- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
800.henrik
senior tag
válasz
razorbenke92 #16582 üzenetére
19V-os töltő kell hozzá
-
Lompos48
nagyúr
válasz
razorbenke92 #16538 üzenetére
Azzal tisztában voltam, hogy az áram a meghatározó, de azzal nem gondoltam, hogy ez alulfeszeléskor is gondot okoz.
Csak az áram a meghatározó. A feszültség itt egy produktum, amit a LED jelleggörbéje határoz meg eyértelműen, mint ellenálláson a feszültségesést is. Az alulfeszelés, ha már szóbakerül, akkor ha a VF értékhez viszönyítjuk csak annyi gondot okoz(hat), hogy a LED nem világít. Más alulfeszelés pedig értelmetlen.
A PWM pedig mindig egy jó megoldás, csak költségesebb. -
Lompos48
nagyúr
válasz
razorbenke92 #16536 üzenetére
LEDeket árammal vezérlünk, MINDIG. Ez fokozottan érvényes a nagyobb tekjesítményűekre. Tizedvoltnyi változás nagy áramkülönbségeket képes produkálni.
Mivel 0,5A lesz a táp, ezért nem kell az IC-nek hűtés,...
Ha a 7V-os kimenőfeszültséget nézzük, akkor 12V bemenetnél az IC által disszipált teljesítmény (12-7)x0.5=2.5W. Annak pedig nagyonis kell. Adatlapja szerint minden W egy 80 fokos hőmérsékletemelkedést produkálna radiátor nélkül. Az előző számítás alapján ez 200C. Mivel az IC ezt kordában tudja tartani önmagának, inkább visszavesz a kimenetből. Ami megintcsak nem jó.
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz
razorbenke92 #16532 üzenetére
Értem! Akkor kutakodok még! Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Üdv,
CsIrKeRaToR -
CsIrKeRaToR
tag
válasz
razorbenke92 #16519 üzenetére
Köszönöm a részletes választ! Tehát Szükségem van a ledekre,tápegységre és egy vezérlőre amit össze lehet kapcsolni a RasbPi-vel. A RasbPi-t pedig a számítógépre,ugyanis azzal használnám! "RaspBMC" ezt kell telepítenem a RasbPi-re ami majd vezérli a ledeket? Mivel kötöm rá a ledeket a RasbPi-re? A másik,hogy minden tartalommal kompatibilis? Ha játszok akkor is,ha filmet nézek,vagy ha esetleg képeket akkor is működik az "amiblight"?
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz
razorbenke92 #16517 üzenetére
Őszintén szólva nem nagyon értem. Honnan tudja a Raspberry Pi elvégezni a ledek irányítását? Egyáltalán mi a folyamata ennek? PC-> rákötni Raspberry Pi->beprogramozni(?)->rákötni a ledekre?
-
hszilard666
veterán
válasz
razorbenke92 #16512 üzenetére
Semmi probléma!
Örülök ha valaki figyelmeztet mielőtt valami butaságot csinálok
Veszek pár m2 nyit aztán meglesem hogy javult e bármi is.
-
hszilard666
veterán
válasz
razorbenke92 #16510 üzenetére
Volt nekem egyszer egy define xl r2 házam. Na ő ugyanezzel a konfiggal kussolt, terhelés alatt is gondoltam valami hasonló szivacsozást összedobok.
-
XtremLor
őstag
válasz
razorbenke92 #16487 üzenetére
Itthon nem talaltam mashol, egy email-telefon utan kiderul tudnak e szerezni....az angol nevet nem veletlen irtam oda, ha mas nem arra rakeresve a google kidob jopar kulfoldi webshopot.
-
Moretimer
aktív tag
válasz
razorbenke92 #16479 üzenetére
Decc rájt!
-
Moretimer
aktív tag
válasz
razorbenke92 #16476 üzenetére
Kijelzőt nem szeretnék, viszont hőmérséklet szabályzással kellene. A poti-gomb dolgot nem értem.
-
artiny
őstag
válasz
razorbenke92 #16463 üzenetére
koszonom a segitseget.
vegul rakotottem azokra a kis negyzetekbe,,,es igy mukodik a regulacio is
-
artiny
őstag
válasz
razorbenke92 #16460 üzenetére
zalman z3
(ha abba mennek akkor majd a negy lyuku kis teglalapot is rakell szurnom a tapra?)
-
artiny
őstag
válasz
razorbenke92 #16458 üzenetére
Szoval ez amit lefenykepeztem ez a ventiatorokra van? ebbe a ket kis kockaba szurjam a venti 3pinjet es plusz ez a teglalap alaku kis muanyagot is ami a kepen van azt is raszurom majd a tapegysegre .... ?
vagy ne ide szurjam a ventiket hanem az alaplapon levo SystemFAN tuskeire ?
-
Honkydoo
őstag
válasz
razorbenke92 #16399 üzenetére
Igen, ez tökéletes lenne..
A baj az hogy hely nincs egy nagyobbnak..
Esetleg gyártani egy félmagasat mennyibe kerülne? Vagy nem is érné meg? -
Honkydoo
őstag
válasz
razorbenke92 #16397 üzenetére
Aham, gondolom nem usb szabvánnyal megy a cucc, csak így volt nekik egyszerű megoldani a vezetékezést. Vagy konkrétan USB 3.0-ra dugva is működik ez?
Nem hiszem, hogy működik az usb portra dugva.. Szerintem pont jól jöttek ki a kábelek, ezért született meg ez a megoldás.Laptopnak akarsz eGPU-t csinálni?
Nem.Egy NAS-t akarok építeni, de a x16-os slot már foglalt, ezért kell a trükközés. Van ugyanis egy félmagas mini pci-e slot is a lapon, ebbe szeretnék egy plusz eszközt beletenni.
-
Honkydoo
őstag
válasz
razorbenke92 #16395 üzenetére
Van egy ilyenem. Ehhez kellene egy feles mini pci-e vég.
-
Honkydoo
őstag
válasz
razorbenke92 #16393 üzenetére
Én is erre jutottam.
-
rudi
nagyúr
válasz
razorbenke92 #16387 üzenetére
Ismerem ezt, utána meg nyaralni megy mindenki, aztán meg ősszel kezdődik a suli, aztán meg karácsony lesz, aztán meg félév vége, en is így vagyok az olyan dolgokkal, amik annyira azért nem érdekelnek
Bár volt olyan is, hogy a legnagyobb karácsony előtti cikkőrületben belefeccoltam 60 órát egy helikopter makettbe, meg olyan is, hogy Veletech előtti őrületben a meztelen falakig bontottunk, majd újrahúztunk (villanyszerelés, falegyenesítés, festés, tapéta, parkett) és bútoroztunk (ágy, éjjeliszekrények, komódok fára csiszolása majd 3-4 réteg festés-lakk) egy szobát. Persze alvás az nem sok volt
Egyébként valószínűleg szavadon leszel fogva, mert az a terv, hogy kibővítjük
-
gaben1993
tag
válasz
razorbenke92 #16351 üzenetére
Rendben, köszi, addig akkor nem rakom fel a másik ventilátort.
-
gaben1993
tag
válasz
razorbenke92 #16348 üzenetére
Bocsi, elírtam, mind a két ventilátor 4 pines, és az alaplapon az egyik csatlakkozó 4 a másik 3 pines.
-
adatfalo
senior tag
válasz
razorbenke92 #16311 üzenetére
Köszi szépen, nagyjából én is ugyan erre jutottam.
Egy teljesen más kérdés, nem tudjátok esetleg, hogy szilikon élvédő profilt merre lehet kapni/rendelni?
Ilyesmire gondoltam:
Csak mert a plazmával kivágott házam oldallapja csiszolás, polírozás után se 100%-os, így szeretném egy fekete élvédővel eltakarni azt a részt. (1mm anyagvastagsághoz kellene, valami olyan ami 90fokos (20mm-es)lekerekítéseken is végigfut.
-
s3toraph
senior tag
válasz
razorbenke92 #16302 üzenetére
Vagy úgy!
Így már igen. Akkor meg is nyugodtam.
-
PHM
addikt
válasz
razorbenke92 #16294 üzenetére
A ventilátor(ok) efféle bekötése akkor veszélyes, ha a azok áramfelvétele
megközelíti az 5V-os ág fogyasztását.
Márpedig a mai PC-k 5V-on nem fogyasztanak sokat.
Na most szélsőséges esetben (Modern PC + több, 7V-ra kötött ventilátor.)
előfordulhat, hogy a ventik felől az 5V-os tápágba folyó áram
meghaladja a rajta lévő fogyasztók áramigényét.
Ilyenkor jobb esetben megszólal a táp védelme és kikapcsol.
(Emlékeim szerint volt rá példa.)
Rosszabb esetben megemelkedik az 5V-os ág feszültsége,
ami káros lehet az azon az ágon lévő fogyasztókra. (Kijön a füst esetleg.)
Ezért ezt a megoldást nem szoktuk javasolni. -
Lompos48
nagyúr
válasz
razorbenke92 #16292 üzenetére
Nem ajánlatos a megoldás, sőt ellenjavallott. Én nem azt írtam, csak próbáltam tisztázni, hogy mi is történik ott.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
razorbenke92 #16290 üzenetére
Csak majdnem.
Rajzold le és vedd figyelembe, hogy az 5V is stabilizálva van. Ha a plusz áram (is) az 5V-ra kötött fogyasztón haladna keresztül, akkor Ohm bácsi szerint azon nőne a feszültségesés. Azt ellenben fixen tartja az 5V-os táp. Tehát a "plusz áramot" az 5V-os táp adminisztrálja. Az irányt találd ki te!
-
Carline
őstag
válasz
razorbenke92 #16270 üzenetére
Sajnos ad 5V-t a hub, mert ha csak a hub van bedugva a stickbe akkor már világít is a power ledje és indul az android rendszer is.
Az gondolom nem járható út, hogy megszakítom a +5V és gnd ágat egy usb toldón és úgy csatlakoztatom a stickre a hubot. Gondolom akkor meg nem ismeri fel az eszközt. -
Boogie33
senior tag
válasz
razorbenke92 #16251 üzenetére
Tehát akkor egy kimenetre max egy 0.4A -es ventit tehetek ? Vagy két 0,2 A stb ?
Ha teszek rá hűtő bordát akkor jobb lesz ? Tehetem egy bordára mind a hármat ? -
Boogie33
senior tag
válasz
razorbenke92 #16246 üzenetére
Hát ez valami házzal együtt adott valami lehet csak annyi van a nyákra írva hogy WL-V002 ennyi.
-
moha21
veterán
válasz
razorbenke92 #16192 üzenetére
Mivel az ilyen eszközök érintésvédelme csak védővezetővel valósul meg, ezért szigorúan csak földelt aljzatról lehet használni őket.
Ha más nem keresni kell egy kettős szigetelésű tápot, lehet találni bőven 12V-ra.
-
Danex
addikt
válasz
razorbenke92 #16192 üzenetére
Lakásban lesz mennyezeti hangulatvilágításhoz.
16m RGB ledszalag meghajtásához ami 120W maxon.
Ilyen vezérlővel.Sajnos annyi rémlik régebbről (mikor még néhai apámmal szereltük a konnektorokat fedeztük fel, hogy nincs föld. Így ha jól emlékszem úgy oldotta meg, hogy végeredményül kb 20V van a földön. (Villanyszerelő volt tehát tudta mit csinált, és lehet nem azt amit leírtam, de nekem ez rémlik
)
-
Dyingsoul
veterán
válasz
razorbenke92 #16181 üzenetére
Nem különösebben érdekel a garancia... Forrasztani tudok, ha tönkremegy a tápban valami elektronika azt is meg tudom javítani. Mivel nincs cseretápom így nem akarok gariztatni inkább megoldanám magamnak.
-
mzso
veterán
válasz
razorbenke92 #16169 üzenetére
A műkéznek mi a rendes neve, meg hogy néz ki?
Most hallok ilyenről először. -
Danex
addikt
válasz
razorbenke92 #16169 üzenetére
Köszi, körbenézek akkor ebay-en
-
Burt1793
veterán
válasz
razorbenke92 #16164 üzenetére
Oké, köszi szépen. 2 db 2 terrás seagate barracudáról van amúgy szó.
-
Burt1793
veterán
válasz
razorbenke92 #16161 üzenetére
Ez szuper és ezt menet közben (az ssd-s táp csati külön van, így az mindig menne.
), tehát a windows futása közben is tudom kapcsolgatni vagy az K.O. ?
-
zolee5016
őstag
válasz
razorbenke92 #16154 üzenetére
Mert majdnem így szeretném megoldani az 5-ös fogatot.....
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
razorbenke92 #16148 üzenetére
Szoftveres, de valami meghülyült. BIOS szerint a +12V az 12,126V. Ezeknek mik a normális értékei? Mármint 12, 5, 3.3V-nak?
-
PHM
addikt
válasz
razorbenke92 #16125 üzenetére
"Esetleg finomhangolni tudsz 78XX vagy 317 szériájú IC-vel."
Ez nem fog menni. Ezeknek az IC-knek minimum 3V feszültségesés
kell a bemenetük és a kimenetük közt. Így nincs sok értelme a dolognak.
Ugyanez sokkal kisebb feszültség eséssel megoldható 2 tranzisztor
és egy ellenállás segítségével, de többnyire elég 1-1 ellenállás áganként. -
mzso
veterán
válasz
razorbenke92 #16125 üzenetére
Egy példa?
-
800.henrik
senior tag
válasz
razorbenke92 #16110 üzenetére
Ezt is megcsináltam, semmi
Neten láttam, hogy 1W-os a kártya, nem lehet 2W-ra állítani?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
razorbenke92 #16110 üzenetére
Így igaz. Yagi antenna kellene, de az is mindkét oldalon. Tehát a forrás is kellene szereljen egyet a vétel felé irányítva.
-
pd
tag
válasz
razorbenke92 #16100 üzenetére
Világos a dolog, köszönöm a választ! Akkor az első fajta egyértelműen kilőve.
Ha a Nanoxia adatlapján az van, hogy a kábel csatlakozói: 1 x 4-Pin PWM illetve 2 x 4-Pin PWM, akkor az ezek szerint mindenképpen jó lesz, igaz? -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
razorbenke92 #16070 üzenetére
Sikerült, de én barom majdnem kinyírtam a gépet. Olyan molex csatlakozóm volt, amin volt még egy 3 tűs ventilátorkábel. Meghagytam, beszerelésnél a házhoz hozzáért, szép nagy szikrával fogta magát a gép, és leállt. Szerencsére most megy a gép rendesen, de több ilyet nem akarok. Franc enné meg
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
razorbenke92 #16070 üzenetére
Köszönöm
Írtad hogy a venti fekete részét a molex feketéjével. De abból kettő van, nem?
-
PHM
addikt
válasz
razorbenke92 #15974 üzenetére
Nem láttam a kerámia kondikon semmilyen feliratot,
igaz, eddig csak 2-3 félét rendeltem.
Viszont ha neten rendeled a cuccot, és postán kapod, vagy személyesen
veszed át a nagyker részlegen, külön zacskóba csomagolnak mindent, feliratozva. -
Lompos48
nagyúr
válasz
razorbenke92 #15974 üzenetére
Aprón, de kódolva rájuk vannak írva az értékek. Keresgélj a neten SMD codes címszó alatt!
-
Yodafon
őstag
válasz
razorbenke92 #15938 üzenetére
Hát ezt szomorúan hallom...
Akkor nincs más hátra mint guberálásra fel!
A fentebb linkelt kapcsolók meg engem leginkább az ilyen nagyüzemek kapcsolótábláira emlékeztetnek. -
Lompos48
nagyúr
válasz
razorbenke92 #15941 üzenetére
A valóságban, ha egy 1pF-os, egy 2pF-os és egy 18pF-os kerámiakondit párhuzamban beforrasztok, akkor az 21pF-ként fog viselkedni?
Igen.
Ha igen, akkor nem vennék trimert, hanem csak pár kerámiakondit, és utolsó lépésben kitesztelés alapján a megfelelőeket beforrasztanám.
Elméletben lehet. Ugyanakkor meg kell gondolni, hogy ekkora kapacitásoknál már parazita kapacitásként jelentkeznek a kondik lábai, a kondik közötti távolság is. Nagyobb értékeknél talán könnyebb.
Gyakori egy egyszerűbb "hangolási" metódus. Kéterő nagyon vékony érpár egyik végét forrasztod be, a másik vége levegőben. Utána lecsipkedve a hosszából, csökkented a kapacitását. Növelni ellenben már nem lehet. Kábele válogatja, a nagyon közeli pár esetén néhány-cm/pF érték is előfordul.
-
Yodafon
őstag
válasz
razorbenke92 #15932 üzenetére
És van ötleted h honnan lehet kapni bekapcsoló gomb műanyagot? A ledet még meg tudom szerezni. Bár még mindig preferálnám a komplett megoldást, azaz h csak bedugom a helyére és rákötöm a drótokat.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
razorbenke92 #15932 üzenetére
Ötven darab 1.99 fontsterling az eBay-en nulla postaköltséggel. Éppen útban vannak.
-
válasz
razorbenke92 #15931 üzenetére
A kép kimaradt:
Ő a mikrokapcsoló, egyébként valamiből ki is buherálhatod, ha gondolod (egerekben, CD/DVD lejátszókban van ilyen).
-
Danex
addikt
válasz
razorbenke92 #15923 üzenetére
Igen, az ötlet innen jött
Csak hangfalból ilyen "komolyabb" van illetve egy néhai 5.0 szettből a kis hangfalak.
De azok is nagyobb teljesítményűek, plusz a mélyet se ezeknek kellett produkálni így a hangzás nagyon elmaradt a fentebb említett Genius szettől.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
razorbenke92 #15914 üzenetére
Értem, már csak valahol ilyen fóliát kéne szereznem. De nem karbonfóliát akarok, az elütne sajnos nagyon szerintem, az összhatásra meg érzékeny vagyok
A LED-eket meg akkor majd megforrasztom így, LED-es ventilátorban akarom cserélni, pirosra a 4 félét.
Köszönöm
-
nubreed
veterán
válasz
razorbenke92 #15898 üzenetére
Ok, köszi!
-
xtevo
őstag
válasz
razorbenke92 #15876 üzenetére
Oks, köszi a tippet/infót.
Valszeg használt lesz belőle, mert 5k-7k árakon mozognak most újonnan, az pedig elég húzós...
Még utánajárok, meg gondolkozok, hogy biztosan akarok-e kockáztatni... -
xtevo
őstag
válasz
razorbenke92 #15874 üzenetére
Most gyakorlatilag olyan forró, hogy nem tudom megfogni se...
Ezért aggaszt ez...
-
aelod
veterán
válasz
razorbenke92 #15846 üzenetére
Olyan elképzelésem lenne, hogy két egyforma gyári mobil akksival üzemeltetném a telefonom 2x akkora üzemidőt remélek ettől a frankeinstein megoldástól
Már ha lehetséges... -
Rocko66
aktív tag
válasz
razorbenke92 #15771 üzenetére
A HDD tápjától nem lehet lopni tápot?
Vagy nem érdemes ezzel szórakozni? -
BRIKLY
veterán
válasz
razorbenke92 #15771 üzenetére
Oké,akkor leírom.
Egy Fisher CA-271 erősítőről lenne szó.
Több bulit lenyomtam már vele egy kocsmában,de a szilveszterit nem élte túl.
Kinyírt egy 200W-os MNC noir 2 hangszórót,és ez mellett az erősítő egyik (jobb oldal) kimenetén nem hang,hanem áram jön ki,mikor bele kötnék egy hangfalat jó nagyot szikrázik,és csattan a hangszóró.Szeretném,ha meg lehetne javítani,de gőzöm nincs mi szállt el benne (gondolom a végfok) de semmi égési nyom nincs rajta,viszont van egy kis szaga.
Mit gondoltok,menthető még? Ha igen,kb milyen összegből?
-
smallmer
őstag
válasz
razorbenke92 #15773 üzenetére
Csak egy shuttle pc
egy laptoptöltő szerű tápot kaptam hozzá
-
Zola007
veterán
válasz
razorbenke92 #15707 üzenetére
köszi a tanácsot, felrakom oda is
itt több értelmét láttam mint a ház hirdetések között, gondoltam hátha valamelyik moddernek akad feleslegben, úgy is feszt fúr-farag itt a társaság egy része -
nzozz
aktív tag
válasz
razorbenke92 #15702 üzenetére
Köszi! Majd kipróbálom, hamarosan úgy is rendelnem kell alkatrészeket erősítőhöz, stb. 550Ft -ból kijön, úgyhogy jobban járok ezzel, mint 2db PWM -es ventivel.
-
colker
tag
válasz
razorbenke92 #15697 üzenetére
Köszönöm szépen nektek!
3pin volt régebben is és ugye azt szabályozták a lapok feszültség alapján!
Van egy 3pines ventim a 4pines alaplapi csatira rákötve és azt szabályozza.
Csak azt nem tudom hogy ha oké kiveszem termisztort vagy ellenállástés összekötöm akkor úgy fog-e viselkedni mint egy normál sima 3pin-es venti(tehát lehet a fordulatát szabályozni) vagy maxon fog-e pörögni.
Na de majd kiderül:/
#15698) tornas : külön álló kábelon van nem maga a ventin. -
Danex
addikt
válasz
razorbenke92 #15651 üzenetére
Értem, köszi! Hát ha találok dupla kapcsolót akkor az lesz a megoldás, de ha nem akkor próbálok szerezni egy schottky-t. Majd 1 hónap mulva mire megjön minden lehet jövök a remélem nem jelentkező esetleges gondokkal.
Ui.: Ilyen kapcsoló megfelelne nem? Ahogy látom ez dupla áramkörös.
-
Danex
addikt
válasz
razorbenke92 #15648 üzenetére
Ahogy néztem ez egy huzagolt valami, tehát inkább nézném ellenállásszerű dolognak. De amúgy milyen dióda kéne, és ,hogy lenne a bekötése?
-
dragonfx
veterán
válasz
razorbenke92 #15648 üzenetére
azt láttam 3pines kábelből van Y.os hogy 2öt cisnál belőle.de igy müködik rendesen a ventilátor vele?
az a kérdésem 4 pines amilyne procihütőké abbol van Y.os?
[link]
vagy ez így müködik? -
Danex
addikt
válasz
razorbenke92 #15634 üzenetére
Végül megtaláltam mikből rakom össze.
Fesz növelő, ez állítható, hogy meddig tekerje fel a feszültséget, ha esetleg a nagy hidegbe nem lenne elég az 5V.
Akksik: ebből 2 DB, azért erre esett a választás, mert tartalmaz védő elektronikát, tehát nem kell félnem a túlmerítéstől. (elvileg?!)
-
honyike
aktív tag
válasz
razorbenke92 #15599 üzenetére
Megjött a szervó, viszont van egy kis gondom vele.
A PWM jel pontosan mit is jelent? Tehát az addig rendben, hogy a 4,5V megy a + és - ra. De a PWM mit mekkora feszültséget kap, és honnét? A legegyszerűbb az lenen, ha az elemek 4,5V-ja megfelelne, de van egy olyan érzésem,hogy ennyire nem lesz egyszerű a dolog... -
honyike
aktív tag
válasz
razorbenke92 #15599 üzenetére
Köszönöm!
Megrendeltem mindent, de vizsgaidőszak közeledtével nem lesz rá időm mostanában. Ha vannak tapasztalatok, megosztom! -
honyike
aktív tag
válasz
razorbenke92 #15597 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Gondolom a legolcsóbb szervóban is van anni erő, hogy átbillentse a kapcsolót, igaz? -
honyike
aktív tag
válasz
razorbenke92 #15595 üzenetére
Az ajánlott irodalmat, és a részletes leírást nagyon szépen köszönöm, nagyon hasznosak!
A szervó tulajdonságait ilyen szinten nem ismertem, de így tényleg egyszerűbb.
A PWM jel tehát csak a vezérlés, hogy 0 állásból meddig mozogjon. Ennek a beállításától tartok egyedül, hogy mennyire nehéz a pontos értéket megadni neki, meddig mozogjon.A zavart a fejemben az okozta, hogy angol videókat és tutorialokat néztem a dobozzal kapcsolatban, és ott az első lépése az volt a készítőnek, hogy a PWM ágat levágta, és direktben kapta a feszültséget a szervó. Ebből következtettem a megszakító szükségességére.
-
honyike
aktív tag
válasz
razorbenke92 #15591 üzenetére
Az alapelképzelés az, hogy a kétállásúval megkapja a szervó a 4,5V-ot, ozgatja addig, míg a kezecske át nem kapcsol ellenkező irányba. Akkor elindul vissza egészen a 0 állásig (zárt doboz, kéz bent), mikor eléri a megszakítót, így abbamarad a mozdulat. A kapcsoló újbóli kapcsolásával újra megkapja a fesz-t a szervó, és indul minden elölről.
Legalábbis ez a terv. A PWM-es megoldásodat nem értem teljesen, hogy hogy gondolod.(#15593) Goert:
Szerszám és hozzáértés nélkül én első körben az ismerőseimet kérdezném körbe, hogy 1-2 sörért nem csinálná-e meg valaki. Ha senki nem vállalja, akkor barkácsáruházakból vállalható összegért lehet kölcsönözni szerszámot. Erre a munkára egy Dremel és reszelő lenne a tökéletes párosítás.
Ha ezek nem jönnek össze, akkor (szerintem) keress egy moddert, akivel lebeszéled, hogy elküldöd neki, ő megcsinálja, és visszaküldi. -
800.henrik
senior tag
válasz
razorbenke92 #15580 üzenetére
3db 12cm-es, és egy 40cm-es van rákötve.
-
800.henrik
senior tag
válasz
razorbenke92 #15576 üzenetére
Nincs benne sárga vezeték, be lehet forrasztani? Ha igen, hová?
-
tomcsi23
veterán
válasz
razorbenke92 #15573 üzenetére
Köszi!
-
tomcsi23
veterán
válasz
razorbenke92 #15569 üzenetére
Oké, mivel kell jól kalibrálni, más alkatrészek kellenek?
-
tomcsi23
veterán
válasz
razorbenke92 #15477 üzenetére
Srácok, gyors kérdés: ez 5 Voltról is megy, ill. 5 Voltos ventihez is jó?
-
tomcsi23
veterán
válasz
razorbenke92 #15477 üzenetére
Szuper, köszi.
Hely van - pont mellette, mert a dvd elfüstölt, így az kiugrott. -
And
veterán
válasz
razorbenke92 #15464 üzenetére
-
Lompos48
nagyúr
válasz
razorbenke92 #15464 üzenetére
Ha rákeresel gugliban a "low drop 1a adjustable voltage regulator" elég (nagyon) sok találattal szembesülsz.
-
csipesz01
újonc
válasz
razorbenke92 #15452 üzenetére
narancs, kék, zöld, fehér - e között hol van a piros meg a fekete ???
-
csipesz01
újonc
válasz
razorbenke92 #15450 üzenetére
http://markjohann.hubpages.com/hub/Color-Coded-Wire-inside-the-USB
Ezt találtam, eszerint a billentyűzetről levágott vezetémenem (naracns,kék,zöld,fehér) a narancs az 5 volt a fehér a földelés, ezt a kettőt meik vezetékekhez csatoljam, a képen látható, van fehér , sárga, fekete, piros
-
csipesz01
újonc
válasz
razorbenke92 #15446 üzenetére
elvágtam egy régebbi usb billentyűzet végét, a képen ott van milyen vezetékeim vannak, fehér,sárga,fekete,piros. a billentyűzetből valón van kék, zöld, narancssárga, fehér, melyiket kell melyikkel?
-
csipesz01
újonc
válasz
razorbenke92 #15446 üzenetére
-
válasz
razorbenke92 #15406 üzenetére
A HDD rekesz oldala egy fal, nem üreges
-
involver
csendes tag
válasz
razorbenke92 #15382 üzenetére
köszi.
Igen ilyesmire gondolok,csak szolidabb kivitelben
egy ilyesmi nekem azt hiszem elég lenne :http://www.scan.co.uk/products/cooler-master-lab-test-open-air-bench-case-v10-black-desktop-w-o-psu
ez tudd mindent nem?
-
chriss81
tag
válasz
razorbenke92 #15373 üzenetére
Hát igen
Én is igy vagyok vele,fogalmam sincs hogy hova nyuljak.
-
chriss81
tag
válasz
razorbenke92 #15370 üzenetére
Thx!!!
-
chriss81
tag
válasz
razorbenke92 #15368 üzenetére
Megszüntetni a gyári floppy csatikat és lecserélni olyanra amit közvetlenül a tápra lehet kötni.
Szerinted megoldhato? -
Rivaul
addikt
válasz
razorbenke92 #15356 üzenetére
Nekem évek óta meg van már. A felszerelés paraméterei jók voltak eddig is. Annyi hogy akkoriban még más volt a bekötési meghatározás. Ami változott hogy motor indításnál kell hogy aktiválódjon és fél erőre kell halványodnia a tompított felkapcsolása esetén. Ezen kívül külön kapcsolót is kapott hogy én is állíthassam mindemellett. Eddig csak a tompított mellé volt bekötve s többször állítottak már meg hogy miért ég a ködlámpám
Erre magyarázhattam hogy az autóm soha nem látott még ködlámpát
Mostanában elég sokat macerálják az embert így inkább megcsináltam, mielőtt valaki nem tudná lenyelni hogy nem ködlámpa s jobban bele akarna menni a dologba
KillHatesOlcsóbban vettem annak idején. 16k-ért. Nem volt sok féle még s azok is vackok.
-
Rivaul
addikt
válasz
razorbenke92 #15348 üzenetére
Köszi. A többi cucc bírja a kocsiban, így ha ez is, akkor már nem állnék neki. Így is motorindításra kapcsol, sötétedik, kapcsolható stb. Ma szereltem át hogy ne piszkálhassanak miatta. Gombot kellett neki vágni, bekábelezni az utastérbe a vezérlést stb. Most így elég volt a barkácsolásból vele (főleg hogy ez Francia ami vel minden 2x olyan nehéz
)
Azért köszi. Elmentem a hsz-t lehet szükségem lesz rá még
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Esetleg annyi lehet a baki, hogy ha generátor nélkül pont 12V megy rá, akkor lehet hogy a dropout miatt nem fog menni, de javítson ki valaki.
Sajnos igazad van. Felfelé az autóban nem lehet gond. De még a legjobb típusnál is kell neki 2V tartalék, azaz minimum 14V bemeneti feszültség.
-
válasz
Ott a pont!
(felesleges volt az off, nagyon hasznos a hsz)
-
válasz
razorbenke92 #15323 üzenetére
MAX8734 így keresd, csereszabatosak. HannStar alaplapokon (FSC gépeken) szokott lenni.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
razorbenke92 #15323 üzenetére
Ha máshol nem, akkor eBay-en. Türelem kell hozzá!
-
Akcok94
senior tag
válasz
razorbenke92 #15317 üzenetére
koszi, mennyit fogyaszt egy ilyen kis led?
-
tornas
őstag
válasz
razorbenke92 #15314 üzenetére
Valóban...próbáld csak ki, hogy -4 -nek veszed a gyökét!
-
tornas
őstag
válasz
razorbenke92 #15311 üzenetére
2 a négyzeten, az 4,
4-nek a gyöke, az 2. -
kmisi99
addikt
válasz
razorbenke92 #15299 üzenetére
Hát ezzel nem megyek sokra. Nem igazán vagyok nagy matekos. Mit kezdjek vele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged