- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#16939776 #39749 üzenetére
hinnye.
gondolom valami akcios hasznalt, nem pedig teljes aru rettenet.
az sff.net-en valaki HP AIO tapokat hasznal a dc-dc ele, egeszen kicsi ugy a vegeredmeny.
megint masvalaki HP szervertapot (a cserelheto, keses csatlakozosat), mert abbol kijon sokszaz vattnyi 12V.
nohat. epp van is egy 750W-osomszoval olyan nagyon sok hely az ac-dc-nek azert nem kell, de kifogasnak elfogadjuk
Goose-T:
pont beferne megegyszer a konfigod ebbe a hazba, szoval a korabbi lapodat is bekoltoztetheted ide
egyebkent gratula a szerzemenyhez! leccilecci, ird mar le h az AB350-essel szemben miert ezt valasztottad? (hacsak nem te mar tudtal a ketfele VRM hutesrol korabban) -
Goose-T
veterán
válasz
#16939776 #39641 üzenetére
Nem szokásom az OC, legénykoromban sokat bosszankodtam a gyenge minőségű alkatrészek (Acorp, Tomato, ki emlékszik még ezekre?) miatt gyakran lefagyó gépeim miatt, ezért stabilitás-kattant vagyok. Minden alapon megy mindig a gépeimben.
A VRM-et meg szerintem jól le fogja hűteni a két házventilátor által kialakított kereszthuzat. Valaki linkelt egy tesztet a jövendő alaplapom kistesójáról (AB350), ami szinte ugyanaz, mint az enyém, és ott nagyon dicsérték a VRM-jét, mondván sokkal hűvösebb, mint a Biostar vagy a Gigabyte lapok esetén.
-
válasz
#16939776 #39478 üzenetére
Az atx az a nahy ormótlan sz@r ugye? Már alig emlékszem rá.
Tegnap éjjel mikor hazaértem és kibontottam.itt rohangáltam a házba vele és mutogattam lakótársaimnak hogy "nézd má milyen szép és milyen kicsike és milyen cukorborsó! Ugye? De nézd már!...
Ja és vagy 10percig nézegettem szóval befüggés is on.A szerelés meg tudom hogy nagy szopó lesz de innen megmondom hogy megéri!
"Belőled is rendes mITX függő lesz."
Úgy érzem ez csak is dícséret lehet! -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #39473 üzenetére
ez az alaplapon (MSI H110I PRO) lévő tüskesor, amire a front panel USB 3.0 csatlakozóit lehet kötni
(#39476) gyorol: igen ok még az a gép, a vga GTX 1050ti lenne most helyette, ha annyit nem szánsz rá akkor egy rx 560
ja látom VGA van már, mennyi lenne a maradék alkatrészre?
Mindenki ezt a Raijintek Metis-t írja, mi ebben olyan amit a többi pl egyThermaltake Core V1?
mondjuk az, hogy fele akkora, ha nem rendes méretű tápot teszel bele akkor 25 cm VGA is belefér
jó az anyagminőség és bivajerős gépet építhetsz pár liter térfogattal -
mpierre
veterán
válasz
#16939776 #39411 üzenetére
Akkor már csak a kis fsp táp ventibekötését, meg a méretét (sz'tem 80 mm) kell kiderítenem... mert nem erőltetem, ami a pénztárcámnak a kelleténél jobban árt.
Jó lett volna csak a hdd-k kerregését hallani, mert az elit 110 elejébe rakott 14 cm-es apache black 640rpm-n hangtalan. -
mpierre
veterán
válasz
#16939776 #39404 üzenetére
Az elite 110 is pont ilyen fedéllel szerelt, ott a merevítésben szerencsére a hdd tálca is segít. De a végeredmény azért elég masszív kis koceka lesz.
Mondjuk ilyen fedelet még a régi P2 - P3 időkben láttam. Felrakni is jó móka.
Jut eszembe. Ezek a (hd plex?) panel tápok - gondolom - megbirkóznak egy j1900 + 8GB ram + 4 hdd összeállítással? Mert akkor lehet, hogy a kis xpenology szerveremből kivágom azt a zajongós matx tápot.
