- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Minden, ami "bundli"!
Részletek a legördítés után.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FunPro
őstag
válasz
SenorGrande #21067 üzenetére
Nekem nem jött mail, viszont a kuponjaim közt ott volt.
Nem tudom, nálad mi szopódhatott be, 7€-t fizettem.
-
FunPro
őstag
válasz
FunPro #21019 üzenetére
Ilyet én még nem láttam.
Az egy dolog, hogy egy storeban levő játék alól kifogy a kulcs (még mindig nincs), de hogy egy masszívabb, 50%-os akciózós dömping után egy játék konkrétan lekerüljön az áruházról, az valami fenomenális!
Ki és miért rendelt el egy nagy akciót egy olyan termékre, amiből nincs se készletük és beszerezni sem tudják. Mi lehet emögött a logika?
-
FunPro
őstag
Humbliéknál tényleg nem menek olajozottan a dolgok.
A storeban akciós az outer wilds, megvettem. Igazából elég vacilálós fajta vagyok és mindig az utolsó pillanatban veszek meg mindent (ezt nem tudom miért csinálom). Most ugyan nem így történt, de azért vártam egy hetet ahhoz képest, hogy jött az értesítés az akcióról. A lényeg, hogy már az akció elején felnéztem az oldalra, és már akkor ki voltak fogyva a kulcsokból. Még mindig ki vannak fogyva, pedig már eltel lassan 20 nap.
Gondolom bevárják, amíg lefut az akció, de ez így akkor is vicc kategória.
-
FunPro
őstag
válasz
pingtest #20977 üzenetére
Pontosan ahogy írod. Kapsz egy hónap free trialt, ha elfelejted lemondani, akkor kövi hónapban vonják az összeget.
És ezt el lehet
nejátszani minden hónapban!Sok éves tapasztalataim alapján a szürke oldalak ismérvei:
- Mindenki csak saját felelősségre vásároljon mert az ember vagy kap kulcsot és működik, vagy levelezhet egy szép hosszút a supportal.
- Lehetőleg virtuális, legjobb esetben eldobható virtuális kártyát használjunk, mert adódhatnak kellemetlen rejtett költségek, amikre nem vagyunk feltétlenül felkészülve. -
FunPro
őstag
válasz
csuvicsuva #20964 üzenetére
Ez még a december/januári kupon.
-
FunPro
őstag
válasz
TheNewDawn #20960 üzenetére
Ezzel én is valahogy így vagyok.
Jöttem volna kárörvendeni, hogy erre aztán megérte a +3 euró, de minél jobban nézem, annál kevésbé látok olyan címet, amit tovább adnék. Nem hozott lázba, de valahogy még sem rossz.
-
FunPro
őstag
válasz
Anonymusxx #20951 üzenetére
Heh, ez még viccnek is rossz, hogy azért emelnek árat, hogy jobb legyen a felhasználói élmény. Hogy ne fogyjon ki, persze!
Valószínűleg nem véletlenül emelkedik 3€-i ign plusszal a csomag. Gondolom most jöttek rá, hogy így okosba lehet pakolni egyik zsebből a másikba a pénzt vagy leírják az adójukból adományként, hisz innentől az ign minden hónapban adakozza azt a 3€-t. Esetleg a jobb mutatók kedvéért ferdíteni szeretnék az eladási statisztikákat, fene se tudja.
Amióta fel lett vásárolva, ez is 100%-ig üzlet. Ez a profilra aktiválódás addig nincs bevezetve, amíg nem kívánja az érdek. Pont nem érdekli őket szerintem, hogy miért nyavalyognak a vásárlók.
U.I.:
Én ezt a stokholm szindrómát nem tudom megérteni egyeseknél. Szeretek játszani, szeretem a bundlikat, de azért mégis csak ők vannak értem, nem pedig fordítva! Ha nem lesz majd ilyen bundli, kötelező lesz társítani a steam fiókot, akkor majd mindenki eldönti, hogy szeretné-e tovább használni. Ha nem, nem kell megvenni. Aztán majd ha nem veszi ezekkel a feltételekkel senki, akkor szépen menjenek csődbe. Én egy nagyvállalat haláltusáját sokkal jobban szoktam élvezni bármilyen játéknál vagy bundlinál. -
FunPro
őstag
Ami azért vad, mert normál esetben ha nem rendelkezel a termékkel, akkor nem tudod eladni. Ők viszont simán kiárulják úgy a bundlikat, hogy a fele termékhez nincs kulcs. Jelenleg ígéretet árulnak, és ez nem tudom, mennyire jogos dolog.
Az a spekuláció a dolog mögött, hogy régen mindenki hagyta bent rohadni a kulcsokat, mert "úgy is bármikor le tudod kérni". Aztán amikor jött az arconcsapás, hogy ez már nem így van, mindenki elkezdte pánikszerűen lekérni a kulcsokat, de nem csak a régi bundlik esetében, hanem az újabbak esetében is. Humbliék a régi rendszerhez vannak szokva, nem pedig ahhoz, hogy mindenki egyből lekéri a kulcsokat, így alábecsülik, mekkora árukészlettel kell rendelkezniük.
-
FunPro
őstag
válasz
Anonymusxx #20941 üzenetére
Azt nem tudom mennyire gyakori a jelenség ez a 2-3 éve vásárolt kulcs dolog, de biztos elő-elő fordul, ha külön ki kell térni rá az ászf-ben.
Nekem egyébként voltak bent ilyen régi kulcsaim és pontosan a trade miatt tároltam őket ott. Egyszerű szisztéma, amit még nem kértem le az biztos él, amit már lekértem, az nincs meg. Elméletileg fölösleges lenne plusz egy adatbázist vezetnem a fel nem használt kulcsokról, a humble profilom teljesen alkalmas lenne erre a funkcióra.
És hogy miért szeretnék lekérni a 2-3 éves kulcsot? Mert senki nem mondta, hogy nem tehetem meg. Voltak és vannak olyan speciális kulcsok, ahova le volt írva szépen pirosan meddig tudod
lekérniaktiválni* az adott kulcsot. A többinél nem volt kiszabott feltétel. Amint visszább írtam, karácsony óta benne van az ászf-ben a 3 év, de 2 éve nem volt benne.Azt sem kéne tudnom, hogy hogy működik a rendszer. Nem kéne tudnom, hogy a bundle kulcsok külön kupacból jönnek, ahogy azt sem kéne tudnom, hogy a gomb megnyomásakor kerül a profilomra a kulcs. Laikusként úgy gondolnám, hogy a vásárlás pillanatában hozzám szépen társul 10 kulcs, amit akkor nézek meg, amikor kedvem tartja.
Az automatikus steam profilra aktiválástól nem tartok. Vagy túl nagy macera megoldani és azért nincs már most is így, vagy ők is tudják, hogy nagyban csökkene a bevételük, ha kizárnák a tradelés lehetőségét.
*A humble érdekesen fogalmaz. Amikor a kulcsoknál vagy, akkor a "reveal" szót használják. Amikor közvetlenül aktiválsz egy játékot valamelyik profilodon, akkor a "redeem" szó szerepel. Az ászf-ben a "redeem" szó szerepel, tehát nem csak a megnézésre van három éved hanem a beaktiválásra. Hogy ez hogy történik meg nem tudom, de innentől az sem biztos, hogyha egyből lemented máshova, akkor az működni fog akár 3 év múlva, ha éppen akkor ér aranyat a kulcsod.
-
FunPro
őstag
-
FunPro
őstag
válasz
Anonymusxx #20937 üzenetére
"Gondolom utólag nem tudják már beszerezni, vagy nem megérős"
Ezzel csak az a probléma, hogy az adott kulcsot megvásárolta valaki x ideje. Amint befejeződik az értékesítés, nekik gondoskodniuk kéne arról, hogy az eladott kulcs hozzá legyen társítva a vásárláshoz. Miért a jelenben akarnak pótolni egy 2-3 évvel ezelőtti vásárláshoz tartozó terméket?
-
FunPro
őstag
válasz
gyimger #20935 üzenetére
Mostanában elég sok ilyet olvasok redditen, ide is beszoktam írni a cifraságokat.
Alapjáraton megszívtad a dolgot, mert nem vagy amerikai állampolgár, nekik meg nincs európai kirendeltségük. Aztán lehet tévedek, de több kommentet is láttam, ahol javasolták a kereskedelmi hatósággal való kapcsolatfelvételt, de ott is csak azt a választ írták, hogy európaiként ez nem egy járható út.
Számomra az sem tűnt legális mozzanatnak, hogy az ászf-et úgy módosították, hogy az évekre visszamenőleg is hatályos legyen, de még is itt vagyunk. Amikor megvásároltam, akkor kötöttem szerződést, annak kéne rám vonatkoznia.
Magánál a cégnél elég nagy bajok lehetnek, mert ugye nem csak a több évre visszamenőleg eladott bundlikból fogynak el a kulcsok, hanem az aktuálisan futókból is.
Ha szerencséd van, talán kapsz valami kompenzációt. Ha nincs szerencséd, akkor kapsz egy választ, hogy ők azon dolgoznak, hogy minél előbb hozzá juss a kulcsodhoz, vagy közlik, hogy a kulcs már sajnos nem beszerezhető, így jártál.
Innentől a humble esetében tényleg csak azt lehet írni, hogy csak felelősségre vásároljon náluk mindenki, vásárlás után egyből kérje le mindenki a kulcsokat és aktiválja is be őket, ha jót akar magának.
-
FunPro
őstag
3€-val drágul a humble choice, cserébe adnak hozzá ign+-t.
-
FunPro
őstag
Így, hogy a bb topicban meg lett említve a készlethiány, írok egy vicceset.
Múltkor láttam valakit panaszkodni, hogy a heroines bundliban benne van a darksiders 3. Erre a játékra ő is vár, ugyanis egy jóval régebbi choice-ban benne volt ez a játék. Onnan nem tudja lekérni a kulcsot, készlethiányra hivatkoznak...
-
FunPro
őstag
Valamibe biztos ütközik, viszont nincs európai telephelyük. Esetleg Amerikában tudja valaki nyakon csípni őket.
A kulcs úgy fogy el, hogy kvázi meg van előlegezve x darab eladás. Teszem azt, szereznek 1000 kulcsot, amit megkap az első ezer jelentkező. Itt fontos megjegyezni, hogy ez nem az első 1000 vásárló lesz, hanem akik rányomnak a reveal gombra. Egy szutyok játék esetében lehet ez a kulcsmennyiség 10000 vásárlást is kiszolgál, mert lehet csak minden 10. ember kéri le azt a kulcsot.
A probléma akkor van, amikor alulbecsülik az eladás számot. Most a coop bundle-nél például többen panaszkodtak, hogy nem jutott nekik kulcs. Ez vagy azért van, mert a humble nem gondolta, hogy sikeres lesz a bundle, vagy épp hozzászoktak ahhoz, hogy az emberek nem kérik le egyből a kulcsokat, így nem kell olyan gyorsan újratölteni a készletet. Hosszú távon pedig azért nem jut kulcs, mert egy idő elteltével már nem mutatnak hajlandóságot arra, hogy újratöltsék a készleteket.
Én úgy látom, hogy a logisztika ott siklik meg, hogy nem vetik össze az eladások számát és a rendelkezésre álló kulcsok számát. Ha ezt megtennék, akkor mindenkinek jutna kulcs. Mostmár feljogosították magukat arra, hogy ne kelljen követniük ezeket a dolgokat, egyedül a fogyasztó a hülye, hogy nem kéri le időben a kulcsot (kb. ez is benne van az ÁSZF-ben).
Tényleg csak azt nem értem jelenleg, hogy ez a módosítás miért érvényes az én 5 évvel ezelőtti vásárlásomra. Ez olyan, mintha egy akármilyen cég kitalálná, hogy mostantól 3000 forint a kiszállítás, aztán behajtana rajtam 2300 forintot, mert 5 éve csak 700 forintot fizettem szállításra.
-
FunPro
őstag
válasz
bepken #20839 üzenetére
Sajnos pont nem így van, és ezért szemétség a dolog!
Maguk a fogalmak egyébként elég ködösek (legalábbis számomra). Idézem mi változott, és ha valamit én értek félre, akkor valaki javítson ki, legyen szíves!
Szóval, van az a fogalom, hogy "redeem". Eddig valamiért úgy gondoltam, hogy ez a fogalom a kulcsok lekérését jelenti, de most rájöttem, hogy a kulcslekérés az a "reveal". A fogalom akkor ezek szerint a drm-en való aktiválást jeletni!
Van olyan kulcsom (amit nem tudok lekérni egyébként), aminél az van odaírva, hogy "redemption deadline is January 6, 2026 at 10:00:00 AM PST". Ez ha jól értem ez azt jelenti, hogy egy évem van BEAKTIVÁLNI a kulcsot, ha ezt nem teszem meg, a KULCS LEJÁR. Ezzel még nincs is probléma, mert itt szépen van egy konkrét dátum. Ilyen régen is volt.
Node, jöjjön az új ászf:
"In some cases due to various reasons, a key may not be available to replenish and in such cases, Humble Bundle may offer the same game on a different platform (“Alternate Keys”) if this is a possibility. In cases where Alternate Keys are not available to replenish, Humble Bundle is not obligated to provide them."
Ez kimondja, hogyha valamiért nem tudnak kulcsot biztosítani, akkor megpróbálnak alternatívát nyújtani. Ha ez sem sikerül nekik, akkor sem lehet rajtuk számon kérni a kulcsot. Itt nem szabtak maguknak időlimitet, ha egy nap után elfogy a raktárkészlet egy új bundlinál, így jártál!
"Keys, including Alternate Keys, for all games, whether bought in a Bundle, Humble Choice subscription, or individually, must be redeemed within 3 years from the purchase date. Humble Bundle shall not be obligated to provide any keys, including Alternate Keys, to games that are unredeemed within aforementioned timeframe and thus become expired."
Ez pedig azt mondja ki, hogy a kulcsokat a vásárlástól számított három éven belül aktiválni kell, különben lejárnak. Nem a kulcs lekérésre adnak három évet, hanem a kulcsokat nem lehet aktiválni 3 év után, az ászf szerint!
Valószínüleg ebből nem következik automatikusan az, hogy ami 3 évnél régebbi vásárlás, ott már lejártak a kulcsok. Inkább az következik, hogyha 3 évnél régebbi a vásrlás és már nem lehet aktiválni őket, akkor ők szóltak.
És itt jön az utolsó szemét húzás:
Ha van olyan vásárlásod, ami három évnél régebbi és nekik már nics raktáron, akkor szépen odaírják, hogy "ops! This game key is no longer available.". Nincs is ott a lekérés gomb! Ami egyébként logikailag érthető, hisz ha 3 év után amúgy is lejárnak a kulcsok, akkor ha megkapnád sem tudnád aktiválni (elméletben). Csak fölösleges fejfását jelente nekik a lekérés opció.
Igen ám, de amikor megvettem a bundle-t, még rohadtul nem volt benne az ÁSZF-ben, hogy 3 éven belül le kell kérni. Értesítés sem jött, hogy változott a szerződés. Előértesítés sem volt...
-
FunPro
őstag
válasz
Anonymusxx #20836 üzenetére
Én első körben azokra tippelnék, amiknél konkrétan fel van tüntetve, hogy lejárnak.
Igazából én magát a folyamatot sem értem. Valahol azt írják, hogy a bundle kulcsok egy konkrét kalapból kerülnek a vásárlókhoz. Szóval, nem az van, mint a store-ban, hogy egyből új kulcsot generálnak, amikor kell. Amikor fut a budle, akkor oda genárlank x kulcsot vagy generálják a kulcsokat x ideig, aztán ha azok elfogynak, akkor a kiadó/akárki vagy generál új kulcsot vagy nem.
Ez azért fura, mert én tuti a vásárlás pillanatában hozzárendelném a kulcsokat az emberhez, hisz ő játék licenszt vásárol, nem pedig jogot a licensz megszerzéséhez x időre*. Remélem azért valami jó kis pert vagy büntit kapnak a nyakukba.
*ahol nincs dátum feltüntetve
-
FunPro
őstag
Néha van pozitív oldala is annak, hogy kémkedik utánam a telefonom.
A reddit rendszeresen szeret feldobálni olyan subokat, amikre rákeresek valahol. Az egyik ilyen friss "ajánlása" a humble bundle volt. Nem tudom ti mennyire követitek, vagy ki mennyire érintett innen a dologban, de ign-ék eléggé nagyon sunyiszemetek.
Szóval, én valamiért vagyok olyan hülye, hogy nem kérem le azonnal a kulcsokat az oldalról, helyette ott állnak mindaddig, amíg nincs rájuk szükségem (csere esetleg minimális profitvisszanyerés végett). Valahogy az volt a logikám, hogy így biztos nem járnak le és biztos működnek, ha frissen vannak lekérve. Na, nekem most ez lett a vesztem!
A cég ugyanis tavaly szenteste (dec 24.) beleírt két szép dolgot is az ászf-be. Az egyik, hogy a kulcsokat 3 éves időintervallumban le kell kérni. Ha ezt nem teszi meg valaki, vessen magára! A másik, hogy azok a kulcsok, amik idő közben "elfogytak", azok helyett adhatnak más drm-re szóló kulcsot, ugyanahhoz a játékhoz. Ha nem tudnak alternatív kulcsot biztosítani, AKKOR SEM LEHET RAJTUK SZÁMON KÉRNI A KULCSOT!
Tehát, ami három évnél régebbi vásárlás, az elméletileg instant bukta. Gyakorlatban én csak 2 játékot vesztettem így, pedig több is állt bent náluk amiket le tudtam kérni. Szemét dolog, de itt még lehetnék megértő azon indokkal, hogy "ha az xy szutyok nem kellett nekem 3 évig, akkor már most se kelljen". Jelenleg a tavaly október, decemberi bundleből is vannak olyan kulcsok, amik nincsenek raktáron! Lehet pótolják őket, nem tudom. De ha nem pótolják, az ászf szerint akkor sem lehet egy rossz szavam sem.
Amit egyébként már nem értek, hisz én azokat a termékeket megvásároltam! Ráadásul azelőtt, hogy ők egyoldalúan, ÉRTESÍTÉS NÉLKÜL módosították volna az ászf-et. Volt itt ugye a lemondogatós buli, de ott még a szerződés nem tartalmazta a fentebb leírt passzust!
Azt javaslom, hogy akinek van bent kulcsa, mentse a menthetőt! Az ign pedig menjen a sunyiba!
-
FunPro
őstag
válasz
bepken #20819 üzenetére
Mivel ez nem az a tolpic, nem szállok be az épp kirobbanó launcher vitába.
Viszont, arra nagyon kíváncsi lennék, hogy milyen irányú tárgyalások lehetnek egy ilyen szolgáltatás háttérben.
1) Az amazon felkeresi a kiadókat, akik cserébe odadobják nekik a leghitványabb kulcsaikat?
2) Amazon megkeresi a kiadókat, a gog és az epic tulajok lefizetik őket, hogy az ő kulcsaik kerüljenek a csomagba?
3) Amazon meghirdeti a szolgáltatás, gog és epic fizet a kiadóknak, hogy szálljanak be az ő kulcsaikkal?
4) Tencent fizet az amazonnak, hogy csináljon ilyen csomagot?Az első opciót zárnám ki először.
U.I:
Ugyanitt cicás jatékot vennék az új fanatical bundliból, ha valaki bontana. -
FunPro
őstag
válasz
l.skywalker #20791 üzenetére
Én már a choiceból is csak ilyen 2-3 kulcsot KÉREK le.
Splitelgetni sem tudok nagyon, mert már egy csomóan csinalják. Ebből kifolyólag eladni sem könnyű már őket. Cserélgetni sem lehet nagyon a bundle kulcsokat, úgyhogy rajtam rohad az ign fél raktárkészlete.
-
FunPro
őstag
válasz
maross #20786 üzenetére
Remélem spórolnak a havira!
Standard játékos bundle egyébként már nagyon rég keltette fel a figyelmem, valószínüleg nem én vagyok a célközönség.
A monster hunter bundli jobb volt fanatical-on, a probramozós játéks bundliban csak kiszórták a korábbi bundliból megmaradt kulcsaikat (szerintem), az egyik bundliból pedig csak egy játék kellett volna, de az kb. mindig ugyanannyi szólóban, mint amennyibe került a bundle.
Nem azt mondom, hogy rosszak a bundlik, inkább azt, hogy tényleg jó ajánlat egyedül a haviban van, ha már van egy bizonyos backlogod.
-
FunPro
őstag
Akkor másképp fogalmaznék, mert a cuphead tökéletes példa.
Ott a fejlesztő megalkotott egy kimondottan nehéz játékot, ami ha minden igaz a legnehezebb fokozatot képviseli a játék beállításaiban. Ebből a nehézségből visszavéve ilyen-olyan módon (pályarészek kihagyása például) csinált egy könyebb majd egy mégkönyebb játékot. Így bármilyen nehézségen is játszol, a játék fair módon fog viselkedni, mert a legnehezebb szint is fair módon teljesíthető.
A legtöbb játék viszont (szerintem) nem úgy készül el, hogy egy nehéz játékot készítenek. Sokkal inkább úgy, hogy van egy alap nehézség, amit 50 tesztelőből 45 teljesít (mondjuk), ezt nevezhetjük normál nehézségnek. Anonymusxx-nak annyiban igaza van, hogy az AAA játékoknál ez a szint még alacsonyabb lehet, mert szélesebb közegben fog mozogni. Én azért mertem kijelenteni a "normál"-ra azt, ahogy a készítő megálmodta, mert egy kisebb közönségnek készítő csapat nem a kiadó nyomására hoz döntéseket, én pedig inkább ilyen játékokkal játszom.
Szóval, ha a cod úgy van lefejlesztve, hogy a veterán bot az alap, és onnan szépen finomhangolva mennek le a szintek, akkor a cod nem egy csaló játék. Ha a normál bot van lefejlesztve alapból, majd elkezdenek csúszkákat húzkodni olyan módon, hogy a bot sebzése legyen 120% a tiéd pedig 70%, akkor már szivat (csal) a játék.
Igazából, a nehézségi szintnek azért nem tulajdonítok nagy feneket, mert ha én kihívást keresek egy játékban, akkor felcsapok egy olyat, ami egy ilyen céllal készült "nehéz játék". Amit normálon játszok, ott nekem az a szint is bőven megfelel, mert másfajta élményt keresek.
-
FunPro
őstag
-
FunPro
őstag
Nem véletlenül hoztam példának azt a két játékot. A souls fix nehézségének köszönhetően a játékélmény következetes. Nehéz, de teljesíthető, mert a karaktered folyamatosan erősödik a kihívásokhoz. A cuphead tudtommal úgy könnyíti a játékot, hogy a legizmosabb boss állapotot csökkenti. Nem kell addig lőni, nem kell lejátszani bizonyos nehezebb pályarészleteket. Legnehezebb fokozaton több sebzést kell leadni, ügyesebbnek kell lenni, de a játékmenetet tekintve egy hiba továbbra is egy hiba.
Egy x-com esetében a dificulty annyit változtat, hogy az rng kisebb esélyel dönt az én javamra. Régen egy cod típusú játék nem gondolkodott jobban, hanem nekem 3 fejlövés kellett leadnom a botnak, neki viszont elég volt egy testlövés leadnia és meghaltam. Ez a kettő teljes csalás, mert ha én a fejem tetejére állok, akkor sem tudok ellenük tenni.
Biztos létezik olyan játék, ahol a nagyobb nehézség fair módon növeli a kihívást, de én úgy vagyok vele, hogy nincs kedvem ezt letesztelni és egyébként is, a normál az a nehézségi fok, ahogy a fejlesztő megálmodta a játékot.
-
FunPro
őstag
válasz
TheNewDawn #20744 üzenetére
Én imádom a nehéz játékokat, de utálom a hard fokozatot.
A souls játékok, a cuphead úgy van kitalálva, hogy nehéz legyen, élvezet is velük játszani. A legtöbb játéknál viszont a hard csak annyit jelent, hogy jobban csal az ai, mint egyébként tenné. Ami normalon nem köt le, az nem az én játékom.
U.i:
Mivel látom neked már fixen megvan az against the storm, így én is találtam valakit, akinek tovább tudom adni.
-
FunPro
őstag
válasz
TheNewDawn #20740 üzenetére
Én már ahhoz is hozzá vagyok szokva, hogy rajtam marad a legtöbb kulcs.
Ha aktuális lenne, holnap még tuti meglesz.
A ja3-ra először húztam a számat, mert azt hittem valami háborús rts. Utána olvasva már tetszik! -
FunPro
őstag
válasz
TheNewDawn #20732 üzenetére
Nálam is lapul egy against the storm. Soha nem fogok kibékülni a roguelite műfajjal.
Maga a bundle nekem elméletileg a blashpemous 2 miatt megérte, gyakorlatban csak sokkal jobbnak kell lennie, mint amilyen az egy volt.
-
FunPro
őstag
válasz
Anonymusxx #20702 üzenetére
A meglévő információim alapján a januári havim fizetve van. A tuti majd 7-én kiderül.
-
FunPro
őstag
válasz
s7evcsenko #20696 üzenetére
Úgy fogsz járni, ahogy mi.
Lemondod a jelenlegi előfizetést -> rá mész a linkre (vagy használod a kupon kódot) -> rányomsz hogy elfogadod -> megterhelik a kártyád -> előre kifizetted a januárit, folytatódik a kedvezményed a kövi fél évre.
-
FunPro
őstag
válasz
l.skywalker #20690 üzenetére
Ha úgy sem lehet szüneteltetni a kedvezmény megtartásához, teljesen mindegy mit adnak.
Ha lemondanám, tuti a kövi hónapban jönne a valaha volt legjobb bundli.
-
FunPro
őstag
válasz
TheNewDawn #20688 üzenetére
Ezt én is mindig eljátszom! Megvenném -> lejár az akció -> sajnálkozom. De így lehet a legjobban spórolni!
A Humblenél egyébként arany emberek dolgoznak. Én anno az Elite Dangerous miatt leveleztem velük. Cseréltem valakivel kulcsot, ami állítólagosan a humbe oldaláról származott. Beaktiváltam, meg is jelent a steam fiókomon, csak játszani nem tudtam vele, licenszelési problémákra hivatkozva. Valami gáz volt azokkal a kulcsokkal (tényleg tőlük volt), és még úgy is megkaptam hozzá a támogatást, hogy nem én vettem a játékot, csak egy random ember elküldte a kulcsot hozzá.
-
FunPro
őstag
válasz
l.skywalker #20685 üzenetére
Na, hát én is így jártam.
Nekem most a beállításoknál azt írja, hogy az előfizetésem aktív és a következő terhelés februárban lesz. Szerintem előre kifizettük a januárt.
-
FunPro
őstag
válasz
l.skywalker #20682 üzenetére
Én most próbáltam szüneteltetni a meglévő előfizut, és elkezdett reklamálni, hogyha szüneteltetem, akkor bukom a meglévő fix áras kedvezményt.Szerintem aki használta a lehetőséget augusztusban, az simán fogja tudni folytatni januárban is ezzel a 7-ig érvényes kuponnal.(feltéve, hogy megveszi addig a következő havit)
Visszaszívom!Most nézem, hogy a kövi choice 7-én este lesz, úgyhogy az a kupon már nem jó semmire. Köszi a leírást!
-
FunPro
őstag
válasz
TheNewDawn #20493 üzenetére
Git gud, git gud...
-
FunPro
őstag
válasz
Anonymusxx #20489 üzenetére
Én is örülök neki, csak csatlakoztam a tömeghez!
(Az viszont tény, hogyha a jövőben valaki szeretné a dlc-ket, akkor ez nem a legjobb deal.)
-
FunPro
őstag
válasz
l.skywalker #20484 üzenetére
-
FunPro
őstag
válasz
Anonymusxx #20400 üzenetére
Upsz! Elnézést kérek!
Van egy olyan hármas fogat a fejemben, hogy High on Life, Journey to the Savage Planet (ezt a kettőt végképp keverem) és az Outer Wilds. Ezek nevét gyakran kutyulom.
Szóval, a High on Life-ra gondolta.
-
FunPro
őstag
Ezek a mostani játékok még nem voltak choice-ban?
Miért rémlik úgy, hogy az outer wilds és a gotham knights is volt már ott?
Nem mintha zavarna egyébként, mert a sifu az outer és a blackizé is a kívánság listámon van, csak ez a choice most olyan gyanús, hogy már minden volt bundlizva, csak én maradtam le róluk.
A gotham knights-ot áruba bocsátanám.
-
FunPro
őstag
válasz
gyimger #20388 üzenetére
Én egyszer azért kaptam büntit, mert valahogy úgy fogalmaztam meg a nálam levő játékok árát, hogy "tisztességes árat" kérek értünk. Nem tudok árazni, soha nem is tudtam.
Amióta nagyon népszerű a csoport, márt esélytelen, hogy bármilyen bontásba beszálljon az ember. Egyedül arra használom, amibe nem tudnak belekötni. A wtb szekcióban eladom a cuccaimat annyiért, amenyit a vevőnek megér.
-
FunPro
őstag
Én nem reménykedek kuponban, úgyhogy szeretnék magamnak csinálni egyet!
Érdekelne egy lego egy stray és egy guidebook.
Ha ezektől valaki megválna, jelezzen pls. Bontós ár felett átveszem.
-
FunPro
őstag
Axiom Verge 1 nem érdekel valakit 2€-ért? Esetleg nem akarja valaki cserélni valamire?
Nagyon szemezek a metroid bundlival már vagy egy hete, de ez az egy már megvan belőle.
-
FunPro
őstag
válasz
TheNewDawn #20093 üzenetére
Én a cikk mögötti logikát nem értem.
Minden szerencsejátékot megéri kipróbálni, ha csak a főnyeremény milyen léte a szempont.
Egy lottószelvénnyel is megnyerhetem a milliárdokat, egy sorsjeggyel a milliókat. Ilyen logikával mindenbe érdemes belefektetni, amiből elméletben többel tudsz kiszállni, mint amennyit befektetsz.
-
FunPro
őstag
válasz
TheNewDawn #20070 üzenetére
Én szívesen megválok tőle ennyiért.
Számomra mindig ellenszenves volt a sorozat.
-
FunPro
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #19900 üzenetére
És tényleg!
-
FunPro
őstag
válasz
bepken #19870 üzenetére
Jelentősen tudják lassítani a rendszert.
Talán, ha hdd-n vannak a játékok, valami nagyon minimális javulást el tudok képzelni, de én nem ruháznék be ilyesmire.
Már a deiverek is a win-el jönnek, a vidkarié nem, de az magát frissíti. A manuális beavatkozásra már kb. csak akkor van szükség, ha valami gáz van. Mondanám, hogy mint a bios esetében, de tudok olyan gépet, aminél a win frissíti azt is. A vírusirtó is untig elég, ami a windowsba be van építve, feltéve ha vagyunk olyan elővigyázatosak, hogy nem nyitunk meg egy "excel_kimutatas_12_ho.exe" filet, bár még lehet ez ellen is megvéd. Meg nem a torrentről kell beszerezni a napi huncutságadagot.
Szóval, én nem igazán látom létjogosultságát.
Ha valaki meg akarja venni, vegye. Igazából csak a rendszert terheli, kárt nem tesz. Egyedül a töredezettségmentesítés, mert az tényleg kinyírja az ssd-t, nagyon lecsökkenti az élettartamot. Ezért emeltem csak azt ki, mert az tényleg veszélyes.
-
FunPro
őstag
válasz
#25237004 #19808 üzenetére
Ha visszanézem a fizetési előzményeimet, akkor azt látom, hogy 2020. dec. 23. óta szinte folyamatosan kuponon vagyok. Azóta csak kétszer vettem teljes áron csomagot, de szerintem ott is adtak volna kupont, ha kivárok. Az a kettő valami jó hónap lehetett vagy valaki átvehette tőlem, ezért vettem meg hamar.
Namármost, én nem vagyok üzletember, de szerintem ha valami 3 évig veszteséges, akkor az nem marad fent három évig. Ezért gondolnám, hogy a kuponok csak "felszívják a maradékot", nincs közük ahhoz, hogy éppen mennyire kelendő az adott hónap.
Egyébként, november-december környékén mindig több havi kupont adnak.
-
FunPro
őstag
válasz
TheNewDawn #19805 üzenetére
Én sem gondolnám, hogy a kuponoknak van bármi köze a bundle minőségéhez vagy kelendőségéhez.
Arra lennék kíváncsi, hogy vajon van-e bármi jelentősége annak, hogy milyen indokkal szünetelteti valaki a csomagot. Én mindig a "túl csóró vagyok" opciót választom, ettől azt remélve, hogy biztosabban kapok kedvezményt. Eddig úgy tűnik működik a dolog, de 90%-ban úgy gondolom, hogy nem ennyire kifinomult a rendszer.
Sokkal inkább gondolnám, hogy valami primitívebb megoldást alkalmaznak. Fel vagy iratkozva hírlevélre -> szünetel a csomag -> kupon. Fel vagy iratkozva hírlevélre -> már volt előfizetésed -> kupon. Vagy valami hasonló.
Szerintem nagyon sok felhasználóhoz el sem jutnak ezek a kedvezmények. Alapból nem mindenki látogatja a helyi fillérkufircolók fórumát. Aztán nem biztos, hogy rendszeresen nézik az emaileket, kivárnak hó végéjig a vásárlással. Szóval, szerintem nem olyan globális jelenség ez a kuponozás.
Arról egyébként van bárkinek bármi tapasztalata, hogyha a profilon van kupon, de azt manuálisan nem lövi el a tulaj, hanem kivárja az automatikus behajtást, akkor mennyit von le neki a rendszer?
-
FunPro
őstag
válasz
#25237004 #19629 üzenetére
Én is tisztán emlékszem, hogy jártam már jobban, mint mások. Viszont, van egy pár tényező, ami nem egységes.
Például nem mindegy, hogy ki milyen plan-ban van. Nekem például folyamatos előfizum van már pár éve, váltottam dollárról euróra, így lett fixen 9.99€ egy hónap.
Node, most jön a turpisság! Olvassátok az apró betűs részt, amikor megjön az aktuális kupon?
Idézem a legutóbbi, májusi kuponomat:
Single use coupon. Coupon is redeemable to sign up to Humble Choice at €7 EUR per month for 3 months (reg. €10.99 EUR per month).Ebben az időszakban 5€-t fizettem, így nem jön ki a matek. Menjünk egy kicsit vissszább!
Ez egy tavaly év végi:
Single use coupon. Coupon is redeemable to sign up to Humble Choice at €6 EUR per month for 2 months (reg. €11.99 EUR per month)Két hónapig 4€-t fizettem.
És így értettük meg a logikát a dolog mögött!
A Humble módosítgatja a choice alapárát, amit mi igazából nem veszünk észre, mert elő vagyunk fizetve. Nem tudjuk mennyi az aktuális ár, viszont az e-mailből kiderül. Amikor kupont kapunk, akkor a kedvezmény mindig a choice aktuális ára - kuponon látható kedvezmény lesz. Csak éppen nekem/nekünk a 9.99-ből vonja a kedvezményt.
Január - Február:
Normál choice:
11.99 - 6 = 5,99 kedvezmény. Aki 11.99-ért veszi, neki 7€ a bundle.
Én choice:
9.99 - 5,99 <- (normál choice kedvezmény) = 4€ fizetés nekem!Következő időszak:
Humble módosítja az alapárat 10.99-re, és ad egy 7 eurós kupont.
Itt nekem 6€-t kellett volna fizetnem, mert a kedvezmény csak 3,99, nem pedig 4,99.A megoldás az lehet, hogy emailben kijött, hogy változott az alapár, a rendszerben viszont még mindig 11.99-volt az alapár. Ezért lehet az, hogy a 7€-s kupon is 4,99€ kedvezményt adott, nem pedig 3,99-et.
TL;DR
Az alapár változik, ahhoz van mérve a kedvezmény, nekünk viszont 9.99-ből vonja a kedvezményt, nem az alapárból.
U.I.:
A dolláros kuponok még jobban bezavarnak, de ott is csak a devizaváltás jöhet még közbe.
-
FunPro
őstag
válasz
csuvicsuva #19561 üzenetére
A kupon nálam 7,5€ lett végül, 3060 forint...
-
FunPro
őstag
válasz
csuvicsuva #19406 üzenetére
Ha ez igaz, nekem nagyon meg fogja érni az árát!
Kár, hogy a grime-ot már behörcsögöltem, de így el tudom majd passzolni.
-
FunPro
őstag
Valakit nem érdekelnek a Metroidvaniák?
Megvenném ezt az új humbli csomagot, de a Hollow Knight a Blasphemous és a Bloodstained: Ritual of the Night már megvan.
Ezeket szeretném némi pénzé tenni, esetleg elcserélni.
-
FunPro
őstag
válasz
TheNewDawn #19322 üzenetére
Engem a homi ügyvédes játék meg a street fighter érdekelne. Ezért a kettőért adnék 10-12€-t is, de splitben többért mennek, és egyébként is ezekre hajt mindenki.
Ha külön-külön megvenném ezt a kettőt, akkor sem jönnék ki drágábban...
-
FunPro
őstag
válasz
TheNewDawn #19286 üzenetére
-
FunPro
őstag
válasz
l.skywalker #19259 üzenetére
6€ well spent!
-
FunPro
őstag
válasz
s7evcsenko #19205 üzenetére
Menet közben kiderült, hogy bugos ez a szutyk.
Most már nálam is 5€!
-
FunPro
őstag
válasz
maross #19206 üzenetére
Egy egész gépelős/tanulós humble csomag volt.
-
FunPro
őstag
válasz
FunPro #19203 üzenetére
Mondjuk, érdekes ez az apró betűs rész:
Single use coupon. Coupon is redeemable to sign up to Humble Choice at €6 EUR per month for 3 months (reg. €10.99 EUR per month) before any applicable taxes and fees. Regional pricing may vary. Coupon expires on March 7, 2023 at 9:59 am PT. This price is locked in for 3 months, and this offer will be void if your plan is canceled or skipped. New members only...
-
FunPro
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #19202 üzenetére
3 monatéról jött a kupon, bármilyen nyelven is legyen ez!
-
FunPro
őstag
válasz
csuvicsuva #19147 üzenetére
Dir!
Fizetném a havit, erre nincs kuponom!Na ez hogy lehetséges, amikor én kuponnal vettem meg az előző hónapot?
-
FunPro
őstag
válasz
TheNewDawn #19179 üzenetére
Simán lehet szüneteltetni.
A kedvezmény akkor vonódik le, amikor fizeted a hónapot, 3 hónapon keresztül.
Ha skippelsz, bukod a kedvezményt, de más következménye nincs.
Ha egybe menne a dolog, akkor egyben is vonnák le.
-
FunPro
őstag
válasz
TheNewDawn #19169 üzenetére
"csak épp a jövő havit is, ami nem kell, meg az azutánit is, ami szintén nem biztos hogy kell."
Ha nem kell, akkor pause. Nem kell megvenni, ha nem kell, akár van kupon, akár nincs.
-
FunPro
őstag
válasz
TheNewDawn #19163 üzenetére
Én nem tudom, már fél éven rng-n vagyok lassan.
Én is ugye átálltam euróra, a kuponra 7$-t írt. Össze-vissza dobálja az összegeket.
Egyébként elképzelhető, hogy nekem is hat euró volt, nem pedig öt. Az előző három hónapos packra ha jól emlékszem 4€-t fizettem. Én nem tudom, mit művelnek humbliék.
-
FunPro
őstag
válasz
csuvicsuva #19152 üzenetére
Most ez számomra azért fura, mert ha automatikusan akartak vonni, akkor aktív volt az előfizud, nem?
Abban az állapotban meg nem nagyon szoktak kuponokat osztogatni.
-
FunPro
őstag
válasz
csuvicsuva #19150 üzenetére
Egy hónap, tőlem 5€-t vontak.
-
FunPro
őstag
válasz
Anonymusxx #19148 üzenetére
Még két napig meg kéne lennie.
-
FunPro
őstag
válasz
FunPro #19106 üzenetére
(Egyébként a két húzócímtől (PATHFINDER, FALLOUT 76) szívesen megválok kisebb könyöradományért cserébe! Bár nem hiszem, hogy sokan fognak érte tolongani, ilyen ajánlatok mellett.)
U.I.:
SCOURGEBRINGER jó lenne, csak már megint fast-paced rogue, úgyhogy ettől is megválnék.
FIVE DATES erre pedig mondanom sem kell, hogy ingyen vihető! -
FunPro
őstag
válasz
Anonymusxx #19105 üzenetére
Hogy szakadjanak meg, én is kaptam!
Ha valaki kíváncsi, nekem ebben a hónapban az RNG 5€-t dobott. Ennyit kell kiperkálnom a hónapra!
-
FunPro
őstag
válasz
TheNewDawn #19062 üzenetére
Ez az AAA olyan, mint az amerikai cégeknél a vezető pozícióban levő női alkalmazott vagy idehaza a csökkentett munkaképességű? Ha nincs ilyen a cégnél, már nem is lehet jó?
Ott van pl. a River City Girls. Eddig talán 10 euró volt a játék legalja.
Nehéz megmondani, hogy a bundlizott játékoknak mekkora lehet a piaci értéke, de én akkor sem lőném be őket 1€/játék ára alá.Maga a bundle nem rossz. Az tény, hogy engem személy szerint annyira nem mozgat meg, hogy most megvegyem az egészet 25-ért, de aki megveszi, az nem csinál vele rossz üzletet.
(Az indiegala szint nálam egyébként az a pixel puzle, amit már ilyen 0,2-0,5 eurókért osztogatnak steamen. Azért ebben a packban közel sem látok ilyen címet.)
-
FunPro
őstag
válasz
Ferke[HUN] #19021 üzenetére
Még az sem biztos, hogy Thornbreaker lesz.
Egyébként ki lehet logikázni a dolgot, mert a piacon maximum steam accountot vagy steam gift-et tudsz venni, konkrét steam kulcsot nem. Úgyhogy ha Thronbreake lesz, akkor az 99% gog!
-
FunPro
őstag
válasz
csuvicsuva #19016 üzenetére
Ressiten valaki tökéletesen összefoglalta az érzéseimet.
Egy újabb dlc kupaccal megspékelt rpg (amit az életben nem fogok elindítani, max jól néz ki a backlogban), egy bukott mmo, és egy gog kulcs.
Ennek ellenére én még nem írom le a bundlit, hisz én nem a húzócímekre izgulok. Viszont, ha tippelnem kell, maximum valami bontásból beszerzem, ami érdekel.
-
FunPro
őstag
Valakinek valami a fanatical januári platinumából?
Én vinnék egy Creaks-et és egy Autonauts vs Piratebots-ot.
-
FunPro
őstag
válasz
Anonymusxx #18950 üzenetére
Nekem már az OlliOlli megérte a 4€-t!
-
FunPro
őstag
válasz
csuvicsuva #18941 üzenetére
Ha ez igaz, ez lesz életem legjobban elköltött 6€-ja (4?), az biztos!
-
FunPro
őstag
válasz
TheNewDawn #18840 üzenetére
12 dollárt? Bontva az életben nem hozza össze.
Hell Let Loose, Kingdoms of Amalur 2,5 - 3€, aiko 1-1,5€. A többi nem kell senkinek hó végén. Maximum olyan emberre lehet számítani, aki egyben átveszi a csomagot.
-
FunPro
őstag
Én ezzel a 3€-s árral jól jártam így, hogy 5€-ért odaadták nekem a bundlit.
Nem szoktam pofátlan lenni, de ha WTB-ben valaki meg akarja venni 3€-ért, én oda adom neki 3 euroért.
Amúgy én is rég óta szemezgettem az Alamurral, de 3€-ért vétek lenne magamnál tartani. Arra jutottam, hogy elunnám a játékot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban magánszemélyeknek szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
Kiemelt bundle oldalak:
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged