- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed3r_X_
nagyúr
Sziasztok!
PC bekapcs, reset gomb kellene, nem gyári. Jól sejtem, hogy záró-t kell néznem? Vagy milyen kell hozzá?
-
Ed3r_X_
nagyúr
Sziasztok!
Elgondolkodtam egy fa PC házon. De ahogy olvasgatom, le kellene árnyékolni, meg a fa eléggé megtartja a meleget. érdemes ilyennel kezdeni?
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
razorbenke92 #16148 üzenetére
Szoftveres, de valami meghülyült. BIOS szerint a +12V az 12,126V. Ezeknek mik a normális értékei? Mármint 12, 5, 3.3V-nak?
-
Ed3r_X_
nagyúr
Nem kell nekem LED rá, se kijelzés, csak két potméter, amit tekergethetek, meg az előlapi keret. Ez nem lehet vészesen drága. Mégis azért olyan árakon látok ilyeneket, amik azért kissé soknak tűnnek.
Mondjuk ezek pont molexes ventik. És így ennek a fajta 7V-nak milyen káros hatása van? (nem értek hozzá, csak tudni szeretném, miért nem jó
)
Azért remélem az FSP belsős Giga tápom megmarad
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
razorbenke92 #16070 üzenetére
Sikerült, de én barom majdnem kinyírtam a gépet. Olyan molex csatlakozóm volt, amin volt még egy 3 tűs ventilátorkábel. Meghagytam, beszerelésnél a házhoz hozzáért, szép nagy szikrával fogta magát a gép, és leállt. Szerencsére most megy a gép rendesen, de több ilyet nem akarok. Franc enné meg
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
razorbenke92 #16070 üzenetére
Köszönöm
Írtad hogy a venti fekete részét a molex feketéjével. De abból kettő van, nem?
-
Ed3r_X_
nagyúr
Sziasztok!
Adott lenne pár darab Delta szerver ventilátor blokk. Szeretnék belőlük egy kapcsolható hűtést csinálni. Úgy képzelem el, hogy lesz rajta egy kapcsoló, és vagy 5V-ot kap a blokk, vagy 12-öt, vagy semmit (ekkor ugye ki van kapcsolva) Molex ágakról venném le a szükséges voltokat.
Hogy tudnám ezt megvalósítani? Miket érdemes néznem hozzá? Illetve ha nem nagy gond, egy kapcsolási rajzot segítene készíteni valaki? Összeforrasztani még összeforrasztom, de ilyen kapcsolásokhoz nem értek.
Köszönöm
-
Ed3r_X_
nagyúr
Sziasztok!Van egy égető problémámVettem egy LED-es ventilátort, 4 színű LED-del. A LEDeket kicseréltem mind pirosra. Innentől jön a gázos rész:
8 db 1.5V-os elemre kötve tökéletesen világítanak, de a ventilátor nem forog, ellenben ha a gépbe dugom be, a molex csatlakozóba, akkor a ventilátor pörög, de a LED-ek nem világítanak.Elvileg ugyan úgy forrasztottam be a LED-eket, ahogy az alapok voltak, és mégse jó. Meg kéne cserélni őket?Bakker, tuti. A tűket felcserélve tökéletesen ég. Áhh..
-
Ed3r_X_
nagyúr
Rendben, megköszönném.
Harisnyával nem vacakolnék most, nem is szívesen bontanám meg a tápom, garanciás (ugye ezért kerestem fóliát is) . A gégecső viszont jó megoldásnak tűnt, és láttam elég olcsó. Csak méretben nem találtam 15 mm-esnél kisebbet
A 24 tűs csatlakozónak pont elég lenne az szerintem, abba beleférne, de a kisebb kábeleknek nagy lenne már. Oda lehet elég lenne 10 mm-es akár.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Gégecsövet mennyire használnak fel modokhoz? Vagy a tápnak a kábeleit mibe húzzam bele? (harisnya nem igazán köt le, meg drága, ha az egész tápra rakok)
Gondoltam valami gégecsőre, kettévágva, felpattintva rá, de kicsibe nem igazán láttam. Valami más hajlékony cső, stb? Fekete, annyi kitétel van, és hajlékony legyen.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Ed3r_X_ #15935 üzenetére
Illetve van egy kis gondom. Próbalámpát kell készíteni péntekre, tanár megmutatta a kapcsolást, két LED-es elvileg, attól függ hogy kötöm be, hol egyik, hol másik világítana. Ehelyett mindkettő világít, fordítva meg egy sem (mintha csak egy LED-es lenne) Így nézne ki:
A képért bocsánat, kezdetleges Paint
-
Ed3r_X_
nagyúr
Táp kábeleinek szebbé varázsolására van más megoldás, mint a harisnyázás? Nem is szeretném szálanként, meg lehet jobban tetszene más
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
razorbenke92 #15914 üzenetére
Értem, már csak valahol ilyen fóliát kéne szereznem. De nem karbonfóliát akarok, az elütne sajnos nagyon szerintem, az összhatásra meg érzékeny vagyok
A LED-eket meg akkor majd megforrasztom így, LED-es ventilátorban akarom cserélni, pirosra a 4 félét.
Köszönöm
-
Ed3r_X_
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám
Adott lenne egy feketére lefestett ház, kívül belül. Viszont a tápegységem szürke színű, és még vagy 2-3 évig garanciás. Mi módon oldhatnám meg, hogy ne üssön el hátul színben? Ha jól gondolom a garanciát elvesztem, ha lefújom.
Illetve LED-et szeretnék forrasztani, de tudtommal a nagy hő árt nekik. Hogyan csináljam meg, hogy forrasztás közben ne menjenek tönkre? Nincs annyi helyem se, hogy fogóval megfogjam, és elvezessem a száráról a hőt.
Köszönöm a válaszokat.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Sziasztok!
Adott lenne egy kérdésem. PC tápegység molex 12 voltjából hogyan tudnék én 4.5 voltot csinálni? Mennyire egyszerű ez, és menyire lenne drága?
(pár ventilátor, de még 5V is sok nekik, de 4.5V-on már elég halkak)
Illetve szeretnék még egy dologban segítséget kérni:
Nemsokára tervezem a régi gépházam radikális átalakítását, és festéket keresnék hozzá. Az alapszín fekete lenne, a másik pedig piros (élénk), vagy kék (erősebb kék). Mit ajánlotok? Elég a boltban kapható mezei fújós spray, vagy ide valami egyedibb ajánlott? Végül is a videókártyán a műanyag is le lenne fújva, az alaplapi chipset hűtésen még gondolkozom. Na száz szónak is egy a vége, egyedibb spray kell ide, vagy jó lez mezei minőségi is?
Köszönöm a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos fejegységek
- Építő/felújító topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- GTA V
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest