- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bármilyen lehet a Realme GT 8 Pro kamerapanelje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Wind-Storm
őstag
válasz
atti_2010 #13574 üzenetére
Esetleg errefelé járatos valaki routerek JTAG-olásában?
Van egy BCM4712 Rev1 chip-es hálóeszköz.
wrt54g debrick utility támogatja is, már kábeljavítás megvolt, de folyton azt írja, hogy nincs csatlakoztatva/bedugva, rossz kábel, nem azonosítható chip id.
Ez alapján forrasztottam össze, bár a két GND áthidalását már elhagytam, mivel nem láttam értelmét összekötésnek ha egyszer rövidzárlat mérhető közöttük.
Amúgy az eszköz pontos típusa egy USR5430-as.
Valamint ha a cucc saját power jack-kén kap tápot, 3.3 Volt mérhető a VCC-n, így ahhoz nem nyúltam.
-
And
veterán
válasz
atti_2010 #13531 üzenetére
"Ennek az áramszolgáltatók nagyon örülnének de jelenleg 1000W elfogyasztott arámért 3000W kell termelni"
Ez természetesen nem igaz. A korábban említetteken túl, szerintem az erőművek hőveszteségére gondolhattál (?), mert arra nagyjából kijön: az atomerőmű például 34% körüli villamos / hőteljesítmény hatásfokkal dolgozik, vagyis hő formájában 3x annyi teljesítmény keletkezik a hasadásból, mint amennyiből villamosenergia lesz. A hálózati veszteség bőven 10% alatt marad, mint a statisztikákból is kivehető: [link] -
moha21
veterán
válasz
"minél alacsonyabb a feszültség annál vastagabb kábelt érdemes használni mert másképpen rezsó lesz a vezetékből."
Csak akor, ha nagyobb mennyiségű töltést akarsz átvinni a vezetőn. Lásd:áramsűrűség
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Ennek az áramszolgáltatók nagyon örülnének de jelenleg 1000W elfogyasztott arámért 3000W kell termelni...
Ha már konyhanyelvre váltott a téma tárgyalása, akkor pontosítsunk: fogyasztani energiát "szokás", ami teljesítmény x idő. Teljesítmény pedig nem más, mint feszültség x áram. Amíg az áramkör folytonos, addig minden árva elektron ami bemegy az ki is jön (tekintsünk el a váltóáram jellegétől, szemléletesebb az egyenáram elképzelése). Az hogy fűt, nem jelenti az elektronok elvesztését. Annál inkább feszültségveszteséget.
Említed a transzformátorokat. Ott nem megy át elektron az egyik tekercsből a másikba, annál inkább energia mágneses tér formájában. Itt van veszteség a hatásfok miatt. De a 3000W termelt / 1000W elfogyasztott arány egyszerűen elképesztő még sci-fi-nek is. Nem tudom honnan van ez az információd, de még az egyharmad veszteség is tragikus lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Háztartási gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Gumi és felni topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2025, 100% akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 1st : i5-3GEN I 8GB I 240SSD I 14" FHD I mDP I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest