- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
veterán
válasz
XtremLor #18746 üzenetére
Hát plexim sehol nincs.
De pont hasonlón gondolkoztam csak nem tudom létezik-e valami kis darab műanyag vagy plexi vagy bármi aminek az egyik oldala erősen tapadós ragasztó. Lehet az lesz, hogy egy kis fadarabot teszek be alá kétoldalú ragaccsal. Köszi a tippet minden esetre!
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Agyag/ötlet terén szeretném a segítségeteket kérni!
Túl vékony a Dell monitorom kávája és van egy Logitech C920 webcamom amit rá szeretnék tenni a tetejére. Tökéletes a logitech webcam kapaszkodó füle, csak épp túl nagy és belelóg a monitor képébe. A monitor tetejére szeretnék valami izléses-öntapadós bármit feltenni ami megtartja a kamerát. Lehet akár csak annyira magas, hogy épphogy a belelógást kiküszöbölje, lemértem tolómérővel, egy fél cm-es bármi is nagy segítség lenne. A webcam "karma" egyébként 4.5 cm széles, ettől lehet keskenyebb vagy szélesebb is.
Van ötletetek, hogy milyen öntapadós bigyusz van amit rátehetnék ilyen kis csíkban?Mellékelek képet a problémáról:
-
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Adott az Asrock Z87 Extreme 4 alaplapom és egy Define R4 házam. Szeretném a házat ventikkel bővíteni, vettem is két AKASA Viper ventit. A gond csak az, hogy nem tudom PWN szabályozni, mert a BIOS-ban csak olyan opciók vannak, hogy Silent-performance-standard meg ilyen marhaságok (az alaplapon pedig csak 3 tűs csatikat találtam). Amit a gyakorlatban jelent: beállítja X%-os fordulatra a ventit. A gond ezzel az, hogy a Silent az hangban jó, de hűtésben nem. Idle-ben nincs gond, viszont gaming közben sem pörögnek fel, semmi változás nincs a hőfokok terén sem > nem érte meg megvenni és így értelme sincs további bővítésnek.
Ha performance-ra vagy bármire állítom akkor elviselhetetlen a hangja. Gaming közben nem zavar, amúgy meg igen mert filmet nem szeretek porszívó mellett nézni, és a programozásban vagy egyéb koncentrációt igénylő dologban is zavar.Mit lehet ilyenkor tenni? Speedfan nevű progit próbáltam de nem mozdítja feljebb a fordulatot manuálisan sem.
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
DEFINE R4 Black Pearl Window házam van és szeretnék a házba több ventit a jobb hűtés miatt.Kérdésem, hogy mi a legelfogadhatóbb ár/érték arányú venti manapság? A világítás nem érdekel csak annyi, hogy jól tegye a dolgát és csendes legyen.
-Elől 1 venti van de kettőnek van hely (push).
-Hátul 1 van (pull).
-Fent 2 üres hely van.
-Lenn 1 üres hely.Minden üres helyre mehet 120 vagy 140mm-es.
A milyen mellett az is kérdés, hogy hány ventit kéne vennem.
Jelenleg a proci terhetlés alatt 60 fok, a vga 70 (VGA topikban azt mondták ez normális de én úgy érzem nagyon megmarad a ház körül a hő).
-
Dyingsoul
veterán
válasz
hypno skate #16736 üzenetére
Van egy ismerősöm aki Bp-n van és igen, dolgozik és pont ez a gáz, mert a munkaideje hasonló a bolt nyitva tartásához... Tegnap azért el tudott menni a hangszoroshopba személyesen és láááám... A webshopokun kint lévő sokféle hangszórószövetből csak egy kapható náluk, minden mást rendelni kell...
1-2 hét a rendelési idő.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
hypno skate #16732 üzenetére
Próbáltuk... Mivel itt nagy méretekről van szó, a harisnya nem nyúlik sajnos ennyit. Ha szétvágjuk sem.
Egyébként megtaláltam a buktatót a hangszóróshopban: minimum rendelés bruttó 2500Ft és még a szállítás 1800 forint... Ezt azért kicsit húzósnak találom, hiába kerül csak 500-600 forintba egy négyzetméter nem megyek vele sokra.
-
Dyingsoul
veterán
Hallod egész jó ötletet adtál...
Csak ugye azon dilemmázok, hogy melyik lehet a legnagyobb lyukú a hangfalszövetek közül, ezek a képek nem sokat mondanak ezért akartam volna élőben látni. Tudod van az a fajta hangfalszövet ami nagyon sűrű meg van olyan ami szinte láthatatlan, nah az utóbbi perfekt lenne. Szerintem az lesz, hogy ismerek pár hangszerboltot a városban, holnap benézek egy-kettőbe aztán ha más nem felhívom a hangszoroshopot és megkérem hogy a legnagyobb lyukú hangfalszövetükből küldjenek egy m2-t.
(ezek a jelölések mit jelnthetnek, hogy SS Fh stb?)
Meg aztán az is kikötés nálam, hogy fekete legyen, de látom van ilyenük is, nekem ez tűnik a legjobbnak.
A másik dolog ami miatt először nem tűnt jó ötletnek a hangfalszövet az az, amit korábban mondtam: már beszereltem a szúnyoghálókat majdnem egy hete és úgy számoltam, hogy majd szivacsot ráragasztok mert az nem túl nehéz és megtapad, megmarad rajta. A hangfalszövetet meg nem igazán lehet ráragasztani mert beissza a ragasztót és ronda lesz (igen, nálam az esztétika is szempont).
Viszont az az ötletem támadt, hogy fekete cérnával rávarrom a szúnyoghálóra.
Azt hiszem faja lenne még ha babrás munka is de azon a véleményen vagyok, hogy egyszer kell valamit jól megcsinálni.
Nah hogy már ne csak a számat jártassam mutatok egy-két képet is a dologról, hogy el tudd képzelni (bár cikket szeretnék írni erről a gépasztalról mivel napok-hetek munkája van benne).
-
Dyingsoul
veterán
-
Dyingsoul
veterán
válasz
hypno skate #16727 üzenetére
Igen már találkoztam ezzel a szivacstúrámon de ez nem jó egyáltalán nem engedi át a levegőt sajnos (mármint ha nincs előtte közvetlen venti akkor tuti bent reked a hő).
De azért köszi, hogy próbálsz segíteni.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
hypno skate #16724 üzenetére
Már linkelték de én attól az embertől semmit nem veszek.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
talpas #16706 üzenetére
Egész Debrecen városát feljártam 40 km-t mentem a városon belül autóval, megszámlálhatatlanul sok boltban voltam mintegy 4 óra után feladtam a keresgélést... baumax és praktiker valamint társaitól kezdve légtechnikai boltokon keresztül autóalkatrész nagykereskedéseken át a szivacskereskedéseken is túl a hobbi elektronikával bezárólag mindenféle boltba benéztem én és még mintát is vittem, hogy mi kellene nekem, senki nem tudott segíteni.
Egy kecskeméti boltot találtunk itt a ph fórumon eddig, a szivacstrade.hu-t de ott most szept 17-ig nincs árusítás... Most ott tartok hogy megvárom míg azok kinyitnak és érdeklődöm, aztán eldöntöm, hogy onnan veszek vagy kínából ahonnan 4 hét a szállítás (plusz 3000 forint).
-
Dyingsoul
veterán
Ilyen porszűrő szivacsot nem tudja valaki hogy honnan lehet beszerezni? Nagy méretben lenne rá szükségem (70x55cm)
-
Dyingsoul
veterán
válasz
fero02 #16682 üzenetére
Az az anyag nem jó mert egyáltalán nem ereszti át a levegőt, szellőzés meg ugye kell, külön szellőzőt meg most emiatt nem akarok tervezni. Egyszerűen nehezemre esik elhinni, hogy nem gyártanak olyan anyagot mint a szúnyogháló csak sűrűbb szövésben.
(#16681) brickm:
Próbáltam keresni olyasmit de mivel klímához nem értek (nekünk sosem volt, nem is lesz) azt sem tudom lenne-e olyan méretben mint amit írtam. -
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Hatalmas problémám van... Egy egyedi három részes számítógépasztalt készítek, aminek jelenleg a gépház rekeszénél akadtam el. Olyan megoldást terveztem, amiben a gépház tároló rekesz két végét (elejét és hátulját) porszűrővel látom el. Ehhez két, 850*550mm-es anyagra lenne szükségem. Szúnyogháló nem jó annak túl nagy a lyuka, a harisnyában meg nem bízom, túl könnyen sérül de még az is lehet, hogy megnézem azzal milyen lenne.Fractal Design házam van, ebben van porszűrő de annyira poros helyen lakom hogy így is túl gyakran kell takarítani, ezért találtam ki ezt a megoldást. (nyitható ajtóról és kábel elvezetésről én gondoskodom, csak anyag kellene.)
-
Dyingsoul
veterán
válasz
CheGhost #16185 üzenetére
Még egyszer mondom, nem az van, hogy nem akarom gariztatni de 1: amiatt, hogy hangosabb lett azon kívül, hogy kiröhögnek a boltban mást nem csinálnak velem szerintem, 2: nem tudom nélkülözni a tápomat cirka egy hétre ha mondjuk javítani vagy bevizsgálni akarják... Emiatt a két ok miatt nem is gondolok garanciára nem pedig azért, mert én vagyok a Jani.
Hát a google ismét többet segített, mint a prohardver, de már kezdem megszokni. Ezen videó alapján sztem én is bevállalok egy venti cserét. 07:40-nél kezdődik az igazi móka.
Van itthon zsugorcső is úgyhogy szépre meg tudom csinálni csak ventit kéne venni és igen a légszállítás az egy olyan dolog, hogy ha csak nem áll rendelkezésemre egy airflow chamber akkor úgysem tudom megmondani.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
razorbenke92 #16181 üzenetére
Nem különösebben érdekel a garancia... Forrasztani tudok, ha tönkremegy a tápban valami elektronika azt is meg tudom javítani. Mivel nincs cseretápom így nem akarok gariztatni inkább megoldanám magamnak.
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Nagy gondom van: zajos lett a gépem.Kb egy hónapja vásároltam és a tápegység ventije nagyon hangos lett ez idő alatt... Értek a szereléshez, nem egy tápegységet is szétszedtem már, mindössze annyi kérdésem lenne, hogy szerintetek milyen ventire cseréljem le ami HALK.
Kétféle ajánlatot kérnék: egy pénztárcabarát és egy minőségi ajánlatot. Persze ajánlhattok akár többet is, de nem szeretnék 10-ért venni egy vacak ventit főleg emiatt, viszont nekem fontos az, hogy halk legyen.
Tápom: Corsair CX600, a konfigom meg a profilomban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged