- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
A réz lényege a nagyfiús PC bordákban nem a hőátadás miatt, hanem a belső hővezetés miatt fontos, ezért (és pár más konstrukciós okból kifolyólag) használják csak hűtő magnak.
Ilyen kis méretben nem nyersz annyit a hővezetésen, és a relatívan kis felület miatt a hőátadáson sem a rézzel, hogy említésre méltó legyen.
Persze lebeszélni nem akarlak, de ne számíts sokkal az alu hűtése fölé.Hogy lelkesítőt is mondjak:
eeePC-ből csináltam HTPC-t (többször is többet) és a gyári hűtésüket (ami egy nagy fémlemez a billentyűzet alatt) hűtőbordára cserélve (videókártya bordát tettem a helyére ventivel) kvázi 100% passzívvá vált a lap.
Csak a stresszteszt alatt indul be a venti, de fullon még sosem ment. (Persze ehhez a kiváló pasztázás is hozzájárul)Szerintem te is próbálj meg egy halott videókártyát keresni megfelelő méretű hűtővel, és azt tedd rá. Azoknak általában elég nagy alapterületű a bordájuk, és a ventijükkel együtt optimálisan hűtenek.
-
Alapvetően az elgondolás jó.
Lévén, hogy kétszer akkora a kapacitás, már kétszer akkora üzemidőt vár az ember. Ehhez még az is hozzájön, hogy bizonyos mértékig minél alacsonyabb áramot (nem feszültséget!) veszel ki egy akksiból, annál közelibb a kapacitásának az értéke a gyári tervezett értékhez.
Pl.: Egy 3600 mAh-s 18650-es Lítium cella 0,5A terheléssel 12,1Wh-t míg 1A terheléssel 11,8Wh-t produkál.
Ettől függetlenül kíváncsi vagyok mit reagálna a telefon. Ezeknek az akkuknak ugyanis van egy kommunikációs csatijuk is, amin elvileg az akkut csekkolja a teló. Hogy ezt mennyire kavarná meg az, hogy rajta csimpaszkodik egy másik akku is, azt nem tudom.
-
Attól függ mire akarod használni.
Alapjában véve lehet vele kapcsolásokat csinálni. Sorosat is és párhuzamosat is.
A sorosnál nem árt ügyelni, hogy a két akku közel egy paraméterekkel bírjon. Ekkor a feszültség duplázódik. A kapacitás nem változik (akkora lesz, mint egy celláé, ha véletlenül nem egyformákat használsz, akkor kisebbik kapacitásával fog bírni). A terhelhetőség a kisebbik terhelhetőségével egyenlő. Tölteni együtt nem tudod őket, esetleg balancerrel.
A párhuzamosnál nem árt ügyelni, hogy azonos töltöttségen legyenek, amikor összekötöd őket. A feszültségük nem változik, a kapacitásuk és a terhelhetőségük igen. Tudod őket együtt tölteni utána.
Arra vigyázz, hogy forrasztani a csatlakozóikat nehéz otthoni körülmények között, mert ha túlhevíted az akkut akkor kuka.
Zoll21Az ilyen 4pin-es ventiknél a PWM csak jelszintű, nem hinném, hogy megforgat önmagában egy ventit, sőt, szerintem még a PWMeset is megzavarnád vele.
A többi kolléga lehet hogy tud jobbat, én egy thermisztoros ventivezérléssel tudok előhozakodni. Kalibrálod a megfelelő hőmérsékletre, a thermisztort betolod két borda közé, és puszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged