- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
válasz
AxBattler #60761 üzenetére
THX. Noki az feleségemé, nem hajlandó elengedni
A mélység nálam is épp, nekem is az lett volna jobb ami neked. 320-330 pont jó és akár lehetne egész kicsit szélesebb.
A többire is tervezek, csak kívülről. A tápra azért erőltettem mindenképp, mert azt nehéz takarítani rendesen szétbontás nélkül, a többihez viszont hozzáférsz. Aliról rendeltem még ilyen porszűrőket, ott egész olcsók.
A meleg igen, szándékosan így lett forgatva, mert sokféleképpen lehet ugyan, több reddites írományt, meg cikket olvastam róla hogy volna a jobb + végül ma rávettem magam és teszteltem.
Az oldal vagy fektetett állapotban a tetőlapokat is fel lehet cserélni, érdemes úgy, hogy a VGA oldalra azaz felülre essen az az oldallap amelyik teli perforált.
Ezeknél a topflow hűtőknél nekem még egyiknél se vált be a kipufogó állás. Idle ugyan jobb, de load esetén már nem, ott mindig magasabb hőfokot értem el, akár noctua nh-l9a, akár l9x65 akár ez az xps120x67. Plusz a venti is visított mindegyik esetben. Egyébként én is azt gondoltam volna, hogy úgy jobb.
Most a jónéhány lehetőség közül próbáltam pár esetet:
oldalt elől 1x80 venti más házventi nincs, az értékek maximumok, a gép indítás után azonnal indult a kombustor majd CB20 MT és ez utóbbit 3x futtattam egymás után:CPU:76,8
GPU:78,9oldalt elől 1x80 venti + alul 2x120 venti
CPU:77,9
GPU:77,3oldalt elől 1x80 venti + alul 1x140 venti
CPU:76,4
GPU:77,4alul 2x140 venti
CPU:79,6
GPU:76,2alul 2x140 venti CPU hűtő kipufog
CPU:77,5
GPU:76Van amit csekkoltam más tesztek után ujra. Jól elment vele az idő...
A ventiprofilok CPU esetében 65 foknál indítják meg a ventiket mind a ház mind a CPU-nál.
A VGA gyári profil.
Mindenen friss MX4 paszta, a VGA-nál uj padok is.
szobahő 22°C.Undervoltova a CPU (4,2GHz@1,2V) és a VGA is (1,9GHz@0,875V).
A CPU egy R5 3600 a VGa egy 3060ti FE.Rowon: Köszi! Szerintem is igényes és letisztult, bár lehetne a mélysége egy hajszálnyival kisebb, de akkor már borulna minden és végül is elfért így is pont.
Nirvanus: Valószínüleg egyet biztosan be tudsz tenni (nekem nincs 3,5-ös, nem tudom megnézni), kettő már nem biztos, hogy kényelmesen befére.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Nirvanus #60742 üzenetére
Igaz nem friss a kérdés de nem is olyan régi.
Én decemberben vettem egyet, mert alapvetően htpc-nek használom a gépet, de most szerettem volna egy erősebb VGA-t is beépíteni megtartva a htpc jelleget, azaz férjen be a TV alatti hifi állványra fekvő pozícióban.
Még ismerkedek vele, meg szívás ki-be szerelgetni mert nem túl sok hely van körülötte, de mondd ha van kérdés, megpróbálok válaszolni. -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #60581 üzenetére
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Fractal ridge házikót használ itt valaki? Esetleg van is bnne nagyobb dual slot-os VGA? Egy 3060ti-vel párosítottam, a házikót pedig fektetve helyeztem el, viszont attól félek nem tesz jót a VGA-nak, hogy az egyik sarka "lóg" a levegőben, mivel kellene védekezni az ellen, hogy bármi baja essen így?
-
gordonfreemN
addikt
Szialsztok.
Jelenleg melyik a legkisebb fekvő ház ami normál magas VGAt (rövid) és sfx tápot itx lapot illetve 65mm magas CPU hűtőt fogad?
-
gordonfreemN
addikt
Személy szerint én továbbra is mást ajánlanék mint Seep.
Kipróbáltam már pár cuccot, úgy írok.
Noctua nh-l9 cpu hűtő,észre nem veszed, hogy megy.
Antec isk 110 házikó. Ebben benne az antec saját paneltápja, vagyis az FSP-jé, a külső kockatáppal együtt. Ez legalább megbízható, de itt a cpu + sallang 80W-nál ne kérjen többet, amibe egy T proci simán belefér.
Nekem ez volt a legkompaktabb házam. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #51701 üzenetére
20mm, aminek lehet létjogosultsága egy kis gép esetén hely szempontjából, hűtés tekiintetében ezt nem emelném ki. Talán a kisebb ventit ki lehetne, de 92-es venti -6 dB egy 120-ashoz képest?
Légáramban úgy kell gondolkodni, hogy a passzívhoz képest ha egy légy fingik egyet az alkatrészekre/bordákra már az több nagyságrendi javulás, utána már csak kisebb lépések lesznek. Szerintem mindegy, hogy 30 vagy 60CFM, de mind1.
Az alkatrészek tekintetében pedig ha elfogadjuk ha nem, a kondenzátorok a gyenge pont (pm-ben beszélhetünk róla ha érdekel) a többi csak rizsa vagy gyártási hiba. Most, hogy japán-e a kondi vagy sem, azt én nem emeltem ki, nem is emelném továbbra sem. Ha az elna silmic mond neked valamit, akkor még erről is tudnék mesélni, terveztem/építettem egy USB-s DAC-ot és nagyon ráfáztam
De attól még amit ráírnak, azt tudnia kell.A kábelek tényleg FOS, a szó legszorosabb értelmében, de túlélhető. Egyébként az a gond vele, hogy ezek mint a szalagkábel, egymáshoz vannak öntve az egyes erek és emiatt merev. Ha szétszedné a user, akkor nyerne rugalmasságot, csak akkor meg szanaszét fognak állni az egyes erek->csúnya lesz a kábel. De ezt a pontos én is lehúzom.
Ne érts félre, én is majdnem seasonic-ot vettem mert olvastam tőled, de a tápajánlós topikban corsairre voksoltak. Szerintem kicsi a különbség.
Amivel vigyázni kell ezeknél a modulárisoknál, hogy nem szabad túl erősen megnyomkodni az aljzatoknál ahogy becsatlakozol. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #51699 üzenetére
Ez korrekt, köszi.
"a cél minél olcsóbb"
Akkor a corsair (GOLD) lenne a nyerő, az az olcsóbb ugye.
Tehát a corsair olcsóbb, jobb a hatásfoka (elenyésző), csendesebb a ventillátora, de csak 100W-ig passzív. Net/film közben amúgy kevés PC lépi át a 100W-ot.
Épp egy tesztet néztem és ami nagy különbség volt az valóban a hangjaAzt mondod, hogy ára van a passzív működésnek? De akkor miért van, hogy a seasonic 150W-ig passzív és 10év gart ad, emez meg 100W-ig és csak 7évet?
Szerintem is logikus amit mondasz, csak ezekkel az adatokkal nem cseng egybe, mindkettőbe 105fokos kondenzátorok stb.
Na mind1, ha valakit érdekelnek a részletesebb adatok:
[link]
[link] -
gordonfreemN
addikt
válasz
hegegabi80 #51696 üzenetére
250W
Jó az 50-60W-nak is...Chaser: többször hallom tőled ezt a tápot, valamiért mégis a corsair sf szériát ajánlják, legyen szó tesztekről, user reviews -okról vagy az itteni tápajánlóról. Nem tudom miért, csak jelzem, hátha van valami oka
-
gordonfreemN
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #51644 üzenetére
Várjuk tapasztalataidat!
-
gordonfreemN
addikt
Nagyon tetszik a megoldásod, írhatnál az összeállításról egy logout-os cikket is hátha kedvet kap más is vagy én később, de egy kérdést engedj meg: Te amúgy mit tárolsz azokon a meghajtókon, hogy biztonságosabban tárolod, mint a magyar államkincstár a kincstári bejegyzéseket?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #51596 üzenetére
Teljesen jól összefoglaltad a lényeget. Pár hónapja engem isleráztak a talán hdd-s topikból, hogy nem kell nekem raid és igazuk van.
A raid rendelkezésre állás, nem biztonság.
Ha biztonság akkor 3 lemez kell.
1 ami a gépben van és aktív.
1 ami a gépben van de le van csatlakoztatva és
1 ami a fiókban hever
Vagy valahogy így -
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #51586 üzenetére
Ha kirpóbálod legalább, utánna elfogadom ha nem tetszik
Egyebként annyi pénzért tényleg érdemes meghallgatni az arctic p12-t is.Én is érzékeny vagyok a zajokra, de tettem ellene egy 10m-es dp kábellel arrebktöztem
Ettől függetlemül igyekszem a legjobb alkatreszeket belepakolni. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #51584 üzenetére
Te tudod, én csak elmondtam a veleményem.
Ventik: bocs, nem volt egyertelmű, hogy kinek a véleménye.
Bár ez a több ventiből egy jó, ez bármelyik gyártóval megeshet, ettől semmiképp sem különleges a scythe. Persze nem is rossz, de nekem nem is kiemelkedő.
Volt már scythe hűtőm (meg alpenföhn stb), ventim is külön, igen tényleg jó, de ha megendedhető, akkor én tuti a noctuát javasolnám.
Aztán mindenki azt vesz ami neki tetszik
Csak akkor kár kérdezni, ha tudod mit akarsz. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #51582 üzenetére
S az aki említi a búgó hangot, az mond is olyat, ami jobb nála
Na igen... szóval nem
A te döntésed, nekem fájna a szívem ha dobnom kéne. Ami még tűrhető az az arctic p sorozat.
Nyilván az összehasonlításnak akkor van értelme, ha nem siklócsapágyassal hasonlítod, mert azok ugyan a legcsendesebbek, de élettartam meg gatya. Sört a borral
Szóval megvan az ára igen, de prémium is. Szerintem.Nem mondom, lehetett volna jobb is az a Giga itx lap, de nem a világ vége. Sok olyan dolgot tud, amit másik lap nem. Hogy fontos-e a BT5 meg a 3 kijelzőkimenet. Van akinek igen, másnak a sok fázisnem feltétel, vagy nem baj ha a vrm 65C is lehet egy 2700X-el.
Amúgy lehet van valami abban a mit mondasz, mert én azzal kezdtem mikor megérkezett, hogy VRM borda le és ellenőriz a megfelelő felfekvést. Lehet ügyesebben összeraktam mint a gyári melós vagy gép. De már mindegy.
Szóval nem azt akarom mondani, hogy nem tetted jól a cserét, mindenképp jól tetted, csak nekem a 60ropi egy alaplapért már fájó kategória (de kinek mi, ez ilyen). MSI B450i gamin max-ra repültem át, tökéletesnek ezt a lapot sem mondanám.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #51579 üzenetére
Nekem noctua van, azt a ventit ha egyszer megpörgeted, többet le nem cseréled, bármilyen színe van. De van feketében is, keress rá. Szerintem a noctua hűtők hanem a legjobbak, sokat rugóztam ezen én is.
Értem, hogy az LLC-hez nem kellett a másik lapodnál nyúlni, de lehet több fázis volt rajta, akkor meg persze nem esik úgy be a fesz. Vagy alkatrészeken is múlik, lényegében ha nagy fesz esik az azt jelenti, hogy valahol kicsi a keresztmetszet és a nagy áram nagy feszt ejt rajta (vagy nagyon el van cseszve a vrm, de ilyet nem feltételezünk).
Mindenesetre nálam 50fokot esetleg prime95re haladta meg a VRM, de már halványodnak az emlékek.Ha tippelnem kéne, nálad volt valami gebasz a VRM-mel, a guru3D-s tesztben is egy 2700X-el 60fokot épp hogy meghaladja stressz tesztekkel.
IDS coolingról olvastam itt talán vagy a melyik hűtőt vegyek-ben, le lett húzva, én nem gondolkodnék benne.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #51573 üzenetére
Érdekesen olvasom írásod. Az alaplap ajánlóba is sźénné alázzák a giga ezen lapját, pedig szerintem simán vállalható.
Persze igyekezni kell jól belőni ha lehet. Én a dropot a turbo LLC-vel nagyon lecsökkentettem, kb 0.005-0.01közé lehetett szorítani ami már jó.
MSI b450i gaming plux max-ban 10 fokkal melegebb az M.2 ssd. Gigában 39 volt max egy A2000.
VRM deltát nem néztem, de a giga egy 3350-et 4,05GHz-en 1,35V-on egy noctua nh-l9x65-el 31-65C közt tartott prime95 közben.
A vrm úgy idle 40-load 60fok közt tartózkodott szerintem az teljesen jó.A ház egy ss milo06 2x8cm-es venti 1000-2000 közt.
Cicergés nálam akkor volt, ha tuningoltam. CPUnál kevésbé, igp-nél meg borzalmas. Ha nem volt tuning akkor csend volt.Amúgy jók az elhelyezések a lapon, elől van az m.2 + hűtés, 3 kijelzőkimenet, van hang a hdmi porton akkor is ha a dp port daisy chainel, bt5, 3600 ram támogatás, normális hűtés a vrm-en, usb3.2, jó hangcsip, coax audio kivezetve a lapon, egyedül a biosa kesze-kusza ami nem tetszett, de a venti profilozás teljesen oké.
Én kicsit bánom, hogy cseréltem msi b450i-re. -
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #51474 üzenetére
Szia
Nincs lemezhajlítóm, meg abból úgyis csak a kucig lenne. De érdekes ötlet. Különben azon filózgattam, hogy kivágom a fedelet egy normál magasságú de rövid VGA-nak és valahogy szépen lefedem. De nagy macera az. hogy szép legyen gép nélkül...
Qkackca + &rew
Köszi az ötleteket, nézelődöm ezek körül. Tetszik is a raven is a chieftec még jobban is talán de mint méret. Amúgy eléggé "kínai" az anyaghasználat. -
gordonfreemN
addikt
Fekvö, htpc szerű házikóból melyik a 3 legkisebb, ami fogad full height vga-t (elég ha csak a rövidebb tipust)?
Tehát fektetett vga elhelyezés kellene. Itthon beszerezhetö 40 alatti házikó. -
gordonfreemN
addikt
Annyi, hogy ha nem találsz használtat, akkor az alaplap miatt elmehet az összeg 100-110ig is, de alapvetően egy fejleszthető alaplapot kapsz. APU-ból pedig lehet a 2200G/3200G is jó lenne még, amihez hozzájutsz. Most eléggé pang a piac a pandeémia miatt is. [link]
Ha hétfőn jössz, tudtam volna adni, az említett házzal és hűtő is van hozzá. De az APU már elkelt. -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani mágneses porszűrőt 8cm ventihez?
Vagy van esetleg bevált módszeretek, miként magatoknak készítitek? -
gordonfreemN
addikt
Mo-i gyártásban dolgozom, ez biza így van.
De ami a fontos Duracellm hsz-éből, hogy a kinai éjszakai müszakos, vagy leesett, qualityn megbukott de még használható alkatrészek, termékek vagy a nevesesok cuccok mind ilyenek.
Lehet venni pl rca csatlakozókat aranyozottat. Ebayról is meg pl Kácsáéktól is itthon. Mindkettő kínai.
Csak még a kínai 1év alatt zordabb körülmények közt elfeketedik, addig a kácsás ugyanolyan fényes maradt. Kínairól lespórolják az aranyat vagy galvánkád töltet csere előtt már nem olyan egészséges termékek jönnek le a sorról de még eladható mert te ezt nem tudod.Kínaiba is van ami szerintem elég jó, de ott már van egy kis név amiért kicsit többet kell fizetni, ezek természetesen nem a legolcsóbb cuccok (pl ugreen)
De van még az is, hogy az éjszakai müszakosban is ki lehet fogni és hibátlan lesz.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
PROTRON #51373 üzenetére
Ha arra gondolsz, elegendő-e ha csak át van kötve a gnd és a 12V a cpu vagy pci-e csatiban és egy egy vezetékkel érkezik oda a "delej" akkor a válasz nem egyértelmű, vagy nem homogén. Attól függ. Ha bivaly cpu van tekerve akkor lehet gond a nagy áram miatti fesz esés, a több vezeték=nagyobb keresztmetszet miatt viszont kevésbé jelentlezik a probléma. Pl van egy hirtelen áramcsúcs, a fesz be tud esni 12V alá egyik esetben még másikban nem.
Tehát egy <15-20W cpunál talán elmegy.
Bár olvasni sosem olvastam erről, van egy erős tippem, hogy a fenti érvelés megállja a helyét. De természetesen előfordulhat más ideológia is.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #51311 üzenetére
Köszönöm a javaslatot, éltem vele. Oli-tól sikerült beszerezni egyet.
Két észrevételem lenne:
A drive-rekesz 4 férőhelye miatt nem bírom bepaszírozni a moduláris táp kábeleit. Vagyis be lehetne, de nem szeretem az ilyen vagy letörik vagy nem megoldásokat, túl feszes.
Erre jól sejtem két lehetőségem lesz: átalakítom az eredetit / melóban gépműhelyben gyártatok újat?
Vagy lehet hozzá venni ilyen kiegészítőt?Másik, hogy a felső drive-tartó lemez (CPU felett) oké, hogy fogadja a 2,5" HDD-met, de tápkábelt abba bele nem ugod csak ha kiemeled még valamivel/valahogyan a drive-ot. Itt valamit én rontottam el, vagy ez tényleg ennyire nem átgondolt?
Egyébként okés, kezdem megszeretni, a szellőssége már meggyőzött, az ISK-ban szerelni... de hát valamit valamiért. Még a két kék ledet fogom délután cserélni, aztán rendben is van.
Ja igen, egy corsair sf450 tápot vettem hozzá 7év garival. Ilyen moduláris kábeleket van aki gyárt?
Nem azért mert ne tudnám én megcsinálni, csak idő szűkébe leszek, február közepétől.A táp hatásfoka egyébként eléggé rendben van, gyakorlatilag az Antecben lévővel majdnem pariban van (csakhogy az Antec 20 ill 70%-on van tekerve).
Idle esetén van minimális különbség, az antec 18W míg a corsair 20W, de ennyi. Ezt meg azért a szélesebbkörű használhatóság oltárán le tudom nyelni. -
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #51308 üzenetére
Ugyan semmi gond, egy fórum kötetlen beszélgetés...
Nem nincs meg a hdplex végül. Így nincs értelme, még be sem fér.
Hogy olallapot azaz rácot milyet lehetne bele építeni azt nem tudom, elképzelésem sincs de biztos van megoldás. Csakhogy a suliig 2 hét van hátra és nem mennék bele most még annak az ötletelésébe is, hogyan tudom átalakítani az ISK110-et. Ha el kell váljanak utjaink hát elválnak
De ha van referencia és bevállalod, megegyezhetünkNem szívesen bővíteném a hűtő zajkeltőket. Elég az APU-n ami van, eddig is elég volt, nincs 65C° felett semmi.
Max a corsair sfx táp, de az sem kapcsol be úgy 100W-ig ha jól olvastam.Hogy kell-e dvga vagy sem az attól függ. Jó lenne egy egy példa erre is arra is, hogy tudjak dönteni.
DVGA megoldásnál sem lenne egyelőre benne VGA, majd későbbiekben, csak az opció legyen meg.Egyébként az APU hűtése jelenleg egy noctua nh-l9a
A tervezett APU egy 3350G vagy 3400GFontos, hogy lehessen itthon rendelni, nincs időm várni (vagy akkor pedig dobom egyelőre az ötletet).
Legyen a lehető legkisebb méret és 40be férjen bele, vagy használt is jöhet ha szép.
Ezek alapján keresgélek már két hete, de semmi ami tetszik.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #51287 üzenetére
5mm magasság híján a rácsos oldallapba ütközne. Sajna máshova se fér el.
Ez a ház, ez csak ilyen 35W-os APU-khoz való média PC-nek...Egyre inkább úgy érzem cserélni kell.
Kérdés mire.
In win chopin tápja megint csak öngól, egy néma gépről átállni egy olyan tápra.
Valami fekvő házikó lenne jó, letisztult forma.
Esetleg lehetne állítva is használni, de alapvetően fekve.
Jó szellőzés.
Ha kellően kis méretű, mint az in-win, akkor pico táppal, ha nagyobb akkor sfx táppal (pl corsair sf450?) -
gordonfreemN
addikt
Nagy a dilemma.
Egy HDplex 160-at egy antec isk110-be hogyan lehet integrálni?
Mert elsőre úgy tűnik, nem fér be sajnos nagy szívfájdalmamra. -
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #51159 üzenetére
Nem vitatkozni volt szándékom, csak figyelemfelkeltés.
Nálam egyébként annyiban merül ki a dolog, hogy pulcsi nincs rajtam, pólóban szerelek és csakis bútorlapra teszem le az alkatrészeket (mondjuk a bevonatok mind műanyagalapúak, tehát az ágy sem biztos, hogy rosszabb) és próbálom úgy fogni az alkatrészeket, hogy vezető felületet ne érintsek.
Meg elfogadom, ha valakit ez nem érdekel annyira, de jó ha tud róla mindenki.
Igazából ez csak akkor tud kellemetlen lenni, ha a pc-n melózol, és valami olyat fogsz meg amiből nincs tartalék. De ha áhidalható a probléma tartalék alkatrésszel akkor nincs nagy vész.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Fred23 #51145 üzenetére
A probléma létezik, csak nálad még nem jelentkezett szerencsére.
Ritka amikor feltöltődik / kisül az ember, de pl ha van autód, nem bőrülés van benne, seregsz forogsz beüléskor, kiszálláskor a sejhajodon, utána nem javasolt megfogni egy alaplapot, inkább egy gázcsövet/vízcsapot/fűtéscsövet ha fém.
De ez azon is múlik, milyen a ph értéked, mennyire vagy izzadós, mennyit ittál aznap, stressz stb. -
gordonfreemN
addikt
Ha lesz kedved egyszer és erre jársz (heves megye Pbánya) ugroj el hozzám.
Megmondom neked, mikor kötöd be fordítva az IC kábelemet, amíg cserélgetsz kimegyek vagy nem nézek oda mind1
( fontos szabály, hogy csak az egyiket cserélheted meg, kettővel még nem próbáltam. Eggyel is csak tök véletlen, hogy valami nem stimmel, mire rájöttem, hogy nem figyeltem az irányt. Nehezen akartam elhinni, de hát ha már velem történt meg, csak nem vitatkoztam magammal... meg feleségemmel
)
De! ettől független, ha valaki nem hisz benne, avagy nem hallja ezt, elfogadom, szíve joga így dönteni/érzékelni a világot.
-
gordonfreemN
addikt
[link]
Nekem ez is nagyon tetszik, de nagyon karcolódhat ez miatt nálam nem bejövős -
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #50966 üzenetére
emellett konzolra valóban fejlesztenek, míg pc-re esetek többségében csak összehánynak valami portot, ami sokkal erősebb hw-t igényel emiatt -
Nem mondom, tartalmasabbak a fejlesztések, de azért az "összehánynak valamit" konzoloknál is túl gyakran előfordul.
nem tudod azt a teljesítményt pc-ből összehozni ilyen feltételek mellett, valami hibázni fog
Nem értem ezen miért rugózunk, a konzolon meg nem tudsz internet bankolni, szöveget szerkeszteni, befizetni a csekkeket vagy programozni, szimulálni stb.
A PC sokkal többszínű. Természetes, hogy ezt nem úszod meg annyiból, mintha csak játszani lehetne rajta.
Ez a 4650 ez jó cucc? Használtan mennyi az áruk?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #50959 üzenetére
Így van, dedikált egységekben lehet vagy jó gondolkozni.
Aki meg a kompakt irányba mozdul az csak a pc irányába tud.
Aki a pc irányába mozdul, azt tudja kihozni belőle amit lehet. Többet nem
De van egy olyan aspektus, hogy ha 3400G-t sikerül összehozni, akkor egy warzone szódával elmegy evileg.
(És nekem pont erre van szükségem)
Mert a pc számomra inkább iskola + kevés munka.
Mod.: meg zene és home cinema!!!
Ezt kihagyni, nem vagyok itt lélekben -
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #50932 üzenetére
Szia, értem, köszi.
Pár hete csináltam én is a lentebb emlitett 60W-os full load tesztet konnektorból. Ekkor 35W körül mutat a hwinfo64. De a tápos topikban azt irták, nem szabad hinni ezeknek a szoftveres méréseknek. Vagy akkor van eset amkor igen?
Kollégának pedig abban próbáltam segíteni több de inkább kevesebb sikerrel, hogy ha 12V-on nem haladja meg a rendszere a 60W teljesítményt, akkor egy antec isk 110 házikó is lehet alternatíva. De látom most, hogy mennyibe kerül jelenleg, szerintem elég borsos lett az ára.
Meg hogy a TDP az nem feltétlen jelenti a max fogyasztást.In win chopin viszont ha azt nézed hogy kapsz egy viszonylag normális tápot is, egész jó. Hangos e tápnak a ventije? Folyamatosan teker kis terhelésen is?
Van ami ettől jobb vétel?
Melyik az a legkisebb házikó, amibe be lehet tenni egy liw profil mondjuk 1050 ti-t? -
gordonfreemN
addikt
válasz
Panthera #50905 üzenetére
Az antec isk110 házamban egy athlon 3000G van. 50-60W körül mozog ha leterhelem az aput (gpu+cpu)és a ramot.
Mindenre elég kivéve játékok (vagyis hézagosan még az is).
A házban lévő táp 12V-on 60W-ig terhelhetö, ami jórészt manapság a cpu. Tehát az én általam mért max 60W azt jelenti, hogy 0.9 a hatásfok azaz 54Wa gépbena terhelés amibe benne 1 nvme SSD, 1 WD blue 1TB HDD, 2 x DDR4 és az alaplap + usb-n lóg két wireless (egér bill) meg egy külső hangkártya. Szóval az 54W jó ha van 30 a processzor részéről. Hogy a maradék 24W-ból mennyi a 12V-os terhelés azt nem tudom becsülni sajna. -
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #50903 üzenetére
Szia.
Nagyon köszönöm a részletes válaszodat!
Igen, mondjuk úgy, értek az elektronikához, köszönöm a feltételezést!
Végül is átgondolva amit mondasz, ez is egy opció, ám mégis valamiért maradnék az egy külső tápról történő táplálásnál (elvileg nincs vele baj, gyakorlatilag ha a külső tápokban a kimenet GND-je le van véletlen kötve a nullára/védőföldre [láttam már ilyet], akkor az nagy baj, mert a közös pontjuk vagy a villásdugó elosztóban lesz, vagy a lakáselosztóban, a két nulla nem lesz teljesen egy potenciálon az alaplapon).
Szóval eléggé elkeseredtem, mennyire nincs piaca itthon ennek.
Már az is megfordult a fejemben, hogy építek egyet, néhány IC, kondenzátor meg induktivitás, csak a több rétegű nyák lap...
Szóval szeretném ha némileg maradna a gyári megoldás szerinti működés, azaz be tudom dugni az egy darab tápvezetékcsatlakozót az antec hátuljába. -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
Muszáj érdeklődnöm itt is, hátha tudtok segíteni.
A konfog a következö:
Antec isk110 saját psu
Gigabyte B450i aorus
Roland super ua külső usb2 hangkártya
Kingston 4GB ddr4 3200 x2
Athlon 3000G
Kingston nvme A2000 250 ssd
Wd blue 1TB 2,5" 7mm hdd
Bill+egérnek egy egy vevő usb2
Dp port jelerősítő usb-n táplálvaSzeretném lecserélni az APU-t egy 3400G-s tipusra. A ház elég keskeny. Az atx 24p csati felett kb 35mm marad, amibe egy pico psu nem biztos befér.
Van ötletetek, hogyan tudnám fejleszteni a tápot? Mire kellene cserélni? Realan lr1106 ha lehetne kapni. Azon is agyaltam, hogy a küldő 19V-os 90W tápot lecserélem egy 150W-os verzióra, a gépbe marad az eredeti táp és mellé teszek egy 19V-12V dcdc buck konvertert ha létezik 100W-osba, majd innen táplálom a cpu12v 8pin csatit.
-
gordonfreemN
addikt
Köszi! Hát elgondolkodok, ami miatt fejlesztenék, vagyis cserélnék, egyedül az, hogy most SG02-m van, és elég ramaty benne a szellőzés, valami jobb kéne, de csak kisebb jöhetne szóba. Az álló vagy fekvő, az mindegy. A melegedés kényességének két oka, a Zen passzív táp, és a VGA kártyám hűtése. Ha lehetne ebbe az SG02-be előre 12cm-es ventit valahogy tenni, az királyság lenne, akkor ez a ház nagyon is megfelelne az igényeimnek, de a feltételek folyamatosan adódtak az idő során, ahogy cserélődtek az alkatrészek. Nagyon halk gépet akartam...
-
gordonfreemN
addikt
Üdv!
Ajánlat kellenem mini ITX lapra, jófélére, AMD-sre, most egy MSI 785GM E65 micro ATX lap van a gépemben, de ebből át szeretnék teleportálni mindent az uj lapba. 5770 VGA normál 2x2GB 1333MHz-es memória, 1 SSD 1 HDD 1DVD -SATA felülettel mindkettő, egy phenom X2 550BE egy Scythe Big Shuriken. Ára 18k alatt lenne jó.
-
gordonfreemN
addikt
üdv! mennyire lehet teljesítménybeli különbség a mini ITX és a micro ATX között?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple MacBook
- Anime filmek és sorozatok
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest