Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Willie

őstag

válasz HookR #49993 üzenetére

Köszönöm, de annak mi értelme van hogyha leveszem a videókártya ventilátorait és teszek alá mást? Nem fog a videókártya hibüzenetet adni, mert nincsen rajta a ventilátor? Nehéz egyébként levenni a videókártyáról a műanyag keretet és a ventilátorokat? Még sose szedtem le.

• Willie

őstag

válasz dugo_ #49990 üzenetére

Nem jó hír. :O Sehogyan se lehet olyan hűtést csinálni, hogy jó legyen? :(

• Willie

őstag

Sziasztok!

A milyen számítógépet vegyek topikban rengeteg segítséget kaptam, most Tőletek kérnék segítséget.

A következő konfig lett eddig összeállítva:

HÁZ: Fractal Design Node 202
    TÁP: CORSAIR SF Series SF450 450W vagy Seasonic Focus SGX-450 vagy Seasonic Focus SGX-500
    LAP: ASUS PRIME B460I-PLUS
    CPU: INTEL Core i5-10400F
    HŰTŐ: Noctua NH-L9i vagy CRYORIG C7
    RAM: G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB
    VGA: SAPPHIRE 11296-01-20G RX 5600 XT 6GB GDDR6 Pulse PCIE
    SSD: Kingston A2000 500GB SA2000M8/500G

Játékra lenne használva: World of Warcraft, Shadow of the Tomb Raider
    A monitor egy Samsung UE48H6400 FullHD TV lenne. A ház egy IKEA-s szekrény polcán lenne fektetve.

TÁP: Neten azt olvastam, hogy a Corsair SF450 táp halkabb, mint a Seasonic Focus SGX tápok. Plusz úgy láttam, hogy talán könnyebb lesz a Corsair táp vezetékeivel dolgoznom. Nektek mi a véleményetek, melyiket javasolnátok?
    HŰTŐ: Mit javasoltok? Cseréljem le a gyári hűtőt? Ha igen, akkor mire cseréljem le? Azt olvastam, hogy a Noctua halkabb, mint a Cryorig. Nektek mi a tapasztalatotok? Továbbá a Noctua hűtőre könnyebben lehetne levegő csatornát csinálni. Mondjuk egy ilyet. Problémát jelenthet az, hogy ez a 3D modell LGA1151-hez készült?
    RAM: Jó lesz ez a RAM szerintetek? El fognak férni, hogyha kicserélem az Intel gyári hűtését?

Továbbá nem igazán tudok dűlőre jutni, hogy tegyek-e bele pluszba ventilátort. Neten azt olvastam, hogy a Sapphire RX 5600 XT Pulse kártya jó és csendes hűtéssel rendelkezik. A videókártya magassága miatt csak 12-13 mm magas ventilátor férne be a házba. Van értelme ilyen ventilátort betenni úgy, hogy a videókártya ventilátorai mondhatni összeérnek a 12-13 mm magas ventilátorokkal? A ventilátor topikban csak ezt az ajánlott elérhető modellt találtam: SY1212SL12M, azt viszont nem tudom, hogy ez mennyire lenne hangos? Viszont azt hiszem a 3 pines ventilátort lehet szabályozni? De annak úgy van értelme?

Mi a véleményetek?

szerk.: Esetleg tudtok más házat javasolni, amit fektetve még be lehet tenni az IKEA Hemnes TV szekrény polcára?

A polcok méretei:
    Szélesség: 450 mm
    Magasság: 115 mm
    Mélység: 415 mm

A Node 202 méretei vízszintes elhelyezés esetén:
    Szélesség: 377 mm
    Magasság: 82 mm
    Mélység: 330 mm

Előre is nagyon köszönöm a segítséget.
    :R

Új hozzászólás Aktív témák