-
válasz
#16939776 #39378 üzenetére
Képek alapján a táp kábelezése miatt valóban kétséges a dolog, én valami SFX tápot, vagy rövidebb VGA-t néznék.
Kolink Satellite MATX case mini review
Kolink Satellite MATX / ITX PC buildEgyébként maga a ház megegyezik a Kolink Satellite-al, amit nem nagyon ajánlanék az ultragagyi műanyagok miatt... legfeljebb a full alu Satelite Plus változatot vállalnám be.
-
hegegabi80
addikt
válasz
#16939776 #39378 üzenetére
pontosan így van, de azért kiegészíteném.
Sőt ha csak sfx tápot teszel bele, akkor a táp mellé előre befér egy 120-as venti befújónak. igaz ezzel csökken a vga hossz. normál 140-esA TX tápnál a kábelek kicsit útban lehetnek a vga-nak, nekem egy giga 750Ti windforce kényelmesen elfért benne. ettől hosszabb max sfx tápnál lehetséges.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #39348 üzenetére
ejgen, lattam mar a pici lenovot, tetszik is, de nincs benne hely egy masodik nic-nek, meg a flexibleLOM-nak sem
akkor lenne csak erdekes. ezert lehetnenek jok azok a NUC van nano-itx hazikok ahol van hely nagysagrendileg egy 2.5-os vinyonak, mert oda pont beferhetnek. pl az akasa nuc hazak tokeletes jeloltek lennenek.
nagyon megtisztelo h erdekel a proci/memoria, de a tobbivel micsinalok?
orulok h bevalt a zord rendszer es meg hutheto is!
most aztan neked is van megtobb felesleges cuccod
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #39260 üzenetére
Maga a funkció amit szántak neki azt betölti
Igen nagyjából én is ennyit látok benne, de valójában nekem sem tetszik meg amúgy is, nálam a polc amin a vas áll alul ki van vágva (nem látszik)
így nincs ilyen jellegű problémám
más:
Nem bírtam tovább, megskalpoltam a 7700K-t:4.5 GHz_1.220 Vcore_CLU_MX4_U9S custom FAN profile / IBT 10 kör nem éri el a 70 fokot.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #39186 üzenetére
"Ha rájövök hogy hogyan lehet kikapcsolni az SMT-t akkor újra ránézek."
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ha jól fordít a gt akkor nem lehet:
BIOSTAR X370GTNのBIOSver.X37AK413ではAMD CPUのマルチスレッディング機能である「SMT: サイマルテイニアス マルチスレッディング(Simultaneous multithreading)」の有効・無効をBIOS上から設定できません。
Egyidejű Tay Nias többszálas (Egyidejű többszálas)” az érvényes vagy érvénytelen nem lehet beállítani a BIOS-t.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #39186 üzenetére
Akkor összejött ami vizionáltál: sokkal folyamatosabb képet produkálnak majd az általad játszott játékok a sokmagos jövevény alatt, mint egy nyakig húzott 7700K-n és még a rendszer is működik, pedig csak "alárúgtad" azt az SSD-ét
Azon nem csodálkozom, hogy a TI-ben megreked a szufla, mert (állítólag) ennél szelídebb jószágokban is hagy...A frametest-et még tervezed?
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #39179 üzenetére
Szegény Atlas
Tetszetős konfig, írnál valamit a működésről? (már ha volt rá időd)A RAM-ot kezeli rendesen? post/boot time? nem feszeli túl idle a procit, órajelet mennyire veszi vissza?
-
válasz
#16939776 #39139 üzenetére
Hmm... lehetséges, bár Ali-ról kicsit drágább szállítással, vámmal. Még meggondolom, köszi!
Ha a gyártóval venném fel a kapcsolatot, tuti inkább U1 Plus-t kérnék, azt szintén láttam Ali-n... 50k HUF-ért.Nem is tudtam, hogy gyártják pirosban. Nagyon sexy.
Bár ha belegondolok, a Jonsbo egy csomó házat gyárt fekete/ezüst/piros színkombinációban... -
>Deego..
senior tag
válasz
#16939776 #39100 üzenetére
Én csupán 30 ezerért jutottan hozzá i3-3240, 4GB RAM, 30 GB SSD társaságában.
Szépséghibája annyi volt csupán, hogy a lehajtható előlapi panel alsó része nem záródott megfelelően, mert egy kis pöcök letört róla.
Majd kiötlök valami más előlapot neki.Megfelelően működik, s hozza amit kell.
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #39085 üzenetére
Scythe Fuma:
- A legkisebb befoglalómérete (szélére aggatott ventilátorok nélkül) 107mm és mivel szimmetrikus kialakítású, ezért a CPU közepétől 53,5mm-re van a széle. Az általad megadott távolság a memória felé 46mm. Sima hűtőlemezes memóriákkal nem lenne gond, de a Trident Z ~5mm-rel magasabb, mint ami még a lamellák alá fér (~39mm)*.
- A specifikáció szerint nem AM4 kompatibilis.
- Hol olcsóbb? Amennyire látom kb. egy árban vannak Fuma vs Macho 120 SBMThermalright Macho 120 SBM:
- Elfér.
- A specifikáció szerint AM4 kompatibilis.* Memóriafoglalat ~3,5mm-t ad a memória magasságához az alaplapi nyáktól mérve, míg a CPU teteje ~8mm-t.
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #39077 üzenetére
Feladtad a leckét, mert toronyhűtők kapcsán nem igazán vagyok naprakész.
Ám ahogy látom a magasság lesz a szűk keresztmetszet. Például a Thermalright HR-02 a magasságát (162mm) leszámítva elférne. 152mm-es magasságlimittel leginkább a 120mm-es (vagy kisebb) ventivel szerelt toronyhűtőket érdemes megcélozni, de azok közül se fér be mind. Ipon szűrője például csak ezeket köpte ki.Ha találsz kellő magasságú és szimpatikus toronyhűtőt, megmondom jó-e.
Na találtam egy ilyet: Thermalright Macho120 SBM
- 130 x 86 x 150 mm
A CPU közepétől 63mm-re lévő fele nézne az alaplap hátlapi csatlakozói felé, a 20mm-re lévő fele a memóriák felé és oda mehetne a 25mm vastag venti. -
jokeph
nagyúr
válasz
#16939776 #39080 üzenetére
Biztosan nem nyúltál mellé a Trident-tel.
DDR3-ból is G.Skill ramjaim vannak, szerintem az egyik legjobb.
Néztem az árfolyamokat, aztán maradtam a 3000 MHZ-s változatnál, nem sokkal volt drágább a 2400-as nál...
Felcsavartam 3000-re, ha már tudja, hasít rendesen, elégedett vagyok. (Asrock Z270m-ITX/ac+Pentium G 4560).
-
Mercutio_
félisten
válasz
#16939776 #39070 üzenetére
Mekkora ogre az a ramkit
Ha már ram-ok: Occó kategóriában mi a bestbuy Asus Strix B250I Gaming lapba, ha GTX1050 Ti is lesz benne?
-
Pete55555
addikt
válasz
#16939776 #39052 üzenetére
Akár hiszitek, akár nem, nem melegszik jobban a VGA, mint ha direktben fújna rá a 2 BQ venti. Fostam én is, hogy majd nem lesz elég levegő, mer aerodinamika, meg...a francokat
Megy, és kussban van, idle csak a HDD-t hallom, terhelésen meg a VGA venti felmegy 50%-ra, a VGA hőfok így 75°C, és kb 2 méterről már alig hallani, hogy megy a gép.
Persze még van mit finomítani rajta, pl a FlexATX táp ventis részét le kellene vágni(a 2 db 40mm-es ventit rövid úton kihajintottam a fenébe), úgy rövidebb lenne olyan 30mm-el, máris több lenne kicsit a hely, meg egy kis festés sem ártana a tápnak...stb. Csak annyira nincs időm mostanábanAmúgy meg hol a probléma?
ITX topik, ITX ház.
Oké, mATX a lap, a táp meg flexATX, de az kit izgat?Duracellm... és (#39053) AxBattler
a véleményekre
Ui: Az oldalfal (plexi) fent szokott lenni, csak most rá van kötve a gépre egy slimSATA-s DVD író, hogy archiváljam a családi fényképeket. Aztán a wannacry bekaphatja
-
válasz
#16939776 #39001 üzenetére
Hat eddig ezzel a h105-el meg voltam elegedve, 2db noctua ippc-vel az oldalan 60 celsius felett nem jartam meg stress teszt alatt sem 4.6-on, viszont a Titan X hangos volt a ref huto miatt, de nem volt thermal problemam a blower mivolta vegett. Anno mielott vizeztem volna a sima 1080-at acx hutovel ment de akkor mar erezheto volt a ho egy kicsit de miutan racsaptam a gyari aio hutot 42 celsiuson megallt.
Azt hiszem EK 240 slim radik 150-180W korul hutenek, de a 6700k-val meg igy is necces lesz a dolog szerintem, vagy elfelejthetem a 4.6Ghz-t..... -
Goose-T
veterán
válasz
#16939776 #38934 üzenetére
Én is ilyesmire készülök, van némi hardverre elkölthető keret a cégemben.
Viszont én még megvárnám a Gigabyte és az ASRock AM4 ITX ajánlatát, elvileg júliusban mindegyik megérkezik. Sajnos Raven Ridge nincs még, így egy Ryzen 5 1600-at néztem ki, szoftverfejlesztésre bőven jó lenne. Menne mellé még 16GB RAM, meg valami Radeon RX550, hogy adjon képet is.
Szerintetek elvinné ezt a konfigot egy nem túl régi FSP 350W-os táp? A proci 65W-os, a VGA 50W. Raijintek Metisben jól szellőzne a gyári AMD hűtővel, vagy inkább valami toronyhűtő kellene rá? Van még egy 2TB-os vinyó is a gépemben, ami a videokártya felett helyezkedik el.
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #38934 üzenetére
Ígéretes kis méregzsák van születőben. Én is kíváncsian várom.
(#38935) megema: "Jól értem, akkor a 150 mm-es EVGA szűken elférne?"
Igen. 150mm-es (fél)moduláris tápra példát keresve bukkantam rá az alábbi képekre:
- hardwareslave.com
- kép
Úgy tűnik a megjelenés óta javították a hiányosságot és az újabb darabokon már gyárilag ott a nagy nyílás a kábeleknek, közvetlen a táp előtt. Ez utóbbi képen 175mm hosszú táp látható, úgy tűnik ez a maximum, ami befér.
Persze kérdés, hogy a boltban már csak a javított verziót kapni, vagy belefuthat-e az ember a régebbi változatba? Illetve nem tudom neked melyik van... -
megema
őstag
válasz
#16939776 #38930 üzenetére
Nem mondtam, hogy akadályozná a szellőzést. Egyszerűen csak sok a felesleges kábel. Ha pedig évente kétszer ki szeretném porolni, akkor jelenleg le kell húzogatni mindent, mert nem engednek annyit a kábelek, hogy simán ki lehessen húzni a tápot és kifújhassam.
Nincs szó be-kikapcsolásról. 40%-os terhelés alatt nem kapcsol be (gondolom ez a táp terhelésére értendő), az meg elég messze van.
Valaki tudna a kérdésekre válaszolni?
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #38918 üzenetére
Itt a megoldás a beszúrt képen. Ez a hátlapi takarólemez is krómozott, csak van rajta egy nagyrészt fekete matrica, amit magad is tehetsz rá utólag.
"De a hátlap az teljesen kiakaszt, nem 10 forintos alaplapról van szó, és ezt fogom bámulni a fekete házon?!.
"
Ennyire átlátszik a fekete műanyag rácson? -
-
Jimmy8
senior tag
válasz
#16939776 #38802 üzenetére
Köszönöm a megerősítést, közben én is megtaláltam, így szinte biztosan ezt választom: ANTEC ISK600.
Csak azt nem tudom, hogy miért nem lehet már szinte sehol sem kapni... Talán kifutó modeljokeph:
Neked is köszi a tippet a CPU-ra vonatkozóan.Szerintem nekem elég lenne 2x4GB RAM. Most is ennyi van, és a szabad RAM mindig 4-5GB, pedig a merevlemezes virtuális memória is ki van kapcsolva...
-
poolbig
aktív tag
válasz
#16939776 #38531 üzenetére
(#38531) Duracellm...
Nos, rászóltál.Annak idején még úgy tettem be a fiókba, hogy működött, de most már csak egy pillanatra sírt fel az asztalon, aztán semmi.
Szóval igazad volt, érdemes volt kipróbálni mielőtt belevágnék.
Tehát akkor új projekt. Most már összerakósdizni akarok, nem veszek kész NVR-t, hanem összeraknék egy combosabbat. Mivel célhardver lesz, csak egy alaplap+cpu (talán ez), egy paneltáp+táp (esetleg ez, most 50% árengedmény van) és egy HDD-re (ez már meg van), meg mondjuk 2x2 Gb RAM-ra lesz szükségem. Tudnátok ajánlani valami olcsót, de még megérőset, esetleg jobbat, mint amilyet én laikus találok? A kamerámhoz ajánlott NVR ~52.000 Ft, ha ennél kevesebből kijönne, akkor boldog lennék. A cél persze a minél halkabb (esetleg teljesen passzív) működés. -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #38626 üzenetére
Alpenföhn Atlas-hoz kétféle rögzítőlemezt is adtak AMD foglalatokhoz, úgyhogy ha AM4-hez is adnak kétfélét, akkor mindenféle orientációban rögzíthető marad. A táptól való távolság miatt "B" variáció valóban kilőve, viszont a dVGA-tól való távolság elvileg nem gond, hisz az az Intel-es 95x95mm-es keep-out zone-ben is elfért, az AMD-é a csavarok felé meg nagyobb valamivel (Most így hirtelen meg nem mondom pontosan hány mm. AMD nem szokott olyan részletes design guide doksikkal kényeztetni, mint Intel. És nem jártam utána.).
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #38624 üzenetére
"Szerinted mekkora variációt engedhet, a CPU socket - elhelyezés - kapcsán? "
Mármint, hogy a CPU-socket hova kerülhet a Mini-ITX alaplapon?Elnézve az eddig megjelent AM2-AM4 alaplapokat, olyan nagyon nincs megkötve a tervezők keze, sokféle variáció előfordulhat: #37172
C:
- Biostar X370GTN -
HookR
addikt
-
bnorci71
addikt
válasz
#16939776 #38613 üzenetére
igen a floppy csatlakozó hasonlít de mégse az, szerencsére elméleti szinten érdekelt a dolog. Vettem 1,5hete egy Asrock N3150DC-ITX-t nem voltak benne csatlakozók, de mivel nem indult el a lap így az eladó visszavette korrektül mert volt még rá gari.
Este még túrtam a netet, de ali-ebay találtam csak itthon csak az aljzatot, dugót nem találtam.
-
betyarr
veterán
válasz
#16939776 #38610 üzenetére
12V-os verzió beépített előtét ellenállással érkezik, az alaplap meg 21ma-es áramgenerátorral hajtja a ledet max 4,3v kimeneti feszültséggel. Nem lesz jó a fényereje.
"3V-os" verziót keresd.nem kötekedni akarok (már csak azért sem,mert nem értek hozzá),de amiket linkeltél ott nem szerepel a 3v.illetve az egyik 5v-os.akkor az is jó?
MÁS
htpc-hez elérhető a tv cec funkciója?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen videókártyát?
- Milyen NAS-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Eladó SAMSUNG Odyssey G3 LS24AG320NRXEN 24'' Sík FullHD 165 Hz 16:9 FreeSync VA LED Gamer monitor
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest