- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
superecneB
őstag
Esetleg ha nyákot kellene készíteni hozzá előlapi csatihoz, tudnál ajánlani olyan szakit aki meg tudná nekem csinálni?
Alapvetően egynél több 3.0-ra nem lenne szükségem elől. Egy ilyet lehet egyszerűbb szétberhelni, nem tudom ezekben mindenképpen van valamilyen kis PCB? [link]
Azt hittem csak ez a sima sok pines csati megy egy USB 3.0-s portba és kész. Ezeknél az előlapoknál mi szerepe van a pcb-nek? Csak annyi, hogy ebbe vannak beültetve a csatik, hogy egyszerűbb legyen a felfogatás? -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Feltöltöm az akksikat a fényképelőhöz, aztán csinálok egyet amint lesz időm.
Egy Sinomter MF133- ilyenem van.
[link]PHM: közbe azért változott, mert ugye próbálgattam máshogy is.
most pont fordítva van a két szín. ez okozhat ilyen hangzástorzulást? Mert akkor csak megfordítom. -
Wind-Storm
őstag
Aha, köszi.
Az egyszerűbb ígéretesnek tűnik.
Főleg, ha a megépített elektronikával kiváltható lenne mind a két kattogós, bár ez már egy igény lenne.
Soros port szerencsére még van és kell is, mint azt az aláírásomból láthatod..
Csak kérdés, mennyiből jönne ki összesen a megépítése? Próbanyákkal gondolom bőven elég lenne kivitelezni. -
Wind-Storm
őstag
Köszi, hogy utánanézegettél. Én megtaláltam a gyártó? honlapját és a szériát, de több infót még nem: [link]
Mint már írtam peltieres boxról van szó, főleg annyi lenne a lényeg, hogy 5 fok alatt nyisson, a 65 felett nyitó még működik.
Viszont nem találok ilyet sehol sem.
Gondolkozom már valami egyszerűbb és olcsó digitális kapcsoláson. Ha erre lenne ötleted, szívesen várom. -
energy4ever
addikt
Koszonom szeppen a valaszt.
Asztali furom, flexem, illetve a fogorvosi fogfurohoz hasonlo nagyobb teljesitmenyu furom is van, csak amik ahhoz vannak korongok szerintem nem vinnek a femlemezt.
ilyen a gephazam egyebkent. Ahol a sok kicsi lyuk van, oda szeretnem a plexit. Belulrol felfogatva, a porgatlo hallo helyere.Te mivel vagnad ki a helyembe? Az egesz negyzetett vagjam ki, vagy hadjak benne valamilyen alakzatot/format?
-
Kvazár
őstag
Thx, megvettem!
Nagyon baba!
Vettem hozzá gázt is az OBI-ban. Annyit mondott az eladó ahol a pákát vettem, hogy propán-bután gáz kell bele. A sima gáz, az nem jó bele, mert eltömíti a fúvókáját.Viszont lenne még pár kérdésem
:
Azt honnan tudom, hogy tele van? Ha megpróbálok belefújni, de csak kifúj a töltőnyílás mellett?Egy feltöltéssel mennyit tudtad használni? 1-2 óra?
Álltában kiereszti a gázt? Ha teletöltve teszem el, de csak 2 hónap múlva veszem elő megint, akkor majd ismét tölteni kell?
-
Satyricon
addikt
Oks. Keresek a neten képet, ha nem találok róla, akkor kénytelen vagyok szétkapni a cuccot! Viszont ha bonyolult a dolog, akkor én nemtudom megcsinálni... Valaki van itt köztetek, aki esetleg Füzesabony, vagy Eger környékén lakik, és meg tudná csinálni a kék ledes mod-ot?
Szerk.: Legvégső esetben felvinném Pestre... Persze ha elvállalja majd valaki...
-
kmisi99
addikt
A tápról kap 12V ot. Itt van róla egy kép [link]
Az ellenállás a képen elvileg 120Ohm de nem értek a színkódokhoz. Csak azért ilyen kicsi mert egy 150Ohm ossal volt összekötve hogy kijöjjön a 270Ohm ami kell neki és a 150 est kivettem hogy biztos sok neki az ellenállás. Úgy jött ki 270Ohm hogy 2v os a led és 30ma áram kell neki.
-
Kvazár
őstag
Thx!
Közben a bolt is válaszolt.
(Azért az kemény, hogy vasárnap is nézik a leveleket!)
Azt mondták nincs semmi különbség sem felszereltségen és tudásban.
Doboz pedig mind a kettőhöz jár.Árgépen mondjuk ezt találtam a hobbys leírásánál:
"Vezeték nélküli 6 az 1-ben gázforrasztó Nőiesebb csomagolásban ...
szerszamgepbolt.hu ajánlata: 10.115,- Ft (+száll. költség)"A Wellerek sem azonnal mennek tönkre az öngyújtógáztól, hanem eltömődnek, elkoszolódnak és mintha olyat is mondtak volna, hogy az a gáz magasabb hőfokon ég, ezért hamarabb égnek ki az alkatrészei mint a Welleres gáz hatására.
Bár, ha ez bírja, az nekem csak örömöm!
-
-
atesss
addikt
Abban a - felszámolás alatt lévő - boltban ahol az egyetlen darab Ferm gép volt, az még mindig megvan, csak nem tudom pontosan milyen, most küldök nekik végre mailt, és remélhetőleg nemsokára kiderül.
A garanciára külön rákérdezek, ugye ilyenkor az nem egyértelmű !Viszont a hétvégén voltam Baumax-ban (Budaörs), és ott is láttam egyet.
Einhell, és érdekes módon "gravírozó" néven árulták.
Ez jelenthet valamit a gyakorlatban ? (Első ránézésre olyan volt mint a többi kombigép)
Tehát Einhell, 135W, van hozzá flexi fej, és jó pár egyszerűbb tartozék (bár vágáshoz valót hirtelen nem láttam).
10e ft, garanciára 2 évet mondtak.
Képet sajnos elfelejtettem csinálni.
Szerintetek ?Egy fórumtagtól vettem hétvégén egy használt PC-házat + egy kis méretű tápot, és közben szóba került az átalakítása kapcsán a kombigép. Mondta rá, hogy elég korlátozottan lehet használni szerinte, komolyabb dolgokat nem lehet már vele vágni (fémet, konkrétan egy régi, P4-es Compaq PC-házat amibe belepróbáltam a tápját hogy - átalakítással - de belerakható-e). Ha már vastagabb a fém - mint ennek a Compaq gépháznak - akkor már nem fogom elvágni vele (vagy max. nagyon lassan, 5db fejjel), ilyenekre flex kell.
Mondtam is neki, hogy nem ilyenekre kellene igazából.
Aztán megmutatta az övét, kb. 5-6 éves 135W-os Ferm, azt mondta hogy jól bírja.
Tetszett, egyáltalán nem tűnt hogy rázna, ha be van kapcsolva.
Mondjuk más lehet a helyzet terhelés alatt + ha már egy órája kell szorítani a gépet.
Hangja is van azért, de én hangosabbra számítottam. Vagy terhelés alatt jön meg a hangja ?Megtudom még milyen is ez a Ferm, meg pár napon belül elmegyek egy Obi-ba és egy Praktikerbe is.
De aztán hét vége felé jó lenne már eldöntenem, és megvennem valamelyiket... -
atesss
addikt
Köszi az infókat.
Közben rákerestem Logouton is, hátha van erről cikk.
És pont találtam egyet, amit te írtál: [link]
Gondoltam is rá, hogy akár téged kéne megkérdezni, erre tessékA flexi szárból lehet kifogtam egy rosszat, de vásárlás előtt érdemes kipróbálni, hogy nem e üt, mert a finom munkát lehetetlenné teszi,
Én is féltem ettől, akkor nem alaptalanul.
Mondjuk én attól, hogy maga az egész gép ráz (akkor még nem néztem a flexibilis fejeket).
Ebben lehet gond a Ferm-el / lehet hogy sokkal jobb egy alap Dremel ?Most milyen dremel géped van ?
A (gyári) tartozékok ilyen magas ára indokolt is, vagy meg lehet-e oldani ezt máshogy olcsóbban (vágó, maró dolgokra gondolok főleg, nem csiszolásra) ?A vágókorong gyorsan kopik, abból érdemes minőségit venni.
Az mennyivel jobban bírja és hányszorosába kerül ?A fent említett Alby (annó te ott vetted?) viszont felszámolás alatt van (illetve profilváltás), most beszéltem velük.
Egyetlen darab maradt, egy CT1012.
Árat nem tudott mondani hirtelen, e-mailt kell küldjek
Nincs hozzá flexibilis szár (de lehet hogy tudnak rendelni).
160w-os.
Ez vajon milyen lehet ?
Illetve hol lehet máshol beszerezni ilyen Ferm gépeket ? -
Sziasztok!
Nem belevauzni akarok, inkább csak kérdezek.
(csak gyorsba olvastam a topikot, lehet valami felett elsuhantam..)
- Tudjuk milyen értékű az a gyári potis ventin lévő potméter? (de szép mondat lett
)
- Nem lehet, hogy tiszta véletlen az a venti amolyan VR vezérlésű,,(vagy ki tudja,melyik cég, még milyen fantázia néven menő) ventilátora?Mert ha igen, akkor:
- Biztos jó értékű lesz a szabályzáshoz a leszedett poti? (nagynak tippelném, az én ventimen pl. 5K-s. Bár ahogy elnézem, ezt a fajtát már nem kapni.)
- Érdemes levágni szegény ventiről? (ha úgyis nagy értékű lenne.. )
- Ha mégis jó értékű a poti, teljesítménye is elég a dupla terhelésnek? (egy helyett két venti lesz rajta, beköti mellé a másik ventit is...)am: milyen gyártmányú a potis venti?
am2:mindezt csak azért, mert ha jól sejtem, (ugyan még nem szedtem szét) ezek a VR ventik tartalmaznak valami kis szabályzó elektronikát, és a poti azt vezérli, nem csak sorba van kötve a venti táp ágba.
(ezt erősíti, hogy amikor nekem leszakadt a poti egyik lábáról a vezeték, nem leállt a venti, hanem felpörgött maxra,illetve a relatíve nagy értékű poti) -
Wind-Storm
őstag
Biztos vagy te abban, hogy az pont négyszögjel lenne amit a hall ic szolgáltat?
Eredetileg te ezt írtad:
A potiról leforrasztod a vezetékeket, az egyik helyre ráforrasztod azt ami a csatiban a 12V-hoz meg, ez piros szokott lenni, a másik vezeték helyére a venti piros vezetékét forrasztod, a fekete meg megy a csatlakozóba.Erre akartam utalni, hogy csupa piros.. akkor hol a sárga 12V?
-
szente
addikt
Hát mivel a fényképezése körülményes lenne(valamiért nem csatolja a memória kártyát a telefonom a géphez), inkább leírom. Ha így nem oké, akkor persze le is tudom fényképezni.
Szóval a ventibe 12V-os ágról megy be a vezeték. A ventiből jön ki két drót, egy piros és egy fekete. Ez megy bele a potiba. Kifelé semmi nem jön. -
nzozz
aktív tag
Már 2 -en mondjuk...
Érdemes a vaterán szétnézni, van mindenféle színben ill. RGB verzióban is, (ahhoz nyilván kell egy kis szabályzó elektronika), többféle erősségben, ollóval vágható, szépen el lehet rejteni, stb stb. Úgy mondom, mintha bármi anyagi érdekem lenne ez kapcsolatban, pedig nincs, csak nagyon tetszik.
(bár azzal azért rosszul jártam, hogy hangulatvilágítást akartam a konyhába, de a kék ledszalagnak olyan UV -s fény volt, hogy a célra teljesen alkalmatlanná vált, viszont a 3m -ből levágtam 0,5m -t és az nagyon jól világít havernak az M59 -es házában)
Jah és van amit jobb egyszerűen elintézni, homemade ide vagy oda...ennél jobb alternatíva nem igen van jelen esetben (és nem drága). -
kmisi99
addikt
Na az azt hiszem még bonyolultabb lenne én még az alap felállást is alig értem mivel semmit nem tanultam ilyenekről. Na meg az a baj hogy a képzelő erőm kevesebb mint 0 így még elképzelni se tudom hogy nézne ki az egész minden elkészítve.
Ugye akarok a gépház felső részére ledeket meg alulra is meg az alaplap mögé is.
Csak annyi hogy mind 3 helyre a gépházba megcsinálom párhuzamosra a ledeket majd a 3 kapcsolás azonos kábeleit összeforrasztom és rákötöm a tápra? Valahogy így gondoltam hogy így kellene kivitelezni KÉP -
Wind-Storm
őstag
Igen, nem írtam, (bár ránézve szerintem triviális), kapcsolóüzemű.
Hallottam már rémtörténeteket evvel kapcsolatban, pont ma.... túlmelegedett, a hátlapi panelen összefolyt az egész ónkupac, szétégett... (persze nem pont erről a típusról).
Remélném is, hogy lekapcsolna ha netán túlterhelném és nem csak rövidzár. esetén
Először nem is asszociáltam jumperre, mert olyan nagynak tűntek..
-
Retekegér
MODERÁTOR
Multigép nincs sajna, tervezek beruházni rá a jövőben. SDS fúró, meg egyéb szerszámok vannak természetesen. Köszi a linket, megpróbálok majd mókolni valahogy. Csak nyárra lesz aktuális, ilyenkor még elegendő a ház elejében lévő Noctua légszállítása, de melegebb időben már biztosabbnak érezném a közvetlenebb hűtést.
Most nem akarok hülyeséget mondani, de nem függ a vinyótól is, hogy milyen irányban szerelhetem be? Felfogatáshoz csak az egyik oldalon van furat, nem?
A HDD kereten csak az egyik oldalon vannak felfogatási pontok, az tuti... -
mr_ricsi
veterán
"A low esr kondiknak a kivezetéseik és fegyverzetük úgy és olyan anyagból vannak kialakítva amik alacsony soros ellenállás eredményeznek"
Az elektrolitjuk lett fejlesztve, az eredményezi az alacsony ESR-t."és a pl a hestore-ban tudsz árat nézni hozzájuk."
A hestore-ban nemigen talál olyan vékony kondikat, amelyek elférnek a tápban a régiek helyén. Inkább a Lomexben érdemes nézelődni a Yageo zöld-arany kondik között. -
Wind-Storm
őstag
Kössz a felsötétítést
Alacsony hőtérésűvel én is találkoztam már jó párral, egyszerűen szánalmas..
Erre építenek jóformán mindent manapság.. [link]Egyébként belenéztem a tápba, a kimeneti oldalon a kisebb elkók púposak.
A 2 nagyobb bemeneti oldaliak hibátlannak tűnnek ránézésre, de ki tudja, még a hőtűrésüket sem láttam rajtuk feltüntetve.Haver eléggé úgy állt hozzá, hogy meg sem érné kicserélni őket, meg sokat bajlódna vele stb.... akkor majd én inkább.
Gondolkozom, hogy megérné-e az egész elkó garnitúrát kicserélni a tápban.
Mindenesetre a kimeneti oldaliak közül mindet lecserélném.
Most per pill meg nem mondom hány van benne és mekkora kapacitásúak, úgy körülbelül mennyire jönne ki ha lecserélném mindet?
Főleg a két nagy bemeneti oldalit.. ha nem vészes az áruk miért ne..?
Ez remélhetőleg megoldaná a problémát és nem jelentkezne más baja is.
Tesztertápnak tökéletes lenne ha jól működne. -
Wind-Storm
őstag
Köszi! gondoltam ,hogy ennyitől nem kellene neki, mert ilyet még nem tapasztaltam..
Még egy kérdés, pontosan mit is jelent az a „low esr" ?Én csak azért nem fogom szerelni mert nincsenek hozzá pótalkatrészeim, meg nem is akarok rá úgy igazán költeni (500 HUF-ért már elviekben kapnék egy tesztelni alkalmas tápot), ahol haver melózik ott marékszámra vannak ilyen pótalkatrészek, majd beküldöm vele és kicserélik.
Az összes elkó kisütését én sem felejteném el..
-
Lompos48
nagyúr
...igen az aluoxid fehér por, de előszeretettel használják az ezüstnek mondott pasztákban is valami színezékkel keverve...
Talán kicsit másképp: Nem oxid és nem színezve, hanem alumínium por. (Köz)tudott, hogy az alumínium felszínén natív módon oxidréteg van, ami védi a mélyebb oxidálástól (amilyen pl. a vas rozsdája). Ez a fémpor szilíciumolajban, ami beleissza magát az oxidrétegbe olyan granulátumot alkot, ahol fémszemcse soha sem fog érintkezni fémszemcsével. Tehát bármilyen mennyiségben szigetel minden irányban.
Van ilyen epoxy alapú ragasztóm is (Omniplus rapid) 2 komponesből, egy folyékony , mézszerű gyanta és nagyon finom alu por. Két aludarabot ragasztva vele a varrat kinézete olyan mint egy szép hegesztés, vezetőképessége ellenben nulla. -
Wind-Storm
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest