan eloszthatjuk a 30 dollárt, sajna valszeg ez se jó, mert ezzel meg aránytalanul drágák lesznek azok a játékok amik már akár bundliban is voltak nem is egyszer. Nincs jó megoldás.
(Steam ár)
stardew valley- me (14.99) 0,83
minimetro- nomq (9.99) 0,55
the witness- ferret (39.99) 2,22
overgrowth- ivan (29.99) 1,66
Subnautica- ivan (19.99) 1,1
Day of the Tentacle Remastered- (14.99) 0,83
Nuclear Throne- chairmankao (11.99) 0,67
Octodad: Dadliest Catch- (14.99) 0,83
Invisible, Inc.- ivan (19.99) 1,1
Super Meat Boy- (14.99) 0,83
world of goo- (9.99) 0,55
Mushroom 11- (14.99) 0,83
No Time to Explain Remastered- (14.99) 0,83
The Stanley Parable- (14.99) 0,83
Superbrothers: Sword & Sworcery EP- Saint Axerror (7.99) 0,44
Super Hexagon- LUCY.ninos (2.99) 0,2
VVVVVV- LUCY.ninos (4.99) 0,3
Guacamelee- (14.99) 0,83
The Swapper- (14.99) 0,83
Thirty Flights of Loving- Sepp (4.99) 0,3
Spirits- Saint Axerror (9.99) 0,55
Human Resource Machine- (9.99) 0,55
ROCKETSROCKETSROCKETS- (6.99) 0,39
2064: Read Only Memories- (19.99) 1,1
A Virus Named TOM- (9.99) 0,55
7 Grand Steps: What Ancients Begat- (19.99) 1,1
Retro Game Crunch- LUCY.ninos (9.99) 0,55
Tower of Guns- (14.99) 0,83
Waking Mars- (9.99) 0,55
Song of the Deep- ferret (14.99) 0,83
Monster Loves You!- (9.99) 0,55
AI War: Fleet Command- (9.99) 0,55
Sproggiwood- ivan (14.99) 0,83
Hot Tin Roof: The Cat That Wore A Fedora Deluxe- (14.99) 0,83
Secrets of Rætikon- (9.99) 0,55
Girls Like Robots- (6.99) 0,39
Ellipsis- (9.99) 0,55
Streamline (Early Access)- (19.99) 1,1
Ninja Pizza Girl- chairmankao (9.99) 0,55
Robot Roller-Derby Disco Dodgeball- (9.99) 0,55 -
ZsZso
Közösségépítő
válasz
pigster #10007 üzenetére
Én nézegettem az árakat amiket belőttek magunknak a srácok. Le vagyok döbbenve, tényleg. Hatalmas pozitív csalódás, hogy szinte mindenki fölé lőtte magát a szükséges árnak (amiből lassan már bonyodalom is lenne).
Egyébként ha sokkal fölötte lesz sem gáz, amíg valaki nem "megúszásra" játszik. Ahogy mondtad, $30 fölé is simán mehet a bundli ára.
-
-
eami
Topikgazda
válasz
pigster #8216 üzenetére
nem olyan rossz kis pack ez, csak kicsit más vonal a többi mint az alien. Én örülök hogy befizettem
Ark meg már
csorog lefelele is értAzért meglepődtem hogy 41GB.
(#8219) Csapoati: Azért nem egészen...
Volume: majdnem előrendeltem, csak sokalltam az árát
Penarium: ez tényleg +1 sor
Dropsy: már megvettem korábban, egész jópofa kis játék
Titan Souls: már többször gondolkoztam rajta, de gondoltam majd bekerült bundlebe
Broken Age: már megvolt, korrekt game -
[Prolixus]
addikt
válasz
pigster #8203 üzenetére
Broken Age plusz Alien Isolation nem rossz kombó azért 12 dollárért. De összességében én is csalódott vagyok (még úgy is, hogy nem fizettem elő), az Isolation-on kívül rakhattak volna még valami másik ütős ajánlatot bele.
Így 3 hónap alapján nem éri meg előfizetni, max annak akinek van kedve groupbuys-on eladogatni minden egyes alkalommal az adott bundle 80%-át.
-
bepken
veterán
válasz
pigster #8098 üzenetére
jaja van benne egy pici "adtunk is meg nem is" fíling. de igazából azért a párszáz forint kedvezményért amúgy sem adnék ki többezret ilyen - számomra felesleges - címekért...
most, hogy vigasztaljam magam kicsit, megveszem a Grim Fandango-t
az előző monthly sajnos kimaradt, steam leárazáskor vacilláltam...szóval most már épp ideje beszerezni
szerk: tomsolo! köszi, javítva
- bár ahogy elnéztem intro alapján, elég "fun" gém
-
bepken
veterán
válasz
pigster #8082 üzenetére
a 10% jár azoknak is, akik már feliratkoztak a monthlyra. csak úgy látom, figyelni kell, mert a bundle vásárlásától számított 30 napig érvényes. - ha jól értelmeztem, nekem pl legközelebb február végén kell fizetni a 12 dodót.
egyébként ez valóban nem túl nagy dobás :/ azért az előző bundle ennél sokkal változatosabb volt, itt meg kb DLC bazár van. ha már stratégiai, én spec egy total war bundle-nak jobban örültem volna
-
-
kigyi_23
addikt
válasz
pigster #7735 üzenetére
Azért én akkor is kicsit becsapva érzem magam, nem tetszik ez az egész, ha már titkolózás van akkor egyik se szerepeljen előző bundle-ben ne csak az legyen, hogy dobunk hozzá valamit ami még nem volt. Így értelmetlen majd megveszem azt az 1 játékot 2 dolcsiért ami tetszik belőle. Ebből igaza van Crytec-nek is, csak én ugye most a f..z rossz oldalán állok, mert én fizettem azért amiből semmi sem érdekel. Aztán még én .... azzal, hogy megszabaduljak tőle.
Viszont nincs gond Crytec-el leírja amit gondol és mi is leírjuk amit gondolunk. Nem kell köntörfalazni mindketten leírjuk ahogy gondoljuk aztán amikor ez meg van vállat vonunk és beszélgetünk tovább valami másról
Benne ez a jó
-
-
eami
Topikgazda
válasz
pigster #6076 üzenetére
Nekem még régebbről megvolt koreai nyelvvel, a mostani humblival választottam még egy angolt is mellé. A generált kulcsot amikor aktiváltam szépen kiírta, hogy angol DLC ad hozzá és ennyi. Gyakorlatilag megveheted így $1 / db az összes DLC-t. A kérdés csak az hogy megéri e.
-
reelc
veterán
válasz
pigster #6076 üzenetére
Csak ennyit tudok: megvettem, a Humble oldalán kellett beállítani, hogy milyen nyelvet akarsz tanulni, és úgy állította be magát a Humble profilomba. Szóval az adott nyelven tudom beregelni a Steamre.
Gondolom megtudod venni különböző nyelvvel (ha gondoltak arra, hogy giftelni is lehessen), de nem hiszem, hogy megmarad a 2 nyelv, mivel a saját Steam Accodra menne mindkettő.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban magánszemélyeknek szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
Kiemelt bundle oldalak:
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Path of Exile (ARPG)
- MÁV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dune: Awakening
- Elektromos autók - motorok
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged