- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Minden, ami "bundli"!
Részletek a legördítés után.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
TheNewDawn #20244 üzenetére
Haha, nice! Meglepő, akkor lehet, hogy az 5-6 kimarad. De az is lehet, hogy a két legújabb Yakuza miatt ezt vették előbbre, hátha valaki egyből folytatná az Infinite Wealth-szel.
-
törölt tag
válasz
TheNewDawn #20233 üzenetére
A Like a Dragon az tulajdonképpen már a 7. rész a Yakuza szériában. (bár lehet új széria 1. részének is felfogni, mert új főszereplő van és körökre osztott harc - emellett hogy egy kicsit még összezavaróbb legyen, az eredeti japán cím eleve azt jelenti, hogy Like a Dragon, csak nyugaton Yakuza néven ment a széria)
Trükkös kicsit az egész:
Van Yakuza 0-1-2-3-4-5-6 Kiryu-val a főszerepben (persze vannak más főbb karakterek is), Yakuza 7 (vagy hát Like a Dragon) Ichibannal, az ezután játszódó spin-off megint Kiryu-val (Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name) és most legutóbb Yakuza 8 (vagy Like a Dragon: Infinite Wealth).
Emellett van a Judgment és a Lost Judgment, megint más karakterekkel, valamint egy 1800-as években játszódó Like A Dragon: Ishin.Én még csak a Yakuza 0-1-2-3-ig jutottam (amik voltak Humble-ben), a 4. már szintén volt Humble-ben, szóval ezért írtam, hogy esélyes az 5 már lassacskán. A Yakuza 0 az ott van az abszolút kedvencek között, zseniális játék, de az egész szériát szeretem.
(a Yakuza 3 Remastered mondjuk borzasztó volt)
-
törölt tag
válasz
TheNewDawn #20231 üzenetére
Ha már eddig ilyen szépen sorban haladtak, akkor előbb Yakuza 5 jön.
De ha Judgmentre váltanak, gondolom abból is inkább az első rész jönne először.
-
törölt tag
válasz
TheNewDawn #20172 üzenetére
Igen, lehetséges. Szerintem így is, hogy április 1-jei tréfa volt, nagyobb eséllyel olyan játékokat pakolnak ilyenkor be, amiről már van valamiféle megállapodásuk. Jelzésértékű az is, hogy az egyik játék valóban benne van a mostaniban.
-
törölt tag
válasz
TheNewDawn #20159 üzenetére
Plot twist: Azok a játékok majd a következő hónapban jönnek.
-
törölt tag
válasz
TheNewDawn #20143 üzenetére
A Children of Morta jó volt co-opban, a Darkside Detective-en meg nagyon jókat röhögtem. Dooley hatalmas.
-
törölt tag
Nekem ma küldtek egy harmadik kupont (6USD, tehát 4,5€ gondolom). Ilyen még nem volt, hogy utolsó előtti napon próbálkoznak.
-
törölt tag
válasz
TheNewDawn #20045 üzenetére
E-mail nem jött, de a kupon ott van a fiókon. Nézted ott is?
-
törölt tag
Most a teljes csomag kint van, mind a 8 játékkal:
Humble Choice Leak -
törölt tag
válasz
#25237004 #19959 üzenetére
Kint van a leak, ha jól látom, 3 a listámról máris kipipálva (Destroy All Humans 2, Scorn, Beacon Pines).
A Werewolf lehetett volna a 4., a Steelrisinget esélyesebbnek láttam. Az valószínűleg kicsit később jön. Egyébként a többi sem meglepő, ugyanúgy a fenti kiadóktól jöttek, csak frissebb címek, amiket még nem írtam volna a listára.
-
törölt tag
Ezek a kuponok csak az aktuális hónapra vonatkoznak (vagy 2-3 hónapra, de akkor is az aktuális hónapban kell felhasználni), minden hónapban új Choice van új játékokkal. Hónap első keddjén van új adag, addig fel kell használni a kupont. Viszont érdemes lehet csak 2-3 nappal a lejárat előtt venni az aktuális csomagot, mert van, hogy hónap vége felé adnak jobb kupont, mint a hónap elején.
Ebben a hónapban meg úgy néz ki, azt tesztelik, hogy mi történik az eladásaikkal, ha nem adnak kupont. -
törölt tag
"7EUR-ert megvehettem volna a HumbleBundle Choice elofizetest"
Ebben a hónapban? Ha erre a hónapra kaptál volna kupont, akkor annak még élnie kellene hétfő délután, szóval az valamelyik korábbi hónapban lehetett. (most eleve úgy néz ki, hogy abszolút senki nem kapott) Ha adott hónapban nem használod fel, akkor az lejár/eltűnik a következő havi Choice megjelenésekor (illetve előtte egy kicsivel). Utána pedig általában kapsz úja(ka)t, van úgy, hogy hetente. Ez a hónap most kakukktojás, az elmúlt 1-2 évben szinte mindig szórták a kuponokat. -
törölt tag
"A kérdés felvetője gondolom nem arra a sok tucat makerrel összerakott pixeljátékra gondolt, aminek a kezdőára mondjuk 0,99 EUR."
Azért van ezeken kívül még néhány, ráadásul ugye évi 10k+, szóval több tízezer, amiből válogatni lehet.
"Illetve a Steam lehet játéknak számolja a DLC-ket is az ilyen statisztikákban?"
Szerintem nem, mert akkor már csak a Paradox játékokkal meglenne a 10k.(és hát van még jó pár jelentkező) De lehetnek nagyobb DLC-k, Season Pass-ek, Expansionök, amik beleszámítanak, a többség szerintem nem.
Microsofttól is voltak játékok, szerintem a kisebb címekre van esély, vagy a kevésbé sikeresekre. Amit el tudok képzelni: Psychonauts 2, As Dusk Falls, Pentiment. (egyébként ez pl. mind örvendetes lenne szvsz)
Régi játékok (5+ év) nem nagyon szoktak lenni, bár biztos volt már kivétel.bepken: Előbb vagy utóbb az összes.
-
törölt tag
Nézd, te jósgömböt írtál meg spekulációt.
Leszűkítettem 41 játékra amire jó esélyt látok, hogy fél év alatt megjelenik a Choice-okban (valószínűleg 6x8=48 játék lesz, hacsak nem változtatnak).
Azt, hogy pontosan a következő hónapban mi lesz, nem lehetséges eltalálni, főleg ha csak 8-at tippelhetsz, max. 1-3-at talán, de a 3 már nagy mák. Ha 8-at tippelhetnék, akkor időrendben a legrégebbieket választanám a fentiekből. De tuti van még néhány stúdió, amelyik kimaradt.
(egyébként a múltkorinál rögtön a következő haviból jött be 3, de akkor is olyan 15 tippet írhattam, talán a Prediction League-ben is kb. ennyit lehet redditen)Egyébként évi 10k+ játék jelenik meg Steamen, abból 41 olyan sok lenne? Még akár 10 hónapra is?
Dead: Amit írtam módszert, annál pontosabban nem nagyon tudod sehogy szerintem, csak ha a Humble-nél dolgozol.
A kizárás is működik, pl. ha kíváncsi vagy, hogy x játék lesz-e, megnézed, hogy volt-e már bármi a kiadótól. Ha nem, akkor nagy pénzt nem tennék rá.
(aztán amint egy játékuk mégis bekerül, onnan máris nagyobb az esély a többire is)
K1LLMy53Lf: Nekem mondjuk a Dark Souls 2 és 3 Choice-ból (illetve akkor még Monthly) van.
-
törölt tag
Csak hogy ne csak pofázzak, "tippelek" is akkor a következő Choice-okra.
Humble Games: Moonscars, Signalis, Ghost Song
THQ Nordic: The Guild 3, Destroy All Humans 2, Knights of Honor 2
Thunderful: Curious Expedition 2, Lego Bricktales, Source of Madness, Planet of Lana
Fellow Traveler: Beacon Pines, Citizen Sleeper
SEGA: Yakuza 5 Remastered, Persona 4 Golden, Total War: Three Kingdoms, Total War: Rome Remastered, Total War Saga: Troy, Humankind
Nacon: Steelrising
Kepler Interactive: Scorn
Focus: Plague Tale: Requiem, Evil West, Chained Echoes, Blacktail
Raw Fury: Casette Beasts, Norco,
Dear Villagers: Fabledom
Bandai Namco: Little Nightmares 2, Tales of Arise, The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me
Devolver: Card Shark, Weird West, Shadow Warrior 3
Coldwild Games: Luna's Fishing Garden
Goblinz: Terraformers
Team 17: Thymesia, Age of Darkness, Sunday Gold, Ship of Fools
Eidos: Guardians of the Galaxy
Stb. Még lehetne folytatni, valószínűleg ezekből rengeteg lesz a következő fél évben. (ha valami volt már, azt benéztem) -
törölt tag
Ha most bundle alatt Choice-ot értünk:
A fentebbi kommentekkel ellentétben abszolút van lehetőség a viszonylag pontos következtetésre, úgy, ahogy gondolod, korábbi bundle-ök alapján.
Az említett Humble Prediction League-ben sem véletlenül nyernek ugyanazok az arcok rendszeresen.
Egyszerű a trükkjük, épp ezért unalmas és primitív az a League is. Megnézik, hogy melyik stúdió korábbi játékai voltak már bundle-ökben, összegyűjtik ezeket, aztán belövik kb. megjelenési sorrend alapján, hogy mi lehet a következő. A Humble-nek valószínűleg hosszabb távra/több játékra van megállapodása ezekkel a stúdiókkal, így jönnek szépen sorban a játékaik. Nyilván néha van új megállapodás/új stúdió és néhány kakukktojás/igazán nagy cím, de javarészt erről van szó. Mivel eleve sok stúdió van, amiből válogatni lehet, így közel sem lehet mindent eltalálni rögtön a következő hónapra, de szerintem ha leülsz, és ezt vizsgálod kb. 10-15 percig, elég jó eséllyel eltalálsz 1-2 játékot a következő bundle-ből. Ha a következő fél évre tippelsz, akkor akár sokkal többet is.Egyszer csináltam ilyet a fentiek alapján a topic-ban, 3 játékot eltaláltam (és szinte mind volt közülük valamivel később
):
Humble Prediction
Semmilyen jóstehetséget nem igényel, csak valószínűségek. -
törölt tag
válasz
FunPro #19809 üzenetére
"Ezért gondolnám, hogy a kuponok csak "felszívják a maradékot", nincs közük ahhoz, hogy éppen mennyire kelendő az adott hónap."
Többnyire szerintem is ezért van, én is ezt írtam:
"Ha nem veszed meg a bundle-t, kapod a kupont, valamiért még 4,5-5,5€-ért is jobb nekik, mint ha egyáltalán nem veszed meg."
Ettől függetlenül voltak olyan hónapok, és egész véletlenül azok, ahol komolyabb játékokból sikerült belepakolni, meg ahol mindenki éljenzett mindenfelé, hogy mennyire jó, aztán nem is volt kupon. Utóbbi időben ez egyre ritkább, szinte mindig jön a hírlevélben. Ennek több oka is lehet."Namármost, én nem vagyok üzletember, de szerintem ha valami 3 évig veszteséges, akkor az nem marad fent három évig."
Meglepő lehet, de nem így van. Van, amit eleve úgy terveznek, hogy veszteséges lesz évekig, lásd pl. Disney+, ha jól emlékszem már az indulásnál mondták, hogy 4-5 év után várnak tőle nyereséget, addig bukó.
Nem tudom persze, hogy a Choice-nál ez hogy nézhet ki. -
törölt tag
válasz
FunPro #19807 üzenetére
"Én sem gondolnám, hogy a kuponoknak van bármi köze a bundle minőségéhez vagy kelendőségéhez."
A kelendőséghez szerintem több, a minőség meg szubjektív, de én is azt írom, hogy a "2 havi akció, na vajon milyen rossz lesz a következő?" gondolatmenetnek semmi valóságalapja nincs az elmúlt néhány év alapján. Lehet, hogy szuper lesz attól, hogy már most kapsz rá kupont.Amúgy jah, maga a Humble Bundle sem olyan populáris, nem kap annyi figyelmet, mint amilyennek az akciók alapján gondolnád, meg úgy általában az emberek hajlamosak nem feltétlenül tudatosan vásárolni, még akkor sem, ha tudnak az oldalról és néha használják is. Szerintem kb. ugyanúgy működik, mint ha más termékekről van szó, nem mindenki használ árukeresőt, vásárol nagyobb akciók idején, vagy több terméket leárazásokkor, stb.
-
törölt tag
válasz
TheNewDawn #19805 üzenetére
Ha nem veszed meg a bundle-t, kapod a kupont, valamiért még 4,5-5,5€-ért is jobb nekik, mint ha egyáltalán nem veszed meg. Variálják ezeket, hogy 1-2-3 hónap, egyrészt gondolom folyamatosan figyelik a statisztikákat, aztán amit éppen jónak látnak. Másrészt év végén nem véletlenül van éves előfizetési akció, gondolom ugyanazon okból esélyesebb ilyenkor a 2-3 hónapos is: Javuljon az eredmény, előfizetők száma, stb., amit a befektetőknek mutatni lehet. Szerintem a 2-3 hónapos akcióra nagyobb esély van, ha az adott hónap extra rosszul fogy, így a havi kedvezményen felül még a következő hónapra adott opcionális kedvezménnyel is próbálnak motiválni.
Az, hogy a bundle jó/nem jó, szubjektív kérdés, szóval attól, hogy bitang jónak gondolsz egyet, nem biztos, hogy jól fogy. (pl. én nem gondoltam volna, hogy a Disco Elysium-os bundle utolsó héten kap még egy nagyobb kedvezményt 5,5€-ról 4,5-ra...) -
törölt tag
válasz
Ferke[HUN] #19800 üzenetére
Ez a felvetés minden ilyen 2-3 hónapos csomag akciónál felmerül, aztán legtöbbször a következő és azutáni hónapban jön a meglepődés, hogy mégis milyen jó lett a hónap.
Szerintem rosszul álltok a kérdéshez. Nem a következő hónapot fizettetik ki veled, mert annál ugyanúgy dönthetsz még, hogy lemondod, amint meglátod. Így az mindegy, hogy jó lesz vagy rossz.A jelenlegi hónap az, aminek a vásárlására "rákényszerítenek" ezzel az ajánlattal, tehát nem az a kérdés, hogy jó lesz vagy sem a következő, hanem az a tény, hogy a jelenlegi nem fogy jól.
-
törölt tag
válasz
bepken #19725 üzenetére
Jó, mondjuk nálam a várás pont azt jelenti, hogy egyszerűen nem fogadom el az ajánlatokat a hónap végéig és általában a következő bundle előtt pár nappal megveszem, ha érdekel. Nem hiszem, hogy a "tűkön ülve számolja a napokat a kuponról ábrándozva" jellegű várás jellemző lenne bárkire.
-
törölt tag
Nincs mit!
Ahogy írja ooooobi, az a 7€-s ajánlat valószínűleg fizetésnél már csak 5,5€ lesz. Erre többféle lehetséges magyarázat is van, fejtegettük már korábban a topic-ban.
Szerintem lesz ez még 4,5€ is egyébként a következő 2 kedd valamelyikén, ha ráér az ember a vásárlással. -
törölt tag
válasz
Ferke[HUN] #19698 üzenetére
Az elmúlt néhány hónap alapján menni fog ez még lejjebb is.
-
törölt tag
Hírlevélre fel vagy iratkozva? (Settings, Contact Preferences - nekem mind be van klikkelve, de lehet, hogy elég az első kettőt, Main page bundles, Choice)
E-mailben szoktak értesítőt küldeni és jobb ajánlatokat kínálni hónap közben. Szerintem ebben a hónapban lesz ilyen. Általában keddenként jön, holnapra már pl. van némi esély, jövő hét kedd még valószínűbb. -
törölt tag
válasz
bepken #19642 üzenetére
A múlt hónap azt mutatja, hogy érdemes a legvégéig várni. Kb. 5,5€-nál megvettem utolsó héten, gondoltam, hogy az alá már úgysem mennek így 3 hét kuponozás után, aztán a végén még dobtak rá egyet és talán 4,5€-ért adták.
Nem mintha számítana persze, így kb. 10 óra játék után azt mondom, hogy önmagában a Disco Elysiumért már bőven megérte volna többért is. Nem érdemes hagyni a backlogban senyvedni. -
törölt tag
válasz
FunPro #19633 üzenetére
Azt nem vetted figyelembe, hogy közben a dollár/euró árfolyam folyamatosan változott, ezért nem fogsz akár ugyanolyan kedvezmény esetén sem pontosan ugyanolyan összeget fizetni. Ha visszamenőleg akarnád leellenőrizni, akkor nézz vissza mindig az aktuális dollár/euró/forint árfolyamokra is.
Nekem soha nem módosult az alapár, egyszerűen 10€ (bár olvastam erről, hogy valaki hírlevélben ilyen 11-12€-s dolgot látott, de végül ugyanúgy 10€ volt neki), mínusz a kedvezmény $-ban. Ha átváltasz forintra, levonod a kedvezményt, majd a végén a forint összeget vissza euróra, és kalkulálsz némi konverziós költséggel, akkor mindig kijött erős közelítéssel.
Egyébként minden példádnál kijön: A 7€/hónapnál 5$ a kedvezmény, amit a 10€-ból vonsz le. Pont ezt írtam, mindegy, hogy a levélben €-ban vagy $-ban írják, a lényeg az, hogy a 12-höz viszonyítanak. Ha 7€/$/ hónapot írnak, az azt jelenti, hogy 12-7=5$ a kedvezmény, ezt vonod ki a 10€-ból, és fizetsz euróban.
Amikor 6€/hónapot írtak, akkor 12-6=6$ volt a kedvezmény, ezt vonod ki a 10€-ból.Egyébként van egy Humble Choice - FAQ, ahol változatlanul sok-sok hónap óta 12$ és 10€-t írnak árnak.
Majd próbáljátok ki mostantól a fentit, nálam mindig stimmelt. -
törölt tag
Nem tudom, az "egyszer valakinélt", azt mindenben fenntartással kezelem, mert ezer oka lehet, pl. nem vett észre másik kupont, régi kupon volt, ami már lejárt és nem figyelt rá stb. (nem lenne meglepő ennyi kupon mellett, mint pl. múlt hónapban volt
). Amit írtam, azt meg már hónapok óta hiba nélkül látom és mindig így volt nálam.
-
törölt tag
válasz
bepken #19625 üzenetére
"akkor a rendszer generál egy random számot 4 és 8 EUR/USD között"
Amúgy tudjátok, hogy valójában hogy működik ez az e-mail értesítő és kupon? A bundle 12$-ba, valamint 10€-ba kerül. Ezt régen állították be így, amikor a két összeg kb. meg is egyezett. Amikor kapsz egy e-mailt arról, hogy az aktuális Choice most 8$-ért a tiéd lehet, akkor valójában azt jelenti, hogy kaptál egy 4$-os kupont, VISZONT nálunk az összeget a 10€-ból vonja le. Ugyanígy ha 7$-os havi Choice-ról szól az e-mail, akkor 5$-t vonnak le a 10€-ból. Ami vicces, hogy néha €-s e-mailt küldenek, pl. 7€-ért a tiéd, DE ilyenkor is azt jelenti, hogy 5$-os a kupon (mert a 12-höz viszonyít, nem a 10-hez), tehát a 10€-ból levonod az 5$-t, és a kapott összeget fogod €-ban fizetni, 7€ helyett kb. 5,5€-t.
Hogy miért működik ez így, azt csak ők tudják. Lehet, hogy valakinek ebből egyszer lesz némi kellemetlensége.
-
törölt tag
válasz
#65537792 #19546 üzenetére
18,23€ az előző tier, amiben minden más van, a legfelső pedig €31,9 és ez csak a Village-et adja pluszban hozzá, meg kupont a kiegészítőjéhez.
13,67€ -> 5.272 Ft. (ennyiért meg lehet venni egyébként GameBilleten, szóval sok értelme amúgy sincs)
Itt nincs semmi "szubjektív értékítélet", meg "mennyit ér", mert szó szerint ennyibe kerül így, hogy az az egy játék van a felső tierben.
A 2 és a 7 durván kb. 6€ együtt, ha elosztod a tieren belül arányosan, újabb 2.344 Ft.
Szóval az, hogy valaki megveszi ezeket összesen 7.600Ft-ért, aztán odaadja neked 4.000 Ft-ért, nem túl életszerű. Aki mégis megtenné, az vagy idióta vagy a Télapó. -
törölt tag
válasz
TheNewDawn #19509 üzenetére
Ennek "némiképp" ellentmond a tény, hogy:
Disco Elysium - 73.375 Steam értékelés
Outer Worlds - 20.223 Steam értékelés (+621 a Spacer's Choice-nál) -
törölt tag
válasz
TheNewDawn #19454 üzenetére
"2070/6700 XT"
6600 XT lesz az inkább, tekintve, hogy még az is gyorsabb, mint a 2070. High/Very high-on valószínűleg sima 6600-zal is megvan az 1080p/60fps.
Mostanában nem érdemes abból kiindulni, hogy megjelenéskor mit produkálnak az A-AAA játékok (még ha remaster/remake is), mert a többségük trágyaként jön ki a lelkes, 50-70€-t fizetni hajlandó bétatesztereknek.Épp ezért a steames értékelések nagyja, amit fentebb idéztek itt néhányan, mára már irreleváns.
-
törölt tag
válasz
Anonymusxx #17984 üzenetére
Ahogy írtam, menetrend szerint, kaptam én is. Mivel viszonylag korán jött, és május 3-án jár le a kupon, az igazán türelmesek azt is megnézhetik, hogy tudnak-e még jobbat ajánlani.
FollowtheOri:
Ahogy írod, ha előfizetésed van, nem tudnak mire kupont ajánlani, hiszen már kifizetted előre a bundle-öket.
"Ettől független tökmindegy mert amit ~9 EUR-ért ugrok (éves classic/hó), az valszeg 4-6-ért se kéne."
Az oké, de ami meg kell, azt 9 helyett ~6-ért kapnád. -
törölt tag
válasz
pigster #17960 üzenetére
Hát... Valahogy én rendszeresen 6-8$-ért veszem a bundle-öket. Tavaly volt 6 hónapos 6$-os, 3 hónapos 6$-os, pause-nál kb. minden másodiknál kapok 4$-os kupont egyből... szóval ha nem hallucinálok, illetve az e-mailjeimet, a pénzmozgásokat nem csak tévképzetek okozzák, akkor ez bizony... Igaz.
Szoktál pause-olni, illetve ahogy adrian360 írja, spam mappa esetleg? -
törölt tag
válasz
Anonymusxx #17957 üzenetére
Rengetegszer küldenek e-mailt, amikor már 2-3 hete megy a bundle, hogy vedd meg 6-8$-ért, esetleg több hónapos kupont ajánlanak fel. Szóval ha nem kaptál egyből, akkor is van erre esély. Az elégedetlenkedők számából ítélve most nagyobb ez az esély, mint múlt hónapban, pedig akkor is volt. Februárban, ahogy nézem 17-én jött a 6$-os e-mail.
-
törölt tag
válasz
bepken #17736 üzenetére
Valószínűleg mind a 9-et nem, de még csak kérdés sem volt, hogy mit szeretnék, küldték a promókat, hogy vegyem 6$-ért. (mármint főleg a 6, illetve 3 hónapos akcióra gondolok, ahol ugye a következő hónapokra nézve gyakorlatilag látatlanban adják 6$-ért)
"nekik pedig láthatóan az lett volna ezzel a "reboot" cuccal a céljuk, hogy teljes áron megvegyük a havi csomagokat"
Megint kaptam a 4$-os kupont, szóval ha ez a céljuk, valamit rosszul csinálnak.
Én inkább úgy látom, hogy ezek a bundle-ök 8$-ra vannak tervezve, csak hát ha vannak, akik 12$-ért is megveszik, akkor miért ne adnák meg nekik a lehetőséget.Egyébként összességében nekem az irány is tetszik, hogy 12-14 játék helyett inkább 8 (bár pl. ebben a hónapban az ME önmagában tekinthető 3 játéknak), de jobb minőség, kevesebb "töltelék".
Egyébként összességében is lehet szerintem jobb akciókra számítani, mert az éppen zajló/következő recesszióban meg lesznek szorulva játékcégek is szép számmal. (persze mondjuk ez nem lesz nagy vigasz...)
-
törölt tag
válasz
bepken #17734 üzenetére
Én tavaly 9 havi bundle-t vettem, gyakorlatilag szinte mindet 6$-ért (talán 2 volt 8$ belőle), egy rakat wishlistes címmel (Metro Exodus, Control, Katana Zero, Bloodstained, Yakuza 3, Darksiders Genesis, Pathologic 2, stb.), mellé egy csomó kisebb, érdekes, kifejezetten jóra értékelt címmel (mindig lehet köztük gyöngyszemeket találni), szóval nekem speciel eddig is vonzó volt, de tudom, embere válogatja.
-
törölt tag
Ahhoz képest, hogy a Humble-t folyamatosan temeti mindenki, ez a legújabb bundle megint nagyon erős (nekem legalábbis a legfelső 3 wishlistes). Csak a top tier éri meg persze.
Best of Boomer Shooters Bundle
Lassan mondjuk "időt" is elkezdhetnének pakolni a csomagokba. -
törölt tag
Ha a levél, amit a Humble-től kaptam, valóban a mai Choice-t takarja (valószínűleg véletlenül kicsit hamar küldték ki), akkor elég ütős kis csomagot dobtak most össze.
Desperados III, Mass Effect Legendary Edition (látok rá esélyt, hogy ez Origin kulcs lesz), Man of Medan. -
törölt tag
válasz
TheNewDawn #17608 üzenetére
"Ráadásul a húzócím, a WWZ Aftermath most jött ki tavaly októberben, és közel se volt még ennyiért önmagában sem
"
Amazon Prime 900Ft-ért, ott volt ez is a SW Jedi: Fallen Order és a többi jóság mellett. -
törölt tag
válasz
TheNewDawn #17045 üzenetére
Ehhez csak úgy megjegyezném ezt:
A bundle-ök színvonala
Kellett neki kis idő, de úgy néz ki, beérik lassacskán. (ráadásul ott volt a stealth bundle is nemrég, az erős volt) -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
FunPro #17017 üzenetére
"Végülis a csojsz a nagyközönségnek szól, így pont olyan "rossz", mint minden más (AAA játékok, zenék, filmek) ami a nagyközönségnek szól."
Én mondjuk pont az ellenkezőjét gondolnám, meglehetősen rétegjátékok vannak benne 1-2 kivételtől eltekintve, és a "nagyközönségnek" érzésem szerint pont ez legtöbbször a problémája vele.
"Viszont még olyan pack sem nagyon volt, amiből a felénél több cím tetszett volna."
Nem tudom, volt-e már olyan, amiből ennyit kipróbáltam egyáltalán. Én ezt nem is várom el, szerintem kb. lehetetlen ilyen pakkot összerakni ennyiért."Igazából rengeteg indie gyöngyszemhez hozzájutottam, amik nagyon a szívemhez nőttek."
Ezzel én is így vagyok. -
törölt tag
válasz
TheNewDawn #17014 üzenetére
"És akkor ennyi, megérte az az 1-2 óra a 6$ os árat ?"
Eddig 6 óra volt (4 a végigjátszás, 2 óra achievementek) és jah, simán megérte, akár önmagában is. (az egyetlen probléma vele, hogy a vége után kezdené az ember a Katana Zero 2-t) Ahogy írtam, én az élményt, újdonságot keresem (az utóbbi időben még inkább), nem robotolni akarok 40-50 órában. A játékok (könyvek, filmek, sorozatok) vagy megérik a megtapasztalásukat vagy nem, ez hogy órában mérjük, hogy mit/mennyit ad, szerintem nem jó hozzáállás, legalábbis én nem így kezelem. (persze nem mondom, hogy az nem pozitív, ha valami sokáig játszható, de csak akkor, ha nem mesterséges időhúzó tartalommal van 99%-ban kitöltve) Van olyan játék, ami mondjuk valahogy a "fetch questeket" is jól oldja meg, és persze egyénfüggő ez is.
Ring of Painnel is pötyögtem már kb. ugyanennyit, mást meg még nem próbáltam a bundle-ből, úgyhogy eddig 2-ből 2, elég jó az arány.
-
törölt tag
válasz
#25237004 #16958 üzenetére
"de én pl. így is kíváncsibb vagyok egy Steamen 98% pozitív, Metacriticen 8.9 User Score-os Katana Zeróra, mint a mocskos unalmas egy kaptafára készülő AAA játékok 90%-ára"
Hálás vagyok a Humble-nek ezért a 3x6$ akcióért, másképp valószínűleg kimaradt volna nálam (egyelőre legalábbis) a KZ. Nem véletlen az értékelés, az ilyen cuccok miatt érdemes még videójátékokkal játszani. Rövid, kb. 4 óra volt egy végigjátszás (achievementekkel el lehet még szórakozni, meg aki akarja, ott a speedrun/hard mode), de nálam az ilyen újfajta, érdekes élmény többet ér, mint 50 órán át fetch questeket csinálni "húderealisztikus" környezetben.
Emellett a Ring of Pain is szórakoztató. -
törölt tag
Ez így van. Fentebb említették pl., hogy a tavaly november is gyenge volt, nekem a Darksiders 3 és a Yakuza Kiwami 2 miatt az egyik legjobb az utóbbi 1 évből, szóval tényleg embere válogatja.
Összességében azért tudnám ajánlani mindenkinek az olyan játékok kipróbálását, amik gyanúsan jóra vannak itt-ott pontozva, annak ellenére is, ha még soha nem hallott róla ember, mert sok szórakoztató címre leltem már így. Az utóbbi időszakból pl. a Superliminal (kb. 3 óra alatt végigjátszható) volt nagyon érdekes, miközben még csak említés szintjén sem láttam korábban sehol.
-
törölt tag
Rábeszélni senkit nem szeretnék, mert engem ne szidjon senki, ha mégis gyenge lesz a következő két choice (
), de:
Érdekes figyelni, ahogy tavaly ugyanezek a "jóslatok" pörögtek, hogy azért van ilyen akció, mert mennyire rossz hónapok jönnek. Akkor is leírtam, hogy év végén még inkább számít nekik, hogy mennyi subscriberről tudnak beszámolni a befektetők felé és köze nincs az akciónak a minőséghez. Őszintén szólva, ha tippelnem kellene, nagyobb esélyt látok arra, hogy inkább kifejezetten jobb lesz. Az akkori 6$/6 hónapra akció volt a legjobb, amit valaha láttam Humble-ön:
Children of Morta, Overcooked 2, Pathologic 2, Trine 4, Valfaris, Valkyria Chronicles 4, Control, Elex, XCOM: Chroma Squad, F1 2020, Metro Exodus, Darksiders Genesis, stb. összesen 70-80 játék 36$-ért.
Ha valaki a mainstream, évente új résszel jelentkező, csilli-villi, de amúgy semmit nem érő játékokat reméli, akkor valószínűleg csalódni fog persze.
Ez a bundle összességében tényleg a gyengébbek közé tartozik, de én pl. így is kíváncsibb vagyok egy Steamen 98% pozitív, Metacriticen 8.9 User Score-os Katana Zeróra, mint a mocskos unalmas egy kaptafára készülő AAA játékok 90%-ára. -
törölt tag
Ha valakinek Hitman 2 Gold, esetleg Styx kellene (nekem már megvannak, szóval mondjuk Bloodstainedért cserébe vagy valami értelmesebbért), akkor valószínűleg megvenném a bundle-t. Ha van ilyen köztetek, pm.
-
törölt tag
válasz
K1LLMy53Lf #16664 üzenetére
"de még a shank stb cuccokat sem mondanám metroidvania-nak"
A Shank nem is Metroidvania, ahogy a Rayman és a Sonic sem, az Ori viszont igen. Ezzel együtt mindegyik side-scroller/platformer. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
TheNewDawn #16653 üzenetére
A Metroidvaniák legtöbbször platformerek (mint az Ori), bár van egy-két nem platformer játék is (Batman: Arkham Asylum pl.), ami szintén annak tekinthető. Tipikusan annyi a lényege, hogy van egy nagy világ (tehát nem egymás utáni pályák), ahol bizonyos helyekre nem tudsz eljutni, csak akkor, ha megszerzel xy tárgyat/képességet/legyőzöl bossokat stb., de alapvetően a teljes map egy összefüggő világ.
-
törölt tag
válasz
TheNewDawn #16648 üzenetére
Persze, ízlés kérdése. Nekem az utóbbi 2-3 évben pont az ellenkezője van, és az egyik kedvenc műfajommá vált. Hollow Knight, Ori and the Blind Forest, Guacamelee, Blasphemous, The Messenger... Nem tudom, miket próbáltál a műfajból, de ezek szerintem nagyszerűek.
-
törölt tag
válasz
TheNewDawn #16643 üzenetére
Mondjuk nincs olyan Metroidvania toplista, amin a Bloodstained ne szerepelne, ráadásul általában a Top 5-ben, de összességében tényleg gyenge. A decemberi bundle meg már önmagában csak a Children of Mortáért is megérte a 6$-t, másra nem volt időm azóta sem.
-
törölt tag
válasz
tisztelturam #16587 üzenetére
Írj nekik, hogy zavart észlelsz az erőben, hátha kezdenek vele valamit. (átírják, aktiválják)
-
törölt tag
válasz
Aethel #16504 üzenetére
Mostanában is szokott lenni. A 6$/hó 6 hónapra akció nemrég járt le, és volt aki újra kapott ilyet múlt hónapban. Én úgy vettem észre, hogy felváltva dobálják ezeket az akciókat egyszer régi, egyszer új előfizetőknek. A "pause" akció (2-4$-os kupon) meg szinte folyamatos, az sem sokkal rosszabb ezeknél.
-
törölt tag
válasz
tisztelturam #16367 üzenetére
Igen, a Wreckfest is abszolút esélyes. Shadof of the Tomb Raider már volt, remélhetőleg nem ismétlik.
-
törölt tag
válasz
Ferke[HUN] #16365 üzenetére
Iron Harvest, Spellforce 3, valami tinybuild (Not for Broadcast, Kill it with Fire), valami Team17 (Worms Rumble, Monster Sanctuary, Going Under), valami Humble (Ikenfell, Ring of Pain), Pumpkin Jack, valami Sega (Persona 4, Total War: Three Kingdoms), valami Private Division (Outer Worlds, Disintegration), valami 505 (Death Stranding, Bloodstained, Ghostrunner), valami Focus Home (Greedfall, Space Hulk: Deathwing, The Council, Plague Tale, The Surge 2), Planet Zoo.
-
törölt tag
válasz
FunPro #16313 üzenetére
"Your next bill is for US$12 on June 29, 2021."
Ez az a dátum, amikor automatikusan számlázna a Humble, a hónap utolsó keddje. Ekkor már tényleg 12$ lenne a bundle. A kupon viszont jó lesz még június 4. péntek 10 óráig, az új Choice meg már 1-jén jön, így lesz rá kb. 3,5 nap, hogy megvegye az ember. Feltéve, hogy nem változtatnak. -
törölt tag
válasz
FunPro #16246 üzenetére
"Ha éjfélig jó a kupon"
Nem éjfélig jó, hanem reggel 10-ig (a kuponnál írja), így nem vehetted volna meg a bundle-t. Ez mindig is így volt a kuponokkal, volt már korábban három hónaposom, ugyanez volt a helyzet, hogy a legújabb bundle-t pont nem veheted meg. (és egyben a lehető legtöbb időt hagyják arra, hogy az előzőt még meg tudd vele venni) -
törölt tag
válasz
FunPro #16236 üzenetére
"Ami érdekes, mert így 7 bundle volt 6$-ért a 6 hónapos előfizetésben."
Abból ered, hogy átálltak péntekről keddre, a kupont viszont nem módosították. Kíváncsi vagyok, hogy marad-e így. Ha a metrós utáni hónap is jó lesz, akkor nem bánom.Az elmúlt 6 hónapra visszatekintve valószínűleg az eddigi egyik legjobb akciójuk volt amúgy. 36$-ért 70+ játék, és azért voltak jó/viszonylag friss címek közötte és indie gyöngyszemek is. Írtam ezt korábban ("Tudom, hogy sokan egyből ezt feltételezik, hogy a várható f*stenger miatt van ez az akció. Szerintem hasonló lesz a minőség, jó és rossz hónappal egyaránt. Én úgy gondolom, hogy az akció inkább azért van, hogy jobban mutasson az év végi elszámolásnál, hogy mennyi aktív feliratkozójuk van.") majd érdemes lesz megjegyezni az idei decemberi akciójukkor.
-
törölt tag
Persze, egészen biztosan összetettebb a helyzet és nem csak egy tényező eredményezte. Viszont ha javulást tapasztalunk, vagy gyakrabban lesznek egy-egy nagyobb kiadó játékai is a bundle-ök között, akkor azt mondhatjuk majd, hogy ez az elem meglehetősen nagyban járult hozzá.
-
törölt tag
Kíváncsi leszek, hogy javulni fog-e a bundle-ök színvonala. Így végiggondolva az egészet, meg a "100% charity" felhasználók lehetséges, meglehetősen nagy számát, simán lehet, hogy a kiadók inkább azért fókuszáltak a Monthly-ra/Choice-ra és azért voltak annyira gyengék a heti bundle-ök, mert nem akarták teljesen ingyen osztogatni a játékaikat.
Így, hogy egy elég nagy szeletet fognak félretenni mostantól a kiadók, lehet, hogy értelmesebb cuccok fognak jönni. Az meg összességében több vásárlást eredményezhet, így nem feltétlenül esik a jótékonyságra fordított összeg sem.
Elég ironikus eredmény lenne, ha tényleg jobb bundle-ök jönnének, mert azt a konklúziót lehetne levonni belőle, hogy a "Szemét IGN" helyett gyakorlatilag a felhasználói szokások eredményezték a bundle-ök csökkenő színvonalát. -
törölt tag
Biztos hogy más az oka, mert én soha nem toltam 100%-ot charity-re (sőt, 50 felettit sem), mert mindig is irracionálisnak éreztem (kivéve persze a spéci bundle-öket, ahol nincs más lehetőség) de nekem sincs már ilyen opció.
arty: Szerintem elegánsabb megoldás lenne ettől az önkényes változtatástól, ha mondjuk egy minimum alá nem mehetnél egyik csúszkával sem (pl. legalább 10-20% menne mindenképpen a fejlesztőknek, Humble-nek, charity-re), azon túl meg a vásárló döntene.
-
törölt tag
Egyelőre a Control steames (HB Choice) változata elég gáz. Nincs benne Directx11 opció és arról is beszélnek, hogy ha valaki hozzádobja a Season Pass-t, akkor sem lesz benne, mert valahogy "nem igazi" Ultimate Editionje lesz akkor sem. Valamiért ez a változat ráadásul 14GB-tal több helyet foglal. Remélhetőleg javítják ezeket a dolgokat, én még inkább nem váltom be addig.
-
-
törölt tag
Mától már van külön Control alapváltozat meg Season Pass Steamen is, szóval a kérdés megoldódott, szinte biztos, hogy az alap lesz a holnapi Choice-ban.
-
törölt tag
A Remedy játékoknak ütős szokott lenni a sztorija, az eléggé megosztó Quantum Breaknek is nagyon jó volt szerintem. Remélem a Control esetén is hasonló a helyzet.
Ez meg, hogy arcade faék egyszerű... A képességekből adódóan már ránézésre több lehetőség van benne, mint a shooterek 90%-ában, ahol összesen annyit tehetsz, hogy felváltva lőhetsz pisztollyal, puskával és gépfegyverrel. -
törölt tag
válasz
Corleone33 #15972 üzenetére
Tény, hogy ez a gyakoribb, de volt már példa az ellenkezőjére is, pl. Grid Ultimate Edition, Just Cause XXL edition. Deluxe is van sokszor, és olyan is van, hogy 1-2 DLC-t csapnak hozzá az alapváltozathoz, pl. az Outward vagy az Overcooked 2 esetén a közelmúltból.
-
törölt tag
válasz
#25237004 #15968 üzenetére
Oh, érdekes fejlemény:
HB Support Ninja válasz
Bár valahol hibázik a Humble mindenképpen, mert eddig sehol nem jelezték, hogy Ultimate Edition, a kép is az alapváltozaté... Bár hibáztak már többször hasonló módon, hogy nem jó változatot/félrevezető képet tüntettek fel itt-ott. Remélem a ninjájuk jól tudja. -
törölt tag
Jaja, fordítva lehetséges csak, Steamen nincs sima. Most ránéztem a Humble Store-ra, náluk is van Epic sima, meg DLC-k külön, nekem úgy tűnik, azt szeretnék, ha ott venné az ember a DLC-ket majd... Kellemes meglepetés lenne egy Steam Ultimate példány, de nem sok esélyt adok neki.
-
törölt tag
válasz
TheNewDawn #15958 üzenetére
Nálam a Yakuza Kiwami 2, Darksiders 3 stb. bundle-t nem üti, de tényleg erős, főleg így $6-ért. A Controlnak mondjuk nagyon Epic alapváltozat szaga van, ami kicsit zavarna, mert be akartam szerezni az Ultimate-et Steamre, Epicen Season Pass-t meg tuti nem veszek. Meglátjuk, hátha...
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #15891 üzenetére
Nem a következő haviért fizetsz egy héttel előtte kedden, hanem az adott hónapért. Tehát ez úgy néz ki, hogy van a mostani hónap Outwarddal, Trine-nal stb. Ha nem pause-olsz most, akkor ezt automatikusan számlázni fogja február 23-án. Azokat a játékokat, amiket március 2-án fednek fel, majd március 30-án fogja számlázni, ha addig nem pause-olsz. Tehát ugyanúgy, mint ahogy eddig volt, csak a hónap utolsó péntekjéből (a számlázásra) utolsó keddje lesz, míg a hónap első péntekjéből a játékok felfedésére a hónap első keddje lesz.
-
törölt tag
válasz
Corleone33 #15779 üzenetére
Nincs ilyen, hogy "mostani classic". Ezt az ajánlatot classic előfizetésként csak "grandfathered" classic előfizetők kapták meg. A 6 hónap lejárta után visszatérnek a normál classic $12-os előfizetésre. Akiknek nem classic volt, azok is kaphattak talán $6-os ajánlatot 6 hónapra, de nekik a lejárata után ugyanúgy Premium előfizetésük lesz. Most egyébként mindenki megkapja az összes játékot (meg egyébként már pár hónapja amúgy is így van...).
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #15771 üzenetére
Nem tudom. Követem már pár éve, állandóan temetik, de aztán mindig jön 1-1 jó hónap. Nekem a múltkori a Darksiders 3-mal, Yakuza Kiwami 2-vel pl. ilyen volt (főleg $8-ért), ráadásul ahogy néztem, egy-két korrektnek tűnő indie is került mellé.
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #15768 üzenetére
Tudom, hogy sokan egyből ezt feltételezik, hogy a várható f*stenger miatt van ez az akció. Szerintem hasonló lesz a minőség, jó és rossz hónappal egyaránt. Én úgy gondolom, hogy az akció inkább azért van, hogy jobban mutasson az év végi elszámolásnál, hogy mennyi aktív feliratkozójuk van. Az előző években is decemberben jöttek a hasonló akciók (bár ez durvább azoknál is).
TheNewDawn: Ezt inkább úgy érdemes nézni, hogy előző hónapokból mennyit nem húztál be 8-12$-ért, és mennyi lett volna közte, amit 6$-ért már vállaltál volna. Mostaniból amúgy a Children of Morta, The Beast Inside, Overcooked 2 egész jónak tűnik, de egy másik fórumon láttam már valakit a Path of Giants-et dicsérni. Persze ha valaki allergiás az indie game-ekre az más. Én eddig is szerettem ezeket, de legutóbb a Hollow Knightot végigjátszva rájöttem, hogy itt talál az ember nagyobb eséllyel igazi minőséget. Botrány, hogy 4 ember képes ilyen minőség és tartalommennyiség mellett ennyire hibátlan, bugmentes (a karaktereket nem számítva
) zseniális játékot csinálni, miközben az AAA stúdiók Assassin's Creed és Cyberpunk szintű förmedvényekkel rukkolnak elő 100-szor akkora büdzsével.
-
törölt tag
"Annyit talán megérhet egy csomag, persze kivétel a mostani."
Ez megint a szokásos kinek mi helyzet. Én is pause-oltam, de a Children of Mortát a közelmúlt egyik legjobb indie játékának tartják, Overcooked 2 + DLC-ért sokan alapból fizetnének $8-12-t, The Beast Inside okésnak tűnik... így összesen meg $6-ért. Megint csak azt tudom mondani, hogy a piacos sárga kazettás "Nintendo" játékok kerültek ennyibe 20-25 évvel ezelőtt a vasárnapi piacon, és az esetek felében még csak nem is az a játék volt rajta, ami a képen.
Szóval ezen az akción én is elgondolkodtam most, még a későbbi pause lehetősége nélkül is.
Nálam mindig inkább az a kérdés a "megéri-e" helyett, hogy "kell-e az amúgy is hatalmas backlogba". -
törölt tag
válasz
echterion #15637 üzenetére
Én is azt vallom, mint TheNewDawn. Pl. múlt hónapban morcos lettem volna, ha előtte lemondom teljesen. Azért 1 hónap alatt meg mindenképpen eszembe jut, hogy nyomjak egy pause-t, sőt, legtöbbször egyből a megjelenés napján nézem, hogy mi van benne, és akkor intézem is.
-
törölt tag
A Yakuza 0 az egyik legnagyobb kedvencem, a Kiwami is nagyon jó volt, ez meg állítólag közel a Zero szintjén van (csak új engine, jobb grafika). A Zerót 4-5€-ért vesztegetik, nekem kb. 70 óra volt a végigjátszás, minden percét élveztem.
Ha még nem próbáltad a szériát, maximálisan ajánlom, tényleg olyan, amit meg kell tapasztalni, ha már játszik az ember. -
törölt tag
válasz
Executioner #15457 üzenetére
Akkor mindegy lenne, de pl. múlt hónapban sem ajánlották fel. (bár akkor sem változtatott volna semmit
) De többször van, mint nincs, az tény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban magánszemélyeknek szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
Kiemelt bundle oldalak:
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux kezdőknek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 5
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest