Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
brabbitz
aktív tag
Én is hasonloba lennek, általában az aktuális gépemtől öregebb gépeket építgettem, (AMD FX 63xx&83xx szériák, AMD Phenom II X4-X6, Core 2 Q6600&Q9550, LGA775-LGA1200-ig, S478-P4 mikor mi volt olcsóbban éppen) Itthon most pótba egy 3770 van berakva "szervernek" (aktuálisan, nem 0/24, csak ha haverokkal megjön a kedv egy CoD2&4, MC partira saját szerveren), illetve egy i7-870 második gépnek mert miért ne. Rájöttem, hogy mostmár nem tudok pénzt szórni ezekre, pedig nagyon tenném. A mondás sajnos igaz, minden férfinak kell legyen egy drága hobbija amire szorhatja a pénzt

Aktuális gépem, AM4, 5600X (ezt tervezem karácsony előtt egy 5800X-re cserélni), RX 6800, 32GB@3200, B550M PRO4.
Nem egy mai darab, 5 éves, de kiszolgál még.
Most a pénz a csotrogányomra megy, megsértődött hogy fényezés helyett 990FX Sabertoothra csorgattam a nyálam
-
-
Az én hobbim a halmozás, laptop, tablet, telefon, füles, ssd, okos óra, projektor, mp3 player, kamera, bluetooth hangszórók. hifi, wifi... Már szinte 6 embernek is elég lenne.
De mit vegyek? Ezek érdekelnek. Most egy xiaomi pad 8 pro-ra fáj a fogam. Mission in progress...
-
Itt az ideje, hogy átválts számítógép-összeszerelő szakivá. Akkor aztán kiélheted (pénzért) a színes, brutális, irodai, gamer fantáziádat.
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Sok, akinek kell pénz másra, de gép is

-
Met
nagyúr
Két éve kezdtem el foglalkozni a gép kinézetével.
Kitaláltam hogy ablakos ház kell és RGB világítás, de hogy ne legyen egyszerű olyan házra volt szükségem amit át lehet szerelni jobb oldalasra. Feleségem kérdeztem, fekete vagy fehér, azt mondta hogy fehér legyen, szerintem is az lett a jobb.
Így kellőképpen leszűkült a lehetőséges házak listája.
Aztán telt az idő, nézegettem hogy csúnya az a fekete procihűtő venti, kéne egy fehér és ledeset. Ezzel is volt bonyadalom, nem vehettem meg akármelyiket mert fejjel lefelé lett volna rajta a felirat. Találtam olyat aminek fel lehet rakni fordítva a kupakját.
Nézegettem a tápkábeleket, csúnya fekete, kéne fehér, kábel csere nem játszott a táp fix kábele miatt. Tápot is cseréltem.
Mit lehet még ledesíteni? RAM, beugott az is.Most a VGA-t és alaplapot nézem hogy kéne belőle fehér.

Sokan mondták hogy minek, úgy sem látszik (de látszik mert az asztallap magasságába tettem, hogy látszódjon)...úgy sem fogod nézegetni (de, most is bele szoktam bámulni a gépbe amíg tölt játék vagy program)
Nemsoká 50 leszek, későn érő típus vagyok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Így néz ki most [kép] -
zebrazebra
csendes tag
Szerintem remek hobbi, ha szereted, miért ne?
Adott hardverből hozd ki a legjobbat. Én is meg tudom unni, változtatok rajta sokszor "lefelé".
Semmi baj nincs ezzel
-
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Neked a lényege nem jött át az írásomnak.....
"Amióta a múlt század nyolcvanas éveiben elkezdett világszerte terjedni a házi számítógép forradalomnak köszönhetően a számítógép használat, elég merész gondolat rendhagyónak vélni a hobbidat. Már az akkori nyolc biteseket is vígan bővítgették, merészebbek átépítették."
Ez így igaz, de nálam éppen az a lényeg, hogy a változtatás nem egyenlő a fejlesztéssel. pl. azért kevés olyan gépfaragót találsz aki gyengébb videokarira cseréli a régit. Ahogy írtam nálam a teljesítmény nem szempont.
"Ebbe azért rajtad kívül van egy-két másik szereplő is, aki beleszólhat. "
Érdekes módon azok a programok amiket használok, fluid módon és hiba nélkül futnak a gépemen. Másképp nem is elehetnének rajta....
"......Viszont ne aggódj, idővel majd elmúlik ez a viszketegség. A túlnyomó többség rá szokott jönni, hogy sokkal értékesebb az ideje annál, hogy azt egy PC belsejében kotorászással meg alkatrész hajkurászással vesztegesse."
Ennyi erővel mond ezt minden legósnak, bélyeggyűjtőnek stb. nyilván van aki abba hagyja de én már évtizedek óta csinálom. Valami elfoglaltság kell az embernek ami nem az idő beosztásáról szól hanem a szórakozásról, még ha az efektíve felesleges is. Aki úgy él, hogy patikamérlegen számolja ki mire mennyi időt szán az nem ember hanem robot.
-
ergoGnomik
tag
Az én hobbim, -úgy gondolom- elég rendhagyó mert a hobbim a számítógépem.
Amióta a múlt század nyolcvanas éveiben elkezdett világszerte terjedni a házi számítógép forradalomnak köszönhetően a számítógép használat, elég merész gondolat rendhagyónak vélni a hobbidat. Már az akkori nyolc biteseket is vígan bővítgették, merészebbek átépítették.
és a programok hiba nélküli futása.
Ebbe azért rajtad kívül van egy-két másik szereplő is, aki beleszólhat.
Hatra dőlök, kedvtelve nézem (mert esztétikailag is a kedvemre való) aztán egy hét múlva már azon gondolkodok, hogy mit cserélek rajta!
Én inkább hátradőlnék, mint hatra, de te tudod.
Viszont ne aggódj, idővel majd elmúlik ez a viszketegség. A túlnyomó többség rá szokott jönni, hogy sokkal értékesebb az ideje annál, hogy azt egy PC belsejében kotorászással meg alkatrész hajkurászással vesztegesse. -
-
"Úgy gondolom ez nem szokványos "fejlesztése" a gépeknek "
Szerintem pedig teljesen, sokan csinálnak hasonlót
-
Yézi
aktív tag
Talán furcsa, de nem egyedi eset - aprós értékeléseim javarészt nálam is random hardvercserélgetésből jöttek, és már 350 fölött tartok.
Volt már high-end gépem, amit tökre élveztem is, úgy az első pár hétben. Végigtoltam azt a maréknyi játékot, amit végre maximum grafikán tudtam élvezni, aztán elég hamar el is múlt a varázs.
Tavaly pl. a komplett AM5 platformot kukáztam, mert kedvem támadt 9900K tuninggal szórakozni (ismét, de most már kicsit hozzáértőbbként). Aztán jöhetett az AM4 (ismét), mert kíváncsi voltam mit menne a tuningolt 9900K a tuningolt 5800X3D ellen.
4080-am is lecseréltem 7900 XTX-re, csak mert miért ne (aztán mondjuk hamar vissza is mentem egy 4080 S-re, mert jó nagy csalódás volt
).
Az éven új gépet kellett építenem, mert utazás miatt a régi eladásra került.
High-end volt a cél, mert akad most pár játék ami érdekelne, de előtte azért még tettem egy kitérőt LGA 1700-ra, mert találtam non-K tuningra alkalmas lapot, szóval gondoltam poén lenne egy 12400F/12100F-et felpöccinteni...
Most jutottam el végre oda, hogy kész legyen a konfig. Módosítgatni ezt már nem tervezem, aztán meglátjuk mennyire tudok majd nyugton maradni, mert valahogy legutóbb sem jött össze (azért egy házcserét csak beiktattam még közben, a változatosság kedvéért vettem inkább egy kis aranyos mATX-es kuckót). -
Nem annyira furcsa, én is csináltam egy ideig. Bár engem az motivált, hogy legyen mindig jó gépem, a lehetőségeimhez mérten. Ebben azért voltak olyanok, mint Chieftec ház (Mármint abban az időben, amikor ez még jelentett is valamit és nem a gagyit.) és EIZO monitor, meg Panaflo ventik a házba.
Aztán jött az 1366-os paltform és ottragadtam 11 évig, mert annyira jó volt. Az eredeti i7 930-at cseréltem kb. 6 év után egy X5675-re.
A mostani gépem is már 4 éves és idén cseréltem a procit. VGA már nincs is benne, mert annyira nem játszom. Viszont minden alkatrész minőségi, a táp például egy Seasonic Focus PX (platinum).
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Nintendo Switch 2
- Folytatja küzdelmét az Intel az NVIDIA (és az AMD) ellen
- Vírusirtó topic
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Hub 2s - Interaktiv 4K monitor/ All in one PC - I5 8. generációs - Piaci ár alatt
- Benq - LU951- 5000 Ansi Lézer projektor - Piaci ár alatt
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Capriolo Oxygen 29" MTB Új
- DJI Convertible Carrying Bag + Ajándék DJI rádió nyakpánt
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3917, 100% Akkumulátor
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- LG 49SE3D-B 49" FullHD LED Monitor
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

).