- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Wind-Storm
őstag
válasz
atti_2010 #13574 üzenetére
Esetleg errefelé járatos valaki routerek JTAG-olásában?
Van egy BCM4712 Rev1 chip-es hálóeszköz.
wrt54g debrick utility támogatja is, már kábeljavítás megvolt, de folyton azt írja, hogy nincs csatlakoztatva/bedugva, rossz kábel, nem azonosítható chip id.
Ez alapján forrasztottam össze, bár a két GND áthidalását már elhagytam, mivel nem láttam értelmét összekötésnek ha egyszer rövidzárlat mérhető közöttük.
Amúgy az eszköz pontos típusa egy USR5430-as.
Valamint ha a cucc saját power jack-kén kap tápot, 3.3 Volt mérhető a VCC-n, így ahhoz nem nyúltam.
-
And
veterán
válasz
atti_2010 #13531 üzenetére
"Ennek az áramszolgáltatók nagyon örülnének de jelenleg 1000W elfogyasztott arámért 3000W kell termelni"
Ez természetesen nem igaz. A korábban említetteken túl, szerintem az erőművek hőveszteségére gondolhattál (?), mert arra nagyjából kijön: az atomerőmű például 34% körüli villamos / hőteljesítmény hatásfokkal dolgozik, vagyis hő formájában 3x annyi teljesítmény keletkezik a hasadásból, mint amennyiből villamosenergia lesz. A hálózati veszteség bőven 10% alatt marad, mint a statisztikákból is kivehető: [link] -
moha21
veterán
válasz
"minél alacsonyabb a feszültség annál vastagabb kábelt érdemes használni mert másképpen rezsó lesz a vezetékből."
Csak akor, ha nagyobb mennyiségű töltést akarsz átvinni a vezetőn. Lásd:áramsűrűség
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Ennek az áramszolgáltatók nagyon örülnének de jelenleg 1000W elfogyasztott arámért 3000W kell termelni...
Ha már konyhanyelvre váltott a téma tárgyalása, akkor pontosítsunk: fogyasztani energiát "szokás", ami teljesítmény x idő. Teljesítmény pedig nem más, mint feszültség x áram. Amíg az áramkör folytonos, addig minden árva elektron ami bemegy az ki is jön (tekintsünk el a váltóáram jellegétől, szemléletesebb az egyenáram elképzelése). Az hogy fűt, nem jelenti az elektronok elvesztését. Annál inkább feszültségveszteséget.
Említed a transzformátorokat. Ott nem megy át elektron az egyik tekercsből a másikba, annál inkább energia mágneses tér formájában. Itt van veszteség a hatásfok miatt. De a 3000W termelt / 1000W elfogyasztott arány egyszerűen elképesztő még sci-fi-nek is. Nem tudom honnan van ez az információd, de még az egyharmad veszteség is tragikus lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